LezZ

Redacteur
LezZ

LezZ

Redacteur
Techreview: HyperX Cloud III Wireless
 • 0
 • 2
Wie de laatste jaren één of meerdere e-sportsscènes gevolgd heeft, zij het shooters of andere genres, zal de voorganger ongetwijfeld al opgemerkt hebben. De zwart-rode toets valt namelijk al snel op als iemand van dichtbij in beeld komt. Na ondertussen al acht jaar prominent aanwezig te zijn, werd het tijd voor HyperX om een opvolger op de markt te brengen. Aangezien het oudere broertje gelauwerd werd om zijn prestaties en comfort zoek ik uit of deze vernieuwde versie een waardige opvolger is.
Review: War Hospital
 • 0
 • 2
Tegenstanders neerknallen is waar het bij de meeste games om draait die over oorlog handelen. Maar op tijd en stond eens stilstaan bij al dat leed dat veroorzaakt wordt bij andere mensen, dat wordt meestal over het hoofd gezien. Maar vergeet niet dat er heel wat slachtoffers vallen die moeten vechten voor hun leven. Achter de schermen zijn dan ook heel wat handen nodig om iedereen te kunnen verzorgen en een kans te bieden op herstel. Dokters en verpleegkundigen zijn broodnodig en van cruciaal belang. Het werd hoog tijd dat er meer aandacht kwam voor de moeilijke omstandigheden en beslissingen die genomen moeten worden in mensonterende omstandigheden.
Musicalreview: A Christmas Carol
 • 0
 • 6
Het verhaal van Charles Dickens is voor mij zowat de Home Alone van de theaterwereld. Talloze keren werd dit reeds verfilmd, ingesproken of vertolkt. Deep Bridge werkte nu samen met Stany Crets, die een nieuw script schreef en de regie op zich nam om er een hedendaagse toets aan te geven. Toch zou het originele verhaal met respect behandeld worden. Ik ging dus met veel plezier naar de voorstelling kijken. Uiteraard hoopte ik op een leuke twist, met de nodige humor en een mooie knipoog naar de hedendaagse cultuur.
Techreview: Victrix Pro BFG
 • 0
 • 0
Controllers. Bij veel gamers hebben ze een speciale plaats in hun hart. Vooral nostalgie speelt een grote rol, maar soms zijn er ook speciale versies of beperkte uitgaven die een mooi plaatsje krijgen in het interieur. In dit geval gaan we met een modulaire variant aan de slag en is het maar de vraag of ik deze een plaatsje zou geven in mijn collectie. Eerder om uit te stallen als prachtexemplaar of als gemiste kans? Ontdek het in deze review!
Techreview: Nacon RIG 600 Pro HX
 • 0
 • 2
Veel functies met weinig budget? Een droomscenario voor vele fabrikanten en eindgebruikers. Uiteraard moeten er dan wat gerichte keuzes gemaakt worden en de nodige knopen doorgehakt. De nodige kwaliteit is een minimumvereiste, zowel op het vlak van audio als van bouwkwaliteit. Comfort, gebruiksgemak en compatibiliteit zijn tevens belangrijke punten. Waar de ene persoon het één op de eerste plaats zet, zal voor de andere persoon dat net minder belangrijk zijn.
Techreview: ROG Ally
 • 0
 • 6
Zelfs de tegenstanders van de Nintendo Switch zullen de furore die het toestel op de markt teweegbracht niet kunnen tegenspreken. Het succes van dat toestel heeft volgens mij de spelwereld bewust gemaakt wat de mogelijkheden zijn. Een draagbare computer in plaats van een spelconsole was dan ook een logisch gevolg. Het meest bekende toestel is de Steam Deck van Valve, met zijn eigen besturingssysteem genaamd Steam OS. Dat is gebaseerd op de Debian-distributie van Linux, met alle voor- en nadelen van dat systeem. Vooral bij gamers is Linux niet altijd het besturingssysteem bij uitstek, al is er de laatste jaren veel verbeterd rond de ondersteuning van games.
Review: Cities: Skylines II
 • 1
 • 6
Waarschuwing: het spelen van Cities: Skylines II kan leiden tot een nostalgische bui. Het is te zeggen, dat was bij mij toch het geval. Al heb ik de vorige versie wel eens geprobeerd, de complexiteit heeft mij toen wat afgeschrikt. Voor deze review heb ik echter volgehouden en eens ik de basis wat onder de knie had, kwam het plezier van weleer al snel terug.
Review: My Time at Sandrock
 • 0
 • 0
Wie van zogenaamde gezellige games houdt heeft misschien al van de voorloper gehoord: My Time At Portia. De ontwikkelaar zou de pijnpuntjes aangepakt hebben en voor heel wat extra inhoud gezorgd hebben. Op het eerste gezicht spreken de cijfers voor zich en is het spel groter en beter. Maar is het ook even kwalitatief en grijpt het je even hard aan als zijn voorganger? Ook al was My Time At Portia niet heel uitgebreid, de passie was voelbaar en graag had ik ook hetzelfde gevoel gekregen bij de opvolger.
Techreview: Corsair K70 CORE
 • 0
 • 0
Het toetsenbord: het blijft toch een onderdeel waar vooral gamers en enthousiastelingen oog voor hebben. Er zijn nochtans veel vormen, maten en kleuren beschikbaar. Kortom voor elk wat wils. Weten wat voor jou het beste werkt of wat jouw voorkeur is tussen al die overweldigende keuzes is, dat wordt steeds meer de uitdaging. Jammer genoeg heeft niet elke winkel verschillende soorten en merken in huis, waardoor het moeilijk is een om zo zelf de verschillende materialen, groottes en het verschil in gevoel eens te ervaren.
Review: MythForce
 • 0
 • 1
Tekenfilms uit de jaren tachtig, de gelijkenis is hierbij zeer groot. De eerste vrijgegeven beelden katapulteerden mij stante pede terug naar lang vervlogen tijden. Als klein mannetje op de zetel, kijkend naar naar een dikke CRT-televisie. He-Man reisde door het universum in de Masters of the Universe, de slechte Skeletor achterna. Die laatste is ondertussen bekend van de memes. Mijn interesse was gewekt en ik was benieuwd of deze stijl en het gevoel van toen terug naar boven kwam tijdens het spelen.
Review: The Crew Motorfest
 • 0
 • 3
Zal het derde deel mij eindelijk volledig kunnen bekoren? De voorgaande delen waren daar niet volledig in geslaagd. De tweede telg had wel een goede poging gedaan, maar vooral de algemene besturing en het gevoel bij de wagens gooiden te veel roet in het eten voor mij. Het is nochtans een reeks die mij blijft aanspreken. De opzet en de verscheidenheid aan voertuigen heeft toch heel wat potentieel, dat tot op heden nog niet volledig benut werd. Ik was dan ook benieuwd of het deze keer wel aan al mijn - hoopvolle - verwachtingen zou voldoen.
Techreview: AOC AG405UXC
 • 0
 • 1
Past dit eigenlijk wel op mijn bureau? Een vraag die ik mij beter eerst had gesteld vooraleer mij aan te melden om dit ultrawide 40 inch scherm aan de tand te voelen. Aangezien ik steevast twee aparte schermen gebruik, wat de laatste paar jaar trouwens twee 27 inch modellen zijn, test ik graag het verschil met een enkel scherm van groot formaat.
Techreview: Razer Moray
 • 0
 • 2
Een nieuwe markt aansnijden, daar is Razer niet vies van. Met deze in-ear monitors, oftewel IEM's, trachten ze volgens henzelf de streamermarkt aan te spreken. Het toeval wil dat ik de afgelopen tijd heel wat opties nagekeken heb om zulke oortjes aan te schaffen. Behalve de laatste draadloze varianten: true wireless of TWS, zijn ook bedrade varianten populair. In dit geval een IEM zoals bijvoorbeeld bands gebruiken tijdens optredens om zo de muziek goed te blijven horen, ook al is er veel publiek aanwezig of andere storende factoren.
Review: Fae Farm
 • 0
 • 2
Soms denk ik terug aan de vele uren die ik zowel met Harvest Moon als met Stardew Valley doorbracht. Het plannen van je eigen boerderij, hard werken om alles mooi te maken en proper te houden, banden smeden met de verschillende personages die je tegenkwam en uitzoeken wie je partner kon worden, gaf heel wat voldoening. Ondertussen hebben zowel vrouwlief als ikzelf ook de nodige tijd doorgebracht met de verschillende Animal Crossing-spelletjes en vooral de laatste versie op Nintendo Switch. De gelijkenissen met eerder vernoemde spellen waren voor mij op het eerste gezicht al duidelijk, dus was ik benieuwd om ook deze aan de tand te voelen.
Techreview: HP OMEN 45L Gaming Desktop GT22-0905nd
 • 3
 • 1
Een prebuilt game pc? Een aantal onder ons huivert al van de gedachte alleen. Ikzelf stel alles graag zelf samen en kies bewust welke onderdelen gebruikt worden. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd want dit vergt toch wat onderzoek in verband met compatibiliteit van de onderdelen onderling en de nodige kennis van zaken. Gelukkig bestaan er een aantal merken en winkels die deze dienst verlenen of hierbij kunnen helpen. Het lijdend voorwerp van deze review is een vooraf samengestelde game-pc: de HP OMEN 45L Gaming Desktop.
Review: Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons
 • 0
 • 2
Gamers die eind jaren tachtig al actief waren, zullen toen ongetwijfeld in aanraking gekomen zijn met Double Dragon. Eerst in het lunapark, kort daarna al op het Nintendo Entertainment System of kortweg NES. Ikzelf heb vele uren versleten aan Double Dragon, en dus veel centjes aan de speelkast. Niet veel later had ik zelf Double Dragon II voor mijn Game Boy gekregen en kon ik zonder munten aan de slag.
Review: Atlas Fallen
 • 6
 • 7
Hier heb ik naar uitgekeken! Een op dat moment vrij onbekend spel aanduiden als mijn verwachte game of the year 2023, het was een gok. Zeker aangezien er dit jaar tal van toppers op de planning stonden en nog staan. Denk maar aan Baldur's Gate III, de nieuwe Zelda en niet te vergeten Hogwarts Legacy, dat reeds vroeg in het jaar uitkwam. Dat zijn maar enkele voorbeelden van de vele toppers, maar de prachtige setting en de mythologische wezens van Atlas Fallen spraken direct tot mijn verbeelding en lieten mij dromen van een topbeleving.
Techreview: AOC Q24G2A/BK
 • 0
 • 1
Uniek voor de Europese markt. In de Aziatische markt zou het verkopen als zoete broodjes maar een scherm met deze specificaties en een diagonaal van 24 inch is uniek in onze regionen. Volgens AOC zou er wel degelijk een markt zijn bij ons voor compacte toestellen met een hoge resolutie. Ikzelf kies toch eerder sneller voor 27 inch versies maar om onder andere shooters te spelen kan een kleiner scherm wel voordelen bieden.
Techreview: Motorola Edge 40 Pro
 • 0
 • 1
Hello moto! Een groet die ik al heel lang hoor tijdens het opstarten van mijn telefoon. Mijn voorkeur gaat al langer uit naar Motorola als merk, want het voordeel van een bijna maagdelijk Android-systeem vind ik belangrijk. De kans om hun nieuw vlaggenschip te testen wou ik niet laten liggen, zeker aangezien de gebruikte CPU de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2 is. Ik was reuzebenieuwd naar de resultaten en performantie van dit snelheidsbeest.
Bordspelreview: Sonic Super Teams
 • 0
 • 1
Gotta go fast! Het thema dat al jarenlang onze trouwe, blauwe egel kenmerkt. Al sinds de jaren negentig niet meer weg te denken uit de gamewereld. Zijn eerste optreden was op de Sega Mega Drive in het gelijknamige spel Sonic the Hedgehog. Sega had dringend een nieuwe mascotte nodig om Nintendo het hoofd te bieden aan hun populair figuur. Ondertussen zijn we al dertig jaar verder en is de supersnelle egel nog niet van het scherm verdwenen. Er zijn niet alleen veel videogames verschenen, maar ook ontelbaar veel andere artikelen. Ik mocht aan de slag met een nieuw bordspel, waarin niet alleen Sonic maar ook zijn vrienden van de partij zijn.
Terug
Bovenaan