Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Sir. K

Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Review: What the Duck
 • 0
 • 0
Bij BeyondGaming geven we ook graag de kans aan indie games. Eentje die meteen in het oog sprong, door de titel alleen al, maar ook door de korte inhoud, was ‘What the Duck’. Een actie-RPG overgoten met een sausje van humor? Laat maar komen! Of ik even enthousiast was na het spelen van de game, kom je te weten in onderstaande review!
Review: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen
 • 0
 • 2
Jawel liefste smurfertjes, daar zijn we weer met een nieuwe telg uit de bekende smurfenfranchise! Na de positieve ervaring met De Smurfen: Missie Vileaf, was ik absoluut nieuwsgierig naar deze nieuwe titel. Ook nu bevinden onze blauwe helden zich in een penibele situatie. In een poging om zijn nieuwste revolutionaire uitvinding, de SmurfoMix, te verbeteren, ontbreekt Knutselsmurf nog één ingrediënt: de Groene Steen. Hoe kan het ook anders dan dat deze bij hun aartsvijand Gargamel ligt. In een poging om de Groene Steen te bemachtigen, loopt het echter volledig uit de hand en explodeert de steen. Groene scherven verspreiden zich over het Vervloekte Land, maar erger … de kwaadaardige Stolas wordt vrijgelaten. In tegenstelling tot wat we gewoon zijn, zullen de dappere smurfen het deze keer niet tegen Gargamel opnemen, maar zullen ze zij aan zij het Vervloekte Land trachten te herstellen en...
Bordspelreview: District Noir
 • 0
 • 2
“I’ll make him an offer he can’t refuse.” – Don Corleone. Eén van de meest legendarische filmquotes die meteen aan de maffia doet denken. Nee, we gaan het deze keer niet hebben over de bekende gangsterfamilie uit het New York van de jaren ‘40, maar wel over District Noir, een zeer omstreden fictief gebied in Hoboken, New Jersey zo’n tien jaar later. Aan het hoofd van de grootste criminele organisaties wedijveren machtige leiders om territorium en steun, waarbij ze op elke mogelijke manier hun invloed proberen uit te breiden. Wie District Noir te pakken krijgt, krijgt de hele stad in handen. Aan jou om in dit tweespeler kaartspel van 999 Games de controle te grijpen!
Bordspelreview: Atiwa
 • 3
 • 5
De naam zal voor velen niet meteen bekend in de oren klinken, maar de Atiwa Range is een regio in zuidoost Ghana, die bestaat uit een reeks van steile heuvels en groene bosreservaten. Omwille van de milieuverontreinigende mijnbouw krijgt deze regio het echter zwaar te verduren. Fauna en flora moeten eraan geloven. Dit is meteen ook het thema in Atiwa, een spel op naam van Uwe Rosenberg en uitgegeven door 999 Games. Hoofdrolspelers in deze iteratie zijn de vleerhonden (een soort fruitetende ‘vleermuis’). Deze dieren, die hoofdzakelijk ’s nachts leven, gaan op zoek naar fruitbomen, verorberen het fruit en scheiden nadien bij hun terugvlucht de zaden uit, welke opnieuw aanleiding geven tot herbebossing van de regio. Dat het erg nuttige dieren zijn in deze Atiwa-regio staat vast, maar weten Uwe Rosenberg en 999 Games dit thema om te toveren in een interessant en amusant bordspel? Je ontdekt het in onderstaande review!
BeyondGaming @ Spellenspektakel 2023 FACTS-editie
 • 0
 • 8
Ook dit jaar sloegen het Belgische popcultuurfestival FACTS en het Nederlandse bordspellenevenement Spellenspektakel de handen in elkaar. Net als vorige editie mochten bord-, kaart- en rollenspellen niet ontbreken! Place to be? Hal 7 in Flanders Expo. Met een gezonde portie bordspelgoesting gingen Tova, stevenvv en ikzelf langs de talrijke demostanden, bordspelwinkeltjes en interessante bordspeluitgevers. Een impressie van onze avonturen, krijg je te lezen in onderstaande special!
Bordspelreview: Diabolik: Heists and Investigations
 • 0
 • 2
Het doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar Diabolik is één van de populairste reeksen in de geschiedenis van de Italiaanse comics. Reeds in 1962 ontstond deze antiheld van de hand van de zusjes Angela en Luciana Guissani. Hij was zodanig populair dat er zelfs een heel subgenre door ontstond, Fumetti neri of ‘zwarte comics’ genaamd. Zie het als een mix van Italiaanse misdaad, film noir en Italiaanse horror. Het hoeft niet te verwonderen dat dergelijk populair thema ook interesse wekte binnen de bordspelwereld. Een samenwerking van designer Luca Maragno, tekenaar Matteo Buffagni en Uitgever Ares Games leidde tot het gelijknamige bordspel. Benieuwd of ze de Italiaanse comic vibe goed wisten weer te geven? Je ontdekt het in onderstaande review!
Filmreview: The Flash 4K UHD blu-ray
 • 1
 • 3
De snelste superheld ter wereld, nee niet Superman of Shazam, maar wel Barry Allen, a.k.a. The Flash! Wie fan is van comics kent ongetwijfeld deze Amerikaanse superheld uit het DC Comics-universum. Het personage ontstond reeds in de jaren ’40, maar de eerste liveaction verfilmingen verschenen (naast een bijrol in Legends of Superheroes in ’79) in de jaren ’90. Sindsdien zagen we The Flash ook opduiken in films zoals Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad, Justice League, et cetera. Als nieuwste telg binnen het DCEU (DC Extended Universe) verwelkomen we nu ‘The Flash’ van Andy Muschietti. Mijn collega @Karel-Jan bracht ons eerder een review van deze film. Zelf voelde ik de 4K UHD blu-ray aan de tand. Benieuwd of ik er toch een geheel andere mening op nahoud en of de 4K UHD-uitgave de moeite waard is? Je ontdekt het in onderstaande review!
Review: Smurfs Kart
 • 0
 • 0
“Wat smurf je me nou grote smurf?! Alweer een kart racer?!”. Jawel, alweer een kart racer. Na Mario Kart, Nickelodeon Kart Racers, Crash Team Racing en zoveel meer is het deze keer de beurt aan onze blauwe vrienden. “Hoe, maar zij hebben toch al een Kart Racer gesmurft?” Jawel, ook dat klopt. Hoewel het spel reeds in november 2022 verscheen op Switch, is het deze keer de beurt aan de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. En vooraleer het je de oren uitsmurft, beloof ik plechtig dat dit de laatste keer is dat ik ‘smurf’ smurf. Deal? Deal!
Bordspelreview: Wurst Case Scenario
 • 0
 • 1
Je hebt zo van die dagen dat alles lijkt tegen te zitten. Wat je ook doet, een positieve uitkomst zit er niet meer in. Dat moeten ook de worsten gedacht hebben in Wurst Case Scenario. In dit hilarische kaartspel van ontwikkelaar Mathias Rossie en uitgever Jumping Turtle Games zijn een reeks worsten tot leven gekomen. Echter één heikel punt: het blijkt over een slechte batch te gaan, waardoor er maar één oplossing mogelijk is … alles terug door de vleesmolen! Aan jou en je tegenspelers om hier een stokje trachten voor te steken. Ook benieuwd hoe deze absurde situatie zicht ontvouwt? Lees dan zeker onderstaande review!
Review: Disney Illusion Island
 • 3
 • 3
Als vader van twee jonge pagadders kijk ik regelmatig welke familiespellen er beschikbaar zijn ter review. Het hoeft niet te verwonderen dat Disney Illusion Island meteen in het oog sprong. Ondanks dat Mickey en zijn bende al ‘van voor hun tijd’ is, kennen ze de olijke muis en zijn vrienden als de beste. Met een overenthousiaste vijfjarige en een driejarige toeschouwer aan mijn zijde ging ik de uitdaging aan en begaf ik me in de wondere wereld van Monoth. Benieuwd naar onze avonturen? Lees dan zeker verder!
Bordspelreview: Brood & Bier
 • 0
 • 4
Overleven op brood en bier. Het klinkt wat als de Gentse Feesten die momenteel ten volle bezig zijn. In deze review gaan we het helaas niet hebben over zatte Gentenaren of buitensporige groepsactiviteiten, maar wel over het nieuwste tweespelerspel van Scott Almes, uitgegeven door 999 Games. Jawel lieve lezertjes, we gaan zelf aan de slag om brood en bier te maken. Om in het thema te blijven voorzagen @Tova en ikzelf alvast de nodige ‘droogjes en natjes’ en gingen we als leiders van twee rivaliserende dorpen de uitdaging aan.
Bordspelreview: Evergreen
 • 0
 • 7
Dat we de planeet zo aangenaam mogelijk moeten maken voor onszelf en onze nakomelingen staat vast. Dat de natuur hier een essentiële rol in speelt eveneens. Ook binnen de bordspelwereld is dit een populair thema. Denk maar aan spellen zoals Terraforming Mars, Earth of Photosynthesis. Ook in Evergreen is dit het centrale uitgangspunt en is het de bedoeling dat je je eigen planeet van een weelderig ecosysteem voorziet. Dit doe je door kiemen te planten en ze te laten groeien tot fantastische bomen. Ik ging alvast met enkele andere redactieleden van BeyondGaming de uitdaging aan. Of het ons lukte om afzonderlijke bomen te laten uitgroeien tot weelderige bossen en hierbij de nodige punten te sprokkelen, ontdek je in onderstaande review!
Bordspelreview: Chronicles of Avel
 • 0
 • 2
Helden en heldinnen, hou jullie klaar om het kasteel van Avel te verdedigen! Van zodra de zwarte maan verschijnt, zullen het Beest en zijn monsters het kasteel bestormen en proberen te vernietigen. Het is aan jullie om dit te voorkomen en gewapend en uitgerust de strijd aan te gaan. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om jullie strijders te versterken en de tegenstanders te vertragen. Lukt het jullie om het kasteel te verdedigen? Wij waagden alvast een poging. Of we in onze opzet slaagden en hoe onze ervaring met het spel was, kom je te weten in onderstaande review!
Bordspelreview: SetUp
 • 0
 • 4
Deckbuilders, dungeon crawlers, worker placements, … voor elke bordspelfan is er wel een genre waar hij zich in kan vinden. Wil je echter met het gezin of niet-bordspelfans een spel spelen, dan is een simpele uitleg en setup aangewezen. Laat dat nu net zijn wat SetUp (pun intended) te bieden heeft! Met SetUp brengt Asmodee ons een nieuwe Rummikub-variant met een extra dimensie. Benieuwd of deze beviel? Je leest het in onderstaande review!
Filmreview: Fast X
 • 3
 • 5
“I don’t have friends, I got family.” Eén van de meest legendarische quotes van Fast & Furious-held Dominic Toretto. En die familie blijft groeien, in de ondertussen tiende film uit de franchise. Met mijn eigen family @Karel-Jan trok ik naar de première van Fast X en konden we naast een lekker hapje, een drankje en zwoele beats uiteraard ook genieten van de nieuwste telg in de Fast & Furious saga. Please, sit back, relax and enjoy the review!
Bordspelreview: De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior
 • 0
 • 4
Wat is er leuker dan op regenachtige dagen een bordspel spelen met het hele gezin? Toegegeven, met jonge kindjes soms nog een uitdaging, maar desondanks vind ik het steeds erg leuk om op zoek te gaan naar het ideale familiespel. Deze keer stond De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior (Quacks & Co.: Quedlinburg Dash) op het menu, de familievriendelijke variant van het alomgekende Kwakzalvers van Kakelenburg. Benieuwd of dit spel voor een leuke namiddag zorgde of het eerder ontaarde in een gezinsdrama? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Marvel Villainous: Infinite Power
 • 1
 • 6
Jullie zagen al enkele reviews passeren uit het Disney Villainous-universum. Naast de originele telg, die ik zelf reviewde en een hele reeks uitbreidingen met Disney-slechteriken, brengt Ravensburger ons ook een andere variant, namelijk Marvel Villainous Infinite Power. Geen Jafars, Scars of Cruella’s, maar wel Ultron, Thanos, Hela, Killmonger en Taskmaster zwaaien hier de plak! Benieuwd of enkel het thema verschilt, of ook de spelervaring geheel anders wordt? Ontdek het in onderstaande review!
BeyondGaming @ FACTS Spring Edition 2023
 • 0
 • 8
Naar ondertussen halfjaarlijkse gewoonte was het terug tijd om BeyondGaming te vertegenwoordigen op FACTS! Voor de liefhebbers van comics, anime, cosplay, scifi, fantasie, video- en boardgames, fantasieseries Naar ondertussen halfjaarlijkse gewoonte was het terug tijd om BeyondGaming te vertegenwoordigen op FACTS! Voor de liefhebbers van comics, anime, cosplay, scifi, fantasie, video- en boardgames, fantasieseries en -films dé place to be! De beurs die staat voor Fantasy, Animation, Comics, Toys and Scifi vierde deze editie tevens zijn dertigste verjaardag! Benieuwd of het een nóg magischere ervaring beloofde te worden! Bovendien een dikke merci aan Day One MPM om dit steeds mogelijk te maken voor ons!en -films dé place to be! De beurs die staat voor Fantasy, Animation, Comics, Toys and Scifi vierde deze editie tevens zijn dertigste verjaardag! Benieuwd of het een nóg magischere ervaring beloofde te worden! Bovendien een dikke merci aan Day One MPM om dit steeds mogelijk te...
Review: The Park Playground VR
 • 0
 • 7
Virtual Reality bestaat al even, maar wordt alsmaar beter en realistischer. In die mate dat er ondertussen VR-ervaringen worden aangeboden op grote schaal. Je hoeft dus zelf geen dure VR-brillen in huis te halen om deze wereld te ontdekken. Bij The Park Playground kan je dergelijke VR experiences aangaan. Wij trokken met een delegatie redacteurs naar de vestiging in Kortrijk en onderwierpen de ervaring aan een kritische kijk. Benieuwd of dit ook iets voor jou is? Ontdek het in onderstaande review!
Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe
 • 0
 • 0
“Gaan we nog eens met het roze mannetje spelen papa?” Een vraag die ik de laatste maanden geregeld te horen kreeg van mijn vijfjarige zoon. Ik heb het niet over The Pink Panther, My Little Pony of één of andere Care Bear, maar wel over Kirby, het alomgekende Nintendo-personage. Na Kirby en de Vergeten Wereld, waarvan ik reeds eerder een review neerpende, was hij in alle staten toen hij zag dat er een nieuwe Kirby beschikbaar was. Deze keer was het de beurt aan Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, een heruitgave van de Nintendo Wii-klassieker: Kirby’s Return to Dream Land. Benieuwd of deze titel ook in de smaak viel? Ontdek het in onderstaande review!
Terug
Bovenaan