stevenvv

Redacteur
stevenvv

stevenvv

Redacteur
Bordspelreview: Wonder Woods
  • 0
  • 3
Bordspellen zijn er in alle mogelijke thema's en settings, het ene al populairder en geliefder dan het andere. Een van de thema’s die het enorm goed doet en een groot doelpubliek heeft, is de natuur. Zo zijn er de laatste jaren veel spellen uitgegeven waar de fauna en flora centraal staan, dit voor zowel de familie- en expertspellen. Zo is ook Wonder Woods een spel over de natuur, je gaat immers eetbare paddenstoelen verzamelen. Of dit spel een lekkere hap is, of het eerder zwaar op de maag ligt, dat lees je hieronder.
Bordspelreview: De Zoektocht naar El Dorado: Draken, Schatten & Mysteries
  • 0
  • 2
Liefhebbers van De Zoektocht naar El Dorado vinden ondertussen wel al blindelings hun weg naar de verborgen stad. Het spel zag voor het eerst het levenslicht in 2017 en wordt sinds 2020 in het Nederlands uitgegeven door 999 Games. De zoektocht werd in de loop der jaren uitdagender gemaakt door de toevoeging van demonen en gevaren. Gelukkig kreeg je wel extra hulp van diverse helden en een indianenstam, genaamd Muisca. Maar nu is het tijd voor een derde uitbreiding voor dit spel: De Zoektocht naar El Dorado: Draken, Schatten & Mysteries.
Bordspelreview: Dixit Disney
  • 0
  • 1
Wie een honderdjarig bestaan viert, die verdient het om in de bloemetjes gezet te worden en in de schijnwerpers te staan. Op 16 oktober 1923 richtte ene Walt Disney samen met zijn broer Roy Oliver Disney de Disney Brothers Studio op en de rest is geschiedenis. Ter gelegenheid van dit jubileum eert ook de spellenwereld Disney door allerlei bekende spellen in een Disney-thema uit te brengen. Zo slaat ook het verbeeldingrijke Dixit de handen in elkaar met de magische wereld van Disney.
Bordspelreview: PixBlocks
  • 0
  • 0
Computers en informatica zijn vandaag de dag aanweziger dan ooit. Ikzelf stam nog uit een tijd dat er bordenwissers moesten uitgeklopt worden en er krijtjes naar je kop geslingerd werden wanneer je afgeleid was. Nu is dit ondenkbaar. Tegenwoordig beschikt elke klas over een of meerdere computers en zijn de krijtborden vervangen door digitale varianten. De technologie staat dus allesbehalve stil. Het is daarom niet verwonderlijk dat men jongeren al van jongs af aan laat kennis maken met informatica en programmeren. Zo zijn er diverse spellen om voor het eerst, op een speelde manier, kennis te maken met programmeren. Eén van deze spellen is PixBlocks, ontworpen door een Poolse onderzoeker aan de universiteit van Poznan en bij ons uitgegeven door Jumping Turtle Games.
Bordspelreview: Audition
  • 0
  • 3
Een muzikant moet al heel hard zijn best doen, wil hij ervoor zorgen dat ik door heb dat het vals is. Zingen, noten lezen of een instrument bespelen, ik kan het allemaal niet. Om maar te zeggen dat er zeker geen muzikaal talent aan mij verloren gegaan is. Gelukkig dat ik dus geen auditie moet doen om een orkestmeester te zijn bij dit spel, maar dat ik de rol automatisch krijg toegewezen bij Audition, een spel van en gemaakt door 999 Games.
Bordspelreview: Het Ongelooflijke Dierencircus
  • 0
  • 1
Ooit was er een tijd dat wanneer het circus naar het dorp kwam, ik steeds met mijn ouders naar de wilde dieren ging kijken. Afhankelijk van hoe groot het circus was kon je er leeuwen, tijgers, olifanten, beren, apen, ... aantreffen. Heel leuk om te zien, maar gelukkig staat men sinds enige tijd wel iets meer stil bij het dierenwelzijn en werden wilde dieren verboden in het circus, enkel gedomesticeerde dieren zal je er nu nog aantreffen. In het gezelschapsspel Het Ongelooflijke Dierencircus mogen uiteraard wel nog allerlei wilde dieren zitten en zo geeft dit spel dus toch een nostalgisch kantje.
Bordspelreview: Safari Park Jr.
  • 0
  • 2
De meeste mensen houden van dieren. Al van jongs af aan gaan we naar de kinderboerderij en de zoo om allerlei leuke en prachtige dieren te zien. Ideaal voor een ontspannend daguitstapje met het gezin. Wie het liever wat avontuurlijker en exotischer heeft, die gaat op safari en trekt foto's van dieren in hun natuurlijke habitat. Kinderen zijn echter heuse avonturiers en dus vond men bij SmartGames ongetwijfeld dat zij reeds via een educatief spel op safari konden gaan.
Bordspelreview: Plug & Play Ball
  • 0
  • 1
Puzzelen is niet voor iedereen. De ene doet het enorm graag en anderen krijg je er niet warm voor. Zo ook hier in het gezin. De oudste zoon kon er zich nooit echt mee bezighouden, terwijl de jongste momenteel niet liever doet. Zo hebben de paasklokken hier recent nog enkele nieuwe uitdagendere puzzels gebracht voor de jongste. Maar hoe trigger je dan iemand die het maar niets vindt? SmartGames heeft hier zowaar een antwoord op gevonden met hun Plug & Play Ball.
Bordspelreview: Monster Mash
  • 0
  • 1
Kinderen en monsters hebben een haat-liefdeverhouding. De ene keer vinden ze die griezels leuk en grappig, de andere keer bezorgen ze hen dan weer nachtmerries en angst. Gelukkig behoren de monsters in Monster Mash tot de eerste categorie en zorgen ze voor veel plezier. Zeker wanneer er dan nog eens een leuk monster in de doos steekt waarop ze mogen meppen.
Bordspelreview: 7 Wonders Edifice
  • 0
  • 1
Ik zou hier willen beginnen met een citaat van Salvador Dali: "Je hoeft niet bang te zijn voor perfectie, dat bereik je toch nooit." Het hoogst haalbare is dus het benaderen van perfectie. Het eerder gereviewde spel 7 Wonders is voor mij een zeer goed spel waarvan je je kan afvragen wat of hoe kunnen ze dit spel nog verbeteren? Wel met 7 Wonders Edifice zijn ze weer een stapje dichter bij de perfectie gekomen. Zou het dan toch ooit lukken om het onmogelijke te verwezenlijken en de perfectie te bereiken?
Bordspelreview: Saboteur: De Donkere Grot
  • 0
  • 1
Bij 999 Games hebben ze enkele spellen die al heel lang meegaan en nog steeds populair zijn. Hierbij denk ik spontaan aan Catan, Carcasonne of Boonanza. Maar ook Saboteur is zo een klassieker. Het spel zag voor het eerst het levenslicht in 2004, maar gaat anno 2023 nog steeds vlot over de toonbank. Zo goed dat het zelfs op een mooie vijfde plek staat als best verkochte spel van 999 Games bij bol.com. Het hoeft dan niet te verbazen dat men af en toe met een vervolg op dit spel komt. Zo verwelkomden we in 2022 de recentste telg in de Saboteurfamilie: Saboteur: De Donkere Grot.
Bordspelreview: Riverside
  • 0
  • 1
Reizen is een passie van veel mensen. We worden zonnekloppers op de zuiderse stranden, we boeken massaal citytrips, we gaan met z'n allen op wintervakantie, … Sommigen houden er echter van om op cruise te gaan. Een cruise in de Caraïben, op de Middellandse Zee of naar het koude noorden. Wie droomt er nu niet van om eens noorderlicht te bewonderen, op ijsberensafari te gaan of een tocht te maken met rendieren? Het is zeker een reis waarvan ik hoop om ze ooit zelf te kunnen maken, maar voorlopig zal ik me moeten beperken tot het spelen van Riverside om dergelijke excursies te maken.
Bordspelreview: De Zoektocht naar El Dorado - Gevaren en Muisca
  • 0
  • 4
Sinds de zestiende eeuw is de mensheid op zoek naar El Dorado, de stad van goud. Tal van expedities werden in Zuid-Amerika op touw gezet maar tot op de dag van vandaag blijft de stad een mythe. De echte ondernemingen mogen dan wel geen succes opgeleverd hebben, de door Reiner Knizia ontwikkelde zoektocht is wel een succes. De zoektocht naar El Dorado is immers een van de populaire spellen van 999 Games en heeft met De zoektocht naar El Dorado - Gevaren en Muisca reeds een tweede uitbreiding gekregen.
Bordspelreview: Sequence
  • 0
  • 4
Ik herinner mij nog goed dat ik na een schooldag op de lagere school steeds werd opgevangen door mijn oma. We, mijn broer en ik, maakten ons huiswerk en daarna was het tijd voor ontspanning. We speelden in de tuin, we kleurden met de potloden of we speelden een kaartspelletje. Het was zij die ons verschillende kaartspelletjes aanleerde: Patience, wippen, hartenjagen, wiezen, … Allemaal heb ik dit van haar geleerd en tot op de dag van vandaag ben ik steeds te vinden voor een potje kaarten. Ik was dus benieuwd naar wat Sequence, een spel dat klassieke kaarten combineert met een speelbord, te bieden had.
Bordspelreview: 7 Rounds
  • 0
  • 2
Spelregels lezen en ook nog eens snappen gaat niet altijd even makkelijk en vlot. Soms is dit een heus karwei en het is ook niet altijd even makkelijk om ze dan nog eens uit te leggen aan medespelers wanneer je het spel voor het eerst wil spelen met je vrienden tijdens een spelletjesavond. Maar waarom moeilijk, als makkelijk ook gaat? Ongetwijfeld moet de spelontwerper van 7 Rounds, het nieuwste spel van White Goblin Games, ook van deze gedachte geweest zijn bij de creatie van dit spel. Hij ontwierp een spel waarvan je de spelregels in minder dan twee minuten gelezen hebt en ze bovendien dan ook nog eens direct snapt.
Bordspelreview: Game of Trains
  • 0
  • 4
Ik moet eerlijk bekennen dat ik van dit spel nog nooit gehoord had, maar omdat we hier thuis wel al graag een snel kaartspelletje spelen, was ik er wel benieuwd naar. De bedenkers van het spel zijn me ook niet zo bekend, maar afgaande op hun namen kan er vermoed worden dat ze uit de voormalige Sovjet-Unie afkomstig zijn. Recent was in Oekraïne "Goeiemorgen, morgen" van Nicole en Hugo een hit op TikTok. Mogelijks was dit eerder ook het geval voor "In een klein stationnetje" want in dit spel is het de bedoeling om je zeven wagonnetjes netjes in een rij te zetten. Dus wie weet zorgde een kinderliedje voor de nodige inspiratie.
Bordspelreview: Boonanza: Heilige Boontjes
  • 0
  • 2
Veel populaire spellen krijgen vroeg of laat een uitbreiding of vervolg. Zo is dit ook het geval met Boonanza, een spel dat ik hier eerder mocht reviewen. Uitgever 999 Games heeft reeds enkele uitbreidingen of varianten van dit spel in hun gamma, maar voegt daar nu met Boonanza: Heilige Boontjes nog een nieuwe telg aan toegevoegd. Zij stuurden me dit spel op zodat ik het kon reviewen.
Bordspelreview: Paddie's Zandkastelen
  • 0
  • 0
Tijdens een vakantie is het altijd een zware opdracht om de kinderen te entertainen, zeker wanneer het weer iets minder is en je de activiteiten binnenshuis moet zien te plannen. Een van die leuke activiteiten zijn gezelschapspelletjes. Zeker met de oudste in huis (6) heb je al redelijk wat mogelijkheden, maar het probleem is vaak dat de jongste (3) ook wil meedoen. De meeste spellen zijn te makkelijk voor de oudste, waardoor deze er geen interesse in heeft, ofwel zijn ze te moeilijk voor de jongste. Enter Paddie's Zandkastelen, een spel dat beiden wist te entertainen. Dankzij Megableu kon ik hen blij maken.
Bordspelreview: 7 Wonders
  • 0
  • 5
Het zou een quizvraag kunnen zijn: Ken je de zeven wereldwonderen? Ik vermoed dat er weinig mensen ze alle zeven direct kunnen opnoemen. Al zal je bij bordspelliefhebbers een grotere kans hebben op een juist antwoord, want in 2010 verscheen immers het populaire spel 7 Wonders. Een spel met als thema de zeven klassieke wereldwonderen. 7 Wonders won inmiddels al meer dan dertig internationale awards, waaronder ‘Spiel des Jahres’ in 2011. Ondertussen is het een een heuse klassieker met meer dan één miljoen verkochte exemplaren. In 2020 kreeg het spel een opfrisbeurt ter ere van zijn tiende verjaardag en aangezien ook 7 Wonders deel uitmaakt van het recent uitgebrachte Unbow Now-label, stuurde Asmodee ons een exemplaar op ter review.
Bordspelreview: Machiavelli
  • 0
  • 7
Bepaalde spellen gaan al heel lang mee. Eén van deze spellen is Machiavelli. Dit spel werd reeds in 2000 uitgegeven. Het is onder andere gekend onder de naam Citadels in het Engels of Ohne Furcht und Adel in het Duits. In de jaren nadien volgde de uitbreiding De Donkere Landen, waarbij er tien nieuwe karakters werden geïntroduceerd en je het spel met acht spelers kon spelen. In 2016 volgde dan Machiavelli Deluxe, welke een opgefriste versie was van het originele spel en de uitbreiding. Het voegde eveneens ook een nieuwe uitbreiding toe: De Donkere Figuren. Hiermee werden er nog eens negen nieuwe karakters toegevoegd aan het spel. Nu brengt 999 Games een herwerkte versie van die Deluxe editie uit.
Terug
Bovenaan