Filmfestival Oostende onthult overweldigend programma met meer dan 125 films

Op 26 januari 2024 gaat het 16de Filmfestival Oostende (FFO) van start, met de veelbelovende openingsfilm Holy Rosita van regisseur Wannes Destoop. Het festival belooft een boeiende mix van nationale en internationale producties, met meer dan 125 films, een recordaantal series en de aanwezigheid van indrukwekkend (inter)nationaal talent. Het openingsweekend wordt vervolledigd door de internationale reeksen The Couple Next Door van Dries Vos en Skunk van Koen Mortier. Het festival wordt afgesloten met De magneet man van Gust Van den Berghe, met circusartiest en acteur Danny Ronaldo in de hoofdrol.

ffo-front.jpg


Master Gene Bervoets heeft acht films gekozen rond het thema 'Rebel, sans Gene: Come as you are'. Onder andere A Night at the Opera, The General, West Side Story en Mutiny in Heaven: The Birthday Party maken deel uit van zijn selectie. Ook door de rest van het programma loopt het thema als een rode draad. Series, kortfilms en documentaires worden ook in de schijnwerpers gezet. Kawtar Ehlalouch gaat op avontuur in de realityreeks Challas en de kost, terwijl de docureeks Bad Bad Belgium verborgen verhalen uit het Belgische collectieve geheugen onthult. De kortfilmcompetitie biedt nieuw talent een podium, met twaalf geselecteerde films die kans maken op verschillende prijzen.

De LOOK!-, COOP!- en SOON!-competities tonen respectievelijk visueel sterke films, beste coproducties en opkomende regisseurs met hun eerste of tweede films. Internationaal gelauwerde werken, Oscarinzendingen en opvallende hoofdrolspelers sieren het programma, waaronder films als Evil Does Not Exist, The Zone of Interest, The Peasants, The Iron Claw, Boléro, La bête, Housekeeping for Beginners, La chimera en One Life. Het aanbod is bijzonder groot en gevarieerd. Een bijzondere eer wordt toegekend aan Marc Didden, die de Lifetime Achievement Award ontvangt. Tijdens het festival wordt zijn roadmovie Istanbul vertoond.

Het Gala van De Ensors, op 3 februari 2024, bekroont het beste van de Vlaamse audiovisuele sector. Het Debat van De Ensors richt zich op de plaats van audiovisuele kunsten op de politieke agenda, met vooraanstaande politici in discussie. Op vrijdag 2 februari worden De Jamies uitgereikt, de Vlaamse online video awards.

Het festival biedt ook ontmoetingsmomenten, culinair genot, een ladies night en speciale films voor jongeren. De rode loper wordt uitgerold aan Kinepolis Oostende om het talent te verwelkomen en de traditionele sterlegging op de zeedijk eert dit jaar Gene Bervoets, Wannes Destoop, Marc Didden, Sam Heughan, Trine Dyrholm, Paola Cortellesi en Frank Lammers.

Ontdek het volledige programma op filmfestivaloostende.be. De ticketverkoop start op donderdag 21 december om 16.00 uur.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan