Quentin Clemens

Redacteur
Quentin Clemens

Quentin Clemens

Redacteur
Review: Saturnalia
  • 0
  • 0
Gravoi, een afgelegen Italiaans dorp vol mysteries. Hier bevinden zich vier jongelui op een mistige decembernacht die voor het dorp een religieuze betekenis heeft. De enige uitweg van de stad is versperd, alle andere bewoners hebben hun thuis gebarricadeerd en een oog op hun deur getekend. Een schaduw lijkt de jongelui te achtervolgen. Wat is er in deze stad gaande en hoe kunnen ze ontsnappen?
Filmreview: Vesper
  • 0
  • 2
Postapocalyptische media is het laatste decennium overal te bekennen, deels omdat zowel klimatologische als politieke catastrofes momenteel niet veraf voelen. Zo ook met Vesper: een verhaal over een wetenschappelijk begaafd kind dat leeft in een wereld waar voedselschaarste heerst, met genetische engineering als de oorzaak, maar ook als de mogelijke oplossing. Vesper (in Frankrijk als Vesper Chronicles uitgebracht) is een sciencefiction-drama geproduceerd in samenwerking tussen België, Frankrijk en Litouwen, waar de film ook opgenomen is. Regisseurs Bruno Samper en Kristina Buožytė werkten hiervoor reeds samen aan Vanishing Waves en een segment in ABCs of Death 2. Hebben ze hun ambitieus idee van een scifi-epiek over bio-engineering te midden van extreme voedselschaarste en klassenongelijkheid effectief kunnen realiseren?
Seriereview: House of the Dragon
  • 2
  • 2
Nadat de laatste paar seizoenen van Game of Thrones kijkers met een vieze smaak in de mond achterlieten, was het aan HBO om de immense populariteit van de franchise te gebruiken om toch de publieke opinie terug om te draaien met een vervolgserie. Wat volgde was de "Oorlog van de vijf pitches" waarin ideeën zoals De Lange Nacht, Roberts Opstand, en Aegons Verovering centraal stonden. De eerste pitch om succesvol op onze schermen te verschijnen is House of the Dragon, een vertelling van de Drakendans die zich bijna tweehonderd jaar voor Het Lied Van IJs en Vuur afspeelt.
Streamer CasualGorilla breekt wereldrecord RPG-gamen
  • 1
  • 0
De Vlaamse streamer CasualGorilla, oftewel Wout Lenaerts, heeft een Guinness World Record verbroken door meer dan 54 uur lang met nauwelijks pauze een RPG te spelen. Naast zijn Twitch-profiel met twaalfduizend volgers herken je CasualGamer misschien van dit interview toen BeyondGaming hem 'streamer van de maand' kroonde.

Zijn gekozen game was Assassin's Creed Valhalla, en daar heeft hij maar liefst 54 uur en 32 minuten aan gespeeld, waarvan een aantal uurtjes toegelaten slaaptijd. Dat is een pak langer dan had gemoeten, want het vorige record was van een Amerikaan die 48 uur lang The Elder Scrolls V: Skyrim speelde. De poging was in samenwerking met Mobile Vikings, de internet- en telefoonprovider die gamers game-uitdagingen laat aanpakken om hun telefoonrekening te verminderen. CasualGorilla mocht zich voor de lange sessie installeren in het kantoor van Qallo in Kontich.

De sessie zelf nam...
Review: Immortality
  • 3
  • 3
Na decennia zonder nieuws wordt het beeldmateriaal van drie verloren films teruggevonden. In ieder van deze films speelt de enigmatische Marissa Marcel de hoofdrol. Het beeldmateriaal is enkel in aparte fragmenten te bekijken, kan enkel via een visuele zoekfunctie gevonden worden, en moet grondig bestudeerd worden, niet enkel met als doel de drie films terug samen te stellen, maar ook om erachter te komen: wat is er gebeurd met Marissa Marcel?
Review: The Fridge Is Red
  • 0
  • 0
Kijk niet weg van de koelkast ...

Deze indiehorrorgame van Slavische ontwikkelaars 5word Team gebruikt net als hun vorige game, Death Crown, een verouderde grafische stijl en werd ondersteund door productiestudio TinyBuild, die ook Hello Neighbour, Hellpoint en Pathologic 2 onder hun riem heeft. Doe de lichten uit, zet je headphones op en vergeet niet ... kijk nooit weg van de rode koelkast.
Review: DreadOut 2
  • 0
  • 1
Waar ze ook gaat, lijkt het wel dat schaduwen Linda achtervolgen. In haar perifeer gezichtsveld ziet ze vreemde figuren. Ze wil niets liever dan vluchten. Maar er is maar één manier om echt van deze verschijningen af te raken: haar camera uithalen en de demonen een fotoshoot van jewelste geven. Neen, het gaat niet om Fatal Frame, maar om het vervolg op de Indonesische horrorgame DreadOut, die nu voor het eerst zijn weg van de pc naar consoles heeft gevonden.
Review: The Imaginary Circle
  • 0
  • 0
De muren van een verlaten gevangenis brokkelen af, enkel versierd met graffiti en wat duivenpoep. De mensen die hier ooit verbleven, onder dwang of uit keuze, lieten enkel woorden achter. Wat is hier gebeurd? En wie is verantwoordelijk?

In The Imaginary Circle verkent de speler een verlaten gevangenis. Doorheen de tocht krijgt de speler de tijd om na te denken, niet enkel over wat er op deze plaats gebeurd is, maar ook hoe hij of zij die gebeurtenissen filosofisch interpreteert. Al spelend vindt de speler objecten en notities. Die kunnen gecombineerd en bekeken worden in hun inventaris, waar zich ook een geweer en één kogel bevinden ...
God of War Ragnarök goud gegaan
  • 0
  • 1
Het langverwachte vervolg op de God of War reboot is goud gegaan, aldus ontwikkelaarsstudio Santa Monica Studio. De game is dus officieel afgewerkt en klaar voor lancering. Nadat zowel critici als consumenten verliefd werden op de nieuwe Noorse visie op de Griekse halfgod, is het eindelijk tijd om Kratos en zijn "boy" Atreus het volgende hoofdstuk van hun tumultueus en ontroerend avontuur in te volgen.

God of War Ragnarök komt op 9 november uit voor zowel de PlayStation 5 als de PlayStation 4. Aangezien de eerste game inmiddels ook naar de pc geport is, kan men voor dit vervolg ook een waarschijnlijke pc-release verwachten, maar daar is nog geen datum of bevestiging voor vrijgegeven.

Filmreview: Goodnight Mommy
  • 2
  • 1
Mama draagt sinds haar operatie steeds een masker. En ze gedraagt zich zo vreemd. Is dat wel nog mama onder dat masker? Of, de betere vraag: is dat wel nog Good Night Mommy verborgen achter al dat muf Amerikaanse remake-gedoe?
Filmreview: My Best Friend's Exorcism
  • 0
  • 1
De middelbare school in de jaren 80. Giechelen over jongens, roddelen over die bitch van de andere klas, persoonlijkheidsquizjes invullen in een meidenblad met muziek van Boy George op de achtergrond, en natuurlijk je beste vriendin die door een demonisch wezen bezeten wordt en je schoolleven een hel maakt.
Een kille terugkeer naar Resident Evil Village en meer met 'Winters' DLC trailer
  • 0
  • 0
Tijdens de Tokyo Game Show 2022 is een nieuwe trailer gedropt voor de langverwachte DLC voor Resident Evil Village. Deze zal de Winters' Expansion noemen, en bevat een Third Person Mode voor het basisspel, een verhaaluitbreiding genaamd Shadows of Rose, en nieuwe opties voor de Mercenaries-modus. Daarnaast wordt ook Resident Evil Village: Gold Edition onthuld, zoals je al kan raden een pakket met zowel het basisspel als deze nieuwe uitbreiding. Ten slotte worden nieuwe versies van Village en voorgaande Resident Eviltitels via de cloud naar de Nintendo Switch overgebracht, en krijgt ook Resident 4 Remake een kleine update.

In de trailer stelt producent Tsuyoshi Kanda zich en de content die er aan te komen ligt voor. De Third Person Mode laat spelers dus toe om het spel vanuit een volledig nieuw perspectief te tonen. Aangezien het spel wel gebouwd is voor de originele first person, valt het nog af te wachten of dit niet wat zal vloeken met de designelementen, maar de trailer...
Filmreview: Orphan: First Kill
  • 1
  • 3
In 2009 maakte de wereld kennis met het weesmeisje Esther. Al vanaf het begin was het duidelijk: er is iets niet helemaal pluis met Esther. Haar vreemd gedrag resulteerde al snel in gewelddadige handelingen tezamen met een twist die haar hele personage in een nieuw daglicht stelde. Mensen die haar slinkse personage gemist hebben, kunnen nu de bioscoop terug in om meer van Esther te zien, en dat in deze prequel die de gebeurtenissen in haar leven voor de eerste film toont.
Preview: Park Beyond
  • 2
  • 5
Een pretpark bouwen, wat komt daar allemaal bij kijken? Constructie van attracties, check. Personeel, check. Restaurants, check. Antizwaartekrachtkanonnen, che- ... Antizwaartekrachtkanonnen? Ja, in deze game moet je geen rekening houden met of iets in het echt al dan niet zou kunnen, dus kan je gerust attracties bouwen die geen haartje steek houden. Welkom bij Park Beyond!
Filmreview: Belle
  • 3
  • 3
We kennen allemaal het sprookje Belle en het Beest, en velen hebben specifieker herinneringen van de Disney-animatiefilm uit 1991. Maar Mamoru Hosoda's animatiefilm Belle is zijn eigen sprookje die wat elementen leent van de Disney-klassieker, maar een volledig andere richting uitgaat. Zoals de titel impliceert, focust Belle meer op de innerlijke wereld van het hoofdpersonage, dan een romantische relatie tussen een schoonheid en een monster. Belle verkent zelfrespect, verlies, online pestgedrag en meer, en dat allemaal met een dosis absoluut spectaculaire animatie.
Review: Thymesia
  • 1
  • 3
Sinds de populariteit van Dark Souls is het subgenre van Soulslike steeds meer naar boven gekomen: Action-RPG's die veel van de elementen die ooit uniek waren aan de Souls-games, overnemen. Een focus op precieze en uitdagende combat, complexe levels en een duister maar onduidelijk verhaal zijn een paar van die FROM Software-handelsmerken. Dat is natuurlijk een geschenk voor iedereen die maar niet genoeg kan krijgen van de Souls-formule. Thymesia is het meest recente exemplaar van deze trend, en het windt geen doekjes om zijn inspiratie: Thymesia lijkt qua gameplay, omgevingen en thematiek sterk op Bloodborne. Zo speel je als een donker geklede behendige figuur genaamd Corvus met diverse wapens in razendsnelle duellen tegen een achtergrond van een duistere stad die onder een plaag lijdt.
Filmreview: NOPE
  • 4
  • 2
Horrorhits Get Out en Us hebben schrijver-regisseur Jordan Peele in het publieke bewustzijn gekatapulteerd als een vooraanstaande horrorvisionair met een focus op sociaal commentaar. De hype rond zijn volgende film was de voorbije jaren ook overal te bekennen. Wanneer ik de kans kreeg om het mysterieuze NOPE dan ook te bekijken, greep ik die kans met beide handen. Dus, heeft NOPE na al die anticipatie teleurgesteld? Nope!
Seriereview: The White Lotus
  • 4
  • 7
Een prachtig, zonnig luxeoord in Hawaï, de perfecte plek voor mensen met veel aan hun hoofd om even van hun leven te ontsnappen, en een nieuwe kijk op het leven te verwelkomen ... als ze de kostprijs kunnen betalen natuurlijk. In Mike Whites satirische comedy-dramaserie van HBO komt een bende rijkelui aan bij The White Lotus, het meest exclusieve resort in Hawaï. Daar hopen ze de rust en antwoorden te vinden die ze in hun dagelijks leven niet krijgen. Maar het resort lijkt juist het omgekeerde effect te hebben: ieders slechtste persoonlijkheidstrekjes komen alsmaar sterker naar boven, conflicten die al even brouwen komen tot de oppervlakte, en dat allemaal ten koste van het personeel die beleefd om moet gaan met elk onredelijk verzoek van hun clientèle. Welkom in The White Lotus!
Filmreview: Firestarter
  • 3
  • 0
Het is alweer eens tijd voor een Stephen King-bewerking. Deze kunnen steeds variëren tussen steengoed (The Mist, Misery, The Shawshank Redemption) en belachelijk slecht (Cell, Dreamcatcher), dus het is altijd afwachten waar elk nieuw exemplaar op de schaal zal belanden. Na een 1984-bewerking met Drew Barrymore in de hoofdrol, probeert mega-horrorproducent Blumhouse nu nieuw leven te blazen in Firestarter, met Zac Efron als de vader van het hoofdpersonages. In dit verhaal vluchten een vader en dochter van een kwaadaardig overheidsdepartement dat hen bovennatuurlijke krachten heeft gegeven, maar wordt het alsmaar moeilijker het meisje haar vurige krachten onder controle te houden.
Review: Heir Obscure: A Hunt in the Dark
  • 0
  • 0
Heir Obscure: A Hunt in the Dark is een stealth-horrorgame ontwikkeld door een eenmansteam genaamd Andrzej Gieralt. Gieralt, die naast ontwikkelaar ook YouTuber is, heeft voordien al gratis games gemaakt, en heeft veel van het ontwikkelingsproces ook op YouTube uiteengezet. Zijn eerste commercieel beschikbare game is sinds juli 2022 uit op Steam.
Terug
Bovenaan