Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Filmreview: The Purge: American Nightmare Collection
  • 0
  • 5
Het horrorgenre heeft altijd al wat de vinger aan de sociaal politieke pols gehad en wist vaak te fungeren als een soort kanarie in de koolmijn. Romero’s Dawn of the Dead is een nauwelijks verhulde metafoor voor het consumentengedrag ten tijde van de Reagan-administratie terwijl Wes Craven’s The People Under the Stairs en Candyman vlammende aanklachten zijn tegen gentrificatie. Ook de jongste jaren viel er heel wat subtext te rapen in de bioscoopzalen, van de sterke opkomst van het feminisme in films als Teeth en Raw tot de raciale spanningen in de Verenigde Staten in Jordan Peele’s Get Out of Us. De boodschappen die deze films hebben worden vaak geleverd met de subtiliteit van een voorhamer tegen het hoofd, maar dat maakt het meestal net memorabel. Horror is een genre dat als geen ander de kijker de stuipen op het lijf kan jagen, maar tegelijk ook kan doen stilstaan bij de wereld waarin we leven. Ook The Purge volgt als filmreeks dat pad. Het gegeven dat de Amerikaanse...
BeyondGaming's feestelijke View-Master
  • 2
  • 12
Elk jaar zingen we thuis hetzelfde kerstliedje ten huize Killjoy. De goedheiligman heeft nog maar net zijn schimmel de sporen gegeven richting Benidorm of mijn vriendin draait de knop van de kerstlichtjes om. Het hele huis en de nabije omgeving wordt volgestouwd met kerstversiering, de jingle bells knallen door de luidsprekers en de films krijgen voor de rest van de maand een zeemzoet feestelijk kantje. We zitten in code kerstballenrood, er is geen ontkomen aan. In zo een situatie heb je als man twee opties. Je kan er in meegaan, of er in meegaan. Mijn oorspronkelijke plan was dan ook om een heleboel van die recente kerstfilms die er de voorbije weken op streaming verschenen mee te volgen en daar een kerst feature uit te puren waarin de beste van het jaar zouden besproken worden. Helaas jongens en meisjes, ik kon het niet aan. Ergens tussen Single All the Way en A Castle for Christmas is er iets in mij gebroken en veranderde mijn ho ho ho-stemming in een no no no-bui en na The...
Review: Aspire: Ina's Tale
  • 0
  • 1
Klein, maar uiterst fijn. Het is een omschrijving die perfect bij Aspire: Ina’s Tale past. Het brengt een compact avontuur gevuld met exploratie, puzzels en verwondering en doet dat drijvend op een verhaal dat subtiele empathie weet te vermengen met boeiende thema’s en personages. Heb ik net de conclusie van de review gebruikt als intro? Reken maar van yes, maar bij een game als dit is het dan ook belangrijk om er niet al te veel doekjes om te winden. Ina’s verhaal is er eentje dat het verdient om gespeeld te worden, en op de redenen daarvoor gaan we dieper in tijdens de review.
Review: The Gunk
  • 3
  • 9
Gunk, het is niet enkel de naam van een ter ziele gegaan gamesmagazine waar Freaky Frank Molnar en Praga de vaandeldragers van waren, maar ook het Engelse woord voor smurrie. Laat dat nou exact zijn waar het in dit kleine spelletje van de makers van Steamworld om draait. Jij krijgt als speler de taak om als intergalactische poetsvrouw op te treden en een mysterieuze planeet van een vies goedje te ontdoen. Klinkt niet bepaald amusant zeg je? Nou, dat zou je nog kunnen verbazen.
Review: A Short Hike
  • 1
  • 1
A Short Hike is het soort game waarbij de vlag volledig de lading dekt. Het is een klein schattig spelletje dat exact draait rond wat de titel belooft, een kleine wandeling. Meer heeft het echt niet om het lijf. Je wandelt gewoon een berg op en wordt gaandeweg afgeleid door andere personages en hun beslommeringen, of niet. Het doel is om de top van de berg te bereiken op je eigen tempo en daar hangen geen grote uitdagingen of gevaren aan vast. Het levert een mooi piepklein spelletje op waarvoor je maar wat graag de wandelschoenen wil aantrekken.
The Gunk gunt ons een blik op een buitenaardse wereld in een gloednieuwe trailer
  • 2
  • 2
The Gunk heeft het potentieel om een verrassing te worden die de traditioneel luwe maand december opfleurt. Het is een game die draait rond het exploreren van een geheimzinnige planeet waar je als ontdekkingsreiziger Rani op zoek gaat naar kostbare grondstoffen om te ontginnen. Een bizarre substantie genaamd The Gunk lijkt daar echter een stokje voor te steken.

Met de hulp van partner Becks en een bijzonder krachtige handschoen met zuigcapaciteiten onderneemt Rani de taak om de bizarre blubber op te ruimen om op die manier het ecosysteem van de planeet bloot te leggen. Wat je ongeveer mag verwachten van de game wanneer The Gunk verschijnt op 16 december voor Xbox consoles en PC ontdek je alvast in de nieuwe trailer voor het spel.

Tails of Iron krijgt een significante gratis uitbreiding
  • 0
  • 2
Hier bij BeyondGaming waren we erg gecharmeerd door Tails of Iron. De game wist indruk te maken met een knappe artstyle en strenge maar rechtvaardige gameplay. We noemden het dan ook één van de betere Soulslike games van het moment.

Nou, dat pittige spelletje is sinds vandaag nog net iets aantrekkelijker geworden met de toevoeging van de Bloody Whiskers-uitbreiding. Deze expansie voegt een volledig nieuwe queeste aan de game toe waarin je niet minder dan vijf eindbazen voor je snorhaartjes geschoven krijgt. Gamers die Tails of Iron al gespeeld hebben weten dat ze hier ongetwijfeld een taaie kluif aan zullen hebben, maar gelukkig krijg je nieuwe wapens en armour om de venijnige klus te klaren.

Daar stopt de pret echter niet, want Tails of Iron krijgt zomaar eventjes twee nieuwe moeilijkheidsgraden. De Bloody Whiskers setting maakt de game extra uitdagend, omdat er blijkbaar mensen waren die één van de...
Review: Hitchhiker
  • 0
  • 1
Liften, het blijft toch altijd een ietwat hachelijke onderneming. Toegegeven, het herbergt de allure van avontuur, het niet weten hoever je op je reis zal vorderen en met wiens hulp. Het herbergt ook het gevoel van onzekerheid, omdat je nooit weet in wiens wagen je zal belanden wanneer je duimpje de lucht in gaat. Je kunt er nooit volledig zeker van zijn dat de persoon die je meeneemt geen snode plannen in de zin heeft of een Willy Sommers-fan die je de hele rit aan diens oeuvre wil onderwerpen. Hitchhiker speelt met dat onzekere gevoel dat elke onbekende auto die je binnenstapt een rol van de dobbelsteen is. Of het een game oplevert waar je duimpje voor in de lucht mag of iets dat je beter langs laat rijden ontdek je in de review.
Review: Tiny Tina's Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure
  • 0
  • 2
Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure. O wat haat ik die titel met een passie. Zie je, toen dit ding plots de revue passeerde in ons groepje op Discord zag mijn slaapdronken brein de woorden Tiny Tina en Wonderland passeren en ... de rest is geschiedenis. Nee, dit is dus geen vervroegde release van het volgend jaar te verschijnen Tiny Tina’s Wonderlands, maar een heruitgave van haar eerste avontuur. Simpel gesteld is het een acht jaar oude Borderlands 2-uitbreiding die als een op zichzelf staande release wordt uitgebracht voor een kleine tien euro. Joepie?
Review: Forza Horizon 5
  • 20
  • 13
Je weet exact dat Forza Horizon 5 een spektakel gaat worden wanneer je de vraag toegeworpen krijgt of je ooit een actieve vulkaan hebt gezien. Je voelt de anticipatie wanneer je door het Mexicaanse platteland scheurt en het pad richting de krater begint te beklimmen. De controller schudt en trilt in je handen om je het gevoel te bezorgen dat de grond onder je banden trilt van de vulkanische activiteit en je adem stokt wanneer je aan de top begroet wordt door een rivier van gesmolten lava. Je zet verder koers langs de La Gran Caldera, navigerend tussen stoomuitbarstingen en langs waterpartijen om vervolgens aan een rotvaart terug af te dalen in je off-road buggy. Je hart klopt in overdrive, je handen zweten van de adrenaline en het enige dat je kan bedenken is hoe fucking gaaf dit is. Welkom bij Forza Horizon 5.
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition vanaf vandaag beschikbaar
  • 0
  • 0
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, het is een hele mondvol. Om de twintigste verjaardag van Grand Theft Auto 3, de game die het open-world genre revolutioneerde, te vieren kunnen fans genieten van drie oude games in een vernieuwd jasje. De trilogie is sinds vandaag digitaal te verkrijgen via de Xbox Marketplace, PlayStation Store en Nintendo eShop in afwachting van de fysieke release op 7 december.

Van de grauwe straten van Liberty City tot het jaren tachtig neon van Vice City en de bendes van San Andreas, krijgen spelers heel wat memorabele momenten voorgeschoteld met betere belichting, een hogere resolutie, modernere besturing en nog een resem andere verbeteringen.

Gamers die geen trek hebben in de volledige trilogie, maar wel zin hebben in een dosis nostalgie, kunnen Grand Theft Auto: San Andreas vanaf nu via Xbox GamePass spelen. PlayStation-bezitters kunnen op 7 december dan weer genieten van Grand Theft Auto 3: Definitive Edition via PlayStation Now...
BeyondGaming @ FACTS
  • 3
  • 9
Het lijkt moeilijk in te beelden als je het Flanders Expo van afgelopen weekend ziet, dat er op de eerste editie van FACTS welgeteld veertig bezoekers waren. In 1993 begon het allemaal met één standje in café Tonneke in Sint-Amandsberg. Het eventje groeide en groeide door de jaren heen echter evenredig met de opgang van de fandoms en geek cultuur. De weirdo’s van vroeger zitten al een paar jaar stevig in de mainstream verankerd en of het nu gaat om Whovians of Potterheads, het is fijn om jezelf te uiten als fan. Nergens lukt dat beter dan op FACTS, dat sinds de overname door de uitbater van Flanders Expo, tegenwoordig een kleine veertigduizend bezoekers per editie trekt. Uiteraard kon ook BeyondGaming niet op het appel ontbreken. Jullie verslaggever trok vol goede moed de loopgraven van Vlaanderens populairste beurs in om te navigeren tussen de superhelden, Squid Game-bewakers en andere cosplayers met één grote vraag. Lukt het de organisatie, standhouders en fans om...
Overwatch 2 en Diablo IV lopen verder uitstel op
  • 0
  • 0
Naar aanleiding van een kwartaalvergadering heeft Activision laten weten dat Diablo IV en Overwatch 2 een stuk later zullen verschijnen dan initieel gedacht. Een reden voor dat uitstel zou te vinden zijn in het vertrek van een aantal belangrijke medewerkers.

Na een reeks schandalen rond seksuele intimidatie, machtsmisbruik en discriminatie verloren zowel Overwatch 2 als Diablo IV hun respectievelijke game director. Het is nu duidelijk dat dit significante gevolgen gehad heeft voor de ontwikkeling van beide titels. Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar zal voor beiden naar alle verwachting ergens in 2023 komen te liggen.

overwatch-2-team.jpg
Netflix biedt sinds vandaag games aan
  • 0
  • 1
Netflix flirt al een ruime tijd met gaming, van adaptaties van populaire spellen tot interactieve filmervaringen. Sinds vandaag gaat de streamer echter nog een stap verder met het behoorlijk inventief getitelde Netflix Games. Veel heeft het voorlopig nog niet om het lijf, het gaat namelijk om vijf titels die je gratis vanuit de app op je smartphone kan spelen.

De vijf games, Stranger Things: 1984, Stranger Things 3, Shooting Hoops, Card Blast en Teeter Up, kun je in een aparte categorie vinden en vlotjes downloaden. Voorlopig is Netflix Games enkel beschikbaar voor Android, maar ook op iOS kunnen leden binnenkort genieten van de spellen. Volgens Netflix is deze bescheiden start het begin van veel meer.

stranger.jpg
Review: Bloodshore
  • 1
  • 1
FMV-games waren in de jaren negentig “de shit”. Of dat leken ze toch even in mijn domme kinderlijke kop. Ik herinner me nog een verblijf op de kinderafdeling van het hospitaal waar de enige vorm van entertainment bestond uit cliniclowns en een Cd-i. Voor de jongelingen onder ons die het nu in Keulen horen donderen, leg ik even uit wat dat ding was. Op dit multimediasysteem van Philips kon je interactieve cd’s afspelen, en veel van die dingen draaiden dus om full motion video. Spellen als Dragon’s Lair en Mad Dog McCree boden je interactieve films waarbij jij de beslissingen voor het hoofdpersonage moest maken. In het hoofd van een tienjarige in de jaren negentig is zoiets dus ... mindblowing. In de ogen van de rest van de wereld bleek het echter een ander verhaal en mede door de dure kostprijs van de Cd-i werd het allemaal nogal een flop. Samen met het systeem leken ook de FMV’s veroordeeld tot de annalen van de geschiedenis.
Review: Pumpkin Jack
  • 0
  • 1
Zo maken ze ze doorgaans niet meer. Het is een dooddoener die in het geval van Pumpkin Jack doeltreffend is. Wanneer je dit kleine spelletje begint te spelen stap je namelijk in een tijdmachine naar het begin van de jaren 2000 toen simpele platformers met excentrieke personages schering en inslag waren. Pumpkin Jack doet spontaan denken aan titels als Jak and Daxter en Gex. De hamvraag is dan ook of er in 2021 op de PlayStation 5 nog nood is aan een game die naar het verleden kijkt voor inspiratie. Tijd om dat even te ontdekken in de review.
Jared Leto onthult zijn innerlijke vleermuis in nieuwe trailer voor Morbius
  • 1
  • 1
In de gloednieuwe trailer voor Morbius krijgen we eindelijk een duidelijk beeld van wat we mogen verwachten van deze nieuwe film van de studio achter Venom en Spider-Man. Jared Leto laat zijn imago van Joker los en kiest voluit voor zijn innerlijke vleermuis als dokter Michael Morbius.

Verteerd door een levensbedreigende ziekte gaat Morbius op zoek naar een wondermiddel dat met enkele weerhaakjes komt. Het transformeert hem namelijk tot een vampier met bovenmenselijke krachten. Zal Morbius zijn nieuwe krachten gebruiken voor het goede of neemt zijn bloeddorstige kant het van hem over? De donkere trailer laat dat nog wat in het midden, maar dat het een griezelig ritje gaat worden lijkt vast te staan. Je ontdekt welk pad Morbius opgaat vanaf januari in de bioscoop.

We gaan allemaal naar de maan in de nieuwe trailer voor Moonfall
  • 0
  • 1
Iemand zin in een goede ouderwetse rampenfilm? Dan heeft Ronald Emmerich net wat je nodig hebt. Nadat hij de aarde eerder al onderwierp aan twee invasies van aliens, een ijstijd en het letterlijke einde der tijden krijgen we nu de maan op ons hoofd gegooid door de meester van de rampenfilm.

In Moonfall speelt Halle Berry een voormalig astronaute die samen met Patrick Wilson en John Bradley de mensheid moet redden van een onfortuinlijke botsing met de maan die uit haar as geknikkerd werd. Waarom de maan onze richting opkomt is iets dat de trailer alvast verklapt en het is zo heerlijk idioot dat je niet anders kan dan glimlachen.

Moonfall lijkt nu al het soort domme blockbuster vol speciale effecten en chaos te gaan worden die je op het grootst scherm mogelijk wil zien. Vanaf 4 februari weten liefhebbers van het betere popcornvertier dan ook waar ze heen moeten.

Review: Hot Wheels Unleashed
  • 0
  • 3
Ontwikkelaar Milestone snapt waar de aantrekkingskracht van Hot Wheels ligt, dat is iets wat je al erg snel ontdekt bij het spelen van deze game. Daar waar veel vorige titels die de merknaam kregen ervoor kozen om de Hot Wheels te vergroten en in een “realistische” setting te brengen, kiest Milestone ervoor om de Hot Wheels te presenteren als het leuke speelgoed dat het is. We hebben allemaal warme herinneringen aan het verzamelen van die kleine autootjes en het bouwen van uitgebreide racebanen om ermee te spelen. Wanneer je de game opstart en op de zijkant van een ruit een vage duimafdruk bespeurt, weet je dan ook dat het goed zit met Hot Wheels Unleashed.
Review: Nickelodeon All-Star Brawl
  • 1
  • 1
Na het maken van een Mario Kart-kloon met Nickelodeon Kart Racers was het een kwestie van tijd voor ook Smash Brothers op de kopieermachine ging in het hoofdkwartier van Nickelodeon, een magische plek waar de Turtles vriendschappelijk keuvelen met Jimmy Neutron in de cafetaria. Er valt ook hoegenaamd niks af te dingen op de kracht van dat idee. Het is weinigen gegeven om een game als Smash Bros. te imiteren, omdat je het enkel kan doen als je een diverse stal van herkenbare personages hebt. Nickelodeon, dat vele jaren onze kindertijd gekleurd heeft met animatiereeksen als Spongebob Squarepants en Hey Arnold, heeft dan ook alles in huis om een gooi te doen naar de kroon van Nintendo. Komt Nickelodeon All-Star Brawl in de buurt van de perfectie die Super Smash Bros. door de jaren heen bereikt heeft of krijgen we opnieuw een gemiste kans zoals PlayStation All-Stars te verwerken? Tijd voor een review.
Terug
Bovenaan