Aeyenah

Redactrice
Aeyenah

Aeyenah

Redactrice
Filmreview: Incroyable mais vrai
 • 0
 • 2
Incroyable mais vrai, geschreven en geregisseerd door Quentin Dupieux, is een film met een absurde en surrealistische kijk op de wereld. Dupieux staat bekend om zijn eigenzinnige films, die leunen tegen de waanzin en afwijken van de norm. De regisseur – ook bekend als muzikant en DJ onder de naam Mr. Oizo – heeft de afgelopen tien jaar zeven langspeelfilms en enkele kortfilms uitgebracht, waaronder Rubber (over een moorddadige autoband), Le Daim (over een de obsessie van een man voor zijn lederen jas) en Mandibules (over vrienden die een gigantische vlieg in de kofferbak van een gestolen auto vinden). Dupieux weet de meest vreemde scenario’s te creëren.
Trailer van White Bird: A Wonder Story met Helen Mirren
 • 0
 • 3
Lionsgate heeft de trailer van White Bird: A Wonder Story gepubliceerd; deze film is het vervolg op Wonder uit 2017. Julian is van school gestuurd en heeft sindsdien moeite om erbij te horen. Om zijn leven te veranderen, vertelt zijn grootmoeder haar verhaal: als jong meisje moest ze onderduiken in het door nazi's bezette Frankrijk, waarbij ze hulp kreeg van een schoolvriend.

Deze film, met in de hoofdrollen Gillian Anderson, Bryce Gheisar, Ariella Glaser, Orlando Schwerdt en Helen Mirren, werd geregisseerd door Marc Forster (Finding Neverland, Christopher Robin) en is vanaf 14 oktober in de bioscopen te zien.

Ana de Armas is Marilyn Monroe in Blonde
 • 0
 • 3
Netflix heeft de eerste teaser trailer onthuld voor de film Blonde, de langverwachte film over het leven van Marilyn Monroe. In deze film volgen we Monroe vanaf haar jeugd als Norma Jeane tot aan het sterrendom. Regisseur Andrew Dominik wil de wereld laten ervaren hoe het voelde om niet alleen Marilyn Monroe maar ook Norma Jeane te zijn.

Blonde is gebaseerd op de bestseller van Joyce Carol Oates en werd geregisseerd door Andrew Dominik, vooral bekend van The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Andere castleden zijn Adrien Brody, Bobby Cannavale, Julianne Nicholson, Xavier Samuel en Evan Williams. Blonde is beschikbaar op Netflix vanaf 23 september.

Jane Austens Persuasion met Dakota Johnson in de hoofdrol
 • 1
 • 0
Persuasion gaat vanaf 15 juli in première op Netflix; de officiële trailer is net aangekondigd. In de hoofdrollen vinden we Dakota Johnson (Anne Elliot) en Cosmo Jarvis (Captain Frederick Wentworth). Persuasion was Jane Austens laatste roman; ze stierf in 1817 op 41-jarige leeftijd.

Persuasion is een romantische tragedie over relaties en de vrijheid om te kiezen. De trailer begint met Anne Elliott die herinneringen ophaalt aan Frederick Wentworth met wie ze verloofd was. Ze werd door haar familie overhaald om de relatie te verbreken vanwege de sociale status van Wenthworth. Anne heeft dit nooit kunnen verwerken. Acht jaar later ontmoeten ze elkaar weer, maar dit keer onder andere omstandigheden. Anne moet kiezen tussen het verleden achter zich laten of naar haar hart te luisteren.

Persuasion werd geregisseerd door de Britse theaterregisseur Carrie Cracknell en maakt hiermee haar film regiedebuut.

4K-restauratie trailer van Invaders from Mars uit 1953
 • 0
 • 2
Invaders From Mars is één van de meest bekende scifi-films. Deze film kwam uit in 1953, met acteurs zoals Jimmy Hunt, Helena Carter, Arthur Franz, Morris Ankrum, Leif Erickson en Hillary Brooke. Het was de eerste alien invasion-film in kleur en de speciale effecten waren voor die tijd erg goed. Net op tijd voor zijn 70ste verjaardag kondigt Ignite Films de nieuwe 4K-restauratie van deze SF-klassieker aan.

Invaders from Mars vertelt het verhaal vanuit het oogpunt van een kind. De jonge David wordt gewekt tijdens een onweersbui, kijkt door het raam en ziet mysterieuze lichten in de verte. Wanneer zijn ouders zich na dit voorval vreemd beginnen te gedragen, roept David de hulp in van Dr. Pat Blake.

Ignite Films zal Invaders From Mars vanaf 26 september op Blu-Ray en DVD verdelen. Pre-orders zijn mogelijk vanaf 25 juli via de website van Ignite Films.

"The Munsters" zijn terug in een reboot van Rob Zombie
 • 0
 • 0
Lily, Herman, Eddie, Marilyn en Grandpa, deze namen horen bij één familie: The Munsters. Deze Amerikaanse sitcom werd uitgezonden van 1964 tot 1966 en draait om het leven van een familie monsters. Hoewel de serie maar twee seizoenen werd uitgezonden - 70 afleveringen - zijn herhalingen hiervan nog steeds te zien en ook de merchandise van deze serie is nooit weg geweest. De serie heeft gelijkenissen met The Addams Family en werd ook bijna op hetzelfde moment uitgezonden. Het grootste verschil is dat The Munsters bijna allemaal monsters zijn, die zoals een gewone familie proberen te functioneren, terwijl The Addams Family voornamelijk (morbide) mensen zijn, met een paar monsters.

Rob Zombie had al geruime tijd interesse in een reboot van deze satire. Rob Zombie is vooral bekend om zijn muziek, maar heeft ook zijn weg als regisseur gevonden en maakte enkele horrorklassiekers zoals Halloween en House of 1000 Corpses. The Munsters-reboot is door Zombie geschreven en...
Filmreview: Jurassic World: Dominion
 • 5
 • 8
Jurassic World: Dominion is de zesde film in de Jurassic Park franchise en het derde en laatste deel van de Jurassic World-trilogie. Het begon allemaal in 1993 met Jurassic Park, geregisseerd door Steven Spielberg, gebaseerd op het boek van Michael Crichton. Een spectaculaire avonturenfilm met een hoog adrenalinegehalte en speciale effecten zoals ze nooit eerder vertoond waren; een actiefilm die onmiddellijk het grote publiek wist te overtuigen. Het startsein was gegeven voor een wereldwijde hype die al jaren populair is.
Filmreview: Piccolo Corpo
 • 0
 • 2
Piccolo Corpo is de eerste langspeelfilm van de Italiaanse regisseur Laura Samani. De film kreeg een aantal nominaties, en won diverse awards, waaronder de David Di Donatello Award voor beste debuutfilm en de Minneapolis St. Paul Award voor beste opkomend talent – Samani is dus een regisseur om in de gaten te houden. Dit dramaverhaal gaat over een jonge vrouw uit Noordoost-Italië aan het begin van de twintigste eeuw, die in opstand komt tegen gevestigde waarden en vasthoudt aan hoop.
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities toont eerste trailer
 • 0
 • 0
De eerste teaser trailer van Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities is op Netflix aangekondigd. De trailer begint met beweging onder een pas gegraven, met wormen bedekt graf, gevolgd door een scène in een pakhuis waar enkele lichamen bewegingloos op een tafel liggen. Een trailer die niet veel langer duurt dan één minuut, maar waarvan de beelden en muziek horror beloven.

Ervaar nieuwe werelden, acht huiveringwekkende verhalen en een indrukwekkende cast met onder meer Essie Davis, Rupert Grint, Andrew Lincoln, F. Murray Abraham en Luke Roberts. Enkele van deze bloedstollende horrorverhalen zijn Guillermo del Toro's eigen werk, andere werden geschreven en geregisseerd door (horror)makers die hij zelf heeft uitgekozen.

De serie verschijnt dit jaar nog op Netflix, maar wanneer is nog niet aangekondigd.

Filmreview: Marokkaanse Bruiloft
 • 0
 • 2
De cast van de nieuwe Nederlandse komedie Marokkaanse Bruiloft is net terug van het filmfestival van Cannes, om hun nieuwe film te promoten en aan te bieden aan internationale verdelers. In België kunnen we deze romcom al vanaf woensdag 8 juni in onze bioscopen bekijken.

Marokkaanse Bruiloft gaat over Yasmine, een jonge, vrijgezelle vrouw die ervan droomt om een succesvolle advocate te worden, maar haar familie en vrienden vinden het belangrijker dat ze eindelijk gaat trouwen. Ze stelt zich open voor de liefde en dan vindt ze niet één maar twee leuke mannen.
Willow keert deze herfst terug in nieuwe Disney+ serie
 • 0
 • 1
Disney heeft een eerste teasertrailer onthuld voor hun nieuwe Willow-serie, die een vervolg is op de klassieker uit 1988. Acteur Warwick Davis neemt weer de rol van Willow Ufgood voor zijn rekening. Er is nog niet veel bekend over het plot, wel worden er heel wat nieuwe karakters geïntroduceerd en ook dit keer mogen we ons verwachten aan magie, monsters en nieuwe avonturen.

De cast bestaat uit Erin Kellyman, Ellie Bamber, Ruby Cruz, Tony Revolori, Amer Chadha-Patel en Dempsey Bryk. Ron Howard die de film destijds regisseerde, keert terug als uitvoerend producent. Deze achtdelige reeks, waarvoor de opnames reeds in juni 2021 begonnen, zal te zien zijn op Disney+ vanaf 30 november 2022.

Bovenaan