Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Sir. K

Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Bordspelreview: Disney Villainous
 • 1
 • 5
Iedereen heeft helden … maar wat vooral fijn is, is dat helden kunnen veranderen. Dat begint bij je moeder of vader, gaat over op een strip- of filmheld zoals Superman of Spider-Man, en eindigt doorgaans bij één of ander historisch figuur, een sportman of -vrouw, een politieker, een guru, … kortom een rolmodel. Maar ergens vergeten we misschien een stukje held waar we allemaal ooit mee te maken kregen. Een held die meermaals het scherm passeerde. Jawel mensen, ik heb het over helden uit de Disney-franchise. Aladdin, Hercules, Robin Hood, Simba of zelfs de Kleine Zeemeermin, iedereen had wel een Disney-held. Hoe fijn zou het zijn om opnieuw die fantasiewerelden in te duiken? Laat het ons eens proberen met een bordspel van Ravensburger, namelijk Disney Villainous. Of het hen lukt om de Disney-magie uit de films terug te halen, kom je te weten in onderstaande review!
Bordspelreview: IT: Chapter Two
 • 0
 • 0
Halloween ligt ondertussen achter ons, maar dat wilt niet zeggen dat we niet meer kunnen griezelen. Ondanks dat sommige mensen de kriebels krijgen van gezette mannen met witte baarden die cadeautjes brengen, zullen we het voorlopig elders moeten zoeken. Wat dacht je van één van de engste clowns ooit, namelijk Pennywise? Kanshebber, toch? Wie mijn eerdere review van Friday The 13th las, weet dat we momenteel een aantal spellen reviewen uit het Shuffle-kaartspellenaanbod van Cartamundi. In dezelfde reeks is het nu de beurt aan IT: Chapter Two. Benieuwd of deze versie beter beviel dan eerstgenoemde? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Lost Cities: Roll & Write
 • 0
 • 3
Samen op archeologische ontdekking in de diepste krochten van de jungle. Expedities leiden met slechts één doel: schatten veroveren. Nee, het is niet de inleiding van een nieuwe Indiana Jones-film, maar wel van het dobbelspel Lost Cities: Roll & Write. Benieuwd om ook aan de slag te gaan met deze nieuwe Lost Cities-variant? Ik neem je, dankzij uitgever 999 Games die ons een exemplaar opstuurde, graag mee op ontdekkingstocht in onderstaande review!
Movies of the Year 2022 van de redactie
 • 6
 • 8
Afsluiten van een jaar betekent een overvloed aan spijs en drank, bedenken van goede voornemens voor het volgende jaar, maar ook de tijd van de overzichtslijstjes! Naar jaarlijkse gewoonte gingen we ook bij onze redactie ten rade en polsten we naar hun topfilms van het afgelopen jaar. Benieuwd of je enkele pareltjes gemist hebt? Lees dan zeker onderstaande special en vergeet ook zeker niet je eigen aanraders mee te geven in de comments!
Series of the Year 2022 van de redactie
 • 11
 • 5
Lijstjes, lijstjes, lijstjes, ... en nóg meer lijstjes! Op vraag van jullie werden dit jaar niet enkel de beste films en videogames van de redactie van het voorbije jaar in een lijstje gegoten, maar deze keer ook de beste series! Hoewel deze soms iets moeilijker af te lijnen zijn vergeleken met films, stelden we toch een heel diverse lijst van toppertjes samen! Vergeet ook zeker niet jullie eigen toppertjes te vermelden. Veel lees-, maar vooral kijkplezier!
Filmreview: DC League of Super-Pets
 • 0
 • 1
Al sinds jaar en dag worden honden aanzien als de beste vriend van de mens. Hun loyaliteit en enthousiasme zorgen ervoor dat ze het ideale gezelschap zijn. Wat als superhelden ook zo'n levensgezel hadden? In DC League of Super-Pets is dit het centrale thema. In de hoofdrol maken we kennis met Krypto, de compagnon van Superman, maar ook andere bekende DC-personages zullen hun sidekick ontmoeten. Hoewel collega FreakyJP de film al eerder aan een review mocht onderwerpen, was het nu de beurt aan de blu-ray uitgave die ik zelf graag onder handen nam. Wat ik ervan vond, kom je te weten in onderstaande review!
Bordspelreview: Shit Happens
 • 4
 • 5
Je kent ze wel: de snelle, ludieke partygames waar mensen kunnen van genieten zonder per se boardgamefan te zijn. Op gezapige avonden onder vrienden is het al fijn om eens zo’n spel op tafel te gooien. Vereisten? Leuk, simpel in opzet, makkelijke spelregels, maar bovenal bevorderlijk voor de lachspieren! Dat is ook wat Goliath beoogde toen ze Shit Happens op de markt brachten. Of ze in hun opzet geslaagd zijn, ontdek je in onderstaande review!
Bordspelreview: Terraforming Mars
 • 3
 • 7
Dat we op een dag serieus gesjareld zijn op onze planeet, staat vast. Of we daar zelf de grootste hand in gaan hebben is nog onzeker, maar waar ik wel van overtuigd ben is dat we als mensheid op een dag een nieuwe planeet zullen koloniseren. In welke vorm of hoedanigheid, weet ik niet, maar dat neemt niet weg dat we er al niet kunnen over nadenken. Hoe fijn zou het niet zijn om er zelf al eens mee aan de slag te gaan? Dat moet ook Jacob Fryxelius gedacht hebben bij de ontwikkeling van Terraforming Mars. Hoewel het ondertussen al een ouder spel is (2016), staat het op moment van schrijven nog altijd op plaats zes in de top honderd beste spellen op BoardGameGeek. Benieuwd of het spel nog steeds een plek onder de kerstboom verdient? Ontdek het samen met mij in onderstaande review!
Bordspelreview: Silhouetters
 • 0
 • 2
Mensen die onze boardgamereviews in de gaten houden, zagen al een aantal reviews passeren van spellen uit de Cartamundi Shuffle-reeks. In deze reeks vinden we zowel losstaande spellen terug als spellen gebaseerd op filmfranchises. Na mijn eerdere review van Friday the 13th, was het nu de beurt aan Silhouetters, een woordspel dat op het eerste zicht doet denken aan Dobble, maar waar toch een andere insteek achter schuilgaat. Daar waar eerstgenoemde vooral snelle reflexen en goede observatieskills vergt, is voor Silhoutters eerder creativiteit een basisvereiste. Benieuwd naar mijn spelervaring? Lees dan zeker onderstaande review!
Bordspelreview: Splendor
 • 3
 • 2
Als rijke handelaar door het leven gaan, het is mij helaas niet gegeven. Om me toch voor een keertje rijk te voelen, ging ik aan de slag met Splendor. In dit spel kruip je in de huid van een edelstenenhandelaar tijdens de Renaissanceperiode en gebruik je je middelen om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te maken. Uiteraard ben je niet de enige handelaar op de markt en zal je slim moeten omspringen met je rijkdom. Benieuwd naar mijn ervaring? Ontdek het in onderstaande review!
Disney onthult eerste Guardians of the Galaxy Vol. 3-trailer
 • 0
 • 1
Als er nu één Marvel-film is waar ik keihard naar uitkijk, dan is het Guardians of the Galaxy Vol. 3. Tijdens de Comic Con Experience 2022 in Brazilië werd door Disney éindelijk de eerste trailer vrijgegeven. Hoewel de eerste beelden er beloftevol uitzien, zijn het vooral teasers naar wat nog moet komen. Wat we wel alvast kunnen verwachten, is de gekende GOTG-humor. Op de officiële release is het nog wachten tot 05/05/2023, maar de trailer kan je hieronder alvast bekijken!


Bordspelreview: The Floor is Lava
 • 1
 • 1
“De vloer is lava!!”. Een zin die ouders met jonge kinderen ongetwijfeld al zullen gehoord hebben. Een spelletje dat al erg oud is, maar dat nooit actueler was als op vandaag. Zo actueel dat er niet enkel een Netflix-serie van bestaat, maar ook een bordspel voor kinderen! Mijn zoon van vijf hoefde zich niet te laten overtuigen om samen met papa het behendigheidsspel van Goliath aan een review te onderwerpen. Of deze titel ons beviel, kom je te weten in onderstaande review!
Filmreview: E.T. The Extra Terrestrial 40th Anniversary blu-ray
 • 1
 • 1
Hoewel ik mezelf als filmliefhebber beschouw, probeer ik zo weinig mogelijk films te herbekijken en de voorkeur te geven aan potentieel onontdekte pareltjes. Voor sommige klassiekers kan ik uiteraard niet anders dan een uitzondering maken. Eentje die zeker in dat rijtje past is E.T. The Extra Terrestrial. Naar aanleiding van zijn veertigjarig bestaan, werd ons de blu-ray toegestuurd. Benieuwd of deze prent van Steven Spielberg de tand des tijds kon doorstaan? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Azul
 • 1
 • 3
Boardgamefans zullen ongetwijfeld al gehoord hebben van Azul. Hoewel het spel ondertussen al een aantal jaren bestaat, plaatst Asmodee het terug in de kijker onder een nieuw Unbox Now-label. Het ideale moment om ermee aan de slag te gaan en het aan een review te onderwerpen! Samen met redacteur @Tova begaf ik mij in de wondere wereld van het tegelleggen en waanden we ons, vergezeld van een fris biertje, in het Spaanse Alhambra. Benieuwd naar onze bevindingen? Ontdek het in onderstaande review!
Review: Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway
 • 0
 • 0
Het lijkt wel alsof we de laatste tijd met kartgames om de oren worden geslagen. Na PAW Patrol en de Smurfen is het nu de beurt aan andere tekenfilmfiguren. Bamtang Games en GameMill Entertainment brengen ons namelijk een derde vervolg op de Nickelodeon Kart Racers-franchise. Ook deze opvolger, die Slime Speedway werd gedoopt, is gebaseerd op een legio aan karakters uit de animatiereeksen van Nickelodeon. Hoe ik het er vanaf bracht met SpongeBob, Garfield, Aang, de Teenage Mutant Ninja Turtles, … aan het stuur, kom je te weten in onderstaande review!
Speelgoedreview: Peek-A-Zoo
 • 1
 • 2
De grootste uitdaging in de wereld? Ongetwijfeld een kind opvoeden. Ondanks alle liefdevolle en tedere momenten, zal elke ouder ook de momenten van frustratie kennen. Het eerste jaar waren dat voor ons de slaap- en eetgewoonten, maar nadien kwam het eigen willetje en wat ze noemen ‘de peuterpuberteit’. Hoewel dit een uitdagende periode kan zijn, is het ook de tijd dat je kind erg veel kennis opdoet en nieuwe vaardigheden ontwikkelt. Het ideale moment dus om ze klaar te stomen voor de kleuterklas! Hoe beter dan spelen en leren combineren? Dit is ook wat SmartGames dacht. In hun reeks van educatief speelgoed, mocht ik zelf aan de slag met Peek-A-Zoo. Benieuwd of het de moeite zou zijn voor jouw peuter? Ontdek ik het in onderstaande review.
Eerste trailer vrijgegeven voor John Wick: Chapter 4
 • 0
 • 2
Keanu Reeves is eindelijk terug als badass John Wick! Ook in deze vierde film zal hij alles uit de kast moeten halen om het opnieuw op te nemen tegen een aantal beruchte figuren uit het criminele milieu. Na te zijn verraden, besluit hij het samen met Bowery King (Laurence Fishburne) de strijd aan te gaan met de gehele High Table. Ze zullen de wereld rond moeten trekken om het op te nemen tegen de grootste gangsters van de onderwereld. Benieuwd of hij hier heelhuids zal uit geraken!

Op de release is het nog wachten tot 24 maart 2023, maar in afwachting daarvan kunnen we alvast watertanden van Lionsgate’s eerste officiële trailer.

Bordspelreview: Friday the 13th
 • 0
 • 1
De dagen korten, het weer wordt guurder, en jawel … Halloween is in aantocht. Een tijd om lekker gezellig onder een knus dekentje in je luie zetel de warmte op te zoeken en te griezelen voor de televisie. Natuurlijk zijn er naast de vertrouwde kijkbuis nog andere manieren om het griezelfeest te eren. Voor velen misschien een iets minder voor de hand liggende: bordspellen! Het is in dat kader dat onderstaande bordspelreview zich bevindt. Deze keer is het de beurt aan een titel uit het Shuffle Go-kaartspellenaanbod van Cartamundi, namelijk Friday the 13th. Wat film betreft, alvast een ware klassieker in zijn genre. Of dat ook geldt voor het kaartspel, kom je te weten in onderstaande review!
Review: PAW Patrol: Grand Prix
 • 4
 • 1
Stilstaan is achteruitgaan! Bij BeyondGaming trachten we er dus steeds naar om aan de wensen van onze alsmaar breder wordende community tegemoet te komen. Ook de kleinsten onder ons mogen niet vergeten worden! Voor wie het nog niet zou weten, we hebben daarom ook een ‘Kids’-sectie, die je kan bereiken via kids.beyondgaming.be. Games, films, series, bordspellen, … kortom, voor ieder wat wils! Daar voeg ik vandaag graag een review aan toe van Outright Games’ PAW Patrol: Grand Prix. Benieuwd of deze racer iets is voor jouw kleine spruit, of geniet je stiekem ook weleens van een kinderspel? Lees dan zeker verder!
Filmreview: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
 • 2
 • 1
Zoals jullie ondertussen konden lezen in de reviews van Fantastic Beasts and Where to Find Them en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, is het een hobbelig parcours voor schrijfster J.K. Rowling en regisseur David Yates. Daar waar de eerste film een beloftevolle aanzet bleek en de tweede eentje om vlug te vergeten, ontbreekt het de films voorlopig aan een duidelijk en interessant plot en missen ze vooral de magie waar Harry Potter zo om bekend stond. Lukt het de makers om terug een frisse wind in de Wizarding World-franchise te blazen? Je ontdekt het in onderstaande review van de 4K UHD-uitgave van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore! Opgelet: voor wie de eerste films nog niet gezien heeft, bevat deze review mogelijk spoilers!
Bovenaan