FreakyJP

Redacteur
FreakyJP

FreakyJP

Redacteur
Rune Factory 5 onderweg naar pc
 • 0
 • 0
Gisteren maakte ik nog gewag van het feit dat Story of Seasons: Pioneers of Olive Town onderweg is naar de PlayStation 4, maar voor de liefhebbers van het farming life-simulatorgenre was er nog goed nieuws. De Nintendo Switch-exclusive Rune Factory 5 zal namelijk op 13 juli zijn opwachting maken op pc. Zo is dit het tweede deel in de reeks dat beschikbaar zal zijn buiten het Nintendo-ecosysteem en stiekem hopen we dan ook dat het spel net als Rune Factory 4 SPECIAL zijn weg zal vinden naar de PlayStation-consoles.

Rune Factory 5 speelt zich af in het slaperige grensstadje Rigbarth. Hier vinden mysterieuze gebeurtenissen plaats die invloed hebben op de runen die de balans tussen mens en natuur bepalen. Als de nieuwste rekruut van de vredesorganisatie SEED speel je een belangrijke rol in het handhaven van de harmonie in het bedreigde koninkrijk. Zonder herinneringen aan je verleden en met weinig...
Story of Seasons: Pioneers of Olive Town komt op 29 juli naar PlayStation 4
 • 0
 • 0
Marvelous Europe heeft vandaag aangekondigd dat Story of Seasons: Pioneers of Olive Town, dat momenteel al beschikbaar is op pc en Nintendo Switch, op 29 juli beschikbaar zal zijn voor PlayStation 4. Het spel zal zowel een fysieke als digitale release krijgen. Daarnaast zal er ook een DLC Expansion Pass beschikbaar zijn die je meeneemt buiten de grenzen van Olive Town en enkele bekende gezichten uit vorige delen van de serie met zich meebrengt.

Story of Seasons Pioneers of Olive Town schotelt ons een gezellige life/sim-ervaring voor met de kenmerkende charme van de serie. Spelers worden meegenomen naar het charmante kustplaatsje Olive Town op een zoektocht om de vervallen boerderij van hun grootvader nieuw leven in te blazen. Er ligt een ongetemde wildernis te wachten en verdere verkenning brengt je naar boeiende gebieden. Earth Sprites leiden de weg naar tuinen waar de seizoenen nooit veranderen, een eiland in de lucht, of zelfs het binnenste van een vulkaan! De nabijgelegen...
Seriereview: The Silence Seizoen 1
 • 1
 • 4
Sinds enkele weken kan je op MyLum The Silence ontdekken, een spannende misdaadserie van Kroatisch-Oekraïense afkomst. Hoewel de serie dateert van 2021, is ze nu pas bij ons te zien. Maar zoals je wel kan denken, kijk je sinds enkele maanden toch met iets andere ogen naar alles wat met Oekraïne te maken heeft. Van de wonden die de oorlog in het land heeft geslagen, zal je hier echter weinig merken, want The Silence belicht een ander onderwerp dat we vaak associëren met het oostelijk deel van Europa.
Gran Turismo 7-update voegt drie nieuwe auto's, nieuw circuit en extra menu's toe
 • 1
 • 1
Gran Tursismo 7 krijgt vandaag een update die het spel naar versie 1.17 brengt. Naast heel wat verbeteringen, voegt de update ook nieuwe content toe in de vorm van drie nieuwe auto's, een nieuw circuit en enkele extra menu's die de spellen kunnen voltooien. De nieuwe auto's waarmee je kan racen in GT7 zijn de 1932 Ford Roadster ‘63, de iconische Suzuki V6 ESCUDO Pikes Peak Special '98 en de Suzuki Vision Gran Turismo (Gr.3 Version). Het nieuwe circuit is Watkins Glen International, een circuit in de buurt van New York dat vooral onder de NASCAR-liefhebbers gekend zal zijn en zowel in zijn korte als lange vorm aanwezig is in het spel. Verder zal je Watkins Glen ook kunnen gebruiken in de Scapes-modus.

De extra menu's die je kan proberen te voltooien zijn:
 • Collection: Toyota 86, beschikbaar vanaf Collector Level 20.
 • Collection: Honda Type R’, beschikbaar vanaf Collector Level 20.
 • Collection: Rotary Engine, beschikbaar vanaf Collector Level 32.
Wie de...
Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival verschijnt in oktober voor Nintendo Switch
 • 3
 • 0
Dondoko don don ... Binnenkort zal ik mijn drum controllers weer kunnen bovenhalen, want op 14 oktober verschijnt het nieuwe Taiko no Tatsujin-spel, Rhythm Festival. Dit is na Drum 'n' Fun en Rhythmic Adventure 1 en 2 al het vierde ritmespel gebaseerd op de populaire arcadekast dat beschikbaar zal zijn voor de Nintendo Switch.

Na Rhythmic Adventure 1 en 2, die de formule overgoten met een RPG-sausje, belooft Rhythm Festival ons een meer klassieke ervaring aan te bieden, met als grote vernieuwing dat we nu ook twee vierspelermodi krijgen: Donkatsu Toy Wars (versus) en Donchan Band (coöperatief). De basisversie van het spel zal 76 liedjes bevatten en met de nieuwe Taiko Music Pass zal je toegang krijgen tot een bibliotheek van maar liefst 500 liedjes. Wie wilt ontdekken welke liedjes alvast in de basisversie aanwezig zullen zijn, haast zich best naar de website van Gematsu die de volledige...
Review: Starship Troopers - Terran Command
 • 1
 • 5
Ondanks vervolgfilms, televisieseries, comics, videogames, een flipperkast en enkele tabletop games, is het toch vooral Paul Verhoevens verfilming van Robert A. Heinleins controversiële scifi-novel Starship Troopers die in ons collectieve geheugen gegrift staat. Verhoeven was eigenlijk geen fan van het fascistische karakter van het boek en vond er dan ook niets beter op dan de draak te steken met het militaristische en patriottistische karakter van het boek. De film werd in 1997 bij zijn release in de cinema met de grond gelijk gemaakt door de critici, maar groeide verbazingwekkend toch uit tot een ware cultklassieker. Maar nog verrassender, is dat we 23 jaar na de originele release een noemenswaardige real-time strategy game krijgen van Starship Troopers die bovendien van Belgische makelij is.
Game Pass voegt onder andere Total Wars: Three Kingdoms en Far Cry 5 toe
 • 2
 • 2
Microsoft voegt in de komende twee weken nog enkele toppers toe aan hun abonnementsdienst, waaronder enkele titels die vanaf de releasedag speelbaar zijn op de Xbox-consoles. Hier volledig lijstje vind je hieronder. Maar daarnaast had Microsoft nog een leuke aankondiging voor zij die nog nooit Game Pass hebben gehad.

Als je PC Game Pass of Game Pass Ultimate nog niet hebt geprobeerd of je vrienden kennis wilt laten maken met deze services, zijn de eerste 3 maanden slechts € 1, tot 30 juni. Ontdek nieuwe titels zodra ze uitkomen, zoals de titels die we lieten zien op de Xbox & Bethesda Games Showcase, iconische franchises van Xbox Game Studios, onmisbare indiegames en meer! Bovendien krijg je zonder extra kosten een EA Play-lidmaatschap.

Vandaag beschikbaar:
Binnenkort beschikbaar:
 • FIFA 22 (console en pc) EA Play – 23 juni
 • Naraka: Bladepoint (cloud, console en pc) – 23...
Review: Trust Redex GXT 980
 • 1
 • 2
Als ik achter mijn computer zit, beschouw ik een muis een beetje als het verlengde van mijn arm. Een onmisbaar element om te navigeren doorheen de digitale wereld. Mensen met een laptop die bijvoorbeeld enkel gebruik maken van een touchpad begrijp ik niet (mijn vrouw inbegrepen). Langs de andere kant is een muis ook geen hebbeding waar ik meer dan 100 euro aan wil uitgeven. Daarom hecht ik veel belang aan een degelijke, maar betaalbare muis die liefst ook voldoet aan mijn vereisten. Benieuwd of de Trust GXT 980 Redex in deze categorie valt.
Preview: Steelrising
 • 0
 • 1
Op 8 september verschijnt Steelrising, de nieuwste game van de Franse ontwikkelaar Spiders. Naast twee Sherlock Holmes-avonturen, focust deze ontwikkelaar zich vooral op het maken van rollenspellen, maar door hun beperkte budget zijn dit nooit high-profile games. Mijn eerste kennismaking met de studio was met Mars: War Logs en doorheen de jaren merk je dat hun games steeds kwalitatiever worden, waarbij hun laatste titel GreedFall meteen ook hun beste spel was. Met hun nieuwste titel Steelrising werpen ze zich voor het eerst op een subgenre dat de laatste jaren enorm populair is geworden.
Duik vanaf 29 juli in de wereld van Digimon Survive
 • 0
 • 0
Bandai Namco Europe heeft vandaag aangekondigd dat Digimon Survive, de hybride visuele roman en tactische RPG, op 29 juli 2022 naar PlayStation 4 (PlayStation 5-compatibel), Xbox One (Xbox Series X|S-compatibel), Nintendo Switch en pc komt via Steam. Fysieke pre-orders voor de titel zijn nu verkrijgbaar. Spelers die de game tussen de lancering en de eerste maand digitaal kopen, ontvangen Guilmon en HP Support Equipment als bonuscontent.

Digimon Survive stuurt spelers naar een mysterieuze wereld vol gevaarlijke monsters en dodelijke gevechten die hun overlevingsvermogen op de proef stellen. Spelers kruipen in de huid van protagonist Takuma Momozuka en kunnen de uitkomst van hun avontuur direct beïnvloeden via allerlei mogelijk grimmige keuzes, zoals hoe hun Digimon evolueert, de manier waarop ze met NPC's omgaan en nog veel meer.

Test Your Metal-update voor Fallout 76 is nu gratis beschikbaar
 • 0
 • 0
De nieuwste Fallout 76-update is nu beschikbaar en gratis voor alle spelers. Test Your Metal introduceert drie nieuwe openbare evenementen: Test Your Metal, Eviction Notice en Moonshine Jamboree. Seizoen 9 introduceert het Heart of Steel: A Dread Island Tale-scorebord, waar alle spelers S.C.O.R.E. kunnen verdienen om in rang te stijgen voor een nieuwe reeks beloningen.

Test Your Metal
De Brotherhood of Steel stuurt een Field Team om de Rust Eagles te onderzoeken, een groep van Blood Eagles die reserveonderdelen voor robots hebben opgeslagen om een leger gevechtsbots te bouwen. Dit evenement verschijnt op de kaart bij de Metal Dome, ten noorden van Fort Atlas in de Savage Divide. Praat met Initiate Pappas om te beginnen. Overleef drie ronden met drie andere leden van het Brotherhood Field Team tegen het andere team van de Rust Eagles-machines. Verdien buit, XP en zeldzame beloningen, inclusief plannen om de nieuwe Botsmith Armor-set te maken.

Eviction Notice
Super...
Run vanaf 14 juli je eigen schoonmaakbedrijf in Powerwash Simulator
 • 0
 • 0
Square Enix Collective en FuturLab maakten vandaag bekend dat Powerwash Simulator, de game die nu nog in early access op Steam staat, op 14 juli verschijnt voor Xbox Series X|S, Xbox One en Windows 10, en diezelfde dag ook een volledige release op Steam krijgt.

Powerwash Simulator laat spelers hun zorgen wegspoelen met het rustgevende geluid van water dat onder hoge druk wordt weggespoten. Spelers kunnen hun eigen power washing-bedrijf opbouwen en elk spikkeltje vuil dat ze maar vinden wegspuiten. Powerwash Simulator geeft een unieke draai aan het simulatorgenre door te focussen op ontspanning en escapisme.

Wo Long: Fallen Dynasty aangekondigd
 • 0
 • 1
Tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase kregen we een blik geworpen op Wo Long: Fallen Dynasty, een nieuwe actiegame van Team Ninja en Omega Force. Wo Long: Fallen Dynasty speelt zich net als Dynasty Warriors af tijdens de periode van de Drie Koninkrijken, maar geeft er een twist aan door er een duister fantasieverhaal van te maken waarbij het land geplaagd wordt door demonen. Wat voor soort beest Wo Long: Fallen Dynasty precies gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de kans bestaat dat dit een Nioh-achtige titel wordt die zich afspeelt in een setting waarmee Dynasty Warriors-spelers zeer vertrouwd zullen zijn. Een beetje zoals Nioh deed voor de Samurai Warriors-reeks dus.

Het spel werd voorlopig aangekondigd voor pc, Xbox One en Xbox Series X|S, uiteraard speelbaar via Game Pass vanaf dag één. Of er een PlayStation-release komt is helaas nog niet geweten. De kans is gelukkig wel reëel want Wo Long: Fallen Dynasty werd niet aangekondigd als een console (launch)...
Persona-reeks komt naar Xbox
 • 3
 • 2
Hoewel er heel wat boeiende aankondigingen waren tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase, was voor mij de grootste verrassing toch wel dat de Persona-reeks zijn weg baant naar de Xbox-consoles en pc via Windows PC. Met Persona 5 Royal, Persona 4 Golden en Persona 3 Portable krijgt Xbox er drie iconische en geliefde JRPG's bij die lang enkel beschikbaar waren op de PlayStation-consoles.

Bovendien zullen Persona 3 en Persona 5 ook hun debuut maken op pc en zullen alle drie de games speelbaar zijn via Game Pass vanaf dag één, beginnend met Persona 5 Royal op 21 oktober! Een beetje hetzelfde verhaal als de Yakuza-reeks dus, die ook zijn weg vond naar Xbox en Game Pass.

Scorn heeft eindelijk releasedatum te pakken
 • 1
 • 1
Enkele jaren geleden, in 2014 om precies te zijn, werden er twee op het eerste zicht gelijkaardige, fascinerende horrorgames aangekondigd. De eerste was Agony, dat in 2018 uitkwam en een flop bleek te zijn. De tweede titel was Scorn en deze wist mijn interesse aan te wakkeren omdat het spel je leek onder te dompelen in een wereld gebaseerd op het werk van H.R. Giger, waarschijnlijk het meest gekend vanweze zijn bijdrage aan de film Alien.

Lang leek het dat dit spel echter het levenslicht niet zou zien. Maar een samenwerking met Microsoft, waardoor het spel bovendien een Xbox-console exclusive zou worden, redde het project uit limbo en vandaag mochten we eindelijk ontdekken dat Scorn zal verschijnen op 21 oktober, ideaal voor een avondje sidderen op Halloween dus. Deze aankondiging werd uiteraard vergezeld door enkele nieuwe beelden die je hieronder kan ontdekken.


Hot Wheels-DLC onderweg naar Forza Horizon 5
 • 0
 • 1
Heb je na Hot Wheels Unleashed nog zin in wat extra Hot Wheel-actie? Dan kan je je vanaf 19 juli richting Forza Horizon 5 begeven, want dan krijgt het spel gloednieuwd downloadable content gebaseerd op de populaire speelgoedautootjes. De DLC komt met tien speelbare auto's, waaronder de 2021 Hennessey Venom F5 en de iconische 2000 Hot Wheels Deora II, en tachtig track pieces waarmee je jezelf naar hartelust kan uitleven om de meest unieke tracks te ontwerpen, hoog boven de wolken van het Mexicaanse landschap.

Overwatch 2 verschijnt op 4 oktober en zal free-to-play zijn
 • 2
 • 2
Overwatch was een van de grote succesverhalen op het vlak van moderne multiplayergames, maar de concurrentie was niet te onderschatten. Zeker niet als al deze games ook nog eens gratis te spelen zijn. Blizzard Entertainment lijkt dit te beseffen, want Overwatch 2 gaat free-to-play zijn. Jawel, je leest het goed, dit is wat je zal moeten betalen om Overwatch 2 te spelen: niks, nada, nougatbollen! Bovendien krijgen we tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase nog goed nieuws te horen, want Overwatch 2 zal verschijnen op 4 oktober.

Op 19 juni zal er een speciaal Reveal Event zijn, waarbij we waarschijnlijk heel wat meer zullen leren over het spel. In afwachting kunnen de fans zich alvast vergapen aan de onderstaande trailer.

End of Innocence-trailer toont ons de gevaren in A Plague Tale: Requiem
 • 0
 • 1
A Plague Tale: Innocence was een geweldige verhalende ervaring en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor A Plague Tale: Requiem, het tweede deel in het verhaal van Amicia en Hugo. De nieuwe trailer die werd getoond tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase gaf ons alvast een lekker voorsmaakje van de gevaarlijke wereld waarin we opnieuw zullen terechtkomen. Lang hoeven we ook niet meer te wachten voordat we deze wereld kunnen induiken, want het spel verschijnt in oktober, inclusief via Game Pass vanaf dag één.

Rick and Morty-bedenker schotelt ons knotgekke game High on Life voor
 • 0
 • 0
Tijdens de Xbox & Bethesda Game Showcase mochten we kennismaken met High on Life, een knotsgekke FPS die ontsproten is uit het brein van Justin Roiland, een van de bedenkers van Rick and Morty en Solar Opposites. In High Life wordt de mensheid bedreigd door een buitenaards kartel dat hen als drugs wil gebruiken. Het is aan jou om samen met pratende geweren (jawel!) de mensheid te redden van Garmantuous en zijn bende uit te schakelen. High Life zal verschijnen op pc en Xbox, en zal vanaf dag één speelbaar zijn via Game Pass.

Redfall krijgt nieuwe gameplaytrailer
 • 0
 • 0
Redfall moest samen met Starfield een van de grote eindejaarskleppers worden voor het eindejaar, maar helaas werd het nieuwste spel van Arkane Austin, de studio achter Prey en Dishonored: Death of the Outsider, uitgesteld naar 2023. Gelukkig moeten we niet tot dan op onze honger zitten, want Microsoft opende zijn Xbox & Bethesda Games Showcase met een gloednieuwe trailer voor Redfall, die ons een eerste indruk geeft van de gameplay die we mogen verwachten van het spel. Redfall lijkt vooral een interessante titel te worden voor liefhebbers van Left 4 Dead, Back 4 Blood en Word War Z die op zoek zijn naar een nieuwe fix coöp-actie, maar dan met vampieren in plaats van zombies.

Bovenaan