Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Kao the Kangaroo stuitert naar je toe op 27 mei
  • 0
  • 1
Tate Multimedia laat weten dat de reboot van Kao the Kangaroo op 27 mei verschijnt voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en Steam. De game zal digitaal te koop zijn voor 29,99 euro, maar krijgt ook een fysieke release die je 34,99 euro gaat kosten.

Kao the Kangaroo is uiteraard een relatief obscure 3D-platformer uit het begin van de jaren 2000 die weliswaar nooit de impact wist te genereren van een Crash Bandicoot, maar toch genoeg zieltjes wist warm te maken om een nostalgische reboot te verantwoorden.

In Kao the Kangaroo moet het buideldier gewapend met een stel bokshandschoenen op pad om zijn verdwenen zusje te redden. Met behulp van de nodige krachten neemt hij het op tegen meesters van de vechtkunst die onder invloed zijn van duistere krachten. Of dit kleurrijke platformspel het in huis heeft om naast Crash Bandicoot 4 en Kirby and the Forgotten Land te staan ontdek je volgende maand op BeyondGaming.

EA en Codemasters brengen in juli F1 22 op het circuit
  • 1
  • 1
De nieuwe Formule 1-game van Codemasters en EA komt op 1 juli uit en belooft net iets meer te gaan worden dan een eenvoudige jaarlijkse update. Uiteraard kunnen de trouwe fans weer hun innerlijke Verstappen of Hamilton loslaten op de virtuele circuits van Melbourne tot Spa, of ze kunnen zich opwerpen als manager van het team en zich bezighouden met alles wat komt kijken bij het runnen van een stal als Red Bull.

Daar stopt het echter niet, want F1 22 belooft de meest uitgebreide game in de reeks tot nu toe te gaan worden. Zo is er de nieuwe F1 Life-modus waarin spelers een glimp krijgen in het glamourleventje van een coureur. Een ruimte waar je verzamelde kunst en dure kleding kan verzamelen of een garage waar je je collectie van supercars kan bewonderen, het hoort er allemaal bij. Leuk is in elk geval dat je deze exclusieve bolides ook kan uitproberen op tracks zoals het gloednieuwe Miami International Autodrome.

Eveneens nieuw is de mogelijkheid om op PC voor het eerst in VR te...
Outriders komt met grote Worldslayer uitbreiding
  • 0
  • 0
People Can Fly toont hoe het verder gaat met Outriders in de vorm van de groots opgevatte uitbreiding Worldslayer. De co-op lootershooter wist een kleine maar trouwe fanbase op te bouwen, dat die iets nieuw krijgen om hun tanden in te zetten is dan ook mooi meegenomen.

Wat kunnen die fans zoal verwachten van Worldslayer? Uiteraard een volledig nieuwe campaign die zich afspeelt na de gebeurtenissen in het origineel. In Worldslayer is een mysterieuze entiteit genaamd The Anomaly verantwoordelijk voor een nieuwe ijstijd die het voortbestaan van de planeet in gevaar brengt. Aan jou en een paar vrienden om als een zwaar bewapende Frank Deboosere daar een stokje voor te steken.

Het belooft in elk geval een uitgebreide campaign te worden die spelers toelaat om nieuwe class trees vrij te spelen en in level te stijgen. Stukken hoger zelfs. Het maximum level voor je personage in Outriders ligt vast op dertig, maar met het nieuwe Ascension-systeem kun je daar een leveltje of...
Spider-Man: Across the Spider-Verse loopt wederom uitstel op
  • 0
  • 1
Geen fijn nieuws voor de fans van Spider-Man deze week. Nadat eerder al bleek dat de Blu-ray van No Way Home geen enkele van de beloofde geknipte scenes bevat, komt nu ook het nieuws dat de langverwachte sequel op Into the Spider-Verse naar 2023 slingert.

De film stond oorspronkelijk gepland voor april van dit jaar, verschoof dan naar oktober en loopt dus nu nog maar eens een stevige wachttijd op met de nieuwe datum van 2 juni 2023. Across the Spider-Verse staat in elk geval nog steeds gepland als een episch tweeluik waarvan de conclusie op 24 maart 2024 in de zalen zal draaien.

Een reden voor het uitstel werd niet gegeven, maar volgens filmmaker Chris Miller zal de extra tijd benut worden om een schitterende film af te leveren. Fans van het Spider-Verse krijgen sowieso een druk voorjaar in 2023 te verwerken, want Across the Spider-verse nestelt zich nu netjes tussen de releases van Kraven the Hunter in januari en Madame Web in juli.

Techreview: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max
  • 1
  • 3
Een degelijke headset is een behoorlijk essentieel onderdeel van je game-ervaring. Uiteraard zijn we allemaal constant gefocust op de grafische kant van het plaatje, maar het is vaak de audio die een ervaring kan maken of kraken. Je wil zo accuraat mogelijk de richting van vijandelijk geweervuur kunnen inschatten, het brullen van de motoren kunnen voelen en de stemmen van je medespelers zo zuiver mogelijk kunnen horen. Het draait allemaal om comfortabele beleving. Wanneer een kereltje van een jaar of dertien je tijdens een potje Call of Duty aan het uitschelden is met een hoog piepstemmetje wil je niet vragen of hij het nog eens kan herhalen omdat je hem niet goed verstond, maar wil je snel en duidelijk repliceren door je verbale pijlen op diens moeder te richten. Een degelijke headset is dus een essentieel wapen in het arsenaal van de luiezetelsoldaat.
Review: Chernobylite
  • 0
  • 4
Veel is veranderd sinds de oorspronkelijke release van Chernobylite. De plek rond de reactor die verantwoordelijk is voor één van de grootste kernrampen in de geschiedenis kwam de voorbije maanden op deprimerende wijze in het nieuws omdat een stelletje malloten het een goed idee vonden om er oorlogje te gaan spelen. Loopgraven aanleggen in het meest radioactieve bos van Europa kan als bijwerking hebben dat je licht gaat geven in het donker, dus misschien was thuis blijven en de boel onveilig maken op de PlayStation een beter idee. Dat Chernobylite op PlayStation 5 ondanks de nodige schoonheidsfouten een veiliger en amusanter alternatief is dan er anno 2022 te gaan rond hollen, ontdekken we in elk geval in deze review.
Thor gaat op zoek naar zichzelf in de eerste trailer voor Thor: Love and Thunder
  • 3
  • 4
Netjes voor de release van Doctor Strange in the Multiverse of Madness komt Marvel op de proppen met de trailer voor hun grote zomerse blockbuster dit jaar. Thor: Love and Thunder doet in zijn eerste trailer in elk geval wat het moet doen, het herbevestigt namelijk dat het iets wordt voor fans om naar uit te kijken.

Dat filmmaker Taika Waititi net als in Ragnarok zijn stempel op de film drukt en voluit voor humor en rock and roll gaat, dat maakt de trailer in elk geval al snel duidelijk. Op de tonen van Guns N' Roses' iconische Sweet Child O' Mine ontdekken we dat Thor na de gebeurtenissen uit Endgame duidelijk op het pad is om zichzelf terug te vinden. Ieders favoriete Asgardiaan heeft zichzelf in elk geval terug in topvorm getraind en is op ruimteavontuur met de Guardians of the Galaxy.

Over het plot komen we nog bitter weinig te weten, maar de trailer geeft in elk geval aan dat de blend van Thor met de Guardians een schot in de roos lijkt, zelfs wanneer Star-Lord...
View-Master Pasen
  • 0
  • 6
Samen met de paashaas komt ook de View-Master weer uit de virtuele struiken gerold. De prijzen stijgen nog steeds als een tierelier en de Russen zijn officieel overgeschakeld op standje genocide, maar gelukkig kunnen we nog steeds rekenen op een gezonde dosis escapisme dankzij onze streaming-services. Zoals steeds presenteren we je, alsof het chocolade eieren waren, enkele van de meest markante titels van de voorbije weken in deze nieuwe editie die gedomineerd wordt door déjà vu's, kannibalisme en kapitalisme.
Review: Tiny Tina's Wonderlands
  • 0
  • 5
Goede timing is soms een essentiële factor tot succes. De voorbije jaren zijn, mede door de pandemie, gezelschapsspellen populairder dan ooit tevoren geworden. Tijdens de grote sociale droogte van 2020-2021, toen uitgaan een verre droom leek, spraken veel vriendengroepen dan ook gewoon thuis af voor potjes B & B (Boardgames & Booze). Dat maakt dat de terugkeer van Tiny Tina op een opportuun moment komt, haar Wonderlands is namelijk één grote parodiërende liefdesbrief aan geliefde spellen zoals "Dungeons and Dragons" en tegelijk ook een terugkeer naar het Borderlands-universum. Het levert een combinatie op van shooten en lootenbedolven onder een stroom van humor die vaak gretig de befaamde vierde muur sloopt. Of die stamppot van ideeën een fortuinlijke worp van de dobbelsteen was, dat ontdekken we uiteraard in de review.
Halo is vanaf vrijdag 25 maart te bekijken op Streamz
  • 1
  • 0
Halo is het paradepaardje van de nieuwe streaming service Paramount+. Fans van Master Chief keken dan ook al een tijdje reikhalzend uit naar de komst van de streamer in onze contreien. Dat lijkt er voorlopig nog niet in te zitten, maar dat betekent niet dat de show hier niet bekeken kan worden. Streamz laat namelijk weten dat ze de afleveringen vanaf morgen zullen aanbieden.

De epische oorlog tussen de mensheid en de Covenant kan dus ook bij ons bekeken worden. Heeft acteur Pablo Schreiber de aantrekkingskracht om de Chief overtuigend neer te zetten? Weet Halo de banvloek die over verfilmingen hangt te breken? Komt Halo in de buurt van The Mandalorian wanneer het op hype aankomt? Je ontdekt het vanaf morgen op Streamz en binnenkort in de View-Master.

Sniper Elite 5 richt het vizier op 26 mei en krijgt een Season Pass
  • 0
  • 1
Rebellion, nog steeds één van de grootste onafhankelijke ontwikkelaars ter wereld, laat vandaag weten dat het vijfde deel in hun populaire Sniper Elite-reeks op 26 mei wereldwijd zal verschijnen. De game verschijnt op de meest courante platformen zoals Steam, Epic Games Store, de Windows Store en de PlayStation en Xbox consoles. Noemenswaardig is dat gamers met een Xbox Game Pass-lidmaatschap het spel meteen op release al kunnen spelen.

Uiteraard zou geen Sniper Elite compleet zijn zonder een pre-order-missie waarin je Adolf Hitler een kopje kleiner mag maken, en bij dit vijfde deel komt die er dan ook in de vorm van de "Wolf Mountain" missie. In dit extraatje dien je het Berghof te infiltreren en de Führer op creatieve wijze uit te schakelen in zijn privé-bergretraite in de Beierse Alpen. Ook een Season Pass is iets waar toegewijde sluipschutters naar kunnen uitkijken, deze maakt namelijk onderdeel uit van de Deluxe Edition. Deze Pass geeft je toegang tot enkele extra's zoals...
Review: Time Loader
  • 0
  • 0
We hebben allemaal al eens het gevoel gehad dat we de klok zouden willen terugdraaien. Waarom heb ik de stap niet gezet om die leuke meid uit te vragen? Waarom heb ik die noedels die al twee dagen in de koelkast stonden verorberd? Waarom hebben we miljoenen geïnvesteerd in een gasleiding die uit een land met een discutabel regime komt? Mochten we de mogelijkheid hebben om terug te gaan in de tijd en noodlottige gebeurtenissen ongedaan te maken, dan zouden we dat doen, toch? Het is dat idee dat fungeert als uitgangspunt voor Time Loader, een simpel klein puzzelspelletje dat physics en hart centraal lijkt te plaatsen.
Warner Bros. schuift met de releasedata voor hun line-up, The Flash zoeft naar volgend jaar
  • 0
  • 0
Iedereen herinnert zich vast nog wel die opzwepende trailer van drie weken geleden waarin de helden van DC centraal stonden. Batman, The Flash, Black Adam en Aquaman stonden allemaal op de planning om dit jaar het mooie weer te maken in de bioscoop.

Stonden, dat is het kernwoord van dit nieuwsbericht. Warner Bros. laat namelijk weten dat er enkele significante wijzigingen in hun kalender komen. The Flash ruilt zijn datum van 4 november van dit jaar in voor 23 juni volgend jaar. Aquaman and the Lost Kingdom borrelt dan weer naar de oppervlakte op 17 maart in 2023 in plaats van 16 december dit jaar.

Daar stopt het uiteraard niet. Ook Black Adam met Dwayne Johnson in de hoofdrol loopt uitstel op, maar niet van dezelfde grootorde. Black Adam verhuist van 29 juli naar 21 oktober. Andere belangrijke data zijn er voor Wonka, de prequel...
View-Master februari 2022
  • 4
  • 4
We leven in bizarre tijden jongens en meisjes. Nu er een dictator op een paar duizend kilometer van ons verwijderd besloten heeft zijn kernwapenarsenaal op scherp te zetten heb ik oprecht even getwijfeld of het wel het opportune moment was om een artikel rond streaming te brengen. Het antwoord is echter volmondig ja, want gezond escapisme is meer dan ooit nodig. Daarom dus ook deze maand een View-Master met een aantal van de meest in het oog springende titels in streamingland. We gaan op plundertocht met Vikingen, lossen een ingenieuze moordzaak op en swipen rechts op Tinder, dat alles en veel meer in de View-Master van februari.
Review: Sifu
  • 0
  • 6
Sifu is niet zomaar een uitdagende game, het is een masochistisch monstertje dat erop gebrand lijkt constant de vloer met je aan te vegen. Het is een rechtlijnig verhaaltje vol wraak en martial arts waarin je in de ene stage na de andere tegenover agressieve vechtersbazen en meedogenloze eindbazen wordt geplaatst en constant tot pulp getrapt wordt als je niet bij de pinken bent. Wie had gedacht zijn innerlijke Bruce Lee los te laten in een soort power fantasy zou wel eens van een koude kermis terug kunnen komen, huilend en vol blauwe plekken.
DC herinnert ons eraan dat de wereld helden nodig heeft met een voorsmaakje van hun 2022 line-up
  • 2
  • 3
Dat de voorbije jaren voor zowel onze planeet als DC's filmdivisie nogal tumultueus geweest zijn, is ietwat van een understatement. Daarom dat het belangrijker dan ooit is om met hoop naar de toekomst te kijken, naar een wereld met opnieuw meer vrijheden, een wereld met helden in volle bioscoopzalen.

Met een dijk van een trailer geeft DC een blik op de films die ze in de pijplijn hebben voor dit jaar, van Batman in maart tot de sequel op Aquaman in december. In dit voorsmaakje is het eveneens genieten van The Rock als Black Adam en krijgen we een goede blik op het kostuum van The Flash in zijn eerste eigen film.

The Batman verschijnt op 4 maart. Black Adam maakt zijn opwachting op 29 juli. The Flash snelt je tegemoet op 4 november. Aquaman and the Lost Kingdom duikt op rond 16 december.

Fans van DC en superhelden in het algemeen gaan duidelijk een mooi jaar tegemoet.

De Portal: Companion Collection komt naar Nintendo Switch
  • 0
  • 2
Er zijn zo van die games die, zelfs een decennium na de oorspronkelijke release, nog warme gevoelens oproepen. Als een soort fleece dekentje voor de gamerziel. Het is daarom maar wat fijn om te kunnen melden dat gamers in de loop van 2022 beide Portal-games zullen kunnen spelen in de vorm van de Portal: Companion Collection.

Veel extra toeters en bellen moet je niet verwachten van deze port, maar het gaat om Portal en Portal 2 op de Nintendo Switch en dat is in een geval als dit meer dan goed genoeg. Tijd om te vieren met taart!!

Disney Speedstorm kart deze zomer naar consoles en pc
  • 0
  • 0
Gameloft heeft aangekondigd dat gamers zich deze zomer kunnen vermaken met de free-to-play racing game Disney Speedstorm. In deze titel zal je met de alom gekende figuren van Disney en Pixar op inventieve op films gebaseerde circuits het gaspedaal kunnen indrukken terwijl je elkaar de duvel aandoet met speciale powers. Een soort Mario Kart meets Disney dus? Ja, daar lijkt het op neer te komen, Kingdom Karts.

Personages die je zoal kan verwachten zijn onder andere Jack Sparrow, Mulan, Mickey Mouse en Sulley. Elke racer heeft statistieken die je spelenderwijs kunt upgraden om het meeste uit hun skills te halen.

Het spel, van de makers van de Asphalt-games, zal volledig free-to-play zijn, maar uiteraard afhankelijk zijn van micro-transacties voor cosmetische extra's zoals outfits voor je personage of stickers op je kart. De ontwikkelaars beloven alvast uitgebreide ondersteuning van de game met regelmatige updates. Of Disney het lukt om Mario van...
Review: Dying Light 2 Stay Human
  • 2
  • 9
Dying Light 2 Stay Human is de sequel op Dying Light. Als dooddoener om een recensie mee te beginnen kan het tellen, nietwaar? En toch heb ik het gevoel dat dit de beste manier is om een geanticipeerde opvolger als dit mee te beginnen. Na de tumultueuze lange ontwikkeling die de game heeft doorgemaakt en de grote beloftes die Techland heeft gemaakt, is Dying Light 2 niks meer of minder dan een iets ambitieuzere opvolger geworden. Dat daar niet zo veel mis mee is, ondervonden ShPonGle en ik toen we onderworpen werden aan de review.
View-Master januari 2022
  • 4
  • 5
Een nieuw jaar, een nieuwe reeks features. Na het testritje rond Kerst presenteren we jullie maar wat graag het eerste "echte" deel van View-Master. Tegenwoordig lijkt het wel alsof er meer streamingservices op de markt zijn dan dat er nog bankautomaten staan en dat levert uiteraard een constante stroom van content op. View-Master is dan ook een klein bootje dat door deze woelige zee van films, series, documentaires en wat spul zoals Too Hot To Handle ook mag zijn, gaat varen. Elke maand gaan we op zoek naar een paar van de meest in het oog springende titels. Geen droge opsomming van wat er allemaal gaat verschijnen, maar eerder een korte terugblik van wat je niet mocht missen dus. klinkt goed? Ik dacht het wel ja. Neem de popcorn en het fleecedekentje er maar bij, we gaan klikken op de View-Master.
Terug
Bovenaan