BeyondGaming

Avatar: The Way of Water krijgt officiële trailer
  • 0
  • 0
Dit najaar is het tijd om terug te keren naar Pandora. Als we mogen afgaan op de eerste echte trailer, dan gaat het dat lange wachten waard geweest zijn. James Cameron heeft er jaren over gedaan om de technologie te perfectioneren om overtuigend de onderwaterwereld van Pandora in beeld te brengen, en de trailer geeft alvast netjes aan dat het de perfectionist die in hem schuilt gelukt is.

In een dikke twee minuten doet de trailer dan ook perfect wat het moet doen. Het herintroduceert ons tot de setting van Pandora en oude bekenden als Jake Sully. Het geeft ons fracties van het verhaal zonder al te veel uit de doeken te doen. Maar vooral, het doet ons watertandend uitkijken naar 16 december, de dag dat we de volle drie uur van dit spektakelstuk op het grootst mogelijke scherm kunnen kijken

EA en Marvel slaan de handen in elkaar voor minstens drie titels
  • 0
  • 1
EA heeft sinds het succes die ze gehad hebben met Star Wars de smaak van licenties te pakken. De uitgever/ontwikkelaar laat weten nu ook een samenwerking aan te gaan met Marvel Studios om minstens drie action adventure games naar consoles en pc te brengen.

De eerste game in die partnership was uiteraard al bekend, dat wordt een spel rond Iron Man die uit de studio van Motive zal komen. Details rond die game zijn nog erg schaars, maar het gaat in elk geval om een volledig nieuw avontuur waarin je op je eentje in third-person mag ervaren hoe het voelt om als charismatische miljonair door de lucht te vliegen.

Rond de andere twee games is nog helemaal niks geweten, maar als eentje ervan geen soort Splinter Cell met Black Widow in de hoofdrol is , dan gaan we zitten mokken in een hoekje.
PlayStation VR2 komt in februari en brengt een stevig prijskaartje met zich mee
  • 0
  • 1
Eerst het goeie nieuws. De PlayStation VR2 en de bijbehorende PS VR2 Sense controller hebben eindelijk een datum beet. Op 22 februari kunnen spelers eindelijk de volgende stap in virtual reality ervaren in de knusse veiligheid van hun huiskamer. Het minder leuke nieuws is dat daar een pittige kost aan verbonden zal zijn. de bundel die bestaat uit de headset, de controller en een paar stereo headphones is de jouwe voor 599,99 euro.

Het is een prijs die volledig in lijn ligt met wat je mag verwachten van een fonkelend nieuw stuk tech als dit, maar het is uiteraard even slikken in tijden van inflatie en torenhoge energiekosten. Dat de PlayStation VR2 een technisch huzarenstukje lijkt te gaan worden, daar twijfelt niemand aan, nu nog hopen dat het ding genoeg over de toonbank weet te gaan om een grote afzetmarkt te genereren. Hoe meer gamers het ding in huis halen, hoe beter en veelvuldiger de spellen die naar het ding komen, dat is uiteindelijk altijd de sleutel tot succes...
Maak kennis met Partitio en Osvald in nieuwe Octopath Traveler II-trailer
  • 0
  • 1
Square Enix en Acquire hebben een nieuwe trailer voor Octopath Traveler II vrijgegeven waarin we kennismaken met twee van de acht nieuwe protagonisten in het spel, zijnde Partitio the Merchant en Osvald the Scholar. De trailer introduceert daarnaast ook de nieuwe gevechtsmechaniek Latent Powers en nieuwe manieren om over het continent te reizen.

Octopath Traveler II komt uit op 24 februari 2023 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam. Hiermee maakt de serie zijn debuut op de PlayStation-consoles en is een release op Xbox vreemd genoeg afwezig. De eerste Octopath Traveler is immers ook uitgekomen op Xbox en was zelfs vanaf dag één speelbaar via Game Pass.

Atomic Heart heeft eindelijk releasedatum te pakken
  • 0
  • 1
De Russische dystopische immersive sim Atomic Heart werd helaas enkele keren uitgesteld, onder andere door de Corona-pandemie en de oorlog in Oekraïne, maar gelukkig werd uitstel geen afstel. Liefhebbers van titels zoals Bioshock, Dishonored en System Shock mogen alvast 21 februari 2023 op hun kalender omcirkelen. Het spel verschijnt namelijk die dag voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc. Bovendien zal het spel vanaf dag één speelbaar zijn op Game Pass.

Naast de standaard editie van het spel, werd er ook een Premium Edition aangekondigd, die het basisspel, de "Atomic Pass" (Season Pass), twee exclusieve wapenskins en een digitaal kunstboek bevat.

Review: The Entropy Centre
  • 0
  • 1
Tijd voor enkele seconden thermodynamica, afhankelijk van hoe snel je kan lezen. Entropie is het streven van alle systemen naar de grootst mogelijke vrijheid of chaos, iets wat zich manifesteert in de verdeling van microdeeltjes binnen een bepaald fysisch gegeven. Euhm oké, dat was dat. Maar wat is The Entropy Centre dan? Iets veel leuker voor ons, gamers, want dat is simpelweg een videospel, en wel eentje die dan ook nog eens zijn inspiratie haalde bij de Portal-franchise! Aangezien we van Valve niet meteen een Portal 3 moeten verwachten en eerdere pogingen tot klonen, zoals The Turing Test, toch redelijk succesvol bleken, kunnen we het initiatief van Stubby Games alleen maar toejuichen.
Filmreview: Prey for the Devil
  • 0
  • 1
Ik had de poster noch de trailer van de horrorfilm Prey for The Devil gezien en dat bleek achteraf eerder een voordeel – ik was anders de bioscoopzaal nooit binnengestapt. Al vanaf de eerste minuut joeg deze film mij de stuipen op het lijf; in mijn reviews van Smile en X was het al duidelijk dat horror niet mijn sterkste kant is. Prey for the Devil is een religieuze horrorfilm, waar bezetenheid en exorcisme centraal staan.
Finished  Voetbalquiz | November
  • 3
  • 0
Elke maand presenteren we jullie twee quizzen. De algemene quiz gaat elke maand door, terwijl er voor de overige maanden wordt afgewisseld tussen enkele thematische quizzen, waaronder bordspellen, film en videogames. De eerste helft van de maand november kunnen jullie deelnemen aan onze allereerste voetbalquiz met het WK in verschiet.

Deze quiz bestaat uit tien vragen. Hoe sneller je een vraag correct beantwoordt, hoe meer punten je verdient. Antwoord je fout of te laat, dan krijg je het ronde aantal van nul punten. Mooi, toch? Veel succes alvast!

Doe hier mee met de quiz!

Wanneer?
Elke 1e van de maand komt de thema quiz online en loopt tot de 15e van de maand.
Voor deze maand is het dus tot 15 november (23:59)

Regels
1 deelname per lid.
Antwoorden verklappen leidt tot onmiddellijke diskwalificatie en 0 punten voor deze ronde.
Bij meerdere inbreuken kan dat tot een ban of...
Hearthstone krijgt nieuwe uitbreiding en Death Knight-klasse
  • 0
  • 0
Hearthstone introduceert de nieuwe Death Knight-klasse naast de laatste uitbreiding van dit jaar: March of the Lich King, die op 6 december verschijnt! Volg Arthas Menethils avontuur op de voet mee wanneer hij de meeste iconische Warcraft-schurk ooit wordt, de Lich King, doorheen de Death Knight-proloog. Met 203 gloednieuwe kaarten, inclusief de nieuwe Death Knight-klasse, nieuwe Undead minion type en nieuwe Manathirst Keyword, hebben spelers toegang tot de meest gevarieerde gameplay en deckbuilding in Hearthstone ooit...

Hieronder vind je alle info op een rijtje:

Nieuwe klasse: Death Knight
  • 68 nieuwe klassekaarten, inclusief 32 gratis Core Set-kaarten
  • Hero Power: Ghoul Charge
    • Summon een 1/1 Ghoul met Charge die sterft op het einde van je beurt.
  • Nieuwe Resource: Corpses
    • Telkens een friendly minion sterft, wordt deze meegeteld als Corpse.
  • Deckbuilding System: Runes
    • Blood voor gecontroleerde gameplay met...
Speel vanaf vandaag als Black Adam in MultiVersus
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games heeft aangekondigd dat DC's Black Adam nu beschikbaar is als het nieuwste speelbare personage in MultiVersus, de free-to-play platform fighter ontwikkeld door Player First Games. Bekend als de heerser van Kahndaq in de DC canon, is Black Adam in MultiVersus geïnspireerd op zijn comic book oorsprong en arriveert als onderdeel van Season 1 met een moveset die gebruik maakt van zijn superkrachten afgeleid van de oude Egyptische goden. Zijn capaciteiten als Bruiser-klasse personage zijn volop te zien in een onlangs uitgebrachte gameplay trailer, met zijn donder- en bliksemaanval om tegenstanders te shockeren, elektromagnetisch krachtveld om vijandelijke projectielen te blokkeren en vliegend vermogen voor luchtgevechten en off-stage veelzijdigheid. De Classic Comic Black Adam character variant wordt ook getoond en is nu beschikbaar voor in-game aankoop.

Voor spelers die niet genoeg kunnen krijgen van Black Adam en voor bioscoopbezoekers overal: Black Adam, de...
Fotoverslag: PUP @ Ancienne Belgique
  • 0
  • 0
Op 24 oktober kwam de punkband PUP de AB onvelig maken. Ze kwamen hun vierde studioalbum voorstellen met de titel ''THE UNRAVELING OF PUPTHEBAND''. PUP werd opgericht in 2010 onder de naam Topanga in Toronto. Ze speelden al eens in de AB club, wat veel te klein was en daarom kwamen ze deze keer de grote zaal van de AB vullen. Als support act kwam Pom Pom Squad het publiek opwarmen.
Review: Dragon Ball: The Breakers
  • 0
  • 2
Is dit gewoon een Dead By Daylight kloon, in een Dragon Ball jasje? Dat was immers mijn eerste oordeel, toen ik Dragon Ball: The Breakers de eerste keer zag. Als liefhebber van Dragon Ball, en in mindere mate van Dead By Daylight, hoopte ik echter dat deze game mij beter zou liggen. Verwacht geen vechtspel, maar wel samenwerking, om van de vijand te kunnen ontsnappen.
Streamer CasualGorilla breekt wereldrecord RPG-gamen
  • 1
  • 0
De Vlaamse streamer CasualGorilla, oftewel Wout Lenaerts, heeft een Guinness World Record verbroken door meer dan 54 uur lang met nauwelijks pauze een RPG te spelen. Naast zijn Twitch-profiel met twaalfduizend volgers herken je CasualGamer misschien van dit interview toen BeyondGaming hem 'streamer van de maand' kroonde.

Zijn gekozen game was Assassin's Creed Valhalla, en daar heeft hij maar liefst 54 uur en 32 minuten aan gespeeld, waarvan een aantal uurtjes toegelaten slaaptijd. Dat is een pak langer dan had gemoeten, want het vorige record was van een Amerikaan die 48 uur lang The Elder Scrolls V: Skyrim speelde. De poging was in samenwerking met Mobile Vikings, de internet- en telefoonprovider die gamers game-uitdagingen laat aanpakken om hun telefoonrekening te verminderen. CasualGorilla mocht zich voor de lange sessie installeren in het kantoor van Qallo in Kontich.

De sessie zelf nam...
Return to Monkey Island verschijnt op 8 november voor Xbox en PlayStation
  • 0
  • 2
In de update rond de Game Pass-games voor november kon je al lezen dat Return to Monkey Island op 8 november verschijnt voor de nieuwe Xbox-consoles en daarbij speelbaar zal zijn via de dienst vanaf dag één. PlayStation-eigenaars hoeven zich gelukkig niet in de kou gelaten te voelen, want op diezelfde dag zal het spel beschikbaar zijn op PlayStation 5.

Return to Monkey Island verscheen oorspronkelijk op pc en Nintendo Switch op 19 september. Wie benieuwd is naar het spel kan alvast onze bevindingen lezen in de review van de Switch-versie.

Ontdek de eerste lading Game Pass-games voor november
  • 0
  • 0
Een nieuwe maand, een nieuwe lading Game Pass-games. Ook deze maand zullen Game Pass-abonnees heel wat interessante titels kunnen ontdekken. Als je ooit een mysterie in Beieren van eeuwen geleden hebt willen oplossen, je met een paar buitenaardse wezens wilt bemoeien of een paar voetbalclubs wilt managen - Game Pass heeft een aantal games voor je, die vandaag of binnenkort verschijnen en updates voor een aantal games die je misschien al hebt gedownload. Laten we erin duiken!

Vandaag beschikbaar:

  • The Legend of Tianding (cloud, console en pc)
  • The Walking Dead: A New Frontier – The Complete Season (pc)
  • The Walking Dead: Michonne – The Complete Season (pc)
Binnenkort beschikbaar:
  • Ghost Song (cloud, console en pc) – 3 november
  • Football Manager 2023 (cloud, console en pc) – 8 november
  • Return to Monkey Island (cloud, console en pc) – 8 november
  • Vampire Survivors (console) – 10 november
  • Pentiment (cloud, console en pc) – 15...
Wanted: Dead laat 30 minuten aan gameplaybeelden zien
  • 0
  • 0
Hoewel Soleil ons nog maar net Valkyrie Elysium voorschotelde, heeft de studio natuurlijk al een aantal nieuwe projecten in de pijplijn staan, waaronder Project Edo, Vengeance is Mine en Wanted: Dead. Van die laatste titel, die wordt uitgegeven door 110 en verschijnt op 14 februari 2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc, hebben de makers gisteren een nieuwe video online geplaatst met maar liefst 30 minuten aan gameplay van deze third-person shooter.

Wanted: Dead volgt een week in het leven van de Zombie Unit, een elite politie-eenheid in Hong Kong op een missie om een grote bedrijfscomplot te ontmaskeren. Speel als Lt. Hannah Stone, een hardgekookte agent uit Hong Kong, en ploeter door huurlingen, bendeleden en particuliere militaire aannemers in een spectaculair cyberpunkavontuur.

PSP-titels R-Type Tactics I en II arriveren opnieuw in 2023 als gebundelde remakes
  • 0
  • 0
Nog nooit van R-Type Tactics gehoord? Logisch, want dit duo van obscure spin-offs kon je oorspronkelijk enkel voor de PlayStation Portable bemachtigen. Het eerste deel werd circa 2008 voor Sony's reeds uitgestorven handheld verkocht, maar diens vervolg kon je enkel via Japanse winkels of kanalen op de kop tikken ... Beide spellen zijn nochtans geliefd bij de die-hard fanaten van de franchise en dit soort enthousiasme viel blijkbaar op bij de juiste personen. Sinds kort hakte het ontwikkelingsbedrijf Granzella namelijk de knoop door omtrent het lot van deze vergeten titels, want beide spellen zullen gedurende de zomer van 2023 terugkeren als een collectie van remakes! Er is echter nog meer goed nieuws, want rond die periode zal deze compilatie – in tegenstelling tot R-Type Final 3 Evolved – op meerdere platformen verschijnen, met name...
De gamereleases van november 2022
  • 2
  • 3
Een nieuwe maand betekent een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand die we kort even toelichten en waarbij we een trailer plaatsen. Op die manier krijg je een idee wat je kunt verwachten. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.
Uitgever NIS brengt R-Type Final 3 Evolved volgend jaar naar het westen
  • 0
  • 0
R-Type is één van de meest langlopende shoot 'em up-franchises die je kunt opnoemen en na een succesvolle Kickstarter-campagne, kwam R-Type Final 2 voor verschillende platformen tot leven. Bijna twintig jaar na diens voorganger op de PlayStation 2, à propos! Wat één van onze redactieleden over de PlayStation 4-versie vond, kun je alvast in zijn recensie lezen. Het ontwikkelingsbedrijf Granzella wilt echter verder gaan met het produceren van meer content, hoewel men deze keer opteerde om een opvolger te realiseren. De sequel in kwestie draagt de naam R-Type Final 3 Evolved – welke men aanvankelijk via een officiële website onthulde – en sindsdien kwam meer informatie op het wereldwijde web terecht mede dankzij uitgever van dienst, Nippon...
Cinematisch sci-fi avontuur Somerville verschijnt vanaf 15 november
  • 0
  • 0
Vond je zowel Limbo als Inside (afkomstig van het team bij Playdead) meeslepende ervaringen, dan zal deze titel van vandaag je wellicht eveneens boeien. Dino Patti, de voormalige mede-oprichter van die firma wie destijds ook deels verantwoordelijk was voor de eigenlijke ontwikkeling van de eerder vermelde spellen, vormde later namelijk een ander bedrijf, beter bekend als Jumpship. De heer Patti en zijn groep developers staan trouwens op het punt om hun eerste project op de markt te gooien, want ze kondigden recent aan wanneer Somerville juist gaat lanceren. Dit science-fiction avontuur kun je officieel vanaf 15 november 2022 in de wacht slepen voor pc, Xbox One en Xbox Series S | X, iets wat je bovendien ook via Game Pass mag uitproberen indien je over een actief abonnement beschikt.

Somerville benadrukt het narratief van een invasie van buitenaardse wezens die de aarde met geavanceerde technologie aanvallen, en als speler kruip je in de huid van een man die zich...
Terug
Bovenaan