Annapurna Interactive pakt uit met kleurrijke nieuwe games en updates voor verleden hits

Annapurna Interactive staat gekend als de arthouse-uitgever bij uitstek voor indiegames die unieke verhalen en gameplay mengen. Zo zijn ze de uitgever van Outer Wilds, What Remains of Edith Finch, Gorogoa, Sayonara Wild Hearts, Kentucky Route Zero, en meer recentelijk Neon White en Stray, die allen zeer hoog scoorden. Geen verrassing dus dat de art crowd met opengesperde ogen naar Annapurna's showcase van 28 juli uitkeek, waaronder yours truly. Hier krijg je alleszins een overzicht van alle aankondigingen, onthullingen en verrassingen die de studio ons tijdens het event voorschotelde. Voor veel van de besproken games, hebben we ook een meer uitgebreid artikel op BeyondGaming te vinden, om die te bekijken, klik je de link in de desbetreffende tekstjes.

Thirsty Suitors (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, pc, Nintendo Switch)

ThirstySuitors_GameAwards_120921.jpg


In de action-adventure RPG Thirsty Suitors neem je het op tegen je exen en je ouders. De turn-based combat gebruikt unieke moves en statuseffecten zoals de handkusaanval, waarmee je de juiste tegenstanders kan charmeren. Tijdens gevechten met je exen duik je dieper hun levenswereld in om te zien hoe zij jullie relatie aanvoelden, om zo meer zelfbewustheid te ontwikkelen. Naast de combat bestaat Thirsty Suitors ook uit skate-gameplay met een tal van vette combo's. Deze mix van Persona, Tony Hawk en Scott Pilgrim komt binnenkort uit op alle platformen, en Xbox Game Pass. Voor de nieuwsgierigen is nu al op Steam een demo beschikbaar.


Hindsight (Nintendo Switch, pc)

Screenshot 2022-07-28 211539.png


Hindsight is een interactieve drama over een vrouw die terugkijkt naar haar herinneringen over haar leven en die van haar pas overleden moeder. De sombere trailer toont naast de narratie van het hoofdpersonage alvast wat gameplay, die vooral uit minigames lijkt te bestaan. Hindsight komt reeds op 4 augustus uit voor de pc en de Nintendo Switch.

Bounty Star: The Morose Tale of Graveyard Clem (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, pc)

Screenshot 2022-07-28 212815.png


Mecha's in het Wilde Westen? Dat is Bounty Star! In deze actiegame kruip je als een cowgirl een mecha in, en ga je met zowel mêlee- als shootertechnieken het gevecht aan tegen robots in de woestijn. Een laatste shot met windmolens impliceert dat dit Wilde Westen een resultaat is van klimaatcatastrofe. Met Bounty Star: The Morose Tale of Graveyard Clem kan je schieten en zwaardvechten vanuit je mecha op de elk platform behalve de Nintendo Switch vanaf 2023. Dan zal het ook naar Xbox Game Pass komen.

Flock (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, pc)

Screenshot 2022-07-28 231529.png


In Flock speel je als een zwerm fictieve vogelachtigen die door prachtige gestileerde landschappen vliegen. Wanneer je andere vliegende wezens benadert, sluiten zij zich bij je aan en zo wordt je zwerm steeds groter en complexer. Het is ook mogelijk met meerdere spelers verschillende zwermen te controleren in co-op. Dit kleurrijke avontuur komt naar elk platform behalve de Nintendo Switch, en komt eveneens naar Xbox Game Pass.

The Lost Wild (pc)

Screenshot 2022-07-28 233853.png


Jurassic Park: The Game, maar niet heus. In deze realistische first-person survival-horrorgame verken je een jungle die vol zit met dinosauriërs, waarvan sommigen zachtaardig zijn, maar anderen jou een lekkere snack vinden. Met niets meer dan een kompas en wat flares moet je het door dit levensgevaarlijk stuk wild zien te overleven. Release-informatie is nog niet vrijgegeven, maar The Lost Wild zal op zijn minst in 2024 op Steam beschikbaar worden.

Forever Ago

Screenshot 2022-07-28 215539.png


Kersverse Duitse ontwikkelaars Third Shift onthulden Forever Ago, een verhaalgedreven adventure game waarin bejaarde amateurfotograaf Alfred een roadtrip neemt doorheen de Verenigde Staten. Het verhaal is geïnspireerd door een reis die een van de ontwikkelaars zelf ondernam, en de foto's die hij op die reis maakte. Een releasevenster of platformen zijn nog niet bekend. "I hope ... very soon", aldus de ontwikkelaars.

Uvula

Screenshot 2022-07-28 232744.png


In een blink and you'll miss it-teaser onthulde Keita Takahashi, de ontwikkelaar van de klassieke feelgood-game Katamari Damacy, een nieuw project, die door de pers naar verwezen wordt als Uvula. Het knopje in de achterkant van de mond staat ook in focus terwijl een kind slaapt. Het enige dat we dusver te zien gekregen hebben is dit blij kind met een lekgrage hond in de typische stijl van Keita's games. Daarnaast zijn nog geen details beschikbaar, maar alvast veelbelovend voor fans van dit genre.

Updates: Outer Wilds en meer

Outer-Wilds-1000G-6.jpg


Het magistrale ruimte-avontuur Outer Wilds overwon in 2019 de harten van iedereen die de titel wist te onderscheiden van The Outer Worlds. Nu komt het ook naar de Nintendo Switch. Ook worden versies met verbeterde framerate beschikbaar voor de Xbox Series X|S en de PS5, en die zijn gratis als je de game reeds op last-gen consoles bezit. Hetzelfde geldt voor de uitstekende DLC Echoes of the Eye. Nu is er geen excuus meer: in het jaar van onze Here 2022 nog steeds Outer Wilds niet gespeeld? Vanaf 15 September moet daar verandering in komen.

Daarnaast volgden nog wat updates voor recente hits in een montage:
  • Platform-avontuur The Pathless komt tijdens de winter van 2022 naar Xbox consoles en de Nintendo Switch.
  • Romantische puzzelgame Maquette komt evenzeer tijdens de winter naar zowel de Nintendo Switch als Xbox Game Pass.
  • Prachtige actie-platformer Solar Ash komt op 6 december uit op Steam, en wordt eveneens ergens in de winter beschikbaar op Xbox Game Pass.
  • De bekroonde walking sim What Remains of Edith Finch is vanaf nu ook beschikbaar op PS5 en Xbox Series X|S; de update is wederom gratis voor mensen in bezit van de last-gen versie.
  • Kleurrijke art game Hohokum, tot nu een Playstation-exclusive, komt nu ook via Annapurna Interactive naar de pc.

In Developer Spotlights toonde Annapurna ook een paar featurettes over kleine indie ontwikkelaarsteams en hun proces:
  • Cardboard Computer breidt uit over de ontwikkeling van hun abstracte interactieve drama Kentucky Route Zero, en bespreekt ook een nieuw project, maar geeft daar nog geen details over prijs.
  • Yarn Owl toont wat werk dat ze gedaan hebben voor hun nog-onbenoemde platformer, die vooral inspiratie neemt uit old-school Zelda.
  • Third Shift onthult hun voornoemde game Forever Ago.
  • Ierse ontwikkelaars Dreamfeel spreken over hun bekroonde game If Found.

Een paar nieuwe games om naar uit te kijken dus, en elk platform krijgt hier en daar wat hits die er eerder niet op speelbaar waren. Ook Xbox Game Pass-leden kunnen zich met deze aanwinsten verzadigd voelen. Voor mijn part, kijk ik alvast uit naar meer release-informatie rond Thirsty Suitors, en zal ik op Sinterklaas als een kind van mijn Game Pass-cadeau Solar Ash genieten!

Een opname van de volledige showcase vind je hier ook terug:

 
Bovenaan