Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Sir. K

Sir. K

Eindredacteur TV, Series & Films
Bordspelreview: Silhouetters
  • 0
  • 2
Mensen die onze boardgamereviews in de gaten houden, zagen al een aantal reviews passeren van spellen uit de Cartamundi Shuffle-reeks. In deze reeks vinden we zowel losstaande spellen terug als spellen gebaseerd op filmfranchises. Na mijn eerdere review van Friday the 13th, was het nu de beurt aan Silhouetters, een woordspel dat op het eerste zicht doet denken aan Dobble, maar waar toch een andere insteek achter schuilgaat. Daar waar eerstgenoemde vooral snelle reflexen en goede observatieskills vergt, is voor Silhoutters eerder creativiteit een basisvereiste. Benieuwd naar mijn spelervaring? Lees dan zeker onderstaande review!
Bordspelreview: Splendor
  • 3
  • 2
Als rijke handelaar door het leven gaan, het is mij helaas niet gegeven. Om me toch voor een keertje rijk te voelen, ging ik aan de slag met Splendor. In dit spel kruip je in de huid van een edelstenenhandelaar tijdens de Renaissanceperiode en gebruik je je middelen om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te maken. Uiteraard ben je niet de enige handelaar op de markt en zal je slim moeten omspringen met je rijkdom. Benieuwd naar mijn ervaring? Ontdek het in onderstaande review!
Disney onthult eerste Guardians of the Galaxy Vol. 3-trailer
  • 0
  • 1
Als er nu één Marvel-film is waar ik keihard naar uitkijk, dan is het Guardians of the Galaxy Vol. 3. Tijdens de Comic Con Experience 2022 in Brazilië werd door Disney éindelijk de eerste trailer vrijgegeven. Hoewel de eerste beelden er beloftevol uitzien, zijn het vooral teasers naar wat nog moet komen. Wat we wel alvast kunnen verwachten, is de gekende GOTG-humor. Op de officiële release is het nog wachten tot 05/05/2023, maar de trailer kan je hieronder alvast bekijken!


Bordspelreview: The Floor is Lava
  • 1
  • 1
“De vloer is lava!!”. Een zin die ouders met jonge kinderen ongetwijfeld al zullen gehoord hebben. Een spelletje dat al erg oud is, maar dat nooit actueler was als op vandaag. Zo actueel dat er niet enkel een Netflix-serie van bestaat, maar ook een bordspel voor kinderen! Mijn zoon van vijf hoefde zich niet te laten overtuigen om samen met papa het behendigheidsspel van Goliath aan een review te onderwerpen. Of deze titel ons beviel, kom je te weten in onderstaande review!
Filmreview: E.T. The Extra Terrestrial 40th Anniversary blu-ray
  • 1
  • 2
Hoewel ik mezelf als filmliefhebber beschouw, probeer ik zo weinig mogelijk films te herbekijken en de voorkeur te geven aan potentieel onontdekte pareltjes. Voor sommige klassiekers kan ik uiteraard niet anders dan een uitzondering maken. Eentje die zeker in dat rijtje past is E.T. The Extra Terrestrial. Naar aanleiding van zijn veertigjarig bestaan, werd ons de blu-ray toegestuurd. Benieuwd of deze prent van Steven Spielberg de tand des tijds kon doorstaan? Ontdek het in onderstaande review!
Bordspelreview: Azul
  • 1
  • 3
Boardgamefans zullen ongetwijfeld al gehoord hebben van Azul. Hoewel het spel ondertussen al een aantal jaren bestaat, plaatst Asmodee het terug in de kijker onder een nieuw Unbox Now-label. Het ideale moment om ermee aan de slag te gaan en het aan een review te onderwerpen! Samen met redacteur @Tova begaf ik mij in de wondere wereld van het tegelleggen en waanden we ons, vergezeld van een fris biertje, in het Spaanse Alhambra. Benieuwd naar onze bevindingen? Ontdek het in onderstaande review!
Review: Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway
  • 0
  • 0
Het lijkt wel alsof we de laatste tijd met kartgames om de oren worden geslagen. Na PAW Patrol en de Smurfen is het nu de beurt aan andere tekenfilmfiguren. Bamtang Games en GameMill Entertainment brengen ons namelijk een derde vervolg op de Nickelodeon Kart Racers-franchise. Ook deze opvolger, die Slime Speedway werd gedoopt, is gebaseerd op een legio aan karakters uit de animatiereeksen van Nickelodeon. Hoe ik het er vanaf bracht met SpongeBob, Garfield, Aang, de Teenage Mutant Ninja Turtles, … aan het stuur, kom je te weten in onderstaande review!
Speelgoedreview: Peek-A-Zoo
  • 1
  • 2
De grootste uitdaging in de wereld? Ongetwijfeld een kind opvoeden. Ondanks alle liefdevolle en tedere momenten, zal elke ouder ook de momenten van frustratie kennen. Het eerste jaar waren dat voor ons de slaap- en eetgewoonten, maar nadien kwam het eigen willetje en wat ze noemen ‘de peuterpuberteit’. Hoewel dit een uitdagende periode kan zijn, is het ook de tijd dat je kind erg veel kennis opdoet en nieuwe vaardigheden ontwikkelt. Het ideale moment dus om ze klaar te stomen voor de kleuterklas! Hoe beter dan spelen en leren combineren? Dit is ook wat SmartGames dacht. In hun reeks van educatief speelgoed, mocht ik zelf aan de slag met Peek-A-Zoo. Benieuwd of het de moeite zou zijn voor jouw peuter? Ontdek ik het in onderstaande review.
Eerste trailer vrijgegeven voor John Wick: Chapter 4
  • 0
  • 2
Keanu Reeves is eindelijk terug als badass John Wick! Ook in deze vierde film zal hij alles uit de kast moeten halen om het opnieuw op te nemen tegen een aantal beruchte figuren uit het criminele milieu. Na te zijn verraden, besluit hij het samen met Bowery King (Laurence Fishburne) de strijd aan te gaan met de gehele High Table. Ze zullen de wereld rond moeten trekken om het op te nemen tegen de grootste gangsters van de onderwereld. Benieuwd of hij hier heelhuids zal uit geraken!

Op de release is het nog wachten tot 24 maart 2023, maar in afwachting daarvan kunnen we alvast watertanden van Lionsgate’s eerste officiële trailer.

Bordspelreview: Friday the 13th
  • 0
  • 1
De dagen korten, het weer wordt guurder, en jawel … Halloween is in aantocht. Een tijd om lekker gezellig onder een knus dekentje in je luie zetel de warmte op te zoeken en te griezelen voor de televisie. Natuurlijk zijn er naast de vertrouwde kijkbuis nog andere manieren om het griezelfeest te eren. Voor velen misschien een iets minder voor de hand liggende: bordspellen! Het is in dat kader dat onderstaande bordspelreview zich bevindt. Deze keer is het de beurt aan een titel uit het Shuffle Go-kaartspellenaanbod van Cartamundi, namelijk Friday the 13th. Wat film betreft, alvast een ware klassieker in zijn genre. Of dat ook geldt voor het kaartspel, kom je te weten in onderstaande review!
Review: PAW Patrol: Grand Prix
  • 4
  • 1
Stilstaan is achteruitgaan! Bij BeyondGaming trachten we er dus steeds naar om aan de wensen van onze alsmaar breder wordende community tegemoet te komen. Ook de kleinsten onder ons mogen niet vergeten worden! Voor wie het nog niet zou weten, we hebben daarom ook een ‘Kids’-sectie, die je kan bereiken via kids.beyondgaming.be. Games, films, series, bordspellen, … kortom, voor ieder wat wils! Daar voeg ik vandaag graag een review aan toe van Outright Games’ PAW Patrol: Grand Prix. Benieuwd of deze racer iets is voor jouw kleine spruit, of geniet je stiekem ook weleens van een kinderspel? Lees dan zeker verder!
Filmreview: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
  • 2
  • 1
Zoals jullie ondertussen konden lezen in de reviews van Fantastic Beasts and Where to Find Them en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, is het een hobbelig parcours voor schrijfster J.K. Rowling en regisseur David Yates. Daar waar de eerste film een beloftevolle aanzet bleek en de tweede eentje om vlug te vergeten, ontbreekt het de films voorlopig aan een duidelijk en interessant plot en missen ze vooral de magie waar Harry Potter zo om bekend stond. Lukt het de makers om terug een frisse wind in de Wizarding World-franchise te blazen? Je ontdekt het in onderstaande review van de 4K UHD-uitgave van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore! Opgelet: voor wie de eerste films nog niet gezien heeft, bevat deze review mogelijk spoilers!
Filmreview: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
  • 0
  • 1
Dat goede franchises spin-offs mogen krijgen, ben ik het absoluut mee eens! Dat er in dat geval ook wat risico bij komt kijken, uiteraard ook. Toen Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 gedaan was, bleef menig fans verbaasd achter. Was dit nu echt het einde van de franchise? Gelukkig kwam twee jaar later de verlossende boodschap dat er een nieuwe prequel/spin-off op de plank lag. Spannend! Uiteindelijk bleek deze nieuwe filmserie de naam 'Fantastic Beasts' te krijgen. Het zou in totaal om vijf nieuwe filmtitels gaan. Ondertussen mochten we dit jaar reeds de derde film in de rij verwelkomen. Naar aanleiding van deze release werd ook een verzamelbox vrijgegeven, welke de eerste drie films bundelt. We kregen de eer de 4K UHD-uitgave aan een review te onderwerpen. De review van de eerste film, Fantastic Beasts and Where to Find Them, kregen jullie reeds te lezen. Wat ik...
De zusjes Sanderson zijn terug in Hocus Pocus 2-trailer
  • 0
  • 0
De donkere dagen komen eraan. Een beetje magie is dus zeker welkom! Dat moet ook Disney gedacht hebben, die ons vanaf 30/09/2022 het langverwachte vervolg brengen op de originele Hocus Pocus van 1993.

Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy kruipen 29 jaar later opnieuw in de huid van heksen Sarah, Winifred en Mary. Wanneer drie jonge vrouwen per ongeluk de Sanderson-zusjes terugbrengen, blijken ze uit te zijn op wraak. Lukt het hen om voor zonsopgang op Allerheiligen te voorkomen dat de razende heksen een ravage aanrichten in Salem? Je ontdekt het eind deze maand op Disney+!

Prachtige beelden in eerste trailer van Babylon
  • 1
  • 0
Oscarwinnaar Damien Chazelle is een talent pur sang. Met films als La La Land en Whiplash bewees hij Hollywoodwaardig te zijn. Deze getalenteerde regisseur brengt ons nu Babylon, een origineel epos dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren ’20. In dit verhaal van buitensporige ambitie en excessieve uitspattingen schitteren Margot Robbie, Brad Pitt en Diego Calva. We volgen hen in een tijdperk van ongeremde decadentie en corruptie in het vroege Hollywood.

Op de officiële release is het nog even wachten tot 18/01/2023, maar de eerste trailer vinden jullie hieronder terug. Volgens mij alvast eentje om op de watchlist te zetten! Dat bewijzen ook de prachtige posters die onderaan het nieuwsartikel terug te vinden zijn.


Filmreview: Fantastic Beasts and Where to Find Them
  • 5
  • 2
Na het verpletterende succes van de Harry Potter-franchise, mocht een vervolg uiteraard niet uitblijven. Dit kwam er onder de vorm van een spin-off/prequel, genaamd Fantastic Beasts. De filmserie, opnieuw gebaseerd op het werk van J.K. Rowling en met David Yates in de regie, zou bestaan uit vijf nieuwe titels. Dit jaar mochten we reeds de derde film in de rij verwelkomen, namelijk Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Naar aanleiding van deze release werd ook een verzamelbox vrijgegeven, welke de eerste drie films bundelt. We kregen de eer de 4K UHD-uitgave aan een review te onderwerpen. Als eerste op de lijst: de in 2016 uitgebrachte Fantastic Beasts and Where to Find Them!
Filmreview: The Northman
  • 0
  • 2
Love him or hate him, maar als er één ding vaststaat, is het dat Robert Eggers interessante films maakt. Akkoord, zijn werk zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar je kan niet ontkennen dat hij op zijn eigen manier een frisse wind tracht te brengen in het filmlandschap. Dit deed hij eerder met The VVitch en The Lighthouse, twee historische horrorfilms, overgoten met een fantasy-sausje en zijn gekende folklore-elementen, die goed werden ontvangen door het grote publiek. Benieuwd of hem dat ook lukt met zijn nieuwste langspeelfilm: The Northman! Op basis van de review van collega @Karel-Jan leek dit alvast het geval te zijn. Tijd om voor mezelf uit te maken of ik deze mening deel. Je komt het te weten in onderstaande review van de 4K UHD blu-ray!
Werp een blik achter de schermen in nieuwe House of the Dragon-teaser
  • 0
  • 1
Een serie waar erg veel mensen naar uitkijken: House of the Dragon! Deze langverwachte Game of Thrones-prequel gaat van start op 22 augustus en zal exclusief te bekijken zijn via Streamz. In afwachting daarvan worden we in een nieuwe teaser verwend met een aantal onthullende behind the scenes-beelden!

House of the Dragon vertelt het verhaal van House Targaryen en draait om de 'Dans van de Draken', een brute burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren. House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin, en speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit het Emmy-winnende Game of Thrones.

Review: Rabbids: Party of Legends
  • 0
  • 2
Grappige wezentjes met een eigen taaltje, die te pas en te onpas luidruchtige geluiden produceren en voor heel wat slappe lach-momenten zorgen. Nee, ik heb het niet over de Minions, maar over Ubisoft’s Rabbids. Even gekke figuren die op hun eigen manier de boel op stelten weten te zetten. De ideale mascottes dus voor een leuke party-game! Ik waagde me aan de test en ging aan de slag met Rabbids: Party of Legends. Of de langorige gekkerds mij wisten te overtuigen, kom je te weten in onderstaande review!
Geraak in extase door nieuwe teaser-poster van Zillion
  • 2
  • 2
Voor de dertigers onder ons een stuk nostalgie. Voor de jongere leden een naam (en reputatie) die ongetwijfeld een belletje doet rinkelen. Zillion, de populaire Antwerpse danstempel die ten onder ging. De film wordt ondertussen al even geteased, zo ook nu met een nieuwe filmposter. Wie benieuwd is naar de film, nog even tanden bijten tot zijn officiële release op 26/10/2022.

1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een onwaarschijnlijke neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computermarchand uit Meise tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra’s zorgt. Helaas duren ook hier mooie liedjes niet lang...
Terug
Bovenaan