BeyondGaming

Podcast  BeyondGaming Podcast | Aflevering 10 | De lanceringen van Pokémon en Callisto Protocol staan voor de deur
  • 0
  • 3
Zondag, tijd dus voor een nieuwe aflevering van onze podcast.

In deze podcast kunnen onze hosts @Mrpoelie en @Quentin Clemens voor het eerst 2 gasten verwelkomen: redacteur @Karel-Jan en hoofdredacteur @Joeri. Met z'n vieren nemen ze het gamenieuws van de voorbije week onder de loep en kijken ze welke releases er op stapel staan.

De aflevering kan je hieronder terugvinden, alsook via ons YouTube kanaal (vergeet niet te abonneren :fingerguns:):


Leuke ideeën, tips of wil je zelf eens meedoen aan de podcast? Mail dan naar [email protected]
Vergeet ook geen beoordeling achter te laten op onze website.
Bordspelreview: Suspects en Suspects 2
  • 0
  • 1
Wie moordzaken wil oplossen kan bij de recherche gaan werken. Heb je echter niet die ambitie omdat de staat toch niet investeert in het politionele gebeuren, dan heb je nog een andere mogelijkheid: je koopt Suspects en/of Suspects 2 en je krijgt hiervoor drie moordzaken in één doos. Gelukkig gaat het om fictieve moorden, maar je mag ze dus wel oplossen. Dat doe je in Agatha Christie-stijl en deze stijl kennen we natuurlijk uit videospellen zoals Hercule Poirot. Laat de moordmysteries maar komen.
Bordspelreview: Queensland
  • 0
  • 2
Laten we net geen honderd jaar terug gaan in de tijd. In de jaren '30 werd Australië namelijk geteisterd door een keversoort die alle planten opvreet. Vanuit het exotische Hawaï werd de giftige Cane Toad geïntroduceerd om de suikerrietplantages te beschermen. Op dat kleine eilandje Australië hebben de padden echter geen natuurlijke vijanden, waardoor ze een ware plaag worden. Tot op vandaag zijn de padden nog een pain in the a$$ en is er geen oplossing voor de keversoort. Er is namelijk voldoende ander eten voor de pad. Krijgen we de plaag nog onder controle of smijten we die padden toch niet beter "on tha barbie mate"?
Beeldende Kunst Uitdaging  Foto Uitdaging | POLL | November | Alledaags
  • 28
  • 3
Elke maand dagen de fotografen (of eerder creatievelingen) van BeyondGaming zichzelf uit met een fotochallenge! De bedoeling hierbij is vooral om beter te worden en elkaar wat constructieve feedback te geven. Maar uiteraard is het extra leuk als je wint want dan mag je het onderwerp van de volgende ronde kiezen. Stem nu op jouw favoriete foto en beslis mee de winnaar van deze maand!
Nieuwe trailer voor HBO's The Last of Us geeft fans de kriebels
  • 0
  • 3
Volgende maand is het zover: op 15 januari zal HBO's adaptatie van The Last of Us met Pedro Pascal en Bella Ramsey (Oberyn Martell en Lyanna Mormont uit Game of Thrones) in de hoofdrollen eindelijk onze schermen bereiken. De serie werd geschreven en ontwikkeld door Craig Mazin (ontwikkelaar van HBO's Chernobyl) en Neil Druckmann (zelf ontwikkelaar en creatief hoofd van de Last of Us-games bij Naughty Dog). Deze nieuwe trailer geeft fans heel veel om over te obsederen, maar laat vooral de indruk achter dat de serie met een hoog gehalte van getrouwheid en respect voor het origineel werkt.

Zo kwamen mijn haren overeind bij het horen van Take On Me van A-ha alsook een nieuwe versie van de originele score van Gustavo Santaolalla. Daarnaast krijgen we meerdere voorproefjes van scènes waarop precies dezelfde tekst gebruikt wordt als in de game, of juist net iets verdergewerkt is op een scène. Voor het eerst krijgen we ook wat te zien van Frank, de partner van Bill (respectievelijk...
Bordspelreview: Silhouetters
  • 0
  • 2
Mensen die onze boardgamereviews in de gaten houden, zagen al een aantal reviews passeren van spellen uit de Cartamundi Shuffle-reeks. In deze reeks vinden we zowel losstaande spellen terug als spellen gebaseerd op filmfranchises. Na mijn eerdere review van Friday the 13th, was het nu de beurt aan Silhouetters, een woordspel dat op het eerste zicht doet denken aan Dobble, maar waar toch een andere insteek achter schuilgaat. Daar waar eerstgenoemde vooral snelle reflexen en goede observatieskills vergt, is voor Silhoutters eerder creativiteit een basisvereiste. Benieuwd naar mijn spelervaring? Lees dan zeker onderstaande review!
Monster Hunter Rise baant zich een weg naar Xbox- en PlayStation-consoles
  • 0
  • 0
Het veelgeprezen Monster Hunter Rise bereikte eerder dit jaar nieuwe hoogten met de wereldwijde release van de uitbreiding Monster Hunter Rise: Sunbreak op Nintendo Switch en Steam. Maar het avontuur houdt hier niet op, want het hoogvliegende deel in de Monster Hunter-serie opent binnenkort de poorten van Kamura Village voor spelers op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 en PlayStation 4 op 20 januari 2023. Monster Hunter Rise pre-orders zijn nu open, en de titel zal ook beschikbaar zijn met Xbox Game Pass voor console, PC en cloud bij de lancering.

Monster Hunter Rise bevat aanpasbare optimalisaties, waardoor jagers kunnen genieten van hun reis in 4K-resolutie en 60 FPS op Xbox Series X en PlayStation 5, terwijl het ook 3D-audio biedt voor Xbox Series X|S en PlayStation 5. Ranged en shielded wapens zullen ook gebruik maken van DualSense adaptieve triggers op PlayStation 5. Monster Hunter Rise lanceert op 20 januari 2023 en is nu beschikbaar voor pre-purchase. De game komt...
Bordspelreview: Great Plains
  • 0
  • 1
Ik moet eerlijk toegeven dat, toen ik Great Plains van 999 Games opgestuurd kreeg om te reviewen, ik er nog niet van gehoord had en louter op het design van de doos afgaande was ik eerder sceptisch tegenover het spel. De ontwerpers van het spel, Trevor Benjamin en Brett J. Gilbert, daar had ik dan wel weer van gehoord, gezien beide heren ook de bedenkers zijn van dat ander spel voor twee spelers: Mandala. Aangezien ik wel een fan ben van Mandala, was mijn hoop terug dat ook Great Plains een mooi tussendoortje zou worden voor twee spelers.
Bordspelreview: Splendor
  • 3
  • 2
Als rijke handelaar door het leven gaan, het is mij helaas niet gegeven. Om me toch voor een keertje rijk te voelen, ging ik aan de slag met Splendor. In dit spel kruip je in de huid van een edelstenenhandelaar tijdens de Renaissanceperiode en gebruik je je middelen om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te maken. Uiteraard ben je niet de enige handelaar op de markt en zal je slim moeten omspringen met je rijkdom. Benieuwd naar mijn ervaring? Ontdek het in onderstaande review!
Fotoverslag: Eluveitie & Amorphis @ Ancienne Belgique
  • 0
  • 1
Op 26 november konden vele metalheads hun hartje ophalen, want Eluveitie en Amorphis streken neer in de Ancienne Belgique met hun gezamenlijke tour. En dat niet alleen, want ze brachten ook twee supportacts met zich mee. Dat betekende dus een avondje vol headbangen en harde metal. Nailed to Obscurity kwam eerst het publiek opwarmen, waarna Dark Tranquillity zonder verpinken overnam en het metalfeestje helemaal losbarstte. Amorphis opende de debatten met een harde set vol progressieve deathmetal en deed dat met verve. Het was dan nog niet gedaan, want Eluveitie maakte het helemaal af met hun melodieuze folkmetal waarbij je niet anders kan dan bewegen.
Marvelous Europe toont nieuwe beelden van Loop8: Summer of Gods
  • 0
  • 0
Marvelous Europe heeft vandaag de eerste gelokaliseerde trailer gedropt voor Loop8: Summer of Gods, dat in het voorjaar van 2023 op Switch, PS4, XBOX One en PC via Steam wordt gelanceerd.

De JRPG Loop8: Summer of Gods is een coming-of-age en tijdreizend avontuur en volgt hoofdpersoon Nini en zijn klasgenoten terwijl ze proberen de Kegai te verslaan, demonische entiteiten die de mensheid op de rand van uitsterven hebben gebracht. Opgegroeid op een mislukt ruimtestation dat bekend staat als Hope, keert Nini terug naar de aarde om zijn zomer door te brengen in Ashihara, een van de laatst overgebleven heiligdommen van de mensheid. Begaafd met "Demon Sight", kan Nini zijn speciale verbinding met de goden gebruiken om de wereld opnieuw in te stellen, waarbij hij en zijn bondgenoten bij elke lus de maand augustus steeds opnieuw kunnen beleven totdat ze het goed doen... of de Kegai hen volledig overweldigen.

Plantjes verzorgen in Garden Life
  • 0
  • 0
Nacon en stillalive studios onthulden vandaag een nieuwe trailer voor Garden Life, een sandbox-game waarin spelers hun eigen tuin kunnen maken. In een wonderschone omgeving kunnen spelers naar hartenlust gewassen planten en verzorgen om hun eigen vredige oase te scheppen. Plant en verzorg de tuin van je dromen in deze unieke ervaring die je aanmoedigt je creativiteit helemaal de vrije loop te laten.

Deze hartverwarmende en ontspannende game laat spelers genieten van een charmante stijl en in de realiteit gewortelde gameplay. Kweek je favoriete echte bloemen, struiken, fruit en groentes om je eigen tuin tot leven te wekken. Dankzij procedurele generatie en geavanceerde groeisimulatie, zien geen twee planten er hetzelfde uit - net als in het echt. Houd je tuin vrolijk en bloeiend bij wisselende weersomstandigheden, geef je planten de zorg die ze nodig hebben, ontmoet leuke personages uit je tuingemeenschap en ontdek vele verrassingen!

Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered – nu verkrijgbaar
  • 0
  • 0
Square Enix maakte onlangs bekend dat het nieuwste deel in de geliefde SaGa-serie, Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered nu verkrijgbaar is voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, pc via Steam, iOS en Android. Deze game verscheen oorspronkelijk in 1992 in Japan, en als remake in 2005 in Noord-Amerika en Japan, en is nu voor het eerst in Europa verkrijgbaar.

Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered levert vele verbeteringen en extra’s, inclusief geremasterde graphics, nieuwe ‘quality of life’-toevoegingen voor een betere speelbaarheid, en nieuwe gameplay-features. Spelers volgen de omzwervingen van één van acht hoofdrolspelers, met elk hun eigen doel en verhaallijn, en vormen hun eigen, unieke avontuur met een “Free-form Scenario”-systeem dat ervoor zorgt dat hun acties van invloed zijn op de wereld rondom hen.

Fans van de SaGa-serie kunnen uitkijken naar de Glimmer- en Combo-systemen uit eerdere games, de even iconische als prachtige vormgeving, en een sfeervolle...
Review: Pokémon Violet
  • 4
  • 3
Pokémon, een van mijn allereerste game-ervaringen, dateert al sinds 1996. Zesentwintig jaar later zitten we aan de negende generatie Pokémon, die de kaap van 1000 Pocket Monsters overschrijdt. Na zelf bijna tien jaar geen Pokémon game gespeeld te hebben, waag ik mij opnieuw aan een avontuur waarvoor ik mijn Nintendo Switch nog eens vanonder het stof mag halen.
Techreview: Recon Cloud Hybrid Controller
  • 0
  • 2
Nog steeds word ik soms plots wakker in het midden van de nacht, badend in angstzweet. In de gruwelijke nachtmerries die gepaard gaan met die momenten, word ik gedwongen om met een third party-controller Mario Kart te spelen op mijn Nintendo 64, als twaalfjarige snotneus. Ja, de trauma’s die ik overgehouden heb aan de onfortuinlijke, onofficiële randapparatuur van dat tijdperk, draag ik tot op heden nog steeds mee. Als ik nu ergens een controller spot die niet gefabriceerd werd door Nintendo, Microsoft of Sony, is mijn wantrouwen aanzienlijk hoog. Maar goed, even in alle ernst: ik weet dat er tegenwoordig echt wel degelijke controllers gemaakt worden door andere fabrikanten, al dan niet onder toeziend oog van de consolefabrikanten. Turtle Beach is er zo eentje die al een hele tijd meedraait en een behoorlijke reputatie wist op te bouwen. We onderwerpen in deze review hun nieuwste creatie aan een eerlijk oordeel.
Nieuwe Game Pass-toevoegingen voor december
  • 2
  • 1
Elke halve maand komt een nieuwe lading games naar Xbox Game Pass, dus hier vind je alles wat sinds 1 december veranderd is op de service! Veel goed nieuws voor fans van The Walking Dead, Hot Wheels en Star Wars, alsook voor mensen die al een tijdje uitkijken naar High On Life of Hello Neighbor 2!
Pas wel op voor de games die in december ook verdwijnen van de service, zoals Dragon Quest XI en Firewatch.

Deze games zijn net beschikbaar geworden:
  • Battlefield 2042 (cloud, console en pc via EA Play)
  • Eastward (cloud, console en pc)
  • The Walking Dead: The Final Season (cloud, console en pc)
  • Totally Reliable Delivery Service (enkel op pc)
Deze games worden binnenkort beschikbaar:
  • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (vanaf 6 december op cloud, console en pc)
  • Hello Neighbor 2 (vanaf 6 december op cloud, console en pc)
  • Chained Echoes (vanaf 8 december op cloud, console en pc)
  • Metal: Hellsinger (vanaf 8 december, enkel voor de Xbox One
  • High On...
Review: Return To Monkey Island
  • 1
  • 1
De Monkey Island-games behoorden in de jaren 90 tot de absolute top van het point and click-genre en ze weren uitgegeven door LucasArts. Bedenker Ron Gilbert heeft na de overname van LucasArts door Disney flink moeten onderhandelen om een nieuwe telg te mogen ontwikkelen. Uiteraard is hem dat uiteindelijk gelukt en kunnen we daar nu ook mee aan de slag op de PlayStation 5. Fijn om te weten: veel mensen die meewerkten aan de eerdere games, zijn nu ook voor deze sequel teruggekeerd. Moet Return to Monkey Island het van nostalgie hebben of schuilt er wel degelijk een goede game onder de vernieuwde grafische stijl?
Amnesia: The Bunker zal vanaf maart doen huiveren
  • 0
  • 0
Frictional Games, die bekendstaat voor de horrorserie Amnesia alsook Penumbra en Soma, heeft onthuld dat de volgende Amnesia-game eraankomt, en dat reeds in maart 2023. Amnesia: The Bunker wordt de derde hoofdtitel in de Amnesia-serie. Nadat Amnesia: The Dark Descent een horrorklassieker werd en Amnesia: Rebirth in 2020 weinig fanfare kreeg, wordt het interessant te zien waar ze de games naartoe brengen in wat de ontwikkelaars "een cruciaal keerpunt in de serie" noemen.

Volgens Frictional voegt deze titel heel wat nieuwe elementen toe aan de gebruikelijke horrorformule. Zo zal het zich plaatsvinden in een semi-open wereld en zal de ervaring minder afhankelijk zijn van scripted gebeurtenissen. In de plaats kunnen spelers een sandbox-stijl van gameplay verwachten waarin emergent gameplay een grotere rol speelt. Er zullen dan ook meerdere oplossingen mogelijk zijn voor elk probleem dat je in het spel kan tegenkomen. Ook zal je voor het eerst een wapen hebben, een revolver met...
Bruine streep in je broek dankzij The Callisto Protocol-trailer
  • 1
  • 2
Niemand ontkomt aan de angst! Striking Distance Studios, een studio van KRAFTON, maakt bekend dat The Callisto Protocol, een gloednieuwe scifi survival horrorgame met acteurs Josh Duhamel (Transformers) en Karen Fukuhara (The Boys) nu wereldwijd verkrijgbaar is. The Callisto Protocol voert spelers naar Callisto, de dode maan van Jupiter, in het jaar 2302 en daagt spelers uit om de gruwelen van de Black Iron Prison te overleven en de duistere geheimen van The United Jupiter Company te ontrafelen, nadat een mysterieuze uitbraak Callisto in chaos heeft gestort. De game is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One.

The Callisto Protocol is volgens de uitgever een ware next-generation survival horrorgame met een zenuwslopend sciencefictionverhaal en een bruut nieuw vechtsysteem dat shooting combineert met handgevechten en een krachtig zwaartekrachtwapen om naadloos tussen die twee te wisselen. Spelers moeten van heel dichtbij de afschuwelijke wezens...
Disney onthult eerste Guardians of the Galaxy Vol. 3-trailer
  • 0
  • 1
Als er nu één Marvel-film is waar ik keihard naar uitkijk, dan is het Guardians of the Galaxy Vol. 3. Tijdens de Comic Con Experience 2022 in Brazilië werd door Disney éindelijk de eerste trailer vrijgegeven. Hoewel de eerste beelden er beloftevol uitzien, zijn het vooral teasers naar wat nog moet komen. Wat we wel alvast kunnen verwachten, is de gekende GOTG-humor. Op de officiële release is het nog wachten tot 05/05/2023, maar de trailer kan je hieronder alvast bekijken!


Terug
Bovenaan