BeyondGaming

WIN: The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me
  • 2
  • 1
Dankzij Bandai Namco, de uitgever van The Dark Pictures Anthology, mogen we twee exemplaren van de game weggeven. Een daarvan voor Xbox, de ander voor PlayStation 5.

Zoals gewoonlijk is deelnemen aan deze wedstrijd bijzonder eenvoudig. Surf naar onze wedstrijdpagina, beantwoord daar de vragen en wie weet ontvang jij binnenkort een versie van The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me, waarmee je de donkere, koude dagen kunt vullen. De wedstrijd loopt tot en met 8 januari. Succes!

DEELNEMEN KAN HIER!
Review: Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered
  • 0
  • 2
2022 was een geweldig jaar voor de liefhebbers van Japanse rollenspellen en dit hebben we in de eerste plaats te danken aan Square Enix. Zji vuurden de ene JRPG na de andere op ons af en hoewel er heel wat nieuwe titels tussen zaten, hebben ze ook de trend verder gezet van klassiekers uit hun catalogus nieuw leven in te blazen. Dit was ook het geval voor Romancing SaGa -Minstrel Song- dat begin deze maand een remaster kreeg.
Bordspelreview: Planet B
  • 0
  • 3
De wereld is om zeep en we mogen ons uitleven op een nieuwe planeet om die ook om zeep te helpen. Dat is zowat het uitgangspunt van Planet B, waarin een goeie dosis ironie en zwarte humor niet geschuwd worden. Een vergane wereld is niks nieuws in het bordspellenlandschap, daar zijn de vele post-apocalyptische spellen het bewijs van. Ook nieuwe planeten leefbaar maken is ons niet vreemd, maar Planet B gooit het concept van deze zaken over een volledig andere boeg, dus we krijgen een spel voorgeschoteld met een originele inslag. Lees even mee om te ontdekken hoeveel plezier we beleefden aan het ruïneren van deze tweederangs-aardbol.
Bordspelreview: Penguins Huddle Up
  • 0
  • 1
Als er één zekerheid is in het leven, is het wel deze: koop je een spel van SmartGames, dan krijg je gegarandeerd erg mooie plastic onderdelen. Dat is ook deze keer niet anders, met Penguins Huddle Up, een spel voor twee tot vier spelers vanaf zes jaar. SmartGames richt zich vaak op kinderen van verschillende leeftijden die in hun eentje creatieve puzzels willen oplossen, maar deze keer gaat het dus om een klassiek bordspel. De pinguïnfamilies zitten verspreid over het ijs, en jij krijgt de taak om jouw familie weer samen te brengen. De speler die als eerste zijn hele familie verenigt, wint het spel. Samen met een zevenjarig kereltje gingen we aan de slag, en ik kan nu eigenlijk al verklappen: wij beleefden er even veel plezier aan als hij!
Bordspelreview: Rainbow
  • 0
  • 1
999 Games wil de beste kaartspellen op de markt brengen. Variërend tussen de immer eenvoudig en toegankelijke kaartspellen tot de meer complexere spellen. Rainbow vindt zich in het eerste eenvoudige kleurenspectrum. Door je kaarten slimmer af te leggen dan de tegenstander en de kracht van het licht te gebruiken probeer je RAINBOWS te verzamelen. Met de bekendste K3-hit in ons achterhoofd, gaan we alle kleuren van de regenboog af zonder in het duister te tasten. Is er aan het einde van de regenboog effectief een pot goud te vinden?
Bordspelreview: Rainbow Pirates
  • 0
  • 1
Soms heb je niet meer nodig dan een stapel kaarten om wat vertier te creëren. Kijk maar naar spellen zoals Exploding Kittens, Bears vs Babies of Cards against Humanity. Voeg een leuk thema en kleurrijke artwork toe en je hebt gegarandeerd succes. Dit is ook wat de makers van Rainbow Pirates klaarblijkelijk gedacht hebben.
Boardgames of the Year 2022 van de redactie
  • 0
  • 15
De uitgevers van bordspellen zitten niet stil en wij bij BeyondGaming proberen te volgen. We hebben dit jaar enkele nieuwe bordspelreviewers aangeworven, waardoor we de weekends steeds beter kunnen vullen met de tofste reviews van zowel nieuwe kleppers als oude klassiekers. Uiteraard heeft elke redacteur ook z'n voorkeuren en favorieten, dus wij presenteren jullie graag deze special waarin elke redacteur zijn bordspel van het jaar 2022 bespreekt. Veel leesplezier!
Ook TMNT: Shredder's Revenge krijgt vandaag een flinke patch
  • 0
  • 0
De retro-verzameling van Digital Eclipse (met name The Cowabunga Collection) is niet het enige spel uit de Teenage Mutant Ninja Turtles-franchise dat sinds kort een nieuwe update met een resem aanpassingen ontving, want ook Shredder's Revenge (gemaakt door Tribute Games) mag van een soortgelijke behandeling genieten. Geen patch die qua omvang even groot is, maar desalniettemin kunnen we deze update als noemenswaardig omschrijven. De volledige patch notes staan op de officiële Steam-pagina, maar de update in kwestie is vanaf nu beschikbaar op ieder platform waar men het verkoopt.

Wat bevat de patch nu eenmaal? Het bovenstaande bericht begint alvast met het opsommen van nieuwigheden, namelijk meerdere visuele filters en een menu waar je verscheidene...
Valkyrie Profile: Lenneth nu beschikbaar voor PlayStation 4 en 5
  • 0
  • 0
Square Enix maakte vandaag bekend dat Valkyrie Profile: Lenneth nu digitaal verkrijgbaar is voor PlayStation 5 en PlayStation 4. Fans en nieuwkomers kunnen deze geliefde klassieker nu spelen op moderne systemen en genieten van zijn baanbrekende, combo-gebaseerde vechtsystemen en diepe, vertakkende verhaal dat is geworteld in de Noorse mythologie. Deze definitieve versie van de game heeft verschillende quality of life-updates gekregen, zoals een terugspoelfunctie, de mogelijkheid om op elk moment te saven en visuele presets. Zo kunnen zowel fans als nieuwkomers op de best mogelijke manier van de game genieten.

Fans van de Valkyrie-serie zullen ook genieten van Valkyrie Profile: Lenneth, het nieuwste deel in de serie dat eerder dit jaar verscheen voor PS5, PS4 en pc via Steam. Een gratis demo van deze game is nu beschikbaar voor PS5 en PS4, de opgeslagen gegevens van de demo zijn overzetbaar naar de volledige game. Valkyrie Profile: Lenneth is ook inbegrepen bij de...
The Cowabunga Collection ontvangt grote update; meer patches onderweg
  • 0
  • 1
Digital Eclipse heeft een interesse om oudere spellen respectvol te onderhouden en ze zelfs (qua algemene functies) te moderniseren, iets wat ze bijvoorbeeld enkele weken geleden bewezen met de release van Atari 50: The Anniversary Celebration. De productie van die verzameling is echter niet het enige wat de firma dit jaar succesvol beëindigde, want uitgever Konami nam het team in kwestie ook in dienst voor Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection! In totaal telt die collectie maar liefst dertien verschillende titels (klik hier voor de lijst) en hoewel dit pakket eveneens goed werd onthaald, besloten beide bedrijven om een update voor alle platformen te uploaden, om zo een grote hoeveelheid verbeteringen te implementeren.

De...
Filmfestival Oostende presenteert indrukwekkend programma van meer dan 100 films
  • 0
  • 3
Op 27 januari 2023 gaat de 15de editie van het filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm The Chapel van regisseur Dominique Deruddere. Er gaan dit jaar - met inbegrip van The Chapel - vier Belgische films in première op deze wintereditie: Aller/Retour van Dorothée van den Berghe, Baghdad Messi van Sahim Omar Kalifa en LUKA van Jessica Woodworth. Het is de eerste keer dat het festival in januari wordt gehouden; volgens artistiek directeur Peter Craeymeersch is dat een goede filmmaand, wat zich weerspiegelt in de meer dan honderd films die op het programma staan.

De Master van deze editie is Natali Broods; zij heeft gekozen voor het thema "Family Dynamics" en selecteerde tien films die perfect binnen dit onderwerp passen. Het familiethema komt meermaals aan bod doorheen het hele programma, waaronder ook in de fictiereeks Arcadia waarin Natali Broods een prominente rol speelt.

Andere premières op het festival zijn de documentaire Marieke - Addicted to Life over...
Nieuwe One Piece Odyssey-trailer onthult het dynamisch gevechtssysteem
  • 1
  • 1
Met de naderende release van One Piece Odyssey is het tijd om ons op te warmen en meer te leren over de hoofdzakelijke gameplay features, waaronder het diepgaande en dynamische gevechtssysteem. Vandaag werd een nieuwe trailer vrijgegeven die meer info verschaft voor alle spelers die binnenkort One Piece Odysse met de Straw Hat-crew willen verkennen.

De trailer toont alles, gaande van de basis (en goed begrijpbare) RPG-besturing tot vier verschillende aanvalszones op het gevechtsveld voor meerdere personages en hoe je bonus XP tijdens gevechten kan krijgen die het level van je personage verhogen. Dit unieke systeem belooft een ware gaming ervaring te worden, met een One Piece twist!

Spelers krijgen tevens de kans om meer te weten te komen door de One Piece Odyssey-demo te spelen op PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X|S vanaf 10 januari 2023.

Voer vanaf 7 april 2023 magische strategieën uit in GrimGrimoire OnceMore
  • 0
  • 0
De PS2-titel GrimGrimoire is één van de laatste games uit het assortiment van Vanillaware die nog niet naar meer hedendaagse platformen werd overgedragen. In april kondigden de Japanse developers echter aan dat een remaster met allerlei wijzigingen eindelijk op komst was, en circa september confirmeerde uitgever Nippon Ichi Software dat deze verbeterde versie alsook de Europese winkelrekken zal bereiken. Vandaag zorgden beide partijen bovendien voor meer informatie, want nu weten we eveneens wanneer we dit strategisch spel mogen onthalen. GrimGrimoire OnceMore verschijnt namelijk vanaf 7 april 2023 in onze streken, dit voor de PlayStation 4, de PlayStation 5 en de Nintendo Switch. Klik op de bovenstaande nieuwsberichten indien...
Shin'en gooit plotseling The Punchuin op de Nintendo eShop!
  • 0
  • 0
Wanneer een firma besluit om een 'shadowdrop' te organiseren voor één van hun titels, betekent dit concreet gesproken dat de onthulling van een game en de verkrijgbaarheid ervan tegelijkertijd gebeuren. Een fenomeen dat niet vaak voorkomt, maar vandaag is dit wel degelijk het geval voor het nieuwste project van Shin'en Multimedia. Het team dat voordien verantwoordelijk was voor onder meer de futuristische racer FAST RMX, het zomerse The Touryst en shoot 'em ups zoals Iridion bereidde namelijk The Punchuin voor, een tweedimensionaal avontuur waar je in de huid kruipt van een boksende pinguïn!

Actie en een tikkeltje originele variatie staat centraal in The Punchuin, welke op dit moment een exclusieve aanbieding voor de Nintendo Switch is en welke (via de eShop) tegen een prijs van € 14,99 wordt verkocht. Als speler hoor je Punch Mountain te verkennen en...
Seriereview: Les Papillons Noirs
  • 0
  • 3
Heeft een belofte een vervaldatum? Met die ene vraag werd ik binnengezogen in het verhaal van Les Papillons Noirs. Het valt mij nu ook voor het eerst op, dat ik voor relatief veel Frans te kijken, relatief weinig - oké, geen - Frans materiaal review. Dat heeft, volgens mij, veel met de sfeer te maken. Bij Angelsaksische producties is er vaak een luide trom. This is an important stóry. Let us tell you this stóry. Volstrekt gerechtvaardigd. Bij Franse producties is er iets … intiemers, bijna. Alsof je in vertrouwen iets te horen krijgt. Zelfs bij zware histoires heb je een gevoel alsof men je zegt ‘hey, psst, je doet ermee wat je wil, maar luister hier eens naar.’ Misschien ben ik te melancholisch met Eindejaar, maar bekijk het zelf eens en dat gevoel bekruipt je zeker met Les Papillons Noirs.
Mortal Shell hakt zich een weg naar Nintendo Switch
  • 0
  • 1
Mortal Shell dateert intussen alweer van 2020 en het spel was intussen beschikbaar op zowat elke console, maar één ontbrak er nog. Gelukkig is hier nu verandering in gekomen want sinds deze week is deze uitdagende soulslike-titel eindelijk beschikbaar voor Nintendo Switch.

Mortal Shell: The Complete Edition is verkrijgbaar in de e-Shop van Nintendo voor €24,99 en zoals de titel doet vermoeden bundelt deze editie alle vorige contentupdates en DLC's in één pakket, waaronder The Virtuous Cycle en Rotten Autumn.

Sifu verschijnt in maart voor Xbox en Steam naast Arenas-update
  • 0
  • 0
Sifu verscheen eerder dit jaar al voor de PlayStation-consoles, Nintendo Switch en de Epic Games Store, maar vanaf 2023 zal je ook je beste Kung Fu-kunstjes kunnen bovenhalen op de Xbox-consoles en via Steam.

Daarnaast zal het spel ook een nieuwe modus krijgen genaamd Arenas. In deze modus zal je het kunnen uitvechten op negen stijlvolle nieuwe levels, elk met exclusieve nieuwe uitdagingen van verschillende moeilijkheidsgraden. Als je de arena's met succes voltooit, speel je geleidelijk een grote hoeveelheid nieuwe modifiers vrij, die het huidige aantal in de game verdubbelen en met name alternatieve moves toevoegen aan het Kung Fu-palet van ons hoofdpersonage. Daarnaast zal je ook extra cheats en exclusieve nieuwe outfits voor het spel kunnen vrijspelen.

Bordspelreview: Stranger Things: Attack of the Mind Flayer
  • 2
  • 4
Moet ik de Netflix-serie Stranger Things nog voorstellen of volstaat de titel van het spel om je interesse te wekken in dit nieuwe bordspel? Het vierde seizoen van Stranger Things hebben we al even achter de rug, maar wie herinneringen aan het derde seizoen wil ophalen kan dit voortaan ook doen met de nieuwe telg van Repos Production (Asmodee). Attack of the Mind Flayer staat volledig in het teken van, hoe kan het ook anders, de Mind Flayer. Deze rekruteert een leger aan bezetenen om de aarde aan te vallen en laat het net dit aspect zijn dat zo mooi tot zijn recht komt in het spel. Behalve de Mind Flayer zelf ga je echter niet al teveel lelijks tegenkomen, het is een waar partyspel dat weinig met horror te maken heeft, maar alles met liegen en bedriegen.
De eerste Risk of Rain keert als remaster terug op pc en Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Probeer je namen te herinneren van succesvolle roguelites die door indie developers werden ontworpen, dan zal Risk of Rain hoogstwaarschijnlijk in je gedachten opduiken. Het eerste spel werd oorspronkelijk in 2013 voltooid en Hopoo Games zaaide daarna meer goeds voor de fans, want een 3D-sequel kwam in 2020 tot stand, gevolgd door de DLC Survivors of the Void. Sindsdien kocht uitgever Gearbox Publishing de rechten voor deze Intellectual Property, maar betekent dit dat we reeds op korte termijn hun volgend project kunnen verwachten? Blijkbaar wel, aldus het officiële nieuws van vandaag!

Hopoo Games onthulde namelijk Risk of Rain Returns, een heuse remaster welke in 2023 op de Nintendo Switch en op pc zal arriveren. Alles dat je in de vorige versie kon terugvinden...
The Legend of Heroes: Trails into Reverie verschijnt op 7 juli
  • 0
  • 0
De Engelstalige versie van The Legend of Heroes: Trails into Reverie heeft eindelijk een releasedatum te pakken. We hebben er helaas wel bijna twee jaar op moeten wachten, maar op 7 juli 2023 kunnen we het nieuwste deel in de Legend of Heroes-saga ontdekken op PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch en pc.

Wat dit deel zo bijzonder maakt, is dat het de saga's van Trails in the Sky, Trails of Cold Steel en de Crossbell-saga (Trails from Zero en Trails to Azure) samenbrengt in een epische finale dat eveneens het slotstuk vormt van het eerste luik van het grotere Legend of Heroes-verhaal. De volgende verhaalboog, de Calvard-saga, is trouwens al volop in ontwikkeling met reeds twee releases in Japan, Kuro no Kiseki en Kuro no Kiseki II – Crimson Sin, maar het zal nog even duren voordat we hiermee aan de slag kunnen gaan. Gelukkig kunnen we in de tussentijd uitkijken naar deze...
Terug
Bovenaan