Aeyenah

Redactrice
Aeyenah

Aeyenah

Redactrice
15de Filmfestival van Oostende met Natali Broods als Master
 • 0
 • 0
Op 27 januari 2023 gaat de 15de editie van het filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm The Chapel van regisseur Dominique Deruddere. The Chapel is een psychologisch drama dat zich afspeelt tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd, waar de jonge concertpianiste Jennifer kampt met stress en isolatie. Deruddere heeft gekozen voor een sterke cast met Taeke Nicolaï, Kevin Janssens en Ruth Becquart in de hoofdrollen. Naast de openingsfilm kan men ook enkele andere films van regisseur Deruddere herontdekken, zoals Crazy Love, Wait Until Spring Bandini, Iedereen Beroemd!, Hombres Complicados en Brussels By Night (een film van regisseur Marc Didden waar Deruddere debuteerde als regieassistent).

De Master van deze editie is Natali Broods; zij heeft gekozen voor het thema "Family Dynamics". Actrice en theatermaakster Broods is onder meer bekend van Any Way the Wind Blows, De helaasheid der dingen en Waste Land. In 2016 won ze de Ensor voor Beste Actrice in een bijrol voor...
Filmreview: Smile
 • 0
 • 5
Lang geleden dat je de stuipen op het lijf bent gejaagd? Ik ben geen held als het op horrorfilms aankomt en na het zien van de trailer had ik het al moeten weten: deze film op groot scherm zien, is niet het meest briljante idee voor een angsthaas (zoals ik), maar voor veel horrorfans zal dit net als muziek in de oren klinken. Er zijn verschillende soorten horrorfilms: met monsters, zombies, kannibalen, veel bloed en moorden, … maar de angstaanjagendste zijn voor mij de paranormale en psychologische films, waarbij je het gevoel hebt dat het je zelf kan overkomen. Smile is hier een perfect voorbeeld van.
Filmreview: Triangle of Sadness
 • 0
 • 1
Wie zijn we voorbij de uiterlijke schijn? In een maatschappij die zich laat leiden door influencers, trends en de drang naar het vergaren van extreme rijkdom, worden we steeds meer schimmen van onszelf. Deze moderne wereld lijkt er op maatschappelijk vlak niet beter op te worden; eenzaamheid en isolatie vinden we terug in elke sociale klasse. Een wereld waar looks het belangrijkst zijn en innerlijk welzijn op de tweede plaats komt.
Filmreview: Les Cinq Diables
 • 0
 • 2
Les Cinq Diables is de tweede langspeelfilm van regisseur Léa Mysius. In Ava provoceerde ze reeds; een film met een rauw thema, over het dertienjarig meisje Ava dat haar gezichtsvermogen verliest en op zoek gaat naar vrijheid, avontuur en seks. Haar tweede film is een complexe genrefilm, waarin ze niet bang is om verschillende onderwerpen aan te halen. Regisseur Mysius heeft talent, haar stijl is tegendraads en verrassend, maar in deze film niet altijd doordacht.
Review: Christophe Stienlet: Binneuh! (zaalshow)
 • 0
 • 2
Het WK voetbal vindt dit jaar plaats in Qatar van 20 november tot en met 18 december. Ben je een fervent voetbalfan of ken je juist niets van voetbal, iedereen is welkom op de voorstelling van Christophe Stienlet. Je kan je verwachten aan backstage-informatie, grappige anekdotes en je leert ook nog wat bij. Als niet-voetballiefhebber boekte ik een plaatsje voor de try-out in Herent.
Filmreview: Three Thousand Years of Longing
 • 0
 • 4
Three Thousand Years of Longing is de nieuwste film van George Miller, met in de hoofdrol Tilda Swinton en Idris Elba. Het script is geïnspireerd op het titelverhaal uit The Djinn in the Nightingale’s Eye, een boek dat vijf mythische kortverhalen bevat en geschreven is door A.S. Byatt. Three Thousand Years of Longing is een verhaal over een djinn dat doet denken aan de sprookjes van Duizend-en-een-nacht, maar voor het merendeel is het een verhaal over verhalen.
Filmreview: Ritueel
 • 0
 • 3
De Vlaamse film Ritueel, geregisseerd door Hans Herbots, is gebaseerd op het boek Rituals van Mo Hayder. In 2014 verfilmde Hans Herbots reeds een werk van deze Britse misdaadschrijfster. In De Behandeling konden we kennismaken met rechercheur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg) en ook nu keert deze speurder terug. In deze film echter niet in de hoofdrol, want die is voor politieduikster Kiki (Marie Vinck). Ondanks dat het boek van een Engelse auteur is, is het scenario door Carl Joos (De Behandeling, The Broken Circle Breakdown, De zaak Alzheimer, …) zo bewerkt dat het een resoluut Belgisch verhaal is.
Filmreview: Margrete – Queen of the North
 • 0
 • 1
Geschiedenis is altijd, samen met aardrijkskunde, mijn favoriete vak op school geweest. Terwijl de meeste klasgenoten zuchtend het leslokaal betraden, was het voor mij een uurtje ontspannen luisteren naar een leerkracht die boeiende verhalen over een ver verleden vertelde. Aangezien dit nog in het pre-internettijdperk was, waren bibliotheken, musea, documentaires en school de enige manier om aan deze informatie te geraken. Elke historische reeks, gebaseerd op ware gebeurtenissen, laat ik sindsdien niet aan mij voorbijgaan.
Verslag: W-Festival
 • 0
 • 3
Van 24 tot en met 28 augustus vond het W-Festival plaats in Oostende; na twee jaar afwezigheid bracht het muziekfestival vijf dagen lang de grootste hits uit de jaren '80 en '90. Er stonden heel wat grote namen op de affiche, waaronder Bauhaus, UB40, Level 42, Holly Johnson. Ik ging een kijkje nemen op de eerste dag van het festival.
Filmreview: La Nuit du 12
 • 0
 • 1
La Nuit du 12 is de nieuwste film van regisseur Dominik Moll en vertelt het verhaal van een moord op een jonge vrouw (Clara) en hoe hoofdinspecteur Yohan Vivès er alles aan doet om de dader te vatten. Elke rechercheur kent in zijn loopbaan een zaak die zo intens en persoonlijk is dat ze hem blijft achtervolgen. Deze film is een eerbetoon aan het werk van de politie om cold cases soms na jaren te heropenen in de hoop ze alsnog te kunnen oplossen.
Fotoverslag: Bredene Festivalt
 • 0
 • 2
Op zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus vond Bredene Festivalt plaats in park 't Paelsteenveld. Het muziekfestival wist enkele grote namen te strikken, zoals Kool & The Gang, De Kreuners en Metejoor. Op zondag was het familiedag met kinderanimatie, springkastelen, theater en ook de Ketnetband kwam langs voor een wervelend optreden dat elk kind deed meezingen. Wij gingen zondag een kijkje nemen op het festival.

Het festival was aan zijn tweede editie toe, kinderen tot en met 14 jaar mochten gratis binnen, voor een weekendticket betaalde je 60 euro en dan kon je zaterdag en zondag genieten van geweldige optredens. De drank- en eetkraampjes waren erg schappelijk van prijs; enkel op drukke momenten waren de wachtrijen hiervoor wat langer en hadden enkele kraampjes extra geen overbodige luxe geweest, maar verder verliep de organisatie van dit festival bijzonder vlot en kon elke artiest zijn set op tijd beginnen. Het mooie weer doorheen het hele weekend was een extra opsteker...
Kannibalistische liefde in de nieuwe film Bones and All met Timothée Chalamet in de hoofdrol
 • 0
 • 1
Er is een korte trailer onthuld van Bones and All, de nieuwste film van Italiaans regisseur Luca Guadagnino (A Bigger Splash, Susperia, ...). Bones and All gaat in première op het filmfestival van Venetië - deze 79ste editie loopt van 31 augustus tot en met 10 september - en is een bewerking van het gelijknamige boek van Camille DeAngelis.

Het verhaal gaat over de jonge vrouw Maren, die door het land reist op zoek naar haar vader, terwijl ze probeert te begrijpen waarom ze een onweerstaanbare drang heeft om mensen te doden en op te eten, een verlangen dat ze niet kan controleren. Onderweg ontmoet ze Lee, die haar vergezelt en haar eerste liefde wordt. Deze romantische horrorfilm gaat over een onmogelijke liefde in extreme omstandigheden, met Timothée Chalamet en Taylor Russell in de hoofdrollen. Andere castleden zijn onder meer Anna Cobb, David Gordon Green, Jessica Harper, André Holland, Jake Horowitz, Mark Rylance, Francesca Scorsese, Chloë Sevigny en Michael Stuhlbarg.

De film...
Filmreview: Where the Crawdads Sing
 • 0
 • 3
Delia Owens verraste de literaire wereld met haar debuut als schrijfster: haar boek Where the Crawdads Sing werd in augustus 2018 uitgebracht en verkocht reeds meer dan twaalf miljoen exemplaren. De roman werd erg populair nadat hij werd aangeraden als boek van de maand in de Hello Sunshine boekenclub van Reese Witherspoon. Door het grote succes is het dan ook niet verwonderlijk dat er een verfilming kwam. De film werd geregisseerd door Olivia Newman en geproduceerd door Reese Witherspoon en Lauren Neustadter.
Beyond The Festivals: W-Festival
 • 0
 • 2
We zijn halfweg de zomervakantie en er staan nog enkele mooie festivals op de planning. Oostende maakt zich alvast klaar voor vijf dagen feest met de beste popmuziek uit de jaren ’80 en ’90. Nostalgische muziek op een idyllische locatie: het W-Festival is er klaar voor!

Wanneer?

Van 24 tot en met 28 augustus 2022 op het Klein Strand van Oostende.
Fotoverslag: WECANDANCE
 • 0
 • 2
“Just an illusion”, dat is het thema van WECANDANCE 2022. Het festival vindt plaats op het strand van Zeebrugge en dit niet één maar twee weekends. Wij gingen alvast een kijkje nemen op de eerste dag van dit strandfestival.

De sfeer zat er al vroeg in; de zon scheen en dat zorgde dat vele bezoekers al vanaf de middag het festival opzochten. WECANDANCE verrast met een indrukwekkende line-up van 150 artiesten, maar men kan er ook genieten van heerlijk eten, een padelbaan, skateramp en randanimatie. Er zijn ook enkele standjes waar je haar, gezicht en nagels glitterklaar gemaakt worden - de dresscode is dan ook kleurrijk en daar hadden de bezoekers duidelijk plezier mee. Hieronder vind je een selectie van de foto's, voor de volledige reeks kan je een kijkje nemen op onze facebookpagina.
Filmreview: Beast
 • 1
 • 4
Idris Elba die geconfronteerd wordt met een woeste leeuw die zijn territorium beschermt; als poortwachter van Asgard heeft Elba al voor hetere vuren gestaan. Dit overlevingsverhaal is één van Universal Pictures' nieuwste films en heeft een R-rating gekregen; bloed, geweld en harde taal worden niet geschuwd en Beast is hierdoor geen gezinsfilm. Naast Idris Elba bestaat de cast uit Sharlto Copley, Iyana Halley en Leah Jeffries.
Fotoverslag: Retro Sur Mer
 • 2
 • 2
Retro Sur Mer is een gratis festival dat dit jaar plaatsvond van 29 tot 31 juli op de zeedijk van Wenduine. Op het festival stonden de jaren ’50 en ’60 centraal met een oldtimershow, danslessen, schoonheidssalon, barbier, dj’s en een vintage markt. Er traden ook tal van artiesten op, waaronder Fez & The Furious, Black Elvis, Cherry Casino & The Gamblers, Leonardo Da Vintage, Benny Blue, The Spunyboys, Cash The Tribute, The Love Me Tenders, The Round Up Boys, Gizzelle, Wenzdaze en CC Jerome Combo.
Filmreview: Red Sandra
 • 0
 • 1
Red Sandra is een aangrijpende film gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Sandra Massard en de strijd van haar ouders tegen de farmaceutische industrie. In de winter van 2007 werd bij Sandra de levensbedreigende stofwisselingsziekte metachromatische leukodystrofie (MLD) vastgesteld. Sandra is op dat moment net zes jaar geworden en kan enkel gered worden met een peperduur medicijn. Het is een waardevol verhaal dat nu op Streamz te zien is.
Filmreview: Bullet Train
 • 3
 • 5
Een trein die met hoge snelheid door het Japanse landschap raast, dit is de setting van David Leitch’ nieuwste film. De kogeltrein bestaat sinds 1964 en de eerste haalde een snelheid tot 210 km per uur, wat voor die tijd ongekend snel was. Er bestond toen maar één hogesnelheidslijn en die reed tussen Tokyo en Osaka. Dezer dagen zijn de Japanse shinkansen het ideale vervoermiddel om op je bestemming te geraken; er is een groot netwerk voor hogesnelheidstreinen en ze zijn populair vanwege hun stiptheid en de verschillende services aan boord.
Filmreview: As Bestas
 • 0
 • 2
Een paard worstelt om uit de handen en armen te komen van een groep mannen die het proberen te bedwingen. Rapa das Bestas is een jaarlijks festival in Galicië waarbij wilde paarden bijeengedreven worden om hun manen te scheren, ze te brandmerken en gewonde of zieke dieren te verzorgen. Dit is de openingsscène van regisseur Rodrigo Sorogoyens nieuwste film As Bestas.
Bovenaan