LezZ

Redacteur
LezZ

LezZ

Redacteur
Review: Return to Monkey Island
 • 3
 • 3
Nostalgie. Hét codewoord voor de laatste telg in de Monkey Island-reeks: Return To Monkey Island. Ondertussen zijn we goed dertig jaar na de eerste uitgave, The Secret of Monkey Island. Wie deze games toen gespeeld heeft zal zich vooral de speciale humor herinneren. Deze iconische reeks, gestart in de jaren negentig, maakt dat er grote verwachtingen zijn voor deze uitgave. Tijd om te ontdekken wat Guybrush Threepwood deze keer, al dan niet ongelukkig, zal uitspoken.
Review: Way of the Hunter
 • 0
 • 0
Er op uitgaan om te jagen is in ons belgenland eerder beperkt. Mijn eigen ervaring is op dat vlak dus vrij beperkt. Gesprekken met een vriend die een jachtopleiding volgt zijn het dichtste die in de buurt komen. Het beloofde ethisch verantwoord jagen, met een realistische setting, leek een uitgelezen kans om dit in Way of the Hunter zelf te ondervinden.
Bordspelreview: Exploding Minions
 • 0
 • 1
Exploding Minions is een zeer licht aangepaste versie van Exploding Kittens. Voor mijn kinderen is Exploding Kittens het spel waar vooral mijn zoon van negen jaar regelmatig naar vraagt. In vergelijking met vele andere eenvoudige spellen eentje die ik zelf graag een paar keer speel, ook als starter op een spelavond. Na deze review het antwoord op al je prangende vragen: welke versie koop je het best en is het de moeite waard om beide versies in je collectie te hebben of te houden?
Review: Turbo Golf Racing (Early Access)
 • 0
 • 1
Iedereen die al in aanraking is gekomen met Rocket League zal bij Turbo Golf Racing een gevoel van herkenning hebben. Persoonlijk heb ik zelf vele uren met eerstgenoemde doorgebracht, dus wou ik met veel plezier Turbo Golf Racing een kans geven. De gelijkenissen zijn immers op het eerste zicht duidelijk en de nieuwsgierigheid om te ontdekken hoe het kan in een andere sport was groot. Ook al speel je in beide met ballen en auto's, toch is de uitwerking en het gevoel anders.
Review: Logic Pic
 • 0
 • 0
Een terugkerende verslaving van mij, de Japanse puzzel of nonogram. Ook gekend onder namen zoals pic-a-pix en picross. Er zijn periodes waarbij ik dagelijks van die puzzels maak, op papier maar vooral op smartphone waar tal van apps voor deze soort puzzels terug te vinden zijn. Na enige twijfel om niet terug in die spiraal te belanden, heb ik toch de sprong gewaagd om de versie op Nintendo Switch aan de tand te voelen.
Review: Rollerdrome
 • 0
 • 1
Wie mijn preview van Rollerdrome reeds gelezen heeft zal al gemerkt hebben dat ik fan was van de mix tussen Borderlands en Tony Hawk's Pro Skater. Nu de finale versie verschenen is met de laatste updates is het tijd om een conclusie te trekken. Zijn er nog veel zaken veranderd en wat heb ik verder kunnen ontdekken nu alle inhoud beschikbaar is. Heeft het spel nog verder kunnen boeien?
Bordspelreview: Tyrannosaurus Rex: De Dino-Race
 • 0
 • 0
Samen met de kinderen een eenvoudig maar thematisch leuk spelletje spelen kan met Tyrannosaurus Rex: De Dino-Race. Opgejaagd door de Tyrannosaurus Rex en tussendoor nog eens vechten met dinosaurussen van je tegenstanders: dat zijn je uitdagingen en obstakels om heelhuids thuis te komen en het spel te winnen.
Review: Digimon Survive
 • 0
 • 1
Visual novels of grafische romans, ze zijn niet direct aan mij besteed. Een uitzondering wou ik graag maken voor Digimon Survive. De tegenhanger voor velen onder ons, vooral in de westerse wereld, van Pokémon. Die vergelijking is er vooral wegens de kleine monsters die als een soort huisdier met je meereizen. Maar Digimon is een veel volwassenere reeks dat de zwaardere thema's durft aan te snijden.
Nu gratis 5 dagen Age Of Empires IV spelen en nieuwe beschavingen aangekondigd
 • 4
 • 1
Speel de komende vijf dagen gratis Age Of Empires IV of koop het direct met vijftig procent korting. En net hebben ze ook een nieuwe, gratis, update aangekondigd. Die is vanaf 25 oktober beschikbaar en zal onder andere twee nieuwe beschavingen bevatten.

De Ottomanen en Malinezen maken hun opwachting om met nieuwe innovatieve strategieën op de proppen te komen. De Malinezen uit West-Afrika zijn gekend als de rijkste beschaving aller tijden en hebben een grote focus op een sterke economie. De Ottomanen zijn niet toevallig een van de langst bestaande beschavingen geweest. Hun sterk leger zou met grof geschut – the Great Bombards – alle tegenstanders kunnen verslaan. Er zijn ook nieuwe Art of War-uitdagingen en vijftien nieuwe specialisaties voor elke beschaving aangekondigd.

Jaag alleen of samen op legendarische wezens in Atlas Fallen
 • 0
 • 0
Atlas Fallen komt onze richting uit in 2023, nog even geduld dus. Een nieuwe fantasierijke action RPG van Deck13 Interactive voor PlayStation 5, Xbox Series en pc. Het verhaal zal alleen of in co-op gespeeld kunnen worden en belooft zeer spectaculaire gevechten.

Alles vindt plaats in een woestijnachtige wereld met verborgen oude schatten en mysterieuze overblijfsels van de oudheid maar is zeker niet zonder gevaar. Legendarische wezens dwalen rond en je zal alle magische krachten en geavanceerde wapens hard nodig hebben om te overleven in deze wereld. Bekijk hieronder de eerste beschikbare video van Atlas Fallen!

Phantom Hellcat, nieuwe hack and slash geïnspireerd op Nier
 • 0
 • 0
Een datum van release is nog niet meegegeven, maar de game belooft heel wat actie en avontuur in deze hack and slash geïnspireerd op Nier. Uitgever All in! Games en ontwikkelaar Ironbird Creations hebben op gamescom Phantom Hellcat aangekondigd voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Demonen hebben de moeder van Jolene ontvoerd en nu is het aan haar om de hoofdrol op zich te nemen en haar moeder te redden. Alles vindt plaats in theatrale omgevingen vol met acrobatische toeren en dynamische gevechten. Magische maskers geven je speciale krachten en met de vrij te spelen vaardigheden zal je de mysterieuze en sluwe Trickster op spectaculaire wijze moeten verslaan.

Review: Dusk Diver 2
 • 0
 • 1
Anime hack and slash overgoten met een RPG-sausje. Dusk Diver had gemengde reviews waardoor ik deze aan mij heb laten passeren, ondanks de interesse die ik toch had. Toen Dusk Diver 2 aangekondigd werd voor Nintendo Switch wou ik dus met veel plezier het spel onderwerpen aan een uitgebreide test. Ook benieuwd of het vervolg beter is dan het origineel?
Review: Xenoblade Chronicles 3
 • 0
 • 7
De derde telg in de Xenoblade Chronicles-reeks is onlangs uitgekomen op Nintendo Switch. Een reeks die mij wat gepasseerd was aangezien ik al jaren aan Final Fantasy verknocht ben. Toegegeven dat bij de laatste games van laatstgenoemde het gevechtssysteem mij niet altijd aansprak en ik bijgevolg meermaals moest herbeginnen na een lange pauze. Xenoblade Chronicles 3 bleef echter boeien met zowel het gevechtssysteem als het verhaal en daarover vertel ik zeer graag meer, want er is veel te ontdekken in dit openwereldspel.
Preview: Rollerdrome
 • 0
 • 1
Rolschaatsen? Met wapens? In een arena? Cell-shaded comic style graphics gecombineerd met snelle, vloeiende actie en tussendoor je tegenstanders overhoop knallen: een concept dat mij wel aanspreekt. Dat is in een notendop Rollerdrome: de nieuwe singleplayer skater-shooter van Roll7, de makers van OlliOlli World.
Review: Bright Memory: Infinite
 • 0
 • 1
Bright Memory: Infinite is de opvolger van Bright Memory: Episode 1, een mix van fps en actie. Het grafische ziet er al fantastisch uit, waardoor mijn verbazing groot was toen ik ontdekte dat dit spel, uitgegeven door FYQD-Studio, vooral ontwikkeld is door één persoon. Unreal Engine 4 ligt aan de basis en deze draait vloeiend op de Nintendo Switch. Gelukkig want flitsende actie is het centrale gegeven in dit spel en een vlotte ervaring is hierbij uitermate belangrijk.
Bordspelreview: Jonathan Eaton's Houses of Treasure: Itzamna's Eye
 • 1
 • 3
Een escape room gecombineerd met legpuzzels, de nieuwe variant uitgegeven door Jumbo. Een ideaal spel voor mij en vooral vrouwlief met een passie voor legpuzzels. Puzzels van tweeduizend stukken en meer vormen voor haar dan ook geen probleem. Legpuzzels van die grootteorde zijn niet zozeer mijn ding en dus leek Jonathan Eaton's Houses of Treasure: Itzamna's Eye voor ons beiden weggelegd. Samen - kleinere - legpuzzels maken en escape room-raadsels oplossen: perfect. Maar is de combinatie van beide wel een succes?
Nacon Pro Compact Colorlight, de nieuwe controller en opvolger van de Pro Compact
 • 0
 • 0
Tijdens Nacon Connect is ook de opvolger van hun controller, de Nacon Pro Compact Colorlight, aangekondigd. Er lijkt niet veel veranderd te zijn aan het origineel behalve het toevoegen van een transparant omhulsel en uiteraard heel wat LED lichtjes. Net als de originele Nacon Pro Compact is deze controller officieel gelicenseerd voor de Xbox en compatibel met pc.

Met de Pro Compact app kan je tevens de bediening, knoppen, joysticks en gevoeligheid van de triggers volledig aanpassen. Er is ook een activeringscode inbegrepen van Dolby Atmos voor headsets. De zes LEDs kunnen elk tot 25 verschillende kleuren weergeven. Gecombineerd met vier verschillende effecten in drie mogelijke snelheden zorgt dit voor enorm veel mogelijke combinaties. Later dit jaar, in de herfst, kan de kleurrijke Nacon Pro Compact Colorlight al de jouwe zijn.

Negen nieuwe RIG Pro Series Gaming Headsets aangekondigd tijdens Nacon Connect
 • 0
 • 0
Nacon heeft tijdens Nacon Connect ook een aantal nieuwe versies van hun Pro series headsets aangekondigd. Deze serie telt vanaf nu in totaal negen headsets in de 300 Pro-, 500 Pro- en 800 Pro-uitvoeringen en deze zullen vanaf najaar 2022 verkrijgbaar zijn.

Het topmodel, de 800 Pro, is draadloos en beschikbaar in drie modellen: de 800 Pro HD voor pc, de HX voor Xbox en de HS voor PlayStation. Een basisstation om op te laden en usb-adapter worden meegeleverd. De headsets ondersteunen 3D audio en zijn uitgerust met 40mm-drivers. De verwachte prijs is 199,99 euro.

Voor 79,99 euro zal een 500 Pro voor jou zijn. Een headset met draad, voorzien van 50mm drivers, die eveneens 3D audio ondersteunt. De 500 Pro HC is de versie voor consoles, beschikbaar in zwart of wit, en de 500 Pro HD versie is voor pc.

Instappen kan je met de 300 Pro's voor 29,99 euro en deze zijn beschikbaar voor PlayStation, Xbox en Nintendo Switch. Deze zijn dus voornamelijk voor consolegebruik en zijn voorzien van...
Review: Nemesis: Lockdown
 • 0
 • 4
De kans krijgen om de pc-versie van Nemesis Lockdown te reviewen kon ik niet laten liggen. Een bordspel dat - jammer genoeg - nog niet tot mijn collectie behoort. Het eerste Nemesis-bordspel van Awaken Realms had mijn groep wel al meerdere avonden spelplezier bezorgd. Deze standalone opvolger verschilt in een aantal opzichten van zijn voorganger, maar is vooral meer van hetzelfde. Gewapend met de ervaring en kennis van het origineel startte ik mijn missie met de digitale opvolger.
Destroy All Humans! 2 - Reprobed: Co-op trailer
 • 0
 • 0
THQ Nordic heeft voor Destroy All Humans! 2 - Reprobed een nieuwe trailer losgelaten. Hiermee wordt bevestigd dat de volledige campagne co-op speelbaar is. Nog steeds verwacht op 30 augustus toont de trailer hoe dit in zijn werk gaat. Met lokale split screen co-op kan je nu met zijn tweeën naar hartenlust proben. En geef toe, proben is nu eenmaal leuker met twee.

Bovenaan