Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Review: Layers of Fear 2
  • 0
  • 1
Ook al zijn de eerste Layers of Fear en het vervolg intussen al enkele jaren oud, toch blijven ze in het nieuws komen. Zo mocht ik niet lang geleden aan de slag met de VR-versie van het eerste spel en onlangs verscheen deel twee ook voor de Nintendo Switch.

Layers of Fear 2 werd oorspronkelijk uitgebracht in mei 2019 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Ontwikkelaar Bloober Team heeft in tussentijd met de ontwikkeling van Blair Witch en The Medium alvast niet stilgezeten. Helaas moesten de Switch-eigenaars wel op hun honger zitten. Maar kijk, net zoals voor de eerste Layers of Fear kwam er een kleine twee jaar na datum alsnog een port hun richting uit.
Red je vrienden van de duisternis in MONARK
  • 0
  • 0
NIS America heeft vandaag de release van MONARK aangekondigd, een turn-based JRPG die begin 2022 wordt uitgebracht op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 en pc.

In MONARK wordt de Shin Mikado Academy overspoeld door een waanzin-opwekkende mist, en alleen jij kan iedereen binnenin redden. Maar hoe ver ga je om degenen van wie je houdt te redden? Kun je de bedreigingen om je heen het hoofd bieden? Zou je jezelf onder ogen kunnen komen?

Om je vrienden te redden zal je de Otherworld moeten betreden, een gevaarlijke, met demonen gevulde dimensie. Binnen dit raadselachtige rijk moet je leren je Authority fof Vanity te gebruiken en een leger duivels tevoorschijn te toveren, wiens kracht afkomstig is van het je ego. Ontwikkel je ego door middel van verschillende psychologische tests en leid je troepen in de strijd tegen de zeven Pactbearers die de academie bedreigen. Omarm de kracht van je waanzin, maar pas op dat je niet te ver graaft, anders loop je het risico jezelf te...
Review: Famicom Detective Club
  • 0
  • 0
Hoewel Nintendo met regelmaat nieuwe spellen uitbrengt voor de Switch-console, kan je niet onder stoelen of banken steken dat ze maar al te graag oude spellen recycleren om ze een nieuw leven te geven. Hoewel het meestal gaat om Wii U-spellen, duiken ze soms ook wat dieper in het archief. Een van de opvallendste titels moet het onlangs verschenen Famicom Detective Club zijn.
Review: Outbreak: Endless Nightmares
  • 1
  • 2
Hoewel het genre al enige tijd bestaat, lijkt roguelike/roguelite de nieuwste rage te zijn in videogameland. Met het succes van titels als Returnal, Hades, Loop Hero en Slay the Spire lijkt het genre nog een mooie toekomst tegemoet te gaan. Maar voor elk succesverhaal is er ook een gedrocht dat het daglicht beter niet had gezien.

De laatste serie die op de kar springt is Outbreak, ontwikkeld door het eenmansbedrijf Dead Drop Studios LLC. De eerste Outbreak verscheen in 2017 en intussen is de reeks al aan haar zesde episode toe. Eén element dat als rode draad doorheen de serie loopt, is dat het zijn liefde voor klassieke horror-survivalspellen niet onder stoelen of banken steekt.
Versus Evil presenteert: Sockventure en The Hand of Merlin
  • 0
  • 1
De naam Versus Evil als uitgever zegt je waarschijnlijk niet zoveel als Nintendo, Activision Blizzard of Take 2. De Amerikaanse onafhankelijke uitgever bestaat dan ook nog maar enkele jaren, al hebben ze wel een veteraan aan het roer met Steve Escalante, een voormalig Bethesda Softworks-marketingdirecteur. Hun eerste spel dat ze publiceerden, was The Banner Saga en intussen hebben ze een mooie catalogus opgebouwd met als belangrijkste titels de The Banner Saga-trilogie, Pillars of Eternity II: Deadfire, Antihero, het recente First Class Trouble en het Belgische Faeria.
Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed aangekondigd voor PlayStation 4 en Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Marvelous Europe heeft vandaag aangekondigd dat Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed op 23 juli 2021 verschijnt voor Nintendo Switch en Playstation 4, ter ere van de tiende verjaardag van de game. Hellbound & Debriefed is een HD-remaster van Akiba's Trip Plus, een geüpdatete versie van de eerste Akiba's Trip. Deze PSP-game verscheen in 2011 in Japan maar kende helaas geen Westerse release.

In Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed nemen spelers een duik in de louche onderwereld in het hart van Akihabara om een enorme samenzwering van vampieren bloot te leggen. Om de straten te beschermen en de waarheid te onthullen, zullen spelers zich aansluiten bij de ‘Akiba Freedom Fighters’ en de strijd aangaan met wezens die bekend staan als Shadow Soul. Hierbij gebruiken ze geavanceerde striptechnieken om hun lichamen (en hun plannen) bloot te stellen aan het daglicht.

Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed zal fysiek beschikbaar zijn als een standaard fysieke editie en digitaal voor de Nintendo...
Review: Layers of Fear VR
  • 0
  • 0
Ik zou als review hier gewoon “Layers of Fear, in VR” kunnen gezet hebben. Maar dat is een beetje saai, nietwaar? Hoewel de VR-versie van het spel al in december 2019 verscheen op PC, moesten we tot nu wachten voordat we op de PlayStation-console in Layers of Fear VR konden duiken.
Review: Of Bird and Cage
  • 0
  • 0
Of Bird and Cage is het eerste spel van de Israëlische ontwikkelaar Capricia Productions en ik denk dat er maar weinig zijn die het direct zo ambitieus aanpakken als zij. Hun debuut is immers een unieke combinatie tussen een metalalbum en een verhaalgedreven computerspel, waarbij de muziek perfect verweven zou zijn met wat zich in het spel afspeelt.
Review - R-Type Final 2
  • 0
  • 0
De hoogdagen van de Shoot’em up-spellen liggen al even achter ons. Het genre, dat ook wel vaak wordt afgekort als shmup, was vooral eind jaren tachtig en negentig populair dankzij reeksen als Gradius, Contra, Metal Slug, Darius, R-Type en voor mij Raptor: Call of the Shadows, een spel dat ik als kind werkelijk kapot heb gespeeld.
Flitsende actie in nieuwe Black Widow-clip
  • 1
  • 1
Nog eventjes wachten en we kunnen binnenkort opnieuw naar de bioscoop! Welke film ik als eerste zal gaan kijken, weet ik nog niet. Maar voor heel wat mensen zal Black Widow waarschijnlijk de reden zijn om richting multiplex te trekken. Voor wie nog niet helemaal warm is voor de film, heeft Marvel Studios een nieuwe clip de wereld ingestuurd waarin de zusjes Romanoff de familiebanden proberen te versterken tijdens een snelle achtervolging.

Als alles goed gaat, verschijnt Black Widow hopelijk ook bij ons op 9 juli in de bioscopen en op Disney+ via VIP-toegang.

Ontdek de openingsscène van NEO: The World Ends with You
  • 0
  • 0
Square Enix heeft nieuw beeldmateriaal gedeeld van de action role-playingspel NEO: The World Ends with You. In het langverwachte vervolg op de RPG-klassieker The World Ends with You verkent de held Rindo het hart van Tokio om de mysteriën te ontrafelen achter de sinistere “Reapers’ Game,” een dodelijk spel waaraan hij gedwongen deel moet nemen.

NEO: The World Ends with You combineert een prachtig, in anime-stijl vormgegeven Shibuya (een van mijn favoriete wijken in Tokyo, naast Akihabara en Asakusa) met flitsende gameplay, een knallende soundtrack van Takeharu Ishimoto (THRILL Inc.), en een intrigerend verhaal voor een onvergetelijke ervaring. Tijdens het verkennen van de omgevingen kunnen spelers genieten van de lichten, geluiden en cultuur van het levendige Tokio en samen met bondgenoten tegen monsters strijden. Door missies te voltooien leren spelers steeds meer over de “Reapers’ Game” die ze moeten spelen en kunnen ze proberen aan dit dodelijke spel te ontsnappen.

Het spel...
Preview: Scarlet Nexus
  • 0
  • 0
Sinds Scarlet Nexus werd aangekondigd op het Xbox 20/20-evenement, staat het spel op de radar van heel wat fans van anime- en actiespellen. Maar over wat voor soort spel het zou worden en waarover het verhaal precies zou gaan, bestond nog heel wat onduidelijkheid. In aanloop naar de verschijning van het spel op 25 juni, organiseerde Square Enix onlangs een preview-evenement waardoor we toch al een tipje van de sluier kunnen oplichten.
Xbox cloud gaming met Game Pass Ultimate
  • 1
  • 0
Enkele jaren geleden werd streaming als de toekomst voor digitale media afgeschilderd. Hoewel streamen voor films en series intussen al goed ingeburgerd is, begint cloud gaming nu pas uit zijn kinderschoenen te komen. De aftrap werd ongeveer tien jaar geleden gegeven met OnLive en Gaikai, twee diensten die later opgekocht zouden worden door Sony en aan de basis liggen van PlayStation Now. Intussen proberen alle grote spelers een graantje mee te pikken, met wisselend resultaat weliswaar. Zo lijken noch Googles Stadia noch Amazons Luna momenteel het verhoopte succes te behalen. Maar één bedrijf lijkt de kip met de gouden eieren in handen te hebben.
League of Legends-serie Arcane verschijnt deze herfst op Netflix
  • 0
  • 0
Netflix lijkt steeds meer in te zetten op series gebaseerd op computer- en videospellen. De aftrap werd gegeven met Castlevania, maar intussen is er ook al een Dota-serie en staan er producties rond Resident Evil, Tomb Raider, Sonic en mogelijks zelfs Splinter Cell in de pijplijn. Gisteren gooide Netflix ook een teaser trailer online voor Arcane, een geanimeerde serie die zich afspeelt in het League of Legends-universum. De serie werd ontwikkeld door Riot Games zelf en zal dit najaar beschikbaar zijn op Netflix. De animatie wordt verzorgd door Fortiche Productions. Zij maakten in het verleden al animatiefilmjes voor League of Legends, Agents of Mayhem en zelfs de muziekgroep Gorillaz.

Arcane speelt zich af in de utopische regio Piltover en het onderdrukte, ondergrondse Zaun, en vertelt het verhaal van twee iconische League-kampioenen en de kracht die hen uit elkaar zal drijven. Herken jij de helden die te zien zijn in de trailer? Laat het dan weten in de comments...
Review: SaGa Frontier Remastered
  • 0
  • 0
Square-Enix heeft SaGa Frontier eindelijk naar Europa gebracht. We hebben er wel vierentwintig jaar op mogen wachten, want het spel verscheen oorspronkelijk in 1997 voor de PlayStation in Japan. Gelukkig kreeg het spel wel een grondige make-over met deze remastered editie.
Review: Before your Eyes
  • 0
  • 2
Mensen die een bijna-doodservaring hadden, zeggen vaak dat ze hun leven voor hun ogen zagen voorbij flitsen. Dit fenomeen werd door Robert N. Butler omschreven als life review, waarbij je op het moment van een doodservaring een groot deel of zelf je volledig leven in sneltempo herbeleeft. In welke mate dit daadwerkelijk gebeurt kan ik gelukkig niet zeggen, maar voor ontwikkelaar GoodbyeWorld Games vormde het wel een interessant uitgangspunt voor hun spel Before Your Eyes.
Out of Line-trailer laat je een prachtige handgetekende wereld ontdekken
  • 0
  • 1
Ontwikkelaar Nerd Monkeys en uitgever Hatinh Interactive hebben aangekondigd dat de handgetekende puzzel-platformer Out of Line deze zomer op Nintendo Switch en Steam verschijnt. De release op PlayStation 4 en Xbox One volgen later dit jaar.

Het spel volgt de avonturen van San, een jongen die gevangen zit in een fabriek die wordt gecontroleerd door een duistere en vreemde entiteit. Als San zal je herinneringen verzamelen en puzzels oplossen om fragmenten van je identiteit alsook de ware betekenis van vrijheid te ontdekken. Het verhaal van Out of Line wordt verteld door het prachtige handgeschilderde artistieke landschap waarin relevante onderwerpen zoals onderdrukking, isolatie, moed, optimisme en hoop worden weergegeven. Het spel bevat dus ook een filosofisch kantje en wilt je laten nadenken over de betekenis van het leven in het technologisch tijdperk. Hoewel de wereld van Out of Line op het eerste zicht vreemd zal overkomen, zullen spelers zich snel verbonden voelen met Sen en...
Review: NieR Replicant ver.1.22474487139...
  • 2
  • 0
Weinigen hadden in 2017 verwacht dat NieR: Automata, de sequel van een obscuur en ietwat vergruisd actierollenspel, zou uitgroeien tot een van de beste spellen van het afgelopen decennium. De combinatie van existentiële thema’s, meta-elementen, verrassende gameplay en een bijzondere audiovisuele stijl zorgde voor een van de meest opmerkelijke spellen van afgelopen jaren. Er verschenen zelfs hele essays en analyses rond NieR: Automata. Maar misschien belangrijker, dankzij het succes van deze titel krijgt nu ook zijn voorganger NieR een welverdiende tweede kans.
Review: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV
  • 0
  • 2
Met Trails of Cold Steel 4 komt er een einde aan de Erebonia-saga van de JRPG-franchise The Legend of Heroes. Deze franchise gaat al enkele decennia mee, maar wist helaas nooit dezelfde status te bereiken als bijvoorbeeld Final Fantasy, Dragon Quest of de Tales-serie. Maar liefhebbers van het genre weten dat deze spellen ontwikkeld door Nihon Falcom, die ook de Ys-franchise op hun naam hebben staan, steeds garant staan meeslepende avonturen.
Review: Poison Control
  • 0
  • 0
Poison Control is de nieuwste telg uit de stal van Nippon Ichi Software. Dit Japans bedrijf is bij ons vooral gekend voor haar Disgaea-franchise, maar ook als uitgever van reeksen zoals Ys, Trails of Cold Steel en Disaster Report. Daarnaast ontwikkelen en publiceren zij nog heel wat kleinere, vaak obscure titels die vooral een nichepubliek aanspreken.
Terug
Bovenaan