Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Review: Avatar: Frontiers of Pandora
  • 0
  • 10
Je kan je zo de pitch inbeelden die voor deze Avatar-game gehouden werd. Beeld je in … Far Cry, maar dan op Pandora met de speler als een Na'vi van een kleine 2,5 meter die het opneemt tegen de boosaardige mensen die de planeet van haar grondstoffen komen beroven. Vanuit een zakelijk standpunt houdt het meer dan steek. Avatar: The Way of Water wist zich in een post pandemische wereld op te werken tot plek twaalf op de lijst met meest winstgevende films aller tijden. Laat het gekende Ubisoft-malletje los op die lucratieve wereld waar bioscoopbezoekers maar geen genoeg van kregen, en je hebt een recept voor succes, toch? Ja, is het antwoord, maar ik kan je nu al vertellen dat veel afhangt van je tolerantie voor het malletje. Dit is weliswaar een gloednieuwe Avatar-game, maar het DNA van Ubisoft is even prominent aanwezig als dat van de Cameron-films.
The Casting of Frank Stone brengt twee teams samen voor een ijzingwekkend narratief avontuur
  • 0
  • 0
Toen eerder deze week onthuld werd dat het team achter multiplayer sensatie Dead by Daylight met een single player-ervaring op de proppen zou komen gesitueerd in de wereld van hun succesvolle franchise, was het koffiedik kijken wat we konden verwachten. Dankzij de Game Awards kregen we eindelijk de onthulling van die game te zien, en weten we nu exact welke vertrouwde richting Behaviour uitgaat met The Casting of Frank Stone.

Het spel wordt een verhaalgedreven cinematografisch avontuur waarbij je als speler de keuzes maakt die het verloop van het verhaal zullen bepalen. Klinkt bekend in de oren, net als de tweede ontwikkelaar die de handen in elkaar slaat met Behaviour om dit project in goede banen te leiden: Supermassive Games. De ontwikkelaar achter Until Dawn en The Quarry heeft dan ook tonnen ervaring met dit genre, en brengt hun gekende flair naar de gruwelijke wereld van Dead by Daylight.

Veel van het verhaal is nog passend in nevelen gehuld, maar alles draait de bloederige...
Jurassic Park: Survival gooit de poorten open voor de ultieme nachtmerrie
  • 2
  • 2
Bons, bons, bons. Het was niet het geluid van een aankomende Rex, maar het bonken van de harten van vele Jurassic Park-fans toen dit Jurassic Park Survival zijn griezelige snoetje liet zien tijdens de Game Awards. Dat we na jaren van zelf parken bouwen eindelijk terug in het originele Jurassic Park gedropt worden voor een unieke single player ervaring waarbij je in first-person moet zien te overleven op het eiland, is dan ook iets waar de fans al jaren van dromen.

Erg veel details zijn nog niet bekend, maar we zullen kunnen spelen als InGen scientist Dr. Maya Joshi in de dagen na de ramp die het park op zijn grondvesten liet daveren. Om de een of andere reden is Maya niet van het eiland geraakt, waardoor ze als enige overlevende moet zien te overleven op een eiland vol bijtgrage beestjes. De focus van de game lijkt dan ook op afleiding en stealth te gaan lijken, wat ervoor zorgt dat je al snel de vergelijking kan gaan maken met cultclassic Alien Isolation. Of Jurassic Park...
Senua's Saga: Hellblade 2 ziet er beeldig uit in nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Terwijl Medvedev blijft dreigen met een nieuwe Wereldoorlog en ook Niels Destadsbader onheil belooft met de komst van een nieuw album, zijn er gelukkig nog dingen om naar uit te kijken in 2024. De terugkeer van Senua bijvoorbeeld. Hellblade: Senua's Sacrifice was een klein juweeltje dat zich in de harten van gamers wist te nestelen, en het lijkt er op dat de langverwachte sequel daar ook weinig moeite mee zal hebben.

De nieuwe trailer doet dan ook watertandend uitkijken naar de terugkeer van Senua, en geeft ons een nieuwe blik op de krachtige beelden die de Unreal Engine 5 genereert en de brute combat die gepaard gaat met Senua's strijd om te overleven. Een datum kregen we nog niet, wel wederom tonnen hoge verwachtingen.

Review: Teardown
  • 1
  • 3
Wanneer je vooral netjes binnen het afgebakende pad van de consoles blijft om te gamen, gebeurt het al eens dat je volledig verrast bent wanneer een game die op Steam furore wist te genereren de overstap maakt. Teardown heeft op Steam na bijna 74.000 recensies van spelers nog steeds het predikaat ‘overweldigend positief’ op zich hangen en wist behoorlijk wat prijzen binnen te rijven. Ik had er voor woensdag nog nooit van gehoord. Gelukkig dan maar dat Teardown, zoals zo vele indie darlings die grote ogen gooien op de computer, nu ook de overstap zet naar consoles. Of Teardown ook in deze iteratie hoge ogen weet te gooien, dat ontdekken we uiteraard al snel in deze recensie.
Viewmaster: Streamz en de plus van Paramount
  • 1
  • 5
Toen HBO een tijd terug bekende maakte volgend jaar richting onze contreien te trekken met hun eigen streaming service, zei onze innerlijke Scooby meteen ‘Ruh Roh’. Wat betekent dat voor Streamz? Kan de Vlaamse streamer wel overleven zonder de kwaliteitsinjectie waar HBO al die jaren garant voor stond? Een blik op de top 10 van best bekeken programma’s op de service werpen, maakt echter duidelijk dat de schade wel zal meevallen voor Streamz. 2DEZIT, 3FF, Belgium’s Next Top Model en Exen tonen aan dat de gemiddelde kijker op Streamz niet alleen vooral in de eigen taal kijkt, maar duidelijk ook een smaakpatroon heeft die verdacht hard lijkt op dat van een gemiddelde jonge vrouw. Desondanks bleef Streamz niet bij de pakken zitten en werd er al vrij snel een nieuwe partnership aangekondigd. Paramount zal vanaf december reeds exclusief haar reeksen beginnen aanbieden en zo het grote HBO-gat moeten gaan opvullen.
Review: NHL 24
  • 0
  • 1
De vloek van de jaarlijkse sportgames is dat het steeds vaker neerkomt op een herhaling van zetten. Een opeenstapeling van déjà vu’s met soms minimale nuances die voorzien worden van een flashy naam. FieldSense, ProPlay of HyperMotionV. Het zijn labels die fans moeten triggeren om wederom een jaarlijkse aankoop te doen, labels die hoop suggereren. Het zijn namen die doen hopen op een stevige verbetering die het spelletje een frisse impuls bezorgt waar de komende jaren op gebouwd kan worden. Ook NHL 24 komt met zo een fris nieuw labeltje op de proppen in de vorm van de Exhaust Engine. Zorgt het voor een game die beslagen op het ijs komt, of zorgt het voor een uitschuiver?
Het gaat er ijzingwekkend aan toe in eerste teaser voor Ghostbusters: Frozen Empire
  • 0
  • 1
In maart rijd de Ecto-1 weer uit. Na een klein uitstel komt dan de sequel op het fel gesmaakte Ghostbusters: Afterlife eindelijk in de zalen. Erg veel geeft de eerste teaser trailer nog niet prijs, maar we krijgen in elk geval het gevoel dat met New York als setting de reeks terugkeert naar de roots.

Een onheilspellende storm neemt de Big Apple in haar greep en bevriest de inwoners met een fenomeen dat omschreven wordt als de 'Death Chill'. Ja, wie bel je in zo een geval he? Een team bestaande uit de tieners uit de vorige film, de oude rotten en Paul Rudd uiteraard. De regie is deze keer in handen van Gil Kenan, die met Monster House al bewees dat hij weet hoe enge films voor het hele gezin te kunnen maken.

Review: RoboCop: Rogue City
  • 4
  • 6
Het zware geluid van metalen voetstappen is wat blijft hangen na het spelen van RoboCop. Het constante geluid van een wandelende afvalcontainer die met trage tred zich voortbeweegt om de wet te laten gelden met een arsenaal van kogels en oneliners. Het is een geluid dat ook perfect de toon zet voor RoboCop: Rogue City. Stevig en doelbewust, maar tegelijk ook monotoon en uiteindelijk een tikje saai.
Verslag: Black Box Revelation @ Wilde Westen
  • 1
  • 1
Black Box Revelation is sinds hun ontstaan in 2005 uitgegroeid tot een instituut binnen de vaderlandse muziekscène. Jan Paternoster en Dries Van Dijck hebben in al die tijd dan ook een verzameling heerlijke rockers bij elkaar gespeeld waarvan velen zich netjes in het collectieve headbangende geheugen hebben genesteld. Dat de trein nog steeds op stoom is, bewees de band dit jaar met hun zesde album "Poetic Rivals", een dijk van een plaat die een diverser geluid liet horen, zonder aan de gebruikelijke kracht in te boeten. Om dat album te promoten is het duo al een tijdje de hort op. Na erg geslaagde festivalpassages op onder andere Rock Werchter en Pukkelpop, en stomende clubshows in onder meer De Roma en De Vooruit kreeg het podium van het Kortrijkse Wilde Westen de eer om de storm die Black Box Revelation live is, te ondergaan.
Review: Alan Wake 2
  • 0
  • 9
Jarenlang leefde Alan Wake 2 voor mij in een soort limbo van onhaalbare dromen. Een opvolger voor een geliefde game waarvan de bijtende cliffhanger nooit de beoogde resolutie zou krijgen. Alan Wake 2 stond, tot de aankondiging eind 2021, voor mij al die jaren dan ook op een voetstukje. Netjes naast Beyond Good And Evil 2 en Half-Life 3 in het pantheon van desillusie en gebroken beloftes. Na dertien jaar eindelijk die sequel opstarten, brengt dan ook wat gewicht met zich mee. Een nieuwe grote game opstarten is wel vaker spannend, maar dit voelt speciaal. Dit is de ongrijpbare droom die eindelijk tastbaar is geworden en zich blijkt te manifesteren als een nachtmerrie.
BeyondGaming @ FACTS Fall-editie 2023
  • 1
  • 8
Er was er eentje jarig het voorbije weekend. Soort van dan toch. FACTS cementeerde nog maar eens haar status als grootste pop culture conventie van het land met een heuse verjaardagseditie. Wat een jaar of dertig geleden ontstond boven de zaal van een Gents café met enkele tafels, veertig gasten en een poedel is nu een heus evenement geworden dat met stip in de agenda van vele fans van anime, gaming en ander fantasievol vertier staat genoteerd.
Review: Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
  • 0
  • 1
Had iemand op voorhand verwacht dat Hot Wheels Unleashed een van de fijnste arcaderacers van de voorbije jaren zou worden? Het resultaat van een vol octaan gevulde liefdesnacht tussen Micro Machines en Burnout stond bol van de liefde en kennis voor het populaire speelgoedmerk en toonde zich met een stevige dosis uitdaging en snelheid een racer waar behoorlijk wat voldoening uit te halen viel. Een sequel kon dan ook niet uitblijven. Lukt het ontwikkelaar Milestone wederom om bliksem in een flesje te vangen met deze opvolger?
Review: Ghostrunner II
  • 0
  • 2
In april van 2016 plaatste de Amerikaanse Jennifer Murphy een video op haar YouTube kanaal waarin ze haar zelfgemaakte nummer “”I Want to be Ninja’’ ten beste gaf. Het onding, waarin Murphy zich ten beste gaf aan een resem Aziatische stereotiepen gezongen met een fout Chinees accent, zorgde voor zoveel virale controverse dat de wannabe zangeres zich genoodzaakt zag verontschuldigend door het stof te kruipen. Had de dame in kwestie echter gewoon een paar jaar gewacht, dan had ze zich al het gedoe kunnen besparen en in 2020 rustig Ghostrunner kunnen spelen. Als je daadwerkelijk wil voelen hoe het is om een ninja te zijn, is het in elk geval een beter alternatief dan muzikaal racisme.
Zac Efron zet zijn gespierde beste beentje voor in eerste trailer voor The Iron Claw
  • 0
  • 2
Zac Efron trainde zichzelf een tijd terug om van pretty boy tot spierbundel voor zijn rol van Kevin Von Erich in het worsteldrama The Iron Claw. Het biografische drama vertelt het waargebeurde verhaal van de tragische familiegeschiedenis van de bekende Von Erich worstelfamilie. zeggen dat de Von Erichs niet enkel binnen de ring met problemen worstelden is in elk geval een understatement.

De eerste trailer van de film toont in elk geval dat A24 na films als The Whale en Minari wederom een fijn drama aan hun uitstekende palmares lijkt te gaan toevoegen. Naast Efron krijgen we ook onder andere Holt McCallany (Mindhunter) en Jeremy Allen White (The Bear) aan het werk te zien in The Iron Claw. De film heeft voorlopig nog geen Belgische datum te pakken, maar verschijnt in de Verenigde Staten op 22 december.

Eddie Murphy viert dit jaar kerst op Prime Video met Candy Cane Lane
  • 0
  • 1
Je kan er rond december niet om heen, de kerstfilms zijn in het land van de streamingdiensten. Ook Amazon Prime Video doet dit jaar een stevige duit in het zakje met een nieuwe film met Eddie Murphy in de hoofdrol. In Candy Cane Lane speelt Murphy de rol van Chris, een man die er alles voor over heeft om de wedstrijd voor het best versierde huis in zijn buurt te winnen.

Om die droom te doen slagen sluit Chris een deal met de elf Pepper, die alles in een chaotisch boeltje verandert en ervoor zorgt dat er een race tegen de klok start om de stad en het kerstfeest te redden. De eerste trailer belooft in elk geval al een mierzoetige luchtige kersthap voor het hele gezin. Candy Cane Lane verschijnt op 1 december op Prime Video.

Review: Baldur's Gate 3
  • 0
  • 7
Baldur’s Gate 3 zou onder geen enkel beding mogen werken op de PlayStation 5. Het spel zit zo ontzettend hard volgestouwd met diepgaande mechanismen en een complexe leercurve waar je ongenadig hard je casual bijtertjes stuk op kan malen. Het is een game die uit al zijn porien hardcore pc uitschreeuwt en bij een eerste oogopslag volstrekt ongeschikt lijkt om met een controller op je televisietoestel te spelen. Geef het echter een paar uren van je tijd en worstel door dat initiële leerproces en je merkt dat Baldur’s Gate 3 zijn haakjes in je zet en je beetje bij beetje steeds dieper in zijn greep weet te nemen. Het zou niet mogen werken op een console, maar dat doet het dus op de meest wonderlijke manieren wel.
Techreview: Teufel Cinebar One
  • 0
  • 1
Een goede soundbar is de voorbije jaren essentieel geworden in je thuisbioscoop. Fabrikanten van televisies zetten namelijk meer en meer in op het design en de beeldkwaliteit van hun toestellen, maar offeren in die queeste meer en meer de kwaliteit van het geluid op. Het is een begrijpelijk euvel uiteraard. Moderne toestellen zijn flinterdun en laten op die manier nauwelijks ruimte voor performante speakers, waarom zouden ze ook wanneer je het geluid makkelijk kan uitbreiden met een externe luidspreker? Je vindt ze tegenwoordig in alle soorten en maten en navenante prijsklassen, waardoor je tegenwoordig voor iedereen de juiste soundbar kan vinden. Wil je een volledige set-up met Dolby Atmos die de kat van de buren doodsangsten doet uitstaan of gewoon een simpele uitbreiding van je geluid? De keuze hangt vooral af van je behoefte en portemonnee. Wij wierpen in dit geval even een uitgebreide blik op de Teufel Cinebar One, een soundbar die je duidelijk in de categorie van de eenvoud...
Review: Assassin's Creed Mirage
  • 2
  • 8
Mirage. Zelfstandig Naamwoord. Een optische illusie veroorzaakt door atmosferische omstandigheden, ook wel omschreven als een fata morgana. De subtitel voor het gloednieuwe Assassin's Creed-avontuur waar alle verwachtingen voor het voortbestaan van de reeks op lijken te rusten. Het antwoord op de vraag of de wensdroom ingelost wordt of eerder op teleurstellende wijze uit elkaar spat, ontdekken we samen in de review.
Filmreview: Asteroid City
  • 2
  • 6
We zitten ondertussen ruimschoots op het punt dat je ofwel mee bent met de stijl van Wes Anderson, of niet. De grappige YouTube-filmpjes waarin bekende blockbusters als Harry Potter door A.I. herwerkt werden als projecten van Anderson, komen dan ook niet uit de lucht vallen. De Amerikaan heeft de voorbije 25 jaar dan ook een duidelijke audiovisuele stijl ontwikkeld waar menig filmfan van begint te zwijmelen, maar bij velen ook de nodige aversie oproept. Hoe je het echter ook draait of keert, de man heeft duidelijk zijn eigen niche gevonden in Hollywood en maakt dan ook films die je enkel kan omschrijven als ‘Wes Anderson’. Met Asteroid City krijgen zowel de fans als critici dan ook meteen wat ze verwachten van de cineast en dat is een modern filmisch sprookje over een toneelstuk in een tv-show. Heeft Wes Anderson met Asteroid City zijn eigenzinnige versie van Inception gemaakt en zo de realiteit van die ludiek bedoelde filmpjes ingehaald? We reizen in elk geval maar wat graag af...
Terug
Bovenaan