Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Test Drive Unlimited: Solar Crown nieuws
 • 0
 • 2
Wie aan het wachten is op een nieuwe Test Drive-game is intussen al een tijdje aan het wachten. Het laatste deel in de franchise, Test Drive Unlimited 2 verscheen immers in 2011. Intussen werkt KT Racing aan een derde Test Drive-unlimited game genaamd Test Drive Unlimited: Solar Crown. Tijdens gamescom mocht ik al even aan de slag gaan met het spel en mijn bevindingen kan je lezen in de preview.

Tijdens de Nacon Direct-uitzending van vanavond, werden we getrakteerd op een gloednieuwe trailer van het spel. Deze nieuwe trialer legt de focus op het off-road racing dat je zal kunnen doen wanneer je de straten van Hongkong niet onveilig aan het maken bent. De trailer kwam vergezeld met een nieuwe blogpost op Steam waar je heel wat nieuwe info kan ontdekken over het spel. Test Drive Unlimited: Solar Crown...
Greedfall 2 verschijnt deze zomer in early access
 • 0
 • 0
Was GreedFall een meesterwerk? Zeker niet. Was het een leuk tussendoortje met een opvallende invalshoek? Absoluutt! Het spel had ontegensprekelijk zijn gebreken, maar de combinatie van een BioWare-achtige RPG en zeventiende eeuwse setting met een vleugje fantasie erover smaakte zeker naar meer. Gelukkig werd vorig jaar Greedfall II: The Dying World officieel aangekondigd door Nacon en Spiders.

Vandaag werd tijdens een nieuwe Nacon Direct-uitzending een nieuwe trailer getoond van het spel en kregen we ook wat nieuwe info rond het spel. De cinematische trailer neemt ons opnieuw mee naar de wereld van Teer Fradee en gunt ons een eerste blik op de protagoniste van het spel, een native die het geweld en de vervolging van hun volk heeft doorstaan. Daarnaast toont de trailer ons ook dat het spel deze zomer in early access zal verschijnen. Het ziet er dus naar uit dat PlayStation-eigenaars nog iets langer gaan moeten wachten voordat ze de wereld van GreedFall 2 zullen kunnen...
Eerste beelden en releasedatum van The Crow gelost
 • 0
 • 0
Dertig jaar na de release van The Crow, krijgen we dit jaar een nieuwe interpretatie van de bekende graphic novel van James O'Barr, deze keer geregisseerd door Rupert Sanders. Wie opgegroeid is in de jaren negentig herinnert zich ongetwijfeld deze cultfilm met Rochelle Davis, Bai Ling en Brandon Lee, die helaas tragisch stierf tijdens de opnames. Zijn vertolking is echter synoniem geworden voor The Crow en was een grote inspiratie voor de gothic- en emo-cultuur.

Dit jaar zullen we acteur Bill Skarsgård in de iconische rol van van The Crow zien kruipen in deze hernieuwde versie. Hou alvast 5 juni vrij in je agenda. The Crow vertelt het verhaal van Soulmates Eric Draven (Skarsgård) en Shelly Webster (FKA twigs) die op brutale wijze worden vermoord wanneer demonen uit haar duistere verleden hen inhalen. Als Eric de kans krijgt om zijn ware liefde te wreken door zichzelf op te offeren, gaat hij op zoek naar hun moordenaars. Hierbij zal hij de werelden van de levenden en de doden...
Sony Interactive Entertainment kondigt ontslagronde aan, ook studio's geïmpacteerd
 • 0
 • 0
Het blijft ontslagen regenen in de gamesector en na Unity, Riot Games en Microsoft is het deze keer Sony Interactive Entertainment die er stevig met de bijl inhakt. Via een bericht van zowel de CEO Jim Ryan als Herman Hulst, het hoofd van de PlayStation Studios, maakte SIE bekend dat ze de moeilijke beslissing heeft genomen om 8% van haar personeelsbestand, ongeveer een 900 personen, vanaf vandaag zal laten gaan. De redenen hiervoor zijn min of meer hetzelfde als diegene die Mircosoft aanhaalde, zijnde het veranderende landschap van de industrie en ervoor zorgen dat het bedrijf gezond kan zijn en kan overleven in de toekomst.

Het meest opvallende nieuws in deze communicatie dat er ook jobs sneuvelen bij de studio's van PlayStation zelf. Zo vallen er ontslagen bij Insomniac Games...
Nieuwe video toont hoe je taxibedrijf runt in Taxi Life: A City Driving Simulator
 • 0
 • 1
Nacon en Simteract studio hebben een nieuwe trailer online geplaatst voor Taxi Life: A City Driving Simulator, dta op 7 maart verschijnt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Wie denkt dat hij Travis Bickle uit Taxi Driver achterna zal kunnen gaan, moeten we toch wat teleurstellen. De game belooft immers een simulator te worden waarbij je niet enkel achter het stuur kruip van een taxi, maar waarin je ook je egen bedrijf zal moeten runnen.

In Taxi Life: A City Driving Simulator kan je jouw verdiende geld gebruiken om je eigen taxibedrijf op te bouwen. Koop nieuwe voertuigen, neem werknemers aan op basis van hun profielen en verdeel ze slim over je wagens, districten en werktijden om je bedrijf te ontwikkelen. Door in de game te vorderen verdien je ervaringspunten die je kunt gebruiken voor het ontgrendelen van nieuwe vaardigheden, zodat je steeds beter kunt worden als chauffeur en ondernemer!

Het is jouw taak om je passagiers naar bestemmingen in heel Barcelona te brengen...
Review: Final Fantasy VII Rebirth
 • 1
 • 7
Je staat er misschien niet direct bij stil, maar het is intussen alweer bijna vier jaar geleden dat Final Fantasy VII Remake verscheen voor PlayStation 4. Dit spel zou het eerste deel worden in een trilogie die de remake van het geliefde Final Fantasy VII zou vormen. Nadat Final Fantasy VII Remake ons een hervertelling gaf van de Midgar-episode uit het originele spel, krijgen we in Final Fantasy VII Rebirth de kans om opnieuw de wijde wereld van Gaia in te trekken en de jacht op Sephiroth verder te zetten.
Hi-Fi RUSH verschijnt op 19 maart voor PlayStation 5
 • 2
 • 1
Wanneer Hi-Fi RUSH ongeveer een jaartje geleden exclusief verscheen voor Xbox en pc, was het een van de grote verrassingen van het jaar. Het spel verscheen immers zonder veel boe of ba op de dag van de aankondiging zelf. Vanaf 19 maart zullen ook de PlayStation 5-eigenaars zich kunnen uitleven met over-the-top ritme-actiegame die zich afspeelt in een kleurrijke wereld waarin alles draait om de beat van de muziek. Hi-Fi RUSH is immers een van de vier titels de Microsoft lanceert binnen haar nieuwe multiplatform-strategie. PlayStation-spelers kunnen zich verheugen op ritmische gevechten en krijgen toegang tot alle gameplaycontent in de game, inclusief de Arcade Challenge! Update! met twee extra speltypen: BPM Rush! en Power Up! Tower Up!

In Hi-Fi RUSH wordt alles gesynchroniseerd met de beat, inclusief gevechtssequenties die perfect aansluiten bij het ritme van de muziek, waardoor een gameplay mogelijk wordt...
Sword Art Online-universum breidt zich uit met Fractured Daydream
 • 0
 • 0
Naast de aankondiging van Gundam Breaker 4, had Bandai Namco nog een tweede verrassing in petto tijdens de Nintendo Direct. Tijdens de uitzending kondigden ze namelijk Sword Art Online Fractured Daydream aan, het eerste grootschalige multiplayer-gerichte avontuur gebaseerd op de populaire Sword Art Online-serie. De game komt in 2024 uit voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en Steam.

In Sword Art Online Fractured Daydream wordt een nieuw systeem toegepast op de wereld van Alfheim Online, maar door een storing botsen alle werelden en tijdlijnen, waardoor een unieke setting en uitdagende omgeving ontstaat voor Kirito en andere spelers. Vijanden worden bondgenoten, vertrokken personages keren terug en er worden onwaarschijnlijke allianties gevormd om de gevaren in deze onrustige wereld te overleven.

Sword Art Online Fractured Daydream biedt een origineel verhaal in een All-Star game, gericht op een grootschalige co-op ervaring. Spelers kunnen hun favoriete personages...
Bandai Namco kondigt Gundam Breaker 4 aan
 • 0
 • 0
Tijdens de Nintendo Direct van woensdag 21 februari heeft Bandai Namco Gundam Breaker 4 aangekondigd, het nieuwste deel in de hack and slash looter-franchise waarin spelers hun Gunpla kunnen aanpassen en golven van vijanden en eindbazen kunnen bevechten. De game is ontwikkeld door Crafts & Meister, die ook instonden voor de ontwikkeling van de vorige delen, en komt in 2024 uit voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 en pc via Steam.

Gundam Breaker 4 laat spelers solo tegen hun vijanden vechten of met maximaal drie vrienden in co-op multiplayer. Daarnaast gaat het spel terug naar de roots van de franchise, zodat spelers de Gunpla van hun dromen kunnen maken met een grote collectie van alle mobiele pakken en onderdelen tot nu toe, evenals een nieuwe diorama mode (een soort van fotomodus).

Aspyr onthult Star Wars: Battlefront Classic Collection voor pc en console
 • 0
 • 0
Tijdens de Nintendo Direct van vandaag kregen we een eerste blik geworpen op Star Wars: Battlefront Classic Collection. Deze collectie zal de remasters bevatten van twee geliefde Star Wars-games, namelijk de originele Star WarsBattlefront uit 2004 en Star Wars Battlefront II uit 2005. De twee games verschijnen zowel voor pc als voor de moderne consoles, met online functionaliteiten voor maximaal 64 spelers, uitbreidingen voor de Hero Assault modus en alle eerder uitgebrachte bonuscontent. Steam-gebruikers krijgen ook ondersteuning voor Steam Deck.

De tijd is dus aangebroken tijd om de intense gevechten uit het Star Wars-sterrenstelsel opnieuw te beleven. Stort je in spannende vuurgevechten op enorme slagvelden op de grond, in de lucht en in de ruimte als het Empire, de Rebellion, de Republic en de Separatist Alliance. Kies uit een reeks unieke klassen, bestuur een veelheid aan voertuigen en speel als iconische helden en schurken uit meerdere tijdperken van de saga in solo-, lokaal...
Civil War krijgt nieuwe indrukwekkende trailer
 • 0
 • 0
Met Ex Machina, Anihilation en Men leverde de 28 Days Later-scenarist Alex Garland al enkele pareltjes af en ook zijn nieuwste film Civil War lijkt een niet te missen stukje cinema. Deze keer ging de regisseur in zee met A24 om een fictieve oorlogsfilm te maken waarbij deze fictie soms akelig dicht bij de realiteit lijtk te komen. De film neemt ons immers mee naar de Verenigde Staten dat verscheurd wordt door een burgeroorlog. In de film zullen we Kirsten Dunst zien schitteren als een journaliste die probeert te overleven in deze chaos. Verder maken onder andere Nick Offerman, Wagner Moura, Karl Glusman, Jesse Plemons en Stephen McKinley Henderson hun opwachting in deze spannende oorlogsfilm.

Civil War verschijnt op 24 april bij ons in de bioscopen.

Schiet erop los tijdens de middeleeuwen in Kingmakers
 • 0
 • 2
Vandaag hebben uitgever tintBuild en ontwikkelaar Redemption Road Games een wel heel opvallende titel aangekondigd. Kingmakers is een epische middeleeuwse sandbox met actie- en strategie-elementen, maar er is een staartje aan. Spelers kruipen namelijk in de huid van een elite task force-agent die met een enorm arsenaal aan moderne wapens terug in de tijd wordt gestuurd naar het door oorlog verscheurde middeleeuwse Engeland. Hun missie: de geschiedenis veranderen om zo in de toekomst een apocalyps te voorkomen. Het is aan jou om Bouw je koninkrijk te bouwen, geweren in de aanslag te houden en je legers te leiden in massale, real-time gesimuleerde gevechten, en dit solo of in co-op voor maximaal vier spelers. Het spel zou dit jaar nog in Early Access moeten verschijnen.

Belangrijkeste features volgens de ontwikkelaars:
 • Verander de geschiedenis & red de toekomst: Jij bent de laatste hoop in een stervende wereld. Reis 500 jaar terug naar het middeleeuwse Engeland om...
Nieuwe trailer Sand Land belicht de gameplay
 • 0
 • 0
Binnen een dikke twee maanden zal je in de wereld van Sand Land kunnen duiken. Deze nieuwe actie-RPG van Bandai Namco is gebaseerd op de klassieke manga van Akira Toriyama. Hoewel Sand Land misschien geen belletje doen rinkelen, ken je Toriyama waarschijnlijk voor Dragon Ball Z en als personage- ontwerper van Dragon Quest. Sand Land belooft alvast een boeiend avontuur te worden waarbij je in de huid kruipt van de Demon Prince Beelzebub. Vandaag hebben de makers alvast een trailer online geplaatst waarin een blik wordt geworpen op de gameplay van het spel.

De nieuwe trailer van 9 minuten van Sand Land biedt spelers een uitgebreide blik op de gameplay, waarin ze samen met Beelzebub, Sheriff Rao en Thief op zoek gaan naar de Legendarische Bron. Tijdens hun reis moeten spelers vechten tegen vijanden zoals monsters, bandieten en de King's Royal Army. Beelzebub is een krachtige vechter die zowel brute kracht als stealth gebruikt om vijanden te verslaan, en spelers kunnen na gevechten...
Review: Bandle Tale: A League of Legends Story
 • 0
 • 0
Hoewel League of Legends het goudhaantje blijft van Riot Games, schrikken ze er niet voor terug om deze titel uit te breiden met kleinschalige projecten die onafhankelijke ontwikkelaars de kans geven om hun eigen ding te doen binnen dit geliefde universum. Zo kregen we al een turn-based RPG met Ruined King, een 2D-platformer met Convergence en een betoverend avonturenspel met Song of Nunu. De nieuwste titel die deze A League of Legens Story-reeks vervoegt is Bandle Tale, een cozy avonturenspel waarin je in de huid kruipt van een kleine Yordle met een gigantisch probleem.
Bordspelreview: Happy Campers
 • 0
 • 1
Onlangs kon je mijn review ontdekken van Sixto, het vervolg op een van de spellen die mee aan de basis lag van de roll & write-hype. Dit kleine dobbelspelletje keerde zowaar terug naar de begindagen van deze hype. Happy Campers, dat vorig jaar werd uitgebracht door Studio Infinitus, toont dan weer mooi hoe dit genre is geëvolueerd zonder aan lichtheid in te boeten. Er zijn nog steeds meer complexe varianten zoals Rome & Roll, Inscription, Dinosaur Island: Rawr 'n Write. Maar het roll & write-genre is bij uitstek een genre dat geschikt is voor lichte en familievriendelijke spelletjes die je makkelijk meeneemt wanneer je ergens naartoe gaat of op vakantie bijvoorbeeld.
Teri Hatcher komt naar FACTS
 • 0
 • 1
Na de eerdere aankondiging van de eerste drie namen voor de lente-editie van FACTS, maakte de organisatie vandaag bekend dat niemand minder dan Teri Hatcher haar opwachting zal maken op 6 en 7 april. Tijdens deze twee dagen zal je met haar op de foto kunnen, een praatje slaan bij de handtekeningensessies, haar panel bijwonen en zelfs een selfie met haar nemen.

Teri Hatcher zal bij de meesten waarschijnlijk bekend zijn voor haar rol als Susan Mayer in Desperate Housewives, maar voor mij zal ze altijd Lois Lane zijn uit Lois & Clark: The New Adventures of Superman. Verder dook de actrice ook op in Supergirl en MacGyver, verscheen ze naast Sylvester Stallone en Kurt Russel in Tango & Cash en speelde ze een Bondgirl in Tomorrow Never Dies. Een mooie toevoeging voor de beurs dus!

4bb79fc5-0d97-3d3d-f8b0-49c483c66dcf.jpg
Microsoft kondigt nieuwe lading Game Pass-titels aan
 • 0
 • 2
Hoewel de eerste titels voor februari intussen beschikbaar zijn, waaronder de topper Persona 3 Reload, mogen we deze maand zoals gewoonlijk nog heel wat toevoegingen verwachten. Mircosoft heeft gisteren via haar blog alvast aangekonigd welke andere gamer hun opwachting zullen maken in de eerste helft van de maand. Nadat de remake van Resident Evil 2 zijn opwachting maakte op de abonnementsdienst, verschijnt Resident Evil 3 niet als een totale verrassing in dit lijstje, maar het is wel de grootste klepper. Verder krijgen we deze maand ook nog het gelauwerde Bloodstained: Ritual of the Night en verschijnt er verrassend genoeg een spel van Electronic Arts op de releasedag, namelijk Ladden 24.

Hieronder vind je alvast het volledige lijstje. Daarnaastbenadrukte Microsoft ook nog eens dat we in maart aan de slag kunnen gaan met MLB The Show 24 via Game Pass en dat op 15 februari Galactic...
Verhaalmodus onthuld van Garden Life: A Cozy Simulator
 • 0
 • 0
Nacon en stillalive studios presenteren met plezier de nieuwe story mode-trailer van Garden Life: A Cozy Simulator. Deze ontspannende tuiniergame, met een kleurrijke, kalmerende vormgeving, verschijnt op 22 februari 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc (Steam). De Nintendo Switch-versie volgt op 14 maart 2024.

Het verhaal van de game verplaatst spelers naar de warme sfeer van een schilderachtig dorpje. In die omgeving krijgen spelers als nieuw aangestelde beheerder de zorg over een verwaarloosde gemeentetuin. Jasmine, een plaatselijke fotograaf met een passie voor bloemen en tuinieren, komt de speler welkom heten en wegwijs maken. Zij is één van de vele kleurrijke personages die spelers tijdens hun avontuur zullen ontmoeten.

In de loop van de game krijgen spelers opdrachten van de andere dorpsbewoners, die ze kunnen voltooien voor Florins, de valuta in de game. Met genoeg Florins kunnen spelers nieuwe delen van de tuin ontgrendelen, en...
Final Fantasy VII Rebirth krijgt demo en State of Play-uitzending vannacht
 • 0
 • 1
Velen waren waarschijnlijk verwonderd over het feit dat Final Fantasy VII Rebirth, een van de nakende grote releases voor PlayStation 5, niet aan bod kwam tijdens Sony's State of Play vorige week woensdag. Maar niet getreurd, de reden hiervoor is heel simpel: het spel krijgt vandaag een speciale State of Play-uitzending volledig gewijd aan dit langverwachte vervolg in de remake-trilogie van Final fantasy VII. De uitzending zal plaatsvinden om 00u30 en te zien zijn via YouTube, Twitch en TikTok. Hieronder vind je alvast.

Bovendien was Sony afgelopen nacht ook iets te ijverig en verscheen er een trailer online voor een demo van Final Fantasy VII Rebirth die beschikbaar zou zijn direct na deze State of Play. Gezien deze trailer nog niet officieel werd vrijgegeven, posten wij hem nog niet. Maar wie benieuwd is, kan de trailer alvast in...
Nieuwe trailers belichten de gameplay van Crown Wars: The Black Prince
 • 0
 • 0
Vanaf vandaag is een demoversie verkrijgbaar van Crown Wars: The Black Prince, als onderdeel van Steam Neo Fest. Daarnaast zijn twee video’s verschenen die belangrijke elementen van de gameplay tonen: de verschillende klasses.

Met zes speelbare klasses hebben spelers ruime mogelijkheden hun eigen gevechtsstrategie te vormen. Er zijn verschillende profielen voor allerlei combinaties van fysieke kracht en speciale vaardigheden, om vijanden maximale schade toe te brengen. Voor gevechten van dichtbij heb je de sterke en gedisciplineerde Crusaders, de meer behendige en aanpasbare Duelists en de Beastmasters met hun dierlijke bondgenoten, om een eerste verdedigingslijn te vormen. Maar oorlog draait natuurlijk niet alleen om brute kracht, je hebt ook een tactisch brein nodig om op het slagveld te zegevieren. Daarvoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Flayers, huurmoordenaars die net zo snel als dodelijk zijn, de Gunners, oftewel explosie-specialisten, en Alchemists, die experts zijn...
Terug
Bovenaan