A. Lauryssens

Redactrice
A. Lauryssens

A. Lauryssens

Redactrice
Filmreview: Tiger Stripes
 • 0
 • 0
Tiger Stripes neemt je mee in het leven van Zaffan, een jong meisje dat de eerste tekenen van puberteit ervaart: puistjes, buikkrampen en haar eerste menstruatie. Normale ervaringen op die leeftijd, zou je denken. De strenge sfeer op haar Maleisische meisjesschool laat haar echter aanvoelen dat er iets mis is met haar. Zelfs haar ouders lijken haar niet te begrijpen. Zaffan weet niet wat haar overkomt en waarom ze zo drastisch verandert.
Podcast | Aflevering 66 | Bernard Battheu te gast
 • 0
 • 1
Mrpoelie, Yuber en Bitjager hebben een luisteraar genaamd Bernard Battheu te gast die vertelt over zijn gamegeschiedenis. Ook bespreken ze samen het laatste nieuws uit de gamingwereld in deze episode. En vertellen ze over wat ze allemaal gespeeld hebben de afgelopen week. Vind je de podcast leuk, dan zou je ons een groot plezier doen door ons een rating op Spotify of Apple Podcasts te geven!Trailer voor M. Night Shyamalans Trap met Josh Hartnett
 • 1
 • 0
Warner Bros heeft zojuist de officiële trailer onthuld voor de nieuwe film van M. Night Shyamalan, Trap. Deze horrorthriller staat gepland voor release in augustus. Een vader en tienerdochter wonen een popconcert bij, waar ze zich plotseling realiseren dat ze verwikkeld zijn geraakt in een duistere gebeurtenis.

De cinematografie werd verzorgd door Sayombhu Mukdeeprom en de muziek is van Herdĭs Stefănsdŏttir. De cast van Trap bestaat onder meer uit Josh Hartnett, Ariel Donoghue, Saleka Shyamalan, Hayley Mills en Allison Pill. Trap zal vanaf 9 augustus 2024 in de bioscoopzalen te zien zijn. Ook opmerkelijk is het regiedebuut van Ishana Shyamalan, dochter van M. Night Shyamalan, met haar film The Watchers, die ook deze zomer te zien zal zijn.

Eerste trailer voor Transformers One
 • 0
 • 0
Paramount Pictures heeft zojuist de trailer vrijgegeven voor Transformers One, een prequel die het ontstaansverhaal van Optimus Prime en Megatron vertelt op Cybertron, de thuisplaneet van de Transformers. Transformers One is gebaseerd op de Transformers-speelgoedlijn van Hasbro en is het achtste deel in de filmfranchise.

De stemmencast bestaat onder meer uit Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key, Steve Buscemi, Laurence Fishburne en Jon Hamm. Transformers One wordt geregisseerd door Josh Cooley, die eerder zijn speelfilmdebuut maakte met Toy Story 4. Het scenario is geschreven door Andrew Barrer en Gabriel Ferrari. Transformers One zal vanaf 20 september in de bioscoopzalen te zien zijn.

K3 kondigt nieuwe film aan: K3 en Het Lied van de Zeemeermin
 • 2
 • 2
Maak je klaar voor een nieuwe K3-film, want vanaf midden december brengt K3 je naar een betoverende onderwaterwereld met "K3 en Het Lied van de Zeemeermin". Dit wordt niet zomaar een K3-film, want het is het allereerste optreden van Hanne, Marthe en Julia samen op het witte doek. De opnames van deze film gaan deze zomer van start en de regie is in handen van Bart Van Leemputten.

Als voorproefje op de film wordt in mei de zomersingle Zomer van liefde uitgebracht, perfect afgestemd op de magie van de film. K3 en Het Lied van de Zeemeermin zal vanaf 18 december in de Vlaamse bioscoopzalen te zien zijn.

Dakota Johnson en Sean Penn in Daddio
 • 0
 • 0
Daddio speelt zich volledig af in een taxi die vertrekt vanaf de luchthaven JFK in New York. Wanneer een jonge vrouw (Dakota Johnson) op de achterbank van de taxi springt, verwacht ze slechts een rit naar huis. Maar er ontvouwt zich het meest onverwachte gesprek met de taxibestuurder (Sean Penn), wat leidt tot een buitengewone reis. Daddio is zowel geschreven als geregisseerd door Christy Hall, die hiermee haar langspeelfilmdebuut maakt. De film wordt vanaf 28 juni in geselecteerde bioscopen, verwacht voordat hij beschikbaar wordt gesteld via VOD.

Filmreview: L'ordine del tempo
 • 0
 • 0
Hoe vaak hebben we al films gezien die speculeren over het einde van de wereld? In L'ordine del tempo (The Order of Time) hangt opnieuw een apocalyptisch scenario in de lucht - een reusachtige asteroïde nadert de aarde met angstaanjagende snelheid. Deze film, The Order of Time, put inspiratie uit het gelijknamige boek van natuurkundige en schrijver Carlo Rovelli.
Trailer voor Netflix' musical Thelma the Unicorn
 • 0
 • 0
Netflix heeft de officiële trailer gelanceerd voor Thelma the Unicorn, een muzikale animatiefilm geregisseerd door Jared Hess en Lynn Wang. De film volgt het verhaal van Thelma, een pony met grote dromen die zangeres wil worden. Haar lot neemt echter een glamoureuze wending wanneer ze transformeert tot een majestueuze eenhoorn, waardoor ze onmiddellijk roem vergaart. Maar dit nieuwe leven vol glitter en glamour brengt ook zijn eigen uitdagingen met zich mee.

Brittany Howard vertolkt de stem van Thelma, de cast bestaat verder uit Will Forte, Jemaine Clement, Edi Patterson, Maliaka Mitchell, Ally Dixon, Fred Armisen, Zach Galifianakis en Jon Heder. De animatie werd verzorgd door Mikros Animation in samenwerking met Netflix en de muziek is van John Powell. Thelma the Unicorn zal vanaf 17 mei op Netflix te zien zijn.

Game Master Worlds: De plek voor D&D-liefhebbers in de Benelux
 • 0
 • 6
Het ontstaan van Game Master Worlds vindt zijn oorsprong in de harten van enkele fantasyliefhebbers. Hun missie? Het verbeteren van de storytelling binnen Dungeons & Dragons door hun recent uitgebracht boek "Worlds at a Glance: Towns & Villages" ontworpen om spelers nog dieper in het avontuur onder te dompelen.

De aanwezigheid van Game Master Worlds op verschillende fantasybeurzen, zoals Day of Dungeons en FACTS, is slechts het topje van de ijsberg. Zo hosten ze ook wel eens een D&D-sessie in een kerk of park, maar de groep is ook online te vinden. Nathan Horn, een van de twee oprichters (naast Shiu Yang Tang), legt uit: "Dungeons & Dragons wint de laatste jaren aan populariteit. De vraag naar Dungeon Masters is groot en mensen zoeken voortdurend naar groepen om samen avonturen mee te beleven. Wij brengen hen samen."

Met hun online community biedt Game Master Worlds een platform waar fans samenkomen voor online sessies, live streams en een interactief "Choose Your Own...
Nederlandstalige trailer voor Blue & Co
 • 0
 • 0
In de film Blue & Co wordt het verhaal verteld van een jong meisje, Bea, die na een moeilijke periode de denkbeeldige vrienden van mensen kan zien, die achtergebleven zijn nadat ze volwassen werden. De film is geschreven en geregisseerd door John Krasinski. De cast bestaat onder meer uit Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming en Fiona Shaw. Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. en Steve Carell lenen hun stemmen aan de denkbeeldige vrienden in de Engelstalige versie.

De officiële Nederlandstalige trailer van Blue & Co is nu te bekijken, de eerste teaser kan je hier vinden. Blue & Co is vanaf 8 mei in de bioscoopzalen te zien.

Podcast | Aflevering 65 | De Fallout 4 next-gen update komt deze maand
 • 0
 • 1
Mrpool, Yuber en Bitjager bespreken samen het laatste nieuws uit de gaming wereld in deze episode. Ook vertellen ze over wat ze allemaal gespeeld hebben de afgelopen week. Vind je de podcast leuk, dan zou je ons een groot plezier doen door ons een rating op Spotify of Apple Podcasts te geven!Eerste trailer voor sciencefictionserie Dark Matter
 • 0
 • 0
Apple TV+ heeft de officiële trailer onthuld voor hun nieuwste sciencefictionserie Dark Matter. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Blake Crouch. Dark Matter volgt het verhaal van Jason Dessen (Joel Edgerton), een natuurkundige die, terwijl hij door de straten van Chicago naar huis loopt, wordt ontvoerd naar een alternatieve versie van zijn leven. Naast Joel Edgerton bestaat de cast onder meer uit Jennifer Connelly, Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi en Amanda Brugel. De eerste twee afleveringen zullen vanaf 8 mei 2024 te zien zijn op Apple TV+, gevolgd door elke woensdag nieuwe afleveringen tot en met 26 juni.

Eerste trailer voor Young Woman and the Sea
 • 0
 • 1
Disney heeft zojuist de officiële trailer onthuld voor Young Woman and the Sea, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de eerste vrouw die ooit het Engelse Kanaal overzwom. Daisy Ridley schittert als Trudy Ederle, een Amerikaanse vrouw die opgroeide in Manhattan en leerde zwemmen in New Jersey. Na het winnen van een gouden medaille op de Olympische Zomerspelen van 1924, maakte ze uiteindelijk in 1926 op 20-jarige leeftijd de Engelse Kanaaltocht van Frankrijk naar Engeland.

De cast bestaat verder uit Tilda Cobham-Hervey, Stephen Graham, Kim Bodnia, Christopher Eccleston en Glenn Fleshler. De film is geregisseerd door Joachim Rønning en het scenario is geschreven door Jeff Nathanson, gebaseerd op het boek "Young Woman and the Sea: How Trudy Ederle Conquered the English Channel and Inspired the World" van Glenn Stout. Young Woman and the Sea zal vanaf 31 mei 2024 in de bioscoopzalen te zien zijn.

James McAvoy in Speak No Evil remake
 • 2
 • 0
Universal Pictures heeft zojuist de trailer vrijgegeven voor de horror-remake Speak No Evil uit 2022. Twee families ontmoeten elkaar tijdens een vakantie en de ene familie nodigt de ander uit op hun landgoed. Wat begint als een idyllische uitje verandert al snel in een psychologische nachtmerrie.

De cast bestaat uit Mackenzie Davis en Scoot McNairy als het Amerikaanse echtpaar, samen met hun dochter Agnes, gespeeld door Alix West Lefler. De andere familie wordt gespeeld door James McAvoy, Aisling Franciosi en Dan Hough. De originele versie van Speak No Evil (Gæsterne) werd hoog gewaardeerd als horrorfilm, kan deze remake op hetzelfde niveau presteren? Speak No Evil zal vanaf 11 september 2024 in de bioscoopzalen te zien zijn.

Joaquin Phoenix keert terug in Joker: Folie à Deux
 • 1
 • 1
Bekijk de allereerste teaser van Joker: Folie à Deux. Dit vervolg op Joker wordt geprezen als een muzikale psychologische thriller, waarbij Lady Gaga haar opwachting maakt als Harley Quinn. Joaquin Phoenix keert terug in de rol van Arthur Fleck, de cast bestaat verder uit Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland, Steve Coogan, Ken Leung en Harry Lawtey.

Het vervolg wordt opnieuw geregisseerd door Todd Phillips, die verantwoordelijk was voor het succes van de eerste Joker-film. Het scenario is geschreven door Phillips zelf, samen met Scott Silver, en put inspiratie uit de rijke wereld van de comics. Joker: Folie à Deux is vanaf 4 oktober 2024 in de bioscoopzalen te zien.

Filmreview: Il pleut dans la maison
 • 0
 • 0
Paloma Sermon-Daï zet met haar tweede langspeelfilm de verhaallijn voort van haar kortfilm Makenzy uit 2017, waarin we een namiddag de kinderen Makenzy en Purdey konden volgen. De broer en zus bevinden zich nu in hun tienerjaren en groeien op te midden van armoede en verwaarlozing in een klein dorpje in Wallonië. De film verkent familiebanden en het alledaagse leven.
Mia Goth in eerste trailer van MaXXXine
 • 3
 • 1
A24 heeft de allereerste officiële trailer onthuld voor de horrorfilm MaXXXine van Ti West, het derde deel in de trilogie met Mia Goth in de hoofdrol. In het Hollywood van de jaren tachtig tracht Maxine eindelijk haar droom na te jagen om een beroemde actrice te worden. Haar inspanningen worden echter al snel overschaduwd door een mysterieuze moordenaar die haar op de hielen zit, terwijl haar duistere verleden op het punt staat onthuld te worden.

Naast Mia Goth als Maxine, bestaat de cast uit Elizabeth Debicki, Moses Sumney, Michelle Monaghan, Bobby Cannavale, Lily Collins, Halsey, Giancarlo Esposito en Kevin Bacon. Hoewel de trailer al veelbelovend is, is er nog geen exacte releasedatum bekend voor België.

Scarlett Johansson & Channing Tatum in Fly Me to the Moon
 • 0
 • 0
Fly Me to the Moon is een komediedrama met in de hoofdrollen Scarlett Johansson en Channing Tatum. Het speelt zich af tijdens de Apollo 11-maanlanding van NASA en draait over de opdracht voor het creëren van een nep-maanlanding als back-up. De film is geregisseerd door Greg Berlanti en het scenario is geschreven door Rose Gilroy en Sharon Maguire, naar een verhaal van Keenan Flynn en Bill Kirstein. Oorspronkelijk bekend als Project Artemis, beschikt de film over een indrukwekkende cast met onder meer Nick Dillenburg, Anna Garcia, Jim Rash, Noah Robbins, Colin Woodell, Christian Zuber, Donald Elise Watkins, Ray Romano en Woody Harrelson. Fly Me to the Moon is vanaf juli 2024 in de bioscoopzalen te zien.

Podcast | Special 12 | Stand-up comedian William Boeva te gast
 • 0
 • 5
Mrpoelie, Bitjager en Booka Shade hadden voor deze special niemand minder dan stand-up comedian William Boeva te gast. Hij vertelt over zijn geschiedenis omtrent gaming, en wat gamen voor hem nog steeds betekent op de dag van vandaag. Vind je de podcast leuk, dan zou je ons een groot plezier doen door ons een rating op Spotify of Apple Podcasts te geven!Tweede trailer voor horrorfilm Abigail
 • 0
 • 0
Universal Pictures heeft de tweede trailer onthuld voor de horrorfilm Abigail. Na de ontvoering van de dochter van een invloedrijk man eisen de criminelen losgeld. Ze moeten slechts één nacht de wacht houden bij het meisje. In het afgelegen landhuis beginnen de ontvoerders echter op mysterieuze wijze te verdwijnen. Al snel realiseren ze zich dat ze opgesloten zitten met een vreemd en gevaarlijk klein meisje.

De cast bestaat onder meer uit Alisha Weir als Abigail, Melissa Barrera, Dan Stevens, Kathryn Newton, Giancarlo Esposito, William Catlett, Kevin Durand en Angus Cloud. Bekijk ook de eerste trailer. Abigail zal vanaf 19 april te zien zijn in bioscoopzalen.

Terug
Bovenaan