Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Sir. K

Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Filmreview: Puss in Boots 2-Movie Collection blu-ray
  • 0
  • 2
Dat succesvolle franchises regelmatig worden uitgemolken staat vast. Dat is niet anders voor DreamWorks’ alom gekende animatiereeks Shrek. Hoewel de makers de verhaallijnen best op een hoog niveau wisten te houden, bleek de inspiratie toch wat op en gooiden ze het over een andere boeg, namelijk een spin-off. Nee, het was niet de knotsgekke Donkey die een eigen reeks kreeg, maar wel de stoere, maar evenzeer lieflijke Puss in Boots die zijn eigen koers mocht varen. Voor wie de films nog nooit gezien heeft, of ze eens opnieuw wil bekijken, kan de blu-ray verzamelbox een leuke optie zijn. Wij kregen alvast een exemplaar toegestuurd, waarvan je de review hieronder kan lezen!
Review: Welcome to ParadiZe
  • 0
  • 0
Maak je klaar voor een typische zombie survival game! Of toch niet? In Welcome to ParadiZe ligt de insteek toch iets anders. In tegenstelling tot het breinloos afslachten van zombies, zal je ze hier in je voordeel kunnen inzetten. Dit doe je door een specifieke helmtechnologie van de Tusk Group, waarbij je bloeddorstige zombies omtovert tot hulpvaardige zombots. Dit wil uiteraard nog niet zeggen dat je zal kunnen genieten van een rustig postapocalyptisch leventje, maar het helpt je wel in de strijd tegen de ondoden. Ik vond het alvast een leuke insteek en ging met plezier aan de slag met de pc-versie van Nacon en EKO Software’s nieuwste game. Benieuwd of dit ook iets voor jou is? Ontdek het in onderstaande review!
Techreview: Corsair K65 Plus Wireless
  • 0
  • 1
Een onmisbaar onderdeel van een goede pc setup? Jup, sowieso een deftig toetsenbord! Naast de muis, hét onderdeel dat het zwaar te verduren krijgt. Is het niet door de dagdagelijkse werklast, dan wel door frustrerende gaming-momentjes waar al eens wat harder op de toetsen wordt geramd. RGB to the max of een bescheiden exemplaar zonder lichtjes, momenteel is er voor elk wat wils. Zelf ben ik fan van een compacter exemplaar, al wens ik daarbij natuurlijk niet te veel te moeten inboeten aan functionaliteit. Het is in dit kader dat Corsair de K65 Plus Wireless op de markt brengt. Een 75% RGB mechanisch en tevens draadloos toetsenbord met een resem aan functionaliteiten aan boord. Corsair was zo vriendelijk ons een testexemplaar op te sturen, waar ik maar al te graag mee aan de slag ging. Het resultaat van deze test lees je in onderstaande review!
Filmreview: Dune: Part Two
  • 3
  • 12
Wat is er leuker dan op een vrije namiddag naar een epische sciencefictionfranchise kijken? Star Wars, Blade Runner, … we kennen ze allemaal. Maar Dune, in al zijn facetten, is wat mij betreft de franchise van het moment. Toegegeven, Dune: Part One heeft voor gemengde meningen gezorgd, you love it or hate it. Maar, frankly speaking, reken mij maar bij die eerste groep. Dit bewijzen ook de talloze nominaties en de verzilvering van maar liefst zes Oscars. Op naar Brussel om te zien of we ook in deel twee een cl-IMAX zullen beleven!
Movies of the Year 2023 van de redactie
  • 2
  • 3
Afsluiten van een jaar betekent een overvloed aan spijs en drank, bedenken van goede voornemens voor het volgende jaar, maar ook de tijd van de overzichtslijstjes! Naar jaarlijkse gewoonte gingen we ook bij onze redactie ten rade en polsten we naar hun topfilms van het afgelopen jaar. Benieuwd of je enkele pareltjes gemist hebt? Lees dan zeker onderstaande special en vergeet ook zeker niet je eigen aanraders mee te geven in de comments!
Review: Terra Nil
  • 3
  • 5
Dat onze planeet naar de kloten gaat, dat lopen de Greta Thunbergs van deze wereld al even te roepen. Hoe het er nu naar uit ziet, hebben ze vermoedelijk nog eens gelijk ook. Op milieuvlak zal dus helaas heel wat moet veranderen. Of iedereen ook bereid is om dat te doen, dat is een andere vraag … In Terra Nil zijn we helaas voorbij dat punt. De aarde is met uitzondering van her en der een plasje water, een dorre, kale vlakte geworden. Gelukkig zijn er technologische mogelijkheden om hier iets aan te veranderen. Je staat zelf aan het roer om de aarde te herstellen en te terraformen tot een vibrant en weelderig ecosysteem. Benieuwd of deze uitdaging iets voor jou is? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Wolven
  • 1
  • 4
Wolven komen in het grootste deel van de wereld voor. Ze leven in roedels, worden geleid door een alfamannetje en -vrouwtje en worden doorgaans gespot in bossen, steppegebieden, gebergten of toendra’s. Ondanks dat ze zich in heel veel leefgebieden thuis voelen, wordt hun verspreidingsgebied alsmaar kleiner. Het was dan ook goed nieuws om te horen dat er opnieuw wolven werden gespot in Vlaanderen. Dat het daarenboven boeiende dieren zijn staat vast. Dat vonden ook ontwikkelaars Ashwin Kamath en Clarence Simpson en uitgever 999 Games, die er een bordspel over uitbrachten. In ‘Wolven’ gaan we de natuur simuleren en zelf als territoriale wolven aan de slag. Of dat beviel, krijg je te lezen in onderstaande review!
Filmreview: Blue Beetle 4K UHD blu-ray
  • 2
  • 3
Voor veel mensen zal Blue Beetle minder bekend in de oren klinken. Nochtans is deze superheld uit het DC Universe reeds in 1939 ontstaan. Hoewel we in de navolgende jaren van een matig succes kunnen spreken, kocht DC Comics toch de rechten in 1983. Als minder bekend personage verscheen hij regelmatig bij verschillende superheldengroepen, zoals de Justice League, maar brak hij nooit echt door als A-lijst materiaal. In 2006 trachtte DC het daarom over een andere boeg te gooien en introduceerden ze Jaime Reyes als nieuwe Blue Beetle. Het is deze versie die aan de basis lag voor de verfilming die in augustus 2023 op het groot scherm verscheen. Heb je niet de kans gehad om deze te gaan kijken, dan is de ondertussen verschenen 4K UHD blu-ray mogelijks een goed alternatief. Ook benieuwd of deze de moeite is? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Everdell Junior
  • 0
  • 3
Fans van het betere bordspel kennen ongetwijfeld Everdell. De in 2018 uitgegeven en vaak bejubelde worker placement kreeg sindsdien ook heel wat uitbreidingen. Pearlbrook, Spirecrest, Bellfaire, Newleaf, Mistwood, Farshore en een aantal uitbreidingspacks later, brengen ontwikkelaar James A. Wilson en uitgever White Goblin Games ons nu ook een junior-variant. Ondanks dat het originele spel er al erg kindvriendelijk uitziet, is de aangewezen leeftijd toch 13+, waardoor een kinderversie niet onlogisch lijkt. Benieuwd of James A. Wilson, ondanks deze afgeslankte versie, toch de essentie van het origineel weet te bewaren.
Bordspelreview: Age of Innovation
  • 1
  • 3
Na het veelgeprezen Terra Mystica, de minstens even populaire scifi-variant Gaia Project en het recent verschenen Terra Nova, brengt White Goblin Games ons nu de meest uitgebreide en complexe iteratie in de Terra Mystica-franchise: Age of Innovation. Hoewel liefhebbers van Terra Mystica al snel de vele gelijkenissen zullen opmerken, betreft het naar eigen zeggen geen heruitgave van zijn voorganger uit 2012, maar wel een op zichzelf staand spel dat zich afspeelt in dezelfde wereld. Samen met redacteurs @Tova en @Cerulean en Tova’s broer gingen we de uitdaging aan. Voor mezelf ging een vrij nieuwe wereld open, maar met drie doorwinterde Terra Mystica-fans aan tafel was er voldoende kritische massa om voorliggend spel aan een streng oordeel te onderwerpen. Benieuwd naar onze mening? Ontdek het in onderstaande review!
Review: What the Duck
  • 0
  • 0
Bij BeyondGaming geven we ook graag de kans aan indie games. Eentje die meteen in het oog sprong, door de titel alleen al, maar ook door de korte inhoud, was ‘What the Duck’. Een actie-RPG overgoten met een sausje van humor? Laat maar komen! Of ik even enthousiast was na het spelen van de game, kom je te weten in onderstaande review!
Review: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen
  • 0
  • 2
Jawel liefste smurfertjes, daar zijn we weer met een nieuwe telg uit de bekende smurfenfranchise! Na de positieve ervaring met De Smurfen: Missie Vileaf, was ik absoluut nieuwsgierig naar deze nieuwe titel. Ook nu bevinden onze blauwe helden zich in een penibele situatie. In een poging om zijn nieuwste revolutionaire uitvinding, de SmurfoMix, te verbeteren, ontbreekt Knutselsmurf nog één ingrediënt: de Groene Steen. Hoe kan het ook anders dan dat deze bij hun aartsvijand Gargamel ligt. In een poging om de Groene Steen te bemachtigen, loopt het echter volledig uit de hand en explodeert de steen. Groene scherven verspreiden zich over het Vervloekte Land, maar erger … de kwaadaardige Stolas wordt vrijgelaten. In tegenstelling tot wat we gewoon zijn, zullen de dappere smurfen het deze keer niet tegen Gargamel opnemen, maar zullen ze zij aan zij het Vervloekte Land trachten te herstellen en...
Bordspelreview: District Noir
  • 0
  • 2
“I’ll make him an offer he can’t refuse.” – Don Corleone. Eén van de meest legendarische filmquotes die meteen aan de maffia doet denken. Nee, we gaan het deze keer niet hebben over de bekende gangsterfamilie uit het New York van de jaren ‘40, maar wel over District Noir, een zeer omstreden fictief gebied in Hoboken, New Jersey zo’n tien jaar later. Aan het hoofd van de grootste criminele organisaties wedijveren machtige leiders om territorium en steun, waarbij ze op elke mogelijke manier hun invloed proberen uit te breiden. Wie District Noir te pakken krijgt, krijgt de hele stad in handen. Aan jou om in dit tweespeler kaartspel van 999 Games de controle te grijpen!
Bordspelreview: Atiwa
  • 3
  • 5
De naam zal voor velen niet meteen bekend in de oren klinken, maar de Atiwa Range is een regio in zuidoost Ghana, die bestaat uit een reeks van steile heuvels en groene bosreservaten. Omwille van de milieuverontreinigende mijnbouw krijgt deze regio het echter zwaar te verduren. Fauna en flora moeten eraan geloven. Dit is meteen ook het thema in Atiwa, een spel op naam van Uwe Rosenberg en uitgegeven door 999 Games. Hoofdrolspelers in deze iteratie zijn de vleerhonden (een soort fruitetende ‘vleermuis’). Deze dieren, die hoofdzakelijk ’s nachts leven, gaan op zoek naar fruitbomen, verorberen het fruit en scheiden nadien bij hun terugvlucht de zaden uit, welke opnieuw aanleiding geven tot herbebossing van de regio. Dat het erg nuttige dieren zijn in deze Atiwa-regio staat vast, maar weten Uwe Rosenberg en 999 Games dit thema om te toveren in een interessant en amusant bordspel? Je ontdekt het in onderstaande review!
BeyondGaming @ Spellenspektakel 2023 FACTS-editie
  • 0
  • 8
Ook dit jaar sloegen het Belgische popcultuurfestival FACTS en het Nederlandse bordspellenevenement Spellenspektakel de handen in elkaar. Net als vorige editie mochten bord-, kaart- en rollenspellen niet ontbreken! Place to be? Hal 7 in Flanders Expo. Met een gezonde portie bordspelgoesting gingen Tova, stevenvv en ikzelf langs de talrijke demostanden, bordspelwinkeltjes en interessante bordspeluitgevers. Een impressie van onze avonturen, krijg je te lezen in onderstaande special!
Bordspelreview: Diabolik: Heists and Investigations
  • 0
  • 2
Het doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar Diabolik is één van de populairste reeksen in de geschiedenis van de Italiaanse comics. Reeds in 1962 ontstond deze antiheld van de hand van de zusjes Angela en Luciana Guissani. Hij was zodanig populair dat er zelfs een heel subgenre door ontstond, Fumetti neri of ‘zwarte comics’ genaamd. Zie het als een mix van Italiaanse misdaad, film noir en Italiaanse horror. Het hoeft niet te verwonderen dat dergelijk populair thema ook interesse wekte binnen de bordspelwereld. Een samenwerking van designer Luca Maragno, tekenaar Matteo Buffagni en Uitgever Ares Games leidde tot het gelijknamige bordspel. Benieuwd of ze de Italiaanse comic vibe goed wisten weer te geven? Je ontdekt het in onderstaande review!
Filmreview: The Flash 4K UHD blu-ray
  • 1
  • 3
De snelste superheld ter wereld, nee niet Superman of Shazam, maar wel Barry Allen, a.k.a. The Flash! Wie fan is van comics kent ongetwijfeld deze Amerikaanse superheld uit het DC Comics-universum. Het personage ontstond reeds in de jaren ’40, maar de eerste liveaction verfilmingen verschenen (naast een bijrol in Legends of Superheroes in ’79) in de jaren ’90. Sindsdien zagen we The Flash ook opduiken in films zoals Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad, Justice League, et cetera. Als nieuwste telg binnen het DCEU (DC Extended Universe) verwelkomen we nu ‘The Flash’ van Andy Muschietti. Mijn collega @Karel-Jan bracht ons eerder een review van deze film. Zelf voelde ik de 4K UHD blu-ray aan de tand. Benieuwd of ik er toch een geheel andere mening op nahoud en of de 4K UHD-uitgave de moeite waard is? Je ontdekt het in onderstaande review!
Review: Smurfs Kart
  • 0
  • 0
“Wat smurf je me nou grote smurf?! Alweer een kart racer?!”. Jawel, alweer een kart racer. Na Mario Kart, Nickelodeon Kart Racers, Crash Team Racing en zoveel meer is het deze keer de beurt aan onze blauwe vrienden. “Hoe, maar zij hebben toch al een Kart Racer gesmurft?” Jawel, ook dat klopt. Hoewel het spel reeds in november 2022 verscheen op Switch, is het deze keer de beurt aan de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc. En vooraleer het je de oren uitsmurft, beloof ik plechtig dat dit de laatste keer is dat ik ‘smurf’ smurf. Deal? Deal!
Bordspelreview: Wurst Case Scenario
  • 0
  • 2
Je hebt zo van die dagen dat alles lijkt tegen te zitten. Wat je ook doet, een positieve uitkomst zit er niet meer in. Dat moeten ook de worsten gedacht hebben in Wurst Case Scenario. In dit hilarische kaartspel van ontwikkelaar Mathias Rossie en uitgever Jumping Turtle Games zijn een reeks worsten tot leven gekomen. Echter één heikel punt: het blijkt over een slechte batch te gaan, waardoor er maar één oplossing mogelijk is … alles terug door de vleesmolen! Aan jou en je tegenspelers om hier een stokje trachten voor te steken. Ook benieuwd hoe deze absurde situatie zicht ontvouwt? Lees dan zeker onderstaande review!
Review: Disney Illusion Island
  • 3
  • 3
Als vader van twee jonge pagadders kijk ik regelmatig welke familiespellen er beschikbaar zijn ter review. Het hoeft niet te verwonderen dat Disney Illusion Island meteen in het oog sprong. Ondanks dat Mickey en zijn bende al ‘van voor hun tijd’ is, kennen ze de olijke muis en zijn vrienden als de beste. Met een overenthousiaste vijfjarige en een driejarige toeschouwer aan mijn zijde ging ik de uitdaging aan en begaf ik me in de wondere wereld van Monoth. Benieuwd naar onze avonturen? Lees dan zeker verder!
Terug
Bovenaan