Quentin Clemens

Redacteur
Quentin Clemens

Quentin Clemens

Redacteur
Filmreview: Inside
 • 0
 • 1
Een kunstdief geraakt vast in het appartement van een kunstverzamelaar. Wat kan hij doen om te ontsnappen? Hoe zal hij -zowel fysiek als mentaal- overleven in deze ruimte die dan wel esthetisch hoogstaand is, maar zowat leeg is aan materiaal dat ons helpt overleven?
Review: Tails: The Backbone Preludes
 • 3
 • 0
In een alternatieve wereld waar zoogdieren het voor het zeggen hebben, staat de Canadese stad Vancouver op het punt grote veranderingen te ondergaan. Voor dat kan gebeuren, moeten de centrale figuren die die revolutie teweeg zullen brengen, getest worden: vooraleer ze met sociopolitieke verandering omkunnen, hoe gaan ze om met de kleinere veranderingen die het leven op ons afschiet?
Everything Everywhere All At Once wint alles tegelijk bij de Oscars
 • 1
 • 6
Vannacht vonden de 95ste Academy Awards plaats en de grootste awards waren zowat allemaal weggelegd voor de A24-film van regisseur Daniels over een wasserette-eigenaar die met behulp van haar multiversum-krachten een appreciatie voor zichzelf en haar familie ontwikkelt. Everything Everywhere All At Once is inmiddels een universeel geliefde film (de BeyondGaming-review was geen uitzondering) en was al de meest bekroonde film aller tijden nog voordat het zoveel gouden beeldjes thuisbracht vannacht.

Everything Everywhere All At Once won namelijk vier van de vijf "Big Five" categorieën en won daarenboven nog een paar prestigieuze prijzen.
 • Beste Film ging naar Everything Everywhere All At Once (dit zal ik vanaf nu naar EEAAO afkorten)
 • Beste Directie ging naar Daniels (EEAAO)
 • Beste Vrouwelijke Hoofdrolspeler ging naar Michelle Yeoh (EEAAO)
 • Beste Mannelijke...
Ghost Trick krijgt digitale lanceerdatum van 30 juni
 • 0
 • 0
De Nintendo DS-titel Ghost Trick: Phantom Detective heeft over de jaren heen een cult following ontwikkeld als een van de best DS-games aller tijden. Deze titel is dan ook gemaakt door dezelfde mensen achter de Ace Attorney-serie. Hoog tijd dus dat het ook naar andere platforms kwam. Twaalf jaar na de originele release komt de titel dus naar de PlayStation 4, de Xbox One, de Nintendo Switch en naar Steam. Capcom had al tijdens de Nintendo Direct deze re-release aangekondigd, maar nu pas kennen we de datum: 30 juni.

Al krijgt Japan wel een fysische versie, moeten we in het Westen overleven met enkel een digitale editie die 30 dollar zal kosten. In de EU zal dat ook op 30 euro komen. In deze puzzelgame speel je als spook Sissel die puzzels oplost en zo steeds dichter komt bij het ontrafelen van het mysterie van zijn eigen dood. Deze re-release bevat...
Filmreview: Scream VI
 • 0
 • 4
Scream-films hebben altijd al een grote voetafdruk te vervullen gehad. In 1996 schokte Wes Craven de horrorwereld door Drew Barrymore in de eerste scène van de film te laten vermoorden. De rest van de speeltijd balanceerde aan de ene kant brutale, originele, bloedpompende moordscènes met satirische conversaties en commentaar over de "regels" of tropes van de slasherfilm zoals die toen bekend stonden. Dat origineel is en blijft een geweldige deconstructie van een genre dat indertijd in verval was. Vervolgen hebben keer op keer geprobeerd een gelijkaardig formule te volgen, met gemengde resultaten. Scream 2 bekeek de regels van slasher-sequels en was een matig succes. Scream 3 nam de werking van trilogie-eindes onder de loep en blijft de iteratie wiens bestaan mensen steeds vergeten. Scream 4 onderzocht de regels van reboots en blijft een van mijn favorieten. Scream 5 (die officieel nog steeds gewoon als Scream bekendstaat) ging nogmaals over reboots en werd relatief positief...
Review: JETT: The Far Shore + Given Time
 • 0
 • 2
Begeleid door een buitenaards signaal ga je op zoek naar een plek in de ruimte waar de mensheid kan voortbestaan na het vergaan van de aarde. Je vindt de juiste planeet, maar er lijken wel onzichtbare krachten voor te zorgen dat het vinden van een gepaste plek voor terraforming allesbehalve simpel wordt ...
Witcher Remake-ontwikkelaar onthult narratieve RPG The Thaumaturge
 • 0
 • 0
Fool's Theory is een Poolse ontwikkelaar die nog geen grote games op de markt hebben gebracht, maar wel reeds van CD Projekt RED de opdracht heeft gekregen om de remake van de originele Witcher te ontwikkelen. Nu heeft het The Thaumaturge uit de doeken gedaan, een nieuwe IP die ze via 11 bit studios zullen uitgeven. Deze was eerder gekend als Project Vitriol en is een isometrische RPG met een focus op een duister verhaal met morele beslissingen, turn-based combat en karakterontwikkeling. The Thaumaturge komt zeker naar de pc, maar een releasedatum of verdere platforms zijn nog niet meegegeven.

In The Thaumaturge, een historische titel voor goochelaars of magiërs, zal je je in Warschau van 1905 rondbegeven, een stad vol verschillende politieke overtuigingen, groepen en bewegingen. Warschau wordt naast het Tsaardom van Rusland ook geteisterd door gevaarlijke wezens genaamd Salutors. Daarom worden Thaumaturgen belangrijk in de maatschappij, want enkel zij kunnen die Salutors zien...
Review: Atomic Heart
 • 5
 • 4
In een alternatieve geschiedenis ondergaat de Sovjet Republiek een technologische revolutie die leidt naar een utopie waar alle mensen geholpen worden door robots. Het onvermijdelijke gebeurt al snel: robots beginnen zich te verzetten tegen de mensen die hen hebben ontworpen. Als een soldaat met een mysterieus verleden schiet jij de zilveren androids en meer aan flarden in deze first-person shooter geïnspireerd door BioShock.
Review: Octopath Traveler II
 • 2
 • 4
Acht harten. Acht verhalen. Acht paden te bewandelen. En oneindig veel manieren om dat te doen. In een wereld genaamd Solistia zullen deze acht helden hun paden kruisen en help jij hen op weg naar hun diepste verlangens. Roem, wraak, liefdadigheid, vrijheid. Hiervoor zullen onze helden alles op het spel zetten en de grootse wereld van Solistia doorkruisen. Welkom in Octopath Traveler II.
Review: Backfirewall_
 • 0
 • 1
Wie ben jij? De update-assistent van een smartphone! Wat is jouw missie? De gsm helpen updaten naar het volgend besturingssysteem. Wat gebeurt er daarna? Jij en het vorige besturingssysteem sterven en verdwijnen voor eeuwig. Ja, misschien toch even hard nadenken voordat je deze update verderhelpt dus.
Cyberpunk adventuregame Harmony: The Fall of Reverie aangekondigd
 • 0
 • 1
Don't Nod, de studio die bekend staat voor de Life Is Strange-games, heeft een nieuw cyberpunk-avontuur aangekondigd genaamd Harmony: The Fall of Reverie. Met een 2D-animatiestijl en een verhaallijn die over zeer verschillende werelden en zelfs genres spant, lijkt dit wel hun meest ambitieuze project tot nu toe. Harmony zal in juni 2023 uitkomen op de pc, de Nintendo Switch, de PlayStation 5 en de Xbox Series X|S.

Polly komt na een paar jaar wereldreizen terug thuis, maar ontdekt dat haar stadje niet meer de oude is: alles en iedereen lijkt nu onder de controle te zijn van het bedrijf MK. Gelukkig heeft zij een gave die haar verbindt met Reverie, de wereld van menselijke aspiraties. Als de godin Harmony zal zij beslissen welke waarden in zowel de wereld van Reverie als in de echte wereld zullen overwinnen. Net als in Life Is Strange, zal je als speler vele moeilijke beslissingen maken die elk naar andere conclusies leiden, en die kunnen wel grote implicaties hebben voor de hele...
Square Enix kondigt horrorgame ParanormaSight aan
 • 1
 • 0
Van Square Enix komt nu de nieuwe horror-IP ParanormaSight: The Seven Mysteries of Honjo, een bovennatuurlijke mystery-adventure in de stijl van een 2D visual novel. Deze game zal op 8 maart 2023 verschijnen op Steam en de volgende dag op de Nintendo Switch ook beschikbaar worden.

In ParanormaSight zal je deel uitmaken van zeven spookverhalen die zich in het stadje Honjo doorheen de twintigste eeuw afspelen. De vervloekte hoofdpersonages zullen overdag wat detectivewerk leveren, maar 's nachts komt hun vloek tot leven, dus moeten ze zien de gevaren van de andere vloekdragers te overleven en tegelijk hun eigen vreselijke kracht onder de controle krijgen. Naast het visual novelverhaal zal gameplay uit puzzels en verkenning van Sumida City bestaan. Square Enix en horror zijn alleszins geen veelvoorkomende combinatie, dus het valt te bezien hoe zij dit genre aanpakken.

Review: SEASON: A letter to the future
 • 2
 • 3
Het seizoen zal spoedig veranderen. Wie weet wat er over zal blijven van de wereld die we kennen. Daarom ben jij er, bewaker des herinneringen. Zet de wereld en alles wat het mooi of speciaal maakt neer in jouw dagboek, zodanig dat de kostbare momenten van het heden niet uit de toekomst zullen verdwijnen.
Darkest Dungeon II lanceert 8 mei op de pc
 • 0
 • 0
De sequel op de uitdagende RPG Darkest Dungeon heeft eindelijk een releasedatum voor de pc en dat is 8 mei. De game is al sinds 2021 in Early Access, maar krijgt binnenkort eindelijk een volle release. Daarnaast heeft ontwikkelaar Red Hook een demo van het spel op de Steam-pagina gezet in de context van Steam Next Fest voor mensen die hun teentje in dit meer van bloed willen wagen.

Darkest Dungeon was een uiterst uitdagende en haast-traumatiserende turn-based RPG met strategische en survival-horrorelementen. Zo betrad je als een welgekozen partij van vier personages een kosmische nachtmerrie met unieke combat-elementen zoals geleerde fobieën, een inspiratie-versus-wanhoopsysteem en zielverpletterende permadeath. Wat er in het vervolg allemaal nieuw is toegevoegd van...
Filmreview: Knock at the Cabin
 • 0
 • 1
Een gezellig uitje naar een houten cabine in de natuur wordt verstoord door vier vreemden die beweren visies van de apocalyps gezien te hebben. Volgens hen moet de familie een hartverscheurende keuze maken. Zo niet zal de volledige mensheid vergaan. Hoe zal het gezin aan deze mensen met vreemde wapens ontsnappen? En wat als hun visies helemaal niet zo gek zijn?
HBO's The Last of Us krijgt tweede seizoen gebaseerd op Part II
 • 2
 • 2
Na de uitstekende eerste twee afleveringen van HBO's The Last of Us, die zowel qua kijkcijfers als receptie indrukwekkend zijn, en het kritische succes van de serie (zie de BeyondGaming review), was het zowat een no-brainer voor HBO om de adaptatie van de Naughty Dog-game verder te trekken dan het eerste seizoen. Zij hebben nu bevestigd dat seizoen twee een feit wordt.

Daarnaast heeft Neil Druckmann ook al laten vallen dat dit tweede seizoen geen eigen vervolgverhaal zal vertellen, maar The Last of Us Part II als bron zal nemen. Dat komt overeen met de theorieën van vele fans over de mogelijke casting van Abby, de controversiële deuteragonist van Part II. Met de trouwheid van seizoen één in gedachte, wordt de vraag of seizoen twee de onconventionele verhaalstructuur van Part II zal overnemen, of wat structurele veranderingen aan zal brengen. Hoe het ook loopt, vraag ik me met ingehouden adem af hoe...
Filmreview: Tár
 • 1
 • 5
Lydia Tár heeft het gemaakt als de meest vooraanstaande dirigente en componiste van de moderne tijd. Elke muzikale prijs die je je kan bedenken, verzamelt stof boven haar haard en aan haar muren heeft ze een doctoraat en talloze lovende artikels die over haar geschreven zijn, verzameld. Het respect van iedereen die ook maar een greintje van muziek kent, heeft ze, maar is dat ook genoeg? Wat gebeurt er met een mens wanneer ze behandeld - en bekeken - wordt als een godin? En wat gebeurt er als dat voetstuk begint te verdwijnen?
Ari Asters Beau Is Afraid krijgt bizarre eerste trailer
 • 0
 • 2
Het is al even bekend dat regisseur Ari Aster huidig aan een film werkt met Joaquin Phoenix, al waren details tot nu schaars. De film, die tot voor kort gekend stond als Disappointment Boulevard, is hernoemd naar Beau Is Afraid en kreeg zonet een eerste trailer om fans wat over te speculeren te geven. Aster is in een korte tijdspanne een van de meest gevierde regisseurs van het moment geworden, na het kritische succes van zijn psychologische horrorfilms Hereditary en Midsommar.

Beau Is Afraid lijkt qua genre wat moeilijker neer te pinnen; zo lijkt de trailer vooral op een absurde tragikomedie, al zijn de nodige horrorelementen ook hier en daar aanwezig en ook animatie komt in de trailer te pas. Het verhaal lijkt te gaan over de man Beau die van alles bang is en na een auto-ongeluk veroorzaakt door zijn moeder terug in zijn ouderlijk huis terechtkomt. Naast Phoenix spelen ook Nathan Lane en Amy Ryan in de film als Beaus ouders. Beau Is Afraid wordt zoals elke film van Aster...
Project Leonardo maakt PlayStation 5 toegankelijker
 • 1
 • 4
Gamen is lang niet voor iedereen evident. Zo zijn er velen die wegens handicaps en aandoeningen moeite hebben met standaardcontrollers. Al is er zeker een trend dat games in hun softwareopties toelaten die toegankelijkheid te verbeteren, biedt Playstation binnenkort ook een hardware-oplossing die het leven makkelijker zou moeten maken voor mensen die de standaard DualSense-controller niet handig vinden. De PlayStation Blog heeft Project Leonardo net onthuld: het gaat om een invoerapparaat voor de PlayStation 5 met grote joysticks en grote, aanpasbare knoppen. Deze is momenteel in ontwikkeling en heeft nog geen releasedatum of officiële titel.

Ingenieurs, game-ontwikkelaars en toegankelijkheidsexperts werken samen aan Project Leonardo, dat uiteindelijk bedoeld is om mensen met een fysieke beperking makkelijker en langer van games te...
Konami hint naar onaangekondigde projecten en updates in 2023
 • 0
 • 1
2023 lijkt een groot jaar voor Konami te worden. Naast alle projecten die ze al aangekondigd hebben, deelt Konami in hun Nieuwjaarsbegroeting van 2023 dat ze veel vooruitgang verwachten dit jaar. Volgens de Chinese sterrenbeelden is 2023 het jaar van het konijn (meer bepaald, het waterkonijn), dus Konami wil ver vooruit springen als het op updates en ontwikkelingen voor hun bekende franchises aankomt. Daarnaast nemen ze ook trage maar diepe sprongen vooruit in verscheidene projecten die nog niet eens aangekondigd zijn.

Konami had een paar maanden geleden reeds een heleboel nieuwe titels aangekondigd in de Silent Hill-reeks, waaronder de langverwachte Silent Hill 2-remake die door Bloober Team ontwikkeld wordt, en spinoffs zoals Silent Hill: Ascension, Silent Hill: Townfall, Silent Hill: f en Silent Hill: The Short Message. Ook Super Bomberman R2...
Bovenaan