Killjoy

Redacteur
Killjoy

Killjoy

Redacteur
Trailer voor The Flash pookt het nostalgische vuur op
  • 0
  • 1
Tijdens de eerste korte teaser voor het ergens volgend jaar te verschijnen The Flash vielen er alvast lekker wat nostalgische gevoelens te rapen. De subtiele hint naar de muziek van Danny Elfman aan het begin van de trailer? De stem van Michael Keaton en de iconische puntige oortjes van de Batman die we kennen uit 89? De niet zo subtiele hint richting de meest iconische Batmobile?

Uiteraard staat The Flash centraal in zijn eigen film, zelfs meerdere versies van het personage, maar dat Michael Keatons terugkeer naar de rol die hem een superster maakte een grote attractie zal zijn in deze film staat nu al vast. Volgend jaar lijkt duidelijk het jaar van de Bat te gaan worden in de bioscoop.

De nieuwe Suicide Squad: Kill the Justice League trailer zet alles op zijn kop
  • 0
  • 1
De nieuwe trailer voor Rocksteady's volgend jaar te verschijnen Suicide Squad zet centraal waar het in de subtitel om draait, het killen van de Justice League. Het zet effectief alles op zijn kop wat de doorsnee fan gewoon is, de helden zijn booswichten en de baddies worden het veld ingestuurd om de boel te redden.

Harley, Deadshot, Captain Boomerang en de nu al hilarische King Shark worden door Amanda Waller gedwongen het op te nemen tegen Braniac, die het onvoorstelbare gedaan heeft door de Justice League boosaardig te maken.

Hoe vier anti-helden ook maar enige kans denken te maken tegen buitenaardse wezens, godinnen en miljardairs valt nog te bezien, maar dat ze het met de nodige humor aan zullen pakken ontdekken we in elk geval in de trailer. In dit voorsmaakje kregen we in elk geval al een fijne blik op de evil versies van Superman, Green Lantern en The Flash en een kleine glimp van de lasso van Wonder Woman en de Batmobile. De trailer toont eigenlijk...
Nieuwe Gotham Knights trailer herinnert ons eraan dat de Court of Owls altijd toekijkt
  • 0
  • 3
Gotham Knights gaf tijdens DC Fandome een nieuw teken van leven met een trailer die de Court of Owls centraal zet. Tijdens de actie RPG die volgend jaar zal verschijnen nemen spelers de rol aan van Batgirl, Nightwing, Robin en Red Hood die na de dood van Bruce Wayne elk hun eigen weg ingeslagen zijn. De vier zien zich genoodzaakt terug samen te werken om het op te nemen tegen een ongeziene dreiging genaamd de Court of Owls.

Deze geheime organisatie is zo oud als Gotham zelf. Het is een mythe, een akelig sprookje dat van generatie op generatie overgedragen wordt. De legende blijkt echter al snel werkelijkheid, de Court of Owls heeft haar klauwen in Gotham zitten en het zal het uiterste van de jonge helden vergen om de stad uit die greep te bevrijden.

De trailer zorgt alvast voor een passend eng sfeertje met een shot van Batgirl die het masker van de Owls draagt als ijzingwekkend hoogtepunt. De organisatie belooft de Gotham Knights alvast een in mysterie en duisternis gehulde...
Review: Alan Wake Remastered
  • 1
  • 2
Elf jaar na de oorspronkelijke release heeft Alan Wake nog steeds een warme plek in vele harten. Het roept nog steeds herinneringen op aan verhaalvertelling waar nauwelijks een touw aan vast te knopen was en tonnen sfeer. Het is niet verbazingwekkend dat dit één van die zeldzame titels is waar fans ruim een decennium later nog steeds blijven hunkeren naar een sequel. Voor het eerst in een lange tijd is er ook daadwerkelijk hoop in de vorm van Alan Wake Remastered. Samen met ontwikkelaar d3t brengt Remedy één van hun meest geliefde games terug onder de aandacht en brengt het Alan Wake ook naar een volledig nieuw publiek op PlayStation. Heeft deze remaster alles in huis om nieuwe zieltjes te winnen voor een opvolger? Je ontdekt het in de review.
Review: Ghostrunner
  • 0
  • 0
Er komt een onvermijdelijke fase in het leven van elk jongetje waarbij we even door het leven willen gaan als ninja. Je kleedt je in je meest donkere pyjama, trekt een bivakmuts over je hoofd en begint door het huis te sluipen en je te verstoppen. Je schuilt achter de sofa of kruipt in de kleerkast en probeert zo hard mogelijk je adem en gegiechel in te houden, wachtend op het opportuun moment om toe te slaan. Wanneer je prooi na oneindig lang wachten ten tonele verschijnt spring je "Bonsai!!!" schreeuwend tevoorschijn. Ninja! Helaas heb ik ondertussen geleerd dat eens je de dertig gepasseerd bent vriendinnen maar matig onder de indruk zijn van dat soort streken, al helemaal niet wanneer je strijdkreet zoveel betekent als miniatuurboompje. Het is dan ook maar wat goed dat Ghostrunner de voorbije dagen op mijn PlayStation 5 vertoefde om mijn innerlijke ninja nog eens de kans tot schitteren te geven. Het risico op afkeurende blikken van mijn betere helft is een stuk kleiner op console.
Alan Wake viert de release van zijn remaster met een sfeervolle trailer
  • 0
  • 1
Elf jaar na de oorspronkelijke release maakt Alan Wake een heuse comeback in de vorm van een remaster. De ervaring van weleer blijft intact, maar de opgeschroefde framerate en graphics in 4K zorgen ervoor dat het spel frisser dan ooit uitziet. Voor fans is het een blij weerzien en voor nieuwkomers een fijne kennismaking nu ze deze sfeervolle thriller rond een schrijver die het aan de stok krijgt met vreemde entiteiten met de best mogelijke presentatie kunnen ervaren.

Spelers op PC en Xbox hadden uiteraard eerder al toegang tot de avonturen van Alan Wake, maar op de PlayStation-platformen maakt de reeks zijn debuut met deze Alan Wake Remastered. Of de komst van deze herwerkte versie de deur opent naar een sequel zal de tijd moeten uitwijzen.

Hell Let Loose confronteert je met de chaos van de oorlog in haar launch trailer
  • 0
  • 0
Hell Let Loose is eindelijk uit en belooft gamers onder te dompelen in de grimmige realiteit van de oorlog. Deze first-person shooter trekt de kaart van het realisme en laat teams van vijftig spelers het tegen elkaar opnemen in online gevechten.

Om de release van de game te vieren krijgt Hell Let Loose zoals elke zichzelf respecterende titel een launch trailer die een duidelijke blik op de gameplay serveert. Hell Let Loose is uit voor de PS5, Xbox Series X|S en PC. Gamers met een PlayStation Plus-subscriptie kunnen het spel downloaden als onderdeel van de maandelijkse line-up.

Review: Lost Judgment
  • 0
  • 5
Judgment mag als reeks dan wel fungeren als een spin-off van de Yakuza-franchise, dat neemt niet weg dat het DNA van de populaire ouder duidelijk te voelen is. Nadat Judgment eerder dit jaar al behoorlijk wat zieltjes wist te winnen op PlayStation 5 met de uitgekiende mix van verhaalvertelling, knokken en zijmissies waar Yakuza zo sterk in was, is het nu al de beurt aan Lost Judgment. Weet de sequel de hoge verwachtingen die gepaard gaan met een opvolger waar te maken?
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition ontvangt een rating in Korea
  • 1
  • 0
Eind augustus stak reeds het hardnekkige gerucht de kop op dat drie van de meest geliefde Grand Theft Auto-games een remake zouden krijgen. Dat gerucht begint nu meer en meer realiteit te worden nu er in Korea zowaar een leeftijdsrating aan Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition gegeven is.

Het is een heuse mondvol, maar dit zou dus om een pakketje gaan dat Grand Theft Auto 3, Vice City en San andreas omvat, herwerkt in de Unreal Engine. De games zouden naar verluid een mix brengen van oude en nieuwe graphics, wat dat ook mag betekenen, en enkele veranderingen bevatten om de games geschikter voor een modern publiek te maken. De trilogie zou reeds gepland staan voor eind oktober of begin november voor PlayStation, Xbox, Switch en Stadia om dan in 2022 ook de overstap naar iOS, Android en PC te maken. De ontwikkeling lijkt in handen te zijn van Rockstar Dundee die ook al garant staat voor de ports van Grand Theft Auto V naar Xbox Series X en PlayStation 5. Wie...
Marvel's Avengers' Spider-Man krijgt tussenfilmpjes en een verhaallijn
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft bevestigd dat wanneer Spider-Man later dit jaar zijn opwachting maakt in Marvel's Avengers, dat een heus event zal zijn. Dan Matlack, de senior producer van de game, wist tijdens een interactie met een fan op de Discord server van het spel te verduidelijken dat Spidey wel degelijk de spotlight zal krijgen die ieders favoriete webslingeraar verdient. Concreet betekent dit dat Spider-Man in Avengers dus wel degelijk een verhaallijn krijgt vergezeld van unieke tussenfilmpjes.

Tijdens het wachten tot Spider-Man deze winter richting Avengers slingert als exclusieve toevoeging aan de PlayStation-versie van de game kunnen fans uiteraard nog steeds hun klauwen in de nieuwe War for Wakanda missie zetten.
PlayStation Plus games wederom gelekt
  • 0
  • 2
Een nieuwe maand, een nieuw lek zo lijkt het. Voor de derde maand op rij heeft het er alle schijn naar dat de gratis games voor Sony's PlayStation Plus service vroegtijdig bekend zijn. Net zoals het geval was voor de september line -up komt dit lek van het Franse Dealabs forum, wat het gerucht uiteraard de nodige waarheidsgetrouwheid geeft. Wat kunnen spelers in oktober verwachten?

Om te beginnen kunnen spelers van het betere knokwerk get over here zeggen tegen Mortal Kombat X. Het is uiteraard niet het recentere XI, wat veel gamers mogelijk teleur gaat stellen, maar er zijn slechtere games om een fatality of dertig mee uit je vingertoppen te schudden.

Het gaat er stukken rustiger aan toe in PGA Tour 2K21. Deze vorig jaar verschenen golf sim werd goed ontvangen en geprezen voor zowel de diepgang als toegankelijkheid die het te bieden heeft.

Blikvanger volgende maand lijkt echter de gratis game voor PlayStation 5 te worden, namelijk Hell Let Loose. Deze tactische...
Review: Tails of Iron
  • 1
  • 1
O kijk, een moeilijke 2D game met antropomorfische beestjes, dat is ook al weer een tijdje geleden. Sarcasme terzijde is Tails of Iron uiteraard een totaal andere game dan F.I.S.T. waar je een paar dagen geleden al een recensie van kon lezen. Om te beginnen speel je niet als een konijn, maar als een rat. Snorhaartjes terzijde hebben die knaagdieren toch een iets minder gezellige reputatie. Ook op vlak van gameplay is Tails of Iron een totaal ander beestje, dit is namelijk geen Metroidvania maar een regelrechte Soulslike.
Review: F.I.S.T. Forged in Shadow Torch
  • 1
  • 3
Het leukste aspect aan games recenseren is vaak niet de grote triple A-titels, maar eerder de kleinere independents die je op je takenlijstje krijgt. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van de Far Cry 6’en en Call of Duty Vanguards van deze wereld zoals iedereen, maar je weet min of meer wat je mag verwachten van dat soort titels. Bij een kleine game zoals F.I.S.T. Forged in Shadow Torch ligt dat anders. Al van bij de eerste minuten merk je dat dit een spelletje met potentieel is, namelijk om één van die indiepareltjes te worden die iedereen weet te verbazen. Of F.I.S.T. dat ook weet waar te maken, ontdekken we in de review.
Review: Timothy's Night
  • 0
  • 0
Timothy’s Night kan voor sommigen onder ons een déjà vu gevoel opleveren. Dat zit zo: in 2018 verscheen Timothy vs the Aliens, een open-world actie platformer, exclusief voor PlayStation 4. Later verscheen diezelfde game in aangepaste vorm ook op Nintendo’s Switch en nu is er dus Timothy’s Night. Wederom dezelfde game, maar nu met de nodige aanpassingen om er een volwaardige PlayStation 5-titel van te maken. Of dat alles een betere game dan het lauw ontvangen origineel oplevert, dat zoeken we uit in deze review.
Insomniac werkt aan Marvel's Wolverine
  • 0
  • 2
Zonder twijfel één van de grootste verrassingen van de PlayStation presentatie was de aankondiging van een game met ieders favoriete mutant in de hoofdrol. Insomniac werkt officieel aan Marvel's Wolverine en het belooft een gewelddadig spektakel te worden. De reveal kwam er via een erg korte teaser en los van het feit dat de game in een vroege staat van ontwikkeling is, is er verder weinig over deze PlayStation 5-exclusive bekend. Dat de game in goede handen is lijkt in elk geval wel al duidelijk, Cameron Christian die samen met Brian Horton aan het roer staat van deze titel had ook al de creatieve leiding bij Miles Morales.

Spider-Man 2 aangekondigd voor 2023
  • 0
  • 2
Dat Insomniac Games het erg druk krijgt de komende jaren mag duidelijk zijn, want naast Wolverine komen ze ook met een heuse sequel op Spider-Man op de proppen. Erg veel gaf de korte trailer niet prijs, maar dat Peter Parker en Miles Morales hun krachten zullen moeten bundelen om hun gevaarlijkste tegenstander ooit het hoofd te bieden mag duidelijk zijn. Niemand minder dan Venom zal de grootste antagonist van Spider-Man 2 vormen, een onthulling die bij veel fans ongetwijfeld voor een gilletje wist te zorgen.

God of War: Ragnarok krijgt nieuwe trailer vol gameplay
  • 0
  • 1
En daar was hij dan, in volle chagrijnige glorie, Kratos voor het eerst in glorieuze actie op de PlayStation 5. Sony gunde ons vandaag de eerste uitgebreide blik op gameplay voor God of War: Ragnarok en het stelde geenszins teleur. Een wat oudere Atreus, op zoek naar zijn eigen identiteit, een schaal die groter dan ooit lijkt en als ultieme wortel onder de neus de plagerige tease richting Thor als gevaarlijkste tegenstander die Kratos ooit tegenover zich heeft gehad. Een datum kregen we nog niet, maar dat dit iets wordt om reikhalzend naar uit te kijken is nu al duidelijk. Nergens was de slogan "Play has no limits" tastbaarder dan in de eerste gameplay van Ragnarok. Welkom terug Kratos, jij agressieve malloot.

Herontdek de magie van Super Mario 64 met een LEGO "?" blok
  • 1
  • 3
In de categorie dure hebbedingetjes die we stiekem allemaal wel willen hebben komt LEGO met een zelf te bouwen "?" blok op de proppen. Voor een kleine 170 euro krijg je een stukje nostalgie dat refereert naar de gloriedagen van Super Mario 64, binnenin het blok zit namelijk een heuse spelwereld verborgen. Lukt het je om Princess Peach te vinden in dit leuk stukje speelgoed voor grote kinderen?

Review: Rustler
  • 0
  • 5
"Komt wat dichter bij", zoals de Limburgse minstreel Reginald Penxten zou zeggen, dan vertel ik jullie de legende van een spelletje genaamd GTA. Het was het jaar 1997 onzes heren, het jaar waarin Steve Jobs wederom een job vond bij een bedrijf genaamd naar een stuk fruit, de Prinses van Wales een noodlottig ongeval met haar koets had in een tunnel in Parijs en de wereld kennis maakte met de Spice Girls, de Teletubbies en Harry Potter. In oktober van dat tumultueuze jaar kwam ook het computerspelletje Grand Theft Auto op de markten, dat weet ik omdat ik het zag verschijnen op de markt van Harelbeke als een openbaring. In dit spelletje nam je de rol aan van een stuk uitschot dat je van bovenaf bekeek en die je de meest groteske criminele daden liet uitvoeren in een niet te stuiten honger naar macht en rijkdom. Onschuldige mensen werden van de stoep gemaaid en agenten van de politie werden van de weg geramd, het was een glorieus spektakel. Tegenwoordig zijn we vele decennia later en...
Review: I Am Dead
  • 0
  • 1
Een spel waarin je de rol aanneemt van een museum curator die op een klein eilandje op zoek gaat naar kleine hebbedingen klinkt niet bepaald als de meest boeiende premisse. Tot ik erbij vertel dat de curator in kwestie morsdood is en de mysteries van de voorwerpen in kwestie moet onthullen. Dat alles om te beletten dat een vulkaan uitbarst. Geef toe, dat klinkt al meteen een heel stuk boeiender, nietwaar?
Terug
Bovenaan