FAQ

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Wie is BeyondGaming?
BeyondGaming is een Vlaamse community opgericht door voormalige crewleden van 9lives.be (of voor de anciens: games.telenet.be). Toen eigenaar Telenet op 25/11/2020 als donderslag bij heldere hemel de sluiting van deze laatste aankondigde, besloten forumcrew en redactie om de community niet te laten vallen maar samen te werken aan een nieuwe thuis.

Het idee achter BeyondGaming was slechts enkele uurtjes later geboren. Nu is men achter de schermen volop bezig aan de bouw van een nieuw en onafhankelijk platform: vermits Telenet de merknaam 9lives bezit, moet er een alternatief komen.

Het organigram van de crew ziet er op dit moment zo uit:

1622109178194.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Wat gebeurt er met de frontpagina (= nieuwsgedeelte)?
We hebben een blinkend nieuwe frontpagina. Dat is nog altijd een work in progress, maar dankzij een gedreven redactie, mag die er al zijn. Er komt een breed scala aan onderwerpen aan bod, en artikels in allerlei vormen. Artikels over sport, televisie, bouwen reviews van films, games, nieuwtjes uit de gamewereld, culinaire artikels en longform inzendingen van gebruikers... Noem het maar op.

De featured articles komen bovenaan en zijn de paradepaardjes. Daar worden ook de belangrijkste wedstrijden en groot forumnieuws aangekondigd.

Via de tags kan er gefilterd worden op onderwerp. En de front is voortdurend in ontwikkeling, dus er komen aldoor nieuwe features en mogelijkheden.
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Kan alle forumdata worden meegenomen naar BeyondGaming?
Telenet heeft ons een startcadeau van jewelste gegeven, waarmee ze duidelijk laten zien dat ze deze community een warm hart toedragen: We krijgen een (persoonsgegevens-vrije) kopie van het forum mee naar BeyondGaming.
 

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Kan ik mijn PM's van het vorige forum nog terugkrijgen?
Dat kan niet meer. Sinds 30/01/2021 is het mogelijk om je hier te registeren zonder account op het vorige forum. Vanaf dat moment is het onmogelijk voor ons om twee accounts met zekerheid aan elkaar te linken, ook omdat de gegevens in de overgedragen databank volledig geanonimiseerd zijn.
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Hoe gaat het verder met de Discordserver?
Die blijft gewoon bestaan en is ondertussen hernoemd. Voor de gebruikers verandert er niets. Jullie geliefde Discordserver gaat dus nergens naartoe. Op het forum kun je je account ook linken Dat kan hier: https://www.beyondgaming.be/discord/.
 

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Zal de KOTK-actie nog doorgaan?
Deze actie zal uiteraard nog doorgaan, zij het onder de vlag van BeyondGaming. We zijn zo trots als een pauw op ons ingezamelde geld, en gaan ons uiterste best doen om ook een tweede team te laten starten dit jaar. Alle giften zijn nog altijd meer dan welkom, boven de €40 nu ook 60% aftrekbaar.
 

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Ik heb de crowdfunding gemist, waar kan ik nog doneren?
We zijn heel blij dat de vraag er quasi meteen kwam vanuit de community om een crowdfunding op te zetten voor een doorstart van 9lives. En die funding ging ook erg vlot. Hartverwarmend vlot. Nu zijn we op een punt beland waarop we dat geld goed willen aanwenden en dat duidelijk willen meedelen. Omdat het bedoeld was als geld voor de opstart, is het duidelijker als dat geheel afgerond wordt. De pool is dus op dit moment gesloten.

Maar omdat we soms nog de vraag krijgen van leden hoe ze kunnen bijdragen, hebben we hier een knop voorzien waarmee jullie geheel vrijblijvend (en zonder tegenprestatie) een bedrag naar keuze kunnen doneren. Elke ingezamelde euro gaat rechtstreeks naar de goede werking van het forum en onze projecten voor de community, en de Community Leader zal updates voorzien waar dat mogelijk is.

De Crowdfundertag verandert ook naar Crowdfunder FE om duidelijk te maken dat dat een afgerond project is. Er komt geen nieuwe inzamelactie waarbij je de tag nog zal krijgen. Die blijft uitsluitend voor de founding members. Een donatie via de link hieronder staat los van die tag.

1623745259109.png
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Wat met 9lives na 2/2021?
Op dit moment staat er een landingspagina op het oude forum die doorverwijst naar dit forum.
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Wat met Nariwari en Praga?
Twee van de sterkhouders en drijvende krachten achter 9lives sinds het ontstaan, zijn meteen twee van de grootste slachtoffers in deze beslissingen.

Na 9lives wilde Praga graag een plekje voor zichzelf, waar hij zijn ei kwijt kon, waar hij vrij en ongebonden zijn artikels en reviews kon schrijven. En Pragalicious is het resultaat daarvan.

Natuurlijk wensen we hem daar al het mooiste mee, niet dat hij dat nodig heeft. Want het is zijn passie, en dat zie je eraan. En we hopen dat we in de toekomst nog even goed kunnen samenwerken als altijd!
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Waar staat de legacy data? Mijn overgezette iTrader en postcount van het vorige forum?
Als je je voor 30/01/2021 hebt aangemeld, heb je dat gedaan via de overzettingslink op het vorige forum. Die heeft je legacy data overgezet naar hier: https://www.beyondgaming.be/forum/members/loser.8/#about
Op de profielpagina ga je naar Over Mij (of About).

Als je je na 30/01/2021 hebt aangemeld, kunnen we die legacy data jammer genoeg niet meer koppelen aan je profiel, omdat de gegevens in de overgedragen databank volledig geanonimiseerd zijn.

Sinds 02/02/2021 heeft onze noeste crew gezorgd voor nieuwe iTrader-addon, die weer net zo werkt als vroeger. Je oude iTrader wordt hier gewoon mee opgeteld, en komt zo in je profiel.
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Ik zie mijn woonplaats niet meer onder mijn usernaam.
De informatie die vroeger links onder de usernaam stond, zie je nu door over de avatar te muizen.
Op de Buy&Sell-fora zie je die informatie wel nog, omdat die daar veel relevanter is.
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Is er veel veranderd aan de forumregels?
Nee. Die zijn nog quasi dezelfde. De algemene forumregels vind je hier, die van de specifieke subfora met andere regels (Pol&Actua, Buy&Sell) staan telkens daar vermeld.
 

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Kan ik meldingen aanzetten?
Ja, voor Desktop en Android wel. Niet voor iPhone. De instelling voor push notifications vind je in Jouw Account - Voorkeuren:
M76v4rw.png
 

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Is Tapatalk ondersteund?
Aangezien XenForo al goed werkt op mobile met de standaard theme + er support is voor PWA (zowel mobile als desktop) versus dat Tapatalk niet de meest ... "aangename" plugin is voor de forumsoftware, hebben we besloten dat de nadelen véél zwaarder doorwegen dan de voordelen.

Waarom de keuze voor Tapatalk niet zo vanzelfsprekend is:

Er zijn nog een heleboel onduidelijkheden en twijfels. En na wat opzoekwerk blijven deze over:
1. Veiligheid: Een van onze belangrijkste doelen is jullie informatie en onze database beschermen. Dat doen wij zoals het hoort. Maar Tapatalk mogelijks niet. Tapatalk legt als het ware een extra eigen laag tussen het forum en hun eigen servers en daardoor krijgen zij toegang tot onze database. Met alle risico's van dien. We geven zulke dingen liefst niet (meer) uit handen en willen daar zo veel mogelijk controle over houden.
Zie ook: https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-13774/Tapatalk.html
En: https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2469156&start=15
En: https://www.tapatalk.com/groups/tapatalksupport/a-question-of-privacy-t19471.html

2. Traffic: Traffic (as in het aantal gigabyte per dag) is zeker in het begin van onze opzet iets om in het oog te houden. En Tapatalk genereert een pak traffic. Hun servers contacteren die van ons constant. Dat is een veiligheidsissue, zoals hierboven beschreven, en bovendien komt die traffic op onze rekening. Alle users via Tapatalk zijn bovendien ook verloren views voor ons.

3. Reclame: We proberen hier met het absolute minimum aan reclame te werken. Daarvoor zijn we hard aan het werk. Met Tapatalk zijn die pogingen dan voor niets, plus we hebben zelf niet eens in de hand welke reclame wordt aangeboden of hoe. Storende banners, vervelende clickables... allemaal op jullie content zonder dat we daar iets van terugzien of inspraak in hebben.

4. Updates: Als Xenforo update en Tapatalk nog niet, werkt het niet meer. Zoals al een paar keer is gebeurd op 9lives. En dan kunnen wij opnieuw niet meer doen dan wachten en hopen dat het snel wordt opgelost, omdat wij het niet meer in handen hebben.

5. Geconfigureerde limieten: Het gebruik van Tapatalk verplicht ons om -net zoals op 9lives- limieten op de huidige (lossere) configuratie aan te zetten. Eén van de belangrijkste limieten is bvb het aantal posts per thread: voor de basis forumsoftware is er geen enkele limiet, terwijl we deze enkel en alleen voor Tapatalk zouden moeten gaan limiteren (en dus terug threads gaan opsplitsen na xxxx posts).

Samengevat zouden we dus veel uit handen geven, zonder enige garanties van Tapatalk over hoe zij omgaan met jullie gegevens. Ze zorgen voor veel traffic op onze kosten. Zij genereren inkomsten uit reclame die wij jullie zo veel mogelijk proberen te besparen en waar we geen inspraak meer in hebben.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Leuk
Waarderingen: Buon

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Is er een multi-quote optie?
Ja. Er is een knop "+citaat" voor de bekende multi-quote. Maar zodra je op "citeer dit bericht" klikt, verschijnt dat bericht ook in het bericht dat je aan het opstellen bent. Je kunt nu ook een deel van het bericht citeren door de gewenste zin te selecteren voor je op "citeer dit bericht" klikt. Er zijn dus meerdere opties.

Klik op je de [] rechts bovenaan in het berichtvenster, kun je de tekst zien met de code, en zie je zelf [ quote ] en [ /quote ] staan. Op die manier kun je een quote in een quote zetten zoals vroeger.
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Is er al een dark skin? Is dit de finale skin?
Ja, en ja. Er komt nog minstens een light skin bij, maar de huidige BeyondGaming skin vind je hier:
uH447Ez.jpg
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Wat zijn waardering (reaction) en punten?
Waardering (reaction) is het vroegere repje. Alleen zijn de reacties iets uitgebreider. De punten zijn gekoppeld aan milestones in het forum. Die kunnen gaandeweg nog veranderen, maar zijn nu "x aantal posts", "x aantal reacties gekregen/gegeven"...

Hier kun je de ledenlijst sorteren op waarderingsscore of punten:
 
Laatst bewerkt:

Loser

Supermoderator
Crowdfunder FE
Wat is er nog meer naast het forum?
Toen de stekker eruit ging op 9lives, waren we net gestart met een paar nieuwe plannen en zaten er nog andere in de koker. Het forum blijft uiteraard ons hart en onze ziel, maar met die andere projecten gaan we natuurlijk gewoon verder nu.

Wat kun je hier nog meer vinden?
- Een Eventpagina: Hier posten we alle (online) events die we organiseren. Dat gaat van streamers die vechten voor de hoogste score in Warzone, tot een lobby om te Mario Karten op de Switch, een spel rond De Slimste Mens Ter Wereld, quizjes, streamavonden... Alles kan! En zodra het weer mag, een sporadische meet and greet.
- Een Discordpagina: We hebben een eigen Discord waar het nu al een gezellige drukte is. Je kunt op deze pagina je account linken, maar dat is niet verplicht. Je joint onze server, geeft daar een berichtje in het welkomstkanaal dat je toegang wilt, en hup. IRC, maar dan beter!
- Een Streampagina: Hier vind je onze Community Streamers terug. Als er iemand online is, komt er een [1] naast de tab te staan. Het is niet alleen de twitch van BeyondGaming, maar ook van leden. Wens je ook in deze lijst te komen? Neem dan contact op met onze community leader.
- We zijn ook op alle social media te vinden. Die icoontjes zie je allemaal links onderaan. Van Facebook tot TikTok (jawel, we zijn hip!).
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan