Squidward

Redactrice
Squidward

Squidward

Redactrice
Oh haai, welkom op de Shark Side of the Moon!
 • 0
 • 0
Amerika, land van eh?, heeft een aantal momenten op zijn jaarlijkse kalender die voor best wat nationale gekte zorgen. Sommige zijn uniek voor hen - denk Thanksgiving, Fourth of July - en anderen vinden hun weg de wereld rond (zoals Halloween). Shark Week is misschien nog niet wereldwijd bekend, maar de jaarlijkse week haaien gekte is wel al heel lang een traditie. Zeven dagen geeft Discovery álles ‘haai’: gevaarlijk, grappig, schattig, informatief, schrikwekkend … een hele hap (ha).

Dankzij Shark Week hebben we een aantal jaar geleden het cinematografische meesterwerk Sharknado gekregen, met ondertussen al vijf sequels. Nu gaat Tubi ook zijn duit in het zakje doen en op 12 augustus komen zij met Shark Side of the Moon. Geen Pink Floyd te bekennen. Tubi is America-only maar via je VPN kan je intekenen, de service is gratis. In Shark Side gaat een Amerikaanse delegatie astronauten op missie naar de maan. Alleen blijkt al snel dat de maan niet helemaal onbewoond...
Hamer de waarheid nog wat binnen in House of Hammer
 • 0
 • 3
De waarheid is vaak (altijd?) vreemder dan fictie. Iedereen kijkt graag film maar als er begonnen wordt met based on a true story en documentaires waarvan we met zijn allen W the actual F kunnen zeggen, da’s pas entertainment! Want de donkere kantjes van echte mensen zien, veilig in de zetel, geef de popcorn maar door.

De spectaculaire val van Armie Hammer mag gerust tot een van de grootste ‘sorry, wablief??’ momenten van de laatste tien jaar gaan horen. Hammer is telg van een schatrijke oliefamilie. Conventioneel knap, komische timing niet slecht en geld genoeg om zich door zijn agentschap onverminderd te laten naar voor schuiven als hoofdrolspeler. Ook al bleef Armie zelfs met hoofdrollen altijd hangen op het ‘net niet’ niveau van kaskraker, hij zat goed op pad om een leven lang rollen te krijgen als niet-aanstootgevende leading man. Tot de #metoo ook Arme Armie naar beneden haalde en met informatie waar menigeen toch een alinea of drie moest...
Review: Yuoni
 • 0
 • 2
Kinderen zijn horror. Wacht, neen, sorry, dat moet zijn ‘kinderen zijn een dankbaar onderwerp voor horror’. Sinds het gigantische succes van Five Nights at Freddy’s, is er een grote interesse vanuit de entertainmentindustrie om de kinderwereld en de horrorwereld met elkaar te gaan combineren. Denk maar aan het Roblox-spel Piggy (Peppa Pig maar dan on acid), Bendy and the Ink Machine, Poppy Playtime of het filmfenomeen (toch wel) Willy’s Wonderland of serie Squid Game. Stuk voor stuk eenvoudigweg bloederige thrillerscenario’s maar met een schattig, kinderlijk element. Ouderschap, soit.
Buiging voor de Tulsa King
 • 0
 • 0
Oké, ik geef het toe, het is vaak geen goed idee om op 50 seconden (49 eigenlijk) te beslissen ‘oh, dis gon’ be good’. Eigenlijk mag, behalve je pasgeborene en een pup of kitten, niets ooit zó snel je goedkeuring krijgen. Maar bij Tulsa King had ik het dus wel. Niet zo lang terug schreef ik over Samaritan, waarin we Sylvester Stallone als superheld gaan zien. Nu valt mijn oog dus op de teaser voor een serie die op 13 november komt naar Paramount+ en die Sly’s eerste televisierol is!

Als kind lag ik krom met de film Oscar. Een comedy of errors met Sylvester Stallone als maffiabaas die het rechte pad wil gaan bewandelen en een rebelse dochter die een reeks incidenten in gang steekt … die ik als kind dus erg grappig vond. Dit keer kruipt Stallone weer in een maffiahuid. Hij is Dwight ‘The General’ Manfredi, een capo die net zeventien jaar heeft moeten brommen. Wanneer hij buitenkomt en zijn ‘familie’ terug opzoekt, blijken een aantal zaken niet meer zoals...
Seriereview: I Am Groot
 • 4
 • 4
I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot. I Am Groot.
Sonic zoeft weer richting het grote scherm
 • 0
 • 1
Veel meer dan dat kan ik je eigenlijk nog niet vertellen, het is zo eenvoudig als de titel: op 20 december 2024 komt de derde Sonic the Hedgehog-film in de zalen.

Sonic de Eerste werd wereldberoemd omwille van de publieke campagne om van Sonic Aargh, Sonic Aww te maken. De eerste incarnatie was een beetje the stuff of nightmares (al heeft hij wel carrière gemaakt met de Chip & Dale-film) en zijn vernieuwde, hoge aaibaarheidsfactor-zelf alleen al gaf de film een boost in bezoekers. Sonic’s tweede film bracht vriendje Tails en frenemy Knuckles tot leven en ik vond het alvast een leuke film, ook al heb ik hem ondertussen een keer of twaalf gezien (twee hele grote Sonic-fans in huis). Aan het einde van de film - spoilers mocht je nog niet hebben kunnen kijken, ik wacht wel even - kon je zien hoe de voorouder van Robotnik / Dr. Eggman ooit aan het werk was geweest met Shadow.

Aangezien Sonic 2 de meest succesvolle game-naar-film ooit geworden is, kunnen we...
Filmreview: The Outfit
 • 0
 • 5
Wat we bekijken heeft invloed op hoe we leven. En dan bedoel ik niet de zestig blikken tomatensoep in de hoek van uw kelder voor mócht er toch een zombie-apocalyps komen, maar luchtiger. De Barbie-film van Greta Gerwig komt pas in 2023 en nu al krijgen we de boodschap dat Barbiecore helemaal in is. Peaky Blinders (review door yours truly) inspireert al jaren een scherpe retro-snit voor zowel haar als kleding. Goed gekleed zijn is en blijft een talent. ‘Iets aandoen’ kan iedereen, ‘zich kleden’ … mmm … is zeldzamer.
Treat Yo’self Tuesday: Taschen Vanessa Del Rio-boek
 • 0
 • 1
50 years of slightly slutty behavior. We zijn al een heel eind de zomer in, ook al staan er nog wat hittegolven op het programma, straks is het gedaan met kreunen onder loden hitte en, tja, waar moet een mens dan om kreunen? Als Walter Grootaers het toch niet zo ‘doet’ voor jou, dan is een Taschen koffietafelboek misschien wel iets om over na te denken.

Taschen is al sinds jaar en dag uitgever van de natte dromen van elke boekliefhebber, op elk mogelijk vlak. Wie in de winkel in, bijvoorbeeld, Brussel al geweest is, keek zich de ogen uit naar de ronduit fantastische kunstwerken die er te koop zijn. Boeken die echt objet d’arts geworden zijn, hoogtepunten voor een interieur. Weliswaar soms aan prijzen waarvan je denkt ‘heb ik echt twee nieren nodig’. Maar een goed boek kan effectief wel je interieur maken, een gespreksonderwerp en voorwerp van bewondering zijn. Aangezien we tegenwoordig zelfs op tv op zoek gaan naar ‘unieke’ stukken, snuisteren we vandaan eens in de...
Laat de Bodies Bodies Bodies maar vallen!
 • 0
 • 1
Generation Z, er worden nogal wat column inches over geschreven. Of ze nu het beste ooit zijn of de ondergang van de wereld verder helpen door ongebreidelde avocadoconsumptie, het debat beslechten is nog niet voor morgen. Vast staat wel dat het datgene wat elke nieuwe generatie jonkmensen nastreeft, het ‘laat mij mijzelf zijn’, nog nooit zó intens geweest is als bij de Z-ers.

Halina Reijn geeft ons vanaf 8 september de slasher Bodies Bodies Bodies met als ondertitel ‘this is not a safe space’ (iets wat op zich wel al wat Z stekels zou kunnen rechtzetten?). Reijn is bij de beste Nederlandse actrices van haar generatie, met Zwartboek, Valkyrie en Red Lights (en nog veel meer) op haar palmares. Bij BBB staat ze achter de camera. In de cast staat ex-SNL-ex-mr-Kim-K Pete Davidson, Lee Pace (Guardians of the Galaxy, The Good Shepherd), ster van ‘The Hate You Give’ Amandla Stenberg, Maria Bakalova (dé breakout van Borat als dochter Tutar) en relatieve nieuwkomers als Chase...
Yo, ho en een flesje Assassin’s Creed whisky, vodka en rum
 • 0
 • 2
Vijftien jaar al bestaat Assassin’s Creed ondertussen, vijftien jaar en twaalf incarnaties. In 2007 begon Desmond Miles met de Animus op zoek te gaan naar de Pieces of Eden en sindsdien zijn we met diverse variaties aan assassins, tempeliers en werknemers van Abstergo doorheen de tijd gevlogen. Van Firenze over de oceanen naar Victoriaans Londen, de piramides tot Sparta en de Vikings, AC is een indrukwekkende verzameling avonturen die ongetwijfeld nog jaren zal boeien. Het gonst alvast van de geruchten voor de volgende installments: namelijk de mogelijkheid van een spinoff over Basim, die zich zou afspelen in het ‘Irak’ van de 9de eeuw, dat Rift zal plaatsvinden in het rijk van de Azteken (wat in en rond de vijftiende eeuw inderdaad een pracht van een storyline zou geven) en dat er een Project Red zit aan te komen dat in Azië zou spelen.

Het werk van een sluipende moordenaar is zwaar en dorstig, dus wordt het vijftienjarig bestaan van de franchise gevierd met een...
De duivel waart rond in de White City
 • 1
 • 0
Ik kan u de boeken van Erik Larson van harte aanbevelen. Hij heeft er eentje, Dead Wake, over de laatste vaart van de Lusitania en de onrust die je als lezer hebt omdat je weet wat komen gaat en er niks kan aan doen … daarvoor lees je een boek! Zijn bekendste werk is echter The Devil in the White City, een boek dat twee waargebeurde verhalen combineert.

Het verhaal speelt zich af in vier delen: drie in Chicago tussen 1890 en 1893 en eentje in Philadelphia in 1895. Aan de ene kant leren we Daniel Burnham kennen. Burnham was een erg succesvol architect en een hoogtepunt in zijn loopbaan kwam toen Chicago het recht won om de wereldtentoonstelling, de World’s Fair: Columbian Expedition, in te richten. Een eer die qua toerisme en inkomsten een gigantische opbrengst gaf voor elke stad die het geluk had te mogen host spelen. Men maakte gebruik van het jaartal 1893 om er een viering van de vierhonderd jaar sinds Columbus te vieren. De ronduit magnifieke enscenering van de expo, gaf...
Een kogel of Vinnie’s vuisten in Bullet Proof
 • 0
 • 0
Ik ben niet echt sportief, dus de kans mij op een voetbalveld te vinden is klein. Maar hád ik er ooit gestaan en de tegenstanders waren het Chelsea of Wimbledon van Vinnie Jones … ik pakte mijn sportzak en bedankte vriendelijk. Jones was weliswaar geen Kung Fu Cantona maar een blik was meestal ook al genoeg om achter de scheids te duiken en te vragen je mama te bellen.

In 1998, op het laatste van zijn voetbalcarrière, maakte Vinnie zijn acteerdebuut in het ronduit meesterlijke Lock, Stock & Two Smoking Barrels van Guy Ritchie. Sindsdien heeft hij een meer dan behoorlijk filmpalmares (sommigen zouden zeggen beter dan het voetbal, maar alleen als hij het niet kan horen). In Bullet Proof zitten dan ook weinig verrassing, Jones speelt Temple, een maffiabaas met een jonge, zwangere echtgenote. Op het moment dat een dief met miljoenenvan Temple aan de haal gaat, grijpt Mia - de echtgenote - haar kans en verstopt zich in diens wagen. Temple wil natuurlijk zowel geld als vrouw...
Review: PowerWash Simulator
 • 1
 • 3
Wanneer je kind plots een interesse toont in schoonmaken, stel je geen vragen en you roll with it. Wie weet blijft de passie hangen en volgt een leven van opgeruimde kamertjes en vaat in de vaatwasser? We hebben nu een dikke tien dagen PowerWash Simulator en helaas is er nog geen sprake van een sprankelende kinderkamer, máár ze hebben ook nog geen Kärcher in de living leeggespoten dus we kunnen eigenlijk spreken van een status-quo.
‘Andor’ is ‘em zie, de eerste trailer voor Star Wars: Andor
 • 0
 • 0
Zes jaar geleden is het ondertussen dat Rogue One in de zalen kwam. Met een budget van 220 miljoen dollar was het één van de duurste producties ooit, maar met een opbrengst van dik boven het miljard ook een blockbuster van formaat. Zeker na de niet altijd fantastisch onthaalde prequels, kon Rogue One met zijn meer nuchtere, donkere stijl een opstap betekenen naar een verfrissing van het Star Wars-imperium (sorry, Imperialist hier). En inderdaad, sindsdien heeft Disney een behoorlijke output gehad en lijkt het niet meteen af te zwakken. Nieuwe telg wordt straks Andor, vanaf 21 september te zien op Disney+ en al direct voor twee seizoenen, goed voor 24 afleveringen, ingeboekt.

Andor is Cassian Andor, die normaal aan de kost komt als dief. Het verhaal speelt zich vijf jaar vóór de gebeurtenissen van Rogue One af - voor zij die die film gezien hebben en dus eventueel een vraagteken zouden hebben over het bestaan van Cassian - op het moment dat de Death Star nog volop in haar...
Warner Bros gooit Batgirl van Adil en Bilall in de vuilbak
 • 7
 • 0
Filmnieuws wil af en toe ook zeggen slecht nieuws en voor wie uitkeek naar Batgirl: it ain’t happenin’. Daar waar Marvel de ene hit na de andere kan scoren, is het DC-universum nog steeds nooit écht uit de startblokken geschoten, ondanks vele (véle) pogingen. Terwijl DC (toch volgens mij) eigenlijk de betere helden en slechteriken heeft. Er zijn af en toe wat hits geweest, sommigen weliswaar na een remake, maar al bij al is het verschil met dat andere cinematic universe bijna dag en nacht.

Na de toch goed ontvangen laatste Suicide Squad en Peacemaker, had Batgirl een volgende positieve stap moeten worden. Warner Bros heeft er ook véél aan gedaan, met een budget van 70 miljoen dollar en een cast waar we toch wel naar uitkeken, niet in het minst Michael Keaton die terug Batman zou worden en internet (en real life) lieveling Brendan Fraser als Firefly. Voor relatieve nieuwkomer Leslie Grace was dit een heel grote carrièresprong en de Latin representation...
Filmreview: Prey
 • 3
 • 2
Get to the choppa!!! Elke review die iets met de Predator franchise te maken heeft, kan maar op één manier beginnen en dat is met een iconisch zinnetje uit het origineel van 1987. Arnold als de huurling die in de Zuid-Amerikaanse jungle de strijd aan gaat met ‘iets’ was een succes en is ondertussen een cultfilm geworden. Ondertussen is Arnold van superster naar Governator naar maker van TikToks met een huis-ezel geworden. De De Predators hotsen nog steeds het universum rond, enige verschillen in rangen zijn niet bekend, en dit keer vinden we eentje op de Amerikaanse vlakten van 1709.
Voel de Spirit van Halloween in je nek ademen
 • 0
 • 0
Leegstaande panden heb je over heel de wereld. In België krijg je steevast matrassen of kleurrijk kookgerei maar in Amerika is er slechts één bijna mythische invulling voor leegstand waar mensen blij van worden: de Spirit Halloween Store. Elk jaar verschijnen ze met amper fanfare over heel de VS, pop-up winkels met duizenden vierkante meters Halloween gerief. Werkelijk álles is er te vinden, van spotgoedkope vampierentandjes en kleurrijke kinderkostuums tot cosplay-waardige outfits waar je honderden dollars kan aan besteden en dan ook echt wel da baddest witch on the block zal zijn. Heksenketels, opblaasskeletten, mechanische monsters, … Niks is te gek en wanneer de Spirit winkel aangekomen is, dan kan de Halloween gekte echt los gaan.

Nu komt er dus Spirit Halloween: The Movie en hoe zijn ze er niet vroeger op gekomen? Het principe is doodeenvoudig met kinderen die elkaar uitdagen om de nacht in een Spirit winkel door te brengen. Zoals reeds gekend is van een Five...
Treat Yo’self Tuesday: Lego Atari
 • 2
 • 2
Het leven is een tranendal. Of toch alleszins een lasagne, net uit de oven, waarvan de bovenkant krokant goudbruin is maar het hart nog steenkoud. Gelukkig zijn we met zijn allen volwassen en moeten we doorgaans niet meer aan ma en pa vragen of we eens iets leuks mogen. Mocht je eens niet weten waarheen met je financiële surplus (loontopic, anyone) dan zoek ik graag wekelijks iets leuks uit waar je misschien wel plezier kan aan beleven.

Vanaf 1 augustus kan je jouw LEGO-lover hart ophalen aan de Atari 2600 console (set 10306), een OG uit 1977. De originele console kwam met een joystick, twee paddle controllers (controller met een ronde knop voor beweging en knoppen om te vuren) plus een spelcassette (eerst Combat, later Pac-Man). Haar eerste grote succes was Space Invaders en de 2600 was een paar jaar dé dominante console tot teveel low quality spellen (Pac-Man was van bedroevende kwaliteit, het E-T spel was een ramp). Tegenwoordig is de nare smaak echter...
Wedden dat je The Wager wil zien?
 • 0
 • 0
Soms zit je zo te denken ‘zou het niet interessant zijn als …’ en het viel mij deze week te binnen ‘goh, zou een acteur als Leonardo DiCaprio en een regisseur als Martin Scorcese niet interessant zijn als samenwerking?’ Nee, ik ben er mee aan het rammelen, natuurlijk. Het dynamische duo is nog niet klaar met Killers of the Flower Moon of daar is de aankondiging van The Wager al. Dat worden respectievelijk film zes en zeven in de samenwerking, die inderdaad wel met elke film een beter resultaat lijkt af te leveren.

The Wager wordt een bewerking van een boek van David Grann, The Wager: A Tale Of Shipwreck, Mutiny, And Murder, wat op zich al veelbelovend klinkt. Net als Flower Moon weer gebaseerd op ware feiten. In 1740 spoelt op de Braziliaanse kust een schip aan met een uitgemergelde, dertigkoppige bemanning. Hun schip was een Spaans vaartuig aan het opjagen, maar leed averij. Zes maanden later, echter, komt er nóg een boot aan de kust. Deze met slechts drie opvarenden en...
Oppassen voor mooie vrouwen in House of Darkness
 • 0
 • 2
Ik had het al eens gezegd en ik blijk gelijk te hebben (natuurlijk): vampieren zijn hot dit najaar. Iedereen in mijn klas in 1992 was stikjaloers dat mijn papa met mij naar Bram Stokers Dracula was geweest, de turnjuf zag lichtjes groen toen ik in geuren en kleuren het verhaal deed en sindsdien heeft het verhaal in al zijn gotische glorie een plaats in mijn hart.

Op 9 september komt House of Darkness uit, van Neil LaBute (The Wicker Man, Lakeview Terrace). Het verhaal van Dracula maar in een modern, zeg maar neogotisch, jasje gegoten. Justin Long (Yoga Hosers, Giri/Haji) ontmoet een knappe jonge vrouw (Kate Bosworth, Blue Crush, Heist) in een bar en biedt aan haar terug te brengen naar haar afgelegen landgoed. De jongeman hoopt om een paar aangename momenten met de vrouw te kunnen doorbrengen en de avond lijkt ook wel gezellig: beiden vertellen elkaar verhalen voor een romantisch haardvuur. Wanneer ze een stapje verder gaan en de eerste kus een feit is, wordt het echter duidelijk...
Bovenaan