BeyondGaming

Review: Planet Zoo: Twilight Pack
  • 0
  • 1
Ontwikkelaar Frontier Developments blijft maar inzetten op hun bestaande games. Zo laten ze onder andere Jurassic World Evolution en Planet Zoo niet in de steek. Hoewel die laatste ondertussen meer dan drie jaar oud is, zet het team nog alles op alles om de game onder de aandacht te houden. Dat doen ze vooral door het uitbrengen van nieuwe downloadbare content. De nieuwste in de reeks? Twilight Pack.
Filmreview: Nobody Knows
  • 1
  • 5
In 1988 kwam de zaak van de verlaten kinderen van Sugamo (Sugamo Kodomo Okizari Jiken) aan het licht. Het betrof een tragisch familiedrama waarbij een moeder haar vier kinderen - allen van verschillende vaders - achterliet in hun appartement om bij haar nieuwe vriend te gaan wonen. De broers en zusjes probeerden te overleven en werden na negen maanden, dankzij een tip, gevonden. De politie vond drie zwaar ondervoede kinderen en één lijk in het appartement. Nobody Knows is gebaseerd op deze hartverscheurende gebeurtenis. Regisseur Hirokazu Kore-eda heeft deze film vanuit het oogpunt van de kinderen gefilmd en brengt in de eerste plaats hun overlevingsdrang en verbondenheid onder de aandacht.
Ramattra is nieuw tank-personage voor Overwatch 2
  • 0
  • 0
De Overwatch League Grand Finals zijn achter de rug, en Blizzard maakte van dit eSports-evenement gebruik om een nieuw Overwatch-personage aan te kondigen. Dat luistert naar de naam Ramattra, en zal een zogenaamde tank hero worden.

Naar goede gewoonte schrijven de ontwikkelaars ook een leuk verhaal rond elk personage. Ramattra was ooit een "oorlogsmachine" die zijn munitie voor een schild heeft omgeruild, om met vrede zijn compagnons te beschermen.

Ramattra zal er van bij de start van Season 2 bij zijn, dat op 6 december op gang wordt geknald.

Podcast  BeyondGaming Podcast | Aflevering 6 | Karel-Jan speelde God of War: Ragnarök uit en deelt zijn bevindingen
  • 3
  • 1
Zondag, tijd dus voor een nieuwe aflevering van onze podcast.

In deze podcast hebben onze hosts @Mrpoelie en @Mr_Po0L het genoegen om @Karel-Jan aan de spreekwoordelijke tafel te hebben. Samen nemen zij het gamenieuws van de voorbije week onder de loep en kijken ze welke releases er op stapel staan.

De aflevering kan je hieronder terugvinden, alsook via ons YouTube kanaal (vergeet niet te abonneren :fingerguns:):



Leuke ideeën, tips of wil je zelf eens meedoen aan de podcast? Mail dan naar...
Preview: The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me
  • 0
  • 3
We zijn met rasse schreden de tijd van ‘Ho-Ho-Ho’ aan het naderen, maar nu is het nog eventjes ‘Ho-Ho-Horror’ die in de spotlight mag staan. We zijn al een flink eind voorbij de tijden van Splatterhouse of Maniac Mansion, ook al waren die indertijd het summum van griezelig gamen. Tegenwoordig kan een horrorgame zonder problemen de concurrentie aan met film als het gaat om kiezen voor een poosje wat is het hier rustAAARGH. Ik zoek zelf niet zo vaak dit genre van spel op, omdat ik eigenlijk nooit méér wist dan ‘zombies en monsters en slashers’ en goh, ik had niet direct nood aan een boss fight met Shrek on steroids. Nu ontdek ik door The Dark Pictures Anthology dat er een veel breder aanbod is, liefhebbers van een goed verschot hebben veel meer keuze.
Review: The Legend of Heroes: Trails from Zero
  • 0
  • 3
Hoewel heel wat gamers zullen zweren bij de reuzen van het genre zoals Final Fantasy, Kingdom Hearts of Xenoblade Chronices, zijn er ook veel onbekende pareltjes te ontdekken in de vele Japanse RPG's. Een serie die ik zelf pas een tweetal jaren geleden heb leren kennen, is bijvoorbeeld de Trails-serie, die zelf deel uitmaakt van de bredere Legend of Heroes-reeks. De Trails-titels zijn geweldige games op zich, maar wat ze zo bijzonder maakt, is dat de verhalen van al deze games met elkaar verbonden zijn. Dit vanaf de eerste stappen in de reeks met Trails in the Sky in 2004 tot de nog steeds lopende Kuro no Kiseki-saga die momenteel wordt uitgebracht in Japan.
Bordspelreview: iKNOW
  • 0
  • 1
Hoewel mijn kennis niets is om over naar huis te schrijven, ben ik wel te vinden voor een quiz. Liefst binnenskamers, zodat de afgang minder groot is dan wanneer je op verplaatsing gaat en je je tussen de betere spelers bevindt. Ik heb dan ook een aantal quizspellen in mijn bordspelcollectie zitten, waaronder items zoals Bezzerwizzer en De Slimste Mens ter Wereld. Afgelopen Spellenspektakel kregen we op de stand van uitgever Tactic de Belgische versie van het spel iKNOW mee ter review. Ik ging er dan ook gretig mee aan de slag.
Pokémon Trading Card Game wordt uitgebreid met Crown Zenith
  • 0
  • 0
The Pokémon Company International heeft een nieuwe speciale uitbreiding voor de Pokémon Trading Card Game (TCG) aangekondigd: Crown Zenith. Deze uitbreiding wordt vanaf 20 januari 2023 wereldwijd uitgebracht. Crown Zenith introduceert een groot aantal nieuwe gevechtsstijlen en bijzondere illustraties. Hierbij ligt de nadruk op kaarten met speciaal artwork, waaronder de allereerste Pokémon VSTAR met speciaal artwork.

Crown Zenith introduceert tevens een Galarian Gallery-deelset met zeventig kaarten van gewone Pokémon, Pokémon V, Pokémon VMAX, Pokémon VSTAR en Supporter-kaarten met speciale illustraties die het unieke karakter van alle afgebeelde Pokémon en personages tonen. Fans kunnen zich verheugen op Mewtwo VSTAR, Darkrai VSTAR en Hisuian Zoroark VSTAR in de Galarian Gallery. Bovendien kunnen Trainers via een nieuwe gekoppelde illustratiefunctionaliteit negen verschillende Galarian Gallery-kaarten verzamelen en combineren om een grotere afbeelding te maken.

In de uitbreiding...
Filmreview: Jurassic World: Dominion
  • 2
  • 2
Tijdens het bekijken van Dominion bekroop me het gevoel dat ik dit allemaal al eens eerder heb zien langskomen. De nieuwe trilogie die gebouwd is rond Jurassic World deelt dan ook behoorlijk wat kenmerken met de laatste drie Star Wars-films. De eerste uit 2015 zat tjokvol knipogen naar het origineel, maar vergat naast de tonnen aan nostalgische fanservice ook niet om gewoon een heel entertainende film te zijn die netjes op zichzelf kon staan voor nieuwkomers. Fallen Kingdom wist dan weer, net als The Last Jedi, de meningen te verdelen, omdat die het lef had om anders te zijn. Persoonlijk hield ik, net zoals bij Star Wars, van het middenluik. Het nam risico’s met een zekere aplomb en zette aan het eind de deur letterlijk open voor een slotstuk vol potentieel. Nu hebben we dus Dominion. Het is een film waarbij ze, net zoals bij The Rise of Skywalker, de originele filmmaker terug hebben gebracht en opnieuw met een overdaad aan nostalgie de plooien met de fans proberen glad te...
Fotoverslag: Carpenter Brut @ Ancienne Belgique
  • 0
  • 0
Frank Hueso, beter gekend als Carpenter Brut, is een Franse darksynth muzikant. Hij combineert geluiden van horror soundtracks, metal, rock en elektronische muziek. Dat resulteert in heel herkenbare en dansbare eighties muziek. Op 28 oktober kwam hij naar de Ancienne Belgique met zijn liveband om een feestje te geven. Dat deden ze met verve. Je zag ook dat ze tijd hadden gestoken in hun lichtshow, want die was prachtig.
Bordspelreview: Metrolijn
  • 0
  • 3
In België hebben we niet ontzettend veel metrolijnen, want enkel Brussel heeft een metrodienst. Ook in Amsterdam, Parijs, Berlijn en Madrid maken metro's onderdeel uit van het openbaar vervoer. Deze laatstgenoemde vier steden stelen dan ook de show in het bordspel Metrolijn, uitgegeven door 999 Games. Ik kreeg van hen een exemplaar om te reviewen en ik vertel er jullie graag meer over.
Ratchet & Clank vieren twintigste verjaardag!
  • 0
  • 1
We hebben een verjaardag te vieren, want Ratchet & Clank zijn gisteren twintig jaar geworden. Dat betekent dat de eerste game, ontwikkeld door Insomniac Games, reeds verscheen in 2002. Uiteraard kunnen zij en PlayStation deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan. Zo krijgt iedereen die Ratchet & Clank: Rift Apart heeft een 20th Anniversary Armor Pack. Deze bevat een aantal exclusieve items:
  • Commando Armor inspired by Ratchet & Clank: Going Commando
  • Holoflux Armor inspired by Ratchet & Clank Future: A Crack in Time
  • Quest Armor inspired by Ratchet & Clank Future: Quest for Booty
  • Marauder Armor inspired by Ratchet: Deadlocked
  • Clank armor to celebrate the greatest of pals
PlayStation kondigt ook nog groter en leuker nieuws aan op de PlayStation Blog. Zo zullen een groot aantal Ratchet & Clank-spellen op 15 november hun opwachting maken op PlayStation Plus...
Duistere trailer voor Sherlock Holmes: The Awakened
  • 0
  • 1
Na een succesvolle Kickstarter-campagne heeft het team van ontwikkelstudio Frogwares een nieuwe trailer gepubliceerd van hun nieuwste creatie: Sherlock Holmes: The Awakened. Deze game is een soort reboot van het origineel uit 2007. De game wordt volledig opnieuw ontwikkeld en er zullen geen assets of code uit de originele game worden gebruikt. Het spel moet er beter dan ooit uitzien dankzij het gebruik van Unreal Engine 4. Daarnaast worden zowel de oude gameplay mechanics behouden, maar worden er ook nieuwe toegevoegd, waardoor spelers nieuwe manieren krijgen om de verschillende cases op te lossen.

Ondertussen is ook bekend wanneer de nieuwe Sherlock Holmes: The Awakened beschikbaar zal zijn. In februari van volgend jaar zou de game verschijnen voor PlayStation 5 en 4, Xbox Series X|S en One, Nintendo Switch en pc.

Ontmoet de crew in nieuwe trailer van The Dark Pictures: The Devil in Me
  • 1
  • 0
Met nog maar enkele weken te gaan, adviseren we je alvast de crew uit The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me, beter te leren kennen om je kansen op overleven in het Murder Hotel te verhogen. Ontmoet vijf crewleden van Lonnit Entertainment, allen gevang in een gevaarlijk kat- en muisspel met een niet zo’n gastvrije host! Je kan ook reeds een glimp opvangen van een duistere toekomst voor elk crewlid, mocht je de verkeerde keuze maken! Want vergeet niet: hun lot ligt in jouw handen.

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Mekomt op 18 november 2022 uit voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en Steam. Hou onze frontpage trouwens in de gaten, want komende zondag verschijnt onze preview! Heb je nu al zin in leesvoer? Dan kun je onze preview die in augustus verscheen er reeds op nalezen.

Harvestella nu beschikbaar voor pc en Nintendo Switch
  • 2
  • 1
Square Enix lanceerde vandaag Harvestella, een gloednieuwe life simulation RPG, voor Nintendo Switch en Steam. Harvestella heeft concept art van Isamu Kamikokuryo (Final Fantasy XII) en muziek van Go Shiina (de Tales-serie) en voert spelers mee naar een prachtige wereld die met de seizoenen mee verandert. De game biedt volop variatie in gameplay, spelers kunnen bijvoorbeeld gewassen verbouwen, vriendschap sluiten met dorpsbewoners en op avontuur gaan in uitdagende dungeons.

Harvestella speelt in een levendige, kleurrijke wereld waarin vier reusachtige kristallen, de zogenaamde Seaslight, zorgen voor evenwichtige overgangen tussen de vier seizoenen. Het avontuur begint wanneer verstoringen in de Seaslight optreden, wat leidt tot de Quietus, een seizoen des doods dat plaatsvindt tussen het normale verloop van de vier seizoenen. Tijdens de Quietus verdorren de gewassen en kunnen mensen niet naar buiten. Helaas duren deze dodelijke seizoenen elk jaar weer iets langer...
Review: New Tales from the Borderlands
  • 3
  • 5
Telltale, één van mijn favoriete gamestudio’s aller tijden, kondigde jammer genoeg haar faillissement aan in 2018. Gelukkig is de ontwikkeling van de beloofde sequels overgenomen door andere studio’s om ze toch nog op de markt te kunnen laten verschijnen. Zo ook het vervolg van Tales of the Borderlands: New Tales from the Borderlands, ontwikkeld door Gearbox Studio Quebec. De originele game uit 2014 had memorabele dialogen met flauwe maar grappige humor, interessante personages en een tof verhaal. Die heb ik dan ook met plezier meermaals uitgespeeld. Waar zitten de verschillen met de klassieker die Telltale ons gegeven heeft? En belangrijker: wat heeft Gearbox met deze titel aangevangen?
Review: The Chant
  • 1
  • 1
Er zijn heerlijk gruwelijke tijden in aantocht voor fans van het betere gegriezel. De komende maanden kunnen we aan de slag met The Callisto Protocol, de Outlast Trials en remakes van Dead Space en Resident Evil 4. Horror ondergaat momenteel dan ook ietwat van een renaissance. The Chant is een titel die niet zo veel deining wist te maken op de radar als die grotere titels, maar wel enkele goede ideeën aan boord lijkt te hebben om genrefans mee te bekoren. Of dat genoeg is, dat ontdekken we in de review.
Goodbye, Yellow Brick Roblox met Elton John
  • 0
  • 0
Mijn zoons zijn razend enthousiast over alles wat Roblox doet. Ikzelf heb eerder een mooi gevarieerd aanbod aan ‘oh, amai, wow, cool, leuk zeg, goh’ in stock voor wat in mijn ogen een beetje allemaal op elkaar lijkt. Ik ben niet ‘mee’. Correctie, ik ben normaal niet mee maar vandaag, oh vandaag ben ik hélemaal bij! Elton Hercules John, toch wel een fantastische artiest, gaat in samenwerking met Roblox een event op poten zetten en wij (want waarom zouden de koters alle plezier moeten krijgen?) kunnen allemaal Roblox induiken en meegenieten van wat toch wel een heel tof idee is.

329 shows. Zoveel zal Reginald Dwight opgetreden hebben gedurende zijn Goodbye, Yellow Brick Road tournee. Want dit is ‘het’. Hierna komt er geen tour meer. Geen maanden tot jaren onderweg. Elton heeft nog jonge kinderen maar is toch ook al 75, dan wil je al eens meer thuis zijn. Ik was er dolgraag bij geweest, ze maken ze zo niet meer (sorry, Harry Styles, you are nót that bish) maar...
Seriereview: Candy
  • 0
  • 1
'Ik verveel me'. Op enkele uitzonderingen na hebben we de zin allemaal al eens uitgesproken. En wat voor een beladen zin is dat eigenlijk? Als kind hoorde ik vaak 'verveling wil eigenlijk zeggen dat je gewoon (even) niks wil doen' en dat klopt volgens mij wel. Alles wat naar voren wordt geschoven als mogelijke oplossing om de verveling tegen te gaan, wordt al te vaak op een 'meh' onthaald. Het lijkt wel alsof verveling een - vrij lompe - poging is van het brein om even op nul te mogen staan. Ik zeg 'beladen' omdat de kans net zo groot is dat je een lijstje met klussen onder de neus geschoven krijgt, onder het motto 'als je dan toch niks te doen hebt'. Ik zeg ook 'beladen' omdat – hoewel het een heel normale en menselijke ervaring is - je er soms ondankbaar door kan overkomen (want 'kijk nou toch eens wat je allemaal hebt!'). Ik weet niet in hoeverre er ooit al een studie is gemaakt over het begrip 'verveling' maar het zou wel eens een interessant onderwerp kunnen zijn. Verveling...
Nieuwe trailer van 'Disenchanted' voor Disney+
  • 0
  • 1
Disney heeft een nieuwe trailer onthuld van Disenchanted, het langverwachte vervolg op de geliefde muzikale komedie Enchanted uit 2007. Naast Amy Adams en Patrick Dempsey, zien we ook James Marsden en Idina Menzel terug. Maya Rudolph, Gabriella Baldacchino, Yvette Nicole Brown en Jayma Mays zijn nieuw in de cast. De film is geregisseerd door Adam Shankman en bevat nieuwe liedjes van componist Alan Menken, de teksten zijn van Stephen Schwartz.

Het is meer dan tien jaar geleden dat Giselle en Robert huwden en Giselle is verbitterd geraakt door het leven in de grote stad. Hun verhuis naar een andere stad zorgt helaas niet voor de verhoopte verbetering. Ze zoekt hulp in de magie van Andalasia en verandert per ongeluk de hele stad in een echt sprookje, waarmee ze haar familie in gevaar brengt. Kan ze haar fout herstellen voordat het te laat is voor iedereen waarvan ze houdt?

Disenchanted is vanaf 18 november te zien op Disney+.

Terug
Bovenaan