Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Review: Assassin's Creed Mirage
  • 2
  • 8
Mirage. Zelfstandig Naamwoord. Een optische illusie veroorzaakt door atmosferische omstandigheden, ook wel omschreven als een fata morgana. De subtitel voor het gloednieuwe Assassin's Creed-avontuur waar alle verwachtingen voor het voortbestaan van de reeks op lijken te rusten. Het antwoord op de vraag of de wensdroom ingelost wordt of eerder op teleurstellende wijze uit elkaar spat, ontdekken we samen in de review.
Filmreview: Asteroid City
  • 2
  • 6
We zitten ondertussen ruimschoots op het punt dat je ofwel mee bent met de stijl van Wes Anderson, of niet. De grappige YouTube-filmpjes waarin bekende blockbusters als Harry Potter door A.I. herwerkt werden als projecten van Anderson, komen dan ook niet uit de lucht vallen. De Amerikaan heeft de voorbije 25 jaar dan ook een duidelijke audiovisuele stijl ontwikkeld waar menig filmfan van begint te zwijmelen, maar bij velen ook de nodige aversie oproept. Hoe je het echter ook draait of keert, de man heeft duidelijk zijn eigen niche gevonden in Hollywood en maakt dan ook films die je enkel kan omschrijven als ‘Wes Anderson’. Met Asteroid City krijgen zowel de fans als critici dan ook meteen wat ze verwachten van de cineast en dat is een modern filmisch sprookje over een toneelstuk in een tv-show. Heeft Wes Anderson met Asteroid City zijn eigenzinnige versie van Inception gemaakt en zo de realiteit van die ludiek bedoelde filmpjes ingehaald? We reizen in elk geval maar wat graag af...
Filmreview: Justice League: Warworld
  • 0
  • 0
Er is niks mis met ambitie en het verlaten van de geijkte paden. Een deel van de meest succesvolle verhalen in het pantheon van grote comics zijn net het resultaat van dat soort lefgozerij. In het geval van Justice League: Warworld komt het echter gevaarlijk dicht in de buurt van te veel zeewier op de trident van Aquaman nemen. Niet alleen levert het drie op zichzelf staande Elseworlds verhalen met elk een unieke stijl, het omvat alles ook in een overkoepelend geheel dat moet fungeren als een springplank naar het volgende deel in het geanimeerde universum van de DCU. Dat is behoorlijk wat voor een recht richting streaming en home media uitgave. We richten ons zoeklicht dan ook graag even op dit schijfje om te ontdekken of het voor de fans van Bats en Supes een boeiende trip, of gemist potentieel oplevert.
Review: Immortals of Aveum
  • 1
  • 3
Ik mag het EA Originals-label wel. Het is de tak binnen EA waar het allemaal wat kleiner en gedurfder mag, en waar ontwikkelaars de kans krijgen de wat gekkere ideeën tot wasdom te brengen. Dat leverde toch al behoorlijk wat pareltjes op zoals het onweerstaanbare coöperatieve avontuur It Takes Two, het sfeervolle Lost in Random en uiteraard ook de Unravel-games. Immortals of Aveum van nieuwkomers Ascendant Studios is de jongste EA Original, al zou je het op het eerste zicht niet bepaald inschatten als een kleinschalige titel. Met een knetterende presentatie die steunt op het spierballengerol van de Unreal Engine 5 heeft deze aparte first-person shooter namelijk de allures van een grote zomerse blockbuster. Hoog tijd om het ding dan ook even van dichterbij te inspecteren en te ontdekken of deze EA Original daadwerkelijk magisch is.
De gamereleases van september 2023
  • 3
  • 2
We hebben afscheid genomen van een Belgische kwakkelzomer vol regen, wind en Pommelien Thijs. Het kleine grut wordt wederom vakkundig naar de schoolbanken verbannen, de normale routine sluipt er weer in, en ook de gamesindustrie ontwaakt weer uit haar slaap om een barrage van sterke titels op ons af te vuren. September schiet in elk geval sterk uit de startblokken met intergalactische avonturen, het betere geknok en behoorlijk wat lekkers uit Japan.
Stevige trailer voor Expend4bles waarschuwt voor harde actie
  • 1
  • 2
De vorige Expendables ging voor een PG-rating en kwam op die manier eerder over als een gemuilkorfde labradoodle dan een bijtende pitbull. Stallone en co hebben echter duidelijk naar de kritiek op die vorige worp geluisterd, want als er iets is dat de nieuwe trailer voor de vierde Expandables in de verf zet, dan is het wel dat de film voluit voor een belachelijke naam en een harde vettige R-rating kiest.

We zien schotwonden en messen in lichamen verdwijnen en nog heel wat ander leuks dat niet voor kinderoogjes geschikt is, maar waar de fans ongetwijfeld van gaan smullen, Stallone zelf neemt een kleinere rol aan en legt de sleutels van het team in handen van Jason Statham, maar blijft uiteraard nog steeds nauw betrokken als producent. Het gekende duo wordt verder bijgestaan door namen als Megan Fox, 50 Cent, Dolph Lundgren en Andy Garcia. Het is echter het meest uitkijken naar de rollen van martial arts iconen Iko Uwais en Tony Jaa die als slechterikken de Expendables het vuur...
Stalker 2 verschijnt begin 2024 en viert dat met een nieuwe trailer
  • 2
  • 0
De ontwikkeling van Stalker 2 is een moeilijke geworden, een oorlog in je thuisland durft wel eens dat effect hebben. Toch nadert ontwikkelaar GSC Gameworld de finishlijn. De game zal niet eind 2023 uitkomen zoals velen hoopten, maar staat wel gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar. Ergens tussen begin januari en eind maart dus.

Om het wachten te verzachten kregen we in elk geval een gloednieuwe trailer voorgeschoteld die duidelijk maakt dat de langverwachte sequel alle kwaliteiten in zich lijkt te hebben om nog een half jaartje geduld uit te oefenen. De game staat gepland voor pc en Xbox Series en verschijnt uiteraard op dag van release ook op Game Pass.

RoboCop: Rogue City toont actievolle gameplay
  • 1
  • 0
Ontwikkelaar Teyon heeft duidelijk een liefde voor de late jaren tachtig. Nadat ze net Terminator Resistance in 2019 een game wisten af te leveren die beter de geest van de vroegere films wist te vatten, dan de draken die Genysis en Dark Fate waren, proberen ze volgende maand namelijk hetzelfde te doen met Robocop.

Robocop: Rogue City lijk weliswaar niet bepaald het warm water te gaan uitvinden. Het budget is duidelijk niet het hoogste en de gameplay lijkt niet bepaald verfijnd, maar verdomd als het niet de campy sfeer van die vroegere films lijkt te vatten. Het heeft er alle schijn naar dat het Teyon dus weer gaat lukken een fijne brok nostalgie af te leveren wanneer de game eindelijk een finale release date in september krijgt.

Assassin's Creed Mirage volledig in het Arabisch te spelen
  • 0
  • 0
Gamers die hunkeren naar authenticiteit zijn bij Assassin's Creed Mirage aan het juiste adres. Naast het oog voor detail en respect voor historische achtergrond waar de reeks bekend voor staat, zal Mirage gamers toelaten zich onder te dompelen in de sfeer van Bagdad door volledig in het Arabisch speelbaar te zijn.

Een nieuwe trailer, die de focus legde op de historische ronde stad, scoorde alvast punten door de Arabische taal centraal te zetten. Het lijkt in elk geval een sterke manier om de sfeer van het Bagdad van de 9de Eeuw overtuigend mee tot leven te wekken. Wie reist er mee naar de parel van het Oosten in oktober?

Lords of the Fallen krijgt een cinematische nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Een nieuw event, een nieuwe trailer voor Lords of the Fallen. Nadat we eind juni nog een stevige brok gameplay te zien kregen, worden we nu getrakteerd op een cinematische blik op het verhaal. De nieuwe trailer doet dan ook opnieuw een poging om een antwoord te geven op de vraag wat er zou gebeuren wanneer Dark Souls en Soul Reaver een liefdeskind op de wereld zouden zetten?

Alle elementen van een Soulslike lijken in elk geval aanwezig. Pittige gameplay, uitdagende tegenstanders, beklemmende omgevingen, het vinkt alle hokjes af. Toch lijkt dit meer dan een kloon te gaan worden. Zo is er het geniale idee van duale werelden. Wanneer je sterft, kom je in een onderwereld terecht waar je je een weg moet zien uit te knokken. Ook puzzels en geheime paden zullen gebruik gaan maken van de twee verschillende spelwerelden, wat hopelijk voor een frisse blik op een vermoeid genre moet gaan zorgen. Lords of the Fallen verschijnt op 13 oktober voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series...
Modern Warfare 3 keert terug naar Verdansk met een uitgebreide blik op de campaign
  • 0
  • 0
Activision heeft ons een eerste uitgebreide blik op Modern Warfare 3 gegund, met beelden van een missie uit de game. We zien de regenachtige start van Operation 627, met een strike team dat met bootjes over de oceaan beweegt richting een imposant kasteel. Zodra het team geïnfiltreerd is, gaat de night vision op om door verlaten gangen te sluipen, tot er contact gemaakt wordt met de vijand.

De hectische shootout die volgt is Call of Duty op zijn meest cinematisch, met geweervuur die de duisternis verlicht. Net wanneer de gameplay op een punt komt dat een door opengebroken moet worden stopt de korte blik die duidelijk naar meer smaakt. De missie gebruikt uiteraard de Gulag die vele fans zullen herkennen van de Warzone map Verdansk, terwijl de naam van de operatie dan weer een knipoog is naar een missie uit de goeie ouwe Modern Warfare 2. Of de missie op verhalend vlak op dezelfde manier uitpakt als in die klassieker en welk ander spektakel Modern Warfare 3 in petto heeft, dat...
Nieuwe Alan Wake 2-trailer geeft eindelijk een nieuwe blik op het personage
  • 0
  • 4
We hebben naar aanleiding van Gamescom een gloednieuwe trailer voor Alan Wake 2 gekregen, en het ding zit boordevol sfeer en verwijzingen naar het universum dat Remedy de voorbije jaren heeft opgebouwd. De trailer mengt live action met stukjes gameplay, en dient als startpunt voor de gebeurtenissen in de nieuwe game die zich 13 jaar na de verdwijning van de geplaagde schrijver afspeelt. We krijgen eindelijk ook nog eens een blik op de auteur in actie, daar waar de vorige trailers het licht op nieuw personage Saga lieten schijnen.

In de sequel neemt Alan wake het op tegen letterlijke en figuurlijke demonen in de donkere plek waar hij al meer dan een decennium vast zit. Ondertussen probeert FBI Agente Saga Anderson in Bright Falls een reeks van ritualistische moorden op te lossen, uiteraard raakt haar pad verbonden met dat van onze favoriete schrijver. De trailer is in elk geval een plezierig rondje zoeken naar easter eggs. Er zitten verwijzingen in naar personages uit Control, een...
Little Nightmares 3 aangekondigd
  • 0
  • 2
De nachtmerrie gaat verder, want na het hartverscheurende einde van Little Nightmares 2 in 2021 werd er op GamesCom eindelijk een derde deel aangekondigd. Opmerkelijk is dat de ontwikkeling niet in handen is van Tarsier Studios, maar van Supermassive Games dat met spellen als The Quarry en Until Dawn al garant stond voor heel wat sfeervol gegriezel.

Geen nood, het wordt gelukkig geen interactieve film zoals de vorige games van Supermassive, maar wederom een enge sidescrolling platformer vol creepy elementen. Nieuw in dit derde deel is de introductie van twee nieuwe personages en multiplayer. Samen je angsten overwinnen is nu eenmaal makkelijker dan op je eentje. Verwacht Little Nightmares 3 ergens in 2024 voor alle courante platformen.

Ghostrunner 2 rent naar de PlayStation 5, Xbox Series X en PC op 26 oktober
  • 0
  • 1
Ghostrunner wist met zijn razendsnelle actie genoeg harten sneller te doen slaan om een sequel te verantwoorden. Uitgever 505 Games heeft nu bekend gemaakt dat we niet bepaald lang meer hoeven te wachten op die opvolger, reeds op 26 oktober kunnen we namelijk terug onze innerlijke ninja gaan bevredigen op PlayStation 5, Xbox Series X en PC.

Om het nieuws te vieren kregen we ook een gloednieuwe trailer die toont dat Ghostrunner 2 alles in zich heeft om nog beter te doen dan de voorganger. Dezelfde razendsnelle actie, een aantal uitdagende vijanden en gloednieuwe segmenten met de motor moeten van Ghostrunner 2 de gedroomde sequel maken. Lef heeft de game in elk geval overduidelijk, door het in oktober met een vlijmscherpe katana op te gaan nemen tegen games als Alan Wake 2, Marvel's Spider-Man 2 en Assassin's Creed Mirage.

Charles Martinet stopt na 32 jaar als stem van Mario
  • 1
  • 0
Het is het einde van een tijdperk. Na drie decennia van 'It's a me' en 'Here we go' is het niet langer Mario-time voor Charles Martinet. De legendarische stemacteur, die ook Luigi en diverse andere personages in het Mushroom Kingdom een stem gaf in de games sinds Super Mario 64, zal niet langer te horen zijn in toekomstige titels van Nintendo. Dat betekent dat in het aankomende Super Mario Bros Wonder we het reeds zonder de iconische stem van de acteur zullen moeten stellen.


Martinet, die haast per ongeluk auditie voor de rol deed en het personage eerst als een stereotiepe New Yorkse loodgieter speelde alvorens met het vriendelijke hoge stemmetje op de proppen te komen, blijft wel nauw verwant met het personage. In zijn nieuwe rol zal Charles Martinet namelijk fungeren als een ambassadeur voor Mario die de wereld...
Verslag: Lokerse Feesten 8 augustus (Blur)
  • 0
  • 1
Aan grote namen geen gebrek op de Lokerse Feesten. Met onder andere Wilco, Cypress Hill, Skunk Anansie en Placebo heeft de tiendaagse weer een veelzijdig lijstje aan headliners bij elkaar gesprokkeld. De hoofdvogel is echter zonder twijfel Blur. De Britten zijn legendarisch geworden tijdens de jaren negentig, dankzij een resem aan ijzersterke songs en een stevige vete met de broertjes Gallagher. Oasis stond voor de werkende klasse met de ruwe kantjes, Blur was verfijnde upper middle class. Het was kortom The Beatles versus The Stones van de Britpop. Decennia later kunnen de broertjes uit Manchester echter nog steeds niet samen door een deur, terwijl Blur nog steeds nieuwe muziek uitbrengt. "The Ballad of Darren" is een warm dekentje geworden voor kille tijden, waarvan eerste single ‘’The Narcissist" het vlotjes tot de toppositie van De Afrekening op StuBru wist te schoppen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Lokerse Feesten een bordje met uitverkocht mocht ophangen...
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin komt naar PlayStation 5, PC en Xbox Series
  • 1
  • 0
Het gerucht deed al even de ronde, maar is nu finaal bevestigd door THQ Nordic, er komt een game gebaseerd op Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin naar de huidige systemen. Dat dit zelfs zonder ook maar een greintje aan gameplay of grote informatie iets is om erg vrolijk van te worden is duidelijk.

The Last Ronin is namelijk de Teenage Mutant Ninja Turtles op zijn meest donker, en is dan ook uiterst geschikt voor een game in de stijl van God of War. De comic waar de game op gebaseerd is, valt ondertussen te omschrijven als cult, en draait rond Raphael die een wanhopige wraaktocht voert in een dystopisch New York. Een volwassener, bloederige blik op de Turtles, met een Raphael belust op wraak na het verlies van zijn broers? We kijken alvast hard uit naar de eerste gameplay en een datum.

Assassin's Creed Mirage komt een weekje vroeger
  • 3
  • 1
Games die een uitstel oplopen, we zijn er allemaal aan gewend. Zo heel af en toe gaat het echter de andere kant op, en krijgen we een grote game wat eerder dan oorspronkelijk gepland. Bij Assassin's Creed Mirage is het van dat.

Ubisoft Bordeaux laat namelijk weten dat de game Gold is gegaan, wat betekent dat de ontwikkeling van de game afgerond is. Daardoor kunnen we een weekje vroeger met het spel aan de slag, en dus reeds vanaf 5 oktober met Basim de game kunnen beleven die terug moet grijpen naar de basis van de reeks. En nu allemaal in koor: Parkour!!

Verslag: Lokerse Feesten 7 Augustus (Placebo)
  • 0
  • 1
Op dag vier van de Lokerse Feesten namen we collectief wat gas terug. Na de zalige zondag van gisteren mochten de zware gitaren wat in de kast, en mocht de eyeliner bovengehaald worden. Een begintijd om zeven uur 's avonds en slechts drie acts op het hoofdpodium, het voelde als het recept voor een rustig avondje muziek. Hoewel. De Heilige Drievuldigheid die vanavond ten dans speelde bestaat voor twee derden uit legendarische vaandeldragers van de uitgelopen mascara. Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig voor een avond om in te kaderen.
Verslag: Lokerse Feesten 6 Augustus (metalzondag)
  • 0
  • 2
Het sympathiekste stadsfestival van het land vormt al sinds 1975 het kloppende muzikale hart van tien dagen aan kermis, leut en vertier in de binnenstad van Lokeren. Tien dagen, vol grote en kleine pareltjes in de meest diverse genres, maken van de Lokerse Feesten steeds een fijne ontdekkingstocht. Wij van BeyondGaming waren dan ook wat graag van de partij, om drie opeenvolgende dagen van een bijzonder geslaagd programma mee te genieten op parking Grote Kaai. Traditiegetrouw staat die eerste zondag van het festival in het teken van de zwaardere gitaren. Niks beter om drie dagen festival te beginnen, dan een stevig potje moshen leek ons.
Terug
Bovenaan