BeyondGaming

Kena: Bridge of Spirits krijgt grote verjaardagsupdate
  • 2
  • 1
Kena: Bridge of Spirits is een schitterend spel. Getuige daarvan onze review van de PlayStation 5-versie. Hoewel de game sinds release ook voor pc beschikbaar is, had Epic Games de exclusiviteit voor de pc-versie in handen. Komende maand komt daar eindelijk verandering in, waardoor ook fervente Steam-gebruikers met de game aan de slag kunnen.

Samen met de eerste verjaardag van de game zal er ook een grote, gratis update worden uitgebracht. Spelers mogen onder andere een New Game+-modus verwachten, maar ook Charstones, Spirit Guide Trials, nieuwe outfits voor Kena en enkele toegangelijkheidsopties. De nieuwe update verschijnt op 27 september, gelijktijdig met de release van de Steam-versie. Onderstaande trailer geeft alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten. Ik heb persoonlijk maar één tip: kopen die handel!

Death Stranding komt volgende week naar PC Game Pass
  • 0
  • 0
Kojima Productions en 505 Games zijn verheugd aan te kondigen dat Death Stranding op 23 augustus beschikbaar zal zijn in PC Game Pass. Een exact tijdstip is er nog niet, maar die informatie wordt later gedeeld via @XboxGamePassPC.

Sluit je aan bij Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux en Lindsay Wagner in de open-wereld actie-avonturengame die verder gaat dan de bekende genres, bedacht door de legendarische Hideo Kojima. In de nabije toekomst hebben mysterieuze explosies de wereld doen schudden en een reeks bovennatuurlijke gebeurtenissen veroorzaakt die bekend staan als de Death Stranding. Met buitenaardse wezens die het landschap teisteren en massale uitsterving dreigt, is het aan Sam Porter Bridges om door de verwoeste woestenij te reizen en de mensheid te redden van dreigende vernietiging.

Alone in the Dark keert terug!
  • 0
  • 0
THQ Nordic heeft aangekondigd dat het een nieuwe game uit zal brengen van Alone in the Dark. Het eerste spel in deze reeks verscheen reeds in 1992 en in 1994 en 1995 verschenen deel twee en drie. In de jaren 2000 verschenen dan nog eens twee games, met 2008 als laatste datum. Het is dus ondertussen al veertien jaar geleden dat we van de franchise konden genieten. THQ hoopt daar binnenkort verandering in te brengen, want de uitgever maakte bekend dat de Zweedse ontwikkelstudio Pieces Interactive wordt gemaakt.

De nieuwe Alone in the Dark zal zich baseren op de eerste trilogie en wordt dus geen remake van het spel. De speler kruipt in de huid van Emily Hartwood of Edward Carnby. Beide personages zaten in de eerste drie spellen. Hoewel de originele trilogie in het achterhoofd wordt gehouden tijdens de ontwikkeling, zal het verhaal wel enkele aanpassingen ondergaan. Ervaring met de oude spellen heb je volgens de uitgever niet nodig, waardoor ook nieuwe spelers volop zullen kunnen...
Review: Shin-chan: Me and The Professor on Summer Vacation
  • 0
  • 4
Als ik zou zeggen dat Millenium Kitchen al sinds 2000 meerdere games verwezenlijkte, beginnende met hun debuut op de originele PlayStation, dan zal dit voor velen hoogstwaarschijnlijk een openbaring zijn. Echt verrassend is zulke zogezegde onwetendheid echter niet, want hun voornaamste serie - het door Sony gepubliceerde ‘Boku no Natsuyasumi’ - verscheen uitsluitend in de Japanse winkelrekken, zonder dat er enige gelokaliseerde heruitgaven in het vooruitzicht zijn. Zonde, want een concept zoals ‘My Summer Vacation’ (een letterlijke vertaling) is op globaal niveau een herkenbare doch persoonlijke ervaring, laat staan dat spellen met een onmiskenbare Aziatische tint (zie onder andere Yakuza) inmiddels meer geaccepteerd zijn. Shin-chan: Me and the Professor on Summer Vacation – The Endless Seven-Day Journey is dus één van de weinige keren dat Millenium Kitchen besloot om iets voor de hele wereld te verkopen, ook al duurde het ongeveer twee jaar na diens oorspronkelijke release...
Marvel-game van Amy Hennig wordt volgende maand onthuld
  • 0
  • 0
Een onthulling van een onthulling. Dat is tegenwoordig ook nieuws ... Zo ook voor de Marvel-game van ontwikkelstudio Skydance New Media waaraan Amy Hennig momenteel meewerkt. Deze nieuwe action-adventure wordt op 9 september officieel onthuld. Dan vindt er namelijk een showcase van Disney en Marvel plaats waarin heel wat nieuwigheden zullen worden aangekondigd van Disney en Pixar Games, Marvel Games, Lucasfilm Games en 20th Century Games.

Zo werd bekendgemaakt dat we onder andere Marvel's Midnight Suns mogen verwachten, maar ook Disney Dreamlight Valley en LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Ook een compleet nieuwe game van Amy Hennig hoort bij de show. Amy werkte eerder mee aan games van Uncharted en Legacy of Kain. De stream volgen kan via het Twitch-kanaal van Marvel.
Eindelijk weer een teken van leven voor Dead Island 2?
  • 0
  • 0
Als winkelketen Amazon een releasedatum lekt, klopt het in de meeste gevallen. Of het ook voor Dead Island 2 klopt, is niet met zekerheid te zeggen. Wel zette Amazon de releasedatum van de first-person shooter op 3 februari 2023. Geheel onlogisch dat er nu een lek komt, is het niet. Volgende week vindt namelijk gamescom plaats, waarbij vele tientallen games de revue zullen passeren en officieel een releasedatum toebedeeld zullen krijgen.

Dead Island 2 werd maar liefst acht jaar geleden aangekondigd en kreeg ondertussen al verschillende ontwikkelstudio's achter zich. Momenteel werkt Dambuster Studios aan de game, een onderdeel van Deep Silver die ook Homefront: The Revolution heeft ontwikkeld. Normaal gezien moest de game reeds in 2015 het levenslicht zien... De kans is groot dat Dead Island 2 volgende week aan bod komt tijdens gamescom, en dat zou uiteraard niets te vroeg zijn.

Dakar Desert Rally heeft eindelijk releasedatum te pakken
  • 0
  • 0
We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk heeft Saber Interactive de releasedatum van Dakar Desert Rally aangekondigd. We mogen de racegame op 4 oktober verwachten voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Dakar Desert Rally is volgens de uitgever het grootste en meest epische off-road rallyrace-avontuur in de woestijn ooit. Beleef de snelheid en spanning van de grootste rallyrace op de planeet, met diverse gelicentieerde voertuigen van de beste fabrikanten ter wereld, waaronder motoren, auto's, trucks, quads en SSV's.

Uitgebreide trailer toont gameplay van A Plague Tale: Requiem
  • 1
  • 2
Een van de spellen waar ik naar uitkijk, naast de PlayStation-exclusieve titel God of War: Ragnarök, is ongetwijfeld A Plague Tale: Requiem. Pas dit jaar ging ik voor het eerst aan de slag met de eerste game en die is me zo goed bevallen dat ik sindsdien alles rond de nieuwe titel nauwgezet opvolg. Ook onderstaande trailer, waarin heel wat gameplay aan bod komt, werd dus grondig bekeken.

In de nieuwe trailer die uitgever Focus Entertainment heeft gepubliceerd wordt er gefocust op de gameplay, terwijl op de achtergrond een stem informatie verschaft. Amicia en Hugo trokken na hun avontuur van het eerste deel naar het Zuiden, hopend op een rustiger leven. Maar dat is hen blijkbaar niet gegund. Hugo's ziekte komt weer piepen, waarna alles opnieuw een dramatische wending neemt. In A Plague Tale: Requiem wacht je weer een onvergetelijk avontuur waarin vele duizenden ratten opnieuw je pad zullen kruisen.

A Plague Tale: Requiem verschijnt op 18 oktober voor PlayStation 5, Xbox en pc...
Nog een pintje met The Greatest Beer Run Ever
  • 0
  • 1
Een beer run heeft iedereen al eens/meerder keren gedaan. Je kan nu eenmaal geen deftig avondje verderzetten als je plots droog komt te staan. In Amerika hebben ze een vreemd hysterische relatie met alcohol en leeftijd en daarom blijft bier tot aan eenentwintig een groot genot om regels te proberen omzeilen. Daar waar het land op zijn kop staat en ouders klaar staan met heropvoedingskampen als Junior al eens een Heineken zou drinken, zo dwars tegenover staat alles wat met the military te maken heeft. Het leger gaat scholen af en gaat zelfs een appje sturen om jongelui warm te maken voor een contract van een paar jaar.

De hoofdfiguur van The Greatest Beer Run Ever is perfect legaal voor zijn pintje, zesentwintig, plus lid van het leger, de US Marines om precies te zijn. Op zijn leeftijd is John ‘Chickie’ Donohue al een veteraan. In 1967 is de VS al twaalf lange jaren aan het vechten in Vietnam, jonge mannen worden met hun duizenden een bijna zekere dood en zwaar...
Review: Final Fantasy VII Remake Intergrade
  • 0
  • 2
"Insert disc 3", iets wat ik me nog zeer goed herinner toen ik als kind Final Fantasy VII op pc speelde. Samen met FFVIII moet dat een van de eerste grote spellen geweest zijn die ik speelde, naast de respectievelijke Pokémon Red & Blue weliswaar die ik en mijn oudere broer hadden op de GameBoy. Ook al verstond ik van Final Fantasy geen snars van het verhaal, toch waren we in staat om tot het einde te geraken, tot onze computer het begaf en we alle data kwijt waren. Final Fantasy VII is door nostalgie een van mijn meest favoriete games ooit. De vervolgfilm Advent Children uit 2005 heb ik dan ook op blu-ray en al talloze keren gezien. Wanneer deze remake werd aangekondigd kon mijn geluk niet op, en dan bleef het jaren stil … Tot er plots schot in de zaak kwam en het spel uitkwam in april 2020 voor de PlayStation 4 en in december 2021 tijdelijk exclusief via de Epic Games Store. Nu is eindelijk deze remake ook beschikbaar op Steam. Eens zien of al deze jaren wachten het waard was.
Filmreview: Belle
  • 3
  • 3
We kennen allemaal het sprookje Belle en het Beest, en velen hebben specifieker herinneringen van de Disney-animatiefilm uit 1991. Maar Mamoru Hosoda's animatiefilm Belle is zijn eigen sprookje die wat elementen leent van de Disney-klassieker, maar een volledig andere richting uitgaat. Zoals de titel impliceert, focust Belle meer op de innerlijke wereld van het hoofdpersonage, dan een romantische relatie tussen een schoonheid en een monster. Belle verkent zelfrespect, verlies, online pestgedrag en meer, en dat allemaal met een dosis absoluut spectaculaire animatie.
Samen het decor in met Wreckreation
  • 2
  • 0
Achter onze deur (ongeveer) is een hele lange, hele rechte baan. Op vrijdag- en zaterdagavond hoorde je daar knalpotten en motors revven en gewoon mensen aan een rotvaart door sjezen. Mensen gaan graag hard. Feit. Zelf ben ik niet zo een held maar als game kan het mij wel eens blij maken. Vroeger had ik op mijn PSP zo een ‘rij alles maar in de prak’-game en dat was wel zo ontspannend.

Op de planning van THQ Nordic staat voor binnenkort (specifieker wordt het niet) de open worlder Wreckreation. Je krijgt een wereld van vierhonderd vierkante kilometer die van jou is om maken én te verwoesten, niet alleen een open wereld dus maar ook een sandbox. Het team achter dit spel deed ook mee aan games als Burnout en Need For Speed, dus je weet dat ze hun onderwerp kennen. In Wreckreation kan je zowel alleen als met vrienden aan de slag om de ideale combinatie van parcours, hindernissen en skill tests op te zetten.

De speler kan op verschillende manieren records gaan zetten (en...
Meisjes zijn goed, zoet en een beetje giftig in Wednesday
  • 6
  • 3
Als er een combinatie is die voor elkaar gemaakt lijkt, dan moet het wel Tim Burton en de familie Addams zijn. Burton was begin de jaren negentig zelfs aan boord om The Addams Family naar het scherm te brengen, maar liet verstek gaan om Batman te doen. Bijna dertig jaar na datum komt het droomduo dan toch samen, dankzij Netflix.

Het heerlijk bizarre, gotische brein van Burton brengt nog dit najaar de achtdelige reeks Wednesday. We volgen de Addams dochter doorheen haar nieuwe start in een school die wel eens heel goed bij haar zou kunnen passen, terwijl ze ook nog eens een familiegeheim probeert te ontwarren. In de nieuwe trailer krijgen we voor het eerst Catherine Zeta-Jones als Morticia en Luis Guzmán als Gomez te zien en een voorsmaakje van de humor en de horror die ons te wachten staan. Kleine teleurstelling voor Tim Burton adepten: geen Johnny Depp noch Helena Bonham Carter (I know!) maar wel Christina Ricci, dat mag een grote troost heten...
Square Enix kondigt sprookjeshorrorgame Little Goody Two Shoes aan
  • 0
  • 0
Square Enix Collective heeft vandaag Little Goody Two Shoes onthuld. Little Goody Two Shoes wordt een mysterieus nieuw sprookjesavontuur met een duistere twist. Deze verhalende horror role-playing game wordt ontwikkeld door AstralShift, een onafhankelijk, in Portugal gevestigd team ontwikkelaars dat zich richt op de creatie van filmachtige games met meeslepende verhaallijnen en aangrijpende soundtracks.

Little Goody Two Shoes speelt zich in het mysterieuze Kieferberg Village af en is een eerbetoon aan de RPG’s die verschenen voor de PlayStation en tijdens de beginjaren van de PlayStation 2. De game draait om Elise, een ambitieuze dame die vastbesloten is om rijk te worden en aan haar simpele leventje te ontsnappen. In de schoenen van Elise zullen spelers al snel helemaal opgaan in dit door de jaren '90 geïnspireerde horror role-playing-avontuur. Speciale gameplayelementen als ‘Sustenance’, ‘Reputation & Suspicion’ en ‘Exploration & Narrative’ helpen spelers om overdag hun...
Cosmic Shake je ding met een nieuw SpongeBob-spel
  • 0
  • 0
Het lijkt mij maar logisch dat als iemand jullie iets komt vertellen over een nieuw SpongeBob-spel, ik dat zou zijn. 23 jaar ondertussen gaan we naar Bikini Bottom om de avonturen van een gele spons te volgen (en een intellectueel superieure octopus …) en SpongeBob heeft nog geen cent aan populariteit ingeboet. Nog altijd is er volop Sponge-speelgoed, Crabby Patty-snoepjes, zelfs ondergoed (tot relatief groot ongenoegen van Meneer Squidward hehe). Het is de vijfde langstlopende animatiereeks in de Verenigde Staten en heeft maar liefst dertien miljard opgebracht in merchandising.

Naast speelgoed en films is de wereld van Bikini Bottom met zijn kleurrijke omgeving en nog kleurrijkere personages ideaal voor videogames. Het begon nog op GameBoy Color met Legend of the Lost Spatula en iedereen is wel bekend met de game Battle for Bikini Bottom. Daarnaast zijn er ook spelletjes voor mobiele platforms en duiken de personages ook soms op als extra’s of speciale...
Seriereview: She-Hulk: Attorney at Law
  • 5
  • 6
It ain’t easy being green. Iconische woorden van Ray Charles, in 1975 gezongen door Kermit de Kikker. Op alle vlakken is groen zijn niet de meest eenvoudige oplossing. Of je nu een kikker bent in een relatie met een diva-varken, of je hebt beslist dat je het milieu genegener wil zijn óf bij enige heftige emotie barst je uit je kleren en sla je groen uit, … Nee, het is niet simpel.
Ook op Evil West is het langer wachten
  • 1
  • 0
Uitgever Focus Entertainment heeft aangekondigd dat de release van Evil West niet wordt gehaald. De game zou normaal gezien in september verschijnen, maar deze releasedatum is niet meer haalbaar. Daarom wordt de game van ontwikkelaar Flying Wild Hog uitgesteld naar 22 november.

In Evil West kruip je in de huid van vampierenjager Jesse Rentier die de Amerikaanse Frontier moet beschermen. Met krachtige vuurwapens, waaronder een vlammenwerper moet je de vampiers te lijf. Daarnaast zijn er ook toffe mêleewapens, waaronder eentje die elektrische energie accumuleert. Een van de leukste elementen aan Evil West is dat je de campagne in co-op kunt spelen.

Review: Thymesia
  • 1
  • 3
Sinds de populariteit van Dark Souls is het subgenre van Soulslike steeds meer naar boven gekomen: Action-RPG's die veel van de elementen die ooit uniek waren aan de Souls-games, overnemen. Een focus op precieze en uitdagende combat, complexe levels en een duister maar onduidelijk verhaal zijn een paar van die FROM Software-handelsmerken. Dat is natuurlijk een geschenk voor iedereen die maar niet genoeg kan krijgen van de Souls-formule. Thymesia is het meest recente exemplaar van deze trend, en het windt geen doekjes om zijn inspiratie: Thymesia lijkt qua gameplay, omgevingen en thematiek sterk op Bloodborne. Zo speel je als een donker geklede behendige figuur genaamd Corvus met diverse wapens in razendsnelle duellen tegen een achtergrond van een duistere stad die onder een plaag lijdt.
NFL: Sappige Verhalen
  • 0
  • 2
Eigenlijk is de NFL ook maar gewoon een -zij het gewelddadige- soap. En voor wie dit jaar graag wil instappen of wie wat meer wil weten over de sappigste details, heb ik hier een paar van de pikantste onderwerpen verzameld. Het zijn verhalen over relaties, macht, wraak en huichelarij waar de scenaristen van FC De Kampioenen of Thuis nog wat van kunnen leren.
Finished  The Beyond Quiz | Augustus
  • 3
  • 0
The One & Only Quiz!
Elke maand zal er vanaf nu een beyond quiz georganiseerd worden. Elke keer 10 vragen verdeeld over 5 onderwerpen.
Je score wordt bijgehouden per maand om in een klassement te zetten dat elke maand vernieuwd wordt. Kroon jij je tot de
beste quizzer van BeyondGaming? Of eindig je zoals altijd weer op de laatste plaats?

Doe hier mee met de quiz!

Wanneer?
Elke 15e van de maand komt de quiz online en loopt tot het einde van de maand
Voor deze maand is het dus tot 31 augustus (23:00)

Regels
1 deelname per lid.
Antwoorden verklappen leidt tot onmiddelijke diskwalificatie en 0 punten voor deze ronde.
Bij meerdere inbreuken kan dat tot een ban of diskwalificatie voor verdere quizzen leiden.
Elke 3 maanden reset.
Elk trimester een winnaar (over die 3 quizzen heen).
Elk jaar een winnaar (van de 4 beste scores samen geteld - 1 per trimester)...
Terug
Bovenaan