bRahms

Redacteur
bRahms

bRahms

Redacteur
Elden Ring overschrijdt de kaap van 25 miljoen verkochte exemplaren, nieuwe trailer gedropt
 • 0
 • 0
Het is nog tot 21 juni wachten tot de Shadow of the Erdtree-uitbreiding uitkomt voor Elden Ring, maar het lijkt er op dat de fans zich al aan het voorbereiden zijn op die eerste en enige DLC voor de game. Dat blijkt uit onderstaande tweet van de ontwikkelaar, FromSoftware, waarin het te kennen geeft dat Elden Ring al 25 miljoen keer verkocht werd. Vorig jaar was dat cijfer nog 20 miljoen, wat betekent dat de game in zijn tweede levensjaar nog eens vijf miljoen keer extra werd verkocht.


Om de fans terug warm te maken voor Shadow of the Erdtree, lanceerde FromSoftware een nieuwe trailer van Elden Ring waarin ze een samenvattend overzicht tonen en je terug volledig mee bent met de hoofdlijnen van het verhaal en je bijgevolg dus volledig klaar bent voor de nakende release...
Assassin's Creed Shadows toont ‘Extended Gameplay Walkthrough'
 • 0
 • 0
Vorige week zondag kwam Ubisoft al op de proppen met een eerste gameplay trailer. Het stond toen al in de sterren geschreven dat dit maar een voorsmaakje zou zijn van hetgeen ze zouden tonen op hun Forward, eerder deze week. En zo geschiedde, want ze lanceerden maar liefst 23 minuten aan beeldmateriaal, verspreid over twee trailers: één trailer die de volledige gameplay uit te doeken doet en een tweede trailer die verder ingaat op de verschillende gevechtsmogelijkheden. Zo komen we meer te weten over de speciale gevechtstechnieken waarmee Yasuke zijn vijanden kan overmeesteren en de nieuwe subtiele moves waarmee het andere hoofdpersonage Naoe de onopvallendste Assassin tot nu toe zal zijn.

In de trailer komt het ook duidelijk dat de seizoenen en het weer een belangrijke rol zal spelen op de gameplay-ervaring. Zo zal je tijdens de winter moeilijker kunnen zwemmen door de...
Ubisoft brengt nieuwe versie van MONOPOLY naar de consoles
 • 2
 • 0
Je leest het goed, na tien jaar achtte Ubisoft de tijd rijp om een opvolger van Monopoly Plus op de markt te brengen. Deze gedigitaliseerde versie van het uiterst populaire Hasbro spel krijgt de uiterst originele naam MONOPOLY en zal in september uitkomen op quasi alle current-gen-consoles: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Switch, PC (Steam, Epic Games Store en Ubisoft Store) en Luna.

Verwacht geen grote vernieuwingen in de game, die uit zal komen ter ere van de 90ste verjaardag van het bordspel. Behalve serieus verbeterde graphics zal er weinig tot niks veranderen aan de gameplay, al zal er wel onder andere de mogelijkheid zijn om zelf regels op te stellen. Misschien wordt het spel dan toch nog goed?

Releasedatum aangekondigd voor Diablo IV uitbreiding "Vessel of Hatred"
 • 0
 • 0
Tijdens de Xbox Games Showcase werden heel wat nieuwe trailers op ons afgevuurd. Eén daarvan was onderstaande releasetrailer van de eerste uitbreiding van Diablo IV, Vessel of Hatred, waarin we kennis maken verschillende nieuwigheden. De belangrijkste aankondiging daarbij was het onthullen van de datum waarop de eerste betaalde uitbreiding zal uitkomen: 8 oktober 2024.

Maar Head of Xbox Game Studios Matt Booty had nog veel meer aan te kondigen, want in de uitbreiding zal er een nieuwe regio beschikbaar zijn, zullen er nieuwe vijanden en pets rondlopen en er is zelfs de introductie van een volledige nieuwe klasse, Spiritborn genaamd. Op de eerder bloederige en gruwelijke beelden in de trailer zien we Neyrelle rondlopen in de nieuwe regio Nahantu, waar ze de Prime Evil Mephisto gevangen houdt en een manier zoekt om hem voor altijd te verslaan. Vessel of Hatred zal chronologisch volgen op Diablo IV en dus het verhaal van de game gewoon voortzetten.

Je kan vanaf vandaag een preorder...
Bordspelreview: Tucana Builders
 • 2
 • 1
In 2019 kwam Trails of Tucana uit, een flip & write game die een welgekomen afwisseling zou blijken tijdens de coronacrisis van een paar jaar later. Niet alleen om binnen de bubbel van destijds te spelen, maar ook via de webcam kon je hier met vrienden een soort van spelletjesavond mee organiseren. Het was dan ook een kwestie van tijd vooraleer er een opvolger zou komen voor dit successpel, bij ons uitgegeven door Jumping Turtle Games. Met Tucana Builders is deze opvolger eindelijk een feit, maar dit keer in de vorm van een puzzel worldbuilder bordspel. Een goede zet of hadden ze beter bij het origineel gebleven? Je komt het te weten in onderstaande review!
Bordspelreview: Bokken Schieten
 • 0
 • 3
Bokken Schieten, (her)uitgegeven door 999 Games, krijgt volgens de uitgever een vier op vijf voor tactisch inzicht, een drie op vijf voor geluk en toch ook nog een twee op vijf voor bluffen. Tactische spelletjes die in amper vijftien minuutjes afgewerkt worden, ik was benieuwd hoe tactisch een vier op vijf dan nog wel aanvoelt. Bokken Schieten is zo'n atypisch spelletje waarvoor je verplicht met minimaal drie (tot zes) spelers moet zijn volgens de spelregels en waarvoor er geen aparte spelregels zijn voor twee spelers, laat staan dat er een solovariant zou zijn. Tactisch spel of toch maar prul? Je komt het te weten in deze review.
Bordspelreview: Yu-Ca-Tan
 • 2
 • 2
Vorig jaar liet ik mijn review los op jullie van Calavera, wat uiteindelijk beter meeviel dan verwacht, gezien mijn niet gehele voorkeur voor dobbelsteenspellen. Toen we in de mogelijkheid waren om Yu-Ca-Tan te reviewen dacht ik dan ook dat dit wel een meevaller zou zijn. Mijn enthousiasme werd echter wel ook meteen gekelderd toen ik de ondertitel las van het spel: “Wie heeft het meeste dobbelgeluk?”. Vooroordelen zijn er om onderuit gehaald te worden, dus gaven we het alsnog een kans.
The Game Awards 2023: alle winnaars op een rijtje
 • 0
 • 1
Vanmorgen verklapten we al dat Baldur's Gate III verschillende prijzen wist weg te kapen op de The Game Awards, maar natuurlijk vielen naast onze Belgische trots, ook nog andere games in de prijzen. De meest in het oog springende is Alan Wake 2, die naast de prijs voor Beste Game Direction, ook nog awards in de wacht sleepte voor Best Art Direction en Best Narrative. Daarmee is Alan Wake 2, samen met Baldur's Gate III, de grote winnaar van deze The Game Awards. Wij sommen voor jullie graag even alle genomineerden en alle winnaars (vetgedrukt) op.

Game of the Year
 • Alan Wake II
 • Baldur’s Gate III
 • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
 • Marvel’s Spider-Man 2
 • Resident Evil 4
 • Super Mario Bros. Wonder
Best Game Direction
 • Alan Wake II
 • Baldur’s Gate III...
Hello Games kondigt fantasy game Light No Fire aan met een eerste trailer
 • 0
 • 0
Hello Games, bekend van de action adventure game No Man's Sky, kondigde gisteren op de The Games Award aan dat ze aan het werken zijn aan een nieuwe game: Light No Fire. Light No Fire wordt een multiplayer fantasy game, die een open spelwereld bevat die volgens de ontwikkelaar 'groter is dan de aarde'. Door opnieuw gebruik te maken van Instances, zullen spelers met een beperkt aantal andere spelers tegelijkertijd de wereld aan het verkennen zijn, een unicum in het genre volgens Hello Games-ceo Sean Murray.

De aankondiging ging alvast gepaard met een twee minuten durende reveal-trailer, waarin de eerste beelden worden getoond van deze veelbelovende open wereld survival ontdekkingsgame. Hierbij werden ook in-game multiplayer beelden gebruikt, dus de valse belofte die ze bij de release van No Man's Sky maakten, lijken ze alvast niet te herhalen. Benieuwd of ze ook echt geleerd hebben uit hun fouten en meteen...
Baldur's Gate III wint prestigieuze Game of the Year award tijdens de Game Awards 2023
 • 0
 • 4
We zullen maar meteen met de deur in huis vallen: Larian Studio's Baldur's Gate III is gisteren tijdens The Game Awards 2023 in Los Angeles verschillende keren in de prijzen gevallen. Niet zomaar een paar troostprijsjes, want de op Dungeon & Dragons gebaseerde RPG won dé Game of The Year award. In die categorie nam Baldur's Gate III het op tegen andere kleppers als Alan Wake 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Marvel’s Spider-Man 2, Resident Evil 4 en Super Mario Bros. Wonder.

Daarnaast won de game ook nog vijf andere prijzen van de in totaal negen waarvoor ze genomineerd waren. Naast de hoofdvogel wisten ze dus ook nog de prijs weg te kapen voor de beste individuele voice-over action met Neil Newon als Astarion, de prijs voor de beste community support, beste RPG, beste multiplayer en won het bovendien ook nog eens de publieksprijs. Van een geslaagde avond gesproken...
Eerste gameplaytrailer van South Park: Snow Day vrijgegeven
 • 4
 • 0
Een paar maanden terug kondigde THQ Nordic aan dat we ons begin volgend jaar mogen warm maken voor een nieuwe South Park-game. Begin volgend jaar blijft voorlopig een vaag gegeven, want tot dusver is er geen gerichte datum waarop we kennis zullen kunnen maken met deze coöperatieve actiegame. Geen actie-rpg dus, maar een game waarin je, samen met maximaal drie vrienden, real-time gevechten in 3D zult moeten uitvoeren en dit met de gekende hoofdpersonages Cartman, Stan, Kyle en Kenny.

Een eerste sneak peak naar de gameplay werd gisteren door THQ Nordic en ontwikkelaar Question vrijgegeven waarin we de vier vrienden aan het werk zien op een schoolvrije dag, die ze ten volle willen benutten door onder andere ijsballengevechten op te zetten. Bekijk het vooral zelf in onderstaande trailer.
South Park: Snow Day zal uitkomen op pc, PlayStation 5, Xbox Series X|S en op de Nintendo Switch.

Bordspelreview: Dice Settlers
 • 2
 • 2
Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen zo’n wilde voorstander ben van zuivere dobbelsteenspellen. Toen ik het spelmateriaal van dichterbij bekeek en zag dat er maar liefst 51 van die verdomde kubusvormige stenen in de doos zaten, was mijn vooroordeel al geveld: te grote geluksfactor, geen spel voor mij. Langs de andere kant zag ik ook nog een pak ander spelmateriaal blinken, waardoor mijn interesse toch getriggerd was om het spel een kans te geven. Of ik mijn vooroordeel moest bijstellen, kom je te weten in onderstaande review.
Persona 3 Reload krijgt via trailer 2 februari 2024 als releasedatum
 • 0
 • 0
Tijdens de afgelopen Gamescom gaven de ontwikkelaars updates over hun upcoming titels, al dan niet via een exclusieve showcase. Ook ontwikkelaar ATLUS gaf een update over hun games, meer specifiek in deze nieuwspost over Persona 3 Reload. Ze bevestigden dat de game volgend jaar zal verschijnen en dit meer concreet op 2 februari. De remake van de PS2-game zal beschikbaar zijn voor de PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en PC via Steam en Microsoft Store en eerder was het al bekend dat de game ook naar Game Pass zou komen. Om het alvast niet te vergeten, kan je vanaf heden zelfs al een digitaal een pre-order plaatsen. Bovendien gaven ze ook vrij dat de game $69.99 zal mogen kosten voor de standaard versie of $199,99 voor de Aigis Editie, waarbij je verschillende extra's krijgt in de vorm van een collector's box, een art book, een soundtrack dubbel-cd en een...
Nieuwe details bekend over Cyberpunk 2077 ‘Phantom Liberty’
 • 0
 • 1
CD Projekt RED heeft vorige week op de openingsavond van Gamescom een nieuwe trailer vrijgegeven voor "Phantom Liberty", de eerste uitbreiding van Cyberpunk 2077. De verwachtingen voor de uitbreiding, die eind volgende maand verwacht wordt, zijn hoog gespannen, mede dankzij deze trailer waarin een heleboel aanpassingen aan Cyberpunk 2077 werden voorgesteld. Een nieuw district, veel nieuwe quests en gigs, nieuwe voertuigen die kunnen gebruikt worden in combats (die tevens een fikse verbetering in AI meekregen) en ook een volledige nieuwe skill tree dat zijn intrede doet.

Gisteren vond er bovendien een stream plaats van ruim een uur (zie tweede video), waarin het vernieuwde perksysteem wordt uitgelegd en waarin duidelijk wordt dat de uitbreiding zich middenin de gebeurtenissen van het basisspel zal afspelen. Alle aanpassingen aan de gameplay van Phantom Liberty zullen trouwens ook gratis naar het basisspel komen.

Destiny 2: The Final Shape via trailer aangekondigd voor volgend jaar
 • 0
 • 0
Goed nieuws voor de fans van Destiny 2, want vorige week kondigde Bungie aan dat The Final Shape uitbreiding het levenslicht zal zien in het begin van volgend jaar, 27 februari om concreet te zijn. The Final Shape wordt het laatste hoofdstuk in de "Light and Darkness"-saga, waardoor er volgens de ontwikkelaar terug ruimte is voor een volledig nieuw hoofdstuk in de franchise van Destiny. Bovendien zal het ook de laatste uitbreiding zijn die in de huidige structuur van content voor Destiny 2 wordt aangebracht, want Bungie kondigde op Gamescom aan dat het vanaf de volgende uitbreiding zal werken met drie episodes per jaar en niet langer met vier seizoenen.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer, waar we onder andere kennis maken met The Pale Heart als nieuwe locatie en de Subjugators als nieuw type vijand:

Patch #1 beschikbaar voor Baldur's Gate III
 • 0
 • 2
Verbeteringen aan een game die de perfecte score behaalt in onze review: ze bestaan. Larian Studio bracht dit weekend namelijk een eerste patch uit voor hun Baldur's Gate III en wat voor één: meer dan 1000 - duizend! - verbeteringen werden aan het spel aangebracht met deze patch. Voor zij die een uurtje tijd vrij hebben: de volledige patchnotes zijn terug te vinden op hun website, waarin alle bugs staan uitgelegd. De belangrijkste updates hebben ze dan weer samengevat op hun Steam-pagina, maar dat is wellicht eerder uit noodzaak, aangezien ze daar te kampen kregen met een plaatsgebrek om al hun bugfixes op te sommen.

Terloops lieten ze ook weten dat Patch 2 niet lang meer op zich zal laten wachten en dat iedereen samen al voor 200,000,000 uur aan...
Warhammer 40,000: Darktide krijgt Xbox Series lanceringsdatum
 • 0
 • 1
Het is alweer van november vorig jaar geleden dat ontwikkelaar Fatshark Warhammer 40,000: Darktide lanceerde voor PC, dat volgens onze review nogal wat mankementen bevatte en die onrechtstreeks leidde tot het uitstel van de Xbox Series versie. Tien maand na datum en aan de hand van onderstaande trailer komen de ontwikkelaars met een nieuwe datum voor de Xbox Series versie, die ook zal verschijnen via Xbox Game Pass: 4 oktober. Afwachten dus of tien maanden extra ontwikkeling aan deze coöperatieve FPS ervoor kan zorgen dat de Xbox X|S versie wel meteen een schot in de roos zal zijn!

Sony neemt audiotechnologiebedrijf Audeze over
 • 0
 • 1
Sony Interactive Entertainment maakte gisteren op Gamescom bekend dat het technologiebedrijf Audeze overneemt, bekend van de high-end gaming hoofdtelefoons. Volgens Sony Interactive Entertainment zal deze overname het makkelijker maken om verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen in de audio-ervaring van haar games. Opvallend is wel dat Audeze volledig onafhankelijk zal blijven werken en ze dus ook producten zal blijven ontwikkelen voor andere platformen. De voorwaardes van de overname of hoeveel Sony neer zal moeten tellen voor de overname werden door contractuele afspraken niet bekend gemaakt, maar vast staat er door deze overname er ongetwijfeld een verbetering te merken zal zijn voor de PlayStation audio.

Baldur's Gate III verschijnt ook nog dit jaar op Xbox Series
 • 0
 • 2
Eerder deze week verscheen onze review van Baldur's Gate III, de langverwachte game van de Belgische ontwikkelaar Larian Studios die sinds het begin van deze maand speelbaar is op PC en vanaf 6 september ook zal verschijnen op PlayStation 5. Geen Xbox versie dus voorlopig, maar voor de bezitters van een Xbox Series X of S had Swen Vincke, de CEO van Larian Studios, gisteren toch goed nieuws: de game zal nog dit jaar op beide versies verschijnen! Enig minpuntje dat we hierbij moeten vermelden is dat je enkel op de Xbox Series X in split-screen co-op modus zal kunnen spelen. Nochtans is het een vereiste van Microsoft dat alle features voor beide versies dezelfde zijn, maar gisteren werd er blijkbaar dan toch groen licht gegeven om de game uit te brengen zonder co-op mogelijkheid voor de Xbox Series X.
Beide versies zullen wél de cross-save functionaliteit hebben tussen X|S en Steam...
Nieuwe trailer laat nieuwkomers kennismaken met Pikmin 4
 • 0
 • 0
Super Mario is een waar begrip voor iedereen. Van de casual gamer tot de veelspeler, iedereen heeft al van de loodgieter en zijn broer Luigi gehoord. Nintendo zou deze algemene, parate kennis graag wat uitbreiden en ziet in de aankomende release van Pikmin 4 een gouden kans om ook van Pikmin zo'n begrip te maken.

De fans van het eerste uur kennen Pikmin natuurlijk al en kunnen gerust onderstaande trailer overslaan, maar voor de mensen die nog nooit gehoord hebben van Pikmin en die de afgelopen weken de vele trailers op hen zagen afkomen, heeft Nintendo deze extra trailer in elkaar gebokst, waarin van naaldje tot draadje uitgelegd worden wat Pikmin nu precies zijn en wat je met hen kunt doen. Mocht je getriggerd zijn door onderstaande trailer, dan raad ik jullie aan om de demo uit te proberen vooraleer je Pikmin 4 aanschaft. Deze kan je namelijk al sinds begin deze maand...
Terug
Bovenaan