Quentin Clemens

Redacteur
Quentin Clemens

Quentin Clemens

Redacteur
Review: Melatonin
  • 0
  • 3
Onze dagelijkse activiteiten durven onze dromen wel eens te betreden. Na een dag sociale media, droom je wellicht over likes. Lange werkdagen vervolgen je in je dromen, waar je repetitieve taken moet blijven doen. En die angsten over de toekomst die je wakker houden, kunnen zelfs na het slapengaan je leven blijven terroriseren. In dit domein, waar droom en realiteit elkaar raakt, speelt Melatonin zich af. Gelukkig worden al die activiteiten in de droomwereld een extra laagje activiteit gegeven: je moet ze elk uitvoeren op het ritme van de muziek die onbewust in je hoofd rondspookt.
Filmreview: All of Us Strangers
  • 0
  • 1
Het leven kan moeizaam zijn wanneer je alleen de dagen door moet komen, met alle bagage van je verleden nog aan de heup vastgebonden. Wat als er iemand was die deze bagage kon helpen dragen? Wat als die steun hetgeen is wat je nodig hebt om eindelijk die verroeste rits open te scheuren en de wollen kindertruien beladen met pijnlijke herinneringen terug op je huid te voelen? Of zelfs om de zachte huid van mamalief, die tientallen jaren geleden het leven liet, nogmaals te kunnen voelen?
Filmreview: Poor Things
  • 3
  • 5
Alles rondom ons is ontworpen om ons te doen vergeten hoe weinig vrijheid we eigenlijk hebben. Als we onze reputatie niet de keel om willen snoeren, zijn er dingen die we niet mogen doen, niet mogen zeggen, eigenlijk niet eens mogen denken. Gelukkig heeft Bella Baxter, een baby in het lichaam van haar volwassen moeder, weinig aandacht voor wat als degelijk of acceptabel wordt gezien. Zo choqueert Emma Stone kijkers en personages om de minuut in Yorgos Lanthimos zijn absurde fantasy-comedy Poor Things.
Review: Laika: Aged Through Blood
  • 0
  • 3
In een jaar volgepropt met hoogkwalitatieve games die één bepaald genre eer aandoen, is er bijna niks anders dan botte innovatie die genres op hun kop zet en ongegeneerd harde emotionele verhaalvertelling die nog de aandacht kan grijpen naar andere titels. En dat is exact wat Laika: Aged Through Blood heeft gedaan. Deze Metroidvania met een motorische twist is even fris als het uitdagend is. En vertrouw me wanneer ik zeg dat hart en hand door Laika aan diggelen worden gesmeten. Deze western heeft dan ook de eerste GOTY-plaats kunnen veroveren van deze gevoelige ziel die niet eens van westerns houdt. Geef Laika een kans, en het zal zich al snel met een hamer je lichaam, gedachten en emoties inwurmen. Laika is beschikbaar op alle platforms behalve de Switch, waar het in 2024 beschikbaar zal worden.
Review: A Highland Song
  • 0
  • 0
De Schotse heuvels ... vol geschiedenis ... vol prachtige landschappen ... vol gevaarlijke klippen ... vol verhalen. Als het tienermeisje Moira moet je de pracht en de moeilijkheden van deze heuvels trotseren om voor de aanvang van een magisch festival de vuurtoren van je oom Hamish te bereiken.
Audiovisuele VR-race-ervaring Thrasher aangekondigd
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Puddle en uitgever Creature kondigden tijdens The Game Awards Thrasher aan, een kosmische racegame en audiovisuele ervaring voor VR. De hoofdartiest en componist is dezelfde als bij Thumper, een gelijkaardig abstracte audiovisuele ritmische ervaring. De setting bedraagt het volledige heelal en het verhaal begint aan het begin van het bestaan. Als een razendsnelle alien-paling zal je je door de tijd en ruimte bewegen. Met gebruik van snelle "gebarende" controls zal je van een paling naar een titaan kunnen evolueren. Net als in Thumper is de bedoeling dat de muziek, visuals en gameplay samenwerken om één transcendentale ervaring te creëren. Thrasher komt naar de pc en consoles in 2024.

Hideo Kojima en Jordan Peele onthullen horrorgame OD
  • 0
  • 0
Het bestaan van Kojima's nieuwe game, OD werd al even over gespeculeerd, maar tijdens The Game Awards heeft Hideo Kojima ons verlost van deze spanning met niemand minder dan Jordan Peele aan zijn zijde. De twee "auteur"-creatievelingen zijn elk al verantwoordelijk voor baanbrekende kunstwerken zoals de Metal Gear-serie, Death Stranding, Get Out, Us en NOPE. De vorige keer dat Kojima, een fervent filmliefhebber, probeerde met een geliefd regisseur samen te werken (namelijk Silent Hills, in samenwerking met Guillermo del Toro), werd dit plan gedwarsboomd door Konami. Nu dat OD gemaakt wordt door Kojima's eigen ontwikkelstudio Kojima Productions moeten we ons hier geen zorgen meer over maken. De game wordt ontwikkeld in samenwerking met Xbox Game Studios, om gebruik te maken van hun cloud-technologie, dus de titel zal waarschijnlijk enkel voor de Xbox Series en de pc beschikbaar zijn.

Maar wat is OD nu? Veel is er nog niet over bekendgemaakt. OD, wat een acroniem is voor een...
Lost Records: Bloom & Rage van DON'T NOD aangekondigd
  • 0
  • 0
Van de ontwikkelstudio van Life Is Strange, en meer recentelijk de klimgame Jusant, komt nu Lost Records: Bloom & Rage. In deze adventure game zullen vier oude vriendinnen samenkomen om hun grootste geheim van de middelbare school in de ogen te kijken. Net als Life Is Strange heeft het verhaal een magisch realistische toon die met tijdreizen te maken zou hebben. Ergens in 2024 kan je je in het avontuur van Swann, Nora, Autumn en Kat verdiepen op de PlayStation 5, de Xbox Series X|S en op pc.

Final Fantasy XVI krijgt DLC
  • 0
  • 0
Square Enix liet tijdens de Game Awards weten dat er twee stukken DLC voor Final Fantasy XVI aankomen. De titel, die in de ceremonie de prijs won voor de beste muziek, krijgt een update genaamd Echoes of the Fallen die nu beschikbaar is voor zo'n €10, en de tweede expansie genaamd The Rising Tide zal ergens in de lente van 2024 uitkomen.

In Echoes of the Fallen zullen vreemde, donkere kristallen de ronde doen op de zwarte markten van Valisthea. De vraag is of deze een aanwijzing zijn naar een andere Mothercrystal die nog niet bekend was. Als Clive en zijn bondgenoten zul je het spoor van een paar handelsmensen volgen die je naar de Sagespire zal leiden, een verlaten toren die allerlei geheimen verbergt.

Alone in the Dark nogmaals uitgesteld
  • 0
  • 0
De reboot van Alone In The Dark ondergaat voor de tweede keer een verschuiving. De nieuwe releasedatum is 20 maart 2024. De lancering van deze horrortitel werd origineel gepland voor oktober van dit jaar, maar werd opgeschoven naar januari 2024 wegens de ferme competitie in die maand (vooral met mede-survival horrorgame Alan Wake II). Uitgever THQ Nordic liet weten dat het ontwikkelingsteam, genaamd Pieces Interactive, een erg stressvolle feestperiode tegemoet zou gaan als ze de lancering in januari nog wouden halen. Om een gezonde werkomgeving te behouden en 'crunch' te vermijden is de lanceringsdatum nu dus twee maanden verschoven.

Deze iteratie van Alone in the Dark is de zevende volwaardige titel in de legendarische horrorfranchise, al is het reeds meer dan twintig jaar geleden dat er een game uit de reeks positief ontvangen werd. Wel is er ditmaal hoop, aangezien er toch duidelijk talent aan...
Demonschool uitgesteld naar lente van 2024
  • 0
  • 0
Tactische RPG Demonschool is door uitgevers Ysbryd Games en ontwikkelaars Necrosoft uitgesteld naar het tweede kwartaal van 2024. De game, die inspiratie nam van zowel Persona als Giallo-horror, ging origineel in 2023 uitkomen. Nu wordt geschat dat Demonschool in de lente van 2024 zou uitkomen, en dat voor alle platforms.

Tezamen met deze aankondiging van de uitstelling, heeft Necrosoft ook een nieuwe trailer uitgebracht die de combat wat verder uit de doeken doet: op het schaakachtig spelbord kan je elk personage als een ander soort pion met andere bewegingen en acties gebruiken om de demonische vijanden te verslaan. Daarbij heb je een planfase waarin je je zetten uitprobeert en inplant en dan de actiefase waarin alles stijlvol wordt uitgevoerd. Daarnaast telt de game vijftien unieke speelbare personages met hun eigen verhalen en technieken. De preview van Demonschool op gamescom liet reeds een geweldige...
Review: DREDGE: The Pale Reach
  • 0
  • 0
Uit het niets doemt in het zuiden van de oceaan een nieuw eiland op. Nieuwe wateren, nieuwe visjes en nieuwe occulte taferelen om op te vissen, redeneert de doorgewinterde visser. Op naar de Pale Reach dan maar!

The Pale Reach is een DLC voor de plezierige vismanagement-game met Lovecraft Lite-trekjes, Dredge. Dit indie-avontuur van Black Salt Games en uitgegeven door Team17 kwam vroeg in 2023 uit en werd positief ontvangen, waaronder in de BeyondGaming review. Mijn ervaring was heel dergelijk en ik heb me met het basisspel erg vermaakt. Jammer genoeg liet dit nieuw stukje content een minder positieve smaak in de mond achter. Bijna als een stuk vis met een mysterieuze aberratie ...
Review: Thirsty Suitors
  • 0
  • 1
Oef. Na drie jaar weggeweest, keert Jala terug naar haar thuisdorp, Timber Hills. Maar nu wordt ze wel terug geconfronteerd met haar ergste angsten: haar vele wraakzuchtige exen, en nog erger, haar teleurgestelde en veeleisende familie. Met metaforische turn-based combat, stijlvolle skateboard moves en heerlijke gerechten zal Jala toch trachten deze verbroken relaties te herstellen.
Review: World of Horror
  • 0
  • 1
Een stadje overrompeld door gruwelijke, onbegrijpelijke gebeurtenissen. Een student die met de hulp van magie, rituelen en ordinair geweld de mysteries van de stad oplost terwijl de doemdagklok tikt. Een speler die zich door de mysteries van een 1-bit adventure game baant en zich afvraagt: "Wat betekent het allemaal?". Dat staat je te wachten in deze Wereld van Horror waarin het design van afgrijselijke goden enkel wordt overschaduwd door de existentiële nutteloosheid van het spelen.
Review: Slay the Princess
  • 0
  • 2
Je wandelt door het woud op een sterrennacht. Je weet niet wie je bent of wie je hier stuurde. Je weet maar twee dingen. Je moet de prinses in de chalet vannacht vermoorden. Doe je dat niet, dan zal de wereld vergaan. 'Luister niet naar haar leugens', adviseert de verteller je. Bewapend met onvolledige informatie en, als je hiervoor kiest, een vlijmscherpe dolk, betreed je de kerker van de prinses. Wat er tussen jullie twee gebeurt, dat bepaal jij. Maar wees gewaarschuwd: een gewone prinses is dit niet. En jouw fouten zullen veel verder weergalmen dan deze ene sterrennacht in het bos.
Review: Lords of the Fallen
  • 0
  • 2
Lords of the Fallen kwam uit in 2014, zeven maanden na de lancering van Dark Souls II. Deze game met gemengde receptie wordt nu gezien als de eerste Soulslike: een game die niet door FromSoftware ontwikkeld werd, maar wel dezelfde designelementen nabootst. Sindsdien is het Soulslike-genre een enorm populair subgenre van action-RPG's geworden, met succesvolle titels zoals Nioh, The Surge en Lies of P. In 2023 is de Dark Souls-serie reeds jaren afgerond, heeft FromSoftware zelf nog drie andere IP's met dezelfde designfilosofie ontwikkeld (waarvan velen gezien worden als een paar van de beste games aller tijden) en zijn Soulslikes niet zeldzaam meer. Daarom heeft deze gelijknamige reboot van Lords of the Fallen iets meer te bewijzen dan negen jaar geleden.
Filmreview: Saw X
  • 3
  • 1
De tiende film in een serie, dat hoor je niet vaak. Bijna nooit dat zoiets de bioscoop ingaat. De befaamde Saw-serie heeft inmiddels toch zeven standaardfilms en twee spin-offilms te pakken gekregen en dat dankzij zijn trouwe, toegewijde fanbase. Na het formulaire Jigsaw en de meer experimentele Spiral, gaan we nu terug naar de gevestigde genummerde titels, maar op vele manieren gaat het toch om een vreemde eend in de bijt: de focus ligt nu minder op de slachtoffers van de sadistische seriemoordenaar Jigsaw, of de politieagenten die hem achtervolgen, maar meer op de man zelf en de context rond zijn daden. Bij aankondiging van deze tiende telg waren de reacties gemengd. Sommigen zijn de afgezaagde (pun intended) formule van de serie allang beu en verwachten weinig nieuws van deze tiende titel. Anderen zien belofte in de verhoogde focus op Jigsaw, genaamd John Kramer, die een minieme rol in de serie speelde sedert zijn overlijden in Saw 3. Ikzelf was verbijsterd door het feit...
Review: Paper Beast: Enhanced Edition
  • 0
  • 1
VR is het perfecte medium om je te laten verliezen in een andere wereld. In Paper Beast zet je je VR-headset aan en raak je betoverd door het vreemde rijk rondom je, met unieke papieren levensvormen en zijn eigen fysische wetten. Maar houd je gezond verstand erbij, want jouw hulp is nodig om de ecosystemen verder te ontwikkelen en zodoende de grens tussen de simulatie en de realiteit te vervagen ...
Podcast  Podcast | Special 10 | Baldur's Gate 3 en afscheid van een gastheer
  • 2
  • 2
In de tiende special van de BeyondGaming Podcast, bespreken @Mrpoelie , @Mr_Po0L en ik Baldur's Gate III, de immens succesvolle cRPG van het Belgische Larian Studios. We bespreken de personages, het verhaal, de gameplay, graphics, onze lievelingsanekdotes en onze verscheidene keuzes, maar we houden spoilers miniem.

Dit is ook mijn laatste aflevering als een gastheer van de BeyondGaming Podcast. Al heb ik heel graag duizenden dingen over games en de industrie besproken, gedebatteerd en ontdekt, en ben ik heel dankbaar voor de kans om de podcast mede mogen vorm te geven, is hierbij voor mij dit hoofdstuk afgelopen. Uiteraard kan iedereen mij nog steeds op de hiel volgen als redacteur op de frontpage, en hopelijk kan ik in de toekomst nog terug als gast verwelkomd worden. Ik wil mijn co-hosts Poelie, Pool en onze verse host @BitJager hartelijk bedanken voor de steun en goede tijden; en ze heel veel succes wensen! Hierbij dus...
Podcast  Podcast | Aflevering 43 | Groot nieuws voor Sony en game-acteurs
  • 0
  • 1
Wegens ziekte zijn @Mrpoelie en @BitJager deze aflevering afwezig, dus hebben we de Baldur's Gate III-special nog een weekje opgeschoven. In deze aflevering bespreken @Mr_Po0L en ik een paar belangrijke verhalen in het nieuws, zoals het pensioen van PlayStation CEO Jim Ryan, een lek bij Sony, en de mogelijke uitbraak van nog een staking voor game-acteurs. En zoals altijd bespreken we een paar komende releases, en wat games die we gespeeld hebben, waaronder Cyberpunk 2077 en Paper Beast.

Hier vind je de aflevering:

Een vraag, suggestie of opmerking? Dan kan je ons mailen naar: [email protected]. Vind je de podcast leuk, dan zou je ons een groot plezier doen door ons een rating op Spotify of Apple Podcasts te geven!
Terug
Bovenaan