Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Review: The Chant
  • 1
  • 1
Er zijn heerlijk gruwelijke tijden in aantocht voor fans van het betere gegriezel. De komende maanden kunnen we aan de slag met The Callisto Protocol, de Outlast Trials en remakes van Dead Space en Resident Evil 4. Horror ondergaat momenteel dan ook ietwat van een renaissance. The Chant is een titel die niet zo veel deining wist te maken op de radar als die grotere titels, maar wel enkele goede ideeën aan boord lijkt te hebben om genrefans mee te bekoren. Of dat genoeg is, dat ontdekken we in de review.
Avatar: The Way of Water krijgt officiële trailer
  • 0
  • 0
Dit najaar is het tijd om terug te keren naar Pandora. Als we mogen afgaan op de eerste echte trailer, dan gaat het dat lange wachten waard geweest zijn. James Cameron heeft er jaren over gedaan om de technologie te perfectioneren om overtuigend de onderwaterwereld van Pandora in beeld te brengen, en de trailer geeft alvast netjes aan dat het de perfectionist die in hem schuilt gelukt is.

In een dikke twee minuten doet de trailer dan ook perfect wat het moet doen. Het herintroduceert ons tot de setting van Pandora en oude bekenden als Jake Sully. Het geeft ons fracties van het verhaal zonder al te veel uit de doeken te doen. Maar vooral, het doet ons watertandend uitkijken naar 16 december, de dag dat we de volle drie uur van dit spektakelstuk op het grootst mogelijke scherm kunnen kijken

EA en Marvel slaan de handen in elkaar voor minstens drie titels
  • 0
  • 1
EA heeft sinds het succes die ze gehad hebben met Star Wars de smaak van licenties te pakken. De uitgever/ontwikkelaar laat weten nu ook een samenwerking aan te gaan met Marvel Studios om minstens drie action adventure games naar consoles en pc te brengen.

De eerste game in die partnership was uiteraard al bekend, dat wordt een spel rond Iron Man die uit de studio van Motive zal komen. Details rond die game zijn nog erg schaars, maar het gaat in elk geval om een volledig nieuw avontuur waarin je op je eentje in third-person mag ervaren hoe het voelt om als charismatische miljonair door de lucht te vliegen.

Rond de andere twee games is nog helemaal niks geweten, maar als eentje ervan geen soort Splinter Cell met Black Widow in de hoofdrol is , dan gaan we zitten mokken in een hoekje.
PlayStation VR2 komt in februari en brengt een stevig prijskaartje met zich mee
  • 0
  • 1
Eerst het goeie nieuws. De PlayStation VR2 en de bijbehorende PS VR2 Sense controller hebben eindelijk een datum beet. Op 22 februari kunnen spelers eindelijk de volgende stap in virtual reality ervaren in de knusse veiligheid van hun huiskamer. Het minder leuke nieuws is dat daar een pittige kost aan verbonden zal zijn. de bundel die bestaat uit de headset, de controller en een paar stereo headphones is de jouwe voor 599,99 euro.

Het is een prijs die volledig in lijn ligt met wat je mag verwachten van een fonkelend nieuw stuk tech als dit, maar het is uiteraard even slikken in tijden van inflatie en torenhoge energiekosten. Dat de PlayStation VR2 een technisch huzarenstukje lijkt te gaan worden, daar twijfelt niemand aan, nu nog hopen dat het ding genoeg over de toonbank weet te gaan om een grote afzetmarkt te genereren. Hoe meer gamers het ding in huis halen, hoe beter en veelvuldiger de spellen die naar het ding komen, dat is uiteindelijk altijd de sleutel tot succes...
De Spooktaculaire Film Special
  • 0
  • 10
In deze tweede Halloween Special omarmen we het cliché. Er is geen betere avond om samen met vrienden of alleen voor een groot scherm te gaan zitten en je onder te dompelen in een enge film. De redactie gunt jullie met deze special een blikje in hun psyche en onthult naar welke enge film zij graag teruggrijpen rond Halloween.
De Spooktaculaire Games Special
  • 0
  • 10
Net zoals de inwoners van Halloween Town kunnen ook wij niet om het griezeligste feestje van het jaar heen. Geen al te grote paniek, we zullen niet vervallen in zangstonden maar presenteren jullie met twee specials waarin leden van de redactie hun favoriete stukjes griezeligheid met jullie delen. Eerst aan de beurt zijn de games, want wie amuseert er zich nou niet met het wegmaaien van hordes zombies of met knikkende knietjes je verstoppen voor grote psychopaten met hakbijlen?
View-Master: De Sooner-editie
  • 0
  • 4
Sinds Netflix de wereld van tv zoals we die kennen een jaar of acht geleden op zijn kop zette, is het aanbod qua streaming services gevoelig geëxplodeerd. Je hebt Apple en Amazon die hengelen naar de oogbollen van de kijkers, je hebt YouTube dat probeert en genadeloos op zijn bek gaat en je hebt een Streamz die probeert het monopolie dat ze hebben op HBO-content aan te vullen met Love Island en William Boeva. In een reeks aankomende features gaan we wat dieper in op de hoge hoogtes en diepe dalen die op onze streaming services te vinden zijn, maar toch vooral de net wat minder bekende pareltjes die er te vinden zijn op onze smart-tv. Sooner is het eerst aan de beurt.
Review: Call of Duty: Modern Warfare II (campaign)
  • 3
  • 8
Het blijft lichtjes schokkend dat veel fans van Call of Duty jaarlijks niet eens de moeite nemen om de campagne op te starten. Hier ten huize Killjoy hebben we in de vorm van de dochter ook zo een sofasoldaat rondlopen die steevast halsoverkop de online slagvelden induikt om toch maar zo snel mogelijk de levels en unlocks bij elkaar te kunnen knallen. Het zijn dat soort grieten die ervoor verantwoordelijk waren voor het experiment dat Black Ops 4 was, waarin de single player gewoon geschrapt werd. Voor mij persoonlijk doodzonde, want hoewel de multiplayer logischerwijze het fundament is waar de reeks op steunt, valt er wel degelijk iets te zeggen voor een goeie ouderwetse Call of Duty-campaign. Dat Infinity Ward eveneens gelooft dat de single player een essentieel onderdeel van het pakket is, mag duidelijk zijn door het feit dat deze een weekje eerder speelbaar was dan het online luik van de titel.
BeyondGaming @ Facts Fall Edition 2022
  • 0
  • 9
BeyondGaming ging op weekendtrip naar Facts, en was duidelijk niet de enige die dat plan had opgevat. Er kwamen meer dan 45.000 fans op af van wel 29 nationaliteiten. Nummer om de mond van open te laten vallen. Na een wat aarzelend begin komende uit de pandemie heeft het publiek duidelijk de weg terug naar de conventie gevonden. Dat die weg voor velen bezaaid lag met file en parkeerstress omdat tramlijn 1 momenteel Flanders Expo niet aandoet en er dus meer wagens dan ooit bij de Expo wilden parkeren, kon de pret niet drukken. Alle stress verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer je het sprookjesbos betreedt.
Seriereview: Superman & Lois
  • 0
  • 1
Heeft de wereld nood aan nog maar eens een nieuwe Superman in de vorm van Tyler Hoechlin? Op dit punt weten we ondertussen allemaal al dat Henry Cavill nog steeds de suit en cape in zijn kast heeft hangen en binnen een paar jaar een stevig robbertje gaat vechten met Dwayne Johnson, dus is er echt nood aan een nieuwe Clark Kent op het kleine scherm? Laat ons zeggen dat we in een wereld die met momenten steeds wanhopiger lijkt te worden, elke held duchtig kunnen gebruiken. Als Batman de komende jaren door zomaar eventjes drie acteurs vertolkt kan worden, dan kunnen we twee versies van Supes ook wel aan.
Review: NHL 23
  • 0
  • 2
Quack, quack, quack Mr Ducksworth. Laat ons eerlijk zijn, zonder de invloed van The Mighty Ducks-reeks zaten we nu niet in deze review. In onze lage landen waar het eens om de zeventien jaar eens hard genoeg vriest om te gaan schaatsen leeft ijshockey als sport gewoon niet, de appeal ligt dan ook volledig op het jeugdsentiment van de Ducks. Voor de sportanalfabeet in mij lijkt hockey dan ook vooral op een soort melange van ijsschaatsen en minivoetbal, aangevuld met wat robbertjes vechten om het allemaal wat op te leuken. Uiteraard heeft het stukken meer padding om het lijf dan dat, maar daar schuilt dan ook de aantrekkingskracht voor een game als deze. NHL 23 is net toegankelijk genoeg om de spelers die een puck niet van een slider kunnen onderscheiden te plezieren, maar biedt genoeg diepgang voor de fans om hun schaatsen in te zetten.
Review: Soulstice
  • 0
  • 3
Een naam als Soulstice brengt een zekere verwachting met zich mee. De verwachting om al in de eerste vijf minuten genadeloos afgerost te worden door een weerwolf bijvoorbeeld, of de verwachting om door een game heen te moeten ploeteren. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Soulstice echter geen Soulslike, maar eerder een throwback naar de Japanse action-games uit het tijdperk van de PlayStation 2, met wat invloeden van PlatinumGames als kers op de taart. Denk aan een mengelmoesje van Devil May Cry en Bayonetta, maar dan op een bescheidener budget. Dat de game gemaakt is door een piepklein Italiaans team, maakt het des te intrigerend. Is Soulstice een fijne hommage die op eigen benen kan staan, of vooral een slechte cover van betere games? We ontdekken het in de review.
BeyondGaming @ Heroes Comic Con
  • 0
  • 4
Heroes Comic Con, it’s time to meet your heroes. En dat hebben we zeker gedaan. Met namen als Andy Serkis, Matt Smith, Emily Swallow, Marie Javins … was er voor ieder wat wils. Op zaterdag 24 en zondag 25 september was Brussels Expo heel even onderdeel van een heel nieuw universum. Heroes Comic Con werd namelijk voor het eerst georganiseerd in België. Met het ticket kreeg je ook toegang tot het Made in Asia- & YouPlay-festival. Dat betekende dubbel zo veel acteurs, dubbel zo veel ruimte, dubbel zo veel merchandise en dubbel zo veel plezier. Uiteraard wilden wij ook eens kennismaken met dit splinternieuwe universum. Wij waren zowel zaterdag als zondag aanwezig zodat we elk hoekje en kantje konden verkennen.
Filmreview: Ambulance
  • 2
  • 4
Ik moet toegeven dat ik een behoorlijke haat-liefdeverhouding heb met Michael Bay. Er is uiteraard de Michael Bay die Martin Lawrence en Will Smith door een Cubaanse sloppenwijk deed crashen of een Transformer zijn testikels deed bengelen over de piramides van Gizeh die ik verafschuw. Daartegenover staan dan weer de films in zijn arsenaal van explosies en pathos die ik zonder enige gêne in het pantheon van goeie actie-cinema plaats. De olieboorders die een asteroïde gaan nuken in Armageddon? Ewan McGregor en Scarlett Johansson die ontdekken dat ze klonen zijn in The Island? Jim van The Office die een belegering moet doorstaan in Benghazi en de volstrekte awesomeness die The Rock is? Dat de man een stevige brok goed gemaakt testosteron kan leveren als hij niet op routine werkt heeft hij al meermaals bewezen, dat maakt elke nieuwe film dan ook iets om met enige terughoudendheid naar uit te kijken. Met welke Bay we te maken krijgen in Ambulance ontdekken we in de review...
Filmreview: The Unbearable Weight of Massive Talent
  • 0
  • 7
Grasduinen door het IMDb-profiel van Nicolas Cage voelt een beetje alsof je net als Alice door een konijnenpijp valt. Het is een wonderland van vaak absolute bagger, maar verdomd als er niet tal van pareltjes in zijn portfolio aan rollen te vinden zijn. Van H.I. Mcdunnough in Raising Arizona tot de broertjes Kaufmann in Adaptation of Joe in het gelijknamige drama van David Gordon Green, Nic Cage is een man van vele gezichten die al tal van memorabele personages tot leven wist te wekken. In The Unbearable Weight of Massive Talent, een titel die ik gedurende deze review echt niet meer voluit ga schrijven, speelt Cage misschien wel het meest uitdagende personage uit zijn carrière, namelijk zichzelf. Of toch een meta-versie van de manier waarop de hele wereld de excentrieke acteur ziet.
Review: Saints Row
  • 0
  • 7
Waar ga je naartoe met een reeks wanneer de paarse dildoknuppels uitgemept zijn, de wereld vernietigd is en je tot in de hel bent afgedaald in een orgie van superkrachten en gekkigheid? Waar ga je, wanneer je niet verder meer over-the-top kan gaan? Dan trek je toch gewoon de stekker eruit om het boeltje te rebooten? Wanneer je niet verder de hoogte in kan, dan start je opnieuw vanaf de grond met een spel dat terug aansluiting zoekt met de fans van het eerste uur. Zoiets kan nauwelijks fout gaan, toch?
The Outlast Trials krijgt een gesloten bèta
  • 0
  • 0
Een jaar na de aankondiging op gamescom toont The Outlast Trials nog eens een teken van leven. Het opzet van de game die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog is momenteel nog ietwat in nevelen gehuld, maar lijkt vooral rond gedeelde smart te draaien. Het spel is namelijk met tot vier spelers volledig in co-op te spelen.

Een game waarvan multiplayer een belangrijk component is, heeft uiteraard een stresstest nodig. Die komt er dan ook tijdens het weekend van Halloween met een gesloten bèta. Dat Outlast in multiplayer echt niet minder angstaanjagend lijkt te gaan worden kunnen we alvast afleiden uit de gloednieuwe trailer.

Filmreview: The Batman
  • 4
  • 8
Zat iemand echt vol duister verlangen te wachten op een nieuwe Batman? Na Christopher Nolans bejubelde Dark Knight Trilogy en Ben Afflecks zwaar onderschatte prestatie in het DCEU is het makkelijk om te opperen dat de wereld wel genoeg van Bruce Wayne gezien heeft. Had iemand daadwerkelijk nood aan nog maar eens een nieuwe visie op het personage? Ik kan uiteraard enkel voor mezelf spreken, maar volmondig ja is mijn antwoord op die vraag. Met visionair filmmaker Matt Reeves aan het roer en met Robert Pattinson onder de kap is The Batman het soort film geworden die ik altijd graag wou zien, een film waarin Bruce Wayne zijn eigen grootste vijand is.
Review: Endling: Extinction is Forever
  • 1
  • 5
Het is lang geleden dat een game me zo heeft weten te schokken zoals Endling het gepresteerd heeft. Kijk, dat ‘’dood’’ gaan hand in hand gaat met videogames is een behoorlijk universeel gegeven. Nathan Drake dondert van een klif. Dood. Voor de honderdste keer doorzeefd worden met kogels? Hartstikke dood. Ontdekt worden door Jack Baker in Resident Evil 7? Je eigen tanden er via de verkeerde opening voelen terug uitkomen, waarna je dood gaat. Het hoort er allemaal bij en een respawn verder ben je terug in het gevecht en probeer je het opnieuw. Bij Endling werd het me even te veel. Ik speel een spel waarbij ik een vos door een wereld vol gevaren moet leiden en zorgen dat haar kleine pups het overleven, en het is een taak waar ik niet tegen opgewassen ben. Ik probeer nerveus uit de klauwen van een pelsjager te blijven, maar hij krijgt me toch te pakken. Ik zie mijn vosje wanhopig spartelen, maar de jager is veel te sterk en pint haar tegen de grond, waarna een misselijkmakende krak...
Phase 5 en 6 van Marvel Cinematic Universe uitgelicht
  • 0
  • 5
Fans van de Marvel Cinematic Universe nemen er best een papieren zakje bij, want het is hyperventileren geblazen. Op het podium van de San Diego Comic Con kondigde opperhoofd Kevin Feige niet alleen het einde van Phase 4 aan, hij deed doodleuk nog eens Phase 5 en zelfs een deel van Phase 6 uit de doeken. Nog zeker tot 2026 kunnen de fans van superhelden, schurken en alles wat daar nog tussenin hangt zich vermaken met een cascade aan nieuwe films in de bioscoop en reeksen op Disney+. We zetten snel even alles voor je op een rijtje.
Terug
Bovenaan