Tova

Redacteur
Tova

Tova

Redacteur
Bordspelreview: Dominion: Plunderen
  • 0
  • 5
De zee, mythisch in al zijn ongereptheid en voer voor avontuur. Via de scheepvaart is ook de handel ontstaan en handel bracht rijkdom, maar ook jaloersheid. Want, aan de overkant van de zee hebben ze zoveel spullen, betere spullen, betere ambachtslieden, glanzender, ... kronen, tiara's, al die schatten en rijkdommen. Het is tijd om die spullen te verzamelen. Een nieuw en beter leven, waar je bereid bent om voor te strijden. Hijs de zeilen en verken die nieuwe wateren. En waarom plunder je niet dat handelsschip en steel je wat schatten? Piraterij is een misdrijf, maar Plunderen lijkt wel de weg naar de overwinning.
De gamereleases van april 2024
  • 3
  • 1
De maartse buien gaan stilletjes aan over in de aprilse grillen. De dagen lengen en je moet op tijd opstaan om de chocolade eieren te rapen voor de zon ze doet smelten. Met twee weken Paasvakantie voor de boeg hopen we uiteraard allemaal op wat toptitels. Topsport kan je alvast beleven in Topspin 2K25, terwijl je in Ereban de muren zal beklimmen. De Teenage Mutant Ninja Turtles kunnen dit ook als de beste bij hun arcade-terugkeer. Terwijl we terugkeren in de tijd in Manor Lords. Soit, uitdagingen genoeg en voor wie nog wat inspiratie zoekt, lees gerust verder ...
Bordspelreview: Crazy Pilot
  • 0
  • 1
Corkcity is een vredevolle slapende stad. Net als alle andere dagen moet je naar het werk, maar vandaag heb je je overslapen. Je moet dus zo snel mogelijk op je werk proberen te geraken en te reageren met je slaperig brein op het verkeer. De eendjes rij je liever niet omver, stoppen aan het rode licht en nog eens goed in je ogen wrijven. Want staan er nu zombies tussen de andere stadsbewoners? Niet stoppen, maar gas geven!
Review: Princess Peach: Showtime!
  • 0
  • 1
Het aantal spellen binnen het Mario-universum is niet meer bij te houden, waardoor het niet onwaarschijnlijk was dat ook de protagonisten hun eigen merk meer begonnen uit te dragen. Princess Peach had reeds in 1990 haar eerste eigen spel in Super Princess Peach en is sindsdien ook een speelbaar karakter geweest in bijvoorbeeld Mario Kart. Nu komt ze als heerser van het theater opnieuw op het toneel in Princess Peach Showtime! Benieuwd of ze deze première overleeft of moet wenen in de coulissen.
Bordspelreview: Château
  • 0
  • 2
In Château ben je architect van een van de twintig historische kastelen. Iedere speler bouwt en puzzelt gelijktijdig aan de plattegrond van zijn château. In deze Roll-and-Write is het de bedoeling om je kasteel zo snel mogelijk te vervolledigen. Elk kasteel komt met zijn speciale bonus om uit te spelen. De eerste speler die alle vakjes in zijn château heeft gemarkeerd, kroont zich tot winnaar van het spel. Benieuwd of de kasteelmuren stand houden!
Bordspelreview: The Lord of the Rings Adventure Book Game
  • 0
  • 2
Zowat alle grote franchises komen uit de schrijfselen van heren uit een ver en minder ver verleden. We hebben George R.R. Martin met zijn Game of Thrones, Frank Herbert met Dune en uiteraard J.R.R. Tolkien met The Lord of The Rings. Voor mij persoonlijk nog steeds de aardvader van de epische fantasie- en avonturenfilms en alles wat erbij hoort. Want in deze volledige wereld in Midden-aarde ontstaan er ook spin-offs zoals The Hobbit en de The Lord of the Rings Amazon-serie. We hebben het uiteraard ook nog over het pakket aan LEGO-sets, videogames en ditmaal ook een Adventure Book Game die de wereld van J.R.R. Tolkien tot leven wenst te brengen. Ben je benieuwd hoe ik me (opnieuw), dankzij uitgever Ravensburger, ondergedompeld hebt in de The Lord of The Rings-franchise, lees dan gerust verder.
Verslag: BeyondGaming @ SpellenFest Brugge
  • 3
  • 6
Op zondag 3 maart vond de allereerste editie van SpellenFest plaats op de campus van Hogeschool VIVES in Brugge. Een regenachtige dag voor velen, maar voor mezelf is het toch weer thuiskomen in de mooiste stad van Vlaanderen. Het regenachtige weer heeft alvast gezorgd voor een zeer mooie opkomst op deze eerste editie. Ben je benieuwd hoe wij de eerste editie ervaren hebben?
Bordspelreview: Terraforming Mars: Het Dobbelspel
  • 0
  • 1
Mars, de rode planeet, heeft steeds een fascinatie uitgeoefend op de mensheid. Als nabije buur op een 225 miljoen kilometer van de aarde, wat een peulenschil is in de ruimte, heeft deze rode planeet steeds een bepaalde aantrekkingskracht gehad. Wensen we deze planeet niet te koloniseren? Wensen we niet een nieuwe thuisbasis om de mensheid er te laten huisvesten? Wensen we ook een Dice Game binnen het Terraforming Mars-universum? Laten we dit snel even toelichten ...
De gamereleases van maart 2024
  • 0
  • 5
We noteren anno 2024, wanneer we een dag langer moeten wachten op de derde maand van het jaar. Genoemd naar de Romeinse God van de oorlog, Mars, die de strijd met de winter gewonnen had. Terwijl wij eerder de strijd zullen aangaan in WWE 2K24, breekt de meteorologische en astronomische lente aan op het noordelijke halfrond, terwijl ook de symbolische herfst aanbreekt op het zuidelijke halfrond. Blij dat de herfst voor ons achter de rug is, waardoor we terug op wetenschappelijke expeditie kunnen trekken in Mudrunner, toch zal Alone in the Dark zorgen voor nog enkele donkere momenten. Wij laten ons alvast niet opsluiten in Prison Architect 2, maar treken de wijde wereld in van het toekomstige Amerika in Horizon Forbidden West. Watch out Princess Peach, want "Maart 2K24" komt op het toneel. It is Showtime!
Bordspelreview: Het Witte Kasteel van Himeji
  • 0
  • 2
Wat hebben James Bond, LEGO-set 21060 en Unesco met elkaar gemeen? Het lijkt op een quizvraag van de Slimste Mens ter Wereld, en het antwoord is verrassend simpel. De gemeenschappelijke noemer bij deze drie is het Witte Kasteel van Himeji. You Only Live Twice met Sean Connery als James Bond werd in 1967 deels opgenomen in het kasteel, de Lego Architecture Set bestaat uit 2125 steentjes en de gekende Japanse roze lentebloesems zorgen voor een majestueuze schoonheid van het beroemdste Japanse kasteel. Onder de witte muren van dit kasteel speelt het verhaal van Het Witte Kasteel van Himeji van 999 Games zich verder af …
Bordspelreview: Earth
  • 0
  • 2
Ongeveer 4,6 miljard jaar geleden begon het verhaal van onze thuisplaneet, de aarde. Meteorietinslagen, vulkanische activiteit en tectonische verschuivingen hebben onze wereld veranderd. Wanneer er ongeveer een drieënhalf tot vier miljard jaar geleden de eerste organische moleculen zich ontwikkelden tot eencellige organismen ontstond het leven, maar heeft zich ook een ongelooflijke diversiteit aan leven ontvouwd. De evolutie heeft het ontstaan van de aarde en leven in de kosmische oersoep tot de huidige complexe ecosystemen omgevormd. Een uniek, maar fragiel evenwicht met een immense rijke verscheidenheid aan fauna en flora. In Earth zal je zelf het best passende ecosysteem moeten opbouwen om te kunnen winnen!
Dit weekend Spel-o-Polis in Sint Niklaas
  • 0
  • 0
De Bokkensprong en bevriende spellenclubs heten iedereen van harte welkom voor de derde-op-een-rij editie van Spel-O-Polis. Deze gezellige beurs vindt plaats op zaterdag 10 februari van 10u00 tot 19u00 in 't Bau-huis in Sint-Niklaas.

Een aantal grote en minder grote uitgevers zijn alvast aanwezig en net als in Spel Antwerpen is er een verkoopstand van Adriaensen en de mogelijkheid om een aantal spellen tweedehands te verkopen of te kopen. De verkooplijst dient wel ten laatste op woensdag 7 februari om 12u00 doorgegeven te worden, dus snel zijn is de boodschap ...

Verder hebben de spellenclubs een aantal topspellen te leen uit de rijke collectie, is er kinderanimatie voor de allerkleinsten voorzien en kan je ook de innerlijke mens versterken met een streekbiertje of een lekker snack. Het lijkt ons alvast een zeer goede start van de krokusvakantie. Tickets zijn via...
De gamereleases van februari 2024
  • 0
  • 2
Wanneer de eerste winterprikken achter de rug zijn, de goede voornemens doorprikt zijn en de eerste examenresultaten binnen sluipen, kunnen we starten aan de kortste maand van het jaar. De extra dag die we dit jaar krijgen, zal alvast nodig zijn en kunnen we goed gebruiken om de gamereleases allemaal te verteren. Dat zowel valentijn en carnaval vallen in deze maand en Tournée Minérale voor de zevende keer passeert, valt in het niets met de titels die op ons afkomen. The Suicide Squad, Mario vs. Donkey Kong, Final Fantasy VII Rebirth, Star Wars, Tomb Raider ... Veel tijd om aan de goede voornemens te werken, schiet er niet meer over. Let's go et bon appetit!
Frostpunk 2 komt er dit jaar aan
  • 2
  • 3
Met de lancering van de officiële gameplaytrailer van Frostpunk 2 kunnen we ons alvast opmaken voor de koude. 11 bit studios hoopt om in de eerste jaarhelft van 2024 Frostpunk 2 uit te brengen voor pc via Steam, de Epic Games Store en GOG.com, waarna later dit jaar de releases voor PlayStation 5 en Xbox Series gepland staan. Microsoft laat Frostpunk vanaf de eerste releasedag spelen via de Game Pass. Frostpunk 2 zal alvast de nodige uitdagingen bieden en het overlevingsinstinct van de leiders aanwakkeren ...

De langverwachte opvolger van de city-builder speelt zich dertig jaar na het oorspronkelijke Frostpunk af. Je bent nog steeds de steward van de stad waarin je volk moet omgaan met keiharde en ijskoude realiteit. Je stad zal gaandeweg groeien, en je zal een dunne lijn bewandelen waarin je keuzes directe impact zullen hebben op de gemoedstoestand van het volk. Armoede in de straten, industriële pijnlijke groei, honger, koude, niet genoeg onderdak, ziektes, ... Niet iedereen kan...
De stembus van de eerste Board Game Arena Awards is geopend!
  • 0
  • 0
Board Game Arena, een onderdeel van Asmodee en de plaats om online bordspellen te spelen met meer dan negen miljoen spelers wereldwijd, kondigt de introductie van de Board Game Arena Awards aan!

Ontdek de meest uitzonderlijke spellen die in 2023 op BGA gekomen zijn en stem op vijf verschillende categorieën op de Game Arena Awards. Met maar liefst tien genomineerden per categorie bieden de Board Game Arena Awards een uitgelezen kans om nieuwe spellen te verkennen. Iedereen met een BGA-account kan stemmen. De titels zijn verdeeld over volgende vijf categorieën:
  • Beste gezelligheidsspel met onder meer My City Roll & Write en Ticket to Ride Europe.
  • Beste reguliere spel met Heat, It's a Wonderful World en Planet Unknown.
  • Beste ruige spel met Earth, Ark Nova, Architecten en Terra Nova...
Song of Nunu: A League of Legends Story eind deze maand naar PS5 en Xbox
  • 0
  • 0
Song of Nunu: A League of Legends Story heeft reeds een eerste positieve passage gemaakt op de Nintendo Switch en pc. Nunu en Willump hebben mij alvast meegenomen op diezelfde Switch eind oktober op een hartverwarmend avontuur in de wildernis van Freljord. In deze adventure game voor één speler ga je als jongentje en yeti samen op stap. Song of Nunu is ontwikkeld door Tequila Works en was reeds aangekondigd op andere platformen.

De PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series- en Xbox One-versie van Song of Nunu worden verwacht op 31 januari. Ik ben benieuwd hoe het ijzige landschap op een next-gen console naar boven komt. Een wereld waar Lissandra de magie van Zwart ijs tot leven laat komen en waar je zij-aan-zij gevechten met andere League of Legends helden zoals Braum, Ornn of Volibear aangaat. Niet enkel Willump wordt gelukkig van dit nieuws...
De gamereleases van januari 2024
  • 0
  • 3
Een nieuw jaar, een nieuw begin! Met een nog steeds gevulde maag van het Kerstmenu, kijken we uit naar een nieuw gamejaar. Op 1 januari de nieuwjaarsbrieven voorlezen bij grootouders, meters en peters, ... om zo de kas te spijzen en nieuwe aankopen terug mogelijk te maken. In de maand januari komen ook de jaarlijkse goede voornemens terug aan bod. Fitnessclubs zullen terug gouden tijden beleven van het aantal nieuwe diëten die opgestart worden na de zoveelste kerstbûche of gevulde kalkoen. Het lijkt erop dat de makers van games ook het gevoel hebben dat we even op de rem moeten staan. We hebben toch een fijne selectie van nieuwe gamereleases samengesteld met een bouquet op elk platform. Geniet van het nieuwe jaar en onderstaande games en ons goed voornemen is alvast om jullie alvast te plezieren met topartikels. Veel gameplezier!
Bordspelreview: De Legenden van Andor: De Eeuwige Kou
  • 0
  • 4
Het land Andor lijdt onder een onnatuurlijke kou. In vier epische legenden ga je met twee tot vier spelers samen aan de slag om de magische dreiging te onderzoeken. Een reis doorheen het vreemde land achter de bergen, waar er geen rust is en de dagen steeds korter worden. Loyale bondgenoten nemen het op tegen pelstrollen en steppenbuffels en een ijskoude sneeuwstorm zal je meermaals uit je positie blazen. Toch zal je het vuur moeten aansteken in je groep om te weten wie achter de dreiging zit van deze Eeuwige Kou. Kan jij Andor bevrijden uit deze Eeuwige Kou?
Bordspelreview: Terraforming Mars: Ares Expedition – Crisis
  • 0
  • 2
Emergency Broadcast! Inwoners van Mars, onze wereld is in crisis! Deze morgen is een C-Klasse asteroïde van ongekende grootte gebotst met komeet C/2214 en veranderde van baan. Twee uur geleden botste hij op onze planeet, vijftig kilometer ten zuiden van de Valles Marineris. De afdaling van de asteroïde heeft een gat geslagen in de atmosfeer en de seismische naschokken hebben een groot deel van de infrastructuur die ons leven hier op Mars ondersteunt, verwoest. Stofwolken die nog steeds opstijgen na de inslag blokkeren de zon en verstikken ons plantenleven. De eerste rapporten van de weinige onderzoeksposten die nog online zijn, zijn catastrofaal. De scheur in de atmosfeer verstoort het broeikaseffect en laat waterdamp ontsnappen. Hoe langer we wachten, hoe kouder onze planeet zal worden. Er is geen tijd om de bevolking te evacueren. Onze enige optie is een race tegen de klok!
Bordspelreview: Inside Job
  • 0
  • 2
In dit “bijna” coöperatieve slagenspel neemt iedere speler een geheime rol aan. Ben je een geheime agent die samen met zijn loyale partners op zoek gaat naar die éne infiltrant? Of ben je juist die infiltrant die verschillende geheime koffers probeert te verzamelen? Wie is er verdacht en waar begint het naar angstzweet te ruiken? Probeer de nodige missies te voltooien en op tijd de infiltrant te ontmaskeren!
Terug
Bovenaan