Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Final Fantasy Pixel Remaster-serie blaast Final Fantasy I tot VI nieuw leven in
  • 2
  • 0
Tijdens de Square Enix Presents summer showcase van vandaag, maakte Square Enix bekend dat de zes originele Final Fantasy-titels waar een hele generatie RPG-fans mee opgroeide opnieuw tot leven wordt gewekt in de Final Fantasy pixel remaster-serie.

Fans en nieuwkomers worden uitgenodigd om in zes tijdloze meesterwerken vol epische avonturen te duiken. Het bedrijf zal de geliefde titels apart van elkaar uitbrengen, van Final Fantasy I tot Final Fantasy VI, voor Steam en mobiele platformen.

Red (misschien) het universum met Marvel's Guardians of the Galaxy
  • 2
  • 1
Tijdens de Square Enix Presents-showcase hebben Eidos-Montréal en Square Enix Marvel's Guardians of the Galaxy onthuld, een third-person verhalende actiegame die een origineel verhaal combineert met opwindende gameplay. Marvel's Guardians of the Galaxy, ontwikkeld door Eidos-Montréal in samenwerking met Marvel Entertainment, wordt gelijktijdig uitgebracht op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One-consoles, pc, en Geforce Now op 26 oktober 2021.

De game plaatst je in de jetlaarzen van Star-Lord en neemt je mee voor een wilde rit door de kosmos in deze frisse kijk op Marvel's Guardians of the Galaxy. Met de onvoorspelbare Guardians aan je zijde, schiet je een weg van de ene explosieve situatie naar de andere, met zowel originele als bekende Marvel-personages die verwikkeld zijn in een strijd om het lot van het universum. Benieuwd? Ontdek hieronder alvast de aanstekelijke onthullingstrailer.

Final Fantasy spin-off Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin aangekondigd, demo nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Tijdens de Square Enix Presents-showcase werd een gloednieuwe Final Fantasy-game aangekondigd. Geen klassiek rollenspel deze keer, maar een heus actiespel dat zal fungeren als oorsprongsverhaal en ontwikkeld wordt in samenwerking met Team Ninja en Koei Tecmo Games. Hen ken je waarschijnlijk van spetterende actietitels zoals Ninja Gaiden en Nioh.

De Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin Trial Version werd ook aangekondigd tijdens de showcase en is intussen beschikbaar voor PlayStation 5. De demo geeft spelers de kans om te proeven van de volledige game waarin Jack en zijn bondgenoten Ash en Jed de poorten naar de Chaos Shrine opengooien. Brandend van de vastberadenheid om Chaos te verslaan, en met de herinneringen aan hun strijd diep in hun hart begraven, zijn zij de voorspelde Warriors of Light?

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin zelf verschijnt in 2022 voor PlayStation 5...
Xbox onthult zijn grootste exclusieve games line-up ooit
  • 1
  • 2
Vanavond hebben Xbox & Bethesda tijdens hun Games Showcase de fans een kijkje gegeven in het volgende tijdperk van gamen en gaat het doek open voor 30 titels, waarvan er 27 deel uitmaken van Xbox Game Pass.

Hoogtepunten van de showcase van vandaag zijn onder meer:
  • De Xbox & Bethesda Games Showcase stond in het teken van content, met gloednieuwe titels van AAA-blockbusters tot indie-meesterwerken. Er werden 30 games, waarvan 27 in Xbox Game Pass.
  • Elke consoletitel in de showcase is geoptimaliseerd voor Xbox Series X en Series S en biedt next-gen prestaties, snelheid en functies.
  • Halo Infinite, met voor het eerst in zijn legendarische geschiedenis free-to-play multiplayer, wat de kans geeft om de grootste Halo-community ooit op te bouwen, zal deze feestdagen uitkomen
  • Forza Horizon 5, een levendige next-gen showcase, met de grootste, meest diverse open wereld ooit in een Forza Horizon game dankzij de kracht van de Xbox Series X, die op 9 november wordt gelanceerd...
Babylon's Fall laat zichzelf zien in nieuwe trailer en developer interview-video
  • 0
  • 0
Square Enix onthulde vandaag, tijdens de zomereditie van Square Enix Presents, nieuwe beelden van Babylon's Fall, een nieuwe game die wordt ontwikkeld in samenwerking met de bekende actiegamespecialist PlatinumGames Inc. (bekend van NieR: Automata).

In Babylon's Fall worden spelers een groep krijgers die bekend staan als de sentinels. Met behulp van de aan hen gekoppelde Gideon Coffins moeten deze sentinels proberen de reusachtige Tower of Babylon te overwinnen, en de legendarische geheimen van deze toren ontdekken. Naast de wapens in hun beide handen, kunnen personages de kracht van hun Gideon Coffin gebruiken om nog twee wapens te gebruiken, waardoor combinaties van vier wapens tegelijk mogelijk zijn. Door de vele verschillende uitrustingsmogelijkheden kunnen spelers eindeloos variëren met hun vechtstrategieën. Voor de vormgeving van de game maakt de ontwikkelaar gebruik van een nieuw ontwikkelde "penseelstijl" om unieke fantasieomgevingen te scheppen met de uitstraling van...
Ontdek het openingsfilmpje van Legend of Mana Remastered
  • 1
  • 1
Square Enix Ltd., heeft vandaag tijdens de Square Enix Presents summer showcase nieuwe beelden getoond van het openingsfilmpje van Legend of Mana, de geremasterde versie van het vierde deel in de klassieke Mana-serie. Zowel fans als nieuwkomers kunnen zien hoe de geliefde personages aan hun reis beginnen in het volledig geremasterde openingsfilmpje.

Legend of Mana komt op 24 juni voor de prijs van € 29,99 digitaal beschikbaar voor het Nintendo Switch™-systeem, het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem en pc (STEAM®). Spelers die Legend of Mana vóór 23 juli aanschaffen ontvangen een vroege aankoop-beloning, zoals tien avatars en een speciaal Legend of Mana-thema op het PlayStation 4-systeem of een Legend of Mana-bureaubladachtergrond op pc (Steam).

Ontdek de paranormale empathiekracht van Alex Chen in Life is Strange: True Colors
  • 1
  • 1
Vandaag konden Life is Strange-fans van over de hele wereld een diepgaande blik werpen op de bovennatuurlijke kracht die spelers kunnen beheersen in het volgende hoofddeel van de bekroonde serie, Life is Strange: True Colors. De nieuwe video en details werden gedeeld tijdens de Square Enix Presents-show, die werd gestreamd tijdens E3 2021.

Life is Strange: True Colors wordt ontwikkeld door Deck Nine Games, de studio achter Life is Strange: Before the Storm, in samenwerking met Square Enix External Studios. De game introduceert Alex Chen, een geheel nieuwe hoofdrolspeler die haar paranormale empathiekracht moet gebruiken om een mysterie op te lossen. Naarmate ze de waarheid verder blootlegt, zal ze alles wat ze weet over het schilderachtige stadje Haven Springs verder in twijfel trekken.

Life is Strange: True Colors verschijnt op 10 september 2021 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X|S, Steam, Windows Store en Google Stadia.

The Elder Scrolls Online: Console Enhanced-editie verkrijgbaar vanaf 15 juni
  • 0
  • 0
Als deel van het epische Gates of Oblivion 2021-avontuur voor The Elder Scrolls Online wordt Blackwood toegevoegd aan de bekroonde Zenimax Online Studio’s online RPG. Lang voor de Oblivion crisis hebben de Longhouse keizers een pact gemaakt met de duivel – de Daedric Prins Mehrunes Dagon. Dit pact ontvouwt zich in een saga van moorddadig bedrog en sinistere onthullingen, die leidt naar het nachtmerrierijk dat bekend staat als de Deadlands, waar spelers gaan vechten om de prins te stoppen. The Elder Scrolls Online: Blackwood is nu verkrijgbaar via Xbox Game Pass, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, Mac, Stadia, PS5 en PS4.

The Elder Scrolls Online: Console Enhanced maakt gebruik van de kracht van de Xbox Series X|S en PlayStation 5 om de prestatie en visuals van Elder Scrolls Online dramatisch te verbeteren. Verbeteringen zoals prestaties en Fidelity-modi, verbeterde draw distance...
Neem het op tegen vampieren en ontdek de mysteries van Redfall
  • 0
  • 0
Redfall is een open wereld coöp FPS van Arkane Austin, het bekroonde team achter Prey en Dishonored. Arkane gaat door met het maken van zorgvuldig ontworpen werelden en met hun liefde voor creatieve game mechanics. Redfall brengt de kenmerkende gameplay van de studio naar de coöp-actie- en FPS-genres.

Het schilderachtige eilandstadje Redfall, Massachusetts wordt belegerd door een legioen vampiers die de zon hebben geblokkeerd en het eiland van de buitenwereld hebben afgesloten. Terwijl spelers gevangen zitten met een handvol overlevenden tegen een horde wezens die de stad dreigen leeg te bloeden, moeten ze kiezen uit een gevarieerde selectie van helden en zich groeperen met anderen om het perfecte team van vampierdoders te creëren.

Redfall combineert single- en multiplayer-opties naadloos, waardoor de speler alleen de duisternis in kan of een squadron vormt met maximaal drie vrienden voor vier speler coöp. Teamgenoten kunnen verschillende helden uitproberen en hun krachten...
Bethesda Game Studios laat eerste in-game blik zien op Starfield
  • 0
  • 0
Starfield, aangekondigd tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase, verschijnt op 11 november 2022 op Xbox Series X|S en PC en is vanaf dag één beschikbaar via Xbox Game Pass.

Starfield is het eerste nieuwe universum in 25 jaar van Bethesda Game Studios, de bekroonde makers van The Elder Scrolls V: Skyrim en Fallout 4. In deze nieuwe generatie role-playing game, die zich afspeelt tussen de sterren, creëer je elk personage dat je wilt en verken je alles met ongeëvenaarde vrijheid. Begin aan een epische reis om het grootste mysterie van de mensheid te beantwoorden. Fans kunnen nu Constellation joinen en als een van de eerste nieuws en updates ontvangen van Starfield, inclusief interviews met de ontwikkelaars en een kijkje achter de schermen.

Check de trailer hier:

Nieuwe trailer van Steelrising licht tipje van de sluier op van het verhaal
  • 0
  • 1
Tijdens de IGN Expo onthulden NACON en Spiders een nieuwe video die de achtergrond van de aankomende steampunk RPG Steelrising schetst. De trailer toont een alternatief Parijs van 1789, waarin de Franse Revolutie een halt toe is geroepen. In deze wereld, met iconische locaties en monumenten die zijn aangepast door de ontwikkelaars van Spiders, is de volksopstand met kracht onderdrukt door een leger van automaten, dat op bevel van de koning is ingezet.

1789 is het jaar van de Bestorming van de Bastille en het begin van de ondergang van de monarchie. Steelrising toont een alternatieve versie van die geschiedenis: wat als koning Lodewijk XVI, die dol was op het maken van klokken, een leger van robots had gebouwd die in staat waren de opstand te onderdrukken? Dit sterke en wrede leger spaart niemand en gebruikt grof geweld tegen de rebellen. Parijs brandt en bloedt. Mannen, vrouwen en kinderen worden systematisch afgeslacht.

In deze verschrikkelijke chaos ben jij Aegis, een...
Review: Guilty Gear -Strive-
  • 0
  • 2
Eindelijk is het zover! Na een dikke vijf jaar wachten (we rekenen de Guilty Gear Xrd REV 2-update even niet mee) kunnen we aan de slag met een nieuwe Guilty Gear. Hoewel deze reeks kan worden gezien als het kleine broertje van Tekken, Street Fighter en Mortal Kombat, gaat ze wel al bijna vijfentwintig jaar mee en heeft ze een trouwe fanbase.
Maak kennis met Dohalim en Kisara in de nieuwe trailer van Tales of Arise
  • 0
  • 0
De nieuwe video van Tales of Arise onthult meer over de regio van Elde Menancia, een luxueuze regio van Dahna en hoofdstad Viscint. Hier zullen spelers Kisara en Dohalim ontmoeten, de laatste twee personages die Alphen, Shionne, Rinwell en Law zullen vervoegen in hun avontuur.

Dohalim is afkomstig van Rena en kent andere gevoelens tegenover Dahnans vergeleken met andere Renans. Hij is een goedgemanierde gentleman en houdt van kunst, muziek, poezie en antiek. Hij vecht met behulp van zijn roede en gebruikt een mix aan technieken en astrale artes die hem toelaten zich aan te passen aan zijn vijanden.

Kisara is een soldaat van Dahnan die Dohalim vergezelt. Ze is een van de meest krachtige soldaten in het leger van Dahnan en staat ook hoog aangeschreven bij de soldaten van Renan soldiers, ook al gebruikt ze hun uitrusting. Ze maakt gebruik van haar hamer en schild om in close combat veel schade aan te richten, maar kan ook haar schild als bescherming voor haar vrienden gebruiken...
Koch Media kondigt nieuw gaming label Prime Matter aan
  • 0
  • 0
Het Duitse Koch Media onthulde tijdens het Summer Games Fest het nieuwe premium gaming label Prime Matter, met als missie het brengen van geweldige meeslepende games van studios over de hele wereld. Het nieuwe label zal een uitgebreid portfolio aan nieuwe titels in verschillende genres publiceren, evenals bestaande merken van bijvoorbeeld Warhorse Studios.

Industrie-veteraan Mario Gerhold staat aan het hoofd van Prime Matter, dat samenwerkt met de wereldwijde publishingkantoren en ontwikkelingspartners van Koch Media. Prime Matter toont creativiteit, expressiviteit en passie voor games die je zullen betoveren met boeiende verhalen, ongelooflijke momenten en buitengewone ervaringen.

De launch van Prime Matter komt samen met de aankondiging van een aantal nieuwe IP’s en titels op het nieuwe label van een diverse groep wereldwijde studio’s, waaronder:
  • Payday 3 – Door Starbreeze Studios – Het nieuwste deel in deze explosieve first-person co-op shooter game...
Review: Layers of Fear 2
  • 0
  • 1
Ook al zijn de eerste Layers of Fear en het vervolg intussen al enkele jaren oud, toch blijven ze in het nieuws komen. Zo mocht ik niet lang geleden aan de slag met de VR-versie van het eerste spel en onlangs verscheen deel twee ook voor de Nintendo Switch.

Layers of Fear 2 werd oorspronkelijk uitgebracht in mei 2019 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Ontwikkelaar Bloober Team heeft in tussentijd met de ontwikkeling van Blair Witch en The Medium alvast niet stilgezeten. Helaas moesten de Switch-eigenaars wel op hun honger zitten. Maar kijk, net zoals voor de eerste Layers of Fear kwam er een kleine twee jaar na datum alsnog een port hun richting uit.
Red je vrienden van de duisternis in MONARK
  • 0
  • 0
NIS America heeft vandaag de release van MONARK aangekondigd, een turn-based JRPG die begin 2022 wordt uitgebracht op Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 en pc.

In MONARK wordt de Shin Mikado Academy overspoeld door een waanzin-opwekkende mist, en alleen jij kan iedereen binnenin redden. Maar hoe ver ga je om degenen van wie je houdt te redden? Kun je de bedreigingen om je heen het hoofd bieden? Zou je jezelf onder ogen kunnen komen?

Om je vrienden te redden zal je de Otherworld moeten betreden, een gevaarlijke, met demonen gevulde dimensie. Binnen dit raadselachtige rijk moet je leren je Authority fof Vanity te gebruiken en een leger duivels tevoorschijn te toveren, wiens kracht afkomstig is van het je ego. Ontwikkel je ego door middel van verschillende psychologische tests en leid je troepen in de strijd tegen de zeven Pactbearers die de academie bedreigen. Omarm de kracht van je waanzin, maar pas op dat je niet te ver graaft, anders loop je het risico jezelf te...
Review: Famicom Detective Club
  • 0
  • 0
Hoewel Nintendo met regelmaat nieuwe spellen uitbrengt voor de Switch-console, kan je niet onder stoelen of banken steken dat ze maar al te graag oude spellen recycleren om ze een nieuw leven te geven. Hoewel het meestal gaat om Wii U-spellen, duiken ze soms ook wat dieper in het archief. Een van de opvallendste titels moet het onlangs verschenen Famicom Detective Club zijn.
Review: Outbreak: Endless Nightmares
  • 1
  • 2
Hoewel het genre al enige tijd bestaat, lijkt roguelike/roguelite de nieuwste rage te zijn in videogameland. Met het succes van titels als Returnal, Hades, Loop Hero en Slay the Spire lijkt het genre nog een mooie toekomst tegemoet te gaan. Maar voor elk succesverhaal is er ook een gedrocht dat het daglicht beter niet had gezien.

De laatste serie die op de kar springt is Outbreak, ontwikkeld door het eenmansbedrijf Dead Drop Studios LLC. De eerste Outbreak verscheen in 2017 en intussen is de reeks al aan haar zesde episode toe. Eén element dat als rode draad doorheen de serie loopt, is dat het zijn liefde voor klassieke horror-survivalspellen niet onder stoelen of banken steekt.
Versus Evil presenteert: Sockventure en The Hand of Merlin
  • 0
  • 1
De naam Versus Evil als uitgever zegt je waarschijnlijk niet zoveel als Nintendo, Activision Blizzard of Take 2. De Amerikaanse onafhankelijke uitgever bestaat dan ook nog maar enkele jaren, al hebben ze wel een veteraan aan het roer met Steve Escalante, een voormalig Bethesda Softworks-marketingdirecteur. Hun eerste spel dat ze publiceerden, was The Banner Saga en intussen hebben ze een mooie catalogus opgebouwd met als belangrijkste titels de The Banner Saga-trilogie, Pillars of Eternity II: Deadfire, Antihero, het recente First Class Trouble en het Belgische Faeria.
Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed aangekondigd voor PlayStation 4 en Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Marvelous Europe heeft vandaag aangekondigd dat Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed op 23 juli 2021 verschijnt voor Nintendo Switch en Playstation 4, ter ere van de tiende verjaardag van de game. Hellbound & Debriefed is een HD-remaster van Akiba's Trip Plus, een geüpdatete versie van de eerste Akiba's Trip. Deze PSP-game verscheen in 2011 in Japan maar kende helaas geen Westerse release.

In Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed nemen spelers een duik in de louche onderwereld in het hart van Akihabara om een enorme samenzwering van vampieren bloot te leggen. Om de straten te beschermen en de waarheid te onthullen, zullen spelers zich aansluiten bij de ‘Akiba Freedom Fighters’ en de strijd aangaan met wezens die bekend staan als Shadow Soul. Hierbij gebruiken ze geavanceerde striptechnieken om hun lichamen (en hun plannen) bloot te stellen aan het daglicht.

Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed zal fysiek beschikbaar zijn als een standaard fysieke editie en digitaal voor de Nintendo...
Terug
Bovenaan