Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Tijd voor een ritje langs de Million Dollar Highway met RiMS Racing
  • 1
  • 0
NACON en RaceWard Studio hebben een nieuwe gameplay-video vrijgegeven van RiMS Racing, een uniek motorrace-simulatieconcept dat op 19 augustus verschijnt voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc.

De nieuwe trailer toont ons enkele spectaculaire beelden vanuit de helmcamera van een point-to-point race over de beroemde Million Dollar Highway. Deze 520 km lange route door het hart van de Colorado Rockies zit vol scherpe bochten en stijgt meer dan 3000 meter in een adembenemend landschap met duizelingwekkende afgronden en majestueuze bergplateaus. Deze iconische en extreem pittige Amerikaanse track zal zelfs de meest ervaren coureurs uitdagen!

Ontdek het openingsfilmpje van MONARK
  • 0
  • 0
Nadat we het eerder al hadden over de announcement trailer van MONARK, heeft NIS America vandaag het openingsfilmpje van het spel online geplaatst. Voor de muziek in dit stijlvolle filmpje werd beroep gedaan op KAF, de virtuele Youtube-zangeres en Iori Kanzaki, die je misschien kent van zijn samenwerking met Hatsune Miku, voor de muziek en de lyrics.

MONARK is de nieuwste titel van FURYU Corporation (Crystar, The Caligula Effect: Overdose) en vertelt het verhaal van een academie die gehuld is in een mysterieuze mist en alleen jij kunt iedereen binnenin redden. Hiervoor ontwikkel je jouw Ego en leid je jouw troepen in de strijd om de pacten van de kwaadaardige Pactbearers te verbreken. Omarm de kracht van je waanzin, maar pas op dat je niet te ver graaft, anders loop je het risico jezelf te verliezen... Het spel verschijnt in 2022 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switc en...
Review: NEO: The World Ends With You
  • 0
  • 1
We hebben er maar liefst veertien jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het er. De Nintendo 3DS-cultklassieker The World Ends With You heeft een vervolg gekregen. Het succes van de Kingdom Hearts-reeks is de voornaamste reden waarom we zo lang moesten wachten, beide titels werden immers gemaakt door grotendeels hetzelfde team. Met het slotstuk van deze reeks achter de kiezen, was het hoog tijd dat het team opnieuw de wereld van The World Ends With You kon induiken. Ondertussen werd de titel levendig gehouden, onder meer met een mobile port, een remaster voor de Nintendo Switch en een anime die eerder dit jaar is verschenen.
Review: Ys IX: Monstrum Nox
  • 0
  • 0
Hoewel Ys IX: Monstrum Nox pas vorige maand is uitgekomen op Nintendo Switch, Stadia en PC, is het spel al sinds februari beschikbaar op PlayStation 4. Meer zelfs, de originele release van Ys IX in Japan dateert zelfs van september 2019. Ontwikkelaar Nihon Falcom heeft helaas de slechte gewoonte om ons enkele jaren te laten wachten wanneer ze een nieuw spel uitbrengen, maar gelukkig doen ze wel de moeite om hun spellen naar het Westen te brengen. Hoewel deze spellen niet de productiewaarde hebben van een Final Fantasy of een Dragon Quest, staat Nihon Falcom garant voor oerdegelijke JRPG’s die de fans van het genre niet links mogen laten liggen.
Stray toont zichzelf opnieuw in nieuwe trailer
  • 2
  • 1
Tijdens het PlayStation 5 Reveal Event was Stray een van de titels die mij het meest opviel. Er zijn immers niet veel spellen die je toelaten om in de huid van een kat te kruipen, laat staan eentje die bevriend is met een robot in een cyberpunkwereld.

Tijdens de allereerste showcase van Annapurna Interactive gisteren, werd ons een nieuwe blik gegund op dit unieke en sfeervolle spel. De trailer die werd getoond, geeft ons een eerste indruk van de gameplay, waaronder ook het gevechtsysteem. Zoals je kan verwachten is de wereld van Stray immers niet zonder gevaren. Een releasedatum voor het spel werd echter nog niet bekendgemaakt, al werd wel aangekondigd dat we begin volgend jaar met de game aan de slag kunnen gaan.

Review: Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin
  • 0
  • 2
Hoewel we nog maar enkele maanden geleden getrakteerd werden op een nieuw Monster Hunter-spel met Monster Hunter Rise, krijgen we met Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin opnieuw de kans om de wapens op te nemen en op monsters te jagen. Al verloopt de jacht deze keer wel lichtjes anders dan we gewend zijn.
Ontdek de geheimen van de Chernobyl Exclusion Zone in Chernobylite
  • 0
  • 1
Chernobylite, het nieuwste spel van de Poolse ontwikkelaar The Farm 51 (Get Even, World War 3 en Painkiller: Hell & Damnation) is uit early access gegaan en is vanaf vandaag beschikbaar op PC via Steam, Epic Games Store en GOG. Chernobylite is een sciencefiction survival-horror-RPG die zich afspeelt in een hyperrealistische, 3D-gescande versie van de Exclusion Zone van Tsjernobyl. Je kruipt in de huid van Igor, een natuurkundige en ex-werknemer van de kerncentrale van Tsjernobyl, die terugkeert naar Pripyat om de mysterieuze verdwijning van zijn verloofde te onderzoeken. Neem het op tegen een vijandige militaire aanwezigheid en andere stalkers, maar ook bovennatuurlijke wezens en een harde en meedogenloze omgeving in je zoektocht naar de waarheid. Overleef jij je angsten?

Om de release te vieren en je klaar te maken om de wereld van Chernobylite in te duiken, hebben The Farm 51 en uitgever All In! Games alvast de launch trailer van het spel vrijgegeven. Wil je het spel spelen op...
Review: The Silver Case 2425
  • 0
  • 0
Hoewel Japanse spellen altijd al een zekere populariteit genoten, zijn er enkele Japanse game-ontwikkelaars die een opvallende cult-aanhang hebben, zowel in hun thuisland als in het Westen. De grootste naam hierbij is waarschijnlijk Hideo Kojima, maar andere populaire namen zijn bijvoorbeeld Yoko Taro, Hidetaka Suehiro (Swery) en vooral Goichi Suda, ook bekend als Suda51. De meest populaire titel van Suda51 is waarschijnlijk No More Heroes, en terwijl we wachten op de derde titel in deze franchise, kregen we eindelijk de kans om het spel te herontdekken dat zijn carrière lanceerde: The Silver Case.
Review: F1 2021
  • 0
  • 1
Terwijl de titanen van de motorsport de strijd nog volop aan het beslechten zijn in het huidige F1-seizoen, kunnen wij sinds deze week eindelijk ook achter het stuur kruipen van de F1-bolides in de nieuwste editie van Codemasters’ F1-reeks. Leuk weetje, dit is het eerste F1-spel in achttien jaar dat opnieuw wordt uitgegeven door Electronic Arts nu zij Codemasters hebben opgekocht.
Filmreview: Spiral: From the Book of Saw
  • 2
  • 4
De hoogdagen van het torture porn-genre liggen al meer dan een decennium achter ons en in dat opzicht voelt een nieuwe Saw-film een beetje aan als een relikwie uit lang vervlogen tijden. Toch proberen de makers de franchise in leven te houden met Spiral: From The Book of Saw, een tweede spin-off die na Jigsaw het Saw-universum probeert uit te breiden.
Review: Legend of Mana Remaster
  • 0
  • 0
De oudere gamers onder ons herinneren zich waarschijnlijk nog de hoogdagen van de klassieke JRPG's van Square(soft) en Enix eind jaren tachtig en in de jaren negentig. In deze periode lanceerden deze twee uitgevers iconische reeksen zoals Final Fantasy, Chrono Cross, Dragon Quest, Star Ocean, Mana en het bij ons minder bekende SaGa.
Nacon MG-X Series for smartphones - Designed for Xbox arriveert dit najaar
  • 0
  • 0
Het aantal kwaliteitsvolle controllers speciaal ontworpen voor smartphones is helaas op één hand te tellen. Maar nu streaming steeds meer terrein wint en met diensten als Xbox Cloud Streaming, Google Stadia, Amazon Luna en Nvidia Geforce Now ook beschikbaar op smartphones, lijkt de nood hoger dan ooit.

Om het gat in de markt wat op te vullen, brengt Nacon later dit jaar een nieuwe reeks controllers uit voor smartphones. De MG-X en MG-X PRO smartphone-controllers zijn speciaal ontworpen om Xbox Game Pass Ultimate-leden de ultieme ervaring te bieden. De MG-X-serie is compatibel met alle Android smartphones tot 6,7 inch en arriveert komend najaar in Europa en de VS.

Nacon onthult nieuwe PlayStation 5-accessoires tijdens Nacon Connect
  • 0
  • 1
Yannick Allaert, hoofd accessoires bij NACON, toonde tijdens het Nacon Connect-evenement enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar. Hij onthulde ook enkele nieuwe projecten die momenteel in ontwikkeling zijn, inclusief nieuwe officiële accessoires voor PlayStation 5-consoles:

RIG 400 HS & RIG 500 PRO HS GEN 2 Headsets

Tijdens de show gaven de RIG-teams kijkers met veel plezier een exclusieve eerste blik op hun nieuwe audio-accessoires voor de PlayStation 5. Met twee nieuwe headsets, de RIG 500 PRO HS GEN 2 en RIG 400 HS, kunnen PlayStation 5-bezitters nu van het ongeëvenaarde geluid en comfort genieten wat RIG tot een wereldwijd succes maakte. Meer details worden binnenkort gedeeld.

RIG 200 HS Stream Mic

RIG voegt een officieel gelicenseerde streamingmicrofoon voor PlayStation 5 toe aan zijn assortiment. De RIG 200 HS Steam Mic, die momenteel in ontwikkeling is, heeft een metalen afwerking en technologie die speciaal is aangepast voor het opnemen en streamen van...
Steelrising toont ons een alternatieve versie van de Franse revolutie
  • 0
  • 0
Spiders heeft ons nog maar net verwend met een next-gen versie van Greedfall, maar dat wil niet zeggen dat ze intussen stil hebben gezeten voor hun volgende project. Steelrising is een action-adventure game die je meeneemt naar een alternatief 18e-eeuws Parijs waarbij een stevige dosis steampunk wordt gecombineerd met geschiedkunde. Al zou ik het spel wel niet gebruiken als basis voor je toets rond de Franse Revolutie.

Nadat ons eerder al een blik werd gegund op het verhaal, legt een nieuwe trailer de aandacht op de gameplay. Meer bepaald de gevechten, die even bepalend als uitdagend zijn, en waarbij elke inschattingsfout fataal kan zijn.

Daal af in de duisternis van Vampire: The Masquerade – Swansong
  • 0
  • 0
Terwijl de meeste fans naarstig wachten op Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, het langverwachte vervolg op de cultklassieker uit 2004, werkt Big Bad Wolf ijverig aan haar eigen spel in het World of Darkness-universum.

In een nieuwe trailer die vandaag werd onthuld tijdens Nacon Connect, maken we kennis met Galeb, een driehonderd jaar oude vampier en een van de drie speelbare personage. De rechtvaardige en onverstoorbare Galeb zal een hoofdrol spelen in de gebeurtenissen die een grote impact hebben op de Camarilla, het geheime genootschap waar vampiers deel van uitmaken.

De release van Vampire: The Masquerade – Swansong staat gepland voor 2021 voor Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Sega geeft voorproefje van verhaalmodus Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles
  • 0
  • 0
Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- is hot en de wereld zal het geweten hebben. Nadat de animefilm in Japan en de Verenigde Staten een bioscoopknaller was en de manga als zoete broodjes over de toonbank blijft gaan, mogen we ons binnenkort verwachten aan het eerste computerspel gebaseerd op de populaire manga. Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles verschijnt op 15 oktober voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en Steam.

In afwachting van de release, geeft Sega ons alvast een voorproefje in de vorm van een trailer die een tipje van de sluier oplicht van de verhaalmodus.

Ontdek het openingsfilmpje van Tales of Arise
  • 0
  • 1
Square Enix heeft ons opnieuw een voorsmaakje gegeven van Tales of Arise, het nieuwste spel in de Tales-reeks dat verschijnt op 10 september. Vanaf vandaag kan je namelijk het openingsfilmpje ontdekken. Deze korte animatiefilm is gemaakt door de beroemde animestudio Ufotable en geeft een glimp van de epische reis die spelers te wachten staat in Tales of Arise. De film bevat ook het openingslied van het spel, Hibana van Kankaku Piero.

Tales of Arise volgt de reis van Alphen en Shionne in hun zoektocht om Dahna te bevrijden van de heerschappij van Rena. Om hen te helpen in hun strijd krijgen ze gezelschap van Rinwell, Law, Kisara en Dohalim, die allemaal hun eigen motieven, verhalen en vechtcapaciteiten meebrengen naar de groep.

Review: Final Fantasy VII Remake Intergrade
  • 1
  • 4
Weinig Japanse RPG's zijn zo iconisch als de Final Fantasy-spellen, waarbij Final Fantasy VII waarschijnlijk de meest gedenkwaardige titel is in het Westen. De meeste titels in de reeks kunnen tegenwoordig rekenen op een remake of een remaster, maar voor Final Fantasy VII ging Square Enix nog een stapje verder.
Solstice of Heroes-event keert op 6 juli terug in Destiny 2
  • 0
  • 0
Solstice of Heroes eert de guardians die The Last City hebben verdedigd en op 6 juli keert het event terug in Destiny 2. Het event is voor iedere speler gratis bij te wonen en duurt een maand. Guardians van over de hele wereld kunnen afreizen naar de European Aerial Zone om bazen te verslaan en caches te openen, op jacht naar klassespecifieke-armor die kan worden geüpgraded met een darkness-banishing glow en nog veel meer andere geweldige loot.

Iedere dag van het evenement krijgt een element toegewezen en guardians moeten hun aanvallen aanpassen aan het dagelijkse element om de vier unieke elementaire buffs op te laden. Ook zijn er speciale Prism-dagen. Op deze dagen kunnen Guardians alle vier de buffs opladen, maar ze kunnen er maar één tegelijk activeren.

Naast de klassespecifieke-armor introduceert Solstice of Heroes dit jaar een nieuwe Legendary Shotgun, een Exotic Ghost Shell, een Embleem en Solstice-pakketten vol met goodies. Eververse biedt universele Glowing Ornaments...
Kom meer te weten over Tales of Arise in deze nieuwe dev diary
  • 0
  • 0
In een nieuwe Tales of Arise dev diary geeft Hirokazu Kagawa, Project Director, meer details over het Tales of Arise-gevechtssysteem en nieuwe features die zijn geïmplementeerd om gevechten interessanter en spectaculairder te maken voor spelers.

Daarnaast praat Minoru Iwamoto, Art Director, over de gedetailleerde gezichtsuitdrukkingen en persoonlijkheden van de personages die tot stand zijn gekomen door gebruik te maken van motion capture technieken om zo meer leven in de personages te brengen.

Terug
Bovenaan