BeyondGaming

Filmreview: Rebel
  • 1
  • 6
Rebel, de nieuwe film van het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah, is vanaf nu in de cinemazalen te zien. Het is een rauw drama over Syriëstrijders en IS, dat een beeld schept van het radicaliseringsproces en de gevolgen hiervan voor vele families.
Bordspelreview: Perudo Jumbo Pack
  • 0
  • 1
Perudo is blufspelletje gebaseerd op een oud Zuid-Amerikaans dobbelspel, en eert deze afkomst door de tekeningen op de kleurrijke bekertjes en het handige opbergzakje. In tegenstelling tot de gewone versie van Perudo, telt Perudo Jumbo Pack tien kleurrijke bekertjes en vijftig dobbelstenen, vijf voor elke kleur. Hierdoor kan het spel gespeeld worden door wel tien spelers, wat Perudo Jumbo Pack dus een partyspelletje maakt.
Wednesday in actie in nieuwe trailer
  • 1
  • 2
In Wednesday volgen we de schooljaren van de zestienjarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy terwijl ze haar paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen. Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.

In onderstaande trailer krijgen we alvast te zien wat we kunnen verwachten eens de serie op 23 november op Netflix verschijnt. De verwachtingen zijn alleszins hoog, aangezien Tim Burton de regisseurstaak op zich nam. Daarnaast worden de belangrijkste personages vertolkt door Jenna Ortega (Wednesday Addams), Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams) en Luis Guzmán (Gomez Addams).

Jinkies, Velma krijgt een eigen reeks!
  • 1
  • 2
Voor wie het zou gemist hebben, deze week kwam Velma Dinkley in het nieuws. Het steeds in oranje geklede superbrein van Mystery Inc, het clubje paranormale detectives rond Scoobert Doo, blijkt lesbisch te zijn. Er was al bijna zo lang als het personage bestond speculatie over, nu is de kogel dus door de kerk. Als je nu op Google ‘Velma’ intikt, krijg je trouwens confetti en pride vlaggen. Quasi gelijk met deze mededeling kwam ook de aankondiging van de reeks Velma. Een serie die enkel rond Dinkley en nieuwe personages in het Scoobyversum zal gaan en die in tijd vóór het groepje met Fred, Daphne, Shaggy en Scooby zal liggen.

Velma Daisy Dinkley loopt al sinds 1969 rond. Ze is in al die tijd nooit echt veel veranderd: oranje-rode outfit en een dikke bril. Zonder haar bril is Velma volledig verloren. Als lid van de Scooby troep is ze duidelijk de slimste, vaak is het Velma die de juiste conclusies trekt of door haar grote kennis van vaak obscure onderwerpen net het goede antwoord kan...
Filmreview: Saloum
  • 0
  • 0
In 2014 maakte de wereld kennis met regisseur Jean Luc Herbulot. Hoewel de Congolese regisseur al enkele kortfilms op zijn naam had staan, brak hij pas echt door met Dealer, een stijlvolle thriller die zich afspeelt in het Parijse drugmilieu en die duidelijk inspiratie putte uit de Pusher-trilogie van Nicolas Winding Refn. Met Saloum keert hij terug naar zijn Afrikaanse roots en schotelt hij ons een bezwerende genreblender voor die zich afspeelt in het Senegalese natuurgebied Sine-Saloum.
Bordspelreview: Wild Serengeti
  • 0
  • 2
De laatste weken en maanden worden er regelmatig bordspellen op ons afgevuurd waarin diverse diersoorten de show stelen. Zo bracht 999 Games onlangs Savannah Park en Slynx uit, voegt White Goblin Games weer wat nieuwe elementen toe aan hun Everdell én brachten ze begin deze maand het bordspel WILD Serengeti uit. Daar waar iedereen in Savannah Park op een persoonlijk spelersbord bezig is, werkt iedereen op hetzelfde spelbord in WILD Serengeti. Help je elkaar of zit je elkaar dwars? De keuze is aan jou, maar de interactie met andere spelers is dus best groot.
Filmreview: Werewolf by Night
  • 0
  • 3
Hello, ghouls & ghoulettes! Indien referenties naar spooktober of spooky month je ding niet zijn, dan zal je deze maand nog wel eens met je ogen moeten rollen (bonuspunten als je die ogen kan uithalen en laten rollen. Sfeer en zo.). Maar er is geen ontsnappen aan, de maand oktober wordt hier tegenwoordig hoe langer hoe meer ook overgeleverd aan alles wat spook en monster is, ook al gaan we nog niet op ons volle gemak alle deuren af op snoepjacht. We zijn ondertussen al gewoon dat er op Halloween een aantal horrorfilms of chillers op televisie komen, Netflix heeft traditioneel nu al de categorie aangemaakt waar je alles kan gaan vinden van klassiekers zoals dé Halloween (en enkel die originele will do) tot nieuw werk dat bloedvergieten tot een kunst verheft. Eigenlijk heeft het nog lang geduurd eer Marvel een bijdrage leverde aan de griezelmarkt, maar dat doen ze dit jaar met Werewolf by Night.
Pilotwings 64 landt weldra op Nintendo Switch Online
  • 0
  • 0
Nintendo bevestigde in september dat het aanbod van N64-titels voor hun online service in de nabije toekomst zal blijven groeien, met behulp van onder andere Mario Party, Pokémon Stadium en GoldenEye 007. Pilotwings 64 ging echter sowieso als eerste aan de beurt zijn en vanaf 13 oktober 2022 kunnen eigenaars van het Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket deze unieke game naar hartelust uitproberen.

Men omschrijft het alvast als de "ultieme vliegervaring" en als speler moet je ettelijke uitdagingen op succesvolle wijze voltooien door middel van verschillende soorten voertuigen. Verwacht om te beginnen een gyrocopter waarmee je raketten mag afvuren, en je hebt bovendien ook keuze uit bijvoorbeeld een 'raketriem,' een deltavlieger en nog veel meer. Het hoeft trouwens niet altijd actievol te zijn, want je mag ten slotte eveneens omgevingen zoals Mount...
Knok erop los in Gotham Knights-gameplaytrailer
  • 0
  • 1
Warner Bros. Games en DC onthulden vandaag een nieuwe gameplaytrailer voor de lancering van Gotham Knights, de aankomende actie-RPG in open wereld die op 21 oktober 2022 wordt uitgebracht. De nieuwste trailer bevat beeldmateriaal uit het spel en tussenfilmpjes van Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin in actie terwijl ze het opnemen tegen de opkomende criminele onderwereld in Gotham City. Ook is er een nadere blik op enkele van de beruchte DC-superschurken die de spelers zullen tegenkomen in Gotham Knights, waaronder Mr. Freeze, Harley Quinn, Clayface en de mysterieuze Court of Owls. Daarnaast toont de video diverse krachtige acties die spelers kunnen uitvoeren om vijanden uit te schakelen terwijl ze samen met vrienden spelen in de online coöperatieve modus van het spel.

Gotham Knights bevat de Batman-familie waarbij spelers in de schoenen stappen van Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin, een nieuwe garde getrainde DC Super Heroes die na de dood van Batman op moeten staan als...
Nintendo onthult eerste trailer voor The Super Mario Bros. Movie
  • 1
  • 4
Gisterenavond, wanneer Nintendo een nieuwe Direct had uitgezonden om precies te zijn, was niet de eerste keer dat de firma sprak over een animatiefilm omtrent hun iconische loodgieter, Mario. Toen kregen we telkens een kleine hoeveelheid relevante details, inclusief een vertraging, maar sinds die eerder vermelde aflevering weten we nu hoe Mario's debuut er op het grote scherm zal uitzien. Zo neemt Bowser (vertolkt door Jack Black) in de onderstaande trailer het op tegen een leger pinguïns, en horen we voor het eerst de stem van Mario zelve; helaas geen Charles Martinet, want in plaats daarvan huurde men Chris Pratt in voor deze rol.

Andere noemenswaardige namen die betrokken zijn bij het noodzakelijke acteerwerk zijn Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Keegan-Michael Key en Seth Rogen, wie respectievelijk in de huid zullen...
EA gooit Origin voor Windows overboord
  • 8
  • 1
Niet enkel de servers van enkele games krijgen een nekschot van Electronic Arts. Ook Origin, EA's platform voor pc waar je games kunt kopen en downloaden, wordt overboord gegooid. De uitgever komt met een nieuw platform met de originele naam EA app. Electronic Arts vond de nood hoog, aangezien het gaminglandschap snel verandert en ze mee moeten met hun tijd.

De EA app is nu uit de open bètafase en zal binnenkort Origin definitief vervangen. Hierdoor zouden spelers sneller hun favoriete games moeten terugvinden, terwijl games en updates ook automatisch gedownload kunnen worden. Daarnaast is het volgens EA ook hun lichtste pc-client tot nu toe. De overstap vindt binnenkort plaats. Gebruikers die Origin hadden, zullen een uitnodiging ontvangen om de overstap te maken. De aangekochte games en content zullen dan in de nieuwe EA app klaarstaan. Ook de vrienden verhuizen mee. De EA app is beschikbaar voor Windows en kan nu reeds gedownload worden. Meer informatie vind je terug op...
Hideo Kojima teaset nieuw project
  • 1
  • 0
Ik geef het nu al mee: dit wordt een heel kort nieuwsbericht. Er is namelijk niet veel bekend, maar het is toch belangrijk genoeg om het niet te delen. Meesterbrein Hideo Kojima heeft namelijk een nieuw project geteaset op Twitter. De naam van de nieuwe game zou Ocean heten, al kan dit uiteraard nog een projectnaam zijn. Daarnaast is wel bekend dat de hoofdrol is weggelegd voor de Amerikaanse actrice Elle Fanning. Tijdens Pax, dat vandaag van start gaat en tot en met zondag duurt, zal er een beperkte hoeveelheid nieuwe informatie worden gelost.

Review: Lost Judgment
  • 0
  • 1
Ietwat verrassend werden de beide delen van de Judgment-reeks, na eerder succes op de PlayStation en de Xbox, vorige maand ook uitgebracht voor de pc. Vorig jaar kwam namelijk nog het nieuws naar buiten dat de releases van de franchise voor dit platform definitief geannuleerd waren. Of hoe het toch ook eens goed kan uitdraaien voor ons, arme gamers, in deze tijden! Aangezien ik zelf een trotse bezitter ben van de volledige Yakuza-serie - met uitzondering van het turn-based Like A Dragon dan - zag ik het wel zitten om het tweede deel van deze spin-off, getiteld Lost Judgment, eens uit te proberen.
Wingspan uitbreiding: Azië aangekondigd
  • 0
  • 2
999 Games kwam vandaag met groot nieuws voor de liefhebbers van Wingspan, ze kondigden immers de komst van de derde uitbreiding voor dit spel aan. Na eerder nieuwe vogels te hebben toegevoegd van de continenten Europa en Oceanië was het nu de beurt aan Azië. Deze uitbreiding zal opnieuw tal van nieuwe vogels toevoegen aan het basisspel, maar ook een nieuwe spelmodus waardoor je het met zeven spelers kan spelen. Tevens is er een nieuwe variant om het deze uitbreiding met twee spelers te spelen.

In deze uitbreiding worden er 90 nieuwe vogels toegevoegd van het Aziatische continent, samen met nieuwe bonuskaarten en andere extra’s. Je zal dus nog meer mogelijkheden hebben om je vogels te combineren en zo veel mogelijk punten te scoren. Nieuw is ook dat je deze uitbreiding zal kunnen spelen met twee spelers in een nieuwe “duet”-variant. In deze variant scoor je extra punten met behulp van een tableau met vogeleigenschappen. Zodra je een vogel speelt, dek je de bijhorende eigenschap op...
Review: Various Daylife
  • 0
  • 2
Bravely Default, Triangle Strategy, Octopath Traveler en als kers op de taart Various Daylife. Soms stel ik me toch vragen bij de namen van bepaalde Square Enix-titels. Gelukkig weten ze meestal een kwaliteitsvol spel af te leveren dat ondanks de quirky naam zijn publiek weet te bereiken. Met Various Daylife, een spel dat op consoles en pc verscheen op dezelfde dag als dat het werd aangekondigd, lijken ze de bal voor één keer toch misgeslagen te hebben.
Verken samen met de ontwikkelaars de wereld van Planet of Lana
  • 0
  • 0
Publisher Thunderful en de onafhankelijke ontwikkelaar Wishfully hebben een 18 minuten durende commentary video van hun aankomende titel Planet of Lana online geplaatst. Hierin tonen ze een aantal van de systemen die spelers in het spel kunnen verwachten en de ontwerpkeuzes die het team heeft gemaakt bij het bouwen van dit geanticipeerde puzzel-avonturenspel, bespreken in aanloop naar de release op pc, Xbox Series X|S en Xbox One in het voorjaar van 2023.

De gameplaybeelden tonen weelderige groene landschappen en donkere grotten - slechts enkele van de ontzagwekkende natuurlijke omgevingen die in de volledige game te zien zullen zijn. Het toont ook enkele van de coole metgezelmechanismen die spelers kunnen verwachten tussen Lana en haar katachtige metgezel Mui terwijl ze samenwerken om obstakels te overwinnen en dodelijke robotische vijanden te slim af te zijn. Creative director Adam Stjarnljus en co-regisseur en scriptschrijver Klas Eriksson geven enkele intrigerende inzichten...
One Piece Odyssey krijgt nieuwe trailer
  • 0
  • 0
In de aankomende One Piece-roleplaying game One Piece Odyssey zullen de Straw Hat Crew-leden, nu gestrand op het mysterieuze eiland Waford, hun eigen herinneringen bezoeken om hun krachten terug te krijgen met behulp van Lims vreemde krachten.

De avontuurlijke reis van onze beroemde piraten zal hen door een wereld voeren die gemaakt is van hun herinneringen aan het Alabasta Koninkrijk: In dit avontuur zullen de gevaren die op de loer liggen in de zandduinen van de woestijn hen doen terugdenken aan toen ze nog op de Going Merry voeren, hun trouwe eerste schip. Maar de bemanning is gegroeid en veranderd door twee jaar van avonturen sinds die tijd, en ook al ziet de wereld die uit hun herinneringen is gemaakt er op het eerste gezicht hetzelfde uit, de gebeurtenissen en avonturen die er plaatsvinden zijn een nieuw en ander verhaal, en brengen nostalgie maar ook opwinding van originele ervaringen voor de spelers!

Een nieuwe RPG-ervaring verweven met herinneringen wacht de bemanning...
NieR: Automata The End of YoRHA Edition nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch
  • 0
  • 1
Square Enix lanceerde vandaag de hooggeprezen en geliefde action-role-playing game NieR: Automata The End of YoRHA Edition voor de Nintendo Switch. Sinds het origineel in 2017 verscheen, zijn er ruim 6,5 miljoen exemplaren van NieR: Automata verkocht. Dit is de eerste keer dat spelers dit epische post-apocalyptische avontuur op de Nintendo Switch* kunnen beleven.

Het hooggeprezen NieR: Automata is onder regie van Yoko Tato ontwikkeld door PlatinumGames Inc. in samenwerking met Square Enix. NieR:Automata The End of YoRHa Edition is een port van deze game voor de Nintendo Switch, ontwikkeld door Virtuos, waardoor spelers nu altijd en overal van deze geliefde game kunnen genieten. De game biedt een meesterlijke mix van actie- en RPG-gameplay met een diepgaande, aangrijpende verhaallijn. Spelers strijden als de androids 2B, 9S en A2 om de wereld te veroveren op hun menselijke scheppers en lang vergeten waarheden over de mensheid te ontdekken.

NieR: Automata The End of YoRHa Edition...
Uitgebreide trailer toont meer van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet
  • 0
  • 1
Er zijn vandaag nieuwe spelfuncties en Pokémon uit de regio Paldea aangekondigd in een nieuwe trailer die je hieronder kunt bekijken. In onderstaande trailer zie je onder andere nieuwe evoluties en wordt duidelijk dat je kunt picknicken. Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, de nieuwste aanwinsten in de hoofdserie videospellen van Pokémon, worden op 18 november 2022 exclusief voor Nintendo Switch-systemen gelanceerd.

In de nieuwe trailer maak je onder andere kennis met Farigiraf, de evolutie van Girafarig, waarbij zijn hoofd en het hoofd van de staart zijn samengesmolten tot een geheel. Daarnaast is het ook mogelijk om je Pokémon te wassen. Hierdoor wordt je Pokémon niet enkel terug schoon, maar krijgt de Pokémon ook diens volledige gezondheid terug en wordt de band met de trailer sterker. Dit en meer zie je terug in onderstaande trailer.

Catan gaat nog meer digitaal en verschijnt op consoles
  • 0
  • 3
Als groot bordspelfanaat kan ik dit nieuws enkel maar toejuichen. Vandaag werd namelijk aangekondigd dat Catan ook op consoles zal verschijnen. Ergens in de loop van volgend jaar zouden we met Catan Console Edition aan de slag kunnen op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. Samen met de aankondiging werd een bijpassende trailer gepubliceerd.

Catan Console Edition belooft een levendige ervaring te worden, onder meer doordat het speelveld tot leven komt. Daarnaast kun je zowel online als offline tegen vrienden spelen om te zien wie het beste een beschaving kan uitbouwen. Daarnaast zal de game diverse gamemodi en rewards bevatten, zodat je beloond wordt door te spelen. Dit en meer vanaf volgend jaar op consoles.

Terug
Bovenaan