Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Verslag: DIRK. @ Wilde Westen
 • 0
 • 2
DIRK. beukt ondertussen al een paar jaar op de grote poort van de doorbraak bij het grote publiek en wist gaandeweg steeds meer zieltjes voor zich te winnen. Met twee dotjes van langspelers en een aanstekelijke livereputatie op zak, hoeft dat ook niet te verwonderen. Sinds maart heeft de band een nieuwe boreling op de markt in de vorm van Idiot Paradise, een plaat die de lovende kritieken aan elkaar reeg en nu op een uitgebreide tour als een stevig rockende Simba aan de massa gepresenteerd wordt. Na passages in onder andere een uitverkochte Ancienne Belgique Box speelden de West-Vlamingen een semi-thuismatch in het Wilde Westen van Kortrijk. Wij gingen maar wat graag een kijkje nemen op uitnodiging van de band.
Review: LEGO 2K Drive
 • 0
 • 7
LEGO 2K Drive is niet het eerste uitstapje van de Deense blokkenbouwers op het asfalt. Reeds in '99 drukte LEGO voor het eerst het virtuele gaspedaal in met LEGO Racers op de toenmalige PlayStation en Nintendo 64. De game zette niet bepaald de wereld in vuur en vlam, maar wist toch door de jaren heen ietwat van een cultstatus op te bouwen. Toen het merk zijn herintrede maakte in de wondere wereld van het racen in de vorm van een positief ontvangen uitbreiding voor Forza Horizon 4, wist je dan ook dat het een kwestie van tijd was voor we een volwaardige spirituele opvolger voor Racers zouden krijgen. Dat we die game echter zouden krijgen van een ontwikkelaar die we vooral kennen van de 2K basketbal en wrestling games, dat hadden we niet in onze achteruitkijkspiegel zien aankomen.
Tom Cruise tart wederom het lot in nieuwe trailer voor Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1
 • 2
 • 2
Tom Cruise keert terug naar de bioscoop deze zomer om zijn leven op het spel te zetten voor ons aller entertainment. De gloednieuwe trailer voor Mission: Impossible: Dead Reckoning Part 1 komt dan ook op het perfecte moment om ons eraan te herinneren waarom we in juli naar de plaatselijke multiplex willen afzakken.

Erg veel van het plot geeft de trailer voorlopig nog niet prijs, maar we krijgen wel nieuwe glimpsen van Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby en uiteraard Cruise die doet wat Cruise het beste doet, vallen en springen van tenminste twee kliffen. Er is een grote treincrash, de terugkeer van Kittridge en de jacht op een angstaanjagend nieuw wapen dat het voortbestaan van de mensheid kan bedreigen.

Alle ingrediënten om wederom een succesvol deel in de franchise op te leveren, die met dit deel het begin van het einde voor de reeks in gang zet, zijn in elk geval aanwezig. Of we een knaller van een finale tegemoet gaan voor Ethan Hunt, ontdekken we vanaf...
Seriereview: His Dark Materials
 • 4
 • 5
Het voelt haast alsof we de voorbije jaren langs alle kanten gebombardeerd werden met nieuwe fantasy-shows. Stuk voor stuk reeksen die de bliksem in een flesje van Game of Thrones of Harry Potter probeerden te vatten, in de hoop een groot publiek voor zich te winnen. We kregen tienerheksen, elfjes, Arthuriaanse legendes en zelfs opvolgers van films uit de jaren tachtig te zien. Het lijstje lijkt haast eindeloos. Een stuk korter is echter het rijtje van fantasy dat effectief de moeite waard blijkt te zijn. Netflix heeft bijvoorbeeld al een klein begraafplaatsje aan onafgewerkte shows die er niet in slaagden een publiek te vinden, en ook Willow en The Rings of Power op concurrerende platformen bleken cynische teleurstellingen. Dat zorgt ervoor dat His Dark Materials een reeks is die des te meer indruk weet te maken. Niet alleen wist het fans van de boeken waar de serie op gebaseerd is aan boord te houden, het is ook een van die zeldzame shows die effectief de kans kreeg om het...
Review: Redfall
 • 5
 • 9
Redfall is een titel die zich lang ophield in de zijkant van mijn gezichtsveld. Het is dan ook een game die bij de aankondiging aanvoelde als ietwat van een stekende teleurstelling, en vervolgens al snel werd afgeschreven als niks voor mij. Dat komt uiteraard door de affiniteit die ik heb met de eerdere titels van ontwikkelaar Arkane, van Dishonored tot Prey en Deathloop, stuk voor stuk zijn het labyrinten waar je op je eentje het creatieve moordenaartje in jezelf mag ontdekken. Redfall voelt als een stevige breuk met die traditie. Een shooter in een open spelwereld die een stevige focus op online co-op legt? Dat klinkt niet bepaald als een kopje thee waar ik graag mijn lippen aan zet. En toch, toch bleef er dat zeurderige stemmetje aan de zijkant. Wat als? Wat als het DNA van Arkane-games de bovenhand weet te nemen, en er toch een memorabele ervaring op je eentje te beleven valt daar in dat door vampieren overspoelde dorpje in New England?
Review: Horizon Forbidden West: Burning Shores
 • 0
 • 4
Welkom bij de meest nutteloze review die ik ooit geschreven heb voor BeyondGaming. We weten dan ook allebei wat we van deze Burning Shores mochten verwachten. Niet waar, beste lezer? Ik wist het nog voor ik deze uitbreiding begon en jij wist het nog voor je deze tekst met een muisklik opende. De Burning Shores brengen meer van hetzelfde. Meer vijanden, meer kostuums, meer verhaal voor Aloy en dat in een gloednieuw gebied. Dat je dit enkel kan spelen als je in het bezit bent van een save file waarmee je het einde van Forbidden West gehaald hebt, onderstreept enkel verder de nutteloosheid van deze review. Iedere gamer die de aftiteling van Forbidden West gehaald heeft, weet dan ook maar al te goed dat ‘meer’ van een van de beste titels van vorig jaar de moeite is om gretig de tandjes in te zetten.
Seriereview: Rick and Morty (seizoen 6)
 • 1
 • 2
Wie had ooit verwacht dat een disfunctionele parodie op Back to the Future zo een significant stukje fandom voor zichzelf zou uitkerven in de hedendaagse zeitgeist van de popcultuur? Met het zesde seizoen is er niks vrijblijvends meer aan de avonturen van Rick Sanchez en de kleine Morty, en heeft elke nieuwe aflevering een air van verwachtingen met zich meegekregen. Na vijf seizoenen van de meest gekke ideeën en opgebouwde personages bestaat altijd het gevaar van de neerwaartse spiraal. De makers zijn zich daar duidelijk zelf van bewust, want de show is vaak de eerste om de draak te steken met het recycleren van oude concepten of het rommelen met het vastgestelde canon. Voor een reeks met een behoorlijk intense fanbase als die van Rick and Morty, is het dan ook verfrissend om zien dat bezieler Dan Harmon de boel nieuw leven inblaast door fans net niet te geven wat ze willen.
De Muppets schoppen keet in nieuwe trailer voor The Muppets Mayhem
 • 0
 • 0
Vanaf 10 mei veroveren de Muppets opnieuw Disney+ met de gloednieuwe spin-off The Muppets Mayhem. De reeks focust op de avonturen van de electric Mayhem Band die bestaat uit Dr. Teeth, Floyd Pepper, Janice, Zoot, Lips en uiteraard ook ieders favoriete drummer Animal.

Bij een reeks die rond muziek draait horen uiteraard ook de nodige cameo's. De nieuwe trailer voor de serie belooft er in elk geval al heel wat. Mötley Crüe-drummer Tommy Lee, Morgan Freeman, Lil Nas X en ‘Weird Al’ Yankovic zullen alvast allemaal in contact komen met de Muppets op hun weg naar de grote muzikale doorbraak.

Review: Sherlock Holmes The Awakened
 • 3
 • 5
Sherlock Holmes heeft in de handen van het Oekraïense Frogwares al behoorlijk wat watertjes doorzwommen. Wat in 2002 nog ontstond als een point and click avontuur in de stijl van Syberia begon door de jaren heen steeds nadrukkelijker tegen de mainstream aan te wrijven. Robert Downey jr. en Benedict Cumberbatch populariseerden het iconische personage van Arthur Conan Doyle op het scherm en Frogwares besloot hun wagonnetje aan die trein te hangen door zowel het personage als de gameplay steeds wat minder stoffig te maken. De culminatie van die evolutie kwam er vorig jaar met Chapter One, een prequel die een jongere Holmes en Watson introduceerde, samen met iets meer gestroomlijnde gameplay en zelfs actie-ëlementen. Dat het een schot in de roos bleek is wel duidelijk uit het feit dat we nu al een sequel op ons bord krijgen.
Review: The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition
 • 0
 • 4
Waarom? Het is de eerste vraag die ik stel wanneer een game van nauwelijks vier jaar oud een geremasterde heruitgave krijgt. Uiteraard is het antwoord, zoals wel vaker in deze industrie, geld. The Outer Worlds 2 laat nog een tijdje op zich wachten, dus smeer wat nieuwe lipstick op je snoet en trek een fris kleedje aan schat, je gaat terug de baan op. Dat een game die satirische knipogen trekt naar de praktijken van grote bedrijven een herwerking krijgt voor de volle vraagprijs, dat is behoorlijk ironisch. Maar goed, cynisme terzijde. Deze herwerking levert toch heel wat sterke aanpassingen op die The Outer Worlds een nieuwe thuis doet vinden op de huidige systemen en nieuwkomers de beste versie van het spel gunt. Ja toch?
Review: Shadow Warrior 3
 • 1
 • 3
Shadow Warrior 3 is de zeldzame sequel die een stap terug lijkt te zetten qua ambitie. Daar waar deel twee voor een grotere schaal koos en co-op toevoegde, gaat ontwikkelaar Flying Wild Hog in dit deel terug naar de essentie. Dat betekent een resem lineaire levels waarin je van punt A naar punt B moet zien te komen terwijl je de demonische meute die voor je neus tevoorschijn spawnt een paar kopjes en verschillende ledematen kleiner maakt. Het is het soort rechtlijnige gameplay die voelt als een reliek van enkele decennia geleden.
Bordspelreview: OK Boomer
 • 0
 • 0
Ik ben niet de persoon binnen onze redactie waaraan je zou denken wanneer er bordspellen op de mat vallen. Wanneer de handleiding meer dan een bladzijde inneemt roep ik dan ook al snel UNO! Het wordt dan ook een hele andere zaak wanneer er spelletjes de revue passeren die door de serieuze bordspelers onder ons gezien worden als eerder simpel qua opzet. Eenvoudige kaartspelletjes die je binnen een minuutje of twee uitgelegd krijgt? Ideaal voor Killjoy. Na Baby Boomer Bingo trekt deze Elder Millennial dan ook wederom tijd uit voor een spelletje dat speelt met de generatiekloof. Tijd voor Ok Boomer!
Verslag: Bizkit Park @ Wilde Westen
 • 0
 • 6
Er viel donderdagavond een verrassend hoge concentratie aan dertigplussers te bespeuren in de stationsbuurt van Kortrijk. Uiteraard had veel daarvan te maken met het uitverkochte optreden van Bizkit Park dat die avond in concertzaal De Kreun gepland stond. Zeg niet zomaar coverband tegen de vijf kerels in tracksuits, Bizkit Park is namelijk earth’s mightiest Nu Metal tribute band, een zelfverklaard moniker die ze door de jaren heen eigenlijk gewoon verdiend hebben door stevige sets neer te zetten.
Review: Deliver Us Mars
 • 0
 • 2
Het lijkt een aanlokkelijk idee om, nu de wereld om ons heen beetje bij beetje lijkt te imploderen, naar de sterren te kijken voor een rooskleurigere toekomst. Als we echter afgaan op de gebeurtenissen in de Deliver Us-games, dan lijkt ook dat romantische idee een avontuur vol struikelblokken te gaan worden. De wetenschappers uit Deliver Us the Moon hadden een ‘’fuck it’’ momentje en besloten de energiestraal bedoeld om de aarde te redden achter te laten en hun spreekwoordelijke schop af te kuisen, op zoek naar hun eigen nieuwe tuin van Eden. Erg ver zijn de bollebozen echter niet gekomen, want een mysterieuze transmissie van Mars onthuld dat de snoodaards zich op de rode planeet teruggetrokken hebben. Het is de katalysator voor een nieuw avontuur waarin je de rol aanneemt van de jongste astronaute die ooit geastronaut heeft. Ja, ik weet heus ook wel dat astronauten technisch gezien geen werkwoord is, maar Pluto is technisch gezien ook geen planeet en ook die mag gewoon zijn...
Review: SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake
 • 1
 • 3
Hij woont in een ananas diep in de zee
SpongeBob SquarePants
En hij is zo gek als een kaassoufle
SpongeBob SquarePants
Ja iedereen weet wat voor'n mafkees hij is
SpongeBob SquarePants
Die vierkante freak is zo gek als een vis
SpongeBob SquarePants

SpongeBob SquarePants
SpongeBob SquarePants
SpongeBob SquarePants, en die mafketel heeft nu dus een nieuwe game.
Review: Dead Space
 • 1
 • 10
Een remake brengt altijd de nodige bagage met zich mee. Voor je het spel opstart krijg je automatisch nostalgische flashbacks naar memorabele momenten die je altijd bijgebleven zijn. Je kan niet wachten om opnieuw met je onfortuinlijke ingenieur voet te zetten aan boord van een ruimteschip dat voelt als het gruwelijke liefdeskind van de Nostromo en de Event Horizon, maar je doet het met een klein stemmetje in je achterhoofd. Wat als ze er van alles aan veranderd hebben en de ervaring verwaterd hebben? Wat als de game, zoveel jaren later, gedateerd aanvoelt? Het zijn logische reserves om te hebben, maar Dead Space veegt ze al na een klein kwartiertje van tafel.
Seriereview: Downton Abbey
 • 0
 • 4
Downton Abbey is het soort serie die zich steevast wat in mijn periferie ophield. Ik had vaagweg de notie dat het over een welgestelde familie en het reilen en zeilen op hun landgoed in het Engeland aan het begin van de twintigste eeuw draaide. Dat klonk me, in een periode waarin ik me vooral met boevenbendes uit Birmingham en het voortbestaan van Westeros bezighield, niet bepaald als muziek in de oren. Downton Abbey is dan ook een kostuumdrama en dat brengt al snel het clichébeeld mee van affaires met kamermeisjes, familievetes en intriges achter kamerdeuren. Het klinkt niet bepaald als mijn kopje thee. Ik sta echter altijd open voor herkansingen en nieuwe probeersels, zeker als de lady van mijn persoonlijke manor besloten heeft een reeks als dit samen met me te bekijken. Hoog tijd dus om eindelijk eens richting Downton Abbey te trekken met deze review van de complete collectie en uit te dokteren of de Engelse aristocratie tegenwoordig beter bij me past, of dat ik beter terug in...
Techreview: Bigben kinderwekker - Baxter het konijn
 • 2
 • 1
Het probleem met een theoretisch goed idee is dat je het uiteindelijk ook in praktijk moet omzetten. Zo kan een taakje waar je nooit echt lang bij stilstond al snel uitgroeien tot een uitdagend obstakel. Het voorbeeld van zo een situatie komt er in de vorm van Baxter het kinderwekkertje. Ja, uiteraard review ik wel even dat schattige ding, appeltje eitje. Maar dan komt de realiteit van het witte blad op het toneel. Hoe schrijf ik in godsnaam een uitgebreide review over een wekker?
Seriereview: Westworld (seizoen 1-4)
 • 3
 • 2
En toen sloot Westworld de deuren. Niet met het bombast of de grandeur waarmee het in 2016 de poorten opende, maar met een droog persbericht. Het was het einde dat velen al zagen aankomen, zelfs de makers die ondertussen al de overstap naar Amazon Prime hadden genomen. Hoe kan het ook anders, wanneer een serie die een erg hoog prijskaartje met zich meebracht het kijkersaantal zag zakken van een respectabele twaalf miljoen aan de start naar een schamele vier miljoen aan het eind van seizoen 4. Deden lange productietijden en labyrintische verhaallijnen de ambitieuze reeks de das om? Waande Westworld zichzelf iets te slim voor de kijker of verloor het gewoon zichzelf op het pad van veranderende settings? We kregen de blu-ray boxset van de volledige reeks opgestuurd en doken nog een laatste keer de konijnenpijp in om te ontdekken of de onafgewerkte reis van Westworld alsnog de moeite van het ondernemen waard is. In dit artikel probeer ik uiteraard spoilers tot het absolute minimum te...
Techreview: Lenovo Tab P11
 • 2
 • 1
Voor ik de Lenovo Tab P11 in mijn pollen kreeg geduwd had ik nog nooit een tablet vast gehad. Noem het gerust een vooroordeel, maar ik heb gewoon nooit de aantrekkingskracht van een toestel als dit gezien. Het is te klein en onpraktisch om te gebruiken zoals je met een laptop doet, het is te groot en lomp om vlot de dingen mee te doen die je met een sterke smartphone kan en je ziet er te veel oude Amerikaanse dametjes mee rondlopen in Brugge terwijl ze het Belfort staan te fotograferen om er ook maar wat van "cool" in te zien. Ik besloot me echter volledig te wijden aan mijn taak, en daarom heb ik mijn telefoon binnenshuis de voorbije weken grotendeels aan de kant geschoven en het gebruik van de laptop zo veel mogelijk beperkt om de Lenovo mijn primaire bron van multimediagebruik te maken. Mijn bevindingen lees je in de review van het toestel.
Terug
Bovenaan