Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Sir. K

Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Bordspelreview: Brood & Bier
  • 0
  • 4
Overleven op brood en bier. Het klinkt wat als de Gentse Feesten die momenteel ten volle bezig zijn. In deze review gaan we het helaas niet hebben over zatte Gentenaren of buitensporige groepsactiviteiten, maar wel over het nieuwste tweespelerspel van Scott Almes, uitgegeven door 999 Games. Jawel lieve lezertjes, we gaan zelf aan de slag om brood en bier te maken. Om in het thema te blijven voorzagen @Tova en ikzelf alvast de nodige ‘droogjes en natjes’ en gingen we als leiders van twee rivaliserende dorpen de uitdaging aan.
Bordspelreview: Evergreen
  • 0
  • 7
Dat we de planeet zo aangenaam mogelijk moeten maken voor onszelf en onze nakomelingen staat vast. Dat de natuur hier een essentiële rol in speelt eveneens. Ook binnen de bordspelwereld is dit een populair thema. Denk maar aan spellen zoals Terraforming Mars, Earth of Photosynthesis. Ook in Evergreen is dit het centrale uitgangspunt en is het de bedoeling dat je je eigen planeet van een weelderig ecosysteem voorziet. Dit doe je door kiemen te planten en ze te laten groeien tot fantastische bomen. Ik ging alvast met enkele andere redactieleden van BeyondGaming de uitdaging aan. Of het ons lukte om afzonderlijke bomen te laten uitgroeien tot weelderige bossen en hierbij de nodige punten te sprokkelen, ontdek je in onderstaande review!
Bordspelreview: Chronicles of Avel
  • 0
  • 2
Helden en heldinnen, hou jullie klaar om het kasteel van Avel te verdedigen! Van zodra de zwarte maan verschijnt, zullen het Beest en zijn monsters het kasteel bestormen en proberen te vernietigen. Het is aan jullie om dit te voorkomen en gewapend en uitgerust de strijd aan te gaan. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om jullie strijders te versterken en de tegenstanders te vertragen. Lukt het jullie om het kasteel te verdedigen? Wij waagden alvast een poging. Of we in onze opzet slaagden en hoe onze ervaring met het spel was, kom je te weten in onderstaande review!
Bordspelreview: SetUp
  • 0
  • 4
Deckbuilders, dungeon crawlers, worker placements, … voor elke bordspelfan is er wel een genre waar hij zich in kan vinden. Wil je echter met het gezin of niet-bordspelfans een spel spelen, dan is een simpele uitleg en setup aangewezen. Laat dat nu net zijn wat SetUp (pun intended) te bieden heeft! Met SetUp brengt Asmodee ons een nieuwe Rummikub-variant met een extra dimensie. Benieuwd of deze beviel? Je leest het in onderstaande review!
Filmreview: Fast X
  • 3
  • 5
“I don’t have friends, I got family.” Eén van de meest legendarische quotes van Fast & Furious-held Dominic Toretto. En die familie blijft groeien, in de ondertussen tiende film uit de franchise. Met mijn eigen family @Karel-Jan trok ik naar de première van Fast X en konden we naast een lekker hapje, een drankje en zwoele beats uiteraard ook genieten van de nieuwste telg in de Fast & Furious saga. Please, sit back, relax and enjoy the review!
Bordspelreview: De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior
  • 0
  • 4
Wat is er leuker dan op regenachtige dagen een bordspel spelen met het hele gezin? Toegegeven, met jonge kindjes soms nog een uitdaging, maar desondanks vind ik het steeds erg leuk om op zoek te gaan naar het ideale familiespel. Deze keer stond De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior (Quacks & Co.: Quedlinburg Dash) op het menu, de familievriendelijke variant van het alomgekende Kwakzalvers van Kakelenburg. Benieuwd of dit spel voor een leuke namiddag zorgde of het eerder ontaarde in een gezinsdrama? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Marvel Villainous: Infinite Power
  • 1
  • 6
Jullie zagen al enkele reviews passeren uit het Disney Villainous-universum. Naast de originele telg, die ik zelf reviewde en een hele reeks uitbreidingen met Disney-slechteriken, brengt Ravensburger ons ook een andere variant, namelijk Marvel Villainous Infinite Power. Geen Jafars, Scars of Cruella’s, maar wel Ultron, Thanos, Hela, Killmonger en Taskmaster zwaaien hier de plak! Benieuwd of enkel het thema verschilt, of ook de spelervaring geheel anders wordt? Ontdek het in onderstaande review!
BeyondGaming @ FACTS Spring Edition 2023
  • 0
  • 8
Naar ondertussen halfjaarlijkse gewoonte was het terug tijd om BeyondGaming te vertegenwoordigen op FACTS! Voor de liefhebbers van comics, anime, cosplay, scifi, fantasie, video- en boardgames, fantasieseries Naar ondertussen halfjaarlijkse gewoonte was het terug tijd om BeyondGaming te vertegenwoordigen op FACTS! Voor de liefhebbers van comics, anime, cosplay, scifi, fantasie, video- en boardgames, fantasieseries en -films dé place to be! De beurs die staat voor Fantasy, Animation, Comics, Toys and Scifi vierde deze editie tevens zijn dertigste verjaardag! Benieuwd of het een nóg magischere ervaring beloofde te worden! Bovendien een dikke merci aan Day One MPM om dit steeds mogelijk te maken voor ons!en -films dé place to be! De beurs die staat voor Fantasy, Animation, Comics, Toys and Scifi vierde deze editie tevens zijn dertigste verjaardag! Benieuwd of het een nóg magischere ervaring beloofde te worden! Bovendien een dikke merci aan Day One MPM om dit steeds mogelijk te...
Review: The Park Playground VR
  • 0
  • 7
Virtual Reality bestaat al even, maar wordt alsmaar beter en realistischer. In die mate dat er ondertussen VR-ervaringen worden aangeboden op grote schaal. Je hoeft dus zelf geen dure VR-brillen in huis te halen om deze wereld te ontdekken. Bij The Park Playground kan je dergelijke VR experiences aangaan. Wij trokken met een delegatie redacteurs naar de vestiging in Kortrijk en onderwierpen de ervaring aan een kritische kijk. Benieuwd of dit ook iets voor jou is? Ontdek het in onderstaande review!
Review: Kirby’s Return to Dream Land Deluxe
  • 0
  • 0
“Gaan we nog eens met het roze mannetje spelen papa?” Een vraag die ik de laatste maanden geregeld te horen kreeg van mijn vijfjarige zoon. Ik heb het niet over The Pink Panther, My Little Pony of één of andere Care Bear, maar wel over Kirby, het alomgekende Nintendo-personage. Na Kirby en de Vergeten Wereld, waarvan ik reeds eerder een review neerpende, was hij in alle staten toen hij zag dat er een nieuwe Kirby beschikbaar was. Deze keer was het de beurt aan Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, een heruitgave van de Nintendo Wii-klassieker: Kirby’s Return to Dream Land. Benieuwd of deze titel ook in de smaak viel? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Hidden Leaders
  • 0
  • 4
“Het is niet allemaal peis en vree op het eiland Oshra. Sinds de dood van Keizer Keralon is het conflict tussen de Heuvelstammen en het keizerlijke leger enkel maar verder geëscaleerd. Hoewel het Watervolk de rust probeert te doen terugkeren, gooien de Ondoden enkel maar meer olie op het vuur. Alle hoop ligt in de handen van één van de zes ‘Hidden Leaders’. Aan jou om met jouw leider de troon op te eisen!” Spreekt deze korte inhoud van Hidden Leaders je wel aan? Lees dan zeker verder en ontdek in onderstaande review wat ik van dit kaartspel vind!
Review: Wonder Boy Anniversary Collection
  • 0
  • 3
Mensen die mij kennen, weten dat ik een hart heb voor retrogames. Eén van de titels die vroeger regelmatig passeerde, was de originele Wonder Boy. Mijn ervaring met de Wonder Boy Collection op PlayStation 5 kregen jullie reeds te lezen in een eerdere review. Ondanks mijn voornamelijk positieve ervaringen met deze titel, gaf ik aan dat het voor sommigen interessant kon zijn om te wachten op de iets uitgebreidere Wonder Boy Anniversary Collection. Of dit terecht was, krijgen jullie te lezen in onderstaande review!
Bordspelreview: Disney Villainous
  • 1
  • 6
Iedereen heeft helden … maar wat vooral fijn is, is dat helden kunnen veranderen. Dat begint bij je moeder of vader, gaat over op een strip- of filmheld zoals Superman of Spider-Man, en eindigt doorgaans bij één of ander historisch figuur, een sportman of -vrouw, een politieker, een guru, … kortom een rolmodel. Maar ergens vergeten we misschien een stukje held waar we allemaal ooit mee te maken kregen. Een held die meermaals het scherm passeerde. Jawel mensen, ik heb het over helden uit de Disney-franchise. Aladdin, Hercules, Robin Hood, Simba of zelfs de Kleine Zeemeermin, iedereen had wel een Disney-held. Hoe fijn zou het zijn om opnieuw die fantasiewerelden in te duiken? Laat het ons eens proberen met een bordspel van Ravensburger, namelijk Disney Villainous. Of het hen lukt om de Disney-magie uit de films terug te halen, kom je te weten in onderstaande review!
Bordspelreview: IT: Chapter Two
  • 0
  • 0
Halloween ligt ondertussen achter ons, maar dat wilt niet zeggen dat we niet meer kunnen griezelen. Ondanks dat sommige mensen de kriebels krijgen van gezette mannen met witte baarden die cadeautjes brengen, zullen we het voorlopig elders moeten zoeken. Wat dacht je van één van de engste clowns ooit, namelijk Pennywise? Kanshebber, toch? Wie mijn eerdere review van Friday The 13th las, weet dat we momenteel een aantal spellen reviewen uit het Shuffle-kaartspellenaanbod van Cartamundi. In dezelfde reeks is het nu de beurt aan IT: Chapter Two. Benieuwd of deze versie beter beviel dan eerstgenoemde? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Lost Cities: Roll & Write
  • 0
  • 3
Samen op archeologische ontdekking in de diepste krochten van de jungle. Expedities leiden met slechts één doel: schatten veroveren. Nee, het is niet de inleiding van een nieuwe Indiana Jones-film, maar wel van het dobbelspel Lost Cities: Roll & Write. Benieuwd om ook aan de slag te gaan met deze nieuwe Lost Cities-variant? Ik neem je, dankzij uitgever 999 Games die ons een exemplaar opstuurde, graag mee op ontdekkingstocht in onderstaande review!
Movies of the Year 2022 van de redactie
  • 6
  • 8
Afsluiten van een jaar betekent een overvloed aan spijs en drank, bedenken van goede voornemens voor het volgende jaar, maar ook de tijd van de overzichtslijstjes! Naar jaarlijkse gewoonte gingen we ook bij onze redactie ten rade en polsten we naar hun topfilms van het afgelopen jaar. Benieuwd of je enkele pareltjes gemist hebt? Lees dan zeker onderstaande special en vergeet ook zeker niet je eigen aanraders mee te geven in de comments!
Series of the Year 2022 van de redactie
  • 11
  • 5
Lijstjes, lijstjes, lijstjes, ... en nóg meer lijstjes! Op vraag van jullie werden dit jaar niet enkel de beste films en videogames van de redactie van het voorbije jaar in een lijstje gegoten, maar deze keer ook de beste series! Hoewel deze soms iets moeilijker af te lijnen zijn vergeleken met films, stelden we toch een heel diverse lijst van toppertjes samen! Vergeet ook zeker niet jullie eigen toppertjes te vermelden. Veel lees-, maar vooral kijkplezier!
Filmreview: DC League of Super-Pets
  • 0
  • 1
Al sinds jaar en dag worden honden aanzien als de beste vriend van de mens. Hun loyaliteit en enthousiasme zorgen ervoor dat ze het ideale gezelschap zijn. Wat als superhelden ook zo'n levensgezel hadden? In DC League of Super-Pets is dit het centrale thema. In de hoofdrol maken we kennis met Krypto, de compagnon van Superman, maar ook andere bekende DC-personages zullen hun sidekick ontmoeten. Hoewel collega FreakyJP de film al eerder aan een review mocht onderwerpen, was het nu de beurt aan de blu-ray uitgave die ik zelf graag onder handen nam. Wat ik ervan vond, kom je te weten in onderstaande review!
Bordspelreview: Shit Happens
  • 4
  • 5
Je kent ze wel: de snelle, ludieke partygames waar mensen kunnen van genieten zonder per se boardgamefan te zijn. Op gezapige avonden onder vrienden is het al fijn om eens zo’n spel op tafel te gooien. Vereisten? Leuk, simpel in opzet, makkelijke spelregels, maar bovenal bevorderlijk voor de lachspieren! Dat is ook wat Goliath beoogde toen ze Shit Happens op de markt brachten. Of ze in hun opzet geslaagd zijn, ontdek je in onderstaande review!
Bordspelreview: Terraforming Mars
  • 3
  • 7
Dat we op een dag serieus gesjareld zijn op onze planeet, staat vast. Of we daar zelf de grootste hand in gaan hebben is nog onzeker, maar waar ik wel van overtuigd ben is dat we als mensheid op een dag een nieuwe planeet zullen koloniseren. In welke vorm of hoedanigheid, weet ik niet, maar dat neemt niet weg dat we er al niet kunnen over nadenken. Hoe fijn zou het niet zijn om er zelf al eens mee aan de slag te gaan? Dat moet ook Jacob Fryxelius gedacht hebben bij de ontwikkeling van Terraforming Mars. Hoewel het ondertussen al een ouder spel is (2016), staat het op moment van schrijven nog altijd op plaats zes in de top honderd beste spellen op BoardGameGeek. Benieuwd of het spel nog steeds een plek onder de kerstboom verdient? Ontdek het samen met mij in onderstaande review!
Terug
Bovenaan