Quentin Clemens

Redacteur
Quentin Clemens

Quentin Clemens

Redacteur
Review: Lorelei and the Laser Eyes
 • 0
 • 0
Een beruchte filmmaker. Een luxehotel in een Italiaans woud. Een vrouw die 's nachts haar zonnebril ophoudt. Bloedsporen en kunstinstallaties. Deuren die zich enkel openen bij het ontcijferen van gecodeerde berichten. In het noir-mysterie Lorelei and the Laser Eyes druipt de kunst (soms letterlijk) van de muren, maar is elk kunstwerk een puzzelstukje in een wandtapijt van mysteries. Doe wat de filmmaker van je verwacht, en misschien onthult het hotel wel een paar van zijn geheimen.
Filmreview: Longlegs
 • 1
 • 4
Elke maand weer eentje. De moord-zelfmoord van een gezin door hun vader. En een briefje vol vreemde tekens met als enig leesbaar woord "Longlegs". De FBI geraakt er maar niet aan uit. Kan begenadigde agente Lee Harker het web ontrafelen voor het te laat is?

Regisseur Osgood "Oz" Perkins ken je ofwel als de zoon van horroricoon Anthony Perkins (die Norman Bates vertolkte in Alfred Hitchcock's Psycho), ofwel van zijn oeuvre aan minder bekeken horrorfilms zoals The Blackcoat's Daughter, I Am The Pretty Thing That Lives In The House en Gretel & Hansel. Mensen die de eerste twee van deze films al gezien hebben, weten al dat ze zich met Oz aan een tragere, atmosferische prent kunnen verwachten. Toch heeft Longlegs in tegenstelling tot die films al een zekere hype opgebouwd. Aan de ene kant is er de rolverdeling - met populaire Scream Queen Maika Monroe in de hoofdrol en hit-or-miss-topacteur Nicolas Cage als antagonist - maar ook de marketing voor Longlegs heeft het in de...
Preview: Dragon Quest III HD-2D Remake
 • 2
 • 1
Ter anticipatie van Dragon Quest XII die waarschijnlijk nog even op zich laat wachten, komt Square Enix met deze remake van Dragon Quest III op de proppen. Het gaat om een HD-2D Remake (denk aan de Live A Live-remake) van een reeds 36-jaar oude game, dus wordt de vraag of een visuele revisie genoeg zal zijn om deze remake een vers gevoel te geven.
Review: Elden Ring: Shadow of the Erdtree
 • 0
 • 4
Meer dan twee jaar geleden bracht Hidetaka Miyazaki, de beruchte ontwikkelaar achter Demon's Souls, Dark Souls, Bloodborne en Sekiro: Shadows Die Twice, de massieve actie-RPG Elden Ring op het toneel. Met behulp van schrijver George R. R. Martin bracht zijn team bij FromSoftware de wereld van The Lands Between tot leven. De fusie van klassieke Souls-elementen met een open world-formule kon niet geslaagder. Zo bracht Elden Ring zowel diehard Souls-fans als schuchtere nieuwelingen samen in een avontuur waarin spelers enorme oppervlakten schaalden, tegen forse goden de strijd aangingen en de geheimen van mysterieuze uniekelingen ontsluimerden in de hoop Elden Lord te kunnen worden.
Review: Hauntii
 • 0
 • 2
De dood is een deel van het leven. Zij het de pijn waar we mee achterblijven nadat een geliefde de laatste adem uitblaast, of het onvermijdelijke moment waarop wijzelf door de zijden sluier zullen stappen. Wat er te beleven valt na onze stappen naar het witte licht, kan niemand ons vertellen. Maar Moonloop, de ontwikkelaars achter Hauntii, delen graag hoe zij de volgende stap in ons bestaan zien. Na hun sprookje tot zijn rakende conclusie te spelen, kan ik enkel het volgende zeggen. Als het hiernamaals lijkt op de wondere wereld van Hauntii, dan is er geen reden meer om nog met angst door het leven te gaan.

Al sinds de preview die ik op gamescom van vorig jaar heb mogen spelen, spookt Hauntii in mijn achterhoofd rond. Dat kan ook moeilijk anders als zelfs een halfuur durende demo mij in tranen kon doen uitbarsten. Sindsdien werd mijn grootste vraag: hoe in hemelsnaam zal de volledige game mijn...
Review: Indika
 • 1
 • 3
Verhalen die kritiek werpen op de katholieke kerk of zelfs op het religieus fanatisme zelf, zijn allang geen unicum meer. Zelfs in de game-industrie is het al decennia lang passé om nog een Paus, of God zelve, als hoofdantagonist in te stellen. Toch positioneert Indika, een adventuregame over een Russisch-Orthodoxe non die met de duivel praat, zich als een transgressief stuk satire.
Review: Anomaly Collapse
 • 0
 • 1
Roguelikes (of hun zusje met meer permanente upgrades: roguelites) zijn de laatste jaren een comeback aan het maken, maar het is niet altijd makkelijk om uit te dokteren welke je tijd waard zijn, en welke niet meer dan één run van je tijd verdienen. Zo ook met Anomaly Collapse, een roguelite-RPG waar je met pluizige personages strategische gevechten aangaat in een stad waar monsters en natuuranomalieën wijdverspreid zijn.
Filmreview: Cat Person
 • 0
 • 2
Met een Margaret Atwood-quote zet Cat Person de toon van de film: ”Mannen zijn bang dat vrouwen ze uit zullen lachen. Vrouwen zijn bang dat mannen ze zullen vermoorden.” De film positioneert zich zo onmiddellijk onder hetzelfde "Me Too"-subgenre als recente hits Promising Young Woman (2020, geregisseerd door Emerald Fennell), She Said (2022, geregisseerd door Maria Shrader) en Women Talking (2022, geregisseerd door Sarah Polley), maar ook de thrillers Barbarian (2022, geregisseerd door Zach Cregger) en Fresh (2022, geregisseerd door Mimi Cave). Elk zijn dit sociaal commentaarfilms die de randjes tussen satire en thriller opzoeken, en specifiek een perspectief willen belichten over de machtsimbalans tussen mannen en vrouwen. Cat Person voegt een paar extra sappige elementen toe, zoals het effect op de dynamiek van een onnegeerbare leeftijdskloof en de complicaties van het daten met gebruik van sociale media.
Lorelai and the Laser Eyes krijgt nieuwe trailer en lanceringsdatum
 • 0
 • 0
De ontwikkelaars van interactief pop-muziekalbum Sayonara Wild Hearts, Simogo, kondigden vorig jaar aan dat ze in samenwerking met arthouse-uitgever Annapurna Interactive de puzzelgame Lorelai and the Laser Eyes zouden ontwikkelen. Tot voor kort was nog weinig geweten over deze titel behalve zijn stijlvolle en gesofisticeerde noir-esthetiek.

Nu is een meer uitgebreide trailer met gameplay en een releasedate vrijgegeven. De trailer toont de verkenning van een zwart-wit landhuis in de barokstijl, een confrontatie met een vrouw met roze laserogen, en een pak abstracte omgevingspuzzels. Alles rond Lorelai suggereert dat er meer onder de oppervlakte schuilt, maar om dit mysterie van zijn zijden sluiers te ontdoen, zullen we de gangen van het landhuis zelf moeten bewandelen. Dat zal vanaf 16 mei kunnen, en dat op de pc of op de Nintendo Switch.

Darkest Dungeon II krijgt PlayStation-versies en gratis "Kingdoms"-modus
 • 0
 • 0
Red Hook Studios bracht in 2023 officieel hun vervolg op hun baanbrekende dungeoncrawler-RPG uit op de pc na twee jaar in Early Access. Dit vervolg is volgens de BeyondGaming-review meer gestroomlijnd, maar daarom zeker niet minder uitdagend dan het origineel. Net als het origineel, komt het vervolg nu ook naar PlayStation-platforms opgedraven. Zo komt dit duister roguelite-avontuur op 15 juli uit voor de PlayStation 4 en 5. Diens DLC The Binding Blade kan vanaf dan ook apart, of in bundel, aangekocht worden op de PlayStation-platforms.

Hiernaast kondigt de ontwikkelaar ook aan dat een nieuwe modus dit jaar nog aan het spel toegevoegd zal worden op alle platforms. De uitbreiding, genaamd "Kingdoms" zal ergens in 2024 beschikbaar worden als een gratis update. Dit stuk content zal tijdsmanagement toevoegen aan het spel zijn vele stresserende factoren; zo zal de speler in een trekkarrace tegen de klok...
Review: Valiant Hearts: Coming Home
 • 0
 • 1
In geschiedenislesjes in game-formaat heeft Ubisoft wel ervaring: voor velen is dat ook exact wat de vroege Assassin's Creed-games waren. In de Valiant Hearts-gamereeks zet Ubisoft opzettelijk in op deze educationele kant. Net als zijn voorganger belicht Valiant Hearts: Coming Home de gruwelijkheden én de heldhaftigheden die plaatsvonden tijdens de Grote Oorlog.
Review: Melatonin
 • 0
 • 3
Onze dagelijkse activiteiten durven onze dromen wel eens te betreden. Na een dag sociale media, droom je wellicht over likes. Lange werkdagen vervolgen je in je dromen, waar je repetitieve taken moet blijven doen. En die angsten over de toekomst die je wakker houden, kunnen zelfs na het slapengaan je leven blijven terroriseren. In dit domein, waar droom en realiteit elkaar raakt, speelt Melatonin zich af. Gelukkig worden al die activiteiten in de droomwereld een extra laagje activiteit gegeven: je moet ze elk uitvoeren op het ritme van de muziek die onbewust in je hoofd rondspookt.
Filmreview: All of Us Strangers
 • 0
 • 1
Het leven kan moeizaam zijn wanneer je alleen de dagen door moet komen, met alle bagage van je verleden nog aan de heup vastgebonden. Wat als er iemand was die deze bagage kon helpen dragen? Wat als die steun hetgeen is wat je nodig hebt om eindelijk die verroeste rits open te scheuren en de wollen kindertruien beladen met pijnlijke herinneringen terug op je huid te voelen? Of zelfs om de zachte huid van mamalief, die tientallen jaren geleden het leven liet, nogmaals te kunnen voelen?
Filmreview: Poor Things
 • 3
 • 5
Alles rondom ons is ontworpen om ons te doen vergeten hoe weinig vrijheid we eigenlijk hebben. Als we onze reputatie niet de keel om willen snoeren, zijn er dingen die we niet mogen doen, niet mogen zeggen, eigenlijk niet eens mogen denken. Gelukkig heeft Bella Baxter, een baby in het lichaam van haar volwassen moeder, weinig aandacht voor wat als degelijk of acceptabel wordt gezien. Zo choqueert Emma Stone kijkers en personages om de minuut in Yorgos Lanthimos zijn absurde fantasy-comedy Poor Things.
Review: Laika: Aged Through Blood
 • 0
 • 3
In een jaar volgepropt met hoogkwalitatieve games die één bepaald genre eer aandoen, is er bijna niks anders dan botte innovatie die genres op hun kop zet en ongegeneerd harde emotionele verhaalvertelling die nog de aandacht kan grijpen naar andere titels. En dat is exact wat Laika: Aged Through Blood heeft gedaan. Deze Metroidvania met een motorische twist is even fris als het uitdagend is. En vertrouw me wanneer ik zeg dat hart en hand door Laika aan diggelen worden gesmeten. Deze western heeft dan ook de eerste GOTY-plaats kunnen veroveren van deze gevoelige ziel die niet eens van westerns houdt. Geef Laika een kans, en het zal zich al snel met een hamer je lichaam, gedachten en emoties inwurmen. Laika is beschikbaar op alle platforms behalve de Switch, waar het in 2024 beschikbaar zal worden.
Review: A Highland Song
 • 0
 • 0
De Schotse heuvels ... vol geschiedenis ... vol prachtige landschappen ... vol gevaarlijke klippen ... vol verhalen. Als het tienermeisje Moira moet je de pracht en de moeilijkheden van deze heuvels trotseren om voor de aanvang van een magisch festival de vuurtoren van je oom Hamish te bereiken.
Audiovisuele VR-race-ervaring Thrasher aangekondigd
 • 0
 • 0
Ontwikkelaar Puddle en uitgever Creature kondigden tijdens The Game Awards Thrasher aan, een kosmische racegame en audiovisuele ervaring voor VR. De hoofdartiest en componist is dezelfde als bij Thumper, een gelijkaardig abstracte audiovisuele ritmische ervaring. De setting bedraagt het volledige heelal en het verhaal begint aan het begin van het bestaan. Als een razendsnelle alien-paling zal je je door de tijd en ruimte bewegen. Met gebruik van snelle "gebarende" controls zal je van een paling naar een titaan kunnen evolueren. Net als in Thumper is de bedoeling dat de muziek, visuals en gameplay samenwerken om één transcendentale ervaring te creëren. Thrasher komt naar de pc en consoles in 2024.

Hideo Kojima en Jordan Peele onthullen horrorgame OD
 • 0
 • 0
Het bestaan van Kojima's nieuwe game, OD werd al even over gespeculeerd, maar tijdens The Game Awards heeft Hideo Kojima ons verlost van deze spanning met niemand minder dan Jordan Peele aan zijn zijde. De twee "auteur"-creatievelingen zijn elk al verantwoordelijk voor baanbrekende kunstwerken zoals de Metal Gear-serie, Death Stranding, Get Out, Us en NOPE. De vorige keer dat Kojima, een fervent filmliefhebber, probeerde met een geliefd regisseur samen te werken (namelijk Silent Hills, in samenwerking met Guillermo del Toro), werd dit plan gedwarsboomd door Konami. Nu dat OD gemaakt wordt door Kojima's eigen ontwikkelstudio Kojima Productions moeten we ons hier geen zorgen meer over maken. De game wordt ontwikkeld in samenwerking met Xbox Game Studios, om gebruik te maken van hun cloud-technologie, dus de titel zal waarschijnlijk enkel voor de Xbox Series en de pc beschikbaar zijn.

Maar wat is OD nu? Veel is er nog niet over bekendgemaakt. OD, wat een acroniem is voor een...
Lost Records: Bloom & Rage van DON'T NOD aangekondigd
 • 0
 • 0
Van de ontwikkelstudio van Life Is Strange, en meer recentelijk de klimgame Jusant, komt nu Lost Records: Bloom & Rage. In deze adventure game zullen vier oude vriendinnen samenkomen om hun grootste geheim van de middelbare school in de ogen te kijken. Net als Life Is Strange heeft het verhaal een magisch realistische toon die met tijdreizen te maken zou hebben. Ergens in 2024 kan je je in het avontuur van Swann, Nora, Autumn en Kat verdiepen op de PlayStation 5, de Xbox Series X|S en op pc.

Final Fantasy XVI krijgt DLC
 • 0
 • 0
Square Enix liet tijdens de Game Awards weten dat er twee stukken DLC voor Final Fantasy XVI aankomen. De titel, die in de ceremonie de prijs won voor de beste muziek, krijgt een update genaamd Echoes of the Fallen die nu beschikbaar is voor zo'n €10, en de tweede expansie genaamd The Rising Tide zal ergens in de lente van 2024 uitkomen.

In Echoes of the Fallen zullen vreemde, donkere kristallen de ronde doen op de zwarte markten van Valisthea. De vraag is of deze een aanwijzing zijn naar een andere Mothercrystal die nog niet bekend was. Als Clive en zijn bondgenoten zul je het spoor van een paar handelsmensen volgen die je naar de Sagespire zal leiden, een verlaten toren die allerlei geheimen verbergt.

Terug
Bovenaan