Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Sir. K

Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Amazon lanceert teaser-trailer van nieuwe sci-fi oorlogsfilm 'The Tomorrow War'
  • 1
  • 1
Amazon heeft zonet een eerste teaser-trailer gelost van hun nieuwe sci-fi oorlogsfilm ‘The Tomorrow War’. In deze futuristische prent zien we Chris Pratt in de rol van Dan Forester, een doorsnee leerkracht die een doodnormaal leven leidt. Op een dag komt hij in contact met een groep tijdreizigers die de onheilspellende boodschap brengen dat over dertig jaar de mensheid een oorlog zal verliezen tegen een buitenaardse invasie. De tijdreizigers hebben maar één missie: mensen rekruteren om de aliens te verslaan.

Voor regisseur Chris Mckay, gekend van onder andere The Lego Batman Movie, is het meteen de eerste liveaction film op zijn palmares. De release staat momenteel gepland op 02/07/2021 en zal beschikbaar zijn op Amazon Prime Video. De teaser ziet er alvast veelbelovend uit!

Seriereview: Stargirl - seizoen 1
  • 0
  • 3
Comic-verfilmingen zijn al jaren hot. Hoewel de eerste adaptaties al vrij vroeg zijn ontstaan, was het nooit makkelijk om superhelden op een overtuigende manier op beeld te krijgen. Sinds de jaren 2000 veranderde dit volledig en zagen we meer en meer comic-verhalen op het witte doek verschijnen. Vooral de laatste tien jaar lijken verfilmingen van de Amerikaanse stripverhalen schering en inslag. Als comic-liefhebber tracht ik dit zo veel mogelijk op te volgen, al moet ik toegeven dat het omwille van het grote aanbod en de vele reboots soms moeilijk is om nog het kaf van het koren te scheiden. Toen ik de vraag kreeg of ik de DVD van het eerste seizoen van DC’s Stargirl wou reviewen, wist ik niet meteen wat te verwachten. Een zoveelste comic-adaptatie of toch een vernieuwende insteek? Ontdek alvast mijn mening in onderstaande review!
Oscars 2021: winnaars van de 93ste editie gekend!
  • 0
  • 0
Een moment waar elke filmliefhebber steevast naar uitkijkt: de Oscars! Deze nacht vond de 93ste editie plaats in het Union Station en het Dolby Theatre in Los Angeles. Speciaal aan deze versie was dat, omwille van de coronapandemie, niet enkel bioscoopreleases werden toegelaten maar ook films die enkel via streamingdiensten of video on demand konden worden bekeken.

De grote winnaar van de avond was net zoals bij de BAFTA’s de film ‘Nomadland’. Naast prijs voor beste film en beste regisseur haalde hij ook de prijs voor beste actrice. Ook ons land kwam in the picture! De Belgisch-Amerikaanse productie “Sound of metal” haalde maar liefst twee Oscars, namelijk voor beste geluid en beste montage. Prijs voor beste acteur ging dit jaar naar Anthony Hopkins voor zijn rol in ‘The Father’. De film ‘Mank’ van David Fincher stond er op papier het beste voor met maar liefst tien nominaties. Ze wisten echter maar twee van de tien nominaties te verzilveren.

Wil je een volledig overzicht...
Griezelen in nieuwe The Conjuring: The Devil Made Me Do It-trailer
  • 0
  • 0
Goed nieuws voor de horrorfans! De horror-reeks 'The Conjuring' wordt namelijk verder uitgebreid. De nieuwe titel “The Conjuring: The Devil Made Me Do It” zal vanaf 04/06/2021 te zien zijn in de bioscopen en op HBO Max.

In deze nieuwe telg van Warner Bros., geregisseerd door Michael Chaves, zien we Patrick Wilson en Vera Farmiga terug in hun rol als paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Deze keer onderzoeken ze een zaak waarbij Arne Cheyenne Johnson (Ruairi O’Connor) veroordeeld wordt voor het vermoorden van zijn huisbaas. Tijdens de rechtszaak werd als verdediging ingeroepen dat Arne op moment van de feiten bezeten zou zijn geweest door demonen. Het verhaal stuitte echter op ongeloof bij de jury. Ook in deze film, tevens gebaseerd op een waargebeurd verhaal, staan mysterie en griezelen centraal. In afwachting van de film kunnen jullie hieronder alvast de trailer bekijken!

Spanning en emotie in zeven minuten lange Mortal Kombat-openingsscène
  • 0
  • 0
Eerder kondigden we de trailer en een leuke featurette aan van de nieuwe Mortal Kombat-film. Vrijdag is het eindelijk zover en zal de film officieel worden vrijgegeven. Om ons nog wat warmer te maken, gaf Warner Bros een zeven minuten durende openingsscène vrij. Hierin zien we vooral hoe de rivaliteit tussen Sub Zero en Scorpion tot stand is gekomen. Het korte fragment, waarin zowel drama als actie aan bod komen, toont alvast welke look and feel we van de film mogen verwachten.

Gezien de leeftijdsrestricties kunnen jullie de openingsscène bekijken op volgende YouTube link. Ik kijk alvast uit naar de flawless victories!
Winnaars van de BAFTA-awards 2021 gekend
  • 0
  • 1
Het voorbije weekend was het alweer de 74ste editie van de British Academy Film Awards, kortweg de BAFTA's. De show vond plaats in de Royal Albert Hall in Londen en werd gehost door Edith Bowman en Dermot O'Leary. Naast de aanwezigheid van een aantal presentatoren zoals Hugh Grant en James McAvoy verliep de ceremonie verder bijna volledig digitaal via Zoom.

De grote winnaar in het verhaal was 'Nomadland', met maar liefst vier overwinningen. Naast beste film sleepten ze ook de prijzen voor beste regisseur (Chloé Zhao), beste vrouwelijke hoofdrol (Frances McDormand) en beste cinematografie (Joshua James Richards) in de wacht. Ook 'Promising Young Woman' deed het goed, met overwinningen voor beste Britse film, meest originele scenario en verder vier eervolle vermeldingen. Beste mannelijke hoofdrol ging dit jaar naar Anthony Hopkins voor zijn rol als Anthony in de film 'The Father'. Voor de volledige lijst kan je een kijkje nemen op de...
Seriereview: Star Trek: Picard - seizoen 1
  • 2
  • 0
Voor Star Trek-fans klonk het als muziek in de oren: de terugkeer van Patrick Stewart in zijn rol als ‘Captain Jean-Luc Picard’, één van de meest geliefde Starfleet-kapiteins in de geschiedenis van Star Trek. Na het succesvolle Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Discovery ontwikkelde CBS namelijk de nieuwe reeks Star Trek: Picard. Het eerste seizoen werd in het eerste kwartaal van 2020 uitgezonden. Ondertussen verscheen op 19/03/2021 seizoen één op DVD en Blu-ray. Het spreekt voor zich dat bij franchises van dit kaliber de verwachtingen bij de meesten navenant zijn. Of het naar mijn mening is gelukt om deze in te lossen, lees je in onderstaande review!
Ontmoet de cast in nieuwe Mortal Kombat: 'Meet the Kast'-featurette
  • 0
  • 0
Deze maand is het zover! De release van de Mortal Kombat-reboot. In februari kregen we reeds de officiële filmtrailer voorgeschoteld. Recent werd door Warner Bros ook een featurette vrijgegeven, waarin we meer zicht krijgen op de verschillende personages die de revue zullen passeren. Naast nieuwkomer Cole Young zien we gekende figuren zoals Sub-Zero, Scorpion, Sonya Blade, Lui Kang, Raiden en meer! Wij kunnen alvast niet wachten tot de officiële release op 23/04/2021!

SYFY onthult nieuwe Chucky horrorserie-trailer
  • 3
  • 1
Wie kent ze niet, de Child's Play-franchise? Als tiener menig slapeloze nachten van gehad! Het voelt als nostalgie om te horen dat SYFY een teaser-trailer heeft vrijgegeven voor een nieuwe Chucky-serie, geregisseerd door Don Mancini. In deze teaser zien we hoe Chucky stuk voor stuk opnieuw wordt opgebouwd. De stem wordt als vanouds vertolkt door Brad Dourif. De rest van de cast zal bestaan uit onder andere zijn dochter Fiona Dourif, maar ook gekende figuren zoals Jennifer Tilly en Lexa Doig. De serie wordt verwacht in de herfst van 2021.

Kate Winslet in HBO's Mare of Easttown-trailer
  • 0
  • 0
De eerste officiële trailer van HBO’s nieuwste dramaserie Mare of Easttown werd onlangs vrijgegeven. In deze miniserie onderzoekt inspecteur Mare Sheehan (Kate Winslet) een lokale moord in een klein stadje in Pensylvania. Mare, ooit een succesvolle en geliefde basketbalspeelster, blijkt momenteel in minder glorieuze tijden te zijn beland. De zaken lijken echter te keren naarmate ze verder in het onderzoek verzeilt geraakt.

De reeks verschijnt vanaf 18/04/2021 op HBO Max en zal een dag later ook te zien zijn op Streamz. Bekijk in tussentijd alvast de trailer!

Netflix lanceert trailer van hun nieuwste sci-fi-thriller Stowaway
  • 1
  • 1
Sci-fi-films zijn momenteel erg in trek bij Netflix. Zo werd vandaag ook de trailer vrijgegeven van hun nieuwste sci-fi-thriller “Stowaway”. In deze film, geregisseerd door Joe Penna, zien we hoe een groep astronauten, gespeeld door Toni Collette, Anna Kendrick en Daniel Dae Kim, per toeval een verstekeling (Shamier Anderson) ontdekken op hun weg naar Mars. Het feit dat een niet-getraind persoon op hun twee jaar durende ruimtemissie is terechtgekomen is echter niet hun grootste zorg. Wanneer hun beademingssysteem het begeeft wordt al snel duidelijk dat er niet voldoende zuurstof is voor een extra persoon. Kiezen ze ervoor om de missie af te breken of wagen ze toch hun kans?

De film zal beschikbaar zijn op Netflix vanaf 22/04/2021. In afwachting kunnen jullie alvast de trailer bekijken!

Filmreview: Raya and the Last Dragon
  • 1
  • 7
Sinds begin maart is Disney's nieuwste animatiefilm Raya and the Last Dragon beschikbaar voor Disney+-abonnees, tenminste als je bereid bent hiervoor een VIP-toegang van € 21,99 te betalen. Voor het grote publiek is de film pas beschikbaar in het Disney+-aanbod vanaf 4 juni 2021. Benieuwd wat wij van de film vonden? Lees alvast onderstaande review!
Michael B. Jordan neemt wraak in 'Without Remorse'-trailer
  • 0
  • 0
Ghost Recon, Splinter Cell en Rainbow Six. Titels die bij de meeste gamers al vlug een belletje doen rinkelen. Wat ze gemeen hebben? Het zijn allemaal games gebaseerd op de spannende verhalen van wijlen Tom Clancy. Naast games werden ook veel van zijn boeken verfilmd. Denk maar aan The Hunt for Red October, Patriot Games, The Sum of all Fears,... Een verfilming dat zeker niet in dit rijtje mocht ontbreken en waar al sinds 1994 plannen voor zijn, is Without Remorse. Amazon kondigde aan dat deze op Prime Video te zien zal zijn vanaf 30 april 2021.

In Without Remorse volgen we John Clark (Michael B. Jordan), een Amerikaanse Navy Seal die in Syrië samen met zijn team een CIA-agent uit de handen van Russische militairen redt. Een geslaagde missie. Niet veel later wordt zijn vrouw echter op brutale wijze vermoord door dezelfde Russen. Het enige waar John op dat moment kan aan denken is wraak. Het verhaal ontaardt al vlug in een internationale samenzwering, waarbij de Verenigde Staten en...
Netflix kondigt Terminator-animatieserie aan
  • 3
  • 1
"I'll be back." Zij het deze keer op een iets andere manier dan we gewoon zijn. Netflix kondigt namelijk de ontwikkeling aan van een Terminator-animatieserie. Samen met Skydance Media stellen ze hiervoor Mattson Tomlin (The Batman, Project Power) aan als schrijver en producent. De animatie-studio waarmee samengewerkt zal worden is Production I.G., gekend voor onder andere de Ghost in the Shell-serie.

Veel details zijn voorlopig nog niet gekend. John Derderian (Netflix vice president van Japan en anime) en Mattson Tomlin (schrijver en producent van de reeks) zijn alvast enthousiast over het project:

"The Terminator is one of the most iconic sci-fi stories ever created-and has only grown more relevant to our world over time. The new animated series will explore this universe in a way that has never been done before. We can't wait for fans to experience this amazing new chapter in the epic battle between machines and humans."

- John Derderian

Nieuwe Superman-reboot bevestigd
  • 8
  • 0
“It’s a Bird... It’s a Plane... It’s Superman!” Warner Bros. bevestigde net voor het weekend de plannen voor een nieuwe Superman-reboot. Schrijver Ta-Nehisi Coates zou reeds aan de slag zijn met de verhaallijn. Als producent werd gekozen voor J.J. Abrams (denk aan de recente Star Wars, Star Trek-films, alsook de series Lost, Fringe,...), die de film zou uitbrengen onder zijn Bad Robot-label.

Een verhaallijn, regisseur of cast zijn momenteel nog niet gekend. Henry Cavill zou alvast hebben aangegeven dat hij dolgraag terug in het Superman-pak zou kruipen, al lijkt de kans daarop momenteel heel erg klein. Er zouden sterke geruchten zijn dat deze keer zou gekozen worden voor een zwarte Superman.

Zomervibes in Pixars nieuwste animatiefilm 'Luca'
  • 1
  • 0
De eerste winterzon deed ons reeds verlangen naar betere tijden. Wie het echter opnieuw warm wilt krijgen en zich aan de 'Costa Italia' wilt wanen, raden we de trailer aan van Pixars nieuwste animatiefilm: Luca.

In dit zonovergoten avontuur zien we hoe Luca en zijn nieuwe vriend Alberto een fantastische tijd beleven aan de Italiaanse Rivièra. Terwijl ze tijdens hun vakantie genieten van gelato's en pasta's lijkt alles doodnormaal. Wanneer ze echter in aanraking komen met water wordt duidelijk dat er meer aan de hand is. Van zodra de vrienden worden ondergedompeld veranderen ze namelijk in zeemonstertjes!

Pixar staat bekend voor het overbrengen van emoties in hun animatiefilms. De verwachting is dat het voor "Luca" ook niet anders zal zijn. Een verhaal waar twee andere jongens opgroeien en waar vriendschap en liefde centraal staan, iets waar veel mensen zich sowieso in zullen vinden. Wij kijken er alvast naar uit!

Nickelodeon ontwikkelt nieuwe ‘Avatar: The Last Airbender’-content
  • 0
  • 0
Goed nieuws voor fans van Avatar: The Last Airbender! Onder het recent opgerichte “Avatar Studios”, onder leiding van Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko (bedenkers van de originele animatieserie), zal Nickelodeon het Avatar-universum verder uitbreiden. Het eerste project, dat later dit jaar van start zal gaan, betreft een nieuwe animatiefilm. Hoewel er verder nog niet veel concreet is geweten, werd wel reeds aangegeven dat er voor de toekomst meerdere animatiefilms en -series op de planning staan.

De originele animatieserie dateert van 2005 en omvat in totaal drie seizoenen. Wegens succes werd onder M. Night Shyamalan in 2010 het eerste seizoen verfilmd. De intentie was om op basis van de drie seizoenen een trilogie te maken. Door de matige ontvangst bleef het echter bij één verfilming. Vervolgens werd in 2012 een vervolg gemaakt op de succesvolle animatieserie, genaamd “The Legend of Korra”. Ook deze animatieserie bleek het tot grote vreugde van de fans een stuk beter te...
Las Vegas overrompeld door zombies in Army of the Dead-trailer
  • 0
  • 1
17 jaar na zijn remake van Dawn of the Dead waagt Zack Snyder zich opnieuw aan een, dit keer eigen, zombieverhaal. Op 21 mei mogen we namelijk zijn nieuwste telg “Army of the Dead” verwelkomen in het Netflix-aanbod.

Een groep huurlingen plant een gigantische diefstal in Las Vegas. Klinkt een beetje als ‘been there, done that’, ware het niet dat er een extra moeilijkheid in het spel komt: zombies! In een post apocalyptische setting volgen we hoe Scott Ward (Dave Bautista, gekend als Drax in Guardians of the Galaxy) en zijn team het opnemen tegen de ondoden. Lukt het hen om de perfecte misdaad te plegen?

Wie alvast benieuwd is hoe Las Vegas eruitziet onder een zombie-invasie, kan de eerste beelden bekijken op onderstaande trailer!

Netflix geeft teaser trailer vrij van Jupiter’s Legacy
  • 0
  • 0
Fans van Amerikaanse comics behoeven geen introductie bij de naam “Mark Millar”, het brein achter veel gekende verhalen zoals onder andere Kick-Ass, Ultimate X-men en Civil War. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot deel van zijn werk reeds de weg heeft gevonden naar het witte doek. Op 7 mei 2021 zal ook Jupiter’s Legacy zijn intrede maken op Netflix, onder de vorm van een achtdelige mini-serie.

De eerste generatie superhelden hebben hun plicht vervuld. Het is nu aan hun nakomelingen om de fakkel over te nemen en net als hun ouders de mensheid te beschermen. Het blijkt echter niet zo evident om in diens legendarische voetsporen te treden en de hoge verwachtingen in te lossen.

Helaas is er nog niet erg veel beeldmateriaal beschikbaar, maar in afwachting van de volledige trailer kunnen jullie alvast de teaser trailer bekijken!

Mortal Kombat (2021) filmtrailer gelanceerd
  • 4
  • 2
“Get over here!!” Is ook wat wij dachten toen we de aankondiging van de nieuwe Mortal Kombat reboot vernamen. 26 jaar na de eerste live-action film brengen New Line Cinema en Warner Bros ons een nieuwe verfilming van de welbekende game-franchise.
Terug
Bovenaan