Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Final Fantasy VII Rebirth krijgt demo en State of Play-uitzending vannacht
  • 0
  • 1
Velen waren waarschijnlijk verwonderd over het feit dat Final Fantasy VII Rebirth, een van de nakende grote releases voor PlayStation 5, niet aan bod kwam tijdens Sony's State of Play vorige week woensdag. Maar niet getreurd, de reden hiervoor is heel simpel: het spel krijgt vandaag een speciale State of Play-uitzending volledig gewijd aan dit langverwachte vervolg in de remake-trilogie van Final fantasy VII. De uitzending zal plaatsvinden om 00u30 en te zien zijn via YouTube, Twitch en TikTok. Hieronder vind je alvast.

Bovendien was Sony afgelopen nacht ook iets te ijverig en verscheen er een trailer online voor een demo van Final Fantasy VII Rebirth die beschikbaar zou zijn direct na deze State of Play. Gezien deze trailer nog niet officieel werd vrijgegeven, posten wij hem nog niet. Maar wie benieuwd is, kan de trailer alvast in...
Nieuwe trailers belichten de gameplay van Crown Wars: The Black Prince
  • 0
  • 0
Vanaf vandaag is een demoversie verkrijgbaar van Crown Wars: The Black Prince, als onderdeel van Steam Neo Fest. Daarnaast zijn twee video’s verschenen die belangrijke elementen van de gameplay tonen: de verschillende klasses.

Met zes speelbare klasses hebben spelers ruime mogelijkheden hun eigen gevechtsstrategie te vormen. Er zijn verschillende profielen voor allerlei combinaties van fysieke kracht en speciale vaardigheden, om vijanden maximale schade toe te brengen. Voor gevechten van dichtbij heb je de sterke en gedisciplineerde Crusaders, de meer behendige en aanpasbare Duelists en de Beastmasters met hun dierlijke bondgenoten, om een eerste verdedigingslijn te vormen. Maar oorlog draait natuurlijk niet alleen om brute kracht, je hebt ook een tactisch brein nodig om op het slagveld te zegevieren. Daarvoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Flayers, huurmoordenaars die net zo snel als dodelijk zijn, de Gunners, oftewel explosie-specialisten, en Alchemists, die experts zijn...
Foamstars nu verkrijgbaar voor PlayStation Plus
  • 0
  • 0
Square Enix releaset vandaag Foamstars, de nieuwe online 4v4 foam party shooter, exclusief voor PlayStation 5 en PlayStation 4. De game verschijnt als PlayStation Plus-game voor de maand februari, wat betekent dat PlayStation Plus-leden de game tot 4 maart zonder extra kosten kunnen verzilveren, downloaden en spelen. Spelers die de game binnenhalen behouden de game na afloop van deze periode in hun PlayStation Plus-bibliotheek en kunnen hem blijven spelen zolang ze lid blijven.

Season One Starry Pop

Foamstars begint met Season 1, Starry Pop, een feestelijk seizoen dat volgepakt is met fun en content, waaronder de volgende evenementen:
  • Ranked Party: Beklim de klassementen van Foamstars door deelname aan twee tijdelijke seizoensevenementen: de solo-ervaring Ranked Party Lonestar en het teamgerichte Ranked Party Tribe-Vibe.
  • Extreme Party: Daag spelers uit in twee speciale thema-modes. In All Mel T Party speelt iedereen als Mel T, terwijl...
Spirituele Bioshock-opvolger Judas krijgt nieuwe trailer
  • 3
  • 4
Het is intussen alweer van december 2022 geleden dat we nog iets gehoord hadden van Judas, een immersive sim-FPS die het nieuwe geesteskind is van Bioshock-bedenker Ken Levine. Het spel werd aangekondigd voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc, maar heeft helaas nog geen releasedatum. Tijdens de State of Play van woensdagavond, kregen we eindelijk nog eens wat nieuwe beelden te zien in een fascinerende nieuwe trailer.

In Judas ruilen we de dieptes van de oceaan in voor de ruimte en de nieuwe trailer geeft ons alvast een beter beeld van de setting van de game aan boord van de Mayflower, een ruimtestad waarvan de inwoners getraind zijn om elkaar te verscheuren voor zelfs de kleinste overtredingen en waar machines elk aspect van het bedrijfsleven, de kunst en de overheid beheersen. Jij, als Judas, bent de drijvende kracht achter elke gebeurtenis in een...
SaGa Emerald Beyond-trailer laat ons kennismaken met Bonnie Blair en Formina Franklyn
  • 0
  • 0
SaGa-fans en nieuwkomers kunnen vandaag een nadere blik werpen op twee van de hoofdrolspelers uit SaGa Emerald Beyond, Bonnie Blair en Formina Franklyn, in een gloednieuwe trailer. De voormalige marinier Bonnie en beroemde scherpschutter Formina moeten als politie-rekruten een mislukte moordaanslag op de president van Capitol City onderzoeken. Het duo reist samen naar andere werelden om de waarheid achter het incident te achterhalen.

De trailer toont ook nieuwe details over de gevechten in SaGa Emerald Beyond’. Spelers kunnen in de game experimenteren met nieuwe technieken, inclusief Martial Arts, tweehandige wapens, Conditional Techs en veel meer.

Nieuwe actievolle trailer voor Dragon's Dogma 2
  • 0
  • 1
De State of Play van woensdagnacht onthulde spannende nieuwe details voor het langverwachte Dragon's Dogma 2, in afwachting van de naderende release op 22 maart 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Steam. De nieuwe gameplaytrailer laat de nieuwe Warfarer-vocation zien die exclusief door de Arisen kan worden gebruikt en die toegang geeft tot alle wapens, evenals een mysterieuze dreiging die de trouwe Pawn-metgezellen van de Arisen teistert: Vocation Maisters die de Arisen toegang geven tot vaardigheden van de hoogste orde. Daarnaast kregen we ook gloednieuwe actiegameplay te zien van de verschillende vijanden die spelers zullen tegenkomen. Je kan de trailer hieronder alvast (her)ontdekken!

Metro-universum breidt zich uit met VR-titel Metro Awakening
  • 0
  • 0
Vertigo Games kondigde tijdens de State of Play Showcase van Sony, in samenwerking met Deep Silver, Metro Awakening aan, een gloednieuwe verhalende VR adventure game die later dit jaar verkrijgbaar zal zijn op PlayStation VR2, Meta Quest 2/3 en PC VR. Metro Awakening is een prequel van Metro serie auteur Dmitry Glukhovsky en stort spelers de diepte van een post-apocalyptische wereld in, waar de sfeervolle verkenning, verhaalvertelling en stealth-gevechten gecombineerd worden.

Dit origineverhaal is zo essentieel voor mij”, zegt Dmitry Glukhovsky. “Het voelt als terugkeren naar het fundament en de kern van de serie, en nu op het niveau dat VR-technologie kan brengen…

Een reis naar het hart van de metro

Metro Awakening blijft dichtbij het hart van de serie met een gloednieuw op zichzelf staand verhaal en concept geschreven door Dmitry Glukhovsky, die ook als consulent optreed voor de lore, dat dient als prequel op het geliefde Metro 2033. Je stapt in de...
Until Dawn onderweg naar pc en PlayStation 5
  • 0
  • 1
Supermassive Games staat gekend voor haar cinematische horrorgames en hoewel Until Dawn verre van perfect is, is het nog steeds een van hun meest iconische creaties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs een film gemaakt wordt van deze horrortitel, waarbij David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation, Shazam) gelinkt is aan het project.

Het spel zelf is intussen wel al acht jaar oud, dus zal je misschien een opfrissertje kunnen gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de titel krijgt een remaster voor pc en PlayStation 5. De remaster werd aangekondigd tijdens de State of Play van 31 december en belooft een herwerkte en verbeterde versie van deze klassieker. Voor de remaster wordt er beroep gedaan op een nieuwe studio genaamd Ballistic Moon. Zij kregen de taak om het spel te moderniseren en hierbij werd het opnieuw opgebouwd in Unreal Engine 5, werd de gameplay verfijnd, krijgen we een nieuw third-person camerastandpunt en zal de remaster ook gebruik maken...
Dave The Diver onderweg naar PlayStation en maakt kennis met Godzilla
  • 0
  • 0
Naast de grote kleppers van Sony zelf, was er tijdens de State of Play ook aandacht voor kleinere titels die binnnekort zullen verschijnen voor de PlayStation-consoles. Een van deze titels is Dave the Diver, een van de verrassingen van vorig jaar die tijdens de Game Awards zelfs de titel voor Best Independant Game won, ook al werd het uitgegeven door een grote publisher zoals Nexon Corporation. Hoe dan ook mogen PlayStation-eigenaars verheugd zijn dat zij eindelijk ook het bijzonderde verhaal van Dave the Diver zullen kunnen ontdekken.

Bovendien werd na de samenwerking met DREGDE, ook een nieuwe samenwerking aangekondigd. Deze keer zal Dave kennismaken de koning van de zee: Godzilla. Jawel, de geliefde gemuteerde hagedis zal zijn opwachting maken in Dave the Diver en dit in mei 2024.

Foamstars geeft meer info vrij over seasonal content
  • 0
  • 0
Vanaf volgende week dinsdag kan je aan de slag gaan met de kleurrijke en knotgekke shooter Foamstars. Bovendien is het spel een van de maandelijkse titels voor PlayStation Plus, waardoor het je als lid zelfs niet kost om deze titel te proberen! Gezien Foamstars een multiplayergame is, was het bovendien te verwachten dat er live service-elementen aanwezig zullen zijn. Tijdens de State of Play kregen we alvast een trailer die ons meer vertelt wat we mogen verwachten van de seizoenen in Foamstars, waaronder een ranking, speciale matchtypes, en nieuwe skins, personages en maps.

Starry Pop is het eerste van verschillende seizoenen die voor het komende jaar zijn gepland. Dit eerste seizoen is vanaf de lancering voor alle spelers beschikbaar, van dinsdag 6 februari 2024 tot vrijdag 8 maart 2024.

Enkele hoogtepunten uit Season One zijn:
  • Ranked Party: Beklim de klassementen van Foamstars door deelname aan tweede tijdelijke seizoensevenementen: de solo-ervaring Ranked...​
Sega kondigt Sonic X Shadow Generations
  • 0
  • 0
Wie de leaks rond de State of Play wat gevolgd heeft, wist dat er mogelijks een remake van Sonic Generations op komst was. Tijdens de State of Play van woensdagavond werden de geruchten bevestigd: de Sonic-titel uit 2011 keert terug in een gloednieuwe vorm waarbij de originele titel werd geremasterd en we bovendien ook een gloednieuwe verhaalmodus krijgen waarbij de hoofdrol is werggelegd voor Shadow.

Deze nieuwe versie van Sonic Generations kreeg de naam Sonic X Shadow Generations en werd alvast aangekondigd voor PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc. Het spel zal komende herfst verschijnen. Fans van Sonic hebben dus weer iets om naar uit te kijken.

Stellar Blade verschijnt op 26 april
  • 0
  • 0
De tweede titel die aan bod kwam tijdens de nieuwe State of Play was Stellar Blade. Deze actiegame van Koreaans origine verschijnt later dit jaar en belooft heel wat moois voor liefhebbers van games zoals Devil May Cry, Bayonetta en Metal Gear Rising: Revengeance. De uitgebreide trailer die werd getoond tijdens de State of Play gaf ons heel wat meer details over de wereld, de personages en de vijanden van Stellar Blade. We kregen ook wat gameplaybeelden te zien waarin het gevechtssysteem werd getoond.

Maar belangrijker dan dit alles, was natuurlijk het feit dat we eindelijk de releasedatum van het spel te weten kwamen dankzij de trailer. Het spel verschijnt namelijk op 26 april, dus zo lang hoeven we niet meer te wachten!

Helldivers 2 vraagt je om aan te melden op 8 februari
  • 0
  • 0
Woensdagavond vond de eerste State of Play van 2024 plaats en de show ging van start met een gloednieuwe trailer voor Helldivers 2. Deze actievolle coöperatieve titel verschijnt volgende week donderdag en de makers roepen je alvast op om de strijd te vervoegen met de amusante en actievolle Report for Duty-trailer. De strijd voor Super Aarde begint binnenkort, dus waar wacht je nog op? Meld je snel aan en verspreid onze geliefde democratie doorheen het universum!

Diablo IV Lunar Awakening verschijnt 6 februari
  • 0
  • 0
Van 6 februari, 19:00 tot 20 februari, 19:00 is het Lunar Awakening limited-time event beschikbaar in zowel de Seasonal Realms als de Eternal Realms. In dit event manifesteert zich een mysterieus fenomeen in de heiligdommen van Sanctuary, waardoor ze worden betoverd met immense en voorspoedige kracht. Door deze heiligdommen te activeren verdien je 50% bonus XP en heb je 30% bewegingssnelheid terwijl je ook Ancestor's Favor reputatie verdient.

Lunar Awakening
  • Er is een nieuwe hub in het noordelijke deel van Ked Bardu waar je Ying-Yue, de leider van de Lunar Night Market, kunt ontmoeten en je Ancestor's Favor-reputatie kunt inruilen voor extravagante Lunar Renewal-beloningen.
  • Lunar Shrines vind je overal in Sanctuary, zowel in kerkers als in de overworld. Activeer ze en slacht monsters af om Ancestor's Favor reputatie te verdienen.
  • Lunar Shrines werken hetzelfde als gewone Shrines, maar met extra bonuseffecten. Vijanden spawnen ook direct na het activeren van...
Ontdek de lanceringstrailer van Suicide Squad: Kill the Justice League
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en DC hebben aangekondigd dat Suicide Squad: Kill the Justice League, een nieuwe genre-tartende actie-shooter in de open wereld, nu beschikbaar is voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (Steam) als onderdeel van de Deluxe-editie. De Suicide Squad: Kill the Justice League Standard Edition wordt wereldwijd gelanceerd op 2 februari. Suicide Squad: Kill the Justice League is ontwikkeld door Rocksteady Studios, makers van de bestverkochte Batman: Arkham-serie, en combineert de kenmerkende karaktergedreven verhalen van de studio met een naadloze combinatie van verbeterde traversal-mechanica en snelle, actievolle gevechten. Je kunt er alleen of met maximaal vier spelers van genieten via een online coöperatieve modus*.

Suicide Squad: Kill the Justice League speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit Batman: Arkham Knight af in het DC-universum tegen de achtergrond van de levendige open wereld Metropolis, waarbij spelers in de huid kruipen van DC Super-Schurken...
GeForce RTX 4080 SUPER nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Vandaag wordt de introductie van onze GeForce RTX 40 SUPER-serie GPU's compleet gemaakt met de GeForce RTX 4080 SUPER, die voor ongeveer €1119 in de winkels ligt. Deze nieuwe grafische kaart voegt zich bij de eerder uitgebrachte GeForce RTX 4070 SUPER en RTX 4070 Ti SUPER als de nieuwste GPU's aangeboden door NVIDIA. De nieuwste versie van de Ada Lovelace-architectuur biedt ongelooflijke AI-ondersteunde gaming, creativiteit en de kracht om nieuwe entertainmentwerelden en -ervaringen te ontwikkelen. NVIDIA heeft ook een nieuwe Game Ready Driver uitgebracht om de lancering van de GeForce RTX 4080 SUPER te ondersteunen.

De RTX 4080 SUPER heeft meer cores en sneller geheugen dan zijn voorganger, waardoor hij betere prestaties levert voor een geweldige nieuwe prijs van $ 999. Hij is 1,4x sneller dan de RTX 3080 Ti zonder frame generation in de meest grafisch intensieve games. DLSS Frame Generation levert een extra prestatieboost, waardoor de RTX 4080 SUPER twee keer zo snel is als een...
Nieuwe trailer van Taxi Life: A City Driving Simulato toont de rijervaring in Barcelona
  • 0
  • 1
Uitgeven Nacon en Simteract studio presenteren met plezier een trailer die laat zien hoe het is om door de straten van Barcelona te rijden in hun komende game Taxi Life: A City Driving Simulator. Deze combinatie van een simulatie en een management-game biedt een unieke ervaring, omdat je als taxichauffeur niet alleen moet rijden maar ook je eigen bedrijf moet beheren. De game is nu beschikbaar voor pre-orders en verschijnt op 7 maart voor PlayStation®5, Xbox Series X|S en pc.

Als taxichauffeur in Barcelona vormt autorijden een belangrijk deel van je dagelijks leven, dus moet je je aan de verkeersregels houden en bijtijds reageren op veranderende omstandigheden en obstakels, zoals wegwerkzaamheden, opstoppingen en ongelukken. En er zijn nog veel meer zaken om rekening mee te houden. Zo moet je goede relaties onderhouden met je klanten, door tijdens gesprekken op de juiste manieren te reageren, en aan hun bijzondere verzoeken te voldoen. Door een perfecte service te bieden, krijg...
Nieuwe State of Play nu woensdag om 23u00
  • 0
  • 1
PlayStation heeft heel wat mooie games in de pijplijn zitten de komende weken en zelfs maanden. Het is dus niet verwonderlijk dat we morgen een nieuwe State of Play krijgen. De nieuwe uitzending zou ongeveer veertig minuten duren en meer dan vijftien games zullen aan bod komen. Een aantal hiervan zouden al gelekt zijn, maar voorlopig kunnen we enkel met zekerheid zeggen dat Stellar Blade en Rise of the Ronin aan bod zullen komen. Verder zou het me niet verbazen dat Final Fantasy VII Rebirth, Helldivers 2, de remake van Silent Hill 2 en Death Stranding hun opwachting zullen maken. Hopelijk krijgen we nog enkele andere verrassingen, want er zouden ook nieuwe PS5- en PSVR2-titels aan bod komen die later dan 2024 zullen verschijnen.

Wie de showcase live wil volgen, kan dit doen via YouTube, Twitch, en TikTok en dit vanaf 23u00 op woensdag 31...
Dragon Quest Builders verschijnt op 13 februari voor pc
  • 0
  • 0
Square Enix maakte vandaag bekend dat Dragon Quest Builders, de eerste game in de populaire blokkenbouw-role playing game-serie, op 13 februari verschijnt voor pc via Steam. Dragon Quest Builders verscheen oorspronkelijk voor de PlayStation 4. De komende pc-versie krijgt de verbeterde crafting-functies en de Terra Incognita-DLC, zonder extra kosten. Er is nu ook een bundel met Dragon Quest Builders + Dragon Quest Builders 2 verkrijgbaar. Spelers die Dragon Quest Builders 2 al hebben gekocht op Steam, kunnen Dragon Quest Builders met korting aanschaffen. Pre-orders zijn nu beschikbaar voor de standalone-game en de bundel met Dragon Quest Builders + Dragon Quest Builders 2.

Dragon Quest Builders is een spannende sandbox-game-ervaring die Builders uitnodigt om het verwoeste rijk Alefgard weer op te bouwen. Daarbij kunnen spelers genieten van eindeloos veel mogelijkheden om materialen te verzamelen en unieke voorwerpen te maken. De Steam-versie van Dragon Quest Builders krijgt ook de...
SPYxANYA: Operation Memories verschijnt op 28 juni
  • 0
  • 0
De eerste consolegame van SPY x FAMILY nodigt spelers uit om als Anya op leuke avonturen te gaan in SPYxANYA: Operation Memories. Deze nieuwe slice-of-life game verschijnt op 28 juni 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Geen dag is gewoon voor de Forgers en voor zo'n levendig meisje als Anya. De jonge telepaat heeft een missie gekregen van Eden College: ze moet het meest verbazingwekkende fotodagboek ooit maken! Spelers helpen en begeleiden Anya door haar dagen heen terwijl ze op verschillende manieren en plaatsen onvergetelijke herinneringen vastlegt en maakt. Thuis, op school of tijdens een uitstapje, overal zijn mogelijkheden voor bijzondere momenten.

Naast het basisspel is er een digitale Deluxe-editie beschikbaar, met twee DLC's met stijlvolle accessoires en outfits voor de familie Forger, en speciale items voor in de game!

Ontdek in afwachting van de release meer over de content en functies van de game in de nieuwste trailer...
Terug
Bovenaan