Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Review: Sherlock Holmes The Awakened
  • 3
  • 5
Sherlock Holmes heeft in de handen van het Oekraïense Frogwares al behoorlijk wat watertjes doorzwommen. Wat in 2002 nog ontstond als een point and click avontuur in de stijl van Syberia begon door de jaren heen steeds nadrukkelijker tegen de mainstream aan te wrijven. Robert Downey jr. en Benedict Cumberbatch populariseerden het iconische personage van Arthur Conan Doyle op het scherm en Frogwares besloot hun wagonnetje aan die trein te hangen door zowel het personage als de gameplay steeds wat minder stoffig te maken. De culminatie van die evolutie kwam er vorig jaar met Chapter One, een prequel die een jongere Holmes en Watson introduceerde, samen met iets meer gestroomlijnde gameplay en zelfs actie-ëlementen. Dat het een schot in de roos bleek is wel duidelijk uit het feit dat we nu al een sequel op ons bord krijgen.
Review: The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition
  • 0
  • 4
Waarom? Het is de eerste vraag die ik stel wanneer een game van nauwelijks vier jaar oud een geremasterde heruitgave krijgt. Uiteraard is het antwoord, zoals wel vaker in deze industrie, geld. The Outer Worlds 2 laat nog een tijdje op zich wachten, dus smeer wat nieuwe lipstick op je snoet en trek een fris kleedje aan schat, je gaat terug de baan op. Dat een game die satirische knipogen trekt naar de praktijken van grote bedrijven een herwerking krijgt voor de volle vraagprijs, dat is behoorlijk ironisch. Maar goed, cynisme terzijde. Deze herwerking levert toch heel wat sterke aanpassingen op die The Outer Worlds een nieuwe thuis doet vinden op de huidige systemen en nieuwkomers de beste versie van het spel gunt. Ja toch?
Review: Shadow Warrior 3
  • 1
  • 3
Shadow Warrior 3 is de zeldzame sequel die een stap terug lijkt te zetten qua ambitie. Daar waar deel twee voor een grotere schaal koos en co-op toevoegde, gaat ontwikkelaar Flying Wild Hog in dit deel terug naar de essentie. Dat betekent een resem lineaire levels waarin je van punt A naar punt B moet zien te komen terwijl je de demonische meute die voor je neus tevoorschijn spawnt een paar kopjes en verschillende ledematen kleiner maakt. Het is het soort rechtlijnige gameplay die voelt als een reliek van enkele decennia geleden.
Bordspelreview: OK Boomer
  • 0
  • 0
Ik ben niet de persoon binnen onze redactie waaraan je zou denken wanneer er bordspellen op de mat vallen. Wanneer de handleiding meer dan een bladzijde inneemt roep ik dan ook al snel UNO! Het wordt dan ook een hele andere zaak wanneer er spelletjes de revue passeren die door de serieuze bordspelers onder ons gezien worden als eerder simpel qua opzet. Eenvoudige kaartspelletjes die je binnen een minuutje of twee uitgelegd krijgt? Ideaal voor Killjoy. Na Baby Boomer Bingo trekt deze Elder Millennial dan ook wederom tijd uit voor een spelletje dat speelt met de generatiekloof. Tijd voor Ok Boomer!
Verslag: Bizkit Park @ Wilde Westen
  • 0
  • 7
Er viel donderdagavond een verrassend hoge concentratie aan dertigplussers te bespeuren in de stationsbuurt van Kortrijk. Uiteraard had veel daarvan te maken met het uitverkochte optreden van Bizkit Park dat die avond in concertzaal De Kreun gepland stond. Zeg niet zomaar coverband tegen de vijf kerels in tracksuits, Bizkit Park is namelijk earth’s mightiest Nu Metal tribute band, een zelfverklaard moniker die ze door de jaren heen eigenlijk gewoon verdiend hebben door stevige sets neer te zetten.
Review: Deliver Us Mars
  • 0
  • 2
Het lijkt een aanlokkelijk idee om, nu de wereld om ons heen beetje bij beetje lijkt te imploderen, naar de sterren te kijken voor een rooskleurigere toekomst. Als we echter afgaan op de gebeurtenissen in de Deliver Us-games, dan lijkt ook dat romantische idee een avontuur vol struikelblokken te gaan worden. De wetenschappers uit Deliver Us the Moon hadden een ‘’fuck it’’ momentje en besloten de energiestraal bedoeld om de aarde te redden achter te laten en hun spreekwoordelijke schop af te kuisen, op zoek naar hun eigen nieuwe tuin van Eden. Erg ver zijn de bollebozen echter niet gekomen, want een mysterieuze transmissie van Mars onthuld dat de snoodaards zich op de rode planeet teruggetrokken hebben. Het is de katalysator voor een nieuw avontuur waarin je de rol aanneemt van de jongste astronaute die ooit geastronaut heeft. Ja, ik weet heus ook wel dat astronauten technisch gezien geen werkwoord is, maar Pluto is technisch gezien ook geen planeet en ook die mag gewoon zijn...
Review: SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake
  • 1
  • 3
Hij woont in een ananas diep in de zee
SpongeBob SquarePants
En hij is zo gek als een kaassoufle
SpongeBob SquarePants
Ja iedereen weet wat voor'n mafkees hij is
SpongeBob SquarePants
Die vierkante freak is zo gek als een vis
SpongeBob SquarePants

SpongeBob SquarePants
SpongeBob SquarePants
SpongeBob SquarePants, en die mafketel heeft nu dus een nieuwe game.
Review: Dead Space
  • 1
  • 10
Een remake brengt altijd de nodige bagage met zich mee. Voor je het spel opstart krijg je automatisch nostalgische flashbacks naar memorabele momenten die je altijd bijgebleven zijn. Je kan niet wachten om opnieuw met je onfortuinlijke ingenieur voet te zetten aan boord van een ruimteschip dat voelt als het gruwelijke liefdeskind van de Nostromo en de Event Horizon, maar je doet het met een klein stemmetje in je achterhoofd. Wat als ze er van alles aan veranderd hebben en de ervaring verwaterd hebben? Wat als de game, zoveel jaren later, gedateerd aanvoelt? Het zijn logische reserves om te hebben, maar Dead Space veegt ze al na een klein kwartiertje van tafel.
Seriereview: Downton Abbey
  • 0
  • 4
Downton Abbey is het soort serie die zich steevast wat in mijn periferie ophield. Ik had vaagweg de notie dat het over een welgestelde familie en het reilen en zeilen op hun landgoed in het Engeland aan het begin van de twintigste eeuw draaide. Dat klonk me, in een periode waarin ik me vooral met boevenbendes uit Birmingham en het voortbestaan van Westeros bezighield, niet bepaald als muziek in de oren. Downton Abbey is dan ook een kostuumdrama en dat brengt al snel het clichébeeld mee van affaires met kamermeisjes, familievetes en intriges achter kamerdeuren. Het klinkt niet bepaald als mijn kopje thee. Ik sta echter altijd open voor herkansingen en nieuwe probeersels, zeker als de lady van mijn persoonlijke manor besloten heeft een reeks als dit samen met me te bekijken. Hoog tijd dus om eindelijk eens richting Downton Abbey te trekken met deze review van de complete collectie en uit te dokteren of de Engelse aristocratie tegenwoordig beter bij me past, of dat ik beter terug in...
Techreview: Bigben kinderwekker - Baxter het konijn
  • 2
  • 1
Het probleem met een theoretisch goed idee is dat je het uiteindelijk ook in praktijk moet omzetten. Zo kan een taakje waar je nooit echt lang bij stilstond al snel uitgroeien tot een uitdagend obstakel. Het voorbeeld van zo een situatie komt er in de vorm van Baxter het kinderwekkertje. Ja, uiteraard review ik wel even dat schattige ding, appeltje eitje. Maar dan komt de realiteit van het witte blad op het toneel. Hoe schrijf ik in godsnaam een uitgebreide review over een wekker?
Seriereview: Westworld (seizoen 1-4)
  • 3
  • 2
En toen sloot Westworld de deuren. Niet met het bombast of de grandeur waarmee het in 2016 de poorten opende, maar met een droog persbericht. Het was het einde dat velen al zagen aankomen, zelfs de makers die ondertussen al de overstap naar Amazon Prime hadden genomen. Hoe kan het ook anders, wanneer een serie die een erg hoog prijskaartje met zich meebracht het kijkersaantal zag zakken van een respectabele twaalf miljoen aan de start naar een schamele vier miljoen aan het eind van seizoen 4. Deden lange productietijden en labyrintische verhaallijnen de ambitieuze reeks de das om? Waande Westworld zichzelf iets te slim voor de kijker of verloor het gewoon zichzelf op het pad van veranderende settings? We kregen de blu-ray boxset van de volledige reeks opgestuurd en doken nog een laatste keer de konijnenpijp in om te ontdekken of de onafgewerkte reis van Westworld alsnog de moeite van het ondernemen waard is. In dit artikel probeer ik uiteraard spoilers tot het absolute minimum te...
Techreview: Lenovo Tab P11
  • 2
  • 1
Voor ik de Lenovo Tab P11 in mijn pollen kreeg geduwd had ik nog nooit een tablet vast gehad. Noem het gerust een vooroordeel, maar ik heb gewoon nooit de aantrekkingskracht van een toestel als dit gezien. Het is te klein en onpraktisch om te gebruiken zoals je met een laptop doet, het is te groot en lomp om vlot de dingen mee te doen die je met een sterke smartphone kan en je ziet er te veel oude Amerikaanse dametjes mee rondlopen in Brugge terwijl ze het Belfort staan te fotograferen om er ook maar wat van "cool" in te zien. Ik besloot me echter volledig te wijden aan mijn taak, en daarom heb ik mijn telefoon binnenshuis de voorbije weken grotendeels aan de kant geschoven en het gebruik van de laptop zo veel mogelijk beperkt om de Lenovo mijn primaire bron van multimediagebruik te maken. Mijn bevindingen lees je in de review van het toestel.
Crash Team Rumble knokt zich een weg naar je console in 2023
  • 0
  • 0
In de categorie: ''best bizar dat ze er nu pas mee op de proppen komen'' voor vijfhonderd punten presenteert Activision jullie vandaag Crash Team Rumble. Ietwat vergelijkbaar met spellen als MultiVersus en het pas verschenen Divine Knockout is dit uiteraard een vier tegen vier team-based vechtspel die een grote focus op het online aspect zal leggen.

Samen met je vrienden en vijanden zal je dus behoorlijk wat chaotische robbertjes mogen uitvechten in kleurrijke arena's gebaseerd op de Crash Bandicoot-games met de bekende personages uit de reeks. Crash en Coco, Doctor Neo Cortex, Penta Penguin, ze zijn ongetwijfeld allemaal van de partij om zoveel mogelijk Wumpa fruit te verzamelen in snelle potjes multiplayer.

Een datum, los van het behoorlijk ruime 2023, is er voorlopig nog niet. Dat de ontwikkeling echter in goede handen is, dat is duidelijk. Toys for Bob wist met hun werk aan de N. Sane Trilogy en Crash Bandicoot 4: It's About Time het oranje buideldier namelijk volledig terug...
DON'T NOD kondigt Banishers: Ghosts of New Eden aan
  • 0
  • 1
Is er leven na Life is Strange? Ondood leven in elk geval wel, want DON'T NOD komt volgend jaar met een gloednieuwe game die iets meer gemeen heeft met hun culthit Vampyr dan met de interactieve verhalen waar ze vooral populair mee zijn geworden.

Banishers: Ghosts of New Eden wordt een stevige actie RPG dus waarin spelers de rollen zullen aannemen van Antea Duarte en Red mac Raith, partners in de liefde en partners in het jagen op geesten. Nadat een laatste missie volledig uit de klauwen liep en Antea dodelijke verwondingen opliep ziet deze zich gedoemd om verder te gaan als wat ze het meest veracht. Om haar te redden van een voortbestaan als geest zoekt het koppel naar een oplossing om de ziel van Antea te redden.

Dat het spel een boeiend uitgangspunt en originele setting heeft, dat lijkt nu al duidelijk, verwacht je als speler dan ook maar aan een tocht door de mystieke wereld van New Eden waar je zowel het arsenaal van Red moet inzetten als de geestelijke krachten van Antea...
Horizon Forbidden West uitbreiding Burning Shores komt in de lente van volgend jaar
  • 0
  • 2
We wisten allemaal dat het een kwestie van tijd was voor er een uitbreiding voor Horizon Forbidden West werd aangekondigd. Voorganger Zero Dawn kreeg met de Frozen Wildlands eerder al een expansie die nog meer indruk wist te maken dan de eigenlijke game, het lag dus in de lijn der verwachtingen.

Wat echter wel behoorlijk weet te verrassen, dat is dat Burning Shores enkel te spelen zal zijn op de PlayStation 5. Die moeilijke keuze komt er door ontwikkelaar Guerrilla om volledig te kunnen focussen op de creatieve en technische visie die het team voor dit nieuwe stukje Horizon heeft. Dat dit voor gamers die het nog met de PlayStation 4 redden vast wat slikken is lijkt duidelijk, maar toch lijkt het nu al uitkijken naar wat de ontwikkelaar uit Amsterdam kan klaarspelen zonder de restricties van verouderde hardware.

Burning Shores staat gepland voor de lente van volgend jaar en belooft in elk geval heel wat te gaan bieden. Een nieuwe verhaallijn, nieuwe personages maar vooral een...
Eerste trailer voor Cocaine Bear doet haar glorieuze intrede
  • 0
  • 4
Toen het nieuws bekend werd dat Elizabeth Banks, vooral bekend van haar werk aan Pitch Perfect, met de film Cocaine Bear op de proppen zou komen werden diverse wenkbrauwen gefronst. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een drugrun die uit de hand liep en een pakket cocaïne dat in een nationaal park gedropt werd om vervolgens smakelijk verorberd te worden door een grote beer. Dient het gezegd dat het beest in kwestie volledig high keet begon te schoppen?

Het is een lichtjes geniaal uitgangspunt, maar het was wat afwachten om te zien voor welke toon Banks zou gaan met haar film. Al in de eerste minuut legt de regisseuse haar kaarten op tafel wanneer de paramedic die bij het openen van een deur oog in oog komt te staan met een trippende beer vervolgens zachtjes de deur terug sluit. Cocaine Bear wordt dus een ietwat melige monsterfilm die humor en gruwel wonderwel lijkt te gaan vermengen. Dat het fijn wordt om Ray Liotta nog een laatste keer aan het werk te zien is...
Filmreview: Minions: The Rise of Gru
  • 2
  • 3
Zeggen dat die eerste Despicable Me ietwat van een impact gehad heeft op onze toen tienjarige dochter is ietwat van een understatement. Op al onze vakantiefoto’s van dat jaar, van de toren van Pisa tot de kliffen van Etretat, staat Kevin de Minion trouw mee te poseren. We dachten dat het een vakantieliefde was, maar toen we onlangs op onze reis naar Duitsland dat kleine mormel nog steeds in haar koffer vonden, kregen we toch het gevoel dat die film iets moet losgemaakt hebben. Zelf mag ze nog zo hard beweren dat die Minion een geluksbrenger is, het feit dat ze geen alpaca kan passeren zonder luidop ‘’It’s so fluffy!‘’ te declameren indiceert toch dat de avonturen van Gru en zijn gele rakkers indertijd een gevoelige snaar geraakt hebben. Dat we samen, zoveel jaren later, na twee sequels en een heuse spin-off nog steeds naar Kevin en co kunnen kijken, voelt dan ook als een fijne tijdmachine naar simpeler tijden.
Filmreview: Beast
  • 2
  • 1
Er bestaat een geweldige sketch van de BBC waarin Idris Elba ervan overtuigd is dat hij de beste is in alles wat hij doet. Het is een acteur, rapper, schrijver, dj, influencer en kickboxer die heus ook wel wat koffies met een schuimkraagje kan maken, of de remedie tegen kanker ontdekken. Het is Idris Elba, en die kerel is zo cool dat hij zijn eigen themesong kan zingen (Bitch, I’m Idris Elba). Het is een filmpje dat liefdevol steken uitdeelt aan het ego en de alomtegenwoordigheid van de man, maar er valt toch iets over te zeggen. Idris Elba, de man die gestalte gaf aan Stringer Bell in The Wire of DCI Luther in de gelijknamige heerlijk harde politieserie, is gewoon een coole vogel. Het is daarom dat een film als Beast zo makkelijk te verkopen is. Wanneer de premisse van de film neerkomt op "Idris Elba krijgt het aan de stok met een kwaaie leeuw’’, dan heb je mijn aandacht.
Evil West legt zijn kaarten op de saloontafel in de Launch Trailer
  • 0
  • 1
Wat Darmazat van Evil West vond kunnen jullie binnenkort ontdekken in de review op onze frontpage. De obligate Launch Trailer geeft in elk geval al meteen netjes aan wat je mag verwachten van de game, wat je mogelijk aanzet je paard de sporen te geven naar de winkel.

Dat Evil West zijn oldschool inspiraties en gevoel voor rechttoe rechtaan actie stevig op de revers van zijn cowboyjasje draagt mag duidelijk zijn. Het team dat eerder verantwoordelijk was voor de Shadow Warrior-games verplaatst hun kenmerkende snelle actie dan ook maar wat graag naar het wilde westen van weleer waar je het met je sixshooter mag opnemen tegen vampieren en ander gespuis. Evil West zou wel eens een van de verrassingen van het najaar kunnen worden als we op de sterke trailer mogen afgaan.

Nieuwe trailer voor Avatar: The Way of Water doet uitkijken naar december
  • 0
  • 2
Op 14 december is het eindelijk zover, dan krijgen we na jaren van geruchten en uitvoerige productieprocessen de langverwachte sequel op Avatar op het grote scherm. Dat James Cameron er zo lang over gedaan heeft valt volledig te wijten aan het perfectionisme van de man en de indrukwekkende technologie die gebruikt wordt om de onderwaterwereld van Pandora vorm te geven. De man achter Terminator 2 en Titanic doet dan ook niet aan subtiliteit, hij brengt zijn films op het grootst mogelijke canvas.

Deze nieuwe trailer doet dan ook wederom wat hij moet doen, en dat is aantonen dat dit echt wel een huzarenstukje gaat worden die je op het witte doek wil zien. Het toont de epische schaal van de film, maar indiceert ook dat de focus van het plot op de onderlinge relaties van de Na'vi zal komen te liggen. Of Cameron wederom een meesterwerk uit zijn mouwen weet te schudden, dat ontdekken we pas vanaf midden december. De adembenemende trailer doet in elk geval het beste verwachten...
Terug
Bovenaan