BeyondGaming

Review: Mario + Rabbids Sparks of Hope
  • 0
  • 5
Loodgieter. Wie had ooit gedacht dat het zo een exotisch beroep kon zijn. Mario (achternaam onbekend, mogelijk Itsame?) kwam voor het eerst op onze gameradar in 1981 als bijrolletje in het spel Donkey Kong. Sindsdien is hij een icoon van de populaire cultuur, nog steeds niet officieel gehuwd met zijn Peach, trotse broer van een heuse spokenjager en ondanks veertig jaar dienst nog niet in voor een pensioen. Dit jaar is hij nogmaals terug, ditmaal weer in het gezelschap van de Rabbids.
Tweede seizoen van Rumbleverse nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Vandaag is een dag waarnaar Rumbleverse-spelers uitkeken, want vanaf nu is het tweede seizoen beschikbaar. In dit nieuw seizoen kun je het Low Key Key-eiland verkennen. Dit eiland is maar liefst twee derde groter dan de vorige map, wat dus een enorme uitbreiding is. Ook nieuwe mogelijkheden voor combat en het doorkruisen van het gebied worden toegevoegd, waarbij binnenkort ondersteuning komt voor trio en quad modi. Rumbleverse is een gratis te spelen battle royale die beschikbaar is op alle relevante platformen, met uitzondering van Nintendo Switch.

  • New Special Moves – A variety of new moves offer creative ways to KO your opponents. Break up a crowd with Bull Rush, carry around helpless foes with Edge moves, and steal items with Liberate.
  • Golden Crates – So THAT’s what those Key Bats unlock! Use an undamaged Key Bat to open these crates, which are filled with ultra-rare items like Golden Drenched Chicken and Star Cookies that fully restore health and...
The Witcher 3 gaat volgende maand next-gen
  • 1
  • 4
The Witcher 3: Wild Hunt doet wat al veel andere games eerder hebben gedaan: het verschijnt volgende maand voor next-gen consoles, zijnde de PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. En het leuke hieraan? De update is volledig gratis voor degenen die het spel al bezitten. De game moest normaal gezien eerder dit jaar al verschijnen voor de nieuwe platformen, maar ontwikkelaar CD Projekt RED stelde de game dan uit naar het vierde kwartaal van dit jaar.

Spelers kunnne van de update een aantal verbeteringen verwachten, zowel op grafisch en technisch vlak als qua performance. Zo mag je onder andere ray tracing, snellere laadtijden en enkele mods verwachten. Ook nieuwe content die geïnspireerd is op de Netflix-iteratie van The Witcher, wordt geïntegreerd in de next-gen versie.

De next-gen versie van The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition is binnenkort te pre-orderen voor consoles en pc...
Techreview: Nacon RIG 300 Pro HS
  • 0
  • 2
De Nacon RIG 300 Pro is het instapmodel in de nieuwe reeks headsets van Nacon. Deze is voor een zeer schappelijke prijs te verkrijgen, met verschillende versies voor PlayStation, Xbox en Nintendo Switch. In deze review leggen we de Nacon RIG 300 Pro HS op de pijnbank, specifiek de zwarte versie voor PlayStation.
Review: Smurfs Kart
  • 1
  • 2
Smurf jij ook wel graag eens snel? En dan bijna uit de bocht smurfen, of sneller komen aansmurfen dan je medesmurfers? Smurftastisch, toch! Natuurlijk is het geen goed idee om dat in het echt te gaan smurfen, je smurft jezelf zo de gracht in en dan ben je behoorlijk gesmurft! Gelukkig voor jou is er nu Smurfs Kart, waar je je hart in kan opsmurfen. De blauwe ventjes (en meisjes) komen op 15 november naar de Nintendo Switch en ik mocht deze game al eens smurfen. Was het lachen of heb ik mij eerder blauw gesmurft? Lees verder om het uit te smurfen.
Ash Ketchum is nu eindelijk echt de beste
  • 5
  • 1
De Pokémon-serie loopt al 25 jaar op televisie en hoewel het altijd al Ash Ketchum zijn doel was om de beste Pokémon-trainer te worden, is het dat 25 jaar lang niet gelukt. Tot nu dus, want The Pokémon Company Group heeft bekendgemaakt dat Ash Ketchum, de hoofdpersoon uit de Pokémon-animatieserie, na het winnen van het Masters Eight Tournament van de Pokémon World Coronation Series de beste Trainer in de Pokémon-wereld is. Ash behaalt zijn overwinning in de laatste aflevering van 'Pokémon Ultieme Reizen: De serie', die vandaag in Japan in première is gegaan en later wereldwijd uitgezonden zal worden.

In het laatste seizoen van de Pokémon-animatieserie stellen Ash en zijn Pikachu al hun trainingsarbeid op de proef. En met resultaat, want Ash heeft officieel zijn doel bereikt om de nieuwe koning van de Pokémon World Coronation Series te worden. Deze historische overwinning vormt het hoogtepunt van de avonturen van Ash in de Pokémon-wereld in de afgelopen 25 jaar: van de talloze...
Uitgebreide gameplayvideo laat pak zien van Hogwarts Legacy
  • 4
  • 0
Op de nieuwe game in het Harry Potter-universum is het nog tot februari van volgend jaar wachten, maar afgelopen weekend verscheen er een lange gameplayvideo waarin de game uitgebreid aan bod komt. Zo komt onder andere de creatie van personages aan bod, zie je enkele gevechten en wordt er een rondleiding doorheen de school gegeven.

De video wordt begeleid door commentaar van maar liefst drie personen: Game Director Alan Tew, Senior Environment Artist Boston Madsen en Community Manager Chandler Wood. Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari voor PlayStation 5 en 4, Xbox Series X|S en One, Nintendo Switch en pc.

Gratis update en pc-versie van Valkyrie Elysium nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Square Enix maakt bekend dat Valkyrie Elysium nu via Steam verkrijgbaar is voor pc. Spelers die het avontuur als de heldin Valkyrie op pc beginnen, kunnen genieten van een gratis update, die drie nieuwe content-elementen aan de game toevoegt. Deze gratis update verscheen eerder deze maand als patch-update voor PlayStation 5 en PlayStation 4, zodat ook console-spelers kunnen genieten van de uitdagende nieuwe content.

Console en pc-spelers kunnen een gratis update downloaden met drie nieuwe content-elementen:
  • Hilde’s Vengeance Mode – Na het voltooien van de basisgame, kunnen spelers als Hilde spelen in deze nieuwe game-mode en haar unieke vaardigheden gebruiken om machtige vijanden te verslaan.
  • Seraphic Gate – Na het voltooien van de basisgame kunnen spelers deze pittige time attack-gevechten proberen. Spelers kunnen unieke beloningen verdienen door alle stages te voltooien.
  • Very Hard / Valkyrie moeilijkheidsniveaus – Spelers kunnen zichzelf tot het uiterste...
Review: Saturnalia
  • 0
  • 0
Gravoi, een afgelegen Italiaans dorp vol mysteries. Hier bevinden zich vier jongelui op een mistige decembernacht die voor het dorp een religieuze betekenis heeft. De enige uitweg van de stad is versperd, alle andere bewoners hebben hun thuis gebarricadeerd en een oog op hun deur getekend. Een schaduw lijkt de jongelui te achtervolgen. Wat is er in deze stad gaande en hoe kunnen ze ontsnappen?
Podcast  BeyondGaming Podcast | Aflevering 7 | Mario + Rabbids Sparks of Hope stond dit weekend op de menu
  • 0
  • 5
Zondag, tijd dus voor een nieuwe aflevering van onze podcast.

In deze podcast hebben onze hosts @Mrpoelie en @Mr_Po0L het genoegen om @Strijkijzer, onze Event & Cultuur man, aan hun zijde te hebben. Samen nemen zij het gamenieuws van de voorbije week onder de loep en kijken ze welke releases er op stapel staan.

De aflevering kan je hieronder terugvinden, alsook via ons YouTube kanaal (vergeet niet te abonneren :fingerguns:):


Leuke ideeën, tips of wil je zelf eens meedoen aan de podcast? Mail dan naar [email protected]
Vergeet ook geen beoordeling achter te laten op onze website.
Seriereview: Chernobyl
  • 2
  • 8
In 2019 hadden Amerikaanse zender HBO en Britse zender Sky miljoenen kijkers in de ban van hun gloednieuwe productie Chernobyl. In de vijfdelige miniserie bedacht door Craig Mazin – een zeer onverwacht project voor de schrijver van films uit de Scary Movie- en The Hangover-franchises – wordt zorgvuldig uiteengezet hoe de ramp in de kerncentrale in Tsjernobyl kon plaatsvinden, hoe wetenschappers en politici een plan vormden om de gevolgen van de meltdown te minimaliseren, en hoe gewone mensen hun leven op het spel zetten om dit plan uitgevoerd te krijgen. Het resultaat was een zeer beklijvende reeks vol spannende scènes en goede acteerprestaties. Maar de grootste triomf van Chernobyl waren de onderliggende thema’s, zoals de desastreuze kost van leugens en het corrupte, patriarchale politieke systeem van de Sovjet-Unie.
Finished  WK Voetbal 2022 | Pronostiek
  • 1
  • 6
De EK 2020 pronostiek met 74 deelnemers was een enorm succes. We zijn toen geeindigd met de woorden "Tot Qatar 2022 zou ik zeggen!!!". Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en begint zeer binnenkort het WK 2022 in Qatar. We gaan ook deze keer een eigen WK pool opzetten op dezelfde wijze als vorige keer. Dus wie zich graag wilt meten met familie, vrienden, collega's of medeforummers. Schrijf jullie in en doe mee met onze BeyondGaming WK pool. Uiteraard zijn er ook weer leuke prijzen te winnen!
Bordspelreview: Bonfire: Trees & Creatures
  • 0
  • 4
Vorig jaar recenseerde Cerulean het spel Bonfire van Stefan Feld, waarin gnomen de mystieke vreugdevuren proberen aan te wakkeren om licht te brengen op hun donkere planeet. Het thema van het spel is eigenlijk vooral aankleding, want verder is Bonfire een klassiek Stefan Feld-bordspel waarbij verschillende spelmechanismen worden gecombineerd tot een heerlijke point salad. Hoewel het niet mijn favoriete spel van de ontwerper is, wist hij met Bonfire toch een fijne en vooral mooie ervaring voor te schotelen.
Remedy en 505 Games kondigen Control 2 formeel aan
  • 1
  • 3
Drukke tijden zijn op komst voor de Finse developers bij Remedy Entertainment. Alan Wake 2 markeerden ze voor volgend jaar op hun kalender, ze werken aan een free-to-play multiplayer-titel voor Tencent, ze sleutelen momenteel aan zowel Max Payne 1 als diens opvolger (in de vorm van remakes) én ze willen ook nog een multiplayer spin-off voor Control tot stand brengen. In het verleden zei de firma bovendien dat ze een sequel aan het overwegen waren voor die eerder vermelde Third-Person Shooter, iets wat nu een officiële feit is. Remedy Entertainment en uitgever 505 Games publiceerden...
BeyondGaming @ Spellenspektakel Utrecht 2022
  • 0
  • 5
Vorig jaar mocht ik voor het eerst BeyondGaming vertegenwoordigen op de 27ste editie van Spellenspektakel in Utrecht. Ook dit jaar was ik van de partij en deze keer wist ik op voorhand waar ik me aan kon verwachten. Concreet: héél veel tafels met demospellen die omringd worden door enthousiaste en vriendelijke mensen die je met plezier de spelregels komen uitleggen, winkeltjes waar je koopjes kunt meegraaien en een massa gelijkgestemde bordspelzielen. Gewapend met een ruime, lege rugzak en een grote dosis nieuwsgierigheid stortte ik me in de geeky mensenzee.
Releasedatum voor Netflix' Dragon Age: Absolution bekend
  • 2
  • 3
Volgende maand brengen Electronic Arts, BioWare en Netflix de zesdelige animatiereeks Dragon Age: Absolution naar het streamingplatform. De reeks is gebaseerd op de Dragon Age-videogamefranchise en de personages zijn allemaal geïnspireerd op de Dragon Age-lore. De serie speelt zich af in Tevinter. Wanneer een overval op een machtige persoon misloopt, wordt elvenhuurling Miriam tot een gevecht gedwongen om te overleven.

De stemmencast brengt naast Kimberley Brook ook Matthew Mercer, Ashly Burch, Sumalee Montano, Phil Lamarr, Keston John, Josh Keaton en Zehra Fazal in de serie.

De animatieserie bestaat uit zes afleveringen van telkens ongeveer een half uur en verschijnt op 9 december op Netflix.

Bordspelreview: Flamecraft
  • 10
  • 5
Spellen die er leuk uitzien, trekken makkelijk meer nieuwsgierige ogen dan de minder fraaie spellen. Het oog wil ook wat, moet speldesigner Manny Vega gedacht hebben, want toen hij per toeval op artieste Sandara Tang haar Instagram botste, was hij meteen verkocht. Het is namelijk zo dat het artwork van Flamecraft er al was vóór er ooit sprake was van het spel. Sandara Tang hield zich bezig met het tekenen van draken in allerlei (menselijke) dagdagelijkse omstandigheden. De schattige draakjes die hun vuurspuwtalenten handig gebruiken om crème brûlée te bereiden en koffiebonen te roosteren, vormden de inspiratie om een heel spel te ontwerpen rond deze wezens. Maar schuilt er onder de überschattige façade ook een degelijk spel? Dat hebben wij even uitgezocht.
999 Games houdt opnieuw Outlet Sale
  • 2
  • 1
Op 26 en 27 november organiseert 999 Games weer een Outlet Sale. Hierbij kun je extra voordelig de leukste spellen aanschaffen voor de feestdagen! Door de stijgende populariteit zet 999 Games voor het eerst pendelbussen en tijdslots in, zodat de drukte zoveel mogelijk gespreid kan worden. Wie naar de Outlet Sale van 999 Games wil, moet een tijdslot van een half uur reserveren. Dat kan via deze module. Uiteraard is het aantal plekken per tijdslot beperkt, dus snel zijn is de boodschap. Zaterdagvoormiddag zit al zo goed als vol en ook het eerste tijdslot op zondag is al volzet.

Wat ook verandert, is de parkeersituatie. Dit komt door werken aan de weg waar 999 Games gevestigd is. In plaats van dat bezoekers bij het 999 Games-kantoor te laten parkeren, hebben ze nu een parkeergelegenheid ingericht bij Almeerderstrand. Vanaf deze parkeerplaats worden er minimaal zes pendelbussen ingezet, die je...
Battlefield 2042 volgende maand gratis te spelen
  • 0
  • 2
Het Battlefield 2042-team laat in een developmentvideo weten dat de game gratis speelbaar is gedurende een reeks free access-periodes in december. Spelers op alle platformen kunnen daardoor alles wat de game te bieden heeft gratis ervaren. Het nieuws komt in aanloop naar nieuwe content, waaronder vernieuwde maps, meer Vault Weapons en een terugkeer naar klassen voor Specialists.

De volledige onthulling van Season 3 staat voor de deur met een nieuwe Specialist, een nieuwe map, een nieuwe Battle Pass, extra Portal-content, nieuwe hardware-technologie, evenementen en nog veel meer. Verder is het team al bezig met de voorproductie van nieuwe content die volgend jaar na Season 4 uitkomt ... meer informatie daarover volgt binnenkort!

Gratis toegangsperiode
Spelers kunnen zich tijdens de gratis toegangsperioden aanmelden om het Battlefield 2042 Welcome Pack te verdienen. Deze bevat een verzameling nieuwe cosmetische items en directe toegang tot de Specialists van Season 1 en 2...
Eindelijk helikopters in Microsoft Flight Simulator
  • 0
  • 0
Om de veertigste (40ste!) verjaardag van de franchise te vieren, heeft Microsoft heel wat lekkers voorbereid om van Microsoft Flight Simulator een nog volledigere game te maken. Zowat de hele wereld zit erin, en vanaf nu kan je ook met helikopters vliegen. Daarnaast zijn er nog andere nieuwigheden, waarover je hieronder alles te weten komt.

De Airbus A310 bijvoorbeeld zit - met details die tot op de komma kloppen - in het spel, alsook twee verschillende helikopters en veertien helikopterhavens. Dankzij zeven authentieke historische vliegtuigen, waaronder de Hughes H-4 Hercules, komen ook fans van vergane glorie aan hun trekken. Dat watervliegtuig was het grootste ooit, maar mocht jammer genoeg maar één keer het luchtruim verkennen.


Wie nu op een gratis update had gehoopt, is er - jammer genoeg - wel aan voor de moeite. De Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary Edition is beschikbaar in drie versies: standaard, deluxe en premium deluxe...
Terug
Bovenaan