Aeyenah

Redactrice
Aeyenah

Aeyenah

Redactrice
Filmreview: Tori et Lokita
 • 0
 • 2
De Belgische broers Jean-Pierre en Luc Dardenne brengen met hun nieuwe film Tori et Lokita een oprecht en droevig drama. De tiener Lokita en de jongere Tori zijn alleen van Afrika naar België gereisd. Ze proberen hier een leven op te bouwen, maar zonder een verblijfsvergunning komen ze in een erbarmelijke situatie terecht. Tori et Lokita is een film met een hedendaags thema, toch ligt de focus niet op het migratievraagstuk, maar op de kracht van hechte vriendschap.
Epische tweede trailer voor Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
 • 0
 • 1
Paramount Pictures heeft de tweede officiële trailer onthuld voor de nieuwe fantasyfilm Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Deze trailer belooft alvast veel actie en avontuur en de film lijkt een aanrader om op het grote scherm te zien.

De film is gebaseerd op het bekende fantasy-rollenspel, ontwikkeld door Gary Gygax en Dave Arneson. De cast bestaat uit Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head en Hugh Grant.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves zal vanaf 29 maart 2023 in de bioscopen te zien zijn.

De eerste officiële trailer van The Mandalorian seizoen 3
 • 1
 • 5
Na bijna drie jaar keert The Mandalorian eindelijk terug. Disney+ heeft de eerste trailer onthuld voor seizoen 3. Din Djarin is herenigd met Grogu en samen zetten ze hun reis verder. Ondertussen kruist hun pad oude bondgenoten en nieuwe vijanden. In de nieuwe trailer zien we dat het duo op weg is naar de planeet Mandalore om de eer van Din Djarin te herstellen. May the force be with you!

Jon Favreau schreef alle acht afleveringen van dit derde seizoen, de regie is in handen van Rick Famuyiwa, Rachel Morrison, Lee Isaac Chung, Carl Weathers, Peter Ramsey en Bryce Dallas Howard.

Het nieuwe seizoen gaat in première op 1 maart 2023 op Disney+ met in de hoofrollen Pedro Pascal, Katee Sackhoff, Carl Weathers, Amy Sedaris, Emily Swallow en Giancarlo Esposito.

Filmreview: Vortex
 • 1
 • 2
De Frans-Argentijnse regisseur Gaspar Noé maakte naam met enkele provocerende films, waarin thema’s zoals verkrachting, reïncarnatie en seks niet geweerd worden. De wereld van Noé uit zich vooral in excentrieke films waarin neonkleuren, psychedelische dromen en los camerawerk ondersteund worden door heftige elektronische soundtracks. Hij probeert hiermee afschuwelijke onderwerpen visueel mooier te maken. In zijn laatste film Vortex gooit hij het over een heel andere boeg en zet hij een ingetogen en ontroerende film over dementie neer.
M. Night Shyamalans nieuwste horrorfilm Knock at the Cabin trailer
 • 0
 • 3
Een rustige familievakantie in een afgelegen hut in een bos, wat kan er misgaan?

Een gezin wordt het doelwit van vier gewapende onbekenden die hen gijzelen. De gijzelnemers kondigen het einde van de wereld aan en eisen dat er een offer gebracht wordt. Zoniet zal de familie verantwoordelijk zijn voor honderdduizenden doden. Ze moeten een onmogelijke keuze maken.

Knock at the Cabin is gebaseerd op de bestseller The Cabin at the End of the World van Paul Tremblay. In de hoofdrollen zien we Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui, Abby Quinn en Rupert Grint.

Deze mysterieuze horrorfilm zal vanaf 1 februari in de bioscoopzalen te zien zijn.

Eerste beelden van het vierde seizoen van Netflixserie You
 • 1
 • 3
In het vierde seizoen kruipt Penn Badgley weer in de huid van moordenaar Joe Goldberg. In een poging om aan zijn verleden te ontsnappen, vlucht Joe naar Londen. Hij neemt een nieuwe identiteit aan en wil de ware liefde najagen. Al snel bevindt Joe zich in een hekele situatie wanneer hij niet de enige moordenaar in Londen is en hij als detective op zoek moet gaan naar die persoon.

De serie, die gebaseerd is op de boeken van Caroline Kepnes, is sinds 2018 op Netflix te zien. De hoofcast van seizoen vier bestaat uit Penn Badgley, Tati Gabrielle, Charlotte Ritchie, Lukas Gage, Ed Speleers, Tilly Keeper, Amy-Leigh Hickman, Niccy Lin, Aidan Cheng, Brad Alexander, Ozioma Whenu en Eve Austin.

Deel 1 van het vierde seizoen van de Netflixserie 'You' gaat op 9 februari 2023 van start.

Filmreview: Pink Moon
 • 0
 • 1
Pink Moon is de eerste speelfilm van Floor van der Meulen, waarin de dood centraal staat. Iris krijgt te horen dat haar vader rond zijn vijfenzeventigste verjaardag een einde aan zijn leven wil maken. Hij is gezond, woont zelfstandig in een mooie villa en heeft een goede band met zijn kinderen en kleinkinderen. Toch wil hij niet meer verder leven – het is genoeg geweest, zegt hij.
Filmreview: Pacifiction
 • 0
 • 0
Al enkele jaren richt regisseur Albert Serra zich voornamelijk op historische films (Liberté, La mort de Louis XIV, ...), maar met zijn nieuwe film Pacifiction brengt hij een hedendaagse politieke thriller. De Belgische première was er reeds in oktober op het Film Festival Gent en vanaf midden januari 2023 kan je Pacifiction overal in de bioscoopzalen zien. Deze film heeft een sterke cast met onder meer Sergi López, Marc Susini, Pahoa Mahagafanau en Cécile Guilber. De hoofdrol is voor de Franse acteur Benoît Magimel, die ik recent nog zag in de film Incroyable mais vrai.
Documentaire Eternal Spring vanaf 25 januari in de bioscoop
 • 0
 • 1
Eternal Spring vertelt het verhaal van een groep Chinese activisten die in 2002 de Chinese staatstelevisie voor korte tijd overnamen. Ze zonden een video uit van mensen die Falun Gong beoefenden, een verboden spirituele beweging.

Deze Canadese documentaire combineert 3D-animatie en live-action. Hij werd geschreven en geregisseerd door Jason Loftus en getekend door striptekenaar Daxiong, die zelf Falun Gong-beoefenaar is en vluchtte uit zijn land. Eternal Spring won maar liefst dertien awards en de film is ook voor drie categorieën (beste niet-Engelstalige film, beste documentaire en beste langspeelfilm animatie) ingezonden voor de Oscars 2023.

Wie Eternal Spring wil zien, kan dit vanaf 25 januari in Cinéma Aventure in Brussel via distributeur REVEAL films.

Filmreview: The Matrix Collection 4 Films
 • 5
 • 3
Eén van de meest besproken en iconische scènes in The Matrix, is ongetwijfeld het moment waarop hoofdpersonage Neo moet kiezen tussen een rode pil en een blauwe pil, aangeboden door rebellenleider Morpheus. Hiermee biedt Morpheus de keuze: de waarheid waardoor je perceptie van de werkelijkheid voor altijd zal veranderen of onwetendheid waardoor je verder kan leven in een aangename illusie.
Eerste officiële trailer van Renfield met Nicolas Cage als Dracula
 • 0
 • 4
Universal Pictures heeft de eerste officiële trailer onthuld voor Renfield, een nieuwe horrorkomedie die dit voorjaar in de bioscoop te zien zal zijn. Renfield werd geregisseerd door Chris McKay (The Lego Batman Movie, The Tomorrow War, ...) en het script werd geschreven door Ryan Ridley en Robert Kirkman.

In dit monsterverhaal schittert Nicholas Hoult als Renfield; hij is de gekwelde assistent van Dracula (Nicolas Cage). Renfield is na eeuwen dienstbaarheid klaar met een leven in de schaduw van zijn narcistische baas en zoekt een manier om de samenwerking te beëindigen.

De film wordt vanaf april in de bioscoopzalen verwacht.

Filmreview: The Enforcer
 • 0
 • 2
The Enforcer – niet te verwarren met de derde film uit de Dirty Harry-franchise met Clint Eastwood uit 1976 – is een nieuwe actiethriller van regisseur Richard Hughes. Het scenario is geschreven door W. Peter IIiff, die bekend is als schrijver van onder andere Point Break, Patriot Games en Under Suspicion. Antonio Banderas speelt de hoofdrol en kruipt in de huid van Cuda, een ex-gedetineerde, die zichzelf opoffert om een jong meisje te redden uit de handen van een criminele organisatie.
Filmreview: Living
 • 0
 • 7
Living vertelt het verhaal van een doodgewone man – wiens leven bestaat uit alledaagse routines en taken – wanneer hij plots geconfronteerd wordt met zijn eigen sterfelijkheid. Dit aangrijpend drama is gebaseerd op de film Ikiru uit 1952, van filmmaker Akira Kurasawa. Regisseur Oliver Hermanus en schrijver Kazuo Ishiguro werkten samen om het Japanse verhaal naar het Londen uit de jaren vijftig te brengen en maakten de perfecte keuze door Brits acteur Bill Nighy in de hoofdrol te plaatsen.
Filmfestival Oostende presenteert indrukwekkend programma van meer dan 100 films
 • 0
 • 3
Op 27 januari 2023 gaat de 15de editie van het filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm The Chapel van regisseur Dominique Deruddere. Er gaan dit jaar - met inbegrip van The Chapel - vier Belgische films in première op deze wintereditie: Aller/Retour van Dorothée van den Berghe, Baghdad Messi van Sahim Omar Kalifa en LUKA van Jessica Woodworth. Het is de eerste keer dat het festival in januari wordt gehouden; volgens artistiek directeur Peter Craeymeersch is dat een goede filmmaand, wat zich weerspiegelt in de meer dan honderd films die op het programma staan.

De Master van deze editie is Natali Broods; zij heeft gekozen voor het thema "Family Dynamics" en selecteerde tien films die perfect binnen dit onderwerp passen. Het familiethema komt meermaals aan bod doorheen het hele programma, waaronder ook in de fictiereeks Arcadia waarin Natali Broods een prominente rol speelt.

Andere premières op het festival zijn de documentaire Marieke - Addicted to Life over...
Filmreview: Devotion
 • 0
 • 4
Devotion vertelt het verhaal van Jesse Brown, de eerste zwarte vliegenier die het opleidingsprogramma van de Amerikaanse marine voltooide en samen met wingman Tom Hudner diende in de Koreaanse oorlog. De film is gebaseerd op de bestseller “Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship, and Sacrifice” van auteur Adam Makos, die dit ware verhaal over de vriendschap tussen het vliegeniersduo tijdens de oorlog beschreef. De film werd geregisseerd door J.D. Dillard, met Jonathan Majors, Glen Powell en Christina Jackson in de hoofdrollen.
Adam Driver vecht met dinosaurussen in eerste trailer van 65
 • 0
 • 3
Wanneer een ruimteschip door een asteroïde geraakt wordt, maakt het een landing op een onbekende planeet. De enige overlevenden van de crash zijn piloot Mills (Adam Driver) en het meisje Koa (Ariana Greenblatt). Al snel blijkt dat ze op aarde zijn beland, 65 miljoen jaar geleden. De twee vechten tegen prehistorische wezens terwijl ze proberen te overleven.

Deze sciencefictionfilm werd geregisseerd door 'A Quiet Place'-schrijvers Scott Beck en Bryan Woods en geproduceerd door Sam Raimi, Deborah Liebling en Zainab Azizi.

65 wordt vanaf 15 maart 2023 in de bioscopen verwacht.

Eerste teaser voor Scream VI
 • 0
 • 3
Paramount heeft de eerste teaser trailer onthuld voor Scream VI, het vervolg op Scream van eerder dit jaar en de terugkeer van deze iconische horrorfranchise.

Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier jonge overlevenden Woodsboro achter zich en beginnen aan een nieuw hoofdstuk, maar daarmee ontsnappen ze niet aan de terreur. De chaos volgt hen naar New York City.

In Scream VI keren Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Jenna Ortega, Hayden Panettiere en Courteney Cox terug. Jack Champion, Henry Czerny, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Tony Revolori, Josh Segarra en Samara Weaving vervoegen de cast.

Exclusieve Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves Featurette
 • 0
 • 5
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves belooft een epische reis te worden wanneer een groep avonturiers, in hun zoektocht naar een verloren relikwie, enkele gevaarlijke vijanden kruisen. Dungeons & Dragons zit boordevol actie, bijzondere wezens en magie en is duidelijk gemaakt voor het grote scherm. De film is gebaseerd op het bekende fantasy-rollenspel, ontwikkeld door Gary Gygax en Dave Arneson.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves is geregisseerd door Jonathan Goldstein en John Francis Daley, die samen met Michael Gilio ook het scenario schreven. De cast bestaat uit steracteurs Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head en Hugh Grant.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves zal vanaf 29 maart 2023 in de bioscopen te zien zijn.

Filmreview: The Stranger
 • 0
 • 2
The Stranger is een psychologisch misdaaddrama dat dit jaar in première ging op het filmfestival van Cannes. De film is gebaseerd op een ware gebeurtenis. In 2003 werd de dertienjarige Daniel Morcombe ontvoerd en pas acht jaar later werd de zaak, tijdens een omstreden en moeilijke undercoveroperatie, opgelost. Journalist Kate Kyriacou onthulde details van deze operatie in haar boek “The Sting: The Undercover Operation That Caught Daniel Morcombe's Killer”. Regisseur Thomas M. Wright schreef ook het scenario van de film en baseerde zich op de gebeurtenissen in het boek. De echte naam van het slachtoffer wordt in de film niet vermeld.
Bekijk de eerste teaser van Transformers: Rise of the Beasts
 • 1
 • 2
Paramount Pictures heeft de eerste officiële teaser vrijgegeven voor Transformers: Rise of the Beasts, de nieuwe film in de Transformersfranchise, waarin we kennismaken met enkele nieuwe personages en transformers, maar ook Optimus Prime en Bumblebee zijn terug. Rise of the Beasts is gebaseerd op de animatiereeks Beast Wars: Transformers uit de jaren '90, waarin de Maximals, Predacons en Terrorcons het met elkaar uitvechtten.

De film is geregisseerd door Steven Caple Jr. en de hoofdrollen van de menselijke karakters zijn voor Anthony Ramos en Dominique Fishback. Bij de stemacteurs vinden we onder andere Peter Cullen, die terugkeert als Optimus Prime, en Ron Perlman als Optimus Primal. Andere castleden zijn Peter Dinklage, Michelle Yeoh, Liza Koshy, Tobe Nwigwe, John DiMaggio, David Sobolov, Michaela Jaé Rodriguez, Pete Davidson en Cristo Fernández.

Transformers: Rise Of The Beasts wordt op 9 juni 2023 in de bioscoopzalen verwacht.

Bovenaan