Filmfestival Oostende presenteert indrukwekkend programma van meer dan 100 films

Op 27 januari 2023 gaat de 15de editie van het filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm The Chapel van regisseur Dominique Deruddere. Er gaan dit jaar - met inbegrip van The Chapel - vier Belgische films in première op deze wintereditie: Aller/Retour van Dorothée van den Berghe, Baghdad Messi van Sahim Omar Kalifa en LUKA van Jessica Woodworth. Het is de eerste keer dat het festival in januari wordt gehouden; volgens artistiek directeur Peter Craeymeersch is dat een goede filmmaand, wat zich weerspiegelt in de meer dan honderd films die op het programma staan.

De Master van deze editie is Natali Broods; zij heeft gekozen voor het thema "Family Dynamics" en selecteerde tien films die perfect binnen dit onderwerp passen. Het familiethema komt meermaals aan bod doorheen het hele programma, waaronder ook in de fictiereeks Arcadia waarin Natali Broods een prominente rol speelt.

Andere premières op het festival zijn de documentaire Marieke - Addicted to Life over paralympiër Marieke Vervoort en Argwaan over kunstenaar Luc Tuymans. Ook talent van eigen bodem in internationale producties maken indruk. Zo kan je Matteo Simmoni en Sofie Decleir zien in Faithfully Yours, Sam Louwyck in Woman at Sea, Johan Leysen in Pink Moon en Geert van Rampelberg in Mascotte.

Dit jaar wordt de rode loper elke avond om 19 uur uitgerold om nationaal en internationaal talent te verwelkomen aan Kinepolis. Een hapje en drankje kan je dit jaar op twee locaties doen: het festivalcafé naast Kinepolis en in cultuurcentrum De Grote Post.

Net als vorig jaar bekronen de Jamies de beste online videomakers in een awardshow op woensdag 1 februari. Zoals elk jaar wordt het filmfestival afgesloten met het Gala van de Ensors in Kursaal Oostende. Presentatoren Kawtar Ehlaloush en Erhan Demirci maken die avond bekend wie bekroond wordt voor haar/zijn artistieke prestatie van het voorbije jaar.

De ticketverkoop van het Filmfestival Oostende is gestart en het volledige programma is beschikbaar op de website.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan