Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Review: Klonoa Phantasy Reverie Series
  • 0
  • 2
Klonoa is altijd een ietwat vreemde vogel geweest. Het katwezentje deed zijn intrede in 1997, een periode waarin er heel wat bewoog wanneer het op platformers aankwam. Games als Crash Bandicoot stuurden spelers door zorgvuldig opgebouwde hindernisbanen terwijl Spyro the Dragon en Super Mario volop voor grote levels in 3D gingen waarin je naar hartenlust kon exploreren. Klonoa koos dan weer voor een totaal andere aanpak door de actie weliswaar in een 3D-wereld te plaatsen, maar je als speler enkel op een tweedimensionaal pad te laten bewegen. Dat zoiets er zelfs toen al voor zorgde dat Klonoa ietwat gedateerd aanvoelde, behoeft weinig uitleg lijkt me. Toch heeft de kattenkop na al die jaren nog steeds een warm plekje bij velen, wat ervoor zorgt dat we nu deze Phantasy Reverie Series te spelen krijgen. Het is een heuse mondvol om een pakketje te omschrijven dat bestaat uit twee remakes van de twee Klonoa-games. Of de jaren aardig geweest zijn voor deze mascotte of dat ze hem toch...
Review: MX vs ATV Legends
  • 0
  • 2
We kunnen niet rond de modderige carrosserie in de garage heen. Dirt 5 heeft de lat voor offroad racing games zo hoog gelegd dat je al met een stevige bandenspanning op het terrein moet komen om nog indruk te kunnen maken. MX vs ATV Legends doet een gooi naar een podiumplaats door een robuust pakket af te leveren waarin je met motorfietsen, quads en buggy’s door het slijk mag gaan racen. Levert dat zoals de titel lijkt te indiceren een legendarische game op? Goh.
Review: Deliver Us The Moon
  • 1
  • 5
Oorlog, hyperinflatie en de gevolgen van een pandemie. Het zijn aspecten in onze leefwereld die tegenwoordig ietwat een domper op onze feestvreugde zetten. Dat het echter allemaal nog een stuk erger kan, ontdekken we in Deliver Us The Moon waar de mensheid uitgeteld in de touwen ligt. In de niet zo verre toekomst waar de game zich in afspeelt hebben we als een stel sprinkhanen zowat al onze natuurlijke grondstoffen erdoor gejaagd en hebben we zoveel schade aangericht dat onze aardbol beetje bij beetje in een woestijn aan het veranderen is. Uiteraard blijven we nog steeds een behoorlijk versatiele diersoort en in een poging om ons voortbestaan te redden wordt dan ook een alliantie aangegaan die haar blik richt op de maan als redmiddel.
Review: A Monster's Expedition
  • 0
  • 3
Ik ben reeds een paar uur met A Monster’s Expedition aan de slag, en ik zit wederom vast. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, het zal ook niet de laatste zijn. Alleen zit ik nu muurvast. Ik sta op een simpel eilandje en om verder te komen moet ik gewoon een boomstam omduwen zodat ik mijn expeditie verder kan zetten. Meer hoef ik in de game niet te doen. Het is gewoon boomstammetjes omduwen en mijn pad vervolgen, geen raketwetenschap. Dus waarom blokkeert die vermaledijde stam het pad van een andere boom die ik moet gebruiken als brug? Ik sta daadwerkelijk gestrand op dit lullige kleine eilandje en de uitkomst is, stel je voor, een puzzel voor me. Maar dan komt het, zelfs al laat het beschamend lang op zich wachten, het ‘Aha’-momentje. Nee, we gaan niet spontaan “Take on me” beginnen kwelen, ik heb het uiteraard over dat moment waarop je iets uitprobeert dat onmogelijk de oplossing kan zijn, toch? Blijkbaar wel dus.
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl schuift door naar volgend jaar
  • 0
  • 0
Dit is het soort nieuws dat we allemaal zagen aankomen. GSC Game World informeert de fans dat S.T.A.L.K.E.R. 2 niet de vooropgestelde datum van acht december zal halen maar uitgesteld wordt naar voorjaar 2023. Dat heeft uiteraard alles te maken met de oorlog die momenteel aan de gang is in Oekraïne, wat ervoor zorgde dat een deel van het ontwikkelingsteam de wapens heeft opgenomen. Daarnaast werd ook beslist om de titel aan te passen. Chernobyl wordt vanaf heden Chornobyl, wat dichter aanleunt bij de Oekraïense benaming.

Dat er echter nog steeds een groot team druk aan de slag is wordt duidelijk, door het nieuws dat er zowel in Kiev als in een gloednieuw kantoor in Praag de komende maanden hard aan de langverwachte opvolger gewerkt zal worden. Om het langere wachten ietwat te verzachten kregen we in elk geval een nieuwe trailer voor de game en kregen we ook een blik achter de schermen.

Grounded krijgt een officiële release in september
  • 0
  • 1
Na twee jaar en tal van updates verlaat Grounded in september eindelijk Early Acces. De Multiplayer Survival Game waarin je het als gekrompen tiener samen met anderen opneemt tegen de gevaren van de tuin is binnenkort dus volledig klaar voor degustatie.

Uiteraard zijn de belangrijkste elementen zoals het uitbouwen van een basis en het samenwerken in co-op om de vele gevaren te trotseren al lang bekend bij de fans van het spel, maar daar komt binnenkort dus ook een heuse verhaallijn bij. In deze campagne ontdek je de geheimen die in de achtertuin en omgeving schuilen en ga je op zoek naar antwoorden terwijl je het opneemt tegen reusachtige insecten.

Bordspelreview: Baby Boomer Bingo
  • 1
  • 1
Spelletjesbedrijf Megableu is uiteraard vooral bekend van hun brede waaier aan bordspellen bedoeld voor jongere spelertjes en hun ouders. Dat betekent echter niet dat het bedrijf niet diversifieert, tegenwoordig heeft Megableu namelijk een lijn partygames op de markt die op een meer volwassen publiek mikken. Sommige daarvan, zoals “Geen Ja, Geen Nee” of “5 Seconden Uncensored” kunnen nogal seksueel getint uitpakken, wat deze voor mij niet meteen de meest geschikte spellen maakte om samen met de plusdochter en de schoonmoeder te spelen. Sommige dingen wil je nu eenmaal niet spelenderwijs te weet komen. Dan lijkt een spel als Baby Boomer Bingo uiteraard een veel veiligere keuze. Niks gênants is ooit voortgekomen uit een partijtje Bingo, toch?
Bordspelreview: What Do You Meme?
  • 0
  • 2
What Do You Meme, niet te verwarren met een single van Justin Bieber, is een naam die bij velen wel een belletje zal doen rinkelen. Het spelletje gaat dan ook al een tijdje mee. Het concept werd in 2016 geïntroduceerd via een erg geslaagde campagne op Kickstarter en wist in 2017 reeds de top tien te behalen van best verkochte spellen van het jaar op Amazon. Je kan dus wel stellen dat deze kloon van Cards Against Humanity een succesverhaal gebleken is. Megableu brengt sinds kort een Nederlandstalige versie van het spel op de markt als onderdeel van hun assortiment aan Party Games voor een volwassen publiek. Uiteraard ging ik er tijdens een familieweekendje maar al te graag mee aan de slag voor een review.
Review: Kao the Kangaroo
  • 1
  • 1
In het Pantheon van platformmascottes zijn de eerste helden die in het oog springen uiteraard de Mario’s, Sonic’s en andere Crash Bandicoots van deze wereld. Het zijn stuk voor stuk personages die decennia geleden reeds enorme populariteit wisten te vergaren en door slimme reboots ook vandaag nog de nodige relevantie hebben. Wanneer je lager op de trap gaat kijken, dan wordt het al snel ietwat obscuurder. De meesten onder ons herinneren zich Rayman nog en ook Jak en Daxter doen nog een belletje rinkelen, maar kent iemand nog Bubsy en Spot? Het is in die categorie van ietwat vergeten helden met een aaibaarheidsfactor dat we ook Kao The Kangaroo terugvinden.
De eerste trailer voor Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One imponeert met intense actie
  • 0
  • 3
Tom Cruise is terug van de partij in zijn glansrol als Ethan Hunt en afgaande op de eerste trailer voor Mission Impossible: Dead Reckoning is hij nog steeds zijn finesse voor indrukwekkende stunts niet verloren.

De trailer doet exact wat een eerste blik hoort te doen. Het zet de algemene sfeer en de indrukwekkende actie van de film centraal, zonder voorlopig al te veel prijs te geven over het plot. Waar het over zal gaan is momenteel nog volledig ondergeschikt aan het feit dat Tom Cruise er verdomd cool uitziet wanneer hij met een motorfiets voluit over de rand van een klif springt. Cruise heeft uiteraard een reputatie opgebouwd wanneer het aankomt op het uithalen van halsbrekende toeren, en die lijkt hij met het eerste deel van Dead Reckoning niet kwijt te gaan spelen.

Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One is wederom van de hand van Christopher McQuarrie die ook tekende voor de regie van Rogue Nation en Fallout en is onderdeel van een heus tweeluik. Part One verschijnt...
Kao knokt zich een weg door een gloednieuwe trailer voor Kao the Kangaroo
  • 0
  • 0
In de aanloop naar de release op 27 mei toont Kao nog een keertje waarom de reboot van de platformgame uit lang vervlogen tijden wel eens hoge ogen zou kunnen gooien. In de korte nieuwe trailer staat vooral de manier waarop het buideldier zijn bokshandschoenen gebruikt in de verf. Spoiler-alert, het gaat hoofdzakelijk om het uitdelen van welgemikte meppen tegen vliegende apen, gorilla's en ander gespuis.

Of de kangoeroe meer in zijn mars heeft dan het betere vuistenwerk en of de terugkeer naar de simpele gameplay van decennia geleden ook anno 2022 nog fijn uit de verf komt, dat ontdek je uiteraard binnenkort in onze review.

Tatiana Maslany ziet groen in eerste trailer voor She-Hulk: Attorney at Law
  • 0
  • 3
Op 17 augustus maken we op Disney+ kennis met Jennifer Walters, het nichtje van Bruce Banner, die na een bloedtransfusie door het leven gaat als She-Hulk. Bijster veel over het plot geeft de trailer gelukkig nog niet vrij, maar het lijkt nu al veilig om te zeggen dat de reeks vooral de humoristische kaart lijkt te gaan trekken. She-Hulk die zich aan Tinderdates waagt? Wij zijn er in elk geval voor te vinden.

Dat er sowieso behoorlijk wat acteertalent met de reeks gepaard gaat lijkt in elk geval duidelijk. Tim Roth herneemt zijn rol als Abomination en Mark Ruffalo lijkt prominent aanwezig te zijn als Professor Hulk. Toch is het nu al duidelijk dat de show op de stevige groene schouders van Tatiana Maslany in de titelrol zal gaan steunen. Fans van de Netflix-reeks Orphan Black waarin de Canadese actrice een stuk of tien klonen met diverse persoonlijkheden vertolkte weten uiteraard dat een groene superheldin niet bepaald een probleem zou mogen opleveren voor Maslany...
Techland werkt aan een AAA open-world fantasy action RPG met de hulp van voormalige CD Projekt RED medewerkers
  • 1
  • 1
Dit is uiteraard het soort nieuwsbericht waarin de titel exact vertelt wat je dient te weten. Het nieuwe project van Techland zal wat minder zombies bevatten dan we gewoon zijn van de Poolse ontwikkelaar, want het zal een heuse open-world action RPG worden in een setting die fantasy uitademt. Dan denk je uiteraard al snel aan The Witcher 3: The Wild Hunt, wat duidelijk ook het geval was bij Techland, want de voorbije maanden is de ontwikkelaar aangesterkt met tal van voormalige medewerkers van CD Projekt RED die uiteraard ruimschoots hun sporen in het genre verdiend hebben met hun werk aan de games rond Geralt of Rivia.

Niet enkel voormalige medewerkers van CD Projekt RED werden toegevoegd aan het team, want ook animatoren en designers die eerder aan spellen als Horizon: Zero Dawn en DEATHLOOP gewerkt hebben zijn aan de slag om van Techland's voorlopig nog naamloze nieuwe titel een overdonderende ervaring te maken. Details ontbreken uiteraard nog, maar het eerste stukje concept...
Review: This War of Mine: Final Cut
  • 0
  • 5
This War of Mine wist een jaar of acht geleden een behoorlijke impact te maken met een niets ontziende kijk op wat het betekent om een weerloze burger te zijn te midden van een alles om zich heen verslindende oorlog. De 2.5D game draait volledig om het maken van moeilijke keuzes in een precaire strijd om te overleven en werd bij de release dan ook uitvoerig geprezen omdat het de camera mikt op de onschuldige slachtoffers van gewapende conflicten. Datzelfde spel komt nu in een versie die de Final Cut genoemd wordt ook uit voor PlayStation 5 en Xbox Series X en voelt op een pijnlijke manier relevanter aan dan ooit tevoren.
Ncuti Gatwa is de gloednieuwe Doctor Who
  • 0
  • 0
De kogel is door de kerk, niemand minder dan Ncuti Gatwa neemt de fakkel over van Jodie Whittaker als ieders favoriete Time Lord in Doctor Who. De BBC maakte het nieuws vandaag bekend met 'The future is here.', een veelzeggend statement.

De Schotse Ncuti Gatwa werd geboren in Rwanda en wist uiteraard hoge ogen te gooien met zijn rol als Eric Effiong in het enorm populaire Sex Education op Netflix. Gatwa is weliswaar niet de eerste zwarte acteur die de rol op zich zal nemen, die eer is weggelegd voor Jo Martin die in 2020 al een versie van het personage vertolkte in een gastrol waarbij de Doctor zich schuil hield op aarde in de vorm van een stadsgids. Dat met Ncuti Gatwa echter nu voor een getalenteerde acteur van Afrikaanse origine gekozen wordt die zijn seksuele geaardheid niet onder stoelen of banken steekt toont duidelijk aan dat één van de meest iconische en langstlopende personages in televisiegeschiedenis netjes mee kan evolueren met de tijd.

Niet enkel de hoofdacteur is...
Nieuwe trailer voor Sniper Elite 5 zet de belangrijkste features in de verf
  • 0
  • 0
Sniper Elite 5 knalt zich eind deze maand een weg naar je console of pc en lijkt de moeite meer dan waard te gaan worden. Om dat verder te benadrukken komt ontwikkelaar Rebellion met een nieuwe trailer op de proppen die enkele van de belangrijkste elementen uit de game belicht.

Zo is er uiteraard de uitgebreide verhaallijn waarin je de nazi's probeert te verhinderen om een geheimzinnig plan genaamd Operation Kraken in werking te stellen. Dat kun je op je eentje doen of met de hulp van een medestander via co-op. Je kan echter niet enkel hulp verwachten wanneer je online gaat spelen, maar in de gloednieuwe Invasion Mode je spel verstoord zien worden door een andere speler die de rol van vijandelijke sniper op zich neemt. Leuk hieraan is dat de tegenstander vijandelijke soldaten kan aansturen om je uit je schuilplaats te lokken, zodat je een spannend kat en muis spelletje bekomt.

Ook een iets meer traditionele multiplayer is van de partij met vier verschillende spelmodi die allemaal...
Stray springt gracieus richting PlayStation 5 deze zomer
  • 0
  • 1
Heb je ooit je kat bestudeerd en je afgevraagd hoe het leven er zou uitzien vanuit het perspectief van dat beestje? Deze zomer kan dat helemaal met de komst van Stray naar de PlayStation 5. Dat Stray gepland stond om dit jaar te verschijnen wisten we al, maar nu heeft Sony dus stilletjes bevestigd dat we ergens in de traditioneel kalme zomermaanden de kat kunnen uitlaten.

Stray springt uiteraard erg in het oog door de in neon gedrenkte stad die een ietwat gevaarlijke indruk uitstraalt. Het is in die setting dat de kat die de hoofdrol in dit spel verzorgt zijn weg moet zien te vinden. Dat doet het beestje uiteraard met de hulp van vier sterke pootjes die toelaten om over daken en pijpleidingen te springen en de nodige obstakels te beklimmen. Hoe leuk het gaat worden om een kwetsbare kleine acrobaat te spelen in een wereld die haast buitenaards aanvoelt ontdekken we binnen enkele maanden in Stray.

Tales from the Borderlands krijgt een opvolger
  • 0
  • 0
Telltale's Tales from the Borderlands neemt een warme plek in vele gamerharten in door het sterk geschreven plot vol humor en hart en de fijne personages. Een sequel staat dan ook al jaren op velen hun verlanglijstje, maar leek door de onfortuinlijke ondergang van Telltale lang een onhaalbare droom. Tot nu dus.

Gearbox-CEO Randy Pitchford liet tijdens Pax East weten dat een nieuwe Tales from the Borderlands al enkele jaren intern in ontwikkeling is bij Gearbox. Niet Telltale, maar Gearbox zelf staat dus garant voor dit nieuwste deel in de reeks. Details of een datum zijn er nog niet, maar het spel zou in elk geval nieuwe personages en verhaallijnen bevatten. Iets om naar uit te kijken, of een late sequel die nooit de charme van het origineel zal kunnen vangen? We komen het hopelijk snel te weten.

Love, Death, and Robots seizoen drie komt in mei naar Netflix
  • 1
  • 2
Het is niet allemaal slecht nieuws dat uit het kamp van Netflix komt deze week, want vandaag kunnen we verkondigen dat het alom bejubelde Love, Death and Robots op 20 mei haar langverwachte derde seizoen krijgt.

Aan het concept van deze door David Fincher en Tim Miller bedachte reeks werd in elk geval niets gewijzigd. Elke aflevering is nog steeds een op zichzelf staande kortfilm die de visie van de filmmaker in kwestie uitdraagt. Diverse stijlen, diverse uitgangspunten en dat alles onder het overkoepelende thema van de impact die technologie heeft op onze samenleving, nu en in de toekomst. Voor liefhebbers van de betere sci-fi is het dan ook een reeks om intens van te houden. Volume drie zal net als het vorige deel acht episodes bevatten.

Klonoa Phantasy Reverie Series verschijnt in juli
  • 0
  • 0
Bandai Namco kondigt aan dat Klonoa Phantasy Reverie Series op 8 juli zal verschijnen voor Steam, Nintendo Switch en de courante PlayStation en Xbox-platformen. Het lijkt er sterk op dat deze collectie van klassieke Klonoa games in een nieuw jasje enkel digitaal te koop zal zijn in onze regio.

De Klonoa Phantasy Reverie Series, het is een hele mondvol voor wat in essentie een herwerking is van de eerste twee Klonoa spellen. Klonoa: Door to Phantomile uit 97 en Klonoa 2: Lunatea's Veil uit 2001 verschenen oorspronkelijk voor de originele PlayStation en PlayStation 2.

Beide games zijn visueel opgefrist en komen met nieuwe mogelijkheden zoals nieuwe moeilijkheidsgraden en co-op voor twee spelers. In 2008 kreeg Klonoa al een volledige remake in 3D voor de Nintendo Wii die erg goed ontvanger werd. Of deze Phantasy Reverie Series eveneens weet te charmeren ontdek je uiteraard in juli op BeyondGaming.

Terug
Bovenaan