Rastov

Redacteur
Rastov

Rastov

Redacteur
World of Warcraft: Dragonflight nog dit jaar beschikbaar
 • 1
 • 0
World of Warcraft: Shadowlands mag dankzij enkele - laattijdige - updates ondertussen aangenamer spelen, het merendeel van de WOW-spelers kijkt toch reikhalzend uit naar de volgende uitbreiding.

Dragonflight werd zo'n twee maanden geleden aangekondigd en wordt de negende uitbreiding van Blizzards MMORPG. We mogen met de Dracthyr Evoker een nieuwe class/race-combinatie verwachten, en dat mag je vrij letterlijk nemen want dit drakenras zal voorlopig maar één class krijgen. Met de Preservation- en Devastation-specialisaties zal je er zowel mee kunnen healen als damagen.

Daarnaast gaan we de Dragon Isles verkennen, het nieuwe continent zeg maar, stijgt de leval cap van 60 naar 70 en beloven de ontwikkelaars om zich terug meer op de core game mechanics te focussen. Dat mag je lezen als: minder tijdelijke bonussen die per character een hoop extra voorbereidingstijd vragen, en dus wordt de game weer een beetje meer alt...
Zelda-achtig avonturenspel XEL verschijnt in juli
 • 0
 • 0
Assemble Entertainment kondigt aan dat XEL, hun avonturengame met serieuze Zelda-invloeden, vanaf 12 juli beschikbaar zal zijn. In tegenstelling tot alle The Legend of Zelda-spelletjes, verschijnt XEL niet alleen op de Switch, maar tegelijk ook op Xbox, PlayStation en pc.

Bij het bekijken van onderstaande trailer valt onder meer de gelijkaardige pas van enkele tegenstanders op, maar ook op andere vlakken hoopt de ontwikkelstudio ons aan TLOZ-spellen te doen herinneren. Het topdown 3D-perspectief is misschien niet per sé een relevante link, maar de manier waarop er gevochten wordt, de dungeons en de graphics daarentegen werden zeker door de legendarische videogames beïnvloed.

Transformeer in een weerwolf dankzij nieuwe Sims 4-uitbreiding
 • 2
 • 0
Electronic Arts' The Sims-games staan gekend voor hun talrijke uitbreidingspakketten. Bij The Sims 4 staat sinds eind vorige week de teller op twaalf (12!), want The Sims 4: Werewolves is beschikbaar.

Het is niet voor het eerst dat je je Sims in een weerwolf kan (laten) transformeren. Ook bij The Sims 2: Pets en The Sims 3: Supernatural behoorde dit al tot de mogelijkheden. Naast deze belangrijkste toevoeging kan je ook een nieuwe wereld verkennen; die luistert naar de naam Moonwood Mill.

Eenmaal in een wolf veranderd, kan je je rustig houden, ofwel je temperament volledig haar eigen leven laten leiden. Er zijn gethematiseerde evenementen en de stand van de maand beïnvloedt je doen en laten. Klinkt allemaal vrij realistisch, toch!

LEGO Brawls zoekt weldra consoles op
 • 0
 • 2
LEGO organiseerde gisteren voor de tweede keer haar eigen conventie LEGO CON. Vanuit Denemarken werd een livestream gehost, en één van de besproken nieuwtjes is de releasedatum van LEGO Brawls.

Dat spel ken je misschien als iOS-exclusive, al dateert die originele release alweer van 2019. De heruitgave op console laat niet lang meer op zich wachten, want vanaf 2 september kan je op Nintendo Switch, PlayStation 5 alsook Xbox Series S/X met de multiplayer brawler aan de slag.

De game plaatst twee teams van vier spelers lijnrecht tegenover elkaar. Naast het vechten is er ook een personalisatie-aspect, met onder meer invloeden van LEGO Ninjago.

De aankondiging van de lanceerdatum werd met een trailer begeleid, die kan je hieronder bekijken.

Hoop nieuws en drie trailers van Overwatch 2 gelost
 • 0
 • 0
Blizzard heeft er een BlizzCon-loze periode opzitten, en is met een sterk inhaalmanoeuvre bezig om fans van hun mooie repertoire aan videogames te verwennen. Eerder dit jaar kregen we onder meer nieuws over World of Warcraft: Dragonflight geserveerd, en ook het (niet zo positief ontvangen) Diablo Immortal passeerde de revue.

Overwatch 2 is al langer aangekondigd, sinds 2019 om precies te zijn, en het was vol ongeduld uitkijken naar meer informatie over deze sequel. De PvE-missies waren initieel misschien de belangrijkste nieuwigheid, maar ook 5v5 in plaats van het huidige 6v6, nieuwe protagonisten en seizoensgebonden game-inhoud doen ons stilaan ongeduldig afwachten naar meer info en hands-on-mogelijkheden.

Je kan je overigens reeds voor de bèta inschrijven, en dat via de officiële site. Twijfelde je daaraan door de aanwezigheid van de verfoeide loot boxes? Ook dan hebben we goed nieuws, want die worden overboord gegooid...
Review: Flowing Lights
 • 0
 • 0
Wie in 2021 een droom najaagt om een succesverhaal als gameontwikkelaar te schrijven, moet vroeg opstaan. De concurrentie is moordend, en de exponentiële stijging van indie-titels maakt het niet makkelijk om een doorbraak te forceren. “Uniek zijn verhoogt de kans op slagen,” moet gFAUmNe hebben gedacht. In Flowing Lights combineert deze Canadese ontwikkelstudio een drietal gamegenres met elkaar. Ze gooien arcade, puzzle en shooter in de blender en de resulterende cocktail namen wij onder de loep.
Review: New Pokémon Snap
 • 1
 • 0
In tegenstelling tot andere games uit mijn jeugdjaren, waarvan de herinnering scherp en nostalgisch rozebril-achtig zijn getint, kan ik me niet zo heel veel herinneren van het originele Pokémon Snap. Een treinspoor, lineaire werelden en veel Pokémon, die niet altijd even veel zin hadden om tevoorschijn te komen; ik sla de bal ongetwijfeld in de juiste richting met deze omschrijving. 22 jaar later brengt Bandai Namco ons New Pokémon Snap, en ik beantwoord hieronder de vraag of deze sequel de tand des tijds overleeft.
Grote krijtlijnen verhaal The Last of Us 3 zijn klaar
 • 2
 • 3
Neil Druckmann, de grote baas bij Naughty Dog, bevestigt dat er voldoende verhalende inhoud is om een threequel aan The Last of Us te breien. Deze boodschap deelde hij met het grote publiek, toen hij te gast was bij de Script Apart-podcast. Samen met medeschrijfster Halley Gross focuste hij zich op de gebeurtenissen in het tweede spel, waarop dieper zal worden ingegaan. Er wordt nog niet officieel aan het derde spel gewerkt, want het team wil eerst evalueren of het verhaal voldoende kwalitatief kan worden om opnieuw een topspel af te leveren.

Er waren al geruchten over een PS5-remake van het eerste spel, maar ook daarover is voorlopig geen concrete informatie beschikbaar.
Bovenaan