Quentin Clemens

Redacteur
Quentin Clemens

Quentin Clemens

Redacteur
Final Fantasy Pixel Remasters komen naar PS4 en Switch
  • 0
  • 3
Goed nieuws voor Final Fantasy-fanaten die nog niet de kans hebben gekregen de vroege games in de legendarische serie te spelen. Final Fantasy I, II, III, IV, V en VI worden allen zowel apart als gebundeld beschikbaar op moderne consoles. Deze Pixel Remasters zijn al beschikbaar op Steam en mobile, maar zullen tegen de lente van 2023 ook op de PlayStation 4 en de Nintendo Switch te koop zijn.

Voor de Final Fantasy 35 Anniversary Edition kan je jezelf nu via de Square Enix Store op de wachtlijst plaatsen. Die boxset bevat naast alle zes klassieke spellen ook twee muziekplaten, een sleeve voor de gamedisc, een artbook en acht beeldjes van personages. Hij zou je 259.99 dollar kosten en zou, net als de fysieke versie van de standaardcollectie, tegen 31 mei 2023 verstuurd worden (al is deze datum slechts een placeholder). Digitaal wordt het...
Review: Neon White
  • 0
  • 3
Wat als je als zondaar toch een kans kreeg om naar de hemel te kunnen? Het enige dat je moet doen, is met stijl en efficiëntie alle demonen uit de hemel opruimen. Kan Neon White die uitdaging aan? En is alles wel wat het lijkt in deze vreemde interpretatie van een hemel?

Uitgever Annapurna Interactive zal je inmiddels wel al kennen van hun vele indie-pareltjes zoals Outer Wilds, Stray en What Remains of Edith Finch. Ontwikkelaars Angel Matrix daarentegen, zijn de bekendheid ingeschoten met hun debuutgame, Neon White, die eerder dit jaar spelers op de pc al verslaafde. Nu is de beruchte actie-platformer ook beschikbaar op PlayStation-consoles, en wordt het dus mijn beurt om deze indielieveling uit te proberen. Zoemt Neon White voor de PlayStation 5 naar de top van het jaar, of smijt de titel zich razendsnel een afgrond in? Kom er in deze review achter. Neon White is nog steeds beschikbaar op de pc en de Nintendo Switch, en is vanaf 13 december ook op de PlayStation 4 en 5 beschikbaar.
God of War krijgt Amazon-tv-reeks
  • 4
  • 3
Na The Last of Us, die van HBO een tv-adaptatie krijgt, krijgt Sony's andere grote verhaalgedreven eigendom nu ook een tv-serie. Amazon Prime heeft namelijk het groene licht gegeven aan een verfilming van God of War. Daarvoor werken ze samen met Sony Pictures Television, PlayStation Productions en Santa Monica Studio.

De serie zal worden ontwikkeld door Rafe Judkins, die ook aan het hoofd stond van de Amazonreeks Wheel of Time. Daarnaast zullen Mark Fergus en Hawk Ostby, beiden ontwikkelaars voor Amazons The Expanse en Oscargenomineerde schrijvers voor Alfonso Cuaróns Children of Men, dienen als schrijvers en regisseurs voor de nieuwe serie. Het verhaal zal blijkbaar nauw het verhaal van de rebootserie volgen. Zo begint de serie net als God of War 2018 in Midgard, waar Kratos en zijn zoon de as van zijn overleden vrouw moeten verstrooien en hun eigen band zullen...
Nieuwe details rond Persona 3 en 4-ports vrijgegeven
  • 0
  • 1
Nadat werd aangekondigd dat Persona 3 Portable en Persona 4 Golden op 19 januari voor de Xbox en de pc (alsook Xbox Game Pass) uit zouden komen, krijgen we nu wat meer details van Atlus rond wat we kunnen verwachten van de ports van deze JRPG-klassiekers. Het gaat om een grafische upgrade, een onmiddellijke moeilijkheidsselectie, een quicksave-optie, een album-functie in Persona 4 Golden, en de onthulling van de prijs, namelijk € 19,99.

  • Zowel Persona 3 Portable als Persona 4 Golden hebben een hogere resolutie gekregen en zouden ook meer vloeiende animaties en controls bevatten.
  • Atlus geeft door dat je nu vanaf het begin de moeilijkheidsgraad kan selecteren. Naast de vier of vijf standaardmoeilijkheden waar je al uit kon kiezen, wil dit zeggen dat de specifieke moeilijkheidssliders die in de originele Persona 4 Golden ontgrendeld werden bij New Game...
Dead Cells meets Castlevania in DLC
  • 0
  • 0
Bejubelde roguelike metroidvania Dead Cells van Motion Twin krijgt binnenkort DLC genaamd "Return to Castlevania", die zich zoals de titel al doet vermoeden afspeelt in de wereld van Castlevania. De geanimeerde trailer was de eerste aankondiging van The Game Awards. De DLC zou in het eerste kwartaal van 2023 uitkomen, en dat voor alle platforms.

In de handgetekende trailer zien we ons hoofdloos hoofdpersonage het kasteel van Dracula bestijgen met een paar herkenbare personages. Vermoedelijk bevat dit DLC-pakket dus nieuwe wapens, abilities, niveaus, bosses en muziek. Het zou niet de eerste keer zijn dat Dead Cells aan crossovers deed. Zo voegde de "Everyone Is Here"-update reeds content toe dat kwam van de de universa van onder andere Hollow Knight, Blasphemous, Hyper Light Drifter en Guacamelee. Dat het Metroidvania-genre zowel met zowel verse nieuwkomers als terugkomende klassiekers een comeback krijgt, is voor velen bitmuziek in de oren!

Retro survival-horrorgame Post Trauma onthuld
  • 0
  • 3
Indie-uitgever Raw Fury heeft tijdens de Game Awards een trailer onthuld voor Post Trauma, een survival horrorgame van nieuwkomers Red Soul Games, die duidelijk inspiratie haalt uit de klassieke Silent Hill- en Resident Evil- games. Post Trauma komt naar consoles en naar de pc, maar heeft nog geen releasevenster gekregen.

Deze nieuwe psychologische horrorgame wil klassieke survival horrormechanics mengen met moderne controls en meeslepende soundscapes. Je zal als Roman spelen, een treinconducteur die probeert te ontsnappen uit zijn personlijke nachtmerrie. De trailer bevat onder andere mistige gangen, statische tv's, cryptische puzzels en dreigende schimmige figuren. En dat allemaal van vaste cameraperspectieven. Ook gebruikt het blijkbaar een ouderwets savesysteem met een beperkt aantal toegelaten saves. Als de recente lading Resident Evil- en Silent Hill-aankondigingen dus weinig soeps blijken, hebben survival horrorfanaten nog steeds deze mysterieuze indie-nieuwkomer om naar...
Bioshock-ontwikkelaar Ken Levine onthult moreel dubieuze FPS Judas
  • 0
  • 1
Ken Levine ken je misschien van zijn werk voor System Shock, Thief en BioShock. Zijn gamestudio Ghost Story heeft nu Judas onthuld, een verhaalgedreven first-person shooter die voor de pc, de PlayStation 5 en de Xbox Series X|S komt. De volgende generatie van horror-immersive sims is eindelijk aangebroken, al is nog geen releasevenster megegeven.

Als Judas moet je van een desintegrerend ruimteschip zien te ontsnappen, maar dat kan je niet alleen. Je moet allianties vormen met verscheidene partijen op het schip. Wiens verschrikkelijke daden zal je door de vingers zien om hun hulp te kunnen accepteren? En zal je als bondgenoot betrouwbaar zijn, of al snel een mes in ieders rug steken? Dit soort beslissingen kan je maken in de wereld van Judas. De trailer geeft ons een glimp van de moreel grijze Judas zelf alsook de andere personages op het schip. De gameplay doet onmiddellijk aan de plasmids van BioShock denken; zo schiet je als speler vuur en bliksem uit je hand. Als eerste nieuwe...
Elden Ring en God of War: Ragnarök grote winnaars bij The Game Awards
  • 0
  • 1
De Game Awards zitten erop, en Elden Ring en God of War Ragnarök hebben verreweg de meeste beeldjes thuisgehaald. Tussen de twee heeft God of War Ragnarök in meer categorieën gewonnen, namelijk zes tegenover vier voor Elden Ring. Maar Hidetaka Miyazaki nam vannacht de meest begeerde trofee mee: Game of the Year ging naar Elden Ring!

Hier vind je alvast een overzicht van de winnaars in elke categorie:
  • Beste Esports-game: Valorant
  • Beste Esports-athleet, -team, -coach en -event: YaY, Loud, BZKA, 2022 League of Legends World Championship
  • Beste mobile game: Marvel Snap
  • Beste familiegame: Kirby and the Forgotten Land
  • Beste acteerperformance: Christopher Judge (Kratos in God of War: Ragnarök)
  • Beste debuut-indie: Stray
  • Beste adaptatie: Arcane: League of Legends
  • Beste verhaal: God of War: Ragnarök
  • Beste art direction: Elden Ring
  • Beste VR-game: Moss: Book II
  • Beste Sim of Strategy game: Mario & Rabbids: Sparks of Hope
  • Beste...
Death Stranding 2 onthuld met intense cinematische trailer
  • 1
  • 2
Hideo Kojima haalde het vervolg op Death Stranding uit de doeken tijdens de Game Awards vannacht. Tot nu toe had men wel al van losse opmerkingen van hoofdacteur Norman Reedus vernomen dat een vervolg waarschijnlijk was, maar dit is de eerste officiële bevestiging. Naast Reedus komt ook Léa Seydoux terug als Fragile, alsook Troy Baker als Higgs. Elle Fanning zal ook een nog-ongekende rol spelen. Er is geen releasevenster gegeven, wat vooral suggereert dat we de game waarschijnlijk nog niet in 2023 moeten verwachten. Wel wordt de game hoogstwaarschijnlijk een PlayStation 5-exclusive.

Tijdens de Game Awards werd het even stil wanneer een van de vele premières van de nacht begon met vier tonen die voor fans onlosmakelijk verbonden zijn met het verhaal van Sam Porter Bridges en zijn 'BB'. Na wat beelden van een spelende baby en een immense structuur in de woestijn, zien we dat Fragile, die voor BB zorgt, een faciliteit ontvlucht wanneer die bestormd wordt door duistere figuren. In een...
Vampire Survivors krijgt DLC "Legacy of the Moonspell"
  • 0
  • 1
Een paar maanden na diens release uit Early Access krijgt de surprise hit van 2022, Vampire Survivors, reeds DLC. Die heet "Legacy of the Moonspell" en heeft nog geen releasedatum, maar belooft ons alleszins nog een paar tientallen uren van verslavende gameplay voor te schotelen.

Na het denderend succes van Poncles debuutgame, klinkt DLC volledig logisch. Legacy of the Moonspell bevindt zich niet langer in Italië, maar nu in Japan. Het bevat acht nieuwe personages, dertien nieuwe wapens, een nieuw niveau genaamd Mt. Moonspell, en zes nieuwe muziektracks. Haal je portemonnee maar naar boven want deze DLC zal je maar liefst twee euro kosten. De DLC wordt beschikbaar voor alle platforms waarop Vampire Survivors reeds speelbaar is: de pc, de Xbox One en de Xbox Series X|S, en dat vanaf 15 december. Het basisspel is overigens beschikbaar onder Game Pass, al is...
Review: The Callisto Protocol
  • 1
  • 4
Een buitenaardse bedreiging breekt los op een ruimtestation. Nu is het aan één lone survivor om het station te ontsnappen in deze survival-horrorshooter van Glen Schofield. Klinkt bekend? Deze keer gaat het om een gevangenis in de ruimte genaamd Black Iron. Deze bevindt zich op Callisto, een maan van Jupiter, en het is aan Jacob Lee om deze gevangenis te ontsnappen en onderweg een paar gruwelijke geheimen te ontdekken.
Review: Do Not Open
  • 0
  • 0
Escape rooms zijn in de jaren 2010 best populair geworden; tegenwoordig vind je er wel een paar in elke grote stad. Voor mensen met minder ervaring daarmee, betekent het ongeveer waarnaar het klinkt: je wordt opgesloten in een kamer en moet een puzzel oplossen om naar de volgende kamer te geraken en uiteindelijk op tijd te ontsnappen. Ook in de wereld van gaming hebben escape rooms hun plaats: vaak bevatten survival-horrorgames en action-adventuregames wel een ontsnappingspuzzel of twee, en je hebt ook de briljante visual novelreeks Zero Escape die een creatief verhaal rond deze ontsnappingssegmenten bouwt. Do Not Open, daarentegen, ambieert een immersieve horrorervaring te zijn dat uit niets anders dan virtuele escape rooms met een horrortintje bestaat, en dat voor de intersectie tussen escape roomliefhebbers en horrorfanaten. Kan Do Not Open die hunkering behagen? Kom er in deze review achter!
Nieuwe trailer voor HBO's The Last of Us geeft fans de kriebels
  • 0
  • 3
Volgende maand is het zover: op 15 januari zal HBO's adaptatie van The Last of Us met Pedro Pascal en Bella Ramsey (Oberyn Martell en Lyanna Mormont uit Game of Thrones) in de hoofdrollen eindelijk onze schermen bereiken. De serie werd geschreven en ontwikkeld door Craig Mazin (ontwikkelaar van HBO's Chernobyl) en Neil Druckmann (zelf ontwikkelaar en creatief hoofd van de Last of Us-games bij Naughty Dog). Deze nieuwe trailer geeft fans heel veel om over te obsederen, maar laat vooral de indruk achter dat de serie met een hoog gehalte van getrouwheid en respect voor het origineel werkt.

Zo kwamen mijn haren overeind bij het horen van Take On Me van A-ha alsook een nieuwe versie van de originele score van Gustavo Santaolalla. Daarnaast krijgen we meerdere voorproefjes van scènes waarop precies dezelfde tekst gebruikt wordt als in de game, of juist net iets verdergewerkt is op een scène. Voor het eerst krijgen we ook wat te zien van Frank, de partner van Bill (respectievelijk...
Nieuwe Game Pass-toevoegingen voor december
  • 2
  • 1
Elke halve maand komt een nieuwe lading games naar Xbox Game Pass, dus hier vind je alles wat sinds 1 december veranderd is op de service! Veel goed nieuws voor fans van The Walking Dead, Hot Wheels en Star Wars, alsook voor mensen die al een tijdje uitkijken naar High On Life of Hello Neighbor 2!
Pas wel op voor de games die in december ook verdwijnen van de service, zoals Dragon Quest XI en Firewatch.

Deze games zijn net beschikbaar geworden:
  • Battlefield 2042 (cloud, console en pc via EA Play)
  • Eastward (cloud, console en pc)
  • The Walking Dead: The Final Season (cloud, console en pc)
  • Totally Reliable Delivery Service (enkel op pc)
Deze games worden binnenkort beschikbaar:
  • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (vanaf 6 december op cloud, console en pc)
  • Hello Neighbor 2 (vanaf 6 december op cloud, console en pc)
  • Chained Echoes (vanaf 8 december op cloud, console en pc)
  • Metal: Hellsinger (vanaf 8 december, enkel voor de Xbox One
  • High On...
Amnesia: The Bunker zal vanaf maart doen huiveren
  • 0
  • 0
Frictional Games, die bekendstaat voor de horrorserie Amnesia alsook Penumbra en Soma, heeft onthuld dat de volgende Amnesia-game eraankomt, en dat reeds in maart 2023. Amnesia: The Bunker wordt de derde hoofdtitel in de Amnesia-serie. Nadat Amnesia: The Dark Descent een horrorklassieker werd en Amnesia: Rebirth in 2020 weinig fanfare kreeg, wordt het interessant te zien waar ze de games naartoe brengen in wat de ontwikkelaars "een cruciaal keerpunt in de serie" noemen.

Volgens Frictional voegt deze titel heel wat nieuwe elementen toe aan de gebruikelijke horrorformule. Zo zal het zich plaatsvinden in een semi-open wereld en zal de ervaring minder afhankelijk zijn van scripted gebeurtenissen. In de plaats kunnen spelers een sandbox-stijl van gameplay verwachten waarin emergent gameplay een grotere rol speelt. Er zullen dan ook meerdere oplossingen mogelijk zijn voor elk probleem dat je in het spel kan tegenkomen. Ook zal je voor het eerst een wapen hebben, een revolver met...
Review: Ghost Song
  • 0
  • 1
Een ruimteschip stort neer op een maan genaamd Lorian V. Als Deadsuit word je zonder je herinneringen wakker op de oppervlakte. Van je instortingsplek krijg je een prachtig zicht van de planeet en diens flora, maar onheil zoemt voorbij de horizon. Waarom is het schip hier neergestort, vanwaar komt het leven op Lorian V, en wie is Deadsuit?
George R. R. Martins The Ice Dragon wordt animatiefilm
  • 0
  • 0
George R. R. Martin, de schrijver van Het Lied van IJs en Vuur en schrijfhulp bij Elden Ring, heeft weeral een update die niet The Winds of Winter is. Een van zijn vroegste werken, The Ice Dragon, is momenteel onder ontwikkeling bij Warner Brothers als een animatiefilm.

Terwijl lezers ongeduldig wachten op The Winds of Winter (en dat al meer dan tien jaar lang), het voorlaatste boek in de boekenserie die verfilmd werd als Game of Thrones, kan het voor sommigen een troost zijn dat we wel constante updates over zijn andere werk krijgen. Zo kon iedereen dit jaar ook genieten van HBO's House of the Dragon, waarin een deel van Martins Vuur en Bloed werd verfilmd. Nu heeft Martin in een interview met Penguin Random House vrijgegeven dat zijn kortverhaal uit 1980 genaamd The Ice Dragon door Warner Brothers Animations in een animatiefilm...
Filmreview: The Black Phone
  • 0
  • 2
In Scott Derricksons thriller The Black Phone speelt Ethan Hawke 'The Grabber', een mislukte goochelaar die kinderen ontvoert. Zijn nieuwste slachtoffer Finney heeft één aas achter de hand: wanneer de zwarte telefoon in zijn kamer rinkelt, kan hij praten met The Grabbers eerdere slachtoffers, allen kinderen die met Finney willen samenwerken om ervoor te zorgen dat The Grabber nooit meer een kind kan ontvoeren.
Review: Somerville
  • 2
  • 1
In Somerville worden de levens van een jonge plattelandsfamilie bruusk verstoord door een buitenaardse invasie. Dit is de eerste game van Jumpship, wiens mede-oprichter Dino Patti bekend staat als ontwikkelaar van bejubelde indieplatformers Limbo en Inside. Maar Patti heeft in een interview reeds duidelijk gemaakt dat Somerville het geesteskind is van mede-oprichter en hoofdontwikkelaar Chris Olsen, en dat vergelijkingen met Limbo en Inside geen recht doen aan het feit dat Somerville iets helemaal anders is. Inderdaad, Somerville is geen puzzle-platformer, maar de game struikelt in het vinden wat het wél is.
Review: Saturnalia
  • 0
  • 0
Gravoi, een afgelegen Italiaans dorp vol mysteries. Hier bevinden zich vier jongelui op een mistige decembernacht die voor het dorp een religieuze betekenis heeft. De enige uitweg van de stad is versperd, alle andere bewoners hebben hun thuis gebarricadeerd en een oog op hun deur getekend. Een schaduw lijkt de jongelui te achtervolgen. Wat is er in deze stad gaande en hoe kunnen ze ontsnappen?
Terug
Bovenaan