Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
James Wan keert terug naar zijn roots met Malignant
  • 0
  • 0
Na een kort uitstapje in het superheldengenre met Aquaman, waarvan volgend jaar deel twee zal verschijnen, keert James Wan terug naar zijn roots met de horrorthriller Malignant. De Australische regisseur verwierf immers zijn roem met filmreeksen zoals Saw, The Conjuring en Insidious.

In Malignant maken we kennis met Madison, een jonge vrouw die gekweld wordt door schokkende visioenen van gruwelijke moorden. Het gaat van kwaad naar ergens wanneer ze ontdekt dat deze angstaanjagende wakkere dromen daadwerkelijk plaatsvinden.

Wie dus zin heeft in een avondje sidderen en beven, kan richting bioscoop trekken, want de film is sinds gisteren te zien in onze zalen.

Review: Prinny Presents NIS Classics Volume 1
  • 0
  • 1
Al een geluk dat ik de twee namen van de spellen in deze collectie niet in de titel van deze tekst moet opnemen, want anders zou de hele bijhorende afbeelding op de frontpagina gevuld zijn. Je zou immers Prinny Presents NIS Classics Volume 1: Phantom Brave: The Hermuda Triangle Remastered / Soul Nomad & The World Eaters krijgen. Een hele mond vol voor een collectie die twee cultklassiekers van Nippon Ichi Software uit het PlayStation 2-tijdperk bundelt.
Bravely Default II verschijnt volgende week op Steam
  • 0
  • 0
Square Enix heeft onlangs aangekondigd dat de hooggeprezen RPG Bravely Default II op 2 september 2021 debuteert op pc via Steam. Fans kunnen 10% korting krijgen door de game te kopen tussen nu en 13 september 2021. Het eerder al voor de Nintendo Switch verschenen Bravely Default II volgt het avontuur van vier onwaarschijnlijke helden, Seth, Gloria, Elvis en Adelle, die door het land Excillant trekken om vier elementaire kristallen te vinden.

Binnenkort kunnen pc-gamers dus ook kennismaken met de spannende turn-based gevechten van Bravely Default II, waarbij ze gebruik kunnen maken van de Brave- en Default-systemen om grote risico’s te nemen voor de kans op nog grotere beloningen. Spelers kunnen hun team naar eigen smaak aanpassen met het jobsysteem om tot de optimale samenstellingen te komen die nodig zijn om de uitdagende eindbazen te overwinnen. Bravely Default II biedt muziek van Revo, die de muziek ook al verzorgde voor de eerste Bravely Default, en een originele verhaallijn...
Preview: Park Beyond
  • 3
  • 3
Gisteren werd tijdens de openingsavond van gamescom Park Beyond aangekondigd, de nieuwste titel van Limbic Entertainment, de Duitse ontwikkelaar die je waarschijnlijk wel kent van Tropico 6 en Might & Magic Heroes VII. Vandaag mogen we een tipje van de sluier oplichten van deze bijzondere pretparksimulator die volgend jaar zal verschijnen voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X|S.
Ontdek het verhaal van The Cruel King & the Great Hero in nieuwe trailer
  • 0
  • 0
In The Cruel King and the Great Hero volg je het verhaal van Yuu, een meisje dat ervan droomt om een grote held te worden. Aan haar zijde bevind zich een angstaanjagende draak genaamd the Dragon King, die haar helpt en beschermt. Deze heeft echter nogal een donkere geschiedenis, welke al gauw hun rustige leven op de kop komt zetten…

The Cruel King and the Great Hero is een verhaalgedreven actiespel met puzzelelementen, en vooral een bijzondere stijl die je het gevoel geeft een sprookje te spelen. Het is het derde spel in deze reeks van Nippon Ichi Software, na A Rose in the Twilight en The Liar Princess and The Blind Prince. Het spel verschijnt normaal begin 2022 voor Nintendo Switch en PlayStation 4.

Neem het op tegen de Cult of the Holy Detonation in nieuwe Wasteland 3-uitbreiding
  • 0
  • 0
Heb je het altijd al eens willen opnemen tegen een nucleaire Doomsday-sekte? Goed nieuws, want Wasteland 3 krijgt op vijf oktober met Cult of the Holy Detonation een nieuwe en tevens ook laatste uitbreiding, waarin je het opneemt tegen een gevaarlijke mutantensekte die een oude godheid aanbidden, genaamd de Holy Detonation. Dit is een nucleaire explosie die in stasis wordt gehouden diep in een militaire basis in het Cheyenne-gebergte. De explosie kan Colorado Springs honderden jaren van energie voorzien, of in een fractie van een seconde van de kaart vegen.

Het is een laatste missie voor onze Rangers in Colorado, en de uitkomst zal ongetwijfeld explosief zijn,ongeacht de uitkomst van je gevaarlijke queeste naar het bijzondere altaar.

Keer terug naar Trumbull Valley in State of Decay 2: Homecoming
  • 0
  • 0
Binnenkort krijgen we de kans om terug te keren naar Trumbull Valley, de locatie van de eerste State of Decay, in de nieuwe uitbreiding voor State of Decay 2: Homecoming. Lang hoeven we alvast niet meer te wachten, want de uitbreiding verschijnt volgende week al, namelijk op 1 september.

De DLC bevast naast de Trumbull Valley-map ook zes nieuwe basissen, nieuwe wapen en nieuwe items die je enkel kan vinden op deze map. En goed nieuws, de uitbreiding is gratis voor alle spelers die in het bezit zijn van State of Decay 2, inclusief de Game Pass versie.

Nieuwe actie-rpg Stray Blade aangekondigd
  • 0
  • 1
Tijdens de Xbox Showcase in aanloop naar Gamescom, werd de nieuwe actie-rpg Stray Blade, een nieuw titel ontwikkeld door Point Blank en uitgegeven door 505 Games, aangekondigd. Het spel staat gepland voor 2022 en zal verschijnen op Xbox Series X|S, PlayStation 5, Steam en Epic Games Store.

Stray Blade speelt zich af in Acrea, the Lost Valley, een wilde en overgroeide plaats vol met oude ruïnes van een mysterieuze beschaving. Je personage heeft dit vergeten land ontdekt, maar is hierbij helaas gestorven. Miraculeus kom je opnieuw tot leven, maar de keerzijde van de medaille is dat je gebonden bent aan het land. Dat klinkt als een mysterie het ontrafelen waard. Zeker als je een fan bent van Soulslike-spellen!

Dying Light 2: Staying Human toont zichzelf nog eens met nieuwe gameplaytrailer
  • 0
  • 0
Na een zeer lange stilte, herrees Dying Light 2: Stay Human eerder dit jaar met gloednieuwe beelden en een releasedatum in december. Vandaag kregen we tijdens de Xbox Showcase een nieuwe blik op de gameplay met de Decide the Fate of the City-trailer.

In de trailer maken we kennis met de setting van het spel, Villedor, een van de eerste plaatsen waar de infectie begon. De muren rondom de stad moesten het gevaar binnenhouden, maar nu beschermt het de stad ook van het gevaar daarbuiten. Maar ultiem ligt het lot van de stad in jouw handen.

Next-gen verbeteringen en nieuwe DLC voor The Elder Scrolls Online
  • 0
  • 0
De nieuwste DLC voor The Elder Scrolls Online is vanaf nu verkrijgbaar voor alle PC-/Mac- en Stadia-spelers. De nieuwe DLC wordt op 8 september uitgebracht voor Xbox Series X|S, Xbox One, Xbox Game Pass, PlayStation 5 en PlayStation 4. De DLC The Elder Scrolls Online: Waking Flame bevat twee nieuwe dungeons voor vier spelers: The Dread Cellar en Red Petal Bastion. Spelers kunnen het Waking Flame-gamepack kopen via de in-game Crown Store en het pakket is inbegrepen voor iedereen die zich abonneert op ESO Plus.

Alle 19 miljoen ESO-spelers tot dusver kunnen uitkijken naar Update 31, een patch voor de basisgame die tal van oplossingen voor bugs en prestatieverbeteringen bevat. Bovendien zijn er nieuwe huizen, meubilair en huisgasten te vinden in de in-game Crown Store. Hier zijn enkele van de belangrijkste verbeteringen die inbegrepen zijn in de console-update die uitkomt op 8 september:
  • Dynamische resolutieschaling ingeschakeld voor de prestatiemodus op Xbox...
Bungie toont morgen The Witch Queen-uitbreiding tijdens Destiny 2-showcase
  • 0
  • 1
Gamescom staat voor de deur, dus we mogen ons weer verwachten aan een hele stortvloed aan nieuwe aankondigingen. Sommigen wachten echter niet tot de virtuele deuren opengaan op woensdag en organiseren hun eigen showcase. Zo ook Bungie die op dinsdag 24 augustus om 18:00 uur The Witch Queen zullen onthullen, de volgende uitbreiding van Destiny 2. Daarnaast zal er nog veel meer te zien zijn tijdens de livestream.

In afwachting van het speciale showcase-evenement heeft Bungie een teaser vrijgegeven die je hieronder kan zien. De showcase is te volgen op het Twitch-kanaal van Bungie. De pre-show begint om 17:00 uur en de showcase zelf gaat een uurtje later van start.

Speel dit weekend al de Call of Duty: Vanguard alpha op PlayStation 4 en 5
  • 0
  • 3
Vorige week donderdag werd Call of Duty: Vanguard officieel aangekondigd tijdens een in-game event in Call of Duty: Warzone. Vandaag hebben Activision en Sledgehammer Games aangekondigd dat PlayStation-eigenaars dit weekend al aan de slag kunnen met de open alpha van het spel. Deze alpha loopt van vrijdag 27 augustus 19:00 uur tot en met zondag 29 augustus 19:00 uur, en is toegangelijk voor alle PlayStation-eigenaars. Geen nood dus om het spel te pre-orderen of in het bezit te zijn van een PlayStation Plus-abonnement. In afwachting kan je de alpha alvast downloaden via de PlayStation Store, zo kan je onmiddellijk aan de slag eens de servers opengaan.

De alpha laat je bovendien kennismaken met de gloednieuwe Champion Hill-modus. Champion Hill is een toernooi-achtige modus met meerdere...
Dune van Denis Villeneuve wordt slotfilm van het BRIFF
  • 3
  • 3
Denis Villeneuve's filmbewerking van Frank Herbert's baanbrekende bestseller Dune zal de vierde editie van het Brussels International Film Festival na elf dagen afsluiten. In deze epische avonturenfilm, geproduceerd door Legendary en verdeeld door Warner Bros. Pictures, schittert Timothée Chalamet in gezelschap van een hemelse sterrencast: Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Chang Chen, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster, Oscar-genomineerde Charlotte Rampling, Jason Momoa en Oscar-winnaar Javier Bardem.

Dune vertelt het epische en emotionele verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman, die tot grootse dingen is voorbestemd. Om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen moet hij naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen - de enige planeet die de meest kostbare grondstof ter wereld kan leveren die in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Terwijl...
WWE 2K22 release staat gepland voor maart 2022
  • 0
  • 0
Afgelopen zaterdag vond Summerslam plaats, het grootste jaarlijkse WWE-evenement op Wrestlemania na. Naast de kroning van enkele nieuwe kampioenen en de terugkeer van Brock Lesnar en Becky Lynch, werd tijdens de uitzending door 2K en Visual Concepts onthuld dat WWE 2K22 momenteel gepland staat voor een release in maart 2022, inspelend op het momentum van de "Road to WrestleMania", wanneer WWE-fandom op een koortshoogte is.

De onthulling werd gedaan met een opwindend videopakket van gameplay met WWE Superstar Rey Mysterio, evenals een eerste blik op Roman Reigns, Goldberg, Bayley, Bobby Lashley, Drew McIntyre, The Miz, Sheamus, Shinsuke Nakamura, Rhea Ripley, Finn Bálor, Ricochet en Kane. Er is ook een screenshot van WWE Superstar Edge gedeeld, waarin ongelooflijk veel detail te zien is in zijn entree-kleding, pyrotechniek en podiumverlichting.

WWE 2K22 belooft een nieuwe besturing, ongelooflijke graphics en een vernieuwde engine voor de meest indrukwekkende WWE 2K-ervaring tot nu...
Space Punks krijgt met The Talented One eerste grote content-update
  • 0
  • 0
De free-to-play, sciencefiction looter-shooter Space Punks van de Poolse gamestudio Flying Wild Hog, die je waarschijnlijk kent van Hard Reset en de Shadow Warrior-reboot, heeft zijn eerste content-update gekregen met tal van gameplayverbeteringen en een diepere karakterprogressie.

The Talented One brengt naast tientallen gameplay-tweaks, honderden bugfixes en een vernieuwing van de hubzone van de game - Devil's Gambit - ook een verbeterde talent tree voor diepere karakterprogressie. Met 126 talents om uit te kiezen, kunnen spelers zorgvuldig plannen welk type buitenbeentje ze willen spelen. Of het nu gaat om meer utilities verkrijgen of meer schade aanrichten, de talent tree is er om je te helpen de game op jouw manier te spelen.

De update introduceert ook de eerste fase van het Gear Upgrade System, waar spelers het materiaal dat ze plunderen en geld dat ze vinden kunnen gebruiken om hun favoriete wapens te upgraden. Op deze manier kunnen spelers hun favoriete uitrusting langer...
Review: Akiba's Trip: Debriefed & Hellbound
  • 0
  • 0
De originele Akiba’s Trip verscheen in mei 2011 voor de PlayStation Portable in Japan. Hoewel het spel in 2012 wel nog een geüpdatete versie kreeg met Akiba's Trip Plus, is het spel helaas nooit bij ons verschenen. Akiba's Trip werd immers uitgebracht kort voordat de PlayStation Vita zou verschijnen. Een port werd daarom al snel achterwege gelaten in het voordeel van een nieuw deel dat ook bij ons is uitgekomen voor zowel de PlayStation Vita als de PlayStation 3 en 4: Akiba’s Trip: Undead & Undressed.
Review: Foreclosed
  • 0
  • 2
Amerika heeft zijn comic books, Japan zijn manga en wij hebben onze stripverhalen. De Belgisch-Franse traditie van stripverhalen heeft aantrek tot ver buiten onze contreien, in die mate zelfs dat een van de grootste Amerikaanse regisseurs een oer-Belgisch stripfiguur naar het grote scherm heeft gebracht (ik heb het uiteraard over Kuifje in Spielbergs The Adventures of Tintin). Het aantal stripverhalen die hun weg vonden naar de spellenwereld blijft echter beperkt. Je hebt XIII, Largo Winch: Empire Under Threat, enkele adaptaties van Kuifje, Asterix en Obelix en de Smurfen, alsook enkele meer obscure titels zoals Nikopol: Secrets of the Immortals, maar daar blijft het zowat bij.
Review: The Ascent
  • 2
  • 0
Cyberpunk 2077, Cloudpunk, Ghostrunner, Observer: System Redux, Glitchpunk, Foreclosed en binnenkort Gamedec en Stray. Cyberpunk lijkt weer helemaal in te zijn. Ook The Ascent, het debuut van de Zweedse ontwikkelaar Neon Giant probeert een graantje mee te pikken van het succes. Het spel liet vooral van zich horen doordat Microsoft het in de kijker zette als één van zijn grote exclusieve Game Pass-releases waarmee het zijn Xbox Series X en S wou promoten. Ik denk dat heel wat Xbox-eigenaars intussen ook al lang verlangen naar goede exclusives, dus de interesse in The Ascent was zeer groot.
Eerste uitbreiding Godfall nu beschikbaar
  • 0
  • 1
Gisteren gebeurde zowaar het ondenkbare. Godfall, een spel dat zogezegd niet mogelijk zou zijn op PlayStation 4, is uiteindelijk toch beschikbaar voor dit platform. Dat het spel geen potten wist te breken met de launch op PlayStation 5 en dat de console nog steeds moeilijk te verkrijgen is, zal hier wel voor iets tussen zitten. Met deze release probeert ontwikkelaar Counterplay Games alvast het spel nieuw leven in te blazen, want naast de PlayStation 4-versie, zijn sinds gisteren ook twee nieuwe uitbreidingen beschikbaar.

De gratis Lightbringer-uitbreiding voegt nieuwe endgame content toe alsook de bijhorende beta voor de langverwachte matchmaking. Dankzij cross-play kunnen PS4- en PS5-eigenaars trouwens samenspelen, al is dit niet het geval voor PC-spelers. De Fire & Darkness-uitbreiding geeft ons dan weer een volledig nieuwe verhaallijn, een nieuwe gebied om te verkennen, dertig nieuwe Valorplate skins en tal van...
Review: Samurai Warriors 5
  • 0
  • 3
Binnen het genre van hack and slash-actiespellen bestaat er een grote diversiteit, voor ieders smaak wat wils als het ware. Maar één bepaald subgenre is uitgegroeid tot een waar fenomeen op zich. Ik heb het hier uiteraard over de zogenaamde Musou-spellen. Wat ooit begon als een meer actievolle spin-off van Koei Tecmo’s turn-based strategy-serie Romance of the Three Kingdoms, kent nu varianten in alle geuren en kleuren. Denk maar aan spin-offs van populaire series zoals Zelda, Dragon Quest en Persona tot adaptaties van anime zoals One Piece en Berserk. Of zelfs andere ontwikkelaars die dit spelsysteem gebruik in hun eigen titels, zoals Marvelous deed met Fate/Extella: The Umbral Star of Tamsoft met Senran Kagura: Estival Versus.
Terug
Bovenaan