Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Verslag: Suikerrock 2023 - Dag 2
  • 0
  • 2
Suikerrock in Tienen is waarschijnlijk het enige festival in België dat sterker staat na de globale storm van de pandemie dan ervoor. Het lot van het stadsfestival dat uitgegroeid was tot een vaste waarde op de zomerkalender leek begin 2020 nog bezegeld na strubbelingen tussen de organisatie en het stadsbestuur. Door de coronacrisis kwam dat vaarwel er niet zoals gepland, en werd een alternatief op poten gezet dat The Factory of Sweetness werd gedoopt. Dat evenement, op de terreinen van de suikerraffinaderij, viel zo goed in de smaak bij zowel de organisatie als het publiek, dat Suikerrock zowaar een nieuw leven kreeg toebedeeld. Vorig jaar maakte het festival dan ook een herstart, op de afgesloten zone aan het Bietenplein. Dat Suikerrock er anno 2023 beter voorstaat dan ooit tevoren op de nieuwe locatie lijkt dan ook overduidelijk. Met een uitgebreid festivalterrein, inclusief reuzenrad en botsauto’s, en enkele straffe live acts had Suikerrock op de zaterdag dat we van de partij...
Filmreview: Shazam! Fury of the Gods
  • 1
  • 0
Waarom is Shazam! Fury of the Gods, luttele maanden na Black Adam, de tweede film op rij in het DCEU die een teleurstellende smaak achterlaat bij het rollen van de credits? Is het omdat je weet dat Flash toch op de resetknop drukt en het eigenlijk geen jota uitmaakt wat er met het personage van Zachary Levi gebeurt? Komt het omdat het constante bombardement aan superhelden een tikje ‘déjà vu’ begint aan te voelen op dit punt? Of ligt het aan het feit dat de film een stuk minder charmant aanvoelt dan het origineel uit 2019?
Review: Scarf
  • 0
  • 1
Zelfs in het meest kille hartje van de winter, met pegels aan mijn oren en mijn neus half bevroren omdat het erg koud is in de kou, weiger ik om een sjaal te dragen. Een beetje gaan paraderen met een te groot stuk stof rond mijn nek? Ik ben Harry Potter niet. Maar wat als, in tegenstelling tot de sjaal van Harry, die van mij magisch zou zijn? Wat als het nutteloze stuk textiel zou kunnen transformeren tot een draak? Dat zou de ‘rule of cool’ toch een stukje oprekken lijkt me. Laat dat nou net het kapstokje zijn waar Scarf zijn crux aan ophangt, een puzzel platformer met een magische sjaal in de hoofdrol.
Filmreview: Evil Dead Rise
  • 2
  • 3
Neem er de luiers maar terug bij, Evil Dead is terug van de partij. Er zijn slechts weinig horrorfranchises die zo consequent sterk zijn als de reeks die ontstaan is uit een low budget passieproject van filmnerd Sam Raimi. De eerste Evil Dead legde de blauwdruk van een genre waar we jaren later nog steeds films als The Cabin in the Woods of games als Until Dawn aan te danken hebben. Deel twee en opvolger Army of Darkness toonden dan weer dat je gerust gruwel kan combineren met de nodige humor, en wisten Ash Williams te cementeren als een antiheld die moeiteloos ook een eigen televisieserie kan dragen. In 2013 illustreerde Fede Alvarez dan weer dat Evil Dead echt wel een bestaansreden heeft zonder de aanwezigheid van Raimi en Bruce Campbell. Zijn remake ging terug naar de essentie en leverde een hondsbrutale horror die door de jaren heen ietwat van een cultstatus wist te verwerven. Nu is het de beurt aan Lee Cronin om zijn versie op het publiek los te laten.
Techreview: Harman Kardon Onyx Studio 8
  • 0
  • 2
Een sterke draadloze luidspreker voelt tegenwoordig haast essentieel aan. Met tal van streaming apps die al je favoriete muziek instant je richting in katapulteren, heb je gewoon deftige apparatuur nodig om al die bits en bytes naar auditief genot te vertalen. De Harman Kardon Onyx Studio 8 lijkt alvast alles te hebben om die verwachtingen waar te maken, maar komt niet zonder enkele struikelblokjes.
Verslag: Live /S Live 2023
  • 4
  • 4
Het was fijn kennismaken met Live /S Live vorig jaar op het strand van Zeebrugge. Met een fijne setting, catering die een hoger niveau leverde dan de doorsnee vetzakkerij die je op andere festivals aantreft en een knappe line-up met The National als kroonjuweel, wist de debutant dan ook een sterke eerste indruk te maken. Voor de tweede editie gooide de organisatie het echter over een andere boeg. De zandbak in de verre uithoek van het land, werd ingeruild voor een centraler gelegen park in Antwerpen, maar het concept bleef onveranderd. Een festival voor de wat oudere meerwaardezoeker dus, in een gezellige setting. Welkom in de Antwerpse Middenvijver, welkom op Live /S Live 2.0.
Beyond The Festivals: Het fijne dozijn van Rock Werchter 2023
  • 1
  • 1
Vorig weekend werden de poorten van de bekendste festivalwei van het land wederom geopend voor twee knallers van headliners in de vorm van P!nk en Bruce Springsteen. Het doet ons alvast reikhalzend uitkijken naar de vier dagen van Rock Werchter. Iedereen weet waar de festiviteiten doorgaan en dat het hele gedoe al enkele weken of maanden uitverkocht is. Rock Werchter is dan ook een instituut in het festivallandschap, en instituten vergen geen introductie. Daarom schotelen we je vandaag een iets andere versie van Beyond the Festivals voor waarin we even een blik op de affiche werpen en bekijken welke acts we met roze stift in ons spoorboekje hebben aangestipt, het fijne dozijn van Rock Werchter.
Review: Layers of Fear
  • 0
  • 1
Bloober Team kan een hit gebruiken. Volgend jaar trekken ze weliswaar de mistige straten van Silent Hill op, maar het traject dat ze op die weg richting gamings engste dorpje hebben afgelegd, is op zijn zachtst gezegd nogal hobbelig te noemen. Hun Layers of Fear uit 2016 was een succes, maar andere titels als Blair Witch, Observer en zelfs de superieure sequel Layers of Fear 2 wisten niet dezelfde aansluiting bij het publiek te vinden. Tijd om terug te keren naar de bron moesten ze bij Bloober Team gedacht hebben, en zodoende krijgen we een remake van de game die alles voor hen in gang zette.
Techreview: AOC CQ32G2SE/BK
  • 0
  • 3
Nadat een niet nader genoemd Koreaans merk, waarvan de naam verdacht hard lijkt op die van een pratende bobtail, de reparatie van onze tv wist te verprutsen, ben ik andere oorden moeten gaan opzoeken om te gamen. De slaapkamer, waar nu daadwerkelijk alle magie zich in ons huis afspeelt. Is het ideaal om online potjes Modern Warfare 2 te spelen, terwijl de liefde van je leven naast je probeert de slaap te vatten? Niet als je die liefde wil behouden in elk geval. Een alternatief drong zich dan ook op. Dankzij het reviewexemplaar van de nieuwe AOC monitor verhuisde ik dan ook maar wat graag met mijn hele hebben en houden, mijn PlayStation 5 dus, van de slaapkamer naar mijn bureau. Zo behouden we vakkundig de vrede in mijn relatie en krijgen we zowaar een gloednieuwe recensie. Twee vliegen in één klap noemen we zoiets.
Review: Miasma Chronicles
  • 0
  • 2
We hebben allemaal een type. Bij mij zijn dat lieflijke meisjes met een neuspiercing, bij Dwayne Johnson films die zijn ego strelen en bij Metejoor nummers die neerkomen op het muzikale equivalent van een Fristi. Ook ontwikkelaar The Bearded Ladies uit het sprookjesachtige Zweden heeft een type. Dit is hun derde grote project, en net als bij Mutant Year Zero en Corruption 2029, hebben we ook hier te maken met turn-based strategie in een post-apocalyptisch jasje. Het lijkt er dus op dat de Zweden hard proberen om de volgende game die XCOM van de troon kan stoten uit hun baard proberen te vlooien. Of ze daar ook in slagen, of net een paar zetten te kort komen, dat ontdekken we in de review.
Verslag: DIRK. @ Wilde Westen
  • 0
  • 2
DIRK. beukt ondertussen al een paar jaar op de grote poort van de doorbraak bij het grote publiek en wist gaandeweg steeds meer zieltjes voor zich te winnen. Met twee dotjes van langspelers en een aanstekelijke livereputatie op zak, hoeft dat ook niet te verwonderen. Sinds maart heeft de band een nieuwe boreling op de markt in de vorm van Idiot Paradise, een plaat die de lovende kritieken aan elkaar reeg en nu op een uitgebreide tour als een stevig rockende Simba aan de massa gepresenteerd wordt. Na passages in onder andere een uitverkochte Ancienne Belgique Box speelden de West-Vlamingen een semi-thuismatch in het Wilde Westen van Kortrijk. Wij gingen maar wat graag een kijkje nemen op uitnodiging van de band.
Review: LEGO 2K Drive
  • 0
  • 8
LEGO 2K Drive is niet het eerste uitstapje van de Deense blokkenbouwers op het asfalt. Reeds in '99 drukte LEGO voor het eerst het virtuele gaspedaal in met LEGO Racers op de toenmalige PlayStation en Nintendo 64. De game zette niet bepaald de wereld in vuur en vlam, maar wist toch door de jaren heen ietwat van een cultstatus op te bouwen. Toen het merk zijn herintrede maakte in de wondere wereld van het racen in de vorm van een positief ontvangen uitbreiding voor Forza Horizon 4, wist je dan ook dat het een kwestie van tijd was voor we een volwaardige spirituele opvolger voor Racers zouden krijgen. Dat we die game echter zouden krijgen van een ontwikkelaar die we vooral kennen van de 2K basketbal en wrestling games, dat hadden we niet in onze achteruitkijkspiegel zien aankomen.
Tom Cruise tart wederom het lot in nieuwe trailer voor Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1
  • 2
  • 2
Tom Cruise keert terug naar de bioscoop deze zomer om zijn leven op het spel te zetten voor ons aller entertainment. De gloednieuwe trailer voor Mission: Impossible: Dead Reckoning Part 1 komt dan ook op het perfecte moment om ons eraan te herinneren waarom we in juli naar de plaatselijke multiplex willen afzakken.

Erg veel van het plot geeft de trailer voorlopig nog niet prijs, maar we krijgen wel nieuwe glimpsen van Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby en uiteraard Cruise die doet wat Cruise het beste doet, vallen en springen van tenminste twee kliffen. Er is een grote treincrash, de terugkeer van Kittridge en de jacht op een angstaanjagend nieuw wapen dat het voortbestaan van de mensheid kan bedreigen.

Alle ingrediënten om wederom een succesvol deel in de franchise op te leveren, die met dit deel het begin van het einde voor de reeks in gang zet, zijn in elk geval aanwezig. Of we een knaller van een finale tegemoet gaan voor Ethan Hunt, ontdekken we vanaf...
Seriereview: His Dark Materials
  • 4
  • 5
Het voelt haast alsof we de voorbije jaren langs alle kanten gebombardeerd werden met nieuwe fantasy-shows. Stuk voor stuk reeksen die de bliksem in een flesje van Game of Thrones of Harry Potter probeerden te vatten, in de hoop een groot publiek voor zich te winnen. We kregen tienerheksen, elfjes, Arthuriaanse legendes en zelfs opvolgers van films uit de jaren tachtig te zien. Het lijstje lijkt haast eindeloos. Een stuk korter is echter het rijtje van fantasy dat effectief de moeite waard blijkt te zijn. Netflix heeft bijvoorbeeld al een klein begraafplaatsje aan onafgewerkte shows die er niet in slaagden een publiek te vinden, en ook Willow en The Rings of Power op concurrerende platformen bleken cynische teleurstellingen. Dat zorgt ervoor dat His Dark Materials een reeks is die des te meer indruk weet te maken. Niet alleen wist het fans van de boeken waar de serie op gebaseerd is aan boord te houden, het is ook een van die zeldzame shows die effectief de kans kreeg om het...
Review: Redfall
  • 5
  • 9
Redfall is een titel die zich lang ophield in de zijkant van mijn gezichtsveld. Het is dan ook een game die bij de aankondiging aanvoelde als ietwat van een stekende teleurstelling, en vervolgens al snel werd afgeschreven als niks voor mij. Dat komt uiteraard door de affiniteit die ik heb met de eerdere titels van ontwikkelaar Arkane, van Dishonored tot Prey en Deathloop, stuk voor stuk zijn het labyrinten waar je op je eentje het creatieve moordenaartje in jezelf mag ontdekken. Redfall voelt als een stevige breuk met die traditie. Een shooter in een open spelwereld die een stevige focus op online co-op legt? Dat klinkt niet bepaald als een kopje thee waar ik graag mijn lippen aan zet. En toch, toch bleef er dat zeurderige stemmetje aan de zijkant. Wat als? Wat als het DNA van Arkane-games de bovenhand weet te nemen, en er toch een memorabele ervaring op je eentje te beleven valt daar in dat door vampieren overspoelde dorpje in New England?
Review: Horizon Forbidden West: Burning Shores
  • 0
  • 4
Welkom bij de meest nutteloze review die ik ooit geschreven heb voor BeyondGaming. We weten dan ook allebei wat we van deze Burning Shores mochten verwachten. Niet waar, beste lezer? Ik wist het nog voor ik deze uitbreiding begon en jij wist het nog voor je deze tekst met een muisklik opende. De Burning Shores brengen meer van hetzelfde. Meer vijanden, meer kostuums, meer verhaal voor Aloy en dat in een gloednieuw gebied. Dat je dit enkel kan spelen als je in het bezit bent van een save file waarmee je het einde van Forbidden West gehaald hebt, onderstreept enkel verder de nutteloosheid van deze review. Iedere gamer die de aftiteling van Forbidden West gehaald heeft, weet dan ook maar al te goed dat ‘meer’ van een van de beste titels van vorig jaar de moeite is om gretig de tandjes in te zetten.
Seriereview: Rick and Morty (seizoen 6)
  • 1
  • 2
Wie had ooit verwacht dat een disfunctionele parodie op Back to the Future zo een significant stukje fandom voor zichzelf zou uitkerven in de hedendaagse zeitgeist van de popcultuur? Met het zesde seizoen is er niks vrijblijvends meer aan de avonturen van Rick Sanchez en de kleine Morty, en heeft elke nieuwe aflevering een air van verwachtingen met zich meegekregen. Na vijf seizoenen van de meest gekke ideeën en opgebouwde personages bestaat altijd het gevaar van de neerwaartse spiraal. De makers zijn zich daar duidelijk zelf van bewust, want de show is vaak de eerste om de draak te steken met het recycleren van oude concepten of het rommelen met het vastgestelde canon. Voor een reeks met een behoorlijk intense fanbase als die van Rick and Morty, is het dan ook verfrissend om zien dat bezieler Dan Harmon de boel nieuw leven inblaast door fans net niet te geven wat ze willen.
De Muppets schoppen keet in nieuwe trailer voor The Muppets Mayhem
  • 0
  • 0
Vanaf 10 mei veroveren de Muppets opnieuw Disney+ met de gloednieuwe spin-off The Muppets Mayhem. De reeks focust op de avonturen van de electric Mayhem Band die bestaat uit Dr. Teeth, Floyd Pepper, Janice, Zoot, Lips en uiteraard ook ieders favoriete drummer Animal.

Bij een reeks die rond muziek draait horen uiteraard ook de nodige cameo's. De nieuwe trailer voor de serie belooft er in elk geval al heel wat. Mötley Crüe-drummer Tommy Lee, Morgan Freeman, Lil Nas X en ‘Weird Al’ Yankovic zullen alvast allemaal in contact komen met de Muppets op hun weg naar de grote muzikale doorbraak.

Review: Sherlock Holmes The Awakened
  • 3
  • 5
Sherlock Holmes heeft in de handen van het Oekraïense Frogwares al behoorlijk wat watertjes doorzwommen. Wat in 2002 nog ontstond als een point and click avontuur in de stijl van Syberia begon door de jaren heen steeds nadrukkelijker tegen de mainstream aan te wrijven. Robert Downey jr. en Benedict Cumberbatch populariseerden het iconische personage van Arthur Conan Doyle op het scherm en Frogwares besloot hun wagonnetje aan die trein te hangen door zowel het personage als de gameplay steeds wat minder stoffig te maken. De culminatie van die evolutie kwam er vorig jaar met Chapter One, een prequel die een jongere Holmes en Watson introduceerde, samen met iets meer gestroomlijnde gameplay en zelfs actie-ëlementen. Dat het een schot in de roos bleek is wel duidelijk uit het feit dat we nu al een sequel op ons bord krijgen.
Review: The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition
  • 0
  • 4
Waarom? Het is de eerste vraag die ik stel wanneer een game van nauwelijks vier jaar oud een geremasterde heruitgave krijgt. Uiteraard is het antwoord, zoals wel vaker in deze industrie, geld. The Outer Worlds 2 laat nog een tijdje op zich wachten, dus smeer wat nieuwe lipstick op je snoet en trek een fris kleedje aan schat, je gaat terug de baan op. Dat een game die satirische knipogen trekt naar de praktijken van grote bedrijven een herwerking krijgt voor de volle vraagprijs, dat is behoorlijk ironisch. Maar goed, cynisme terzijde. Deze herwerking levert toch heel wat sterke aanpassingen op die The Outer Worlds een nieuwe thuis doet vinden op de huidige systemen en nieuwkomers de beste versie van het spel gunt. Ja toch?
Terug
Bovenaan