Quentin Clemens

Redacteur
Quentin Clemens

Quentin Clemens

Redacteur
Filmreview: Firestarter
 • 3
 • 0
Het is alweer eens tijd voor een Stephen King-bewerking. Deze kunnen steeds variëren tussen steengoed (The Mist, Misery, The Shawshank Redemption) en belachelijk slecht (Cell, Dreamcatcher), dus het is altijd afwachten waar elk nieuw exemplaar op de schaal zal belanden. Na een 1984-bewerking met Drew Barrymore in de hoofdrol, probeert mega-horrorproducent Blumhouse nu nieuw leven te blazen in Firestarter, met Zac Efron als de vader van het hoofdpersonages. In dit verhaal vluchten een vader en dochter van een kwaadaardig overheidsdepartement dat hen bovennatuurlijke krachten heeft gegeven, maar wordt het alsmaar moeilijker het meisje haar vurige krachten onder controle te houden.
Review: Heir Obscure: A Hunt in the Dark
 • 0
 • 0
Heir Obscure: A Hunt in the Dark is een stealth-horrorgame ontwikkeld door een eenmansteam genaamd Andrzej Gieralt. Gieralt, die naast ontwikkelaar ook YouTuber is, heeft voordien al gratis games gemaakt, en heeft veel van het ontwikkelingsproces ook op YouTube uiteengezet. Zijn eerste commercieel beschikbare game is sinds juli 2022 uit op Steam.
Xbox-ontwikkelaars hebben nu meer geheugen ter beschikking voor Xbox Series S
 • 0
 • 1
Microsoft heeft een nieuwe Xbox software-ontwikkelingskit uitgebracht die meer geheugen ter beschikking stelt voor ontwikkelaars die voor de Xbox Series S games ontwerpen. Dat werd uiteengelegd in een video van Microsoft Game Dev die je hieronder kan bekijken.

Ontwikkelaars hadden voordien vaak problemen met het optimaliseren van de performantie van games die vooral voor de Xbox Series X bedoeld waren, voor zijn kleine broer de Series S, die heel wat minder krachtig is. Toch moet elke game die op de Series X uitkomt, ook op de Series S speelbaar zijn, dus in dat opzicht helpt deze update: Met meer toegelaten geheugen hebben ontwikkelaars ook meer controle over waar dat geheugen te alloceren, wat positieve invloeden zou kunnen hebben op grafische performantie. Volgens Microsoft gaat het om honderden megabytes extra.

Xbox Game Pass test een familiepas
 • 0
 • 2
In twee landen wordt een versie van Xbox Game Pass getest waarbij leden hun abonnement en alle voordelen van dien kunnen delen met familie en vrienden. Zo wordt de meest democratische gaming-service op de markt nog democratischer, en kunnen spelers onderling hun accounts delen en de prijs onderling splitsen net zoals men dat met onder andere Netflix doet.

De landen waar er momenteel op dit idee getest wordt zijn Ierland en Colombia. Daar is het dus mogelijk voor Game Pass-leden (specifiek degenen met een Xbox Insider-account) om maximaal vier andere mensen toegang te geven tot dezelfde voordelen van hun abonnement. Vijf verschillende mensen kunnen zo dus gebruik maken van één Game Pass-abonnement. Perfect voor mensen die graag een multiplayergame op Game Pass met hun vrienden of familie willen spelen, óf mensen die hun vrienden het makkelijker willen maken om de game die ze steeds aanbevelen ook eens uit te proberen. Of deze familiepas naar andere landen komt, is nog niet...
Review: Hindsight
 • 0
 • 1
Wat als de objecten in ons leven een venster vormden naar al onze herinneringen waarin ze voorkwamen? Dat idee is het beginpunt van Hindsight, een melancholisch interactief drama. Als Mary herbeleef je door de lens van de objecten in haar ouderlijk huis, momenten in haar verleden terwijl ze rouwt om het verlies van haar moeder, waarmee ze een stroeve relatie had.
Review: South of the Circle
 • 1
 • 2
Van uitgever 11 bit studios komt na Frostpunk en This War of Mine nog een wereld die een kijkje neemt naar de menselijke ervaring tijdens een sneeuwstorm: South of the Circle speelt zich af tijdens de Koude Oorlog, en volgt Brit Doctor Peter Hamilton op een gevaarlijke tocht door Antarctica. Waar het heden samenvloeit met zijn verleden aan Cambridge University, waar hij de liefde van zijn leven, Clara ontmoette. De focus ligt nu meer op het persoonlijke verhaal van Peter en Clara, dan op verhalen die verteld worden aan de hand van diepe gameplaysystemen. Maar het uniek beslissingssysteem waarbij je steeds een gemoedstoestand kiest, is verrassend veelzijdig en effectief in de speler dichter te verbinden met het verhaal.
Annapurna Interactive pakt uit met kleurrijke nieuwe games en updates voor verleden hits
 • 1
 • 3
Annapurna Interactive staat gekend als de arthouse-uitgever bij uitstek voor indiegames die unieke verhalen en gameplay mengen. Zo zijn ze de uitgever van Outer Wilds, What Remains of Edith Finch, Gorogoa, Sayonara Wild Hearts, Kentucky Route Zero, en meer recentelijk Neon White en Stray, die allen zeer hoog scoorden. Geen verrassing dus dat de art crowd met opengesperde ogen naar Annapurna's showcase van 28 juli uitkeek, waaronder yours truly. Hier krijg je alleszins een overzicht van alle aankondigingen, onthullingen en verrassingen die de studio ons tijdens het event voorschotelde. Voor veel van de besproken games, hebben we ook een meer uitgebreid artikel op BeyondGaming te vinden, om die te bekijken, klik je de link in de desbetreffende tekstjes.
Annapurna onthult details over verrukkelijke RPG Thirsty Suitors
 • 0
 • 0
Thirsty Suitors werd tijdens de vorige Game Awards in 2021 reeds onthuld, maar nu is uitgever Annapurna Interactive tijdens hun showcase dieper op het spel in gegaan. Dit spel is zowel turn-based RPG als action-adventure en draait rond het rebelse meisje Jala, en hoe zij omgaat met de mensen in haar leven.

De ontwikkelaars Outerloop Games beschrijven zich als een indiestudio die uit minderheden bestaat en ook met toegankelijke design de verhalen van minderheden wil vertellen. Hun eerdere game, Falcon Age, was alvast een VR-titel waarin je een valk bevriendt en zo de onderdrukkers op een gekoloniseerde planeet wegjaagt.
Thirsty Suitors zal naast combat tegen Jala's exen, ook gaan over de culturele verwachtingen van haar familie, en tussen de soep en de patatten door moet ze ook haar vriendschappen onderhouden. De gameplay zal bestaan uit drie grote elementen: combat, skaten, en koken. In de combatsecties neem je het met lekker overdreven, maar heel stijlvolle turn-based combat op...
Somber interactief drama Hindsight komt binnenkort uit
 • 0
 • 0
Tussen de reveals van de Annapurna Interactive Showcase zat een nieuwe trailer, en ook direct een releasedatum voor het interactieve drama Hindsight. Die zal dus al op 4 augustus beschikbaar worden op zowel de pc als de Nintendo Switch, alsook iPhones.

Ontwikkelaar Joel McDonald had hiervoor reeds een andere meditatieve game gemaakt, genaamd Prune, waarbij je bomen helpt groeien. Hindsight is al wat meer mens-centrisch. In deze game zal de speler de herinneringen van een vrouw beleven doorheen haar hele leven, om het heden makkelijker te kunnen verwerken. Een eerdere trailer legde al uit dat de gameplay er vooral uit bestaat om objecten te vinden en manipuleren zodat ze bepaalde herinneringen naar de oppervlakte brengen. De nieuwe trailer maakt duidelijk dat een belangrijk deel van het verhaal draait om de moeder van de protagonist, die in veel herinneringen naar boven komt, en pas gestorven is in het heden. Met oprechte narratie en een melancholische pianosoundtrack lijkt...
Review: Yurukill: The Calumniation Games
 • 0
 • 2
De wat-games? Ik haal er het woordenboek even bij: calumniation verwijst naar het idee van valse beschuldigingen. Dat is het grote thema van deze visual novel die net zoals de death games die het inspireerden een verhaal vertelt met een mix van visual novel-segmenten, en puzzelgameplay die onlosmakelijk is van het verhaal. In deze titel worden zes gevangenen, die elk beweren dat ze onschuldig zijn van de misdaad waarvoor ze opgesloten zijn, gevolgd, gepaard met een beul die iets te maken heeft met hun verleden. Samen moeten ze de Calumniation Games spelen, een dodelijk puzzelfestijn gelegen in een pretpark opgezet door het mysterieuze bedrijf Yurukill. De winnaar wint de kans om zijn of haar naam te zuiveren en zijn of haar vrijheid, of ze nu echt onschuldig zijn of niet ... Oh, en de game bestaat buiten visual novel-segmenten en puzzels uit shoot 'em up-gameplay, als je dat kan geloven.
CD Projekt RED-veteranen bezig aan game gelegen in feodaal Japan
 • 1
 • 3
Dark Passenger stelt zich voor als een indie gamestudio gelegen in Warschau, Polen. De ontwikkelaars hebben eerder al meegewerkt aan CD Projekt RED-titels zoals The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077. Hun focus lag dan blijkbaar op animaties, cutscenes, personages en worldbuilding. Nu kondigen ze aan dat ze aan hun eigen game werken, al zijn ze nog in de vroege stadia van ontwikkeling, en geven ze dus nog geen titel vrij. Wat ze wel al weten te vertellen, is dat het spel zich in feodaal Japan zal afspelen, de speler als een shenobi of samurai zal spelen, en er een focus ligt op multiplayer. Zo zullen er zowel co-op als duelleermodi zijn, met zowel PvP als PvE waarin het verhaal en de wereld meer naar boven komt. Zo onderscheidt het zich alvast van andere games met gelijkaardige thema's zoals Sekiro: Shadows Die Twice, Ghost of Tsushima en Nioh. Het spel zal veel gebruik maken van procedurale generatie, en zal naast combat met bijvoorbeeld katana's en shurikens, ook platforming...
Review: Mothmen 1966
 • 0
 • 2
Een zomernacht in de Verenigde Staten in 1966. Holt, de eigenaar van een gasstation, wordt door mannen in zwarte pakken ondervraagd over zijn vreemde dromen. Terwijl rijden Victoria en Lee, een koppel geschiedenisstudenten die allang niet meer zo halsoverkop verliefd zijn als ooit, door het bos, op weg naar een verrassing die Lee voor Victoria heeft. Maar onderweg botsen ze tegen een vleermuis aan, en ze worden al snel door coyotes aangevallen. Zelfs eens ze die aanval ontsnappen, krijgt iedereen het gevoel dat ze van elke duistere hoek in het bos bekeken worden ... Nu moeten Holt, Victoria, Lee, en de mysterieuze schrijver Lou samenwerken om erachter te komen wat hen overvalt, en hoe ze levend kunnen ontsnappen.
Review: Lord Winklebottom Investigates
 • 0
 • 2
Op een afgelegen eiland in Groot-Brittannië weergalmt van binnenin een enorm landhuis een schreeuw: de meester van het huis, axolotl Gilfreys lichaam werd dood aangetroffen. En dat juist voordat hij een grote aankondiging ging maken aan alle mensen die hij naar zijn landgoed heeft uitgenodigd. Het komt maar goed uit voor het gezelschap dat topdetective en giraf Lord Winklebottom en zijn helpende hand, de hippo Doctor Frumple, onder de genodigden waren. Nu is het aan hen om dit mysterie op te lossen. Wie heeft Gilfrey vermoord? En wat heeft die moord te maken met zijn grote aankondiging?
Xbox krijgt binnenkort Discord-voicechat
 • 0
 • 2
Xbox kondigt aan dat binnen de volgende weken, zij op hun consoles integratie-features met Discord zullen uitrollen. De update zal binnenkort komen voor zowel last-gen als current-gen Xbox consoles, en is nu reeds beschikbaar voor mensen in het Xbox Insiders-programma. Met de update komt eindelijk een mogelijkheid waar spelers allang om vragen: om op hun console te kunnen voicechatten via Discord. Zo wordt het bijvoorbeeld eindelijk mogelijk om met mensen te chatten die niet op hetzelfde platform spelen.

In 2021 nog had Sony aangekondigd dat zij Discord in het Playstation-platform wouden integreren. Dat was indertijd logisch aangezien Sony ook een aandeelhouder van Discord is geworden. Al zijn er sindsdien een paar kleine Discord-features de PS5 opgekropen, is de feature waarop mensen het meeste wachten, namelijk Discord-voicechat via de Playstation, nog niet toegevoegd, en het is nog niet geweten wanneer dit ook zal gebeuren. Die connectie tussen Sony en Discord maakt het juist...
Conversietherapie wordt nog angstaanjagender in trailer They/Them
 • 0
 • 0
Voor LGBTQI+-jongeren in conservatieve milieus zijn weinig dingen zo eng als het idee van conversietherapie. Zo'n programma's gebruiken psychologische mishandeling en soms zelfs electroshock-behandelingen om mensen hun ware seksualiteit of genderuitdrukking te onderdukken. Perfect materiaal voor een horrorfilm dus, dacht regisseur John Logan allicht. Als scenarist heeft hij onder zijn naam blockbusters zoals Skyfall, Gladiator, The Aviator en Hugo, en qua horror kan hij al pronken met werken zoals Sweeney Todd, Penny Dreadful en Alien: Covenant. De film wordt geproduceerd door streamingservice Peacock en succesvolle horrorstudio Blumhouse.

In de trailer zien we een bus vol jongeren aankomen aan het kamp waar Owen Whistler, gespeeld door Kevin Bacon, en zijn team, waaronder castleden Anna Chlumsky (van Veep en Inventing Anna) en Carrie Preston (van True Blood en The Good Wife) hen met een brede glimlach verwelkomen. De jongeren moeten hun gsm afgeven, en de horror kan dus beginnen...
Free-to-play MMORPG Soulframe aangekondigd
 • 0
 • 0
Al bijna een decennium lang onderhoudt ontwikkelaar Digital Extremes de populaire free-to-play MMO Warframe. Nu hebben ze op TennoCon, een event dat normaal exclusief draait rond Warframe-updates, voor het eerst een nieuw IP laten zien, genaamd Soulframe. Deze wordt ook een MMORPG, en zal ook free-to-play zijn, maar daar eindigen de gelijkenissen.

Qua gameplay kan je je verwachten aan third-person hack-and-slash combat met magische elementen in een open-world. Als dat wat klinkt zoals Elden Ring, ben je niet de enige die hierop gelet heeft: de ontwikkelaars zijn nog in vroege stadia van de ontwikkeling en hebben kort na de onthulling van hun trailer laten weten in een interview met de Washington Post dat ze veel interne gesprekken hebben over het design van Elden Ring, die wellicht impact zouden kunnen hebben op aspecten van Soulframe. Daarboven is een directe...
Review: Queer Man Peering Into A Rock Pool.jpg
 • 0
 • 1
Met Queer Man Peering Into A Rock Pool.jpg zet Fuzzy Ghost, een ontwikkelaars- en uitgeversteam bestaande uit twee romantische partners, hun eerste stap in de wereld van gamedesign. Het resultaat is moeilijk te beoordelen: charmant en grappig, maar ook uitermate oppervlakkig aan de kant van zowel gameplay als verhaal. Wat je eruit kan halen hangt af van wat je ervan verwacht, en dus bespreek ik graag de elementen die in het voordeel en nadeel kunnen vallen, alsook een paar dingen die gewoon onafhankelijk van preferenties gelden.
PlayStation stelt voor: PlayStation Stars
 • 1
 • 2
Een nieuw getrouwheidsprogramma genaamd PlayStation Stars wordt binnenkort gelanceerd door PlayStation. Dat is net onthuld op de officiële PlayStation blog. Dat wil zeggen dat veel van wat je vanaf dan op je PlayStation 4 of 5 doet, ook verzilverd kan worden in beloningen. Met andere woorden, met PlayStation Stars krijg je beloningspunten voor bepaalde dingen die je doet, bijvoorbeeld met trofeeën.

Zo kan je een paar punten verdienen met specifieke trofeeën, maar meer punten als je een Platinum trofee verdient door alle andere trofeeën van een game te ontgrendelen. Maar ook voor niet-completionists moet dit een waardevol systeem zijn, want ook voor dingen zoals een campaign uitspelen, een match spelen in een game, of zelfs gewoon even eender wat spelen. Die punten kunnen dan ingeruild worden voor een selectie items, waaronder krediet voor de PlayStation Store (om dus...
VR-horrorgame in het Alien-universum in ontwikkeling
 • 2
 • 1
Ontwikkelaar en uitgever Survios is blijkbaar een nieuwe Alien-game, simpelweg genaamd Aliens (net zoals de sequel van James Cameron) aan het ontwikkelen, en het wordt een singleplayer actie-horrorervaring. De game wordt ontwikkeld met Unreal Engine 5, in samenwerking met 20th Century Fox, die de rechten tot het Alien-universum bezit. Hoewel er nog geen indicatie is van wanneer het zal lanceren, vermeldt de officiële site wel dat het naast consoles en de pc, ook met VR compatibel wordt.

Dat is niet onverwacht, want Survios heeft in zijn repertorium vooral VR-games staan, met zowel hooggeprezen exemplaren zoals Raw Data en Creed: Rise to Glory, als minder geliefde games zoals Battlewake en The Walking Dead: Onslaught. Dus of deze nieuwe game een diamant zoals Alien: Isolation, of een flop zoals Aliens: Colonial Marines wordt, is nog allesbehalve zeker. Ook valt het nog te bezien hoe sterk de naald in de richting van actie versus...
Bandai Namco werd gehackt
 • 0
 • 1
Bandai Namco, de uitgever van vele grote Japanse games zoals Elden Ring, en zelf ook ontwikkelaar van games zoals de Tales of-serie, Scarlet Nexus en meer, heeft bevestigd dat hun servers recent gehackt werden. Dat rapporteerden ze in een publieke uitspraak.

Op 3 juli ondervond Bandai Namco dat een derde partij zonder toestemming toegang had gekregen tot een deel van de Aziatische servers, al zijn die in Japan zelf onaangeraakt. Zo denken ze dat het mogelijk is dat deze hackers nu gevoelige informatie van Bandai Namco-klanten die ooit games of hobbymateriaal gekocht hebben tot hun beschikking hebben. Sindsdien hebben ze de hackers geblokkeerd, en zetten ze verder in op beveiliging zodat dit niet nogmaals zal gebeuren. Momenteel beoordeelt Bandai Namco de schade.

Let wel, al een tijdje doet een afbeelding de ronde waarop extravagante projecten zoals onder meer Elden Ring-DLC...
Bovenaan