BeyondGaming

Sons of the Forest opnieuw uitgesteld
  • 2
  • 1
Nadat Sons of the Forest, het vervolg op het survivalhorrorspel The Forest uit 2014, al eens werd uitgesteld, zal het zijn oktoberrelease ook niet halen. Via Twitter kondigde ontwikkelaar Endnight Games aan dat ze door de omvang van het spel extra tijd nodig hebben om de titel af te werken.

Gelukkig wisten ze wel een concrete datum mee te delen en werd er direct een prijskaartje opgeplakt. Zo zal Sons of the Forest verschijnen op 23 februari 2023 op pc (Steam) voor €29,99. De volledige aankondiging op Twitter, waarin we ook enkele nieuwe gameplaybeelden te zien krijgen, kan je hieronder ontdekken.

The Voice of Cards: The Beast of Burden verschijn op 13 september
  • 0
  • 0
Square Enix onthulde vandaag dat Voice of Cards: The Beasts of Burden, een gloednieuwe titel en de derde uitgave in de unieke, op kaarten gebaseerde RPG-franchise Voice of Cards, op 13 september digitaal verschijnt voor de Nintendo Switch , PlayStation 4 en pc via Steam. Het volledig via kaarten vertelde Voice of Cards: The Beasts of Burden is een standalone-ervaring voor zowel nieuwkomers als fans van de eerdere delen, Voice of Cards: The Isle Dragon Roars en Voice of Cards: The Forsaken Maiden.

Voice of Cards: The Beasts of Burden verplaatst spelers naar een sfeervolle wereld die via kaarten wordt gepresenteerd. In deze derde uitgave in de Voice of Cards-franchise kunnen spelers verslagen monsters in kaarten vangen om ze vervolgens tijdens gevechten als vaardigheden te gebruiken...
Review: Two Point Campus
  • 1
  • 6
Soms heb je even genoeg van het massamoorden in GTA of het loopen in Returnal. Dan schakel je over naar een soort van zen modus met een wat rustigere game. Ik grijp dan bijvoorbeeld vaak naar building sims zoals Cities: Skylines of Two Point Hospital. Iets opbouwen zoals ik dat wil geeft een ontspannen gevoel, of toch in ieder geval bij mij. Die laatstgenoemde game heeft een opvolger gekregen onder de naam Two Point Campus. Je leest het goed, developer Two Point Studios heeft het deze keer over een andere boeg gegooid: een campus managen in plaats van een ziekenhuis. Dat leek mij een toffe insteek voor een originele game, maar is dat ook effectief zo gebleken?
Nieuwe PlayStation Plus-games voor september aangekondigd
  • 0
  • 5
September wordt weer een maand om naar uit te kijken. Niet enkel mogen de kinderen dan weer naar school, ook worden er nieuwe PlayStation Plus-games op ons losgelaten. Sony heeft op de PlayStation Blog aangekondigd welke dat voor komende maand zijn. De maandelijkse nieuwe games worden Need for Speed Heat en Granblue Fantasy: Versus voor PlayStation 4 en TOEM voor PlayStation 5. Deze zijn allemaal vanaf volgende week woensdag, 6 september, te downloaden als onderdeel van PlayStation Plus Extra en hoger.

Ook de catalogus voor PlayStation Plus Extra en PlayStation Plus Premium wordt uitgebreid. Zo kun je vanaf 20 september aan de slag met Deathloop voor PS5 en Assassin's Creed Origins en Watch Dogs 2 voor PlayStation 4. Ook Dragon Ball Xenoverse 2, Spiritfarer: Farewell Edition, Chicory: A Colorful Tale, Rabbids Invasion: The Interactive TV Show, Rayman...
Review: The Last of Us Part I
  • 10
  • 12
The Last of Us ... Er is sinds de release in 2013, toen nog voor de PlayStation 3, ontzettend veel over gezegd en geschreven. Bij de remastered versie voor PlayStation 4 kwam er kritiek. The Last of Us Part II kreeg kritiek vanwege de verhaallijn, nog voor het spel werd uitgebracht, en ook The Last of Us Part I, de remake van de originele game voor PlayStation 5, heeft al wat te slikken gekregen. De volle pot van 70 à 80 euro voor een game die al voor de derde keer wordt uitgebracht, is volgens velen teveel van het goede. Wel, ik geef hen ongelijk. Het waarom lees je in deze review.
De gamereleases van september 2022
  • 0
  • 5
Een nieuwe maand betekent een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand die we kort even toelichten en waarbij we een trailer plaatsen. Op die manier krijg je een idee wat je kunt verwachten. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.
Games with Gold voor september aangekondigd
  • 0
  • 1
Microsoft heeft aangekondigd met welke games je aan de slag kunt als je Xbox Live Gold hebt. Onderstaande vier spellen zijn gedurende de maand september te downloaden op variabele tijdstippen. Eens je de spellen 'aangekocht' hebt, kun je ze voor altijd spelen zolang je Xbox Live Gold hebt.
  • Gods Will Fall – 1 tot 30 september
  • Double Kick Heroes – 16 september tot 15 oktober
  • Thrillville – 1 tot 15 september
  • Portal 2 – 16 tot 30 september
Onderstaande trailer geeft ook een handig overzicht en toont wat je van de spellen in kwestie kunt verwachten.

Quantic Dream overgenomen door Chinese uitgever
  • 1
  • 1
Het Chinese NetEase heeft ontwikkelstudio Quantic Dream overgenomen. De studio van David Cage kennen we onder andere van PlayStation-toppers Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human. NetEase investeerde in 2019 al eens in Quantic Dream, maar neemt het nu dus volledig over. Hoeveel de overname gekost heeft, werd niet gedeeld.

David Cage, oprichter en CEO van Quantic Dream, meldt dat NetEase verzekert dat de studio onafhankelijk mag blijven werken. Dit onderdeel was heel belangrijk voor de man, want hoewel diverse bedrijven vroeger al geïnteresseerd waren in Quantic Dream, kon niemand de redactionele vrijheid van de ontwikkelaar waarborgen. Dat lijkt nu dus wel het geval te zijn. Quantic Dream werkt momenteel aan Star Wars Eclipse. Wanneer we die game mogen verwachten, is niet bekend.
Review: Rollerdrome
  • 0
  • 2
Wie mijn preview van Rollerdrome reeds gelezen heeft zal al gemerkt hebben dat ik fan was van de mix tussen Borderlands en Tony Hawk's Pro Skater. Nu de finale versie verschenen is met de laatste updates is het tijd om een conclusie te trekken. Zijn er nog veel zaken veranderd en wat heb ik verder kunnen ontdekken nu alle inhoud beschikbaar is. Heeft het spel nog verder kunnen boeien?
Battlefield 2042 Season 2: Master of Arms is nu live
  • 1
  • 0
Electronic Arts en het Battlefield-team hebben Battlefield 2042 Season 2: Master of Arms vandaag uitgebracht op alle ondersteunde platformen. Season 2 brengt een lading nieuwe content met zich mee, inclusief een nieuwe map, een Specialist, wapens, een nieuwe gadget, updates voor Battlefield Portal en 100 tiers met Battle Pass-content. Toevoegingen aan de core content, inclusief de nieuwe Specialist, wapens, voertuigen, cosmetische items en nog veel meer, zijn beschikbaar voor alle spelers als onderdeel van de Free tier track in Battlefield 2042's Battle Pass. Extra cosmetische items zijn te verdienen via een Premium-versie van de Battle Pass.

Vandaag kunnen spelers de actie verplaatsen naar Panama op de nieuwe map Stranded. Dit slagveld bevindt zich in een drooggelegd meer en biedt verhitte close quarter-gevechten in en rond illegale wapenhandel in het wrak van een tanker. Sluit je aan bij Season 2 als de ex-wapenhandelaar Charlie Crawford, de nieuwste Specialist in Battlefield...
De filmreleases van september 2022
  • 0
  • 5
September blijkt qua filmreleases een abnormale maand te worden. Vier films krijgen komende maand een re-release, allemaal in een ander jasje. Als eerste krijgen we (in augustus nog) twee van Spielbergs bekendste films op de grootste schermen in België te zien. Jaws en E.T. The Extra Terrestrial zijn exclusief terug te vinden in de IMAX-zalen te Brussel en Antwerpen. Verder dient Avatar (2009) als opfrissing voor de nakende release van diens opvolger, dertien jaar later, met een 4K en High Dynamic Range update. Als laatste wil Sony met een extended versie van Spider-Man: No Way Home nog eens de kassa doen rinkelen. Qua nieuwe releases is er voor ieder wat wils. Een film van eigen bodem, het langverwachte droomproject van Mad Max-regisseur George Miller, huiveringwekkende thrillers, horrors, een muzikale documentaire met een vleugje Stardust en kleinere indie/arthouse-films. Back to school...
2K Games: "We zijn begonnen aan een nieuw Mafia-project"
  • 1
  • 1
Twintig jaar geleden ... Dat is het moment wanneer de oorspronkelijke developers de geboorte gaven aan het destijds ambitieuze Mafia, iets wat later uitgroeide tot een succesvolle serie met meerdere sequels. "Tijd om diens verjaardag te vieren!" dachten ze bij uitgever 2K Games en het ontwikkelingsbedrijf Hangar 13, dus dat moest men huldigen met onder meer een trailer en een interview met enkele werknemers van die laatst vermelde firma. Hierin praten de relevante ontwikkelaars over ettelijke facetten betreffende de Mafia-games en op het einde van dit gesprek gaf men zelfs commentaar over de toekomst! De algemene manager van Hangar 13 (met name Roman Hladík) zei namelijk dat de twee firma's het officiële startschot gaven om een nieuwe Mafia voor te bereiden, hoewel we jammer genoeg nog een aantal jaren moeten wachten vooraleer de...
Trailer voor het Metroid-achtige Ghost Song confirmeert een exacte datum
  • 0
  • 1
Metroidvania's worden de laatste tijd regelmatig uit de grond gestampt, maar spellen die strict in de richting van de Metroid-serie leunen, zijn ter vergelijking iets zeldzamer. Ghost Song van de ontwikkelaars bij Old Moon is één van zulke titels en het project ontstond reeds in 2013, lang voordat Nintendo zelve besloot om de intergalactische avonturen van Samus Aran voort te zetten. Wil je echter een extra dosis science-fiction uitproberen terwijl je jezelf onderdompelt in een geïsoleerde atmosfeer, zeker nu dat Metroid Dread ondertussen enkele maanden in de winkels ligt, dan hoef je hiervoor alleen tot het einde van dit jaar te wachten. Uitgever Humble Games bevestigde door middel van een nieuwe trailer (gevuld met gameplay nota bene) dat deze game vanaf 3 november 2022 beschikbaar gaat zijn voor allerlei stukken hardware. Ghost Song verschijnt namelijk op PlayStation 4, PlayStation 5...
Review: Lost Epic
  • 0
  • 1
De Japanners zijn niet enkel goed in meeslepende rollenspellen, hypergestileerde actiespellen of, laten we eerlijk zijn, geseksualiseerde weirdness. Een genre waar ze ook heer en meester in zijn, is het Metroidvania-genre. Dit werd zelfs vernoemd naar twee iconische Japanse reeksen: Nintendo's Metroid en Konami's Castlevania. Met de opmars van een ander nieuw genre, de zogenaamde soulslike-spellen, is er echter een nieuwe boeiende kruisbestuiving ontstaan: Medtroidvania's die elementen van From Softwares steeds populairder wordende spellen incorporeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn Salt and Sanctuary, Blasphemous en Hollow Knight, en sinds vorige maand is er een nieuwe titel op de markt die van deze formule gebruik maakt: Lost Epic.
Online multiplayer van Dark Souls III opnieuw geactiveerd
  • 1
  • 1
Begin dit jaar schreven we een nieuwsbericht over hoe het multiplayer-component van de Dark Souls-trilogie niet meer toegankelijk was voor eigenaars van de PC-versies, omdat (grotendeels voor dit platform) de online infrastructuur in principe te onveilig was voor eender welke speler. FromSoftware en Bandai Namco beweerden toen dat ze na verloop van tijd al het nodige zouden corrigeren, hoewel dit pas na de lancering van Elden Ring zou gebeuren. Fans moesten ongeveer zes maanden wachten voor een nieuwe update omtrent dit onderwerp, maar sinds kort is het multiplayer-gedeelte voor Dark Souls III opnieuw beschikbaar, volgens dit bericht op de officiële Twitter-account. Verder verontschuldigde één van de...
Verslag: Pukkelpop
  • 4
  • 5
Donderdagmiddag. Het is zover. Tijd om te vertrekken naar Pukkelpop. Het laatste grote festival van deze zomer in België. Rugzak volledig gepakt. We zijn er klaar voor. Met de trein naar Brussel en van daar naar Hasselt. Dan de shuttlebus die stopt aan de ingang van het festival. Ticket inwisselen en daarna een plekje voor onze tent zoeken op de camping. Klaar om onszelf vier dagen volledig onder te dompelen in muziek. We voelen de festivalsfeer al.
Back 4 Blood toont lanceringstrailer van de nieuwe DLC 'Children of the Worm'
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben vandaag de lanceringstrailer onthuld voor Back 4 Blood – Expansion 2: Children of the Worm, de aankomende, uitgebreide downloadbare spelcontent (DLC) voor de first person coöperatieve zombieshooter. De video toont geheel nieuwe verhaalcampagne-elementen waarin de spelers terechtkomen in een episch duel met een nieuwe tegenstander, bekend als The Cultists: een groep ontspoorde mensen die vechten voor de opkomst van de Ridden. Om te helpen in de strijd tegen de wrede vijandelijke bedreiging introduceert deze uitbreiding een nieuwe speelbare Cleaner, 'Prophet' Dan: een gewapende, zelfbenoemde prediker van het einde der tijden, met helende vaardigheden die de teams de nodige vechtkans bieden. De nieuwe DLC bevat bovendien acht exclusieve personageskins en 12 exclusieve wapenskins, naast nieuwe wapens, accessoires en kaarten. Children of the Worm verschijnt vandaag als onderdeel van de Back 4 Blood Annual Pass, Back 4 Blood: Deluxe...
The Last of Us Part I-trailer eert het origineel
  • 0
  • 1
Het is bijna tijd voor The Last of Us Part I. Vrijdag 2 september verschijnt namelijk de remake van het in 2013 uitgebrachte The Last of Us. Het is nog steeds een van de beste games ooit gemaakt en dat Naughty Dog er nu voor de derde keer mee aan de slag ging, bewijst dit alleen maar. Het team van de ontwikkelingsstudio geeft in onderstaande video meer duiding over hoe ze met The Last of Us Part I het origineel willen eren.

The Last of Us Part I neemt je mee op een groots, maar bruut avontuur van Joel en Ellie. Ze zijn gedurende lange tijd voornamelijk op elkaar aangewezen en moeten zien te overleven in een wereld die niet alleen bedreigd wordt door een schimmelinfectie, maar ook door rebellerende groeperingen en de overheid.

Filmreview: La Nuit du 12
  • 0
  • 1
La Nuit du 12 is de nieuwste film van regisseur Dominik Moll en vertelt het verhaal van een moord op een jonge vrouw (Clara) en hoe hoofdinspecteur Yohan Vivès er alles aan doet om de dader te vatten. Elke rechercheur kent in zijn loopbaan een zaak die zo intens en persoonlijk is dat ze hem blijft achtervolgen. Deze film is een eerbetoon aan het werk van de politie om cold cases soms na jaren te heropenen in de hoop ze alsnog te kunnen oplossen.
PlayStation neemt ontwikkelaar mobiele games over
  • 1
  • 0
PlayStation heeft vandaag via de PlayStation Blog aangekondigd dat het nog maar eens een studio heeft overgenomen. Deze keer gaat het om Savage Game Studios. Deze ontwikkelingsstudio werd pas in 2020 opgericht en focust zich op mobiele games. Dat PlayStation een studio met focus op mobiele games overneemt, is niet geheel onlogisch. Sony wil steeds meer platformen aanboren. Daar waar vroeger alle games enkel voor PlayStation-consoles zelf verschenen, werkt het Japanse concern de laatste jaren ook hard aan het brengen van PlayStation-games naar pc. Nu moet ook de mobiele sector een belangrijker onderdeel worden voor PlayStation.

PlayStation meldt dat het de bedoeling is mobiele games te ontwerpen van bestaande en huidige IP's. Zo wil het bedrijf nieuwe mensen aantrekken die nog geen ervaring hebben met wat PlayStation te bieden heeft. Daarvoor zal de ontwikkelaar opgenomen...
Terug
Bovenaan