Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Sir. K

Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Filmreview: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
 • 1
 • 1
Zoals jullie ondertussen konden lezen in de reviews van Fantastic Beasts and Where to Find Them en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, is het een hobbelig parcours voor schrijfster J.K. Rowling en regisseur David Yates. Daar waar de eerste film een beloftevolle aanzet bleek en de tweede eentje om vlug te vergeten, ontbreekt het de films voorlopig aan een duidelijk en interessant plot en missen ze vooral de magie waar Harry Potter zo om bekend stond. Lukt het de makers om terug een frisse wind in de Wizarding World-franchise te blazen? Je ontdekt het in onderstaande review van de 4K UHD-uitgave van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore! Opgelet: voor wie de eerste films nog niet gezien heeft, bevat deze review mogelijk spoilers!
Filmreview: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
 • 0
 • 1
Dat goede franchises spin-offs mogen krijgen, ben ik het absoluut mee eens! Dat er in dat geval ook wat risico bij komt kijken, uiteraard ook. Toen Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 gedaan was, bleef menig fans verbaasd achter. Was dit nu echt het einde van de franchise? Gelukkig kwam twee jaar later de verlossende boodschap dat er een nieuwe prequel/spin-off op de plank lag. Spannend! Uiteindelijk bleek deze nieuwe filmserie de naam 'Fantastic Beasts' te krijgen. Het zou in totaal om vijf nieuwe filmtitels gaan. Ondertussen mochten we dit jaar reeds de derde film in de rij verwelkomen. Naar aanleiding van deze release werd ook een verzamelbox vrijgegeven, welke de eerste drie films bundelt. We kregen de eer de 4K UHD-uitgave aan een review te onderwerpen. De review van de eerste film, Fantastic Beasts and Where to Find Them, kregen jullie reeds te lezen. Wat ik...
De zusjes Sanderson zijn terug in Hocus Pocus 2-trailer
 • 0
 • 0
De donkere dagen komen eraan. Een beetje magie is dus zeker welkom! Dat moet ook Disney gedacht hebben, die ons vanaf 30/09/2022 het langverwachte vervolg brengen op de originele Hocus Pocus van 1993.

Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy kruipen 29 jaar later opnieuw in de huid van heksen Sarah, Winifred en Mary. Wanneer drie jonge vrouwen per ongeluk de Sanderson-zusjes terugbrengen, blijken ze uit te zijn op wraak. Lukt het hen om voor zonsopgang op Allerheiligen te voorkomen dat de razende heksen een ravage aanrichten in Salem? Je ontdekt het eind deze maand op Disney+!

Prachtige beelden in eerste trailer van Babylon
 • 1
 • 0
Oscarwinnaar Damien Chazelle is een talent pur sang. Met films als La La Land en Whiplash bewees hij Hollywoodwaardig te zijn. Deze getalenteerde regisseur brengt ons nu Babylon, een origineel epos dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren ’20. In dit verhaal van buitensporige ambitie en excessieve uitspattingen schitteren Margot Robbie, Brad Pitt en Diego Calva. We volgen hen in een tijdperk van ongeremde decadentie en corruptie in het vroege Hollywood.

Op de officiële release is het nog even wachten tot 18/01/2023, maar de eerste trailer vinden jullie hieronder terug. Volgens mij alvast eentje om op de watchlist te zetten! Dat bewijzen ook de prachtige posters die onderaan het nieuwsartikel terug te vinden zijn.


Filmreview: Fantastic Beasts and Where to Find Them
 • 5
 • 2
Na het verpletterende succes van de Harry Potter-franchise, mocht een vervolg uiteraard niet uitblijven. Dit kwam er onder de vorm van een spin-off/prequel, genaamd Fantastic Beasts. De filmserie, opnieuw gebaseerd op het werk van J.K. Rowling en met David Yates in de regie, zou bestaan uit vijf nieuwe titels. Dit jaar mochten we reeds de derde film in de rij verwelkomen, namelijk Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Naar aanleiding van deze release werd ook een verzamelbox vrijgegeven, welke de eerste drie films bundelt. We kregen de eer de 4K UHD-uitgave aan een review te onderwerpen. Als eerste op de lijst: de in 2016 uitgebrachte Fantastic Beasts and Where to Find Them!
Filmreview: The Northman
 • 0
 • 2
Love him or hate him, maar als er één ding vaststaat, is het dat Robert Eggers interessante films maakt. Akkoord, zijn werk zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar je kan niet ontkennen dat hij op zijn eigen manier een frisse wind tracht te brengen in het filmlandschap. Dit deed hij eerder met The VVitch en The Lighthouse, twee historische horrorfilms, overgoten met een fantasy-sausje en zijn gekende folklore-elementen, die goed werden ontvangen door het grote publiek. Benieuwd of hem dat ook lukt met zijn nieuwste langspeelfilm: The Northman! Op basis van de review van collega @Karel-Jan leek dit alvast het geval te zijn. Tijd om voor mezelf uit te maken of ik deze mening deel. Je komt het te weten in onderstaande review van de 4K UHD blu-ray!
Werp een blik achter de schermen in nieuwe House of the Dragon-teaser
 • 0
 • 1
Een serie waar erg veel mensen naar uitkijken: House of the Dragon! Deze langverwachte Game of Thrones-prequel gaat van start op 22 augustus en zal exclusief te bekijken zijn via Streamz. In afwachting daarvan worden we in een nieuwe teaser verwend met een aantal onthullende behind the scenes-beelden!

House of the Dragon vertelt het verhaal van House Targaryen en draait om de 'Dans van de Draken', een brute burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren. House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin, en speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit het Emmy-winnende Game of Thrones.

Review: Rabbids: Party of Legends
 • 0
 • 2
Grappige wezentjes met een eigen taaltje, die te pas en te onpas luidruchtige geluiden produceren en voor heel wat slappe lach-momenten zorgen. Nee, ik heb het niet over de Minions, maar over Ubisoft’s Rabbids. Even gekke figuren die op hun eigen manier de boel op stelten weten te zetten. De ideale mascottes dus voor een leuke party-game! Ik waagde me aan de test en ging aan de slag met Rabbids: Party of Legends. Of de langorige gekkerds mij wisten te overtuigen, kom je te weten in onderstaande review!
Geraak in extase door nieuwe teaser-poster van Zillion
 • 2
 • 2
Voor de dertigers onder ons een stuk nostalgie. Voor de jongere leden een naam (en reputatie) die ongetwijfeld een belletje doet rinkelen. Zillion, de populaire Antwerpse danstempel die ten onder ging. De film wordt ondertussen al even geteased, zo ook nu met een nieuwe filmposter. Wie benieuwd is naar de film, nog even tanden bijten tot zijn officiële release op 26/10/2022.

1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een onwaarschijnlijke neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computermarchand uit Meise tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra’s zorgt. Helaas duren ook hier mooie liedjes niet lang...
Actie en adrenaline in officiële trailer van Netflix-film Carter
 • 0
 • 0
Terechtkomen in een dodelijke missie, zonder te weten wie je bent. Het gebeurt Carter (Joo Won) in de gelijknamige Zuid-Koreaanse Netflix-film van de hand van regisseur Jung Byung-gil. Lukt het hem om aan de dood te ontsnappen zonder te weten wie hij is, hoe hij er terecht is gekomen, of wie de mysterieuze stem in zijn oor is die hem ‘Carter’ noemt? Je ontdekt het vanaf 05/08/2022 op Netflix.

The Searchers kondigt releasedatum aan van Three Thousand Years of Longing
 • 0
 • 1
Zonet kondigde The Searchers de releasedatum aan van The Thousand Years of Longing, het epische fantasieverhaal van George Miller (Mad Max), met in de hoofdrollen Tilda Swinton (The French Dispatch, Memoria, …) en Idris Elba (The Avengers, Luther, …). De film zal vanaf 14/09/2022 te zien zijn in de Belgische zalen.

Wanneer een Britse geleerde (Tilda Swinton) in Istanbul met een antiek, magisch flesje een djinn (Idris Elba) oproept, mag ze drie wensen doen in ruil voor zijn vrijheid. Door jarenlange apathie en isolement twijfelt ze over haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt, de wens om bemind te worden.

Spannende trailer voor nieuwe Pretty Little Liars-serie
 • 0
 • 0
Pretty Little Liars zal bij menig serie-liefhebbers een belletje doen rinkelen. De tienerserie, gebaseerd op de boeken van Sara Shepard, stopte in 2017, maar is nu toe aan een nieuw verhaal. In Pretty Little Liars: Original Sin komt een groep tienermeiden in gevaar door het verleden van hun ouders. Een nieuwe, mysterieuze ‘A’ bereidt zich voor om de groep tienermeiden te belagen. Naar verluidt zal de serie ook iets donkerder worden dan zijn voorganger. Benieuwd naar deze nieuwe titel in het Pretty Little Liars-universum? Noteer dan zeker 29 juli 2022. Vanaf dan zal de serie namelijk te zien zijn op Streamz. De trailer kunnen jullie hieronder bekijken!

Review: My Little Pony: Op Avontuur In Hoefdorp Aan Zee
 • 0
 • 0
Ik kan en wil het niet meer ontkennen … Ja, ik geniet best wel van kinderspelletjes! Pfoe, dat lucht op! Nu is het aan jou, want geef toe … je geniet er stiekem ook wel van, toch? In het kids-gamma kwamen we terecht in de stal *gniffel* van Melbot Studios en gingen we aan de slag met My Little Pony: Op Avontuur In Hoefdorp Aan Zee. Dat het een feestje zou worden, stond vast, want dat is waar het in het spel om draait: feest in Hoefdorp aan Zee. Helaas zijn er snoodaards die de sfeer willen bederven. Aan jou om hier een stokje voor te steken! Benieuwd of dit kinderspelletje enkel de jongsten onder ons zou kunnen bekoren, of je als volwassene toch stiekem ook een graantje fun meepikt? Lees het in onderstaande review!
George Clooney en Julia Roberts opnieuw samen aan het werk in Ticket to Paradise
 • 0
 • 1
In goede en kwade dagen, in armoede en rijkdom, in ziekte en gezondheid ... Niet als het afhangt van George Clooney en Julia Roberts in Ol Parker's nieuwste romantische komedie Ticket to Paradise. In deze film spelen ze twee gescheiden ouders die trachten te voorkomen dat hun dochter halsoverkop trouwt met een Indonesische man en daardoor dezelfde fouten maakt die ze zelf ooit maakten. De film zal vanaf 28/09/2022 te zien zijn in de Belgische filmzalen. In afwachting alvast de eerste officiële trailer!

Een verontrustende ontdekking in The Invitation-trailer
 • 0
 • 1
Familie, voor de ene een steun en toeverlaat, voor de andere niet meer dan een bloedband. Evie (Nathalie Emmanuel) heeft na de dood van haar moeder echter geen enkel ander familielid meer. Of tenminste, dat denkt ze … Na het uitvoeren van een DNA-test blijkt namelijk dat ze nog een neef heeft en bijgevolg een hele familie waar ze het bestaan niet vanaf wist. Ze wordt uitgenodigd door haar nieuwe familie voor een bruiloft op het Engelse platteland, maar ontdekt al snel hun verontrustende geheimen en geschiedenis. Lukt het haar om aan de nachtmerrie waarin ze belandt is te ontsnappen? Ontdek het op 24 augustus 2022 in Jessica M. Thompson’s nieuwste film: The Invitation!

Bordspelreview: De Stinkies
 • 0
 • 2
Ik moet zeggen dat zowel mijn zoon als ik de smaak te pakken hebben gekregen met de gezelschapsspelletjes uit de Megableu-kinderreeks. Hoewel mijn vierjarige koter ondertussen zijn favoriet heeft gekozen, was het tijd om nog een nieuw spel aan de test te onderwerpen. Deze keer was het de beurt aan De Stinkies. Mocht het enkel van de naam afhangen, was hij alvast fan. Na een eerste bulderlach gingen we met ons twee aan de slag. Of het spel Oma’s Woeste Waslijn van zijn troon kon stoten, kom je te weten in onderstaande review!
Achter de schermen van 's werelds notoirste sportteams in Legacy: The True Story of the LA Lakers-teaser
 • 0
 • 1
Recent haalden de Golden State Warriors de befaamde NBA Finals-titel binnen. Voor de LA Lakers was de laatste winst in 2020. Hoewel nog vrij recent, zitten ze momenteel toch eerder in een mindere (en dat is nog voorzichtig uitgedrukt) periode. Dat er veel te doen is rond het team waarin LeBron James schittert, spreekt voor zich. Voor fans van de ploeg, maar ook voor liefhebbers van de sport in het algemeen, zal de onthulling van de Disney+ teaser voor Legacy: The True Story of the LA Lakers een welkome boodschap zijn!

In deze documentairereeks over het legendarische basketbalteam, wordt ingezoomd op de opkomst en succes van één van de meest iconische franchises in de professionele sportwereld. LA Lakers CEO, Jeanie Buss, neemt ons als executive producer mee achter de schermen van de familie Buss en brengt ons diepgaande, onthullende interviews met spelers, coaches en managers. De reeks gaat over familie, zaken en macht – en hoe elk van die drie cruciaal zijn voor ware glorie.

Op...
Review: Wonder Boy Collection
 • 0
 • 2
Remasters, reboots, remakes, re…vanallesennogwat. Het lijkt momenteel schering en inslag! Voor sommige titels vind ik het zeker een meerwaarde, voor andere dan weer overbodig. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er zeker niet tegen. Vooral voor mensen die bepaalde klassiekers nooit eerder gespeeld hebben, maar deze nu wel een kans wil geven, is het zeker interessant. Ik ben eerder het type persoon die dan liever zijn oude console nog eens afstoft, op zoek gaat naar die verdomde aansluitkabels die ergens op zolder in een doos vol verstrengelde kabels liggen die toch niemand nog gebruikt en hoopt dat die oude CRT-bak het effectief nog doet (ja, retrogames speel je op een oud scherm!). Uiteraard moet je dan het spel al in je bezit hebben of nog ergens een werkend exemplaar op de kop kunnen tikken. Een spel waarvoor ik toch een uitzondering maakte, was Wonder Boy. Het origineel speelde ik als jonge koter ooit nog op de Sega Master System II, maar de vervolgtitels heb ik helaas...
Review: Let’s Get Fit
 • 0
 • 2
Nieuwjaarsvoornemens, wie kent ze niet … Ondertussen zijn we juni en liggen ze bij de meesten al in de vuilbak. Better luck next year! Ik ben zo’n typische persoon die sporten en diëten steevast op nummer één zet. Dat het doorgaans helaas bij voornemens blijft, bewijzen de confronterende cijfers op mijn weegschaal. Hoewel ik regelmatig een heropflakkering krijg van mijn nieuwjaarsgedachten, blijft het een heuse uitdaging om de moed en de discipline op te brengen om er opnieuw voor te gaan. Gelukkig zijn er een resem aan hulpmiddelen die toch enigszins wat gewicht (gniffel) in de schaal weten te leggen. Gamification is daar één van. Wie kent de alombekende Wii Fit bijvoorbeeld niet? In dat genre heeft ook de Nintendo Switch ondertussen een mooi aanbod weten te vergaren. Denk maar aan games zoals Ring Fit Adventure, Just Dance of Fitness Boxing. In datzelfde rijtje past de nieuwste release van Exkee en Voxler, namelijk Let’s Get Fit. Ik trok mijn (spannende …) sportbroek aan...
The Searchers kondigt acht nieuwe partnerships aan
 • 1
 • 3
Dat The Searchers goed bezig is als distributeur, wisten we al langer. Het verwondert dus niet dat ze in Cannes acht nieuwe prestigieuze projecten in de wacht wisten te slepen! Hieronder een overzicht.

be779a03-2a7a-802d-2eea-997ed04369d2.png


De grootste titel in de rij, is de actiefilm The Beekeeper van de hand van David Ayer en met Jason Statham in de hoofdrol. Hij speelt een gepensioneerde staatsagent, een voormalig lid van de beruchte ‘beekeepers’, een machtige en clandestiene organisatie van ‘deep state operatives’. Wanneer hij een politieke samenzwering ontdekt op het hoogste niveau, houdt niets hem tegen in de strijd voor gerechtigheid.

8ee8ed65-7f95-9181-3bc1-74fc97724f25.png


Robert Zemeckis werkt opnieuw samen met het team achter Forrest Gump, in Here. De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Richard McGuire en speelt zich af op één plek in New England. De...
Bovenaan