iCruysberghs

Redacteur
iCruysberghs

iCruysberghs

Redacteur
Review: Cities: Skylines - Remastered
 • 2
 • 2
Steden bouwen, het is niet veel mensen gegeven … Gelukkig kunnen creatievelingen ook gemakkelijk aan de slag in de virtuele wereld. Een week voor de aankondiging van Cities: Skylines 2, kregen we van Paradox Interactive een geremasterde versie van Cities: Skylines voor de huidige generatie consoles. Die is tenslotte gratis als je de game al hebt. Wat is er allemaal veranderd en is het de moeite om deze te spelen als je de originele versie al in je bezit hebt? Dat lees je in deze review!
Review: Wanted: Dead
 • 0
 • 3
Het moet niet altijd rozengeur en maneschijn zijn op Valentijnsdag … Dat bewijzen de makers van Ninja Gaiden en Dead or Alive vandaag door ons de slasher/shooter Wanted: Dead voor te schotelen. Het is lang geleden dat ik een game in dit genre gespeeld heb, maar ik heb geen seconde getwijfeld om deze game te reviewen. Je wordt meteen terug gekatapulteerd naar de tijd waar dit soort games welig tierde op de PlayStation 2. Kan deze game zonder de nostalgische factor ook overtuigen?
Review: Return To Monkey Island
 • 1
 • 1
De Monkey Island-games behoorden in de jaren 90 tot de absolute top van het point and click-genre en ze weren uitgegeven door LucasArts. Bedenker Ron Gilbert heeft na de overname van LucasArts door Disney flink moeten onderhandelen om een nieuwe telg te mogen ontwikkelen. Uiteraard is hem dat uiteindelijk gelukt en kunnen we daar nu ook mee aan de slag op de PlayStation 5. Fijn om te weten: veel mensen die meewerkten aan de eerdere games, zijn nu ook voor deze sequel teruggekeerd. Moet Return to Monkey Island het van nostalgie hebben of schuilt er wel degelijk een goede game onder de vernieuwde grafische stijl?
Seriereview: 1899
 • 1
 • 5
Goed nieuws, de makers van de bejubelde serie Dark zijn terug! 1899 is hun nieuwste creatie die 17 november op Netflix verschijnt. Jantje Friese en Baran Bo Odar sloten een deal met Netflix om enkele projecten voor hen te ontwikkelen, en zo dus ook 1899. Voor deze review heb ik de eerste drie afleveringen mogen bekijken en ik was aangenaam verrast. Mysterieuze horrorseries kan ik meestal wel appreciëren, dus daarom laat ik je graag kennismaken met de gebeurtenissen op de boot Kerberos.
Review: New Tales from the Borderlands
 • 3
 • 5
Telltale, één van mijn favoriete gamestudio’s aller tijden, kondigde jammer genoeg haar faillissement aan in 2018. Gelukkig is de ontwikkeling van de beloofde sequels overgenomen door andere studio’s om ze toch nog op de markt te kunnen laten verschijnen. Zo ook het vervolg van Tales of the Borderlands: New Tales from the Borderlands, ontwikkeld door Gearbox Studio Quebec. De originele game uit 2014 had memorabele dialogen met flauwe maar grappige humor, interessante personages en een tof verhaal. Die heb ik dan ook met plezier meermaals uitgespeeld. Waar zitten de verschillen met de klassieker die Telltale ons gegeven heeft? En belangrijker: wat heeft Gearbox met deze titel aangevangen?
Seriereview: The White Lotus S02
 • 0
 • 1
The White Lotus was voor mij op vlak van televisie een van de grootste verrassingen van 2020. Het eerste seizoen had een perfecte toon van comedy en drama die perfect op elkaar aansloten. Dankzij de slimme humor, unieke stijl, fenomenale cinematografie en leuke soundtrack verscheen de serie toen in veel eindejaarslijstjes. De casting van de rijke en ongelofelijk verwende gasten was bijna perfect. Sydney Sweeney, Alexandra Daddario, Jennifer Coolidge en de onevenaarbare Murray Bartlett … Reviewer Quentin Clemens schreef een uitgebreide review over het eerste seizoen. Maar kan seizoen 2 dat niveau evenaren of misschien zelfs overstijgen? Dat lees je in deze review!
Review: XIII Remastered
 • 1
 • 2
Na het ontdekken van de ooit megapopulaire serie X-Files op Disney+ wou ik eigenlijk weten wat David Duchovny nog meer op zijn palmares had staan. Naast onder andere het hilarische Californication had de man ook zijn stem verleend aan het hoofdpersonage van de game XIII uit 2003. Het verhaal daarvan is gebaseerd op een Belgische stripreeks, meer bepaald op de eerste vijf strips, en was vroeger vooral bekend door zijn unieke cell shaded graphics. Ik probeerde de originele game, maar vond die al snel verouderd aanvoelen. Het verhaal was wel heel intrigerend, dus bleef wat op mijn honger zitten. Vorige maand kwam er een geüpdatete remaster uit en ik stond te popelen om die uit te testen!
Filmreview: Laurent het Wonderkind
 • 0
 • 2
Laurent Simons is een Nederlands-Belgisch genie dat twee jaar lang gevolgd werd voor deze documentaire. Maar Laurent is niet zomaar een genie, hij is een jongen van twaalf met een IQ hoger dan 145. Deze maand rondde hij zijn Master in de kwantumfysica af aan de Universiteit van Antwerpen. Zijn wens? Onsterfelijkheid bereiken door het ontwikkelen van artificiële organen. Da’s op z’n minst indrukwekkend te noemen. Hij wordt vergeleken met Einstein en Hawking en haalde het wereldnieuws. We volgen de jongen en zijn familie en leren Laurent beter kennen. Maar levert dat ook een interessante documentaire op?
Review: Destroy All Humans! 2 - Reprobed
 • 0
 • 2
Destroy All Humans! heeft opnieuw een remake gekregen, deze keer gaat het om Destroy All Humans! 2 uit 2006. Ik heb de game vroeger even op de PlayStation 2 gespeeld en vond het toen maar een saai allegaartje van met een UFO vliegen en mensen hersenspoelen. Nostalgie was dus al geen factor bij het reviewen van deze game. Uiteindelijk bleek dat niet zo erg te zijn, want bij het spelen van de game las ik dat deze game een ‘bijna identieke kloon van het origineel is, het verhaal en getoonde beelden zijn dezelfde en kunnen schokkend zijn voor het modern menselijk brein’. Mooi. Geen woke gedoe maar gewoon ouderwetse humor en hersenloze fun. Ik had best wel zin om het universum van deze cult classic te herontdekken. Beam me up, Scotty!
Review: Two Point Campus
 • 1
 • 6
Soms heb je even genoeg van het massamoorden in GTA of het loopen in Returnal. Dan schakel je over naar een soort van zen modus met een wat rustigere game. Ik grijp dan bijvoorbeeld vaak naar building sims zoals Cities: Skylines of Two Point Hospital. Iets opbouwen zoals ik dat wil geeft een ontspannen gevoel, of toch in ieder geval bij mij. Die laatstgenoemde game heeft een opvolger gekregen onder de naam Two Point Campus. Je leest het goed, developer Two Point Studios heeft het deze keer over een andere boeg gegooid: een campus managen in plaats van een ziekenhuis. Dat leek mij een toffe insteek voor een originele game, maar is dat ook effectief zo gebleken?
Review: Star Wars: The Force Unleashed
 • 0
 • 0
Star Wars: The Force Unleashed was een titel die in 2009 oorspronkelijk voor acht (!) verschillende platformen gemaakt werd, zijnde de Wii, PS2, PS3, Xbox 360, iOS, N-Gage, Nintendo DS, PSP en verschillende besturingssystemen van gsm-toestellen. Het spreekt voor zich dat alle versies verschilden van elkaar, tot op het punt dat ze volledig andere games waren. De game die we hier reviewen is een geüpdatete versie van de Wii-port. Da's een vreemde keuze, aangezien de PS3- en Xbox-versies grafisch superieur waren. Het grootste verschil hier zijn natuurlijk de motion controls, maar daar was op de release ook al redelijk wat over te doen. Wat betekent dat voor The Force Unleashed in 2022?
Techreview: ASTRO A10 Gen 2
 • 0
 • 1
Ik stond er niet altijd bij stil, maar een headset kan echt wel een verschil maken voor jouw game-ervaring. Hoewel je door luidsprekers ook wel een mooi geluid kan krijgen, is het via een over ear headset toch nét iets intenser. Je hoort precies van welke kant de voetstappen van de vijand komen en, voor sommigen ook handig, je kan kwade medespelers van antwoord dienen als ze voor de zoveelste keer verbaal uithalen. Astro leverde ons hun vernieuwde A10 Gen 2 Wired Gaming Headset voor Playstation en Xbox. Wat wij daarvan vonden? Lees snel verder voor het antwoord!
Review: Kingdom Hearts: 1.5 + 2.5 ReMiX
 • 0
 • 0
De Kingdom Hearts-spelletjes vond ik als kind énorm leuk. De eerste heb ik letterlijk kapot gespeeld op de PS2 en de tweede werkte alle negatieve punten van zijn voorganger weg. Fantastisch. Pas later ontdekte ik dat er nog veel meer te ontdekken viel, want de serie telt meer dan tien titels. Die waren vaak enkel te krijgen op een bepaald platform of kregen geen Europese release. Tot een aantal jaar geleden … Toen kwamen ze uit op de PS3 en PS4 waardoor je alle games op één platform kon spelen. Nu kan je ook genieten van deze serie op de Nintendo Switch. Die kans kon ik niet laten liggen. Overwint nostalgie of vallen de games uiteindelijk toch wat tegen? Dat lees je in deze review!
Review: Never Alone
 • 1
 • 0
Side scrollers zijn vaak erg populaire keuzes bij indiestudio’s, denk maar aan Inside of Little Nightmares. Ze vallen bijna altijd uitstekend in de smaak bij de meeste gamers. Never Alone uit 2014 is ook een game in dat genre, en is binnenkort eindelijk beschikbaar voor de Nintendo Switch. Maar is het ook jouw zuurverdiende centen waard?
Review: Draw a Stickman: EPIC
 • 0
 • 0
Wie Stickman zegt, zegt onlosmakelijk Flash games. Tijdens mijn jeugd was ik gefascineerd door de zwarte mannetjes. Op nostalgische spelletjeswebsites kon je die Flash games of filmpjes terugvinden. Daar slachtten ze elkaar af op gewelddadige wijze, kwamen tot leven in een Youtube-filmpje en vernielden de computer … Je kon het niet gek genoeg bedenken. Ik tekende de taferelen na en genoot telkens wanneer ik een nieuwe episode vond. Toen ik een review mocht schrijven voor Draw a Stickman: EPIC op de Nintendo Switch, was ik dan ook enorm benieuwd. Wat ik ervan vond lees je in onderstaande review.
Transformers reboot komt naar Paramount+!
 • 0
 • 2
Paramount+ heeft op korte tijd toch wel enkele grote kleppers aangekondigd... Het streaming platform neemt bijvoorbeeld alle nieuwe South Park seizoenen/specials en de Halo-serie voor zijn rekening. Maar gisteren lostte de streamingdienst info over, je raadt het nooit, Transformers! Ze hebben plannen om de transformers een reboot te geven en dat doen ze met best wel wat content.

Transformers: Rise of the Beasts komt uit in 2023 en wordt de eerste film van een nieuwe trilogie. Daarnaast komt er ook een tekenfilmserie door Nickelodeon over de autobots, genaamd Transformers: Earthspark. In 2024 kunnen we Optimus Prime dan weer bewonderen in een animatiefilm.

We weten wel dat de dienst in 2022 naar Europa komt, maar of en wanneer Paramount+ in België beschikbaar zal zijn is nog koffiedik kijken.

Review: Alfred Hitchcock - Vertigo
 • 0
 • 1
Vorig jaar werd deze unieke Telltale-achtige game op ons losgelaten: Alfred Hitchcock - Vertigo. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Vertigo nog nooit bekeken heb. De gelauwerde film uit 1958 wordt vaak bestempeld als meesterwerk en een van de beste films van de jaren 50. Ik weet wel dat de game een heel ander verhaal heeft dan de film, maar toch een eerbetoon probeert te zijn aan Hitchcock. Op papier klinkt het allemaal heel mooi, maar heeft de Spaanse developer Pendulo Studios ook een goede game afgeleverd? Let’s see!
Nieuwe gameplay overview mét releasedatum van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
 • 1
 • 3
Star Wars-fans: opgelet! Lucasfilm Games heeft zonet een prachtige gameplay trailer online gezet mét releasedatum. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga komt uit op 5 april 2022 voor Xbox Series X|S, Xbox One-consoles, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.

De trailer werpt een diepgaande blik op de gameplay en vrijheid van de spelers in de grootste en visueel krachtigste LEGO Star Wars-game ooit. Je zult alle negen episodes van de Star Wars-saga in LEGO-vorm kunnen spelen, telkens te beginnen met het kiezen van je gewenste trilogie.

De gameplay zal herkenbaar zijn voor iedereen die ooit een LEGO-game heeft gespeeld, maar er zijn heel wat nieuwigheden toegevoegd. Zo zullen er verschillende aanvallen aaneen geschakeld kunnen worden om een comboreeks uit te voeren, zal je nauwkeurig kunnen richten en is het mogelijk om tegenaanvallen af te weren. Je lichtzwaard en de kracht van de Force kunnen natuurlijk niet ontbreken. Met je holoprojector reis je door de ruimte met...
Review: Final Fantasy VII Remake Intergrade
 • 0
 • 1
Final Fantasy is al jaren een geliefde franchise voor vele gamers. Zo ook voor mij. Ik leerde de games kennen via een andere langlopende gameserie: Kingdom Hearts. Daar moest Cloud Strife tegen Sora vechten in opdracht van Hades. Uiteindelijk werden ze kameraden en doken er nog tal van andere Final Fantasy-figuren op in de reeks. Cloud is een van de hoofdpersonages in Final Fantasy VII, wat gezien wordt als een van de beste RPG’s ooit gemaakt. Een remaster kon dan ook niet uitblijven en we kunnen wel stellen dat Square Enix hun best heeft gedaan. In 2020 konden we op consoles spelen, nu kunnen we ook op de PC aan de slag!
Review: Nintendo Switch Online + uitbreidingspakket
 • 2
 • 1
Eindelijk spelletjes van Nintendo 64 (en wat SEGA-titels)! Dat zullen veel Nintendo fans gedacht hebben toen de videogamegigant hun nieuwe abonnementsformule voorstelde. Die werd gedoopt onder de naam 'Nintendo Switch Online Uitbreidingspakket'. Eindelijk was er een legale manier om Nintendo 64 spelletjes op de Switch te kunnen spelen. Dat klinkt heel mooi. Heel wat Switch-eigenaars hebben waarschijnlijk nooit een Nintendo 64 in levende lijven gezien, laat staan een SEGA Mega Drive. Maar toen de service uitkwam veranderde dat enthousiasme snel in afkeer. Waarom? Waar ging het mis? Is het dan echt allemaal zo rampzalig?
Bovenaan