Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Sir. K

Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Bordspelreview: De Stinkies
 • 0
 • 2
Ik moet zeggen dat zowel mijn zoon als ik de smaak te pakken hebben gekregen met de gezelschapsspelletjes uit de Megableu-kinderreeks. Hoewel mijn vierjarige koter ondertussen zijn favoriet heeft gekozen, was het tijd om nog een nieuw spel aan de test te onderwerpen. Deze keer was het de beurt aan De Stinkies. Mocht het enkel van de naam afhangen, was hij alvast fan. Na een eerste bulderlach gingen we met ons twee aan de slag. Of het spel Oma’s Woeste Waslijn van zijn troon kon stoten, kom je te weten in onderstaande review!
Achter de schermen van 's werelds notoirste sportteams in Legacy: The True Story of the LA Lakers-teaser
 • 0
 • 1
Recent haalden de Golden State Warriors de befaamde NBA Finals-titel binnen. Voor de LA Lakers was de laatste winst in 2020. Hoewel nog vrij recent, zitten ze momenteel toch eerder in een mindere (en dat is nog voorzichtig uitgedrukt) periode. Dat er veel te doen is rond het team waarin LeBron James schittert, spreekt voor zich. Voor fans van de ploeg, maar ook voor liefhebbers van de sport in het algemeen, zal de onthulling van de Disney+ teaser voor Legacy: The True Story of the LA Lakers een welkome boodschap zijn!

In deze documentairereeks over het legendarische basketbalteam, wordt ingezoomd op de opkomst en succes van één van de meest iconische franchises in de professionele sportwereld. LA Lakers CEO, Jeanie Buss, neemt ons als executive producer mee achter de schermen van de familie Buss en brengt ons diepgaande, onthullende interviews met spelers, coaches en managers. De reeks gaat over familie, zaken en macht – en hoe elk van die drie cruciaal zijn voor ware glorie.

Op...
Review: Wonder Boy Collection
 • 0
 • 2
Remasters, reboots, remakes, re…vanallesennogwat. Het lijkt momenteel schering en inslag! Voor sommige titels vind ik het zeker een meerwaarde, voor andere dan weer overbodig. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er zeker niet tegen. Vooral voor mensen die bepaalde klassiekers nooit eerder gespeeld hebben, maar deze nu wel een kans wil geven, is het zeker interessant. Ik ben eerder het type persoon die dan liever zijn oude console nog eens afstoft, op zoek gaat naar die verdomde aansluitkabels die ergens op zolder in een doos vol verstrengelde kabels liggen die toch niemand nog gebruikt en hoopt dat die oude CRT-bak het effectief nog doet (ja, retrogames speel je op een oud scherm!). Uiteraard moet je dan het spel al in je bezit hebben of nog ergens een werkend exemplaar op de kop kunnen tikken. Een spel waarvoor ik toch een uitzondering maakte, was Wonder Boy. Het origineel speelde ik als jonge koter ooit nog op de Sega Master System II, maar de vervolgtitels heb ik helaas...
Review: Let’s Get Fit
 • 0
 • 2
Nieuwjaarsvoornemens, wie kent ze niet … Ondertussen zijn we juni en liggen ze bij de meesten al in de vuilbak. Better luck next year! Ik ben zo’n typische persoon die sporten en diëten steevast op nummer één zet. Dat het doorgaans helaas bij voornemens blijft, bewijzen de confronterende cijfers op mijn weegschaal. Hoewel ik regelmatig een heropflakkering krijg van mijn nieuwjaarsgedachten, blijft het een heuse uitdaging om de moed en de discipline op te brengen om er opnieuw voor te gaan. Gelukkig zijn er een resem aan hulpmiddelen die toch enigszins wat gewicht (gniffel) in de schaal weten te leggen. Gamification is daar één van. Wie kent de alombekende Wii Fit bijvoorbeeld niet? In dat genre heeft ook de Nintendo Switch ondertussen een mooi aanbod weten te vergaren. Denk maar aan games zoals Ring Fit Adventure, Just Dance of Fitness Boxing. In datzelfde rijtje past de nieuwste release van Exkee en Voxler, namelijk Let’s Get Fit. Ik trok mijn (spannende …) sportbroek aan...
The Searchers kondigt acht nieuwe partnerships aan
 • 1
 • 3
Dat The Searchers goed bezig is als distributeur, wisten we al langer. Het verwondert dus niet dat ze in Cannes acht nieuwe prestigieuze projecten in de wacht wisten te slepen! Hieronder een overzicht.

be779a03-2a7a-802d-2eea-997ed04369d2.png


De grootste titel in de rij, is de actiefilm The Beekeeper van de hand van David Ayer en met Jason Statham in de hoofdrol. Hij speelt een gepensioneerde staatsagent, een voormalig lid van de beruchte ‘beekeepers’, een machtige en clandestiene organisatie van ‘deep state operatives’. Wanneer hij een politieke samenzwering ontdekt op het hoogste niveau, houdt niets hem tegen in de strijd voor gerechtigheid.

8ee8ed65-7f95-9181-3bc1-74fc97724f25.png


Robert Zemeckis werkt opnieuw samen met het team achter Forrest Gump, in Here. De film is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Richard McGuire en speelt zich af op één plek in New England. De...
Spider-Man slingert naar Disney+ op 17 juni
 • 2
 • 1
Friendly neighbourhood Spider-Man slingert vanaf 17 juni ook naar Disney+. In totaal zullen vier titels beschikbaar worden gemaakt, namelijk Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004), Spider-Man 3 (2007) en Spider-Man: Homecoming (2017). Wie deze titels nog niet heeft bekeken, kan daar binnenkort alvast werk van maken. Kleine tip van het huis: Spider-Man 3 mag je gerust op 1,5x snelheid afspelen.

Daarenboven geeft Disney aan dat later dit jaar nog veel meer titels uit het film- en tv-aanbod van Sony Pictures zullen worden toegevoegd. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Filmrechten ... het is me wat!

Spider-Man (2002)
De doorsnee tiener Peter Parker verandert in een buitengewone superheld nadat hij per ongeluk gebeten wordt door een radioactieve spin. Wanneer zijn geliefde oom op beestachtige wijze wordt vermoord tijdens een overval, zweert de jonge Peter zijn krachten te gebruiken om zijn dood te wreken. Hij noemt zichzelf Spider-Man en begint de straten te bevrijden...
Het loopt niet allemaal op wieltjes in nieuwe trailer van Bullet Train
 • 0
 • 2
Een trein delen met de dodelijkste huurmoordenaars ter wereld? Brad Pitt maakt het mee in David Leitch’s (bekend van onder andere Deadpool 2) nieuwe film: Bullet Train. In deze film speelt hij de rol van Ladybug, een onfortuinlijke huurmoordenaar die vastbesloten is om het kalmer aan te doen nadat een te groot aantal missies ontspoord zijn. Het lot heeft echter andere plannen, want Ladybugs nieuwste missie zet hem op een ramkoers met dodelijke huurmoordenaars van over de hele wereld – allemaal met dezelfde, maar tegenstrijdige, doelstellingen – op ’s werelds snelste trein.

Op de officiële release is het nog even wachten tot 3 augustus 2022.

Nieuw beeldmateriaal voor Oscar-winnende regisseur Jordan Peele's nieuwe prent: Nope
 • 0
 • 1
Oscar-winnende regisseur Jordan Peele, bekend van de films Get Out en Us, brengt ons een volgende spannende horrorprent getiteld Nope. In deze film zullen Daniel Kaluuya, Keke Palmer en Steven Yeun te zien zijn als de inwoners van een afgelegen Californische vallei waar een angstaanjagende, bovennatuurlijke ontdekking wordt gedaan.

Een officiële trailer werd reeds onthuld, maar sinds vandaag krijgen we nieuw beeldmateriaal voorgeschoteld in een gloednieuwe trailer. De release is voorzien voor 10 augustus 2022.

Mythisch monster ontwaakt in Netflix' nieuwste teaser voor Noorse film Troll
 • 1
 • 4
Een nieuwe Netflix-film met een groot mythisch wezen. Klinkt al interessant, niet? In de Noorse film Troll maken we kennis met, jawel … een trol. Het oude wezen ontwaakt in de Noorse bergen. Het is aan een groepje helden om te voorkomen dat het monster een dodelijke ravage aanricht.

Regisseur van dienst is Roar Uthaug, gekend van onder andere Tomb Raider (2018). De film zal later dit jaar beschikbaar zijn op Netflix.

Predator prequel krijgt nieuwe trailer!
 • 2
 • 6
Vandaag heeft 20th Century Studios de nieuwe trailer vrijgegeven voor Predator prequel Prey. Deze film speelt zich af 300 jaar voor de gebeurtenissen van Predator en vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Naru. Ondanks dat ze zelf een bekwaam krijger is, is ze opgegroeid in de schaduw van enkele van de meest legendarische jagers die door de Great Plains zwerven. Wanneer gevaar haar kamp bedreigt, gaat ze op pad om haar mensen te beschermen. Haar prooi blijkt een hoogontwikkeld buitenaards roofdier te zijn met een technisch geavanceerd arsenaal. Dat belooft alvast een stevige confrontatie te worden!

Vanaf 6 augustus 2022 zal de film beschikbaar zijn op Star en met andere woorden via Disney+ te streamen zijn in België. Lijkt me alvast eentje om toe te voegen aan je reminders-lijstje!

Fascinerend mysterie in filmadaptatie van wereldbekende beststeller: Where the Crawdads Sing
 • 0
 • 1
Where the Crawdads Sing: een titel die vermoedelijk wel een belletje doet rinkelen. Het verhaal kwam als boek uit in 2018. De titel van Delia Owens haalde de twee daaropvolgende jaren steeds de New York Times Best Seller-lijst. Het hoeft dus zeker niet te verwonderen dat er ook al snel gesproken werd over een filmadaptatie.

En zo geschiedde … Op 17 augustus 2022 mogen we de film verwachten in onze bioscoopzalen. De film zal het verhaal vertellen van Kya, een meisje dat alleen opgroeide in een gevaarlijk moeras in North Carolina. Regisseur van dienst is Olivia Newman. Wat de cast betreft mogen we rekenen op onder andere Daisy Edgar-Jones (Normal People), Taylor John Smith (Sharp Objects) en Harris Dickinson (The King’s Man). In afwachting van de finale release, hieronder alvast de trailer!

Review: Before We Leave
 • 1
 • 4
Lang geleden dat ik me nog eens aan een city builder waagde. Hoewel ik vroeger enorme fan was van games zoals SimCity of tbs-varianten zoals Civilization, is het sinds mijn pc-gaming periode geleden (we spreken hier over meer dan tien jaar) dat ik het genre een kans gaf. Toen Before We Leave werd aangekondigd, trok het meteen mijn aandacht en werd ik opnieuw getriggerd om aan de slag te gaan om van de grond af aan een stad op te bouwen. Toegegeven, het is niet meteen het soort spel dat ik op een console zou spelen, maar ik was toch benieuwd hoe vlot het speelbaar zou zijn op PlayStation 5. Ook benieuwd naar mijn ervaringen? Je leest ze in onderstaande review!
Nieuwe teaser voor Marvel's superheldenserie Ms. Marvel
 • 0
 • 0
Nog iets meer dan een week en het is zover: de officiële release van Ms. Marvel op Disney+! Hoewel al een aantal trailers de revue gepasseerd zijn, brengt Marvel ons een nieuwe teaser waarin we Ms. Marvel's krachten aan het werk zien. Ik ben er nog niet helemaal aan uit of ik wild word van de serie, maar mezelf kennende geef ik ze sowieso een kans, net als andere Marvel-superheldenseries.

In Ms. Marvel wordt Kamala Khan (Iman Vellani) geïntroduceerd, een Amerikaanse tiener die opgroeit in Jersey City. Net als menig andere tieners heeft ze te kampen met onzekerheden, maar dit verandert volledig wanneer ze opeens superkrachten krijgt. Het leven is zoveel beter met superkrachten, toch? Of dit ook voor haar geldt, krijg je te zien in de serie!

Ook The Mandalorian seizoen 3 krijgt releasedatum
 • 0
 • 2
Naast het eerdere nieuws rond Star Wars-series Andor en Skeleton Crew, werd ook de releasedatum bekend gemaakt van The Mandalorian seizoen 3, namelijk februari 2023. In het vervolg van deze populaire serie trekken Mando en Grogu terug op pad, waarbij onder andere Mandalore, de thuisplaneet van de Mandalorians, aan bod zal komen. Aangezien seizoen 2 reeds van oktober 2020 dateert, kijk ik alvast halsreikend uit naar het vervolg!

Nieuwe Star Wars-serie 'Skeleton Crew' aangekondigd
 • 0
 • 1
Tijdens het Star Wars Celebration-event werd heel wat lekkers aangekondigd. Zo ook werd een nieuwe serie, genaamd Star Wars: Skeleton Crew onthuld. In deze serie, met Jude Law in de hoofdrol, zullen we een groep jonge tieners volgen. Klinkt als een tienerserie, maar daarvan beweert Lucasfilm dat het dat absoluut niet is. We zijn benieuwd!

De serie van de handen van Jon Watts, Christopher Ford, Jon Favreau en Dave Filoni zal pas te streamen zijn op Disney+ in 2023. Ik kijk alvast uit naar de eerste trailer.

Eerste beelden en releasedatum van Star Wars-serie Andor vrijgegeven!
 • 0
 • 2
Dat het Star Wars-universum nog niet klaar is met nieuwe content, kunnen we alleen maar toejuichen! Tijdens het Star Wars Celebration-event werden een aantal leuke zaken aangekondigd. Eén daarvan betreft de release van de nieuwe Star Wars-serie, Andor.

In een korte teaser krijgen we de eerste beelden te zien van wat we van de serie mogen verwachten. In deze prequel van Star Wars: Rogue One volgen we de avonturen van Cassian Andor tijdens de vormingsjaren van de rebellen. Kan je ook niet wachten op de eerste afleveringen? Noteer dan zeker 31 augustus in je agenda, want vanaf dan kan je de serie bekijken op Disney+!


Stranger Things seizoen 4 Volume 1 finale trailer beschikbaar!
 • 1
 • 3
Boy, oh boy! Het is bijna zover! Stranger Things seizoen 4! Zoals eerder aangegeven zal het nieuwe seizoen in twee delen worden vrijgegeven. Het eerste deel zal er vanaf vrijdag reeds zijn! Voor het tweede deel dienen we nog even te wachten tot 1 juli.

Naar aanloop van de release werd nu ook de finale trailer van het eerste volume vrijgegeven. Ik kijk er alvast naar uit! Wie trouwens de officiële trailer nog niet bekeken had, verwijs ik graag naar een eerdere berichtgeving. Spannend!

The Boys are back in seizoen 3-trailer!
 • 0
 • 4
Superheldenfilms of -series met een twist. Love them! Eentje die spontaan in het hoofd moet springen is The Boys. De succesvolle serie van de hand van Eric Kripke heeft zonet een officiële trailer gekregen voor het derde seizoen.

In The Boys nemen vigilantes het heft in eigen handen wanneer ze zien dat superhelden hun superkrachten misbruiken. Het team onder leiding van Billy Butcher gaat terug aan de slag in seizoen drie. In dit seizoen krijgen ze hoogte van een mysterieus Anti-Supe-wapen dat hen naar The Seven leidt, een oorlog start en de jacht opent op de eerste superheld: Soldier Boy.

Het nieuwe seizoen zal beschikbaar zijn op Amazon Prime Video vanaf 03/06/2022. Vanaf dan zullen de eerste drie afleveringen worden vrijgegeven. De rest volgt telkens op vrijdag in de daarop volgende weken.

Eerste concept art van Pixar's nieuwste animatiefilm Elemental vrijgegeven
 • 1
 • 0
Wie denkt aan animatiefilms, denkt spontaan wel aan een aantal studio’s. Pixar Animation Studios is daar sowieso eentje van. Voor fans van het genre is het altijd feest als een nieuwe release wordt aangekondigd. Recent werden nu de eerste details vrijgegeven van hun nieuwste animatiefilm Elemental.

De film vindt plaats in een stad gevuld met wezens die verbonden zijn met één van de vier elementen; vuur, water, lucht en aarde. In het verhaal volgen we Ember en Wade, die (hoe kan het ook anders) samengesteld zijn uit tegengestelde elementen. Op de release is het nog wachten tot 16/06/2023, maar in afwachting daarvan werd reeds de eerste concept art vrijgegeven. Ik ben alvast benieuwd naar de trailer!

Elemental.jpg
Bordspelreview: Panda Fun
 • 0
 • 2
Na Oma’s Woeste Waslijn en Yeti in mijn Spaghetti, is het tijd voor Panda Fun! De eerste ervaringen toonden aan dat de lachende oma toch iets beter scoorde bij mini-K dan de statische Yeti. Ik had er dus meteen goede hoop op dat het ‘elektronische spel met muziek’ genaamd Panda Fun ook wel zou gesmaakt worden. Of dat effectief het geval was, kom je te weten in onderstaande review!
Bovenaan