Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Musicalreview: Rapunzel
  • 0
  • 2
Voor 1 april had Deep Bridge een geinige wits in petto. Ze brachten namelijk de Stany Crets-saus aan de man, een overheerlijk product dat stoffige musicals van extra smaak voorziet. Het is natuurlijk een knipoog naar de man die instaat voor de regie van hun succesvolle musicals, maar er valt wel degelijk iets voor te zeggen. Het is na MAMMA MIA, The Sound of Music en A Christmas Carol wel duidelijk dat Crets er steevast in slaagt om zijn eigen stempel op vertrouwde stukken te zetten. Nergens komt dat beter tot uiting dan in de sprookjesmusical Rapunzel, waar Crets en zijn creatieve team het vertrouwde verhaal van het meisje met het lange haar van een eigentijdse twist voorzien.
Filmreview: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (blu-ray)
  • 0
  • 0
Gegroet inwoners van BeyondGaming, steek jullie hand op met een provocerende branie wanneer je dacht dat het een uitstekend idee was om een jaar of acht na de val van Panem met een heuse prequel op de The Hunger Games-films op de proppen te komen. Zat er iemand, nadat Katniss Everdeen de dictatuur van Coriolanus Snow omverwierp, met het brandende verlangen om te ontdekken hoe die knakker aan de macht kwam? Aan de lauwe ontvangst aan de wereldwijde bioscoopkassa te zien, was er in elk geval geen sprake van een revolutionaire herstart van de franchise. Of dat echter aan de kwaliteit van de film lag, of eerder de timing van de release, ontdekken we bij deze herkansing op Home Video.
Review: As Dusk Falls
  • 2
  • 1
Voor mij persoonlijk is een artikel als dit geen traditionele gamereview. Ik weet heus wel dat technisch gezien een project als As Dusk Falls, dat in dezelfde zee dobbert als de gemiddelde titel van Telltale of Supermassive, gezien wordt als een spel, maar voor mij heeft het meer gemeen met een binge van een reeks op Netflix dan pakweg God of War: Ragnarök. Het draait allemaal om jezelf te verplaatsen in de levens van personages die in een wervelstorm van omstandigheden belanden, met het grote verschil dat in tegenstelling tot bij Netflix je hier dus wel de kans hebt om het verhaal in een richting te sturen. Life is Strange en Until Dawn bewezen eerder al dat er behoorlijk wat garen bij spinnen valt uit dit soort spellen, zo lang het narratief solide genoeg is om zijn haakjes in je te zetten. Gelukkig dan ook dat dit bij As Dusk Falls niet anders is.
Musicalreview: Hairspray
  • 2
  • 4
Productiehuis Deep Bridge heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot een heus succesverhaal. Sinds 2017 toont het bedrijf dan ook als geen ander hoe het musical naar het grote publiek kan brengen in Vlaanderen. Dat doen ze door vooral in te zetten op producties die zowel op het hart als de dansbenen mikken, en een feel good ervaring afleveren voor het hele gezin. Na het overdonderende succes van Mamma Mia was het dan ook reikhalzend uitkijken naar de spirituele opvolger Hairspray, een productie die de hits van Abba inruilt voor het geluid van de swingende jaren '60, raciale kwesties en body positivity. Het klinkt als een opmerkelijke mengelmoes om een absolute crowd pleaser als Mamma Mia mee op te volgen, maar op de première in Antwerpen werd al snel duidelijk dat eens de beat op gang trekt, er niks die nog kan stoppen.
Filmreview: Saw X (blu-ray)
  • 2
  • 2
Met Saw X steekt de franchise rond Jigsaw niet langer onder stoelen of banken dat het de Fast and Furious-saga van de torture-porn geworden is. De reeks bouwt op het bescheiden fundament dat de eerste Saw in 2004 legde, namelijk al jaren een kluwen van flashbacks, plottwists, terugkerende personages en steeds grotesker wordende moordvallen. Na twee pogingen om de reeks een herstart te geven met Jigsaw uit 2017 en het door Chris Rock geleide Spiral: From the Book of Saw krijgen we nu dan ook het officiële tiende deel dat illustreert dat de beste weg voorwaarts soms in de achteruitkijkspiegel ligt. Saw X is namelijk niet echt een sequel of een prequel, het is zowaar een heuse in-between-quel. Let op, kan mogelijks spoilers bevatten voor mensen die de eerdere films in de reeks nog niet zagen!
Review: Expeditions: A MudRunner Game
  • 0
  • 4
Wanneer je denkt aan een game waarin auto’s de kern van de zaak uitmaken, denk je meteen aan razendsnel chroom dat rondjes trekt over het asfalt. Games met wagens draaien doorgaans over van punt A naar punt B te racen aan de snelst mogelijke rotvaart. Expeditions: A MudRunner Game kiest echter voor een andere modus operandi. In deze game wordt snelheid namelijk ingeruild voor efficiëntie en is de blinkende lak steevast bespat met modder en andere viezigheid. De wagens in deze game zijn dan ook geen objecten bedoeld om je ego te prikkelen, maar werkpaarden die je helpen om je doelstellingen te behalen.
EA ontslaat 670 werknemers en schrapt meerdere projecten waaronder Respawn's Star Wars Shooter
  • 0
  • 0
2024 is aan het uitgroeien tot een absoluut annus horribilis voor de gamesindustrie. Na een ontslagronde bij Xbox en vers op de hielen van het bericht dat Sony stevig gaat snoeien in het personeelsbestand van meerdere ontwikkelaars waaronder Naughty Dog en Insomniac, is EA de zoveelste grote speler die met slecht nieuws komt.

Ongeveer 670 mensen verliezen hun baan, wat neerkomt op ongeveer vijf procent van hun personeelsbestand. Uiteraard gaat zo een reeks ontslagen ook gepaard met het schrappen van meerdere projecten. Zo verdwijnt met het sluiten van de in 2021 opgerichte ontwikkelaar Ridgeline studios al zeker de singleplayer Battlefield game die in ontwikkeling was. Ook de firstpersonshooter waar Respawn aan werkte werd geofferd op het hakblok van het kapitalisme. Dat de game naar verluid een adaptatie van The Mandalorian was, zal bij fans van Star Wars toch even prikken.

Volgens CEO Andrew Wilson zijn deze bezuinigingen nodig om competitief te blijven in de veranderende...
Filmreview: The Great Gatsby / Elvis (dvd)
  • 0
  • 1
Baz Luhrmann. Voor sommigen is het een artistieke virtuoos die perfect muziek en filmtaal weet te blenden tot perfect smakende cinematografische cocktails, voor anderen de keizer van de kitsch die het filmische effect van een migraine oproept. In welk kamp je ook valt, het is moeilijk te ontkennen dat de Australiër sinds zijn sprankelende debuut Strictly Ballroom in de jaren negentig een resem unieke filmervaringen heeft afgeleverd. Van de onweerstaanbare bombastische cool van Romeo + Juliet tot het romantische Broadway Musical-spektakel van Moulin Rouge en het sentimentele ouderwetse epos Australia, Luhrmann heeft een stijl die je niet onbewogen laat. In deze review nemen we een box onder de loep die de twee meest recente films van de grootmeester van de camp bundelt op dvd, namelijk The Great Gatsby en Elvis.
Review: Banishers: Ghosts of New Eden
  • 1
  • 7
Er valt wat te zeggen voor de menselijke thema’s die vaak gepaard gaan met verhalen rond ondoden en demonen. Van The Exorcist tot The Woman in Black of The Frighteners zijn het de verhalen over onwaarschijnlijke helden die te kampen krijgen met de spookachtige dood, die vaak geïnfuseerd zijn met de meest menselijke thema’s. Het is op dat soort schilderdoek dat de Franse ontwikkelaar DON'T NOD met brede stroken nu hun vlag probeert te planten met hun meest ambitieuze spel tot nu toe.
Kingdom of the Planet of the Apes geeft ons een epische nieuwe trailer
  • 0
  • 2
Kingdom of the Planet of the Apes mag dan wel een vrij verschrikkelijke titel zijn, maar de film zelf lijkt een episch stukje cinema te gaan worden dat met opgeheven hoofd naast de geliefde trilogie van Matt Reeves van enkele jaren geleden mag gaan staan. In de nieuwe trailer krijgen we in elk geval een nieuwe blik op de jonge aap Noa, die de sleutel lijkt te worden voor de toekomst van de apen en de mensen.

De trailer focust op de geschiedenis van de ooit heersende mensen en hoe de zaken veranderden om plaats te ruimen voor een planeet waar de apen het voor het zeggen hebben. Het maakt ook duidelijk dat niet alle apen hetzelfde zijn. Wanneer een nieuwe tirannieke aap de leiding naar zich toetrekt, begint voor een jonge aap een moeilijke queeste die hopelijk een betere toekomst voor zowel aap als mens zal betekenen. Het verhaal omvat weliswaar gloednieuwe personages, maar speelt zich wel degelijk in hetzelfde universum als de vorige films af. Dat we ons op 10 mei aan een...
The Fall Guy geeft je alles wat je wil van een trailer, en meer
  • 0
  • 0
De nieuwe film van David Leitch, de voormalige stuntman die nu stevige actiefilms als Deadpool 2 en Bullet Train aflevert, wordt een rasechte hommage aan de mannen en vrouwen die halsbrekende toeren uithalen voor ons filmentertainment. In The Fall Guy speelt Ryan Gosling dan ook een stuntman die het gewoon is om opgeblazen te worden, of uit gebouwen te springen of in nare autocrashes te belanden, maar mogelijk voor zijn grootste uitdaging ooit komt te staan...de liefde van zijn leven terug winnen. En een verdwenen filmster terugvinden en een sinister complot ontrafelen, dat uiteraard ook wel.

De nieuwe trailer belooft in elk geval een wilde rit. Er zit romantiek in, maar ook gevechten met voertuigen, buitenaardse wezens en Aaron Taylor-Johnson die geologie sexy lijkt te maken. The Fall Guy lijkt voor elk wat wils te hebben dus wanneer het in mei de bioscoop komt binnengesprongen via een brandende hoepel.

Wicked transporteert ons opnieuw naar Oz met sfeervolle eerste beelden
  • 0
  • 1
Eindelijk. Na jaren van succes op Broadway en de West End komt de geliefde musical Wicked eindelijk naar het grote scherm. Wie beter dan de filmmaker achter het wonderlijke musicalsprookje In the Heights om dat tot een goed einde te brengen? Als de eerste beelden van de film iets duidelijk maken, dan is het wel dat Jon Chu geen enkel probleem heeft om de kleurrijke fantasiewereld van Oz sfeervol tot leven te brengen. Magische bubbels, gevleugelde beesten, een fonkelend Emerald City en uiteraard Jeff Goldblum als de Wizard of Oz. We kunnen haast niet wachten om het gele pad richting de bioscoop te volgen.

Het verhaal draait uiteraard nog steeds om heks Elphaba, die omwille van haar groene huid moet opstoten tegen tal van vooroordelen, en de perfecte roze heks Glinda. De film volgt de onwaarschijnlijke vriendschap tussen deze twee heksen, die uiteindelijk gedoemd is om tragisch te eindigen, en heeft Broadwayster Cynthia Erivo en Ariana Grande in de respectievelijke hoofdrollen. Door...
De eerste trailer voor Twisters belooft meteorologisch spektakel
  • 0
  • 0
Haal het regenjasje maar uit de kast, want komende zomer wordt er noodweer voorspeld in je plaatselijke bioscoop. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de komst van Twisters, de langverwachte sequel/reboot/remake of welke naam je het beestje ook wil geven van Jan Debont's culthit uit de jaren negentig.

Het concept lijkt in elk geval, in tegenstelling tot het dak van het gemiddelde huis na de passage van een tornado, onveranderd gebleven. Twisters volgt dan ook een stelletje stormjagers die lijf en leden riskeren om micro sensoren in de slurf van steeds groter wordende windhozen te lanceren. brokstukken en genoeg wind om zelfs het kapsel van rijzende superster Glen Powell in de war te brengen lijken alvast de grote krenten in deze smakelijk lijkende pap te gaan worden. Of Lee Isaac Chung na het gevoelige drama Minari nu ook een succesvolle spektakelfilm weet af te leveren en of er ook nu koeien over het bioscoopscherm zullen vliegen, dat ontdekken we rond 19 juli...
Maak je klaar voor de komst van Marvel Jesus met de eerste trailer voor Deadpool & Wolverine
  • 0
  • 2
De eerste teaser voor de derde Deadpool gaf ons eindelijk een eerste blik op de manier waarop de merc with a mouth zijn weg zal vinden naar de MCU. Dankzij het geklooi met multiverses en de geinigheden met de TVA die in de tv-reeks rond Loki werden geïntroduceerd staat de deur dan ook wagenwijd open voor de komst van wade Wilson, of zoals hij zichzelf noemt 'Marvel Jesus'.

De trailer brengt in elk geval wat het moet brengen, en dat is vooral geruststelling. Het is typerend voor Deadpool om dan ook duidelijk te maken dat hij, zelfs nu hij onder de vlag van Disney vaart, toch vooral blijft grossieren in snelle kogels, snellere one-liners en genoeg bloed en brute humor om die heerlijke R-rating te blijven verdienen. De eerste teaser geeft nog geen duidelijke blik op Hugh Jackman's terugkeer als Wolverine, maar dat neemt niet weg dat er al meer dan genoeg cameos en knipogen te spotten zijn om fans nu al watertandend te doen uitkijken naar 25 juli wanneer Deadpool & Wolverine in de...
Filmreview: The Exorcist: Believer (4K UHD blu-ray)
  • 0
  • 1
Geloof het of niet, maar ik was best tevreden met de visie die David Gordon Green en scenarist Danny McBride presenteerden van Halloween in 2018. Hun herstart negeerde dan ook alle sequels, en bracht terug naar zijn roots om een behoorlijk enge versie van The Shape op de mensheid los te laten. Dat de reeks op ironische wijze zelf volledig van de rails ging in de twee obligate opvolgers is overduidelijk, maar die eerste poging was toch een duidelijk schot in de reeks. Hetzelfde trucje probeerden Gordon Green en McBride vorig jaar dan ook toe te passen op die andere iconische horrorreeks met The Exorcist: Believer. De banden met het kluwen aan sequels werden wederom doorgeknipt om een gloednieuwe opvolger voor het origineel af te leveren. Lukte het de twee om na Michael Myers nu ook Pazuzu de moderne filmzaal in te trekken, of is het eerder het soort film geworden waarvan je erwtensoep in het rond gaat kotsen? Tijd om deze nieuwe Exorcist even possessie te laten nemen van onze speler.
Verslag: Brihang @ Depart
  • 0
  • 3
Brihang greep weliswaar naast een MIA voor beste hiphop enkele weken geleden, maar iets zegt ons dat de West-Vlaamse woordkunstenaar daar niet al te wakker van zal liggen. Met een creatieve dreun van een performance op live televisie zette hij nog maar eens in de kijker waarom hij over het hele land de grote zalen uitverkoopt en komende zomer als headliner op diverse festivals pronkt. De carrière van Boudy Verleye zit dan ook duidelijk in een opwaartse spiraal sinds de introductie van de uitstekende nieuwe langspeler Droomvoeding. Een paar hits in de afrekening, een dijk van een live reputatie, maar bovenal die speelse eerlijke charme die gepaard gaat met de muziek van Brihang, zorgden ervoor dat de grote Kortrijkse Depart drie avonden op rij vlotjes kon uitverkocht worden. Daar moesten wij uiteraard ook bij zijn.
Review: Like a Dragon: Infinite Wealth
  • 1
  • 8
Hier gaan we weer jongens en meisjes, wederom een review die ik gerust in de categorie ‘vrij overbodig’ zou durven te klasseren. De angel is namelijk dat Like a Dragon: Infinite Wealth, ook evengoed Infinite bagage als secundaire titel had kunnen krijgen. Dit is het nieuwe hoofdstuk in de Yakuza-franchise nadat nieuw hoofdpersonage Ichiban Kasuga het stokje overnam van oude rot Kazuma Kiryu. De verandering van de wacht ging weliswaar gepaard met een verandering van naam en een soort soft reboot wat het verhaal betreft, alleen blijft het dus wel degelijk het zoveelste deel in de steeds verder uitdijende Yakuza-franchise.
Avowed toont zich als een volgende evolutie van Skyrim in nieuwe beelden
  • 1
  • 0
Tijdens de Xbox Developer Direct toonde Obsidian meer van Avowed, en legde de lat der verwachtingen op die manier meteen ook een stuk hoger. De first-person fantasy RPG werd al vaker vergeleken met Skyrim, maar toonde in de nieuwe beelden vooral hoe sterk gaming geëvolueerd is in de dertien jaar sinds Bethesda's mijlpaal.

De gameplay draait dan ook niet louter rond hacken en slashen, maar gooit ook magie en vuurwapens in de mengelmoes om te zorgen voor behoorlijk veelzijdige combat. Als speler krijg je zelf de keuze om je loadout te bepalen en constant te switchen tussen offensieve actie, defensieve magie en alle mogelijke varianten daarop. Dat zorgt ervoor dat Avowed wel eens heel diepgaand en amusant uit de hoek zou kunnen komen. Dat het er bovendien om te zoenen uitziet is uiteraard een fijne bonus. De game heeft nog geen datum te pakken, maar lijkt te mikken op dit najaar.

The Last of Us Part 2 Remastered zet de belangrijkste veranderingen nog eens op een rijtje in nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Dat Joeri erg te spreken was over deze best wel controversiële remaster kon je al uitgebreid lezen in onze review van de game. Naughty Dog's epos over wraak en verlies lijkt dan ook beter dan ooit uit de verf te komen op de PlayStation 5. Om de laatste twijfelaars echter over de streep te trekken, brengt Sony een trailer uit die de grootste veranderingen nog eens op een rijtje zet.

Opgefriste textures en native 4k support, uit de game geknipte levels en de mogelijkheid om virtueel gitaar te spelen en uiteraard een heuse nieuwe mode om je beste beentje als overlever in voor te zetten. Dat alles en meer vind je in deze herwerkte versie van The Last of Us Part 2 die vanaf 19 januari te koop is voor nieuwkomers, of voor tien euro te upgraden voor gamers die reeds een versie in bezit hebben.

Series of the Year 2023 van de redactie
  • 0
  • 3
2023 zal altijd in de geschiedenisboeken van de entertainmentindustrie onthouden worden als het jaar waarin de Amerikaanse film- en televisie-industrie collectief een half jaar onderuit ging. De schrijvers en acteursstakingen zorgden voor een schokgolf door het streaminglandschap waar we de effecten volgend jaar sowieso stevig van gaan zien. Vooralsnog was er echter meer dan genoeg te beleven op ieders favoriete streamingservice. The last of Us brak de banvloek die op gameverfilmingen leek te rusten, Apple bleef stevig zijn best doen om de kroon van HBO over te nemen wanneer het op kwaliteitsgarantie aan kwam, en met Geldwolven, 1985, Knokke Off en De Twaalf bleek dat er nog steeds meer dan genoeg publiek te vinden is voor sterke Vlaamse fictie. Meer dan genoeg fijn spul om je oogbollen mee te verwennen dus dit jaar. We zetten bij deze alvast even de favoriete pareltjes van onze redactie in de schijnwerpers.
Terug
Bovenaan