Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Ontdek de nieuwe muzikale trailer van Flintlock: The Siege of Dawn
  • 0
  • 0
Tijdens het The Triple-i Initiative van gisteren stonden heel wat boeiende indie games in de schijnwerpers. Eentje die fans van soulslike-spellen zeker zal aanspreken is Flintlock: The Siege of Dawn, dat deze zomer verschijnt voor pc, Xbox en PlayStation. Tijdens de livestream werd dit spel nogmaals in de kijker gezet met een nieuwe trailer waarin de focus lag op de muziek van het spel en we ook een blik achter de schermen kregen. Deze nieuwe trailer kreeg toepasselijk de naam Composing Vengeance.

De nieuwe video bevat een interview met Eric Hillman, de componist van de game die ook werkte aan A44 Games' vorige titel Ashen, en geeft inzicht in hoe de soundscape van de game een wereld van fantasie en verwondering weerspiegelt.

Derde hoofdstuk van Ravenswatch verschijnt op 22 april
  • 0
  • 0
Tijdens de The Triple-I Initiative showcase maakten NACON en Passtech Games bekend dat het derde hoofdstuk van Ravenswatch, Fall of Avalon, verschijnt op 22 april 2024. In dit hoofdstuk kunnen spelers op ontdekkingstocht gaan in het bastion van Avalon, dat ten prooi is gevallen aan de Nightmare-wezens.Dit derde hoofdstuk levert een nieuwe map om te verkennen, nieuwe vijanden, een eindbaas, hero-talents en een nieuwe game-mode.

Totdat de complete versie van de game later in 2024 verschijnt voor pc en consoles, zal er nog meer content naar spelers komen. Meer informatie over de content van Fall of Avalon wordt bekendgemaakt wanneer deze update op 22 april 2024 verschijnt. De roguelike Ravenswatch is nu in vroegtijdige toegang op pc verkrijgbaar.

Verken vanaf vandaag een post-Apocaliptisch Australië in Broken Roads
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Drop Bear Bytes heeft aangekondigd dat hun RPG Broken Road vanaf vandaag beschikbaar is Steam en op de PlayStation- en Xbox-consoles. Switch-eigenaars zullen nog een beetje geduld moeten uitoefenen, want hun versie verschijnt pas later. Om de launch te vieren hebben ze makers alvast een launchtrailer online geplaatst en hebben ze ook wat meer info gedeeld over de bijzondere setting van het spel.

De locaties van Broken Roads zijn allemaal authentiek nagebouwd doordat het team steden en monumenten in West-Australië heeft bezocht en foto's, video's en geluidsopnamen heeft gemaakt om het zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken. Bovendien is zelfs de sfeervolle soundtrack van de game, gecomponeerd door Tim Sunderland, met behulp van instrumenten die zijn gemaakt van alledaagse voorwerpen, wat een geheel eigen en unieke toon aan de game geeft.

"Met Broken Roads wilden we een duidelijk Australische kijk op de post-apocalyps creëren," zegt Craig Ritchie, Game...
PlayStation maakt toevoegingen Plus-catalogus voor april bekend
  • 0
  • 0
Volgende week dinsdag kan je als lid van PlayStation Plus Premium of Extra weer enkele nieuwe games ontdekken. Vandaag heeft PlayStation alvast aangekonigd welke spellen je zal kunnen spelen via de abonnementsdienst. Dat Dave The Diver en Tales of Kenzera: Zua toegevoegd worden op hun releasedag was intussen al gekend, en ook het gerucht dat de originele PlayStation-versie van MediEvil speelbaar zal zijn werd bij deze bevestigd. Wie graag een extra woordje uitleg over de verschillende titels wil, kan zoals gewoonlijk terecht op de PlayStation-blog. Hieronder geven we je alvast een overzicht van alle titels.

PlayStation Plus Game Catalog-toevoegingen:
  • Animal Well (PS5)
  • Tales of Kenzera: Zau | PS5
  • Dave the Diver (PS4, PS5)
  • Oddballers (PS4)
  • Construction Simulator (PS4, PS5)
  • The Crew 2 (PS4)
  • Raji: An...
Nieuwe trailer belicht Mortal Kombat 1-personage Ermac
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games heeft gisteren een nieuwe gameplaytrailer van Mortal Kombat 1 uitgebracht waarin Ermac centraal staat, de nieuwste DLC-vechter die op 16 april aan het hoofdroster wordt toegevoegd als onderdeel van de early access-periode voor Kombat Pack-bezitters, gevolgd door brede beschikbaarheid op 23 april.

Ermac is een verzameling zielen die samengebonden zijn door Quan Chi's duistere magie en die bedoeld zijn om te functioneren als een groepsgeest. Maar die betovering wordt tijdelijk ongedaan gemaakt als Ermac wordt verslagen door Mileena en de geest van koning Jerrod, de overleden heerser van Outworld en een van de zielen in Ermacs verzameling, de controle overneemt en zich weer bij de koninklijke familie voegt en keizerin Mileena helpt met regeren. Uiteindelijk krijgt de samensmelting van zielen weer controle en trekt Ermac zich terug in de schaduwen van Outworld. Hij is niet langer Quan Chi's slaaf of gebonden aan de koninklijke familie en moet een toekomst...
Star Wars Outlaws verschijnt op 30 augustus
  • 0
  • 0
Ubisoft heeft gisteren aangekondigd dat Star Wars Outlaws, de eerste openwereld Star Wars-game van ontwikkelaar Massive Entertainment, lanceert op 30 augusts 2024 op Xbox Series X | S, PlayStation 5, Amazon Luna en PC via Ubisoft Connect. Naast de bekendmaking van de releasedatum, gaf Ubisoft ook meer details vrij van het verhaal van het spel, onder andere via een gloednieuwe trailer.

Het verhaal volgt de zoektocht van sluwe schooier Kay Vess en haar metgezel Nix naar de kans van hun leven. In dit tijdperk wordt de heerschappij van het Keizerrijk verstoord door de rebellie die maar niet op wil houden, wat leidt tot een gouden tijd voor de onderwereld. Als ervaren dief trekken Kay's capriolen de aandacht van Sliro, de leider van het nieuwe, dreigende, criminele syndicaat Zerek Besh. Nadat Sliro een prijs op Kay's hoofd heeft gezet, krijgen Kay en Nix hun enige kans op vrijheid: een van de grootste berovingen aller tijden plegen. Kay en Nix moeten door de onderwereld van het heelal...
Front Mission 2: Remake onderweg naar PlayStation, Xbox en pc
  • 0
  • 0
Front Mission 2: Remake, het tweede deel in de remake van de eerste drie Front Mission-games, verscheen eind vorig jaar al voor de Nintendo Switch. Net zoals het geval was bij de eerste game, was het wachten op de aankondiging van de release voor pc en de Xbox- en PlayStation-consoles. Intussen weten we wanneer we deze klassieker zullen kunnen spelen op deze platformen. Uitgever Forever Entertainment en ontwikkelaar Storm Trident hebben immers aangekondigd dat Front Mission 2: Remake naar pc (Steam, GOG en Epic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S komt op 30 april.

De adviesprijs voor deze platformen is nets zoals op de Nintendo Switch €34,99 en tot en met 12 juli zal het spel met 10% korting kunnen aanschaffen. Bovendien is er intussen ook een demo beschikbaar via Steam voor zij die al eens willen proeven van het spel op pc.

Swashbuckling tactical-RPG Flint: Treasure of Oblivion aangekondigd
  • 0
  • 0
Uitgever Microids en ontwikkelaar Savage Level hebben gisteren Flint: Treasure of Oblivion aangekondigd, een nieuwe tactical-RPG waarin een D&D-achtige ervaring wordt gecombineerd met het piratenleven. Het spel zal eind dit jaar verschijnen voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S en de aankondiging werd vergezeld door onderstaande sfeervolle trailer.

In Flint: Treasure of Olivion volgen we de avonturen van Kapitein Flint, zijn trouwe eerste stuurman Billy Bones en hun bemanning van doorgewinterde zeebonken die op zoek gaan naar een legendarische schat die vrijheid en fortuin belooft. Met een verhaal in de traditionele stijl van stripverhalen nodigt Flint: Treasure of Oblivion je uit om je halsoverkop in een historisch accuraat piratenavontuur te storten, gekruid met een vleugje fantasie. Maar pas op want de zeeën zijn verraderlijk! Flint: Treasure of Oblivion is meer dan een gezellig boottochtje op volle zee - het is een test van je strategische bekwaamheid! Met turn-based...
Nieuwe seizoen van Foamstars start op 13 april
  • 0
  • 0
Square Enix kondigde gisteren het nieuwe seizoen aan voor Foamstars, de online 4v4 foam party shooter. Dit nieuwe seizoen is getiteld Mysterious Swing en begint op 13 april 2024. Nieuwe en terugkerende spelers krijgen binnenkort toegang tot een nieuw personage, nieuwe evenementen en diverse nieuwe gratis en premium cosmetische content. Mysterious Swing komt beschikbaar voor alle spelers en loopt van 13 april tot 18 mei.online 4v4 foam party shooter. Dit nieuwe seizoen is getiteld Mysterious Swing en begint op 13 april 2024. Nieuwe en terugkerende spelers krijgen binnenkort toegang tot een nieuw personage, nieuwe evenementen en diverse nieuwe gratis en premium cosmetische content. Mysterious Swing komt beschikbaar voor alle spelers en loopt van 13 april tot 18 mei.

Mysterious Swing levert onder andere het volgende:
  • Een nieuwe Foamstar – Chloe Noir: een mysterieuze directrice van een kunstgalerie die rechte stralen schuim schiet en op tegenstanders jaagt met Ciel, haar...
SaGa Emerald Beyond-demo’s nu verkrijgbaar met platform-exclusieve verhaallijnen
  • 0
  • 0
Square Enix heeft gisteren drie speelbare demo’s uitgebracht van de komende RPG SaGa Emerald Beyond voor de Nintendo Switch, PlayStation 5- en PlayStation 4-consoles en pc (Steam). In de demo’s maken spelers kennen met drie van de hoofdrolspelers uit SaGa Emerald Beyond en kunnen ze alvast een stukje van het avontuur voltooien. Opgeslagen gegevens van de demo zijn overzetbaar naar de volledige game op hetzelfde platform.

De platform-exclusieve demo’s voor PlayStation, Nintendo Switch en pc laten spelers enkele uren lang de verhaallijnen van drie verschillende personages volgen:
  • Tsunanori Mido (PlayStation 5 en PlayStation 4) – Een man die kugutsu, of geanimeerde poppen, kan manipuleren en daarmee de grenzen bewaakt rondom zijn thuis, Miyako City. Wanneer de stad wordt geteisterd door allerlei bovennatuurlijke fenomenen, gaat Tsunanori op reis naar andere werelden om de vier elementgeesten te vinden en het evenwicht in het geestenrijk te herstellen.
  • Ameya...
Eddy Gordo vervoegt het roster van Tekken 8
  • 0
  • 0
Tekken 8 voegt Eddy Gordo toe, het eerste speelbare DLC-personage sinds de lancering in januari. De populaire vechter die zijn debuut maakte in Tekken 3 voegt zich vandaag bij de game. Spelers die de Tekken 8 Deluxe Edition, Ultimate Edition of Deluxe Edition Upgrade Pack hebben gekocht, hebben al toegang tot Eddy Gordo.

Eddy Gordo, bekend als de Ontembare Flits, zet zijn verlossingsreis voort in Tekken 8. Als ervaren capoeira-gebruiker volgt Eddy een slopende training en scherpt hij zijn moves aan tot nieuwe niveaus om wraak te nemen op Kazuya Mishima.

Het debuut van Eddy Gordo breidt het startroster van de game uit met 32 personages, waaronder veel fan-favorieten, de verrassende terugkeer van Jun Kazama en drie gloednieuwe toevoegingen met Azucena, Victor Chevalier en Reina. Eddy is het eerste personage van de Tekken 8 Season Pass, die nog 3 andere personages bevat die later worden onthuld.

Review: Dragon's Dogma 2
  • 2
  • 6
Dat het soms de moeite loont om een game pas na de release te reviewen bewijst Capcom alvast met Dragon's Dogma 2. Wie de berichtgeving rond deze nieuwe sequel wat volgt, weet dat er heel wat te doen is rond het spel en dit zowel in positieve als negatieve zin. Dragon's Dogma 2 is immers geen alledaagse actie-RPG en zowel de uitgever als de ontwikkelaar hebben enkele opvallende keuzes gemaakt bij het tot stand komen van deze game. Hoewel er vaak een duidelijke visie achter veel van deze elementen zit, komen zij de ervaring niet altijd ten goede.
Preview: Stellar Blade
  • 0
  • 6
Hoewel Sony blijkbaar geen nieuwe releases zou plannen in haar grote franchises voor april 2025, wil dit natuurlijk niet zeggen dat zij tot dan geen PlayStation exclusives meer zal uitbrengen. Zo kregen we nog maar net Rise of the Ronin voorgeschoteld en kunnen we binnenkort aan de slag met de eerste consolegame van het Zuid-Koreaanse SHIFT UP. Sony focuste zich tot nu toe op de mobile market met titels als Destiny Child en Goddess of Victory: Nikke. Met Stellar Blade waagt ze zich nu aan een volwaardige AAA-ervaring die je vanaf 25 april zal kunnen ontdekken op PlayStation 5.
Nieuwe ontslagronde bij Sega en verkoop Relic Entertainment
  • 0
  • 0
Het gaat niet goed met de gamesindustrie, zo blijkt ook uit een artikel dat je vandaag zelfs kan lezen op de website van de VRT. Zo zijn er al meer dan er jaar massale ontslagrondes bij tal van bedrijven en worden ontwikkelaars in het uitstalraam gezet. Deze ochtend berichtte ik nog dat Gearbox Software werd verkocht aan Take Two, maar daarnaast werd vandaag ook aangekondigd dat Relic Entertainment, de studio achter Company of Heroes, Warhammer 40,000: Dawn of War en Age of Empires IV, wordt verkocht door Sega. Het goede nieuws is dat zij dankzij een derde investeerder onafhankelijk verder kunnen gaan. De studio maake dit nieuws alvast zelf bekend via X deze ochtend.

Dit nieuws volgt in het kielzog nadat er...
Japanse lekkernijen in nieuwe DLC voor Chef Life: A Restaurant Simulator
  • 0
  • 0
Liefhebbers van de Japanse keuken kunnen hun chopsticks tevoorschijn halen: de Tokyo Delight DLC voor Chef Life: A Restaurant Simulator, onderdeel van de Life-serie games, is nu beschikbaar voor alle platformen.

De nieuwe DLC voegt 8 iconische recepten uit de Japanse keuken toe aan de verzameling met internationale recepten in Chef Life: A Restaurant Simulator. Liefhebbers van tempura, ramen, gyoza en traditionele sushi kunnen hun Japanse kookvaardigheden nu oefenen met 24 nieuwe ingrediënten, waarmee ze hun klanten nieuwe maaltijden en smaakervaringen kunnen bieden. Naast een nieuw station om sushirijst mee te bereiden, zijn er vijf nieuwe serviesstukken beschikbaar om de perfecte tafeldekking mee te creëren.

Spelers kunnen hun restaurant transformeren in een gastvrije izakaya, rechtstreeks uit de straten van Tokio, dankzij 54 decoritems. Klanten mogen zich hullen in een complete, iconische outfit om als ware itamae aan tafel te gaan.

Embracer verkoopt Gearbox Software aan Take Two Interactive
  • 0
  • 0
Het Zweedse mediabedrijf Embracer Group, waaronder onder andere THQ Nordic, PLAION en Asmodee vallen, lijkt zijn hand wat te hebben overspeeld met de vele overnames de laatste jaren. Zo werd eerder al bekend gemaakt dat Saber Interactive onafhankelijk werd van de Embracer Group, waarbij Saber Interactive ook studios zoals 3D Realms, Irongate Slipworks en New World Interactive in haar portfolio zou behouden.

Afgelopen nacht werd dan weer bekendgemaakt dat Gearbox Software, de ontwikkelaar en uitgever van onder andere de populaire Borderlands-reeks, werd verkocht aan Take Two Interactive. Bij de transactie zou naar verluid een bedrag van $ 460 miljoen gemoeid zijn en de deal zou tegen 2025 rond moeten zijn. Take Two zal Gearbox Software onderbrengen bij haar speluitgever 2K en...
Fallout 76: Atlantic City - America's Playground nu beschikbaar op alle platformen
  • 0
  • 0
America's Playground verwelkomt spelers terug in Atlantic City, waar ze nieuwe missies kunnen ervaren en kunnen genieten van vrije verkenning van Atlantic City. Deze nieuwe missies vinden plaats in Atlantic City en Appalachia. In Atlantic City krijgen spelers te maken met de Overgrown dreiging die het overstroomde stadscentrum overneemt. Ondertussen heeft de Russo familie in Appalachia de Mothman sekteleden verdreven en de Ingram Mansion omgetoverd tot een chique nachtclub. Maar onder de oppervlakte van hun glamoureuze buitenkant verbergen de Russo's duistere geheimen en ze hebben jouw hulp nodig.

Fallout 76: Atlantic City - America's Playground is nu verkrijgbaar op Steam, Xbox Series X|S, Xbox One en PlayStation 5 en 4. Fallout 76 is ook beschikbaar op Xbox Game Pass en PlayStation Plus Extra. America's Playground markeert ook de start van Fallout 76's Season 16: Duel with the Devil. Het thema van dit seizoen is een episch gevecht tussen Rip Daring en de Jersey Devil. Spelers...
The Elder Scrolls Online: Scions of Ithelia DLC nu beschikbaar op consoles
  • 0
  • 0
The Elder Scrolls Online: Scions of Ithelia dungeon DLC game pack en gratis basis game Update 41 is nu beschikbaar op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5- en PlayStation 4-consoles. Spelers kunnen zich nu wagen aan twee nieuwe dungeons en zich voorbereiden op de avonturen die hen te wachten staan in het aankomende Gold Road Chapter.

De Scions of Ithelia-DLC bevat twee gloednieuwe PvE dungeons, Oathsworn Pit en Bedlam Veil. Spelers verdienen unieke beloningen, waaronder nieuwe verzamelitems, Achievements en itemsets, terwijl ze zich een weg vechten door deze twee gevaarlijke avonturen en de kwade krachten uit het komende Gold Road Chapter ontdekken. Gold Road verschijnt op 3 juni voor PC en Mac, en op 18 juni voor consoles.

Star Ocean The Second Story R krijgt nieuwe content met gratis update
  • 0
  • 1
Eind vorig jaar werden we getrakteerd op de remake van de tweede Star Ocean-game en zoals je kon lezen in mijn review was deze remake alvast een geslaagde onderneming. Vandaag heeft Square Enix aangekondigd dat er een grote update onderweg is die heel wat nieuwe features zal toevoegen aan het spel. Hieronder vind je alvast een overzicht van alles wat deze 1.10-versie toevoegt:

Toevoeging van een nieuw, zwaar uitdagend moeilijkheidsniveau, CHAOS-modus
  • Test je vaardigheden met een nieuw, dynamisch moeilijkheidsniveau, getiteld CHAOS-mode.
Toevoeging van raid-vijanden (The Ten Wise Men)
  • Deze nieuwe feature laat spelers na het voltooien van het hoofdverhaal strijden tegen individuele leden van The Ten Wise Men.
  • Elke Wise Man maakt gebruik van een unieke speciale aanval.
Toevoeging van Assault Action-personages (The Ten Wise Men)
  • Wanneer spelers...
Preview: Sand Land
  • 1
  • 2
Vorige week mocht ik samen met enkele andere leden van de gamepers afzakken naar Parijs voor een event rond Sand Land, de nieuwe actie-RPG van Bandai Namco die volgende maand verschijnt. Deze dag ging gepaard met een licht gevoel van melancholie, want zoals je waarschijnlijk wel weet hebben we begin deze maand afscheid moeten nemen van Akira Toriyama. Deze mangaka is vooral bekend als de bedenker van de invloedrijke Dragon Ball-serie en zijn belangrijke bijdrages in de gamewereld aan bijvoorbeeld Dragon Quest, Chrono Trigger en Blue Dragon. Maar ook Sand Land was een van zijn creaties, die het levelslicht zag met een mangaserie in 2000.
Terug
Bovenaan