Karel-Jan

Redacteur
Karel-Jan

Karel-Jan

Redacteur
Review: Final Fantasy VII Remake Intergrade
 • 0
 • 2
"Insert disc 3", iets wat ik me nog zeer goed herinner toen ik als kind Final Fantasy VII op pc speelde. Samen met FFVIII moet dat een van de eerste grote spellen geweest zijn die ik speelde, naast de respectievelijke Pokémon Red & Blue weliswaar die ik en mijn oudere broer hadden op de GameBoy. Ook al verstond ik van Final Fantasy geen snars van het verhaal, toch waren we in staat om tot het einde te geraken, tot onze computer het begaf en we alle data kwijt waren. Final Fantasy VII is door nostalgie een van mijn meest favoriete games ooit. De vervolgfilm Advent Children uit 2005 heb ik dan ook op blu-ray en al talloze keren gezien. Wanneer deze remake werd aangekondigd kon mijn geluk niet op, en dan bleef het jaren stil … Tot er plots schot in de zaak kwam en het spel uitkwam in april 2020 voor de PlayStation 4 en in december 2021 tijdelijk exclusief via de Epic Games Store. Nu is eindelijk deze remake ook beschikbaar op Steam. Eens zien of al deze jaren wachten het waard was.
Filmreview: The Dark Knight Rises (Collector's Edition)
 • 0
 • 2
Aan alles komt ooit een einde, ook aan The Dark Knight-trilogie. We sluiten het drieluik af met The Dark Knight Rises dat in 2012 uitkwam, vier jaar na het bejubelde The Dark Knight. De verwachtingen lagen extreem hoog, of die konden ingelost worden lees je hieronder. Opgelet, er volgen spoilers voor The Dark Knight!
Filmreview: The Dark Knight (Collector's Edition)
 • 0
 • 3
2008. Een superheldenfilm die toen ongezien de pannen van het dak liet vliegen door het breken van het ene record na het andere. Drie jaar na de grondlegger Batman Begins kwam The Dark Knight, de eerste film waarin de naam Batman niet in de titel voorkomt, en dat is niet het enige wat deze film verbrak. Hieronder de review van de nieuwe 4K blu-ray Collector's Edition-uitgave.
De filmreleases van augustus 2022
 • 3
 • 4
Maak jullie borst maar nat! Moest na het warme juli, augustus plots een natte maand worden, zijn er meer dan genoeg films om jullie binnen bezig te houden! Aan zowel summer blockbusters als independent films geen gebrek! Hieronder een overzicht van een aantal filmreleases van de maand augustus. Naar welke film kijken jullie het meeste uit?
Filmreview: Batman Begins (Collector's Edition)
 • 0
 • 6
Als er iets is waar ik in het leven niet over mag klagen, dan zijn het mijn ouders wel. Ik kom uit een gezin met vier kinderen, en als ik zie hoe we het er allemaal van af gebracht hebben, hebben ze echt de beste job ter wereld geklaard. Ik weet nog heel goed dat ik, in mijn jongere jaren, een tip kreeg van mijn moeder over mijn toekomstig kerst- of verjaardagsgeschenk, namelijk: de derde letter is de letter t. Tegen haar verwachtingen in kwam ik tijdens ons boodschappenrondje in de Colruyt het rek vol dvd’s tegen en jawel, daar zag ik Batman Begins liggen. Zeventien jaar later krijg ik opnieuw deze film cadeau, deze keer in 4K en een deluxeverpakking vol extra’s.
Filmreview: Everything Everywhere All at Once
 • 6
 • 10
Everything Everywhere All at Once is een fenomeen in de Verenigde Staten en het duurde jammer genoeg veel te lang vooraleer we het eindelijk in onze contreien kregen. Terwijl de box office normaal na het openingsweekend ieder weekend een stuk daalt was deze film in staat, door de positieve mond-tot-mondreclame, na zes weken een daling te voorkomen, wat best zeldzaam is. Tot op heden is het ook de meest succesvolle film van filmproductie- en distributiebedrijf A24 en stoot daarmee horrorprent Hereditary van de troon. Na avant-premières in verschillende lokale bioscopen is deze klassieker in wording officieel op 20 juli bij ons in de zalen te zien.
De filmreleases van juli 2022
 • 5
 • 2
Proficiat! Jullie hebben de eerste helft van 2022 overleefd! Time flies when you're having fun. Om dat te vieren zijn hier een aantal highlights voor de aankomende maand juli! Qua aantallen valt het best mee, maar hier en daar zit er zeker een toppertje in verstopt! De langverwachte officiële release van Everything Everywhere All at Once is gevallen op 20 juli. Ga dat zeker zien, voor mij persoonlijk dé film van het jaar! De review hiervan volgt wat dichter bij de release. Laat zeker weten naar welke film jullie het meest uitkijken en zullen bezoeken!
Filmreview: The Black Phone
 • 5
 • 4
The Black Phone had zijn wereldpremière reeds op 25 september 2021 op het Fantastic Fest in Austin, Texas, en vanwege de positieve respons kon het al snel mijn interesse wekken. Oorspronkelijk zou de film op 28 januari 2022 de zalen binnenrollen, maar door onduidelijke redenen werd deze uitgesteld tot juni 2022 en moest ik geduldig wachten tot hij eindelijk bij ons de zalen inrinkelde. Ik was meteen benieuwd of mijn hoge verwachtingen terecht waren.
Filmreview: Men
 • 0
 • 4
A24 is on a roll! Eerder dit jaar mocht ik al genieten van producties van hetzelfde filmproductie- en distributiebedrijf zijnde After Yang en de slasherfilm X. Binnenkort krijgen we het Multiversum-actie/drama Everything Everywhere All at Once in de zalen geslingerd, wat in Amerika records aan het verbreken is. Dat belooft! Nu is het echter de beurt aan een zeer ander vehikel. Men!
De filmreleases van juni 2022
 • 1
 • 4
Het blockbusterseizoen is officieel van start gegaan! Ook deze maand zijn er verschillende langverwachte releases die de revue passeren! In bepaalde lokale bioscopen draaien ze deze maand het in Amerika geanticipeerde, record brekende fenomeen Everything Everywhere All at Once, wat blijkbaar alle voorgaande 'Multiverse-films' te kijken zet. Niet te missen dus! Naar welke films kijken jullie het meeste uit? See you @ the movies!
Filmreview: Top Gun: Maverick
 • 11
 • 11
Stilletjes aan beginnen alle films die uitgesteld waren vanwege de coronacrisis hun weg te vinden naar de cinemazalen. Top Gun: Maverick moest oorspronkelijk uitkomen in juni 2020. Na twee jaar stof te vangen bij Paramount Pictures of in de schuif van Jerry Bruckheimer, zijn we er eindelijk zeker van dat de film de zalen haalt op 25 mei. Je kunt ook al kaarten kopen voor de avant-première de avond voordien. Laten we hopen dat we nu al het uitstelgedrag door Covid achterwege kunnen laten. Lees hieronder of The Need for Speed nog steeds nodig is!
Filmreview: X
 • 0
 • 4
Het Amerikaanse filmproductie- en distributiebedrijf A24 brengt al jaren de ene topper na de andere uit. Het is dan ook telkens halsreikend uitkijken naar de volgende projecten die ze aankondigen. Na het fantastische After Yang waar ik me een tijd geleden in mocht onderdompelen, krijgen we nu een ander beestje van formaat voorgeschoteld. Lees hieronder wat ik van de horrorfilm genaamd X vond.
De filmreleases van mei 2022
 • 3
 • 6
Mei belooft een interessante maand te worden! We krijgen blockbusters, documentaires, een ongemakkelijke horrorfilm (waarvan de recensie later volgt), een langverwachte animatiefilm én een nieuwe David Cronenberg! Wat wil een mens nog meer? Laat hieronder zeker weten welke films op jullie watchlist staat!
Filmreview: The Unbearable Weight of Massive Talent
 • 1
 • 3
Er kan veel gezegd worden over Nicolas Cage en zijn uitvoerige carrière. Is er iets wat deze national treasure nog niet gedaan heeft? De man slaagt erin om tegelijk in een van de betere films van het jaar op te duiken (Pig) om dan erna weer op te draven in een van de meest teleurstellende cinema ervaringen die ik de voorbije jaren had (Prisoners of the Ghostland). The Unbearable Weight of Massive Talent zorgt alleszins voor tal van nieuw meme-materiaal en een performance van Cage waar fans op zitten te wachten.
Filmreview: The Northman
 • 1
 • 8
Geef schrijver en regisseur Robert Eggers 65 miljoen dollar om een film te maken en je krijgt twee en een half jaar later The Northman op het scherm, dat wegens de coronacrisis nog eens ongeveer 25 miljoen dollar extra kostte om te maken. Als liefhebber van Eggers' vorige films, de folklore horrorfilm The VVitch en het psychologische zwart-wit drama The Lighthouse, die een veel lager budget hadden maar er toch fantastisch uitzien, keek ik reikhalzend uit naar wat deze cineast allemaal uit de kast zou trekken voor The Northman. Hieronder mijn bevindingen!
Review: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
 • 2
 • 7
Na de impressie van de hands-on was het reikhalzend uitkijken tot we de kans kregen het volledige spel in handen te krijgen. Als de grote Star Wars-fan die ik ben, kon ik dan ook niet wachten om sinds 2016 nog eens een LEGO-game ervan te spelen. Nu is het zover, het spel ligt sinds dinsdag in de rekken en we kunnen eindelijk voor het eerst door de volledige Skywalker-saga sjezen. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees ze hieronder!
De filmreleases van april 2022
 • 0
 • 8
En voor je het weet zit het eerste kwartaal van 2022 er al op. Een nieuwe maand betekent meteen ook een nieuwe lading films waar we ons aan mogen verwachten. Hieronder een selectie van wat we in april kunnen bekijken!
Filmreview: After Yang
 • 1
 • 5
Sinds ik hier over film ben beginnen schrijven waren er maar weinig films die me echt konden bekoren. Ik kreeg af en toe te horen dat ik te kritisch was en er teveel bij nadacht. Deze opmerkingen hebben me natuurlijk tot meer nadenken gezet, maar toch kwam ik tot de conclusie dat er in de meeste gevallen gewoon niet genoeg moeite wordt ingestoken. Alles moet vandaag de dag zijn franchise krijgen waardoor de geldkoe zoveel mogelijk uitgemolken moet worden. De oprechte emotie lijkt vaak verdwenen. Laat dat nu net zijn wat After Yang me heeft nagelaten. Diepe waardevolle emotie.
Seriereview: Moon Knight
 • 0
 • 4
Ik moet eerlijk toegeven, ik ben fan van Oscar Isaac. De man heeft een breed scala aan acteervermogen. Van de passieve agressieve klootzak uit Ex Machina tot de koele kikker uit The Card Counter. De man heeft talent. Ik was dan ook blij te horen dat hij de hoofdrol te pakken kreeg voor de nieuwe Marvel-Serie Moon Knight!
Filmreview: Sonic the Hedgehog 2
 • 0
 • 7
Naast Jim Carreys performance was ik niet zo’n grote fan van Sonic the Hedgehog die twee jaar geleden uitkwam. De film had maar weinig inhoud en wist hierdoor geen degelijk verhaal te vertellen. Aangezien de film genoeg in het laatje bracht kon een sequel natuurlijk niet te lang uitblijven. Paramount heeft trouwens al een derde Sonic-film en een Knuckles spin-off serie aangekondigd! Lees hieronder wat ik van Sonic the Hedgehog 2 vond!
Bovenaan