Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Seriereview: Downton Abbey
 • 0
 • 4
Downton Abbey is het soort serie die zich steevast wat in mijn periferie ophield. Ik had vaagweg de notie dat het over een welgestelde familie en het reilen en zeilen op hun landgoed in het Engeland aan het begin van de twintigste eeuw draaide. Dat klonk me, in een periode waarin ik me vooral met boevenbendes uit Birmingham en het voortbestaan van Westeros bezighield, niet bepaald als muziek in de oren. Downton Abbey is dan ook een kostuumdrama en dat brengt al snel het clichébeeld mee van affaires met kamermeisjes, familievetes en intriges achter kamerdeuren. Het klinkt niet bepaald als mijn kopje thee. Ik sta echter altijd open voor herkansingen en nieuwe probeersels, zeker als de lady van mijn persoonlijke manor besloten heeft een reeks als dit samen met me te bekijken. Hoog tijd dus om eindelijk eens richting Downton Abbey te trekken met deze review van de complete collectie en uit te dokteren of de Engelse aristocratie tegenwoordig beter bij me past, of dat ik beter terug in...
Techreview: Bigben kinderwekker - Baxter het konijn
 • 2
 • 1
Het probleem met een theoretisch goed idee is dat je het uiteindelijk ook in praktijk moet omzetten. Zo kan een taakje waar je nooit echt lang bij stilstond al snel uitgroeien tot een uitdagend obstakel. Het voorbeeld van zo een situatie komt er in de vorm van Baxter het kinderwekkertje. Ja, uiteraard review ik wel even dat schattige ding, appeltje eitje. Maar dan komt de realiteit van het witte blad op het toneel. Hoe schrijf ik in godsnaam een uitgebreide review over een wekker?
Seriereview: Westworld (seizoen 1-4)
 • 3
 • 2
En toen sloot Westworld de deuren. Niet met het bombast of de grandeur waarmee het in 2016 de poorten opende, maar met een droog persbericht. Het was het einde dat velen al zagen aankomen, zelfs de makers die ondertussen al de overstap naar Amazon Prime hadden genomen. Hoe kan het ook anders, wanneer een serie die een erg hoog prijskaartje met zich meebracht het kijkersaantal zag zakken van een respectabele twaalf miljoen aan de start naar een schamele vier miljoen aan het eind van seizoen 4. Deden lange productietijden en labyrintische verhaallijnen de ambitieuze reeks de das om? Waande Westworld zichzelf iets te slim voor de kijker of verloor het gewoon zichzelf op het pad van veranderende settings? We kregen de blu-ray boxset van de volledige reeks opgestuurd en doken nog een laatste keer de konijnenpijp in om te ontdekken of de onafgewerkte reis van Westworld alsnog de moeite van het ondernemen waard is. In dit artikel probeer ik uiteraard spoilers tot het absolute minimum te...
Techreview: Lenovo Tab P11
 • 2
 • 1
Voor ik de Lenovo Tab P11 in mijn pollen kreeg geduwd had ik nog nooit een tablet vast gehad. Noem het gerust een vooroordeel, maar ik heb gewoon nooit de aantrekkingskracht van een toestel als dit gezien. Het is te klein en onpraktisch om te gebruiken zoals je met een laptop doet, het is te groot en lomp om vlot de dingen mee te doen die je met een sterke smartphone kan en je ziet er te veel oude Amerikaanse dametjes mee rondlopen in Brugge terwijl ze het Belfort staan te fotograferen om er ook maar wat van "cool" in te zien. Ik besloot me echter volledig te wijden aan mijn taak, en daarom heb ik mijn telefoon binnenshuis de voorbije weken grotendeels aan de kant geschoven en het gebruik van de laptop zo veel mogelijk beperkt om de Lenovo mijn primaire bron van multimediagebruik te maken. Mijn bevindingen lees je in de review van het toestel.
Crash Team Rumble knokt zich een weg naar je console in 2023
 • 0
 • 0
In de categorie: ''best bizar dat ze er nu pas mee op de proppen komen'' voor vijfhonderd punten presenteert Activision jullie vandaag Crash Team Rumble. Ietwat vergelijkbaar met spellen als MultiVersus en het pas verschenen Divine Knockout is dit uiteraard een vier tegen vier team-based vechtspel die een grote focus op het online aspect zal leggen.

Samen met je vrienden en vijanden zal je dus behoorlijk wat chaotische robbertjes mogen uitvechten in kleurrijke arena's gebaseerd op de Crash Bandicoot-games met de bekende personages uit de reeks. Crash en Coco, Doctor Neo Cortex, Penta Penguin, ze zijn ongetwijfeld allemaal van de partij om zoveel mogelijk Wumpa fruit te verzamelen in snelle potjes multiplayer.

Een datum, los van het behoorlijk ruime 2023, is er voorlopig nog niet. Dat de ontwikkeling echter in goede handen is, dat is duidelijk. Toys for Bob wist met hun werk aan de N. Sane Trilogy en Crash Bandicoot 4: It's About Time het oranje buideldier namelijk volledig terug...
DON'T NOD kondigt Banishers: Ghosts of New Eden aan
 • 0
 • 1
Is er leven na Life is Strange? Ondood leven in elk geval wel, want DON'T NOD komt volgend jaar met een gloednieuwe game die iets meer gemeen heeft met hun culthit Vampyr dan met de interactieve verhalen waar ze vooral populair mee zijn geworden.

Banishers: Ghosts of New Eden wordt een stevige actie RPG dus waarin spelers de rollen zullen aannemen van Antea Duarte en Red mac Raith, partners in de liefde en partners in het jagen op geesten. Nadat een laatste missie volledig uit de klauwen liep en Antea dodelijke verwondingen opliep ziet deze zich gedoemd om verder te gaan als wat ze het meest veracht. Om haar te redden van een voortbestaan als geest zoekt het koppel naar een oplossing om de ziel van Antea te redden.

Dat het spel een boeiend uitgangspunt en originele setting heeft, dat lijkt nu al duidelijk, verwacht je als speler dan ook maar aan een tocht door de mystieke wereld van New Eden waar je zowel het arsenaal van Red moet inzetten als de geestelijke krachten van Antea...
Horizon Forbidden West uitbreiding Burning Shores komt in de lente van volgend jaar
 • 0
 • 2
We wisten allemaal dat het een kwestie van tijd was voor er een uitbreiding voor Horizon Forbidden West werd aangekondigd. Voorganger Zero Dawn kreeg met de Frozen Wildlands eerder al een expansie die nog meer indruk wist te maken dan de eigenlijke game, het lag dus in de lijn der verwachtingen.

Wat echter wel behoorlijk weet te verrassen, dat is dat Burning Shores enkel te spelen zal zijn op de PlayStation 5. Die moeilijke keuze komt er door ontwikkelaar Guerrilla om volledig te kunnen focussen op de creatieve en technische visie die het team voor dit nieuwe stukje Horizon heeft. Dat dit voor gamers die het nog met de PlayStation 4 redden vast wat slikken is lijkt duidelijk, maar toch lijkt het nu al uitkijken naar wat de ontwikkelaar uit Amsterdam kan klaarspelen zonder de restricties van verouderde hardware.

Burning Shores staat gepland voor de lente van volgend jaar en belooft in elk geval heel wat te gaan bieden. Een nieuwe verhaallijn, nieuwe personages maar vooral een...
Eerste trailer voor Cocaine Bear doet haar glorieuze intrede
 • 0
 • 4
Toen het nieuws bekend werd dat Elizabeth Banks, vooral bekend van haar werk aan Pitch Perfect, met de film Cocaine Bear op de proppen zou komen werden diverse wenkbrauwen gefronst. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een drugrun die uit de hand liep en een pakket cocaïne dat in een nationaal park gedropt werd om vervolgens smakelijk verorberd te worden door een grote beer. Dient het gezegd dat het beest in kwestie volledig high keet begon te schoppen?

Het is een lichtjes geniaal uitgangspunt, maar het was wat afwachten om te zien voor welke toon Banks zou gaan met haar film. Al in de eerste minuut legt de regisseuse haar kaarten op tafel wanneer de paramedic die bij het openen van een deur oog in oog komt te staan met een trippende beer vervolgens zachtjes de deur terug sluit. Cocaine Bear wordt dus een ietwat melige monsterfilm die humor en gruwel wonderwel lijkt te gaan vermengen. Dat het fijn wordt om Ray Liotta nog een laatste keer aan het werk te zien is...
Filmreview: Minions: The Rise of Gru
 • 2
 • 3
Zeggen dat die eerste Despicable Me ietwat van een impact gehad heeft op onze toen tienjarige dochter is ietwat van een understatement. Op al onze vakantiefoto’s van dat jaar, van de toren van Pisa tot de kliffen van Etretat, staat Kevin de Minion trouw mee te poseren. We dachten dat het een vakantieliefde was, maar toen we onlangs op onze reis naar Duitsland dat kleine mormel nog steeds in haar koffer vonden, kregen we toch het gevoel dat die film iets moet losgemaakt hebben. Zelf mag ze nog zo hard beweren dat die Minion een geluksbrenger is, het feit dat ze geen alpaca kan passeren zonder luidop ‘’It’s so fluffy!‘’ te declameren indiceert toch dat de avonturen van Gru en zijn gele rakkers indertijd een gevoelige snaar geraakt hebben. Dat we samen, zoveel jaren later, na twee sequels en een heuse spin-off nog steeds naar Kevin en co kunnen kijken, voelt dan ook als een fijne tijdmachine naar simpeler tijden.
Filmreview: Beast
 • 2
 • 1
Er bestaat een geweldige sketch van de BBC waarin Idris Elba ervan overtuigd is dat hij de beste is in alles wat hij doet. Het is een acteur, rapper, schrijver, dj, influencer en kickboxer die heus ook wel wat koffies met een schuimkraagje kan maken, of de remedie tegen kanker ontdekken. Het is Idris Elba, en die kerel is zo cool dat hij zijn eigen themesong kan zingen (Bitch, I’m Idris Elba). Het is een filmpje dat liefdevol steken uitdeelt aan het ego en de alomtegenwoordigheid van de man, maar er valt toch iets over te zeggen. Idris Elba, de man die gestalte gaf aan Stringer Bell in The Wire of DCI Luther in de gelijknamige heerlijk harde politieserie, is gewoon een coole vogel. Het is daarom dat een film als Beast zo makkelijk te verkopen is. Wanneer de premisse van de film neerkomt op "Idris Elba krijgt het aan de stok met een kwaaie leeuw’’, dan heb je mijn aandacht.
Evil West legt zijn kaarten op de saloontafel in de Launch Trailer
 • 0
 • 1
Wat Darmazat van Evil West vond kunnen jullie binnenkort ontdekken in de review op onze frontpage. De obligate Launch Trailer geeft in elk geval al meteen netjes aan wat je mag verwachten van de game, wat je mogelijk aanzet je paard de sporen te geven naar de winkel.

Dat Evil West zijn oldschool inspiraties en gevoel voor rechttoe rechtaan actie stevig op de revers van zijn cowboyjasje draagt mag duidelijk zijn. Het team dat eerder verantwoordelijk was voor de Shadow Warrior-games verplaatst hun kenmerkende snelle actie dan ook maar wat graag naar het wilde westen van weleer waar je het met je sixshooter mag opnemen tegen vampieren en ander gespuis. Evil West zou wel eens een van de verrassingen van het najaar kunnen worden als we op de sterke trailer mogen afgaan.

Nieuwe trailer voor Avatar: The Way of Water doet uitkijken naar december
 • 0
 • 2
Op 14 december is het eindelijk zover, dan krijgen we na jaren van geruchten en uitvoerige productieprocessen de langverwachte sequel op Avatar op het grote scherm. Dat James Cameron er zo lang over gedaan heeft valt volledig te wijten aan het perfectionisme van de man en de indrukwekkende technologie die gebruikt wordt om de onderwaterwereld van Pandora vorm te geven. De man achter Terminator 2 en Titanic doet dan ook niet aan subtiliteit, hij brengt zijn films op het grootst mogelijke canvas.

Deze nieuwe trailer doet dan ook wederom wat hij moet doen, en dat is aantonen dat dit echt wel een huzarenstukje gaat worden die je op het witte doek wil zien. Het toont de epische schaal van de film, maar indiceert ook dat de focus van het plot op de onderlinge relaties van de Na'vi zal komen te liggen. Of Cameron wederom een meesterwerk uit zijn mouwen weet te schudden, dat ontdekken we pas vanaf midden december. De adembenemende trailer doet in elk geval het beste verwachten...
Review: Call of Duty: Modern Warfare II (multiplayer)
 • 0
 • 1
Het heeft behoorlijk wat combat boots in de aarde gehad, maar eindelijk ben ik klaar om mijn kijk te geven op het aspect van Modern Warfare 2 waar de meeste sofastrijders de game voor kopen, de multiplayer. Na weken van verbroken verbindingen met de servers, het installeren van updates en uitgescholden te worden door twaalfjarigen met een piepstem heb ik eindelijk genoeg potjes achter de rug om te zeggen hoe Modern Warfare 2 speelt. Het antwoord is: vertrouwd.
Filmreview: Jurassic World: Dominion
 • 2
 • 2
Tijdens het bekijken van Dominion bekroop me het gevoel dat ik dit allemaal al eens eerder heb zien langskomen. De nieuwe trilogie die gebouwd is rond Jurassic World deelt dan ook behoorlijk wat kenmerken met de laatste drie Star Wars-films. De eerste uit 2015 zat tjokvol knipogen naar het origineel, maar vergat naast de tonnen aan nostalgische fanservice ook niet om gewoon een heel entertainende film te zijn die netjes op zichzelf kon staan voor nieuwkomers. Fallen Kingdom wist dan weer, net als The Last Jedi, de meningen te verdelen, omdat die het lef had om anders te zijn. Persoonlijk hield ik, net zoals bij Star Wars, van het middenluik. Het nam risico’s met een zekere aplomb en zette aan het eind de deur letterlijk open voor een slotstuk vol potentieel. Nu hebben we dus Dominion. Het is een film waarbij ze, net zoals bij The Rise of Skywalker, de originele filmmaker terug hebben gebracht en opnieuw met een overdaad aan nostalgie de plooien met de fans proberen glad te...
Review: The Chant
 • 1
 • 1
Er zijn heerlijk gruwelijke tijden in aantocht voor fans van het betere gegriezel. De komende maanden kunnen we aan de slag met The Callisto Protocol, de Outlast Trials en remakes van Dead Space en Resident Evil 4. Horror ondergaat momenteel dan ook ietwat van een renaissance. The Chant is een titel die niet zo veel deining wist te maken op de radar als die grotere titels, maar wel enkele goede ideeën aan boord lijkt te hebben om genrefans mee te bekoren. Of dat genoeg is, dat ontdekken we in de review.
Avatar: The Way of Water krijgt officiële trailer
 • 0
 • 0
Dit najaar is het tijd om terug te keren naar Pandora. Als we mogen afgaan op de eerste echte trailer, dan gaat het dat lange wachten waard geweest zijn. James Cameron heeft er jaren over gedaan om de technologie te perfectioneren om overtuigend de onderwaterwereld van Pandora in beeld te brengen, en de trailer geeft alvast netjes aan dat het de perfectionist die in hem schuilt gelukt is.

In een dikke twee minuten doet de trailer dan ook perfect wat het moet doen. Het herintroduceert ons tot de setting van Pandora en oude bekenden als Jake Sully. Het geeft ons fracties van het verhaal zonder al te veel uit de doeken te doen. Maar vooral, het doet ons watertandend uitkijken naar 16 december, de dag dat we de volle drie uur van dit spektakelstuk op het grootst mogelijke scherm kunnen kijken

EA en Marvel slaan de handen in elkaar voor minstens drie titels
 • 0
 • 1
EA heeft sinds het succes die ze gehad hebben met Star Wars de smaak van licenties te pakken. De uitgever/ontwikkelaar laat weten nu ook een samenwerking aan te gaan met Marvel Studios om minstens drie action adventure games naar consoles en pc te brengen.

De eerste game in die partnership was uiteraard al bekend, dat wordt een spel rond Iron Man die uit de studio van Motive zal komen. Details rond die game zijn nog erg schaars, maar het gaat in elk geval om een volledig nieuw avontuur waarin je op je eentje in third-person mag ervaren hoe het voelt om als charismatische miljonair door de lucht te vliegen.

Rond de andere twee games is nog helemaal niks geweten, maar als eentje ervan geen soort Splinter Cell met Black Widow in de hoofdrol is , dan gaan we zitten mokken in een hoekje.
PlayStation VR2 komt in februari en brengt een stevig prijskaartje met zich mee
 • 0
 • 1
Eerst het goeie nieuws. De PlayStation VR2 en de bijbehorende PS VR2 Sense controller hebben eindelijk een datum beet. Op 22 februari kunnen spelers eindelijk de volgende stap in virtual reality ervaren in de knusse veiligheid van hun huiskamer. Het minder leuke nieuws is dat daar een pittige kost aan verbonden zal zijn. de bundel die bestaat uit de headset, de controller en een paar stereo headphones is de jouwe voor 599,99 euro.

Het is een prijs die volledig in lijn ligt met wat je mag verwachten van een fonkelend nieuw stuk tech als dit, maar het is uiteraard even slikken in tijden van inflatie en torenhoge energiekosten. Dat de PlayStation VR2 een technisch huzarenstukje lijkt te gaan worden, daar twijfelt niemand aan, nu nog hopen dat het ding genoeg over de toonbank weet te gaan om een grote afzetmarkt te genereren. Hoe meer gamers het ding in huis halen, hoe beter en veelvuldiger de spellen die naar het ding komen, dat is uiteindelijk altijd de sleutel tot succes...
De Spooktaculaire Film Special
 • 0
 • 10
In deze tweede Halloween Special omarmen we het cliché. Er is geen betere avond om samen met vrienden of alleen voor een groot scherm te gaan zitten en je onder te dompelen in een enge film. De redactie gunt jullie met deze special een blikje in hun psyche en onthult naar welke enge film zij graag teruggrijpen rond Halloween.
De Spooktaculaire Games Special
 • 0
 • 10
Net zoals de inwoners van Halloween Town kunnen ook wij niet om het griezeligste feestje van het jaar heen. Geen al te grote paniek, we zullen niet vervallen in zangstonden maar presenteren jullie met twee specials waarin leden van de redactie hun favoriete stukjes griezeligheid met jullie delen. Eerst aan de beurt zijn de games, want wie amuseert er zich nou niet met het wegmaaien van hordes zombies of met knikkende knietjes je verstoppen voor grote psychopaten met hakbijlen?
Bovenaan