FreakyJP

Redacteur
FreakyJP

FreakyJP

Redacteur
Xbox cloud gaming met Game Pass Ultimate
  • 1
Enkele jaren geleden werd streaming als de toekomst voor digitale media afgeschilderd. Hoewel streamen voor films en series intussen al goed ingeburgerd is, begint cloud gaming nu pas uit zijn kinderschoenen te komen. De aftrap werd ongeveer tien jaar geleden gegeven met OnLive en Gaikai, twee diensten die later opgekocht zouden worden door Sony en aan de basis liggen van PlayStation Now. Intussen proberen alle grote spelers een graantje mee te pikken, met wisselend resultaat weliswaar. Zo lijken noch Googles Stadia noch Amazons Luna momenteel het verhoopte succes te behalen. Maar één bedrijf lijkt de kip met de gouden eieren in handen te hebben.
League of Legends-serie Arcane verschijnt deze herfst op Netflix
  • 0
Netflix lijkt steeds meer in te zetten op series gebaseerd op computer- en videospellen. De aftrap werd gegeven met Castlevania, maar intussen is er ook al een Dota-serie en staan er producties rond Resident Evil, Tomb Raider, Sonic en mogelijks zelfs Splinter Cell in de pijplijn. Gisteren gooide Netflix ook een teaser trailer online voor Arcane, een geanimeerde serie die zich afspeelt in het League of Legends-universum. De serie werd ontwikkeld door Riot Games zelf en zal dit najaar beschikbaar zijn op Netflix. De animatie wordt verzorgd door Fortiche Productions. Zij maakten in het verleden al animatiefilmjes voor League of Legends, Agents of Mayhem en zelfs de muziekgroep Gorillaz.

Arcane speelt zich af in de utopische regio Piltover en het onderdrukte, ondergrondse Zaun, en vertelt het verhaal van twee iconische League-kampioenen en de kracht die hen uit elkaar zal drijven. Herken jij de helden die te zien zijn in de trailer? Laat het dan weten in de comments...
Review: SaGa Frontier Remastered
  • 0
Square-Enix heeft SaGa Frontier eindelijk naar Europa gebracht. We hebben er wel vierentwintig jaar op mogen wachten, want het spel verscheen oorspronkelijk in 1997 voor de PlayStation in Japan. Gelukkig kreeg het spel wel een grondige make-over met deze remastered editie.
Review: Before your Eyes
  • 0
Mensen die een bijna-doodservaring hadden, zeggen vaak dat ze hun leven voor hun ogen zagen voorbij flitsen. Dit fenomeen werd door Robert N. Butler omschreven als life review, waarbij je op het moment van een doodservaring een groot deel of zelf je volledig leven in sneltempo herbeleeft. In welke mate dit daadwerkelijk gebeurt kan ik gelukkig niet zeggen, maar voor ontwikkelaar GoodbyeWorld Games vormde het wel een interessant uitgangspunt voor hun spel Before Your Eyes.
Out of Line-trailer laat je een prachtige handgetekende wereld ontdekken
  • 0
Ontwikkelaar Nerd Monkeys en uitgever Hatinh Interactive hebben aangekondigd dat de handgetekende puzzel-platformer Out of Line deze zomer op Nintendo Switch en Steam verschijnt. De release op PlayStation 4 en Xbox One volgen later dit jaar.

Het spel volgt de avonturen van San, een jongen die gevangen zit in een fabriek die wordt gecontroleerd door een duistere en vreemde entiteit. Als San zal je herinneringen verzamelen en puzzels oplossen om fragmenten van je identiteit alsook de ware betekenis van vrijheid te ontdekken. Het verhaal van Out of Line wordt verteld door het prachtige handgeschilderde artistieke landschap waarin relevante onderwerpen zoals onderdrukking, isolatie, moed, optimisme en hoop worden weergegeven. Het spel bevat dus ook een filosofisch kantje en wilt je laten nadenken over de betekenis van het leven in het technologisch tijdperk. Hoewel de wereld van Out of Line op het eerste zicht vreemd zal overkomen, zullen spelers zich snel verbonden voelen met Sen en...
Review: NieR Replicant ver.1.22474487139...
  • 2
Weinigen hadden in 2017 verwacht dat NieR: Automata, de sequel van een obscuur en ietwat vergruisd actierollenspel, zou uitgroeien tot een van de beste spellen van het afgelopen decennium. De combinatie van existentiële thema’s, meta-elementen, verrassende gameplay en een bijzondere audiovisuele stijl zorgde voor een van de meest opmerkelijke spellen van afgelopen jaren. Er verschenen zelfs hele essays en analyses rond NieR: Automata. Maar misschien belangrijker, dankzij het succes van deze titel krijgt nu ook zijn voorganger NieR een welverdiende tweede kans.
Review: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV
  • 0
Met Trails of Cold Steel 4 komt er een einde aan de Erebonia-saga van de JRPG-franchise The Legend of Heroes. Deze franchise gaat al enkele decennia mee, maar wist helaas nooit dezelfde status te bereiken als bijvoorbeeld Final Fantasy, Dragon Quest of de Tales-serie. Maar liefhebbers van het genre weten dat deze spellen ontwikkeld door Nihon Falcom, die ook de Ys-franchise op hun naam hebben staan, steeds garant staan meeslepende avonturen.
Review: Poison Control
  • 0
Poison Control is de nieuwste telg uit de stal van Nippon Ichi Software. Dit Japans bedrijf is bij ons vooral gekend voor haar Disgaea-franchise, maar ook als uitgever van reeksen zoals Ys, Trails of Cold Steel en Disaster Report. Daarnaast ontwikkelen en publiceren zij nog heel wat kleinere, vaak obscure titels die vooral een nichepubliek aanspreken.
Review: DOOM 3: VR Edition
  • 2
Zin om je nog eens lekker oud (of jong) te voelen? Het is intussen alweer bijna 17 jaar geleden dat DOOM 3 oorspronkelijk werd uitgebracht op PC, in het voor videospellen magische jaar 2004. Intussen verscheen het spel in geremasterde vorm al op verschillende platformen, waaronder Xbox 360 en Xbox One, PlayStation 3 en 4 en zelfs de Nintendo Switch. Maar de meest verrassende reïncarnatie van het spel moet wel DOOM 3: VR Edition zijn.
Review: Isolomus
  • 0
Wat Steam en de Nintendo Switch duidelijk gemeen hebben met elkaar is de hoeveelheid kleinere titels die wekelijks op het platform worden gedumpt. Kwantiteit boven kwaliteit lijkt het soms, en hierdoor is het niet altijd makkelijk om het kaf van het koren te scheiden. Zeker als je een obscure titel als Isolomus in je schoot krijgt geworpen.
Bovenaan