BeyondGaming

Scoor deze week de derde gratis update voor Mario Strikers: Battle League Football
  • 0
  • 0
Nintendo heeft de derde en laatste (gratis) update voor Mario Strikers: Battle League Football aangekondigd. Deze verschijnt woensdag en luidt de terugkeer van enkele bekende gezichten in.

Mario Strikers: Battle League Football verscheen in juni van dit jaar als exclusieve Switch-titel. Nintendo tovert daarin traditionele voetbal om in een gezellige oorlog, want personages zoals Mario en Bowser doen er natuurlijk alles aan om te winnen.

Zin gekregen om de game een kans te geven? Je kan de gratis demo nog steeds downloaden. Dat doet je rechtstreeks vanop de Nintendo eShop.

Techreview: Nacon RIG 800 Pro HS
  • 0
  • 3
Onlangs konden jullie al de reviews ontdekken van Nacons RIG 300 Pro HS en de RIG 500 Pro HC, die samen met de RIG 800 Pro de nieuwe reeks headsets vormen in het RIG-gamma van Nacon. Terwijl de twee andere modellen eerder laag geprijsd zijn, is de RIG 800 Pro het paradepaardje van de reeks, beschikbaar in drie varianten: de HS voor PlayStation, die ik mocht testen voor deze review, de HX voor Xbox en de HD voor pc. Hoewel je de HS en HX natuurlijk ook kunt gebruiken op pc.
Netflix toont eerste beelden van Valiant Hearts: Coming Home
  • 3
  • 0
Valiant Hearts: The Great War, uitgebracht in 2014, is voor mij eens van de beste indiepareltjes. Ubisoft zorgde voor meeslepend verhaal, erg toffe gameplay, unieke momenten en meer. Tijdens The Game Awards werd een eerste blik geworpen op opvolger Valiant Hearts: Coming Home. De game is een uitbreiding op het meermaals bekroonde Valiant Hearts: The Great War en de eerste van drie mobiele games die Netflix en Ubisoft vanaf 2023 exclusief aanbieden aan Netflix-leden.

Valiant Hearts: Coming Home speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog en is een oprechte en emotionele, verhalende game. Spelers volgen vier onbezongen helden die proberen om te gaan met een overweldigende oorlog in een verhaal over overleven, opoffering en vriendschap. De game brengt een deel van het verhaal van de Harlem Hellfighters in beeld; de eerste Afro-Amerikaanse infanterie-eenheid die meevocht in de Eerste Wereldoorlog en daarmee raciale barrières in binnen- en buitenland doorbrak. Valiant Hearts: Coming...
Preview: Forspoken
  • 2
  • 2
Op 24 januari verschijnt Forspoken, een nieuw openwereldspel van Square Enix waarmee ze duidelijk de westerse markt willen veroveren. De uitgever die vooral bekendstaat voor zijn rijke JRPG-catalogus werpt zich met deze nieuwe titel op een groots avontuur in de trend van openwereldspellen zoals Assassin's Creed, Horizon: Zero Dawn of Immortals: Fenyx Rising. Het was een van de eerste spellen die destijds werden aangekondigd voor de PlayStation 5, onder de naam Project Athia, en het werd verschillende keren uitgesteld, maar binnen een dikke maand zullen we eindelijk als Frey Holland de wereld van Athia kunnen verkennen.
Nieuwe dungeon voor Destiny 2 nu geopend
  • 0
  • 0
Bungie heeft een nieuwe dungeon in Destiny 2, genaamd Spire of the Watcher, gelanceerd. Spelers infiltreren in fireteams van drie spelers een faciliteit op Mars om te helpen om de Warmind Rasputin te herstellen. Spelers kunnen vier Legendary-wapens, een nieuwe armor-set en de nieuwe Exotic-boog Hierarchy of Needs verdienen. Ook kunnen ze een nieuwe Seal en titel genaamd WANTED vrijspelen. Spelers die de Seal voltooien krijgen de mogelijkheid om de WANTED-speld te kopen via Bungie Rewards.

Spelers die vandaag de Spire of the Watcher willen infiltreren kunnen The Witch Queen Digital Deluxe Edition of The Witch Queen Dungeon Key kopen voor 2000 Silver. Deze aankoop bevat ook toegang tot Duality, de eerste Year-5 dungeon. In het huidige seizoen, Season of the Seraph, helpen Guardians de Warmind te herbouwen ter voorbereiding op Destiny 2: Lightfall.

Eerste details bekend over eerste Pokémon Scarlet & Violet-kaarten
  • 0
  • 0
Met de komst van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet werd er een nieuwe generatie Pokémon geïntroduceerd. Ook het kaartspel, het Trading Card Game, is nog ontzettend populair. Uiteraard kan dit kaartspel niet achterblijven. Zo maakte The Pokémon Company bekend dat we binnenkort, vanaf 31 maart 2023 om precies te zijn, de eerste kaarten met de nieuwe generatie Pokémon mogen verwachten. Uiteraard worden er ook nog enkele andere nieuwigheden doorgevoerd.

Als eerste uitbreiding in de Scarlet & Violet-serie, die voor het eerst bekendgemaakt werd tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap 2022, bevat Scarlet & Violet krachtige aanvallen en Ability's en zien we de terugkeer het spelmechanisme 'Pokémon ex', die in elk evolutiestadium voorkomt en een hoog HP heeft. Wanneer een Pokémon ex uitgeschakeld wordt, kost hem dat echter twee Prize-kaarten in plaats van één...
Review: Syberia: The World Before
  • 2
  • 2
De Syberia-franchise is populairder dan de meesten denken. Deze point-and-click avonturengame heeft zelfs een Belgische kant, want de bedenker van de serie is in België geboren. Zijn leven zette hij wel verder in Frankrijk, maar dat even terzijde. De beste man is vorig jaar helaas overleden, maar dat betekent niet dat Syberia de krochten ingestuurd moet worden. De nieuwste in de reeks, Syberia: The World Before, verscheen eerder dit jaar op pc en afgelopen maand voor consoles. Ik ging ermee aan de slag op PlayStation 5.
Podcast  BeyondGaming Podcast | Aflevering 11 | De Keighley Awards in combinatie met veel gamenieuws
  • 0
  • 1
Zondag, tijd dus voor een nieuwe aflevering van onze podcast.

In deze podcast nemen onze hosts @Mr_Po0L en @Quentin Clemens het gamenieuws van de voorbije week onder de loep, bespreken ze de Keighley Awards en kijken ze welke releases er op stapel staan.

De aflevering kan je hieronder terugvinden, alsook via ons YouTube kanaal (vergeet niet te abonneren :fingerguns:):


Leuke ideeën, tips of wil je zelf eens meedoen aan de podcast? Mail dan naar [email protected]
Vergeet ook geen beoordeling achter te laten op onze website.
Bordspelreview: Terraforming Mars
  • 3
  • 7
Dat we op een dag serieus gesjareld zijn op onze planeet, staat vast. Of we daar zelf de grootste hand in gaan hebben is nog onzeker, maar waar ik wel van overtuigd ben is dat we als mensheid op een dag een nieuwe planeet zullen koloniseren. In welke vorm of hoedanigheid, weet ik niet, maar dat neemt niet weg dat we er al niet kunnen over nadenken. Hoe fijn zou het niet zijn om er zelf al eens mee aan de slag te gaan? Dat moet ook Jacob Fryxelius gedacht hebben bij de ontwikkeling van Terraforming Mars. Hoewel het ondertussen al een ouder spel is (2016), staat het op moment van schrijven nog altijd op plaats zes in de top honderd beste spellen op BoardGameGeek. Benieuwd of het spel nog steeds een plek onder de kerstboom verdient? Ontdek het samen met mij in onderstaande review!
Baldur's Gate III markeert augustus als releasedatum
  • 1
  • 2
Het Belgische Larian Studios, een team dat voordien verscheidene Divinity-games ontwierp, werd geselecteerd om na meer dan twintig jaar op de proppen te komen met een opvolger voor Baldur's Gate II! Ongetwijfeld een eer, maar de verwachtingen liggen desalniettemin erg hoog bij menig RPG-fanaten. Net daarom dat het derde deel reeds voor een lange tijd werd verfijnd gedurende diens Early Access-fase en sinds kort is het einde feitelijk in zicht, op basis van een trailer die tijdens The Game Awards opdook. Baldur's Gate III gaat namelijk officieel de deur uit vanaf augustus 2023! Een concrete dag kondigt men echter later aan, maar vanaf volgende week – 14 december om precies te zijn – bespreekt men via een "Panel from Hell" allerlei facetten omtrent het spel, inclusief welke features de komende Early Access-build (patch #9) zal bevatten.

Larian Studios detailleerde tegelijkertijd...
Bordspelreview: Mysterium
  • 3
  • 3
Toen ik hoorde dat Mysterium mijn richting uitkwam om te reviewen, ging ik meteen op onderzoek uit. Qua vormgeving leek het alvast snor te zitten, want je wordt meteen ondergedompeld in de mysterieuze sfeer. Enthousiast als ik was trommelde ik dan ook mijn kompanen op om het spel een eerste keer uit te proberen en te zien of de torenhoge verwachtingen (het spel werd immers in uitgeroepen tot Jeu de L’année 2016) konden worden ingelost. Je komt het te weten in deze review.
Bordspelreview: Oak
  • 0
  • 3
Net zoals het geval is voor videogameontwikkelaars, kon je het aantal Belgische bordspeluitgevers lang op één à twee handen tellen. Maar ook hier komt langzaamaan verandering in. Naast onze Belgische trotsen Repos Production (7 Wonders, Ca$h'n Guns) en Pearl Games (Troyes, Black Angel), zijn er enkele uitgevers die de laatste jaren aan een sterke opmars zijn, waaronder Geek Attitude Games, Jumping Turtle Games en Game Brewer. Die laatste heeft al enkele interessante bordspellen uitgebracht van grootheden uit de bordspellenwereld, zoals van Andreas Steding (Gùgōng, Stroganov) en Michael Kiesling en Wolfgang Kramer (Paris). Maar meer opvallend: ze geven vaak de kans aan Vlaamse ontwerpers die via Game Brewer hun eerste bordspel kunnen lanceren.
Bordspelreview: Savannah Park
  • 0
  • 2
Wie enkele van De Grote Vijf wil zien heeft een drietal mogelijkheden: ofwel boek je een dure reis naar het Afrikaanse continent, ofwel zet je National Geographic op, ofwel haal je Savannah Park in huis. Als liefhebber van het betere bordspel spreekt mijn keuze voor zich en uitgever 999 Games steunde die keuze. Zij stuurden mij namelijk een exemplaar op ter review en ik neem je graag mee op Afrikaans avontuur.
FromSoftware confirmeert Armored Core VI: Fires of Rubicon!
  • 0
  • 1
Geruchten en officiële opmerkingen omtrent het lot van de Armored Core-franchise circuleerden reeds jarenlang, maar The Game Awards brachten eindelijk concrete duidelijkheid over dit specifiek onderwerp. Dat één van FromSoftware's oudere series wel degelijk gaat terugkeren, nadat het een decennium lang onaangeroerd bleef, is vanaf nu een regelrechte feit! Uitgever Bandai Namco plus de makers van (onder andere) Dark Souls, Bloodborne en het recente Elden Ring onthulden tezamen het bestaan van een zesde deel via de onderstaande CGI-trailer, gevolgd door een bevestiging dat het spel volgend jaar op Xbox One, Xbox Series S | X, pc, PlayStation 4 en PlayStation 5 zal arriveren.

Direct-feed gameplay-beelden zullen we jammer genoeg pas in 2023 ontvangen, hoewel beide firma's toch een beetje informatie detailleerden betreffende het verhaal en de stijl van de gameplay. Op de planeet Rubicon 3 ontdekte de mensheid een...
Ervaar Bayonetta's origines in de spin-off Cereza and the Lost Demon
  • 0
  • 1
Bayonetta nam haar tijd om haar derde game los te laten – klik hier voor de recensie van BeyondGaming – en we hoeven ons blijkbaar geen zorgen te maken over het tijdstip van haar volgend avontuur. PlatinumGames en Nintendo besloten namelijk dat ze geen jaren zullen wachten om het universum van de onbeschaamde heks nogmaals te bezoeken, want gedurende The Game Awards deed men Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon uit de doeken. Geen traditionele sequel, maar wel een spin-off die vanaf 17 maart 2023 exclusief op de Nintendo Switch gaat verschijnen.

De titel zegt al veel over het concept en Nintendo gaf daarbovenop aanvullende informatie vrij. Het verhaal brengt Bayonetta's jongere periode in beeld, toen ze als Cereza door het leven ging en slechts een leerling was in het aanwenden van magie. Op een gegeven moment dwaalt ze echter rond in een verboden woud (Avalon Forest) omdat ze haar...
Makers van Celeste werken aan nieuwe titel: Earthblade
  • 0
  • 0
Zocht je in 2018 naar een aartsmoeilijke 2D-platformer, dan stond Celeste je misschien op het lijf geschreven. Destijds werd de titel goed onthaald qua kritisch ontvangst én qua verkoopcijfers, dus het leek zeer waarschijnlijk dat de ontwikkelaars erachter (Extremely OK Games) naar een volgend project zouden overstappen. Dit is inmiddels een realiteit, want gedurende The Game Awards onthulde men Earthblade, een game dat door de developers in kwestie als een "explor-action platformer" wordt omschreven. Extremely OK Games bevestigde tot op heden het spel enkel voor pc en het team voorspelt dat men Earthblade pas tegen 2024 zal voltooien.

De officiële Steam-pagina herbergt op dit moment weinig informatie: in deze game kruip je in de huid van Nevoa, een enigmatische "Child of Fate" wie terugkeert naar de aarde om zo de geschiedenis van deze planeet gradueel te ontcijferen. Als speler doe je dit door de...
Fire Emblem Engage ontvangt meerdere DLC's via een Expansion Pass
  • 0
  • 0
De nieuwste iteratie van de strategische RPG-reeks Fire Emblem arriveert vanaf 20 januari 2023 op de Nintendo Switch, en eind november kregen we meer beelden te zien van de aanwezige gameplay-tactieken. The Game Awards waren volgens Nintendo en het ontwikkelingsbedrijf Intelligent Systems het ideale moment om meer informatie te verspreiden, vandaar dat men tijdens dit evenement gegevens aankondigde die voordien onbekend waren, namelijk het bestaan van een Season Pass. Deze zal meerdere uitbreidingen over verschillende tijdstippen beschikbaar stellen; de relevante trailer plaatsten we alvast op het einde van dit nieuwsbericht.

De eerste lading nieuwe content kun je op dezelfde dag als de release van Fire Emblem Engage downloaden, en qua inhoud mag je alvast het volgende verwachten. Een aantal extra bondgenoten (Emblems) wie afkomstig zijn uit de oudere spellen...
Dead Cells meets Castlevania in DLC
  • 0
  • 0
Bejubelde roguelike metroidvania Dead Cells van Motion Twin krijgt binnenkort DLC genaamd "Return to Castlevania", die zich zoals de titel al doet vermoeden afspeelt in de wereld van Castlevania. De geanimeerde trailer was de eerste aankondiging van The Game Awards. De DLC zou in het eerste kwartaal van 2023 uitkomen, en dat voor alle platforms.

In de handgetekende trailer zien we ons hoofdloos hoofdpersonage het kasteel van Dracula bestijgen met een paar herkenbare personages. Vermoedelijk bevat dit DLC-pakket dus nieuwe wapens, abilities, niveaus, bosses en muziek. Het zou niet de eerste keer zijn dat Dead Cells aan crossovers deed. Zo voegde de "Everyone Is Here"-update reeds content toe dat kwam van de de universa van onder andere Hollow Knight, Blasphemous, Hyper Light Drifter en Guacamelee. Dat het Metroidvania-genre zowel met zowel verse nieuwkomers als terugkomende klassiekers een comeback krijgt, is voor velen bitmuziek in de oren!

Bordspelreview: Mini Rogue
  • 0
  • 4
Mini Rogue is een minimalistische dungeon crawler opgebouwd uit speelkaarten. Je kruipt er in de huid van een held, die zaal per zaal en verdieping na verdieping tot het hart van een diepe kerker doordringt op zoek naar een legendarisch en mysterieus relikwie. In dit coöperatief spel moeten de spelers kiezen hoe en wanneer ze hun middelen inzetten om krachtig genoeg voor de dag te komen tegen steeds moeilijker wordende monsters en gevaren. Willekeurig gegenereerde levels en ontmoetingen maken van elke speelbeurt een unieke ervaring!
Diablo IV verschijnt nog voor de zomer van 2023
  • 0
  • 2
Het is nipt, maar nog vooraleer de volgende zomer aanvat, zullen we met Diablo IV aan de slag kunnen. Blizzard heeft namelijk aangekondigd dat de aRPG vanaf 6 juni beschikbaar zal zijn en dit op PS4, PS5, XOne, Xbox Series S/X alsook pc (uiteraard).

Lilith, een demon, en Inarius, een engel, werkten samen om Sanctuary te creëren. Zo wilden ze ontsnappen aan hun eeuwige leven in respectievelijk de hel en de hemel, maar tientallen jaren na de gebeurtenissen uit Reaper of Souls zitten we twee in een lastige vete verwikkeld. De wereld is - alweer - overspoeld met demonen in alle geuren en kleuren, en dus kunnen we ons binnenkort weer uitleven met de gekende button smashing-gameplay.

Blizzard zou Blizzard niet zijn als ze niet meteen verschillende Collector's Editions zou uitbrengen; hierbij het overzicht:

  • Standard Edition – Includes Open Beta Early Access, the Light Bearer Mount in Diablo IV, the Inarius Wings and Inarius Murloc Pet in Diablo III, the Amalgam of...
Terug
Bovenaan