16de Filmfestival Oostende met Gene Bervoets als Master

Op 26 januari 2024 gaat de 16de editie van het Filmfestival Oostende van start, met als openingsfilm Holy Rosita van regisseur Wannes Destoop. Traditioneel opent het festival met een Vlaamse productie en is het tevens het langspeelfilmdebuut van Destoop. De film vertelt het verhaal van Rosita, een vrolijke en geliefde vrouw die verlangt naar kinderen. Haar omgeving acht dit echter onverantwoord vanwege haar beperkt vermogen om voor zichzelf te zorgen. Wanneer ze toch zwanger wordt, besluit ze dit geheim te houden.

De Master van deze editie is Gene Bervoets; hij heeft gekozen voor het thema "Rebel, sans Gene". In een steeds veranderende wereld daagt Bervoets iedereen uit om anders te denken. Durf uniek te zijn zonder anderen te schaden. Rebeleer en omarm verschillende perspectieven voor een rijkere leerervaring. De selectie van de Master bevat tien films die stuk voor stuk rebels zijn en de traditionele grenzen van cinema aftasten. De eerste vier uit zijn selectie zijn bekend: Death in Venice van Luchino Visconti, Lost Highway van David Lynch, Amores perros van Alejandro González Iñárritu en The Master van Paul Thomas Anderson.

genebervoets-001.jpg

Bezoek het FFO met de festivalpas

Op zaterdag 3 februari vinden de Ensors voor de veertiende keer plaats in Kursaal Oostende. Daarnaast organiseert FFO opnieuw het Debat van de Ensors. In 2024 wordt het verkiezingsjaar benut voor een politiek debat, waarbij voor het eerst alle zeven politieke partijen uit het Vlaams Parlement zijn uitgenodigd om een vertegenwoordiger te sturen. Het debat wordt traditioneel gemodereerd door Lieven Van Gils.

De Jamies zijn aan hun vierde editie toe en kennen een groot succes. Deze vinden plaats op vrijdag 2 februari in de Grote Post en vieren de beste online videomakers en Vlaamse creatievelingen die content maken op YouTube, TikTok, Twitch en Instagram. De Jamies voorzien ook workshops en tutorials voor opkomende talenten en organisaties.

Voor de volledige duur van het filmfestival kan men een festivalpas aankopen, waarmee men onbeperkt naar alle films kan en dit voor slechts 49 euro (vroegboekkorting) of 59 euro na 16 januari 2023. Wie student is, betaalt slechts 29 euro.

Deze tweede wintereditie van het festival vindt plaats van 26 januari tot 3 februari 2024. Voor alle informatie kan je hier een kijkje nemen.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan