LezZ

Redacteur
LezZ

LezZ

Redacteur
Techreview: EPOS GSX 1000 2nd Edition
 • 0
 • 1
Als het op audio aankomt zou ik mezelf omschrijven als een eerder typische gamer. Het belangrijkste is dat alles luid, duidelijk en gericht te horen is. Vooral in competitieve spellen is goed geluid hebben van cruciaal belang. Het maakt meer dan eens het verschil tussen winst en verlies, maar om daarvoor te investeren in een zeer goede geluidskaart is misschien teveel van het goede. Ikzelf gebruik dagdagelijks de HyperX Cloud II headset, gekend en gebruikt door vele gamers en esportsatleten, maar test niet alleen met deze headset.
Bordspelreview: Sleeping Gods
 • 2
 • 6
Wie zin heeft in grootse avonturen, kan op wereldreis vertrekken. Je kunt je echter ook virtueel verdiepen in de bordspelwereld waarbij je in een verhalende game ondergedompeld wordt in mysterie, avontuur en magische momenten. Een van de laatste aanwinsten op dit vlak is Sleeping Gods. De game werd enkele jaren geleden succesvol via een Kickstarter-campagne gelanceerd en de kleine Nederlandse uitgever Keep Exploring Games waagde zich aan een Nederlandse vertaling. Een gewaagde zet, aangezien het verhalenboek enkele tienduizenden woorden bevat. Is er wel vraag naar een spel als dit in het Nederlands? Blijkbaar wel, want Keep Exploring Games kondigde zelfs al een tweede druk aan. Ik neem je in deze review graag mee op mijn urenlange avonturen.
Bordspelreview: Jaws: No swimming, beach closed
 • 0
 • 0
Wie de klassieker Jaws gezien heeft zal het typische deuntje wel herkennen: duunnn dunnn ... duuuunnnn duun ... duuunnnnnnnn dun dun dun dun dun dun dun dun dun dun dunnnnnnnnnnn dunnnn ... Na al die jaren staat het nog steeds garant voor goosebumps als ik terugdenk aan die eerste keer in mijn kindertijd dat ik de film zag. Jaws zorgde bij veel kijkers voor een heilige schrik om te gaan zwemmen in de zee en voor menig ander trauma.
Bordspelreview: Zombie Teenz Evolution
 • 0
 • 1
Wie op zoek is naar een leuk spel waarin je samenwerkt en bovendien een goede instapper is naar het moeilijkere werk, is bij Zombie Teenz Evolution aan het juiste adres. Zelden open ik een review op deze manier, en dat is enkel bij de aanraders het geval. De opvolger van Zombie Kidz Evolution, nog steeds de nummer één voor kinderen volgens BoardGameGeek, zet de toon verder in een spel meer gericht naar tieners. De opdrachten zijn dus moeilijker en stelselmatig worden er nieuwe regels en opdrachten toegevoegd.
Techreview: Bigben Kids Dual Alarm Clock
 • 0
 • 2
Ik was al langer op zoek naar een alarmklok voor op de slaapkamer van mijn oudste zoon. Hij is al oud genoeg om zelf op te staan en zich klaar te maken voor school, maar daarvoor had hij wel nood aan een wekker. We installeerden deze klok dan ook op zijn nachtkastje en zetten samen het alarm. Het thema sprak hem alvast aan.
Review: Dragon Quest Treasures
 • 0
 • 5
Wie bekend is met de Dragon Quest-reeks weet dat het JRPG's zijn met een typische stijl. De reeks gaat al even mee en dat is een serieus understatement. Al sinds 1986 op NES, het Nintendo Entertainment System, en sindsdien niet meer weg te denken. Tot 2005 wel uitgebracht onder de naam Dragon Warrior in de westerse wereld, wegens te veel gelijkenissen met een tabletop RPG genaamd DragonQuest. Er zijn ook verschillende manga, anime en boeken verschenen van deze populaire reeks.
Review: Railbound
 • 0
 • 0
Op Nintendo Switch worden er wel regelmatig schattige puzzelgames uitgebracht. Toch sprak deze mij extra aan door de leuke stijl en de animaties. Veel van deze games stellen wat teleur wat moeilijkheidsgraad betreft dus was ik benieuwd of er voldoende uitdaging was.

Railbound was al eerder uitgebracht op Steam, waar het al zeer positieve reacties kreeg. Toegegeven, het is een beperkt aantal, maar als iedereen het bijna unaniem eens is dan is er hopelijk iets van aan. Uiteindelijk zijn dit soort puzzelgames ideaal om 's avonds nog even te spelen, waarvoor de Nintendo Switch ideaal is.
Techreview: ThinkVision M15 Mobile Monitor Flat Panel LED Backlight
 • 0
 • 2
Veel onderweg en is enkel je laptopscherm niet voldoende? Nood aan extra schermruimte om je werk efficiënt en aangenaam uit te kunnen voeren? Graag ook zo compact en licht mogelijk? Misschien is de ThinkVision M15 Mobile Monitor voor jou de ideale oplossing.
Review: Marvel's Midnight Suns
 • 3
 • 4
Firaxis zal voor de liefhebbers van XCOM en Civilization bekend in de oren klinken. Met medewerking van Marvel hebben ze hun tanden gezet in een nieuwe tactische RPG, die zich afspeelt in het Marvel-universum van de jaren ‘90. Verwacht je dus aan een licht aangepaste versie dan de bekende hedendaagse invulling.
Ubisoft-games keren terug naar Steam
 • 2
 • 2
Sinds 2019 bracht Ubisoft zijn pc-games enkel uit op Epic Games, ten gevolge van een onderling akkoord. Die laatste game was Starlink: Battle for Atlas, uitgebracht op 30 april 2019. Daar komt nu verandering in, want het is bevestigd dat ze Assassin’s Creed Valhalla, Anno 1800, en Roller Champions uitbrengen op Steam. Het is nog onduidelijk welke games zullen volgen in de toekomst, maar hopelijk zal onder andere Skull and Bones dan toch op Steam beschikbaar zijn.

Voor Anno 1800 en Roller Champions is nog geen datum meegegeven, maar Assassin's Creed Valhalla zou vanaf 6 december beschikbaar zijn op Steam. Dit valt samen met de laatste update genaamd The Last Chapter, die een gratis epiloog zal bevatten om het verhaal van Eivor af te ronden. De veelgevraagde New Game+ optie zal jammer genoeg nooit geïmplementeerd worden.

Portal krijgt nieuwe DLC met RTX en raytracing
 • 2
 • 0
Wie Portal reeds bezit zal vanaf 8 december de nieuwe DLC, Portal with RTX, gratis kunnen downloaden op Steam. Nvidia heeft dit gisteren zelf aangekondigd in een nieuwsbericht op hun website. Reeds gelanceerd in 2007, maakt deze DLC nu path tracing mogelijk om betere reflecties en realistische verlichting te bekomen, en zijn er verbeterde textures en models gemaakt in hoge resolutie.

Naast raytracing is er nu ook ondersteuning voor DLSS 3 en zijn DLSS Frame Generation. Maar videokaarten met Vulkan RT of DXR zijn ook ondersteund, zoals de Intel Arc- en AMD Radeon RX 6000-serie videokaarten. DLSS is dan echter geen optie om meer frames per seconde te halen. Nvidia raadt een RTX 3060 met DLSS 2 aan voor resoluties van 1080p met dertig frames per seconde. Voor wie zestig frames per seconde wil halen in dezelfde resolutie wordt een RTX 3080 aangeraden. Voor een volledige ervaring in 4K met Ultra...
Nieuwste trailer voor The Super Mario Bros. Movie toont onze helden in actie
 • 0
 • 0
Vorige trailer was een teaser, nu is de eerste officiële trailer gelanceerd. Waar de teaser een overwegend donkere toon had en Bowser met de hoofdrol ging lopen, krijgen we nu een eerste blik op onze helden. Met veel humor en vol referenties naar de verschillende spellen lijkt dit toch een film om naar uit te kijken. Vooral het einde van de trailer zal voor menig Mario Kart-liefhebber heel wat herinneringen naar boven halen. Mario, Luigi en Princess Peach gaan samen de strijd aan, dus deze keer is het geen reddingsmissie om de prinses uit de handen van Bowser te halen maar moeten ze voorkomen dat hij de wereld verovert.

De film komt uit in Noord-Amerika op 7 april en in Japan op 28 april. Een Europese datum is nog niet vrijgegeven, maar bronnen zouden aangeven dat dit reeds eind maart zou zijn. Hou alvast de officiële website in de gaten of bekijk het...
Bordspelreview: Pocket Escape Room: Crew vs Crew
 • 0
 • 1
Escape rooms zijn meestal om samen te werken, daar vormt deze Pocket Escape Room: Crew vs Crew een uitzondering op. We kruipen per team in de huid van een piratencrew, uiteraard op zoek naar een schat. Twee crews zijn gelijktijdig op zoek en lopen elkaar meermaals in de weg. Of deze variant goed werkt, zal duidelijk worden in deze review.
Techreview: Lenovo Smart Clock met Google Assistent
 • 0
 • 2
Wie heeft er nog steeds een wekker op zijn of haar nachtkastje staan? Ik alvast niet meer en vele anderen ongetwijfeld ook niet. Met de komst van de smartphone is de wekkerradio in vele huishoudens achterwege gebleven. Enkel bij mijn kinderen staat er nog een exemplaar, dat tevens dienstdoet als nachtlampje. Maar de Lenovo Smart Clock met Google Assistent staat sinds kort toch in mijn slaapkamer te blinken. Zal dit ook zo blijven is maar de vraag.
Preview: Marvel's Midnight Suns
 • 1
 • 3
Met de nakende release van Marvel's Midnight Suns kregen we reeds de kans om het spel uitgebreid te spelen. Vanaf 2 december is de game beschikbaar op zowat alle moderne platformen. Wie dus bekend is met XCOM en Civilization: Firaxis heeft nu zijn tanden gezet in deze tactische RPG, dat plaats vindt in het Marvel-universum. We keren wel terug naar de jaren '90-versies van de superhelden, verwacht je dus aan een andere versie dan de bekende moderne invulling.
Techreview: Nacon RIG 300 Pro HS
 • 0
 • 2
De Nacon RIG 300 Pro is het instapmodel in de nieuwe reeks headsets van Nacon. Deze is voor een zeer schappelijke prijs te verkrijgen, met verschillende versies voor PlayStation, Xbox en Nintendo Switch. In deze review leggen we de Nacon RIG 300 Pro HS op de pijnbank, specifiek de zwarte versie voor PlayStation.
Review: Dragon Ball: The Breakers
 • 0
 • 2
Is dit gewoon een Dead By Daylight kloon, in een Dragon Ball jasje? Dat was immers mijn eerste oordeel, toen ik Dragon Ball: The Breakers de eerste keer zag. Als liefhebber van Dragon Ball, en in mindere mate van Dead By Daylight, hoopte ik echter dat deze game mij beter zou liggen. Verwacht geen vechtspel, maar wel samenwerking, om van de vijand te kunnen ontsnappen.
Review: No Man's Sky
 • 0
 • 5
No Man's Sky, een spel dat al de nodige aandacht gekregen heeft. Niet altijd positief, en na lange tijd nu ook verschenen voor Nintendo Switch. De laatste updates hebben van No Man's Sky een volwaardig spel gemaakt op andere platformen. Graag testte ik dan ook de versie voor Nintendo Switch uit. Een heel universum in de palm van je hand, ik was zeer benieuwd.
Review: Voice of Cards: The Beasts of Burden
 • 1
 • 5
Een verborgen parel, deze Beasts of Burden, de derde telg in de Voice of Cards-reeks. De eerste twee lijken bij veel mensen onder de radar gebleven. Zonde, want de speciale aanpak, een RPG uitsluitend met kaarten, is toch zeer origineel. Toegegeven, bij een eerste blik lijkt dit maar een bizar gegeven. Onbekend is onbemind, dus nam ik toch mijn eerste stappen in Voice of Cards: The Beasts of Burden. Daar ben ik dan ook zeer blij om.
Review: Session: Skate Sim
 • 0
 • 2
Een skate-sim met realistische controls, die je uitdaagt om met de linker en rechter joysticks de desbetreffende voeten te besturen. Helemaal anders dan bijvoorbeeld de bekende Tony Hawk Pro Skater-reeks die een arcade belevenis biedt. Timing, snelheid en uitvoering zijn bij Session: Skate Sim enorm belangrijk, net als in het echte leven. Volg maar even de uitdagingen en belevenissen mee die mijn ervaring kenmerken in deze uitdagende game.
Bovenaan