LezZ

Redacteur
LezZ

LezZ

Redacteur
Review: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
 • 2
 • 8
Eindelijk, het langverwachte vervolg op The Legend of Zelda: Breath of The Wild is er! Dé lanceringstitel van de Nintendo Switch krijgt zes jaar na datum een opvolger. Al die tijd heeft Nintendo gewerkt aan The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom. Vlak na de gebeurtenissen uit BOTW trekken Zelda en Link op onderzoek uit, om de oorsprong van de gloom - een soort zwarte mist - te achterhalen. Ze komen oog in oog te staan met een reusachtige mummie, die deze mist beheerst en er tevens voor zorgt dat het legendarische Master Sword breekt. Tot overmaat van ramp worden princes Zelda en Link terug gescheiden van elkaar.
Review: TT Isle Of Man: Ride on the Edge 3
 • 0
 • 1
Opgelet! Voor wie niet vertrouwd is met de motorrace-wereld: de Tourist Trophy motorrace op Isle Of Man staat bekend als een van de gevaarlijkste races ter wereld. Het is niet ongewoon dat er slachtoffers vallen, al dan niet dodelijk. Wat deze race zo gevaarlijk maakt, is niet moeilijk om uit te dokteren: tegen de klok racen, op de smalle wegen en straten van het Isle Of Man, daagt de rijders uit om de limieten op te zoeken. Er is geen ruimte om fouten te maken, en in tegenstelling tot het spel, kom je er dan niet altijd zonder kleerscheuren van af.
Techreview: AOC AGK700 RGB Backlit Gaming Keyboard
 • 0
 • 2
AOC gaat verder met de diversificatie op de gamingmarkt en heeft ook eigen keyboards uitgebracht. Er zijn drie modellen beschikbaar en Ik heb de AOC AGK700 RED versie in QWERTY uitvoering getest. In tegenstelling tot zijn twee kleinere broertjes, de AGK200 en AGK500, beschikt deze versie over Cherry MX Red switches, N-key rollover en volledige Anti-Ghosting. Die laatste twee zijn vooral voor gamers belangrijk, want dit zorgt er voor dat alle toetsen apart en in correcte volgorde van aanslag geregistreerd worden. Hiermee wordt ook het typische tuutgeluid vermeden, wat bij andere toetsenborden wel gebeurt als er te veel knoppen tegelijk worden ingeduwd.
Diablo IV geeft spelers heel veel vrijheid, zowel qua uiterlijk als speelstijl
 • 0
 • 0
Op 6 juni zal het langverwachte Diablo IV eindelijk beschikbaar zijn op pc, Xbox en PlayStation. Het spel belooft veel meer mogelijkheden om alles aan te passen, zoals nooit tevoren. Dat is niet beperkt tot het kiezen van een klasse of het compleet aanpassen van je uiterlijk, zonder daarbij vast te houden aan archetypes, maar ook qua speelstijl zal je veel mogelijkheden hebben. Er zijn vijf beschikbare klassen op dit moment: Barbarian, Sorcerer, Rogue, Druid en Necromancer. Ze hebben elk hun eigen voorkeur van vechtstijl, waarbij de Barbarian van dichtbij zijn brute kracht gebruikt, kan een Rogue er ook voor kiezen om met een boog te vechten vanop afstand. Zo heeft elke klasse, op elk niveau van de Skill Tree, een drietal mogelijke opties om uit te kiezen, wat dan het best bij jouw speelstijl past.

Na level 50 is de Skill Tree echter compleet en krijg je toegang tot het Paragon-bord. Dan krijg je elk level vier Paragon-punten, waarmee je onderdelen op het bord vrijspeelt. Deze...
Review: The King's Dilemma: Chronicles
 • 0
 • 2
Wie al langer eens de koning wou spelen van een middeleeuws koninkrijk, krijgt nu de kans. Het bordspel The King's Dilemma is nu ook vertaald naar een iteratie voor pc, waardoor het mogelijk is om zelf het heft in handen te nemen. Alleen heersen zit er echter niet in, toch niet bij de start van het spel. Verschillende families, houses genaamd, hebben het één en ander in de pap te brokken. Verschillende regio's zullen vechten om alleenheerser te worden van het continent, maar zal jouw familie als ultieme winnaar uit deze - politieke of gewelddadige - strijd komen?
Review: Blanc
 • 0
 • 2
Blanc valt direct op door de zwart-witte minimalistische tekenstijl. Het is een coöperatief avontuur over twee jonge dieren die samen moeten werken om te overleven en hun families terug te vinden. Een schattig duo in een fantastisch mooi handgetekende omgeving. Slaag je erin om ze heelhuids naar hun families te loodsen? Of raak je toch verdwaald in de besneeuwde wildernis?
Preview: XDefiant
 • 0
 • 2
Ubisoft heeft de eerste aankondiging van XDefiant reeds gedaan in juni 2021. Dat is ondertussen al een hele tijd geleden, maar het spel zou uitvoerig getest zijn middels verschillende insider previews en bètaperiodes. Ze wilden naar eigen zeggen het spel pas uitbrengen als ze tevreden waren met het resultaat. We zijn nu een paar jaar verder en we kunnen nu zelf eens aan de slag tijdens de closed beta.
Review: The Great War: Western Front
 • 0
 • 0
Real-time strategy games heb ik eerlijk gezegd een tijdlang links laten liggen. Na talloze varianten gespeeld te hebben, van de meest bekende tot obscure indiegames, had ik er wat mijn buik vol van. Toen ik echter de eerste beelden van The Great War: Western Front zag, was mijn interesse toch gewekt. De manier van oorlog voeren gaf mij een Total War-gevoel. De Eerste Wereldoorlog leek mij ook nog een goede setting om soldaatje te spelen, nog voor de opkomst van de moderne wapens en oorlogsvoering. Tactische beslissingen hebben die periode toch meer impact, dus ging ik snel aan de slag om die oorlog even te beslissen met al mijn geniale ingevingen.
Review: Digimon World: Next Order
 • 0
 • 1
Toen ik de aankondiging van deze game zag, werd ik direct terug gekatapulteerd naar het PlayStation 1-tijdperk. Als kind kwam ik af en toe op bezoek bij een neef, die Digimon World in zijn collectie had. Ik begreep toen al iets van de Engelse taal, maar aangezien ik al volop in de wereld van die andere monsters verzeild was, lagen mijn verwachtingen toch wat anders met de nodige verwarring tot gevolg. Een vergelijking met Tamagotchi is eigenlijk beter geplaatst, want de verzorging van monsters speelt bij Digimon een zeer grote rol.
Preview: Diablo IV
 • 0
 • 4
Afgelopen vrijdag kreeg ik plots de kans nog om de early access van de open bèta van Diablo IV te spelen. Dat is al een hele mondvol, maar wie de game dus in preorder kocht, kreeg al een weekend eerder toegang tot de beta. Met andere woorden een closed beta dus ...? Tijdens het weekend van 24 maart is de bèta open en dus vrij toegankelijk voor iedereen, ook als je de game nog niet hebt aangeschaft. Ideaal voor wie al eens wil proberen en ikzelf kan dat alleen maar aanraden. Ik ben wel benieuwd of de servers dit aankunnen, maar afgelopen weekend was enkel vrijdag problematisch, de andere dagen had ik geen probleem en ook geen wachttijden.
Techreview: JBL Boombox 3
 • 4
 • 1
Een vrij groot feestje gepland maar geen zin om een geluidsinstallatie te huren? Geen zorgen want met de JBL Boombox 3 ben je aan het juiste adres. Of dat moeten we toch geloven als we de bijhorende reclame lezen, want met een krachtig geluid en diepe bas moet dat geen probleem zijn, toch?
Bordspelreview: Jurassic World: Escape The Island
 • 0
 • 1
In de Shuffle-reeks van Cartamundi kon ook Jurassic World uiteraard niet ontbreken. Met de recente Jurassic World Dominion-film was er dan ook aandacht genoeg voor de reeks. Een eenvoudig spel waarin je zo snel mogelijk tracht te ontsnappen van het eiland, anders blijf je eenzaam en alleen achter bij gevaarlijke dinosaurussen.
Review: Blood Bowl 3
 • 0
 • 3
Wie zin heeft in een potje American football met nóg meer agressie en vooral bloederige taferelen, is bij Blood Bowl aan het juiste adres. Deze derde telg in de reeks is, net zoals de andere twee voorgangers, gebaseerd op het gelijknamig bordspel. Verwacht je dus aan een gewelddadig tactisch spelletje dat turn-based verloopt, zowel tegen een computergestuurde tegenstander als tegen echte spelers.
Techreview: AOC AG275QZ/EU
 • 0
 • 3
Elke gamer die ook competitief actief is zal al vast in aanraking gekomen zijn met de refresh rate van je monitor. Voor zeer snelle games heb je met een hogere verversingssnelheid een vloeiender beeld, wat op zijn beurt een voordeel biedt als je tegenstander dat niet heeft. De meeste - lees goedkopere - monitors hebben een standaard verversingssnelheid van 60 Hz, maar schermen van 120 Hz of 144 Hz zijn de laatste jaren al betaalbaar geworden. Schermen met 240 Hz, of in dit geval een 270 Hz refresh rate, zijn nog een stuk duurder dus denk je al twee keer na vooraleer je er eentje aanschaft.
Bordspelreview: What's Missing
 • 0
 • 2
Voor families die graag Pictionary spelen tijdens een gezellige familiebijeenkomst, of gewoon zomaar, is er een nieuwe variant op het beproefde tekenconcept. Maar in tegenstelling tot het bekende spel ga je met What's Missing niet tekenen wat je kaartje aangeeft. Hoe dat wel in zijn werk gaat, kan je uit de titel misschien al afleiden.
Bordspelreview: Grizzly Gears
 • 0
 • 3
Alleen verloren lopen in het bos, we mogen er niet aan denken. Maar niet alleen mensenkinderen kunnen hun weg verliezen - al dan niet opzettelijk door de ouders én met of zonder broodkruimels te strooien - ook dieren kunnen de weg kwijtraken. Aan jou om met Grizzly Gears de radars van het bos te doorgronden en iedereen veilig naar huis te brengen.
Review: GRUNND
 • 0
 • 4
Af en toe slagen indiegames er in om mij aan te spreken. GRUNND is hiervan een zeer goed voorbeeld en met de donkere, kafkaiaanse stijl was mijn interesse al snel gewekt. Alles is overigens handgemaakt door een handvol mensen. De beloofde speeltijd bedraagt meer dan vijf uur, maar het verhaal heeft verschillende eindes en een eerste playthrough neemt al minstens zoveel tijd in beslag.
Review: Marvel's Midnight Suns - The Good, the Bad, and the Undead
 • 2
 • 2
Welkom bij de eerste uitbreiding voor Marvel's Midnight Suns, waarin Deadpool een Lekker Comfortabel leventje zal leiden bij de rest van onze superhelden. Een DLC uiterst geschikt voor deze atypische held die het niet schuwt om de zogenaamde vierde muur te doorbreken. Maak je borst dus al maar nat voor de kenmerkende humor van Deadpool, of je er nu van houdt of niet.
Amnesia: The Bunker uitgesteld tot 16 mei
 • 0
 • 0
Liefhebbers van de horrorreeks Amnesia zullen nog tot 16 mei op hun honger moeten blijven zitten voor Amnesia: The Bunker, want ontwikkelaar Frictional Games heeft een tweet de wereld ingestuurd. Ze kondigen aan dat de eerdere releasedatum verschoven zal worden. Eerst was maart 2023 voorzien, maar omdat hun kleinere team te kampen had met verschillende ziektegevallen moeten ze de release uitstellen.

Deze nieuwste telg in de Amnesia-reeks belooft voor de eerste keer meer vrijheid om te kunnen overleven en een semi-openwereld. Om de kwaliteit en het spel de nodige aandacht te kunnen geven zullen deze extra weken ontwikkeling een grote impact hebben, aldus de ontwikkelaar. Op 16 mei zou de game dan verschijnen op Steam, Epic Games en GOG voor pc en op PlayStation en Xbox.

Metroidvania-spel Pronty komt naar Nintendo Switch in maart
 • 0
 • 0
Uitgever Happinet en ontwikkelaars 18Light Game en Funzone Games zullen op 7 maart Pronty uitbrengen voor Nintendo Switch. Sinds november 2021 is deze game al beschikbaar op Steam, maar nu vindt het zijn weg naar de Nintendo Switch eShop. Het spel speelt zich volledig af onderwater en valt onder de noemer van Metroidvania games. De stad Royla was eens een welvarende plek maar zit nu vol gevaarlijke wezens en gevaarlijk afval. Pronty moet met zijn metgezel, een zwaardvis die ook dienst doet als zijn wapen, deze stad terug naar zijn oude glorie brengen.

Het gevechtssysteem is vrij uniek, waarbij je Pronty bestuurt om aanvallen te ontwijken en zijn wapen apart bestuurt om aanvallen mee uit te voeren, om obstakels te verwijderen of om Pronty te beschermen tegen aanvallen. De gevechten zijn uitdagend en omgevingen lijken prachtig vormgegeven. Het spel zou verkrijgbaar zijn voor een prijs van € 14,99 maar pre-orders zijn reeds beschikbaar, met een kleine korting, voor € 13,49...
Terug
Bovenaan