BeyondGaming

Bordspelreview: Love Letter
  • 0
  • 3
Ik heb geen idee of er in deze digitale tijden nog liefdesbrieven geschreven worden, maar toen ik jong was, werd het in ieder geval nog gedaan. Nadat je je best had gedaan om een hartveroverende tekst te schrijven en de brief eventueel nog te vernevelen met een vleugje parfum, was het toch een hele opdracht om de brief bij de bestemmeling te krijgen. Ikzelf had er nooit de moed voor en riep steeds de hulp in van een van mijn vrienden om koerier te spelen. En net dit is waar het in Love Letter om draait: je liefdesbrief bij de prinses krijgen door deze door de juiste vertrouwelingen te laten bezorgen.
Resident Evil 4 geeft gruwelijke cinematische beelden en gameplay footage vrij
  • 0
  • 1
Betreurde je het gebrek van een heuse portie gameplay toen Capcom in juni de remake van Resident Evil 4 officieel onthulde, dan zal het volgende nieuws je hoogstwaarschijnlijk bekoren. Gisterenavond zond de Japanse firma een Resident Evil-presentatie uit op hun gewoonlijke videokanalen en gedurende deze showcase mochten we onder andere een langere blik werpen op niet alleen de cinematische cutscènes, maar ook een heleboel gameplay waar verscheidene facetten worden uitgelegd. Dat de ontwikkelaars het oorspronkelijke spel enigszins gingen wijzigen, wisten we we op basis van de allereerste beelden die ze eerder dit jaar publiceerden, maar hoe ver ging het team nu met zulke ambities?

Wat meteen opvalt, mede dankzij de onderstaande trailer, is dat de tonale atmosfeer van de remake een pak serieuzer is naast diens oudere versie. Sommige omgevingen ogen...
Review: The DioField Chronicle
  • 0
  • 1
Toen The DioField Chronicle werd aangekondigd, leek het alsof Final Fantasy Tactics na vele jaren eindelijk een spirituele opvolger zou krijgen. Heel wat fans van deze titel keken met veel anticipatie uit naar de nieuwste creatie van Square Enix, die voor dit spel samenwerkte met ontwikkelaar Lancarse, de studio achter onder andere MONARK, Etrian Odyssey en Zanki Zero: Last Beginning. De setting en de art style van The DioField Chronicle ademen alvast 100% Final Fantasy Tactics uit, maar het team gooide toch voldoende ingrediënten in de mix om het spel een eigen identiteit te geven.
Review: The Fridge Is Red
  • 0
  • 0
Kijk niet weg van de koelkast ...

Deze indiehorrorgame van Slavische ontwikkelaars 5word Team gebruikt net als hun vorige game, Death Crown, een verouderde grafische stijl en werd ondersteund door productiestudio TinyBuild, die ook Hello Neighbour, Hellpoint en Pathologic 2 onder hun riem heeft. Doe de lichten uit, zet je headphones op en vergeet niet ... kijk nooit weg van de rode koelkast.
Fotoverslag: Eric Steckel @ Ancienne Belgique
  • 0
  • 1
Op 18 oktober kwam Eric Steckel de AB-club helemaal op stelten zetten met zijn typische bluesmetal geluid. Bijna was er geen optreden, want Eric en zijn band hadden vertraging opgelopen. Ze kwamen helemaal van Rome waar ze ook optraden. Een halfuurtje later dan gepland begon het optreden dan gelukkig toch! Op zijn elf jaar bracht Eric al zijn eerste album uit en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de bluesrock scene.

Foto's​

New Tales from the Borderlands nu beschikbaar
  • 0
  • 1
Vandaag hebben 2K en Gearbox Software New Tales from the Borderlands wereldwijd uitgebracht. De nieuwe, op keuzes gebaseerde, verhalende avonturengame breidt het Borderlands-universum verder uit en is nu verkrijgbaar op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam en de Epic Games Store.

New Tales from the Borderlands, een spirituele opvolger van de geliefde Telltale Games-titel, is een gloednieuwe game die hetzelfde gevoel van avontuur en storytelling uitstraalt. In de altijd door oorlog verscheurde metropool Meridian City besturen spelers drie beminnelijke losers op de ergste dag van hun leven door middel van diepe, meeslepende verhaalscènes, minigames en free-walk sequenties. Elke keuze die spelers maken kan van invloed zijn op hoe het verhaal zich ontvouwt, vaak op onverwachte manieren.

"Met concept- en schrijfsamenwerking tussen talent dat werkte aan de originele Tales from the Borderlands en een volledig Gearbox-productieteam...
Digimon World: Next Order keert terug op Nintendo Switch en pc
  • 0
  • 0
Bandai Namco Europe kondigde gisteren aan dat Digimon World: Next Order op 22 februari 2023 zal verschijnen op Nintendo Switch en pc. De game, origineel in 2017 verschenen, laat spelers in de huid kruipen van een DigiDestined, die de opdracht heeft gekregen de Digital World te herbouwen nadat deze in complete chaos werd ondergedompeld.

Om hen in deze uitdaging te helpen, zullen spelers meer dan 200 Digimon kunnen rekruteren die ze zullen moeten trainen, voederen en een band mee kweken. Het dorp Floatia dient als hub en zal zich mee ontwikkelen wanneer spelers meer Digimon rekruteren, gebouwen upgraden en gewassen groeien om zo een ware metropolis op poten te zetten.

Final Fantasy XVI krijgt nieuwe ambitieuze trailer
  • 0
  • 1
Square Enix heeft gisteren een nieuwe trailer uitgebracht voor het langverwachte nieuwe deel in de hooggeprezen Final Fantasy-franchise, Final Fantasy XVI, dat in de zomer van 2023 verschijnt voor de PlayStation De trailer, genaamd Ambition, toont spelers meer van het achtergrondverhaal van Final Fantasy XVI, inclusief het rijk Valisthea en de vele personages die ze in de game zullen ontmoeten, waaronder Dominants – unieke mannen en vrouwen die zijn gezegend met het vermogen angstwekkende krachten te ontketenen die alles wat eerder in de serie verscheen overtreffen.

Het ontwikkelteam heeft ook nieuwe commentaren gepost waarin ze hun voornemen uitspreken om spelers van over de hele wereld een onvergetelijke ervaring te bezorgen. “Ik ben blij dat onze nieuwste trailer, Ambition, nu live is,” zei Naoki Yoshida, producer van Final Fantasy XVI. “In plaats van dat we focussen op de actie, zoals bij onze vorige onthulling, willen we de wereld dit keer meer laten zien van het...
Filmreview: Wendell & Wild
  • 0
  • 2
Henry Selick is na lange tijd eindelijk terug met de langspeelfilm Wendell & Wild. Selick is gekend voor zijn stop-motionanimatie, waaronder het bekende The Nightmare before Christmas, James and the Giant Peach en Coraline. Selick schreef het scenario samen met Jordan Peele, die ook de stem van Wild voor zich neemt. Keegan-Michael Key vult de rol in van Wendell. Het is dan ook een magnifieke en indrukwekkende stop-motionanimatie geworden, die vanaf 28 oktober op Netflix te zien is.
Battlefield 2042 Update 2.2 introduceert aantal nieuwigheden
  • 0
  • 0
Het team van Battlefield 2042 heeft gisteren een nieuw blogbericht uitgebracht met meer informatie over Update 2.2 - die nu beschikbaar is. De belangrijkste feature in Update 2.2 is een grote vernieuwing van de map Orbital, waarbij de focus ligt op verbeteringen van de gameplay-flow, dekking en het terrein. Daarnaast voegt Update 2.2 nieuwe Vault Weapons toe, waaronder de ACW-R, AKS-74u en MP412 REX.

Eerder deze week verschafte het team al inzicht in de realisatie van klassen in Battlefield 2042. Ze beschreven in detail hoe ze feedback van spelers in hun plannen hebben verwerkt. Lees in deze post hoe elke specialist een klasse toegewezen heeft gekregen. Voor de nieuwste updates over alles wat met Battlefield 2042 te maken...
Konami en Bloober Team maken de Silent Hill 2-remake officieel
  • 0
  • 0
Konami startte de Silent Hill-transmissie met wellicht de meest begeerde aanbieding, een project dat tegelijkertijd een hardnekkige gerucht confirmeerde. Sinds vandaag weten we dat Silent Hill 2 wel degelijk een moderne remake krijgt, en hiervoor huurde de uitgever een stelletje ontwikkelaars in die louter horror-games maken. Hun keuze is niemand minder dan Bloober Team, bedenker van onder meer de Layers of Fear-reeks, Observer en The Medium. Beide firma's weigerden om een geschatte release voor de remake te onthullen, maar men bevestigde wel dat men deze nieuwe versie van Silent Hill 2 op zowel PlayStation 5 als PC zal verkopen. Konami bestempelde het spel eveneens als een tijdelijke "console exclusive" voor welgeteld één jaar na diens officiële lancering.

Dankzij de onderstaande trailer zijn we dus bewust over een aantal zaken: zoals gewoonlijk beschikt...
Filmreview: Black Adam
  • 0
  • 3
Met de nieuwe DC-film Black Adam zet Dwayne "The Rock" Johnson zijn eerste stappen in de wereld van superhelden. De film is geregisseerd door Jaume Collet-Serra (Orphan, Jungle Cruise, ...) en geschreven door Adam Sztykiel, Rory Haines en Sohrab Noshirvani. Black Adam stond al enkele jaren op de planning maar door scriptproblemen en Covid-19 kon men pas in 2021 beginnen filmen. De release van deze film is dan ook enkele keren uitgesteld geweest, maar eindelijk is Black Adam nu in de bioscopen te zien.
Bereid je voor op Dragonflight met de pre-expansion patch vanaf 26 oktober
  • 3
  • 2
Kampioenen van Azeroth kunnen zich gaan voorbereiden op hun tocht naar de Dragon Isles wanneer de eerste van twee pre-expansion patchfasen live gaat met de voltooiing van regionaal rijksonderhoud vanaf 26 oktober!

Elke fase zal live gaan met een verscheidenheid aan functies als we vliegen naar de lancering op 29 november.

Fase één: 26 oktober
  • Herziening talentensysteem
    • Spelers kunnen hun nieuwe talent trees verkennen en instellen, inclusief de mogelijkheid om verschillende loadouts op te slaan die zijn afgestemd op hun gamekeuze.
  • Heads-up Display Gebruikersinterface (HUD UI) veranderingen
    • De eerste fase van updates voor de HUD UI herziening geeft spelers de mogelijkheid om de basis UI aan te passen, inclusief locatie en grootte van actiebalken, spelerskaders en meer.
  • Toegankelijkheidsfuncties
    • Diverse nieuwe functies, waaronder "press and hold" van spreuken, interactietoetsen, ondersteuning...
Mario + Rabbids Sparks of Hope viert release met trailer
  • 0
  • 1
Mario + Rabbids Sparks of Hope is eindelijk beschikbaar voor Nintendo Switch en dat mag uiteraard in de kijker geplaatst worden. Zoals gewoonlijk gebeurt dat ook deze keer met een knappe trailer. Spelers nemen het samen met Mario en de Rabbid-helden op tegen Gesela, een kwaadaardige kosmische entiteit die chaos wil creëren in het heelal. Gesela en diens volgelingen zijn vastbesloten om alle energie in het universum te consumeren en iedereen te vernietigen die in hun weg staat, waaronder de Sparks: griezelige wezens die zijn ontstaan uit de fusie van Lumas en Rabbids. Tijdens een epische reis door het heelal verkennen spelers verschillende planeten vol eigenaardige inwoners en hilarische geheimen, en worden ze vergezeld door een kleurrijke cast van personages, waaronder Rabbid-Rosalina en zelfs een oude vijand: Bowser!

Het volgens de uitgever innovatieve gevechtssysteem van Mario + Rabbids Sparks of Hope is een mix van turn-based tactiek en real-time actie. Spelers gebruiken hun...
NEO: The World Ends with You eindelijk beschikbaar op Steam
  • 0
  • 0
Square Enix heeft bekendgemaakt dat NEO: The World Ends with You nu via Steam verkrijgbaar is voor pc. Dit spel verscheen in 2021 voor PlayStation 4, Nintendo Switch (lees onze review) en de Epic Games Store. Pc-spelers die deze hooggeprezen action role-playing game nu aanschaffen ontvangen een aantal speciale in-game bonussen die hen op weg helpen bij de gevechten die in Shibuya’s Underground wachten. Om de lancering op Steam te vieren, krijgen pc-spelers die NEO: The World Ends with You aanschaffen vóór 18:00 uur op 25 oktober 2022 ook een korting van 25%.

De Legendary Threads Set bevat vijf stuks uitrusting, elk met een unieke bonus:
  • Legendary Headphones – Vijanden laten veel vaker items vallen
  • Legendary Tank Top – Verhoogt de aanvalskracht aanzienlijk
  • Legendary Shorts – Verkort de tijd dat de drager is neergeslagen
  • Legendary Sneakers –...
Review: Gotham Knights
  • 1
  • 4
Het was even verschieten toen ik opmerkte dat het al zeven jaar geleden is sinds we Batman: Arkham Knight in onze handen kregen. Sindsdien was het lang wachten eer we soortgelijke games nog eens konden spelen. Nu vrijdag komt de eerste van twee langverwachte games uit (Suicide Squad: Kill The Justice League staat voorlopig gepland voor begin 2023) en wij mochten deze eens grondig onder handen nemen. Lees hieronder wat zowel Joeri als ik ervan vinden.
Finished  The Beyond Quiz | Oktober
  • 1
  • 0
Elke maand zal er vanaf nu een beyond quiz georganiseerd worden. Elke keer 10 vragen verdeeld over 5 onderwerpen.
Je score wordt bijgehouden per maand om in een klassement te zetten dat elke maand vernieuwd wordt. Kroon jij je tot de
beste quizzer van BeyondGaming? Of gaat er iemand anders met de overwinning lopen deze maand?
Silent Hill f: betreed een akelig Japan uit de 1960's
  • 0
  • 1
Hou je van Konami's survival horror-reeks - ongeacht dat men voor een lange tijd er weinig aandacht aan besteedde - dan werd je gisteren haast overrompeld door een plotse lading nieuws. De uitgever zond toen namelijk een kersverse presentatie uit en de onthullingen van Silent Hill: Ascension, een tweede film van regisseur Christophe Gans en Silent Hill: Townfall volstonden klaarblijkelijk niet om de serie terug tot leven te wekken. Deels omdat de Taiwanese developers bij NeoBards Entertainment eveneens de kans kregen om de franchise uit te breiden met hun eigen project!

Het spel draagt de codenaam Silent Hill f...
Filmreview: The School for Good and Evil
  • 0
  • 4
Netflix pakt dit najaar groots uit. Zo staan onder andere Guillermo del Toro's Pinocchio en BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths nog op het menu om (na een release in de bioscoop) naar de streamingdienst te komen. Sinds gisteren kun je ook kijken naar The School for Good and Evil. Deze film is gebaseerd op de boeken van auteur Soman Chainani, waarvan de eerste reeds in 2013 verscheen. Normaal gezien was het de bedoeling dat Universal Pictures de film uit zou brengen, maar daar kwam twee jaar geleden verandering in. Netflix besliste om de productie over te nemen en het resultaat is nu te zien op de streamingservice.
No Code en Annapurna werken samen voor Silent Hill: Townfall
  • 0
  • 1
Annapurna Interactive herken je misschien wel als de uitgever achter een resem unieke titels, inclusief (maar niet beperkt tot) de avonturen van een cyberpunk-kat in Stray! Vergeleken met die firma valt een naam zoals No Code voor sommigen wellicht minder op, maar deze ontwikkelaars zijn niettemin een vaste waarde in het leveren van horror-games. In het recente verleden toonde dit team namelijk wat ze in hun mars hadden via zowel Stories Untold als Observation, en beide spellen werden op kritisch niveau goed ontvangen. Goed genoeg om voor hun derde project een grotere franchise te behandelen, want Konami gaf aan hen de toestemming om een nieuwe titel in de Silent Hill-reeks tot stand te brengen!

Details zijn helaas schaars, ondanks dat er een trailer voor het spel werd geüpload. Op welke platformen Silent Hill: Townfall zal...
Terug
Bovenaan